Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 09:58   #4621
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Własnie sobie wyobrazlam jakl Twoj maz otwiera drzwi i mowi "jestem tata Amelki". a tam pryszczaty 16latek odpowiada "jestem Kacper i jestem jej owym chlopakiem, od 2 tygodni". to bedzie piekne
Taa, wszystkie uroki posiadana córki Jak to mówią.. jak masz syna pilnujesz tylko jego, a jak córkę to całe osiedle chłopaków

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
snilo si ez ebylam taaaaaaaaka szczuplutka
Ciastuś przecież Ty jesteś szczuplutka

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mozliwe ze pojedziemy dzis do pediatry na kontrole, jak sie uda TZtowi umówic nas, tak na osłuchanie i z ciekawości sprawdzic ile przybrał w 1,5tygodnia
Na pewno warto iść na osłuchanie. Myślę, że będzie ok tym bardziej, że mały już nie kaszle

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:03   #4622
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Heh przy dwójce dzieci nie będziesz bezrobotna Ręce pełne roboty.

Niestety zdarzają się. Od małża szwagierka tak miała. Córkę karmiła, aż do 20 miesięcy. Mała nie umiała, nie chciała pić z niczego. Dopiero po tak długim czasie udało im się odstawić ją od piersi. Podobno same odstawianie to był niezły cyrk. Przez kilka dni dziecię się darło, że chce cyca.
Szkoda, że za to nie płacą.

Z odstawianiem jest różnie. Wszystko zależy od dziecka. Moja Kaja zadziwiająco dobrze przeszła odstawianie od piersi, a była dużym cycochem i strasznie bałam się odstawiania.
Pewnie teraz będzie gorzej.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
zapisuję od jego pierwszej pobudki, pierwszy sen jest najdłuższy więc najczęściej już jesteśmy w łóżku
Dziś próbowałam zapisywać, zapisałam tylko 3... Potem były chyba jeszcze 2, ale nie pamiętam.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

o mamo... ja już postanowiłam, że wiosną zacznę ograniczać cyca. Nie chcę, żeby Mały chodził za mną i ciągnął za bluzkę, że chce cycka A wiem z obserwacji mam karmiących długo, ze tak to później wygląda
Moja starsza tak nie robiła, ale kuzynka męża ma 16-miesięczną córkę i właśnie tak robi. Ciągnie za dekolt i się domaga.
Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Piękny ten wiersz
Kiedyś przygarnęłam takiego malutkiego kotka, którego po urodzeniu, razem z 2 innymi, jakiś facet wywalił na śmietnik... Znalazłam ludzi, którzy wzięli dwa i ja też jednego wzięłam. Poszłam z nim od razu do weterynarza ale powiedział, że nie widzi szans na to, że przeżyje... Mimo tego, robiłam wszystko by się udało ale niestety... Chyba po prostu był za szybko odłączony od matki. Bardzo to przeżyłam. Mam nadzieję, że chociaż tamtym pozostałym się udało... A tego faceta to tylko

A i Sebuś kończy dziś 6 miesięcy
Brak słów na niektórych ludzi...

Dla Sebusia.

Cytat:

Smutna historia z kociętami, niestety nie każdy zasługuje na zwierzaka. Moja sąsiadka ma dzieci. No i jak to dzieci co rusz chcieli jakiegoś zwierzaka. Co jakiś czas brali do domu psa, żeby go odchować i potem oddać bo im się znudził. Psy mieli ze 4 może 5.
i tak uczą dzieci braku odpowiedzialności. Dzieciaki traktują potem zwierzęta, jak rzeczy, grrr.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej, witam sie z zielona herbatą.
Ide dzis po baterie do wagi ciekawe ile bedzie

snilo si ez ebylam taaaaaaaaka szczuplutka

a poza tym bez humoru jestem;/
Ja mam 2 kg na plusie. Troszkę mi zeszło z wagi, oby nie wróciło i szło dalej.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:08   #4623
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Taa, wszystkie uroki posiadana córki Jak to mówią.. jak masz syna pilnujesz tylko jego, a jak córkę to całe osiedle chłopaków
Na szczęście Twój mąż to wielki facet to może się go będą bali

Malwina dla małej.

