Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 11:45   #3961
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
a ja to na razie za wiele nie działam w tym temacie, bo kurde jutro mam egzamin teoretyczny na prawko i sie stresuje.. jak to zresztą ja byle czym... Ale niedługo biorę się ostro za działanie i jak by co zgłoszę się do Ciebie
to powodzenia!
Przyda mi się grupa wsparcia

szukam jakiejś szkoły tańca w wawie i nic odpowiedniego nie mogę znaleźć.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 11:47   #3962
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
to powodzenia!
Przyda mi się grupa wsparcia

szukam jakiejś szkoły tańca w wawie i nic odpowiedniego nie mogę znaleźć.
ale nie martw się , na pewno dołączę i na pewno nie raz do Ciebie napiszę o poradę

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 11:50   #3963
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
pięknotki

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

a ja to na razie za wiele nie działam w tym temacie, bo kurde jutro mam egzamin teoretyczny na prawko i sie stresuje.. jak to zresztą ja byle czym... Ale niedługo biorę się ostro za działanie i jak by co zgłoszę się do Ciebie
Powodzonka jutro
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 11:51   #3964
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dziewczyny, jakbyście miały problem to dajcie znać, bo mam wtyki i mogę podpytać jak wygląda to według prawa kanonicznego - pozwolenia, zaświadczenia itp.

Mój TŻ będzie potrzebował także takie zaświadczenie i niestety proboszcz także jest problemowy. Mój TŻ nie chce abym z nim jechała, bo wie, że się z nim będę spierać teologicznie, bo wiedzę mam i nie pozwolę aby za zaświadczenie brał połowę stawki, jaką liczy sobie za ślub. U mnie w parafii brat aby wziąć ślub w parafii żony zapłacił tylko 10 zł za materiały biurowe. Ksiądz nie chciał nic, ale brat powiedział, że na coś takiego się nie zgadza, że będzie stał i czekał aż mu powie ile. No to powiedział, że 10 zł za te artykuły i opłatę, jaką pobierają administracyjne punkty za wydanie takiego zaświadczenia.
Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 11:55   #3965
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
My właściwie budujemy wszystko sami od początku. Też nam niełatwo. Mieszkania nie mamy, na siłę moglibyśmy się ucisnąć z moimi rodzicami lub rodzicami TŻ. Czeka nas kredyt. Na wesele też odkładałam pieniądze (20 tys) zarabiając je w każde wakacje zagranicą. Od 6 lat nie byłam nigdzie na wakacjach. Jestem nauczycielką z ciągłymi umowami na czas określony (na zastępstwo), na szczęście TŻ ma stałą pracę w gminie, o ile w tych czasach praca może być stała Zazdroszczę wszystkim parom, które "lekko" zdobyły mieszkanie czy pieniądze na ślub. Z drugiej strony może bardziej będę potrafiła uszanować wartość tego, do czego sami dojdziemy.
Dla mnie to normalna sytuacja i tak powinno być.
Ja się cieszę, że sami z Tż możemy zbudować naszą wspólną przyszłość, od ślubu i wesela zaczynając I też nas czeka kredyt.
Gdyby moi rodzice mieli te 20 tys. na wesele, to i tak bym ich od nich nie wzięła. Rodzice Tż chcą nam dać pieniądze na wesele, ale my ich nie przyjmiemy ze względu na to, że postawiłoby to moich rodziców w niezręcznej sytuacji, a i tak już pomagają nam w załatwianiu wesela.
Wesele jest nasze i koniec

kulbensikowa, dzięki za odpowiedź. No ja i tak nie chciałam porcji jak w remizie, bo przecież i tak to jedzenie zostaje... I już się boję ustalania menu, bo wszystkiego bym spróbowała
A z klimatyzacją to już tak jest niestety, że czasem zawodzi. Mam nadzieję, że przy trochę mniejszym weselu jak nasze, nie będzie tak źle
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 11:58   #3966
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakbyście miały problem to dajcie znać, bo mam wtyki i mogę podpytać jak wygląda to według prawa kanonicznego - pozwolenia, zaświadczenia itp.

Mój TŻ będzie potrzebował także takie zaświadczenie i niestety proboszcz także jest problemowy. Mój TŻ nie chce abym z nim jechała, bo wie, że się z nim będę spierać teologicznie, bo wiedzę mam i nie pozwolę aby za zaświadczenie brał połowę stawki, jaką liczy sobie za ślub. U mnie w parafii brat aby wziąć ślub w parafii żony zapłacił tylko 10 zł za materiały biurowe. Ksiądz nie chciał nic, ale brat powiedział, że na coś takiego się nie zgadza, że będzie stał i czekał aż mu powie ile. No to powiedział, że 10 zł za te artykuły i opłatę, jaką pobierają administracyjne punkty za wydanie takiego zaświadczenia.
U mojego tż w kościele proboszcz jest poj**any, że u Was takiego nie ma
Szwagierka idąc do niego kiedy to ona brała ślub tam coś pozałatwiać, to on im wytyknął, że mogą dać przecież więcej na "ofiarę", bo przecież ojciec ma to to i tamto, więc się powodzi to jest dopiero chamstwo.
Więc my gdy do niego pójdziemy o pozwolenie(bo będziemy brać w innym kościele niż nasze) to ja się tego zasrańca nie spytam ile chce na ofiarę, tylko najpierw da mi papiery z pozwoleniem a ja zaś potem dam mu kopertę
Stary 2013-01-07, 12:00   #3967
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
Powodzonka jutro
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
kulbensikowa, dzięki za odpowiedź. No ja i tak nie chciałam porcji jak w remizie, bo przecież i tak to jedzenie zostaje... I już się boję ustalania menu, bo wszystkiego bym spróbowała
A z klimatyzacją to już tak jest niestety, że czasem zawodzi. Mam nadzieję, że przy trochę mniejszym weselu jak nasze, nie będzie tak źle
Będzie dobrze

