|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
![]() ![]() a to już 19 dni po porodzie..położnej jak nie było tak nie ma i kicha.... nie wiem czy to źle z tym pępkiem czy nie .... przedtem sie nie sączył ... a przemywam octeniseptem i nie moczę go w kapieli ok laski zakładam wątek !!!! Tylko troszkę mi zejdzie - uprzedzam ;]
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
|
|
|
#1383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc po co przepłacać..? Jakbym kupowała to active babyCytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Odchowalnia Przyjechała moja komoda, muszę teraz zmusić M żeby ją złożył ![]() Moje dziecię ma chyba wzdęcia jakieś budzi się jak bąki idą, i ogólnie słabo mi śpi ostatnio Najchetniej na rękach. teraz sobie spi, ale kwęka przez sen i popierduje :|Boszzzee ale mi sie problemy porobiły
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapraszam na odchowalnię !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=667730
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie coraz mniej spać w dzień
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej wpadlm szybko sie jeszcze tu przywitac i wlece na odchowalnie
))nie mam jak was nadrobic wiec nie wiem o czym rozmawiacie widzialam o pepku tylko-nam odpadl po 13 dnch, psikalam tylko octeniseptem, ladnie sie zagoil nic nie krwawilo ani nie lecialopampersy dostalam 4 paki w prezencie mi brdziej podpasowaly te w zielonej paczce active baby, takie sztywniejsze byly lepiej mi sie zakladalo i wogole. co do organizacji czasu to jak maly laskawie zasypia to latam jak z owsikami i robie wszystko naraz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1388 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Doktorowa powiedziala ze wieksze sie cofaja i nie ma powodu do zmartwien, coz jak sie nie cofnie to chirurg albo bedzie miala mniej urodziwy pepek ![]() rany niezla ta twoja tesciowa, to wisienka na torcie nie rodzynka![]() Cytat:
baby dream sa dosc dobre , bardzo ladnie chlona kupe( dla cycolinek to wazne) grubsze i szersze w kroku nie trzeba dodatkowo pieluchowac na stawy biodrowe, tylko siuski sie zbrylaja i to fajne nie jest. pampery mialam tylko zielone, dobre tylko kupa potrafi uciec na plecy uzywala ktoras pieluch z aldika? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1389 |
|
Przyczajenie
|
Ja też wróciłam dziś ze szpitala
Chyba jako ostatnia grudniowa![]() Co się nacierpiałam jak CzarnaMadonna to moje Przeszłam przez balonik i 2 próby z oksytocyną. 30.12 wciąż nie było postępu (3-4cm i brak skurczy), więc uprosiłam lekarzy, żeby wywołane nastąpiło nie 30.12, a 1.01 ) przebito mi pęcherz płodowy, czego nikt nie zauważył aż do 1.01. Jak lekarze się zorientowali, że chodzę tak już pewnie parę dni to wysłali mnie na cc.Ostatecznie spędziłam w szpitalu 11 dni, z czego 6 po porodzie, bo mały dostawał profilaktycznie antybiotyk na małą niedodmę płuc - pewnie przez ten brak wód. Na szczęście wszystko już w normie Miałam szczęście, bo: a) szpital św.rodziny to jedyna porodówka w Poznaniu gdzie mamy zostają z dziećmi tak długo jak potrzeba, we wszystkich innych 3 szpitalach mamy do domu, a dzieciaki zostają b) leżałam na oddziale, gdzie można mieć dzieci ze sobą całą dobę na sali, ale też w każdej chwili oddać na oddział noworodków. Położnice nie przewijają maluchów (chyba, że chcą) i nie kąpią - oddaje się wtedy dziecko na noworodki. Dzięki temu mały mógł 3 krotnie przekroczyć dzienny przydział pieluch bez żadnych konsekwencji, bo na drugim oddziale rooming in tego szpitala dają ich 5 dziennie. Taaa.... a mój kupa co 2 godziny jak w zegarku. Pani Beata Frąckowiak położna SUPPPPPPPPPPPPERRRRRR kochana, polecam z całego serca, niestety nie wszystkie siostry w tym szpitalu takie były. Bywało i tak, że na prośbę o coś tam z dzieckiem (no, bo Boziu jestem dobę po cesarce i nie mogę podnieść małego, w ogóle to mój pierwszy poród i skąd mam wiedzieć coś tam coś tam) od drzwi leciało "a co Pani zrobi w domu?!!!!" . ![]()
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jesteś na liscie? jak nie to napisz PW, upomnij się, dopiszemy ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=667730&page=5
|
|
|
|
#1391 |
|
Zadomowienie
|
hej baby jak tam ? mam pytanie. Ile tak mniej więcej się krwawi po porodzie?
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1394 |
|
Rozeznanie
|
Kochane mamusie, nie jestem w stanie nadrobić, ale właśnie lecą mi łezki, dziękujemy za tak ciepłe powitanie. Ważył 4310 i ma 60cm. Nie da sie ukryć jest ciężki, porod cudny, płakałam ze szczęścia jak tylko go wyciągnęli, później synuś był z mężem jak mnie zszywali, następnie w trójkę sie całowaliśmy na sali pooperacyjnej, ale dokładny opis w domku napiszę. Głodomor straszny, dlatego jak schodziło znieczulenie zdążyli go 2 razy nakarmić wiec z karmieniem męki. Dostawiali mi go przedwczoraj, trochę sie napił po ciężkiej walce, dzwoniłam a one z łaska przychodziły, ale trzeba przyznać ze chyba z 20 razy dzwoniłam. Walczę z personelem dla mojego synka. Od początku mocno charczał i ciężko oddychał, mówiłam ze to nie jest normalne, pediatra był kilka razy a później już mi powiedział ze jestem przewrażliwiona i niektóre dzieci tak maja- problem z krtanią. W nocy jednak go zabrali na obserwację, oddali po 7 godzinach, niby wszystko ok ale mam mieć na niego oko. Cycki masowałam żeby pobudzać laktacje ale niestety zbuntowały sie, mały krzyczy ale dostawiam, później dokarmiam. W domku mam nadzieję ze rozkręcę piesi laktatorem. Tatuś bardzo szczęśliwy, smutno nam bo nie moze nas odwiedzić, szpital zamknięty z racji świńskiej grypy w Poznaniu i to jedyny powód z którego płacze. szwy ciągną, mało pomocne położne, cycki poranione, synek płacze, ale to pikuś w porównaniu z tym jak tęsknię za mężem i domem. Mieliśmy dzis wyjść ale niestety zrobił sie żółty i teraz sie opala. Rano pobiorą krew i podejmą decyzję co dalej. Mam nadzieję ze będę mogła zostać tak długo jak synek.
|
|
#1395 |
|
Rozeznanie
|
Jak moge prosić przekopiowujcie na nowy wątek i fb bo z telefonu ciężko mi będzie;-)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Więc po co przepłacać..? Jakbym kupowała to active baby

budzi się jak bąki idą, i ogólnie słabo mi śpi ostatnio 

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

rany niezla ta twoja tesciowa, to wisienka na torcie nie rodzynka
) przebito mi pęcherz płodowy, czego nikt nie zauważył aż do 1.01. Jak lekarze się zorientowali, że chodzę tak już pewnie parę dni to wysłali mnie na cc.