Mój brzdąc obudził się bo wypadł mu smoczek i wyglądało jakby już nie był zainteresowany spaniem. Ale włożyłam smoka w dziobek, włączyłam pozytywkę i poszłam zrobić sobie herbatę. Wchodzę z powrotem do pokoju i co widzę - mały śpi tego się nie spodziewałam

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:10   #4624
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej dzis byly tylko 2 pobudki

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:17   #4625
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Moje dziecko wczoraj powiedziało MAMA
Mała marudzi i małż się jej pyta kto cie ma wziąść, mama czy tata? a ona mówi "mama"
A pozatym przypomniała sobie o pluciu i cały weekend pluła non stop. Ostatnio po paru dniach plucia wyszły zęby, ciekawe jak będzie teraz.
Super. Też już bym chciałam usłyszeć mama - chociaż pewnikiem najpierw będzie tata. Tyle, że mojej coś do gaworzenia się nie spieszy.

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
.
A powinni. I to taką konkretną pensję. Wszystkie byłybyśmy milionerkami

Cytat:
Na szczęście Twój mąż to wielki facet to może się go będą bali
Gorzej jak mała okaże się wielką babą i to jej się będą bali

Stary 2013-01-07, 10:32   #4626
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Pannica dorasta

Cytat:
Super. Też już bym chciałam usłyszeć mama - chociaż pewnikiem najpierw będzie tata. Tyle, że mojej coś do gaworzenia się nie spieszy.

Gorzej jak mała okaże się wielką babą i to jej się będą bali
Spokojnie, usłyszysz Świadome to to będzie ok. roczku więc spokojnie, jeszcze jest czas

To zostanie koszykarką albo siatkarką Zresztą dużych facetów jest sporo więc spokojnie

Stary 2013-01-07, 10:48   #4627
hanjah
Zakorzenienie

Hi
Chyba też się napiję kawki-do towarzystwa z Wami

Cytat:
No widzisz Będzie coraz lepiej
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:52   #4628
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Pannica dorasta
chyba wraca do nowmy bo juz przeciez bylo tak ze budzila sie tylko raz , a czasem i wcale

Amelcia
Stary 2013-01-07, 11:00   #4629
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba wraca do nowmy bo juz przeciez bylo tak ze budzila sie tylko raz , a czasem i wcale
tak czy inaczej, oby bylo jeszcze lepiej
u mnie jedna pobudka w nocy na jedzenie. juz sie nie moge doczekac przespanych nocy

Stary 2013-01-07, 11:12   #4630
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
No to super.

To idę do kuchni wstawić wodę na kawkę i czekam na Ciebie.
Poproszę też i dla mnie , bo mi tez się mleko skończyło kawa bez mleka jest bleeeeeee

Dziewczyny podjeliśmy z mężem decyzję dopóki nie znajdę normalnej pracy na jedną zmianę będę na wychowawczym...daję sobie maks czas do czerwca jak nie wygram rekrutacji w naszej firmie poszukam poza . Przez ostatnie dni ciągle popłakiwałam jak pomyślałam sobie , że przy tych zmianach które mi zaproponowali w zasadzie nie widziałabym Nadii , a ona taki cycuch i męża i do tego soboty , porażka. Jestem bardzo zniesmaczona tym jak mnie potraktowali, ale może potrzebowałam właśnie takiego kopa , aby zmienić pracę , otoczenie itp teraz priorytety zmieniły się najpierw Nadia , a potem satysfakcja mamy w życiu zawodowym. Z drugiej strony boję się,że jajko zniosę siedząc w domu....mam nadzieję, że zaproszą mnie na rozmowę i ją wygram, tak bardzo chciałabym tego większa kasa, godziny pracy 8-16, telefon firmowy, normalny dyrektor itd

Nadalka najlepszego dla Igusi
i więcej nie pamiętam , przepraszam

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

Z odstawianiem jest różnie. Wszystko zależy od dziecka. Moja Kaja zadziwiająco dobrze przeszła odstawianie od piersi, a była dużym cycochem i strasznie bałam się odstawiania.
Pewnie teraz będzie gorzej.

