|
|
#4621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
Taa, wszystkie uroki posiadana córki Jak to mówią.. jak masz syna pilnujesz tylko jego, a jak córkę to całe osiedle chłopaków ![]() Ciastuś przecież Ty jesteś szczuplutka Cytat:
|
||
|
|
|
#4622 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Z odstawianiem jest różnie. Wszystko zależy od dziecka. Moja Kaja zadziwiająco dobrze przeszła odstawianie od piersi, a była dużym cycochem i strasznie bałam się odstawiania. Pewnie teraz będzie gorzej .Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dla Sebusia Cytat:
Cytat:
.
|
||||||
|
|
|
#4623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Malwina dla małej.Mój brzdąc obudził się bo wypadł mu smoczek i wyglądało jakby już nie był zainteresowany spaniem. Ale włożyłam smoka w dziobek, włączyłam pozytywkę i poszłam zrobić sobie herbatę. Wchodzę z powrotem do pokoju i co widzę - mały śpi |
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super. Też już bym chciałam usłyszeć mama - chociaż pewnikiem najpierw będzie tata. Tyle, że mojej coś do gaworzenia się nie spieszy.A powinni. I to taką konkretną pensję. Wszystkie byłybyśmy milionerkami Gorzej jak mała okaże się wielką babą i to jej się będą bali
|
|
|
|
|
#4626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pannica dorasta
![]() Cytat:
Świadome to to będzie ok. roczku więc spokojnie, jeszcze jest czas To zostanie koszykarką albo siatkarką Zresztą dużych facetów jest sporo więc spokojnie
|
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
chyba wraca do nowmy bo juz przeciez bylo tak ze budzila sie tylko raz , a czasem i wcale
|
|
|
|
#4629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie jedna pobudka w nocy na jedzenie. juz sie nie moge doczekac przespanych nocy
|
|
|
|
|
#4630 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kawa bez mleka jest bleeeeeeeDziewczyny podjeliśmy z mężem decyzję Nadalka najlepszego dla Igusi ![]() i więcej nie pamiętam , przepraszam ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4631 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() u nas pogoda do d.upy ale musimy do miasta sie wybrac ![]() my tez mamy kule v-techa małemu bardzo sie podoba, na mikołajki dostał ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
super ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Kasik brawo za męska decyzję. No i kciuki za rekrutację
|
|
#4632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Witam się z pośniadaniowym ciachem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas też o niebo lepiej! Wstawałam o 4 włożyć smoczka, o 6 na jedzonko i o 9 włożyć smoczka Cytat:
|
|||
|
|
|
#4633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez sie nie jaram ale nie odbieram tej przyjemiosci innym ![]() idziemy na podworko |
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
ja się cieszę jak młody coś gada sobie, ale również nie jaram się jeszcze jak przez przypadek powie 'mama'
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas też tylko jedna pobudka w nocy, o 3.
Phdwao cieszę się, że już lepiej. Alexandra wszystkiego naj dla Twojego synka ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny moja mała ciągle przewraca się na brzuszek ale efekt jest taki, że leży na brzuszku z jedną rączką przyciśniętą swoim ciałem. I tak za każdym razem
|
|
|
|
#4638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koło roczku? Ostatnio gdzieś czytałam, że w okolicach 10 miesiąca. Ale to w sumie nie ma dużego znaczenia bo dzieci i tak rozwijają się we własnym tempie i na każde przyjdzie odpowiednia pora. Cytat:
Nie ma problemu, u mnie kawy i mleka pod dostatkiem za męską decyzję. Będzie dobrze. za rozmowę - żeby zaprosili i żebyś ją wygrała.Cytat:
Ale już dawno zauważyłam, że jak wstaję rano to dzień jest jakiś dłuższy Co nie zmienia faktu, że lubię leżakować z córcią.Cytat:
|
||||
|
|
|
#4639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- My wczoraj pierwszy raz spróbowaliśmy marchewki jak do tej pory nic złego się nie działo
|
|
#4640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja sama po kołdrą 2m x 2,2m ![]() Zmykam do Małej, a potem nauka