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 12:10   #3968
Kate Noir
Zakorzenienie

Kishlaczkowa mam nadzieję, że twoja pomoc nie będzie potrzebna ale w razie co to będę pamiętać

Zapomniałam dodać, że mój genialny proboszcz powiedział mojej 6 letniej siostrzenicy na kolędzie, że ma bardzo brzydkie imię ładne czy nie ładne ale co mu palneło w głowę żeby takie rzeczy mówić dziecku?

Na wsi u mojej ciotki, której się nie powodziło, proboszcz zatrzymał się w drzwiach i zapytał: a gdzie koperta? ^^ pocisk normalnie. Jak dali im nowego to ten z kolei w ramach ogłoszeń wyczytywał kto i ile ofiarował na remont dachu
Stary 2013-01-07, 12:12   #3969
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Szwagierka idąc do niego kiedy to ona brała ślub tam coś pozałatwiać, to on im wytyknął, że mogą dać przecież więcej na "ofiarę", bo przecież ojciec ma to to i tamto, więc się powodzi to jest dopiero chamstwo.
Więc my gdy do niego pójdziemy o pozwolenie(bo będziemy brać w innym kościele niż nasze) to ja się tego zasrańca nie spytam ile chce na ofiarę, tylko najpierw da mi papiery z pozwoleniem a ja zaś potem dam mu kopertę
Ja najlepiej też bym tak zrobiła, ale u mnie proboszcz, przy osobie wręczającej kopertę sprawdza ile w niej jest. Znajoma jak chciała wziąć ślub w innym kościele to jej powiedział, że za zgodę 700zł się należy. Jak poszła już przed ślubem po tą zgodę to miała nadzieję,że ksiądz nie zajrzy do koperty i wsadziła 100zł, a ten do niej "zdaje mi się, że rozmawialiśmy o kwocie 700zł, nie mogę być stratny, dlatego że moja parafianka ma widzimisię brać ślub gdzie indziej". No i musiała wyskoczyć z odpowiedniej sumki.
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 12:18   #3970
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Ja najlepiej też bym tak zrobiła, ale u mnie proboszcz, przy osobie wręczającej kopertę sprawdza ile w niej jest. Znajoma jak chciała wziąć ślub w innym kościele to jej powiedział, że za zgodę 700zł się należy. Jak poszła już przed ślubem po tą zgodę to miała nadzieję,że ksiądz nie zajrzy do koperty i wsadziła 100zł, a ten do niej "zdaje mi się, że rozmawialiśmy o kwocie 700zł, nie mogę być stratny, dlatego że moja parafianka ma widzimisię brać ślub gdzie indziej". No i musiała wyskoczyć z odpowiedniej sumki.
no dobra ale jak ktoś nie ma pieniędzy?
albo jak u mnie - musiałabym zagwarantować ok 100 miejsc noclegowych rodzinie tż'a o ile by w ogóle przyjechali bo jego rodzina jest "mało mobilna". Zastanawiałam się czy nie szantażować proboszcza, że przez niego będziemy żyli w grzechu
Stary 2013-01-07, 12:20   #3971
misiadelko
BAN stały

Też potrzebuję tej zgody, mamy nowego proboszcza i nie znam jego zwyczajów...
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 12:22   #3972
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
albo jak u mnie - musiałabym zagwarantować ok 100 miejsc noclegowych rodzinie tż'a o ile by w ogóle przyjechali bo jego rodzina jest "mało mobilna". Zastanawiałam się czy nie szantażować proboszcza, że przez niego będziemy żyli w grzechu
Niestety to taki człowiek, że nie interesuje go to czy ktoś ma czy nie ma. Podobno potrafi na taki argument odpowiedzieć, że "to trzeba skromniejsze wesele zrobić" - bezczelny.
Jak mi wyjedzie z czymś takim, to dam sobie święty spokój (nie będę sobie nerwów strzępić) i weźmiemy ślub jednostronny.
Stary 2013-01-07, 12:39   #3973
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Zapytać się o to czy On jest dla nas czy my dla niego. Albo po prostu nich Ci pokaże cennik usług i tyle. Albo udałabym się do kurii z pytaniem o to na jakiej zasadzie ustalany jest cennik ślubów bo w takiej i takiej parafii wynosi tyle i tyle, a że Cię nie stać to chciałabyś poszukać tańszej parafii. Z pewnością zrobiłaby się afera

Edytowane przez tasiulek
Czas edycji: 2013-01-07 o 12:40
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 12:42   #3974
Piankka
Zadomowienie

Uciekam do pracy miłego dnia
Stary 2013-01-07, 12:50   #3975
Kate Noir
Zakorzenienie

tasiulek to twój blog?
mam nadziej, że nie będzie robił problemów. Chociaż on to nawet przy załatwianiu formalności pogrzebowych nie zachowuje się normalnie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 13:00   #3976
AnULka248
Zakorzenienie

Taaa