Dziś próbowałam zapisywać, zapisałam tylko 3... Potem były chyba jeszcze 2, ale nie pamiętam.

Moja starsza tak nie robiła, ale kuzynka męża ma 16-miesięczną córkę i właśnie tak robi. Ciągnie za dekolt i się domaga.

Brak słów na niektórych ludzi...

Dla Sebusia.

i tak uczą dzieci braku odpowiedzialności. Dzieciaki traktują potem zwierzęta, jak rzeczy, grrr.

Ja mam 2 kg na plusie. Troszkę mi zeszło z wagi, oby nie wróciło i szło dalej.
śliczne imię Kaja
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 11:20   #4631
ewka5891
Zakorzenienie

hej hej

u nas pogoda do d.upy ale musimy do miasta sie wybrac

my tez mamy kule v-techa małemu bardzo sie podoba, na mikołajki dostał

Cytat:

Cytat:
Powinnam iść spać, a zamiast tego siedzę i oglądam zdjęcia małej. Jeszcze chwilę temu była taka maleńka, a teraz to już duża panna
tez wczoraj siedziałam i ogladalam zdjecia. ten czas leci zdecydowanie za szybko!!

Cytat:
hej mały dzisiaj nie kaszlał no i któryś raz z rzędu obudził się tylko raz w nocy

Cytat:
super

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Kasik brawo za męska decyzję. No i kciuki za rekrutację

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 11:24   #4632
blueberry88
Zakorzenienie

Heja!
Witam się z pośniadaniowym ciachem

Cytat:

Poza tym pobudka Moje dziecię jeszcze śpi, a ja już na nogach. W zasadzie to na doopie z kawką w ręku. A wstałam przez to, że ostatnio śpimy sobie razem z małą do 10. Wczoraj stwierdziłam, że wypadałoby wstawać nieco wcześniej. Dlatego też powiedziałam małżowi, że ma mnie rano obudzić - zrobił to dzisiaj z niekłamaną przyjemnością
Jeszcze chwilę pobuszuję na necie i mam nadzieję, że uda mi się posprzątać kuchnię
Już dawno postanowiłam, że będę wstawać przed Tynią, ale pod kołderką jest tak fajnie

Cytat:
hej mały dzisiaj nie kaszlał no i któryś raz z rzędu obudził się tylko raz w nocy
To wspaniale!

Cytat:
U nas też o niebo lepiej! Wstawałam o 4 włożyć smoczka, o 6 na jedzonko i o 9 włożyć smoczka

Cytat:
Spokojnie, usłyszysz Świadome to to będzie ok. roczku więc spokojnie, jeszcze jest czas
Młoda już powiedziała "mama", ale zupełnie mnie to nie rusza. Powiedziała też "mymy" i inne podobne - żadna dla mnie różnica. To tylko sylaby. Chyba jestem bez uczuć
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 11:30   #4633
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Heja!
Witam się z pośniadaniowym ciachem

Już dawno postanowiłam, że będę wstawać przed Tynią, ale pod kołderką jest tak fajnie

To wspaniale!

U nas też o niebo lepiej! Wstawałam o 4 włożyć smoczka, o 6 na jedzonko i o 9 włożyć smoczka

Młoda już powiedziała "mama", ale zupełnie mnie to nie rusza. Powiedziała też "mymy" i inne podobne - żadna dla mnie różnica. To tylko sylaby. Chyba jestem bez uczuć
Blue, bo wwieku jakim sa nasze dzieci to "tylko" cwiczenia i zupelnie bez rozumienia znaczenia wypowiadanych sylab ja tez sie nie jaram ale nie odbieram tej przyjemiosci innym

idziemy na podworko

Stary 2013-01-07, 11:32   #4634
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

ja się cieszę jak młody coś gada sobie, ale również nie jaram się jeszcze jak przez przypadek powie 'mama'

Synek

Stary 2013-01-07, 11:34   #4635
Linka25
Zakorzenienie

U nas też tylko jedna pobudka w nocy, o 3.
Phdwao cieszę się, że już lepiej.
Alexandra wszystkiego naj dla Twojego synka
Cytat:
No i masz racje, przecież teraz to tylko sylaby wypowiadane bez świadomości znaczenia słowa.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 11:35   #4636
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
hej hej

u nas pogoda do d.upy ale musimy do miasta sie wybrac

my tez mamy kule v-techa małemu bardzo sie podoba, na mikołajki dostał

tez wczoraj siedziałam i ogladalam zdjecia. ten czas leci zdecydowanie za szybko!!