|
||
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
hej my juz po spacerku
![]() przychodzi dzisiaj ktos do nas z agencji , a pozniej ide na stare mieszkanko po poczte. |
|
|
|
#4642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ej, nie o to mi chodziło, że odbierasz tę przyjemność To za naukę (mnie by się okrutnie nie chciało więc tym bardziej podziwiam |
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może załapie wkrótce.
|
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4646 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4647 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Możliwe, że to z powodu nowego jedzenia, ale mój dopiero jadł marchewkę kilka razy i 2x dynię z ziemniaczkiem, po kilka łyżeczek, to bardziej poznawanie nowych smaków, bo raczej się tym nie najada, sama już nie wiem. Ja miałam wtedy 6-7 lat byłam przerażona i płakałam, do dziś to pamiętam i mam niestety wprost przeciwnie do Ciebie-porażki mnie dołują i totalnie odbierają napęd do działania.Może jak M. będzie się uczył to spróbuję, ale raczej marne szanse, że cokolwiek z tego wyjdzie Cytat:
Takich ludzi to na suchej gałęzi wieszać i kijem obić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje! Rośnij zdrowo Cytat:
trzymam kciuki za nową pracęEhh, Wasze dzieci już tyle rzeczy robią .... a mój nie obraca się, nie "mówi" sylab, nie utrzymuje zabawek w ręku, nie próbuje raczkować, nie siedzi, ba nawet głupie leżenie na brzuszku to wciąż ogromny problem po max 3-4 min zaczynają się spazmy z płaczu Za kilka dni kończy 5 miesięcy...
|
|||||
|
|
|
#4648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Młody ma szczeniaczka-uczniaczka. No i opakowanie z niego leżało sobie w pokoju. Moja teściowa doszła do wniosku, że młody kojarzy opakowanie ze szczeniaczkiem. I taka podjarana przyszła do mnie i mi mówi, że mały wie, że to pudełko ze szczeniaczka bo patrzy się na nie, a później na niego. I chyba jest na mnie zła bo jej powiedziałam, że to niemożliwe żeby to kojarzył w ten sposób. Poza tym przenosi wzrok z pudełka na szczeniaczka bo leżą blisko siebie i między nimi nie ma żadnych innych zabawek. Kocham to moje dziecko ponad wszystko ale jestem realistką i wiem, że jest za mały na kojarzenie pewnych faktów. A już na pewno pudełka z zabawką bo nigdy nie widział szczeniaczka w pudełku tylko wyciągniętego z niego.
Malwina, no i super, że się cieszysz. I za decyzję w sprawie pracy.---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
http://jpmax.pl/product-pol-46-CHOWA...MILY-PLAY.html I jest nią oczarowany. Jak go położę na brzuchu i jeżdżą przed nim te zwierzątka to zapomina, że leży na brzuchu i próbuje się do nich dostać. No i na brzuszek też się za nimi zaczął przekręcać - kładłam go na plecach i jeździłam tym, a później przesuwałam za głowę. Aż w końcu się zaczął za nimi przekręcać na brzuch |
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też nie siedzi, nie próbuje raczkować. A jest starsza. Z rzeczy które wymieniłaś tylko na nie trzymacie zabawek zwróciłam uwagę. A jak sie bawi zabawkami? Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-01-07 o 13:36 |
|
|
|
|
#4650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie zamartwiaj się, mały na pewno da sobie radę. Na ogół jest tak, że zasypia ok 21 i śpi do ok 6 Czasami jest jedna pobudka ok 4 to wtedy śpi dłużej do ok 9-10. Tyle, że u nas w zasadzie od samego początku tak było |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

Taa, wszystkie uroki posiadana córki
Jak to mówią.. jak masz syna pilnujesz tylko jego, a jak córkę to całe osiedle chłopaków

Ręce pełne roboty.
.
.
A wiem z obserwacji mam karmiących długo, ze tak to później wygląda
Chyba po prostu był za szybko odłączony od matki. Bardzo to przeżyłam. Mam nadzieję, że chociaż tamtym pozostałym się udało... A tego faceta to tylko 

dla małej.
.

Moje dziecię jeszcze śpi, a ja już na nogach. W zasadzie to na doopie z kawką w ręku. A wstałam przez to, że ostatnio śpimy sobie razem z małą do 10. Wczoraj stwierdziłam, że wypadałoby wstawać nieco wcześniej. Dlatego też powiedziałam małżowi, że ma mnie rano obudzić - zrobił to dzisiaj z niekłamaną przyjemnością