super

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Kasik brawo za męska decyzję. No i kciuki za rekrutację
dzięki kochana ...nie była to łatwa decyzja, ale zawsze mogę wrócić
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 11:37   #4637
Linka25
Zakorzenienie

dziewczyny moja mała ciągle przewraca się na brzuszek ale efekt jest taki, że leży na brzuszku z jedną rączką przyciśniętą swoim ciałem. I tak za każdym razem
Stary 2013-01-07, 11:51   #4638
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że się doczekam - z jednej strony chciałabym, żeby mała już osiągała kolejne umiejętności - jak najwięcej, jak najszybciej, a z drugiej żeby została tak malusia
Koło roczku? Ostatnio gdzieś czytałam, że w okolicach 10 miesiąca. Ale to w sumie nie ma dużego znaczenia bo dzieci i tak rozwijają się we własnym tempie i na każde przyjdzie odpowiednia pora.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Poproszę też i dla mnie , bo mi tez się mleko skończyło kawa bez mleka jest bleeeeeee

Dziewczyny podjeliśmy z mężem decyzję dopóki nie znajdę normalnej pracy na jedną zmianę będę na wychowawczym...daję sobie maks czas do czerwca jak nie wygram rekrutacji w naszej firmie poszukam poza . Przez ostatnie dni ciągle popłakiwałam jak pomyślałam sobie , że przy tych zmianach które mi zaproponowali w zasadzie nie widziałabym Nadii , a ona taki cycuch i męża i do tego soboty , porażka. Jestem bardzo zniesmaczona tym jak mnie potraktowali, ale może potrzebowałam właśnie takiego kopa , aby zmienić pracę , otoczenie itp teraz priorytety zmieniły się najpierw Nadia , a potem satysfakcja mamy w życiu zawodowym. Z drugiej strony boję się,że jajko zniosę siedząc w domu....mam nadzieję, że zaproszą mnie na rozmowę i ją wygram, tak bardzo chciałabym tego większa kasa, godziny pracy 8-16, telefon firmowy, normalny dyrektor itd
Kawka raz Nie ma problemu, u mnie kawy i mleka pod dostatkiem
za męską decyzję. Będzie dobrze. za rozmowę - żeby zaprosili i żebyś ją wygrała.

Cytat:
Heja!
Ech z dziecięciem pod kołderką jest bardzo przyjemnie Ale już dawno zauważyłam, że jak wstaję rano to dzień jest jakiś dłuższy Co nie zmienia faktu, że lubię leżakować z córcią.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dziewczyny moja mała ciągle przewraca się na brzuszek ale efekt jest taki, że leży na brzuszku z jedną rączką przyciśniętą swoim ciałem. I tak za każdym razem
Może pokaż jej jak ma wyciągnąć rękę Moja jak uczyła się przewracać na brzuszek to też na początku leżała na ręce i nic nie umiała z tym zrobić. Więc kilka razy pomogłam jej wyjąć rękę. Dzięki temu załapała o co chodzi i już od dawna przewraca się sama na brzuszek.

Stary 2013-01-07, 11:55   #4639
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też tak na początku było i zrobiłam dokładnie jak Mandi

Cytat:
Może pokaż jej jak ma wyciągnąć rękę Moja jak uczyła się przewracać na brzuszek to też na początku leżała na ręce i nic nie umiała z tym zrobić. Więc kilka razy pomogłam jej wyjąć rękę. Dzięki temu załapała o co chodzi i już od dawna przewraca się sama na brzuszek.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

My wczoraj pierwszy raz spróbowaliśmy marchewki jak do tej pory nic złego się nie działo

Synek

Stary 2013-01-07, 11:56   #4640
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Blue, bo wwieku jakim sa nasze dzieci to "tylko" cwiczenia i zupelnie bez rozumienia znaczenia wypowiadanych sylab ja tez sie nie jaram ale nie odbieram tej przyjemiosci innym
Ej, ej! Mam nadzieję, że nikomu nie odbieram tej przyjemności...

Cytat:

Ech z dziecięciem pod kołderką jest bardzo przyjemnie Ale już dawno zauważyłam, że jak wstaję rano to dzień jest jakiś dłuższy Co nie zmienia faktu, że lubię leżakować z córcią.
Tylko, że Tynia była w swoim łóżeczku A ja sama po kołdrą 2m x 2,2m

Zmykam do Małej, a potem nauka
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 12:05   #4641
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej my juz po spacerku
przychodzi dzisiaj ktos do nas z agencji , a pozniej ide na stare mieszkanko po poczte.

Amelcia
Stary 2013-01-07, 12:06   #4642
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

Zmykam do Małej, a potem nauka

Ej, nie o to mi chodziło, że odbierasz tę przyjemność źle to napisałam, moja wina.

To za naukę (mnie by się okrutnie nie chciało więc tym bardziej podziwiam)

Stary 2013-01-07, 12:14   #4643
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
u mnie też tak na początku było i zrobiłam dokładnie jak Mandi
Czyli u Was też tak było. Myślałam że tylko moja taka mało kumata Może załapie wkrótce.
Stary 2013-01-07, 12:17   #4644
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli u Was też tak było. Myślałam że tylko moja taka mało kumata Może załapie wkrótce.
u nas tak było,potem mineło i teraz znów jest bo przez chorobe i święta nie ćwicyzł na brzuchu i teraz mu ta łapka brzydko zostaje
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 12:18   #4645
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że jak ktoś chce to i tak się będzie cieszył
Stary 2013-01-07, 12:37   #4646
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że jak ktoś chce to i tak się będzie cieszył
Ja się ciesze i mam to gdzieś jak was to nie rusza
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 12:58   #4647
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Muszę zrobić tego indora od Karoliny !!!!!!!

Mniejsze ilości zjadanego mleka chyba wynikają (nie nie, nie z zębów tym razem :P), ale z rozszerzania diety, popróbowania innych pokarmów. Tak jest u nas. Już nie opyla 150 ml na raz, tylko 60-90, nie więcej.

Co do nart, Karolina, miałam podobne przeżycia z orczykiem, ale ja jestem strasznie zawzięta, potrafiłam uchwycić się orczyka i jechać na brzuchu dobre 30 metrów, potem ze zmęczenia puścić i złapać kolejny drąg, byle do przodu - na orczyku nie ujechałam ani 5 metrów na desce, raczej na brzuchu......... Może się jeszcze przekonasz kiedyś, ja się cieszę jak dziecko z każdego wyjazdu!
Zrób, zrób

Możliwe, że to z powodu nowego jedzenia, ale mój dopiero jadł marchewkę kilka razy i 2x dynię z ziemniaczkiem, po kilka łyżeczek, to bardziej poznawanie nowych smaków, bo raczej się tym nie najada, sama już nie wiem.

Ja miałam wtedy 6-7 lat byłam przerażona i płakałam, do dziś to pamiętam i mam niestety wprost przeciwnie do Ciebie-porażki mnie dołują i totalnie odbierają napęd do działania.
Może jak M. będzie się uczył to spróbuję, ale raczej marne szanse, że cokolwiek z tego wyjdzie
Cytat:
A czyli nie każdy kto uczy się jeździć łapie bakcyla. Myślałam, że to automatyczne.

Smutna historia z kociętami, niestety nie każdy zasługuje na zwierzaka. Moja sąsiadka ma dzieci. No i jak to dzieci co rusz chcieli jakiegoś zwierzaka. Co jakiś czas brali do domu psa, żeby go odchować i potem oddać bo im się znudził. Psy mieli ze 4 może 5.
No to że nie załapałam to mało powiedziane, zraziłam się i to chyba na zawsze

Takich ludzi to na suchej gałęzi wieszać i kijem obić
Cytat:
Idzie ku dobremu
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Moje dziecko wczoraj powiedziało MAMA
Mała marudzi i małż się jej pyta kto cie ma wziąść, mama czy tata? a ona mówi "mama"
A pozatym przypomniała sobie o pluciu i cały weekend pluła non stop. Ostatnio po paru dniach plucia wyszły zęby, ciekawe jak będzie teraz
Nie moge się doczekać, nawet jeśli wiem, że to takie przypadkowe, to bardzo bym chciała zeby to "powiedział"
Cytat:

Gratulacje! Rośnij zdrowo
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

Dobra decyzja trzymam kciuki za nową pracę

Ehh, Wasze dzieci już tyle rzeczy robią ....
a mój nie obraca się, nie "mówi" sylab, nie utrzymuje zabawek w ręku, nie próbuje raczkować, nie siedzi, ba nawet głupie leżenie na brzuszku to wciąż ogromny problem po max 3-4 min zaczynają się spazmy z płaczu Za kilka dni kończy 5 miesięcy...
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:10   #4648
wvictoria
Wtajemniczenie

Młody ma szczeniaczka-uczniaczka. No i opakowanie z niego leżało sobie w pokoju. Moja teściowa doszła do wniosku, że młody kojarzy opakowanie ze szczeniaczkiem. I taka podjarana przyszła do mnie i mi mówi, że mały wie, że to pudełko ze szczeniaczka bo patrzy się na nie, a później na niego. I chyba jest na mnie zła bo jej powiedziałam, że to niemożliwe żeby to kojarzył w ten sposób. Poza tym przenosi wzrok z pudełka na szczeniaczka bo leżą blisko siebie i między nimi nie ma żadnych innych zabawek. Kocham to moje dziecko ponad wszystko ale jestem realistką i wiem, że jest za mały na kojarzenie pewnych faktów. A już na pewno pudełka z zabawką bo nigdy nie widział szczeniaczka w pudełku tylko wyciągniętego z niego.

Malwina, no i super, że się cieszysz. I za decyzję w sprawie pracy.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
a mój nie obraca się, nie "mówi" sylab, nie utrzymuje zabawek w ręku, nie próbuje raczkować, nie siedzi, ba nawet głupie leżenie na brzuszku to wciąż ogromny problem po max 3-4 min zaczynają się spazmy z płaczu Za kilka dni kończy 5 miesięcy...
Mój K. to raczej leniwe stworzenie. Na brzuszek się nie chciał przekręcać. Ale dostał od ciotek taką zabawkę:
http://jpmax.pl/product-pol-46-CHOWA...MILY-PLAY.html
I jest nią oczarowany. Jak go położę na brzuchu i jeżdżą przed nim te zwierzątka to zapomina, że leży na brzuchu i próbuje się do nich dostać. No i na brzuszek też się za nimi zaczął przekręcać - kładłam go na plecach i jeździłam tym, a później przesuwałam za głowę. Aż w końcu się zaczął za nimi przekręcać na brzuch

Stary 2013-01-07, 13:28   #4649
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Karolina moja obracać zaczęła sie na pewno nie wcześniej niż w skończonym 5 miesiacu. A M. odwraca sie na boczki?
Moja też nie siedzi, nie próbuje raczkować. A jest starsza. Z rzeczy które wymieniłaś tylko na nie trzymacie zabawek zwróciłam uwagę. A jak sie bawi zabawkami?

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2013-01-07 o 13:36
Stary 2013-01-07, 13:30   #4650
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe to tak leżakujecie razem

Cytat:
Masz bardziej oporny egzemplarz, ale w końcu wszystkiego się nauczy Mama kiedyś mi opowiadała, że z moim bratem tak było. Nie znam szczegółów, ale chodzi o to, że dzieciaki w jego wieku już obracały się na brzuszek/siedziały/ząbkowały/raczkowały/chodziły itp a on nic. Wszystkie czynności załapał dużo później niż okoliczne dzieciaki. Ale się nauczył i teraz (a jest już dorosłym facetem) jest z nim wszystko w porządku.
Nie zamartwiaj się, mały na pewno da sobie radę.

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Na ogół jest tak, że zasypia ok 21 i śpi do ok 6 Czasami jest jedna pobudka ok 4 to wtedy śpi dłużej do ok 9-10. Tyle, że u nas w zasadzie od samego początku tak było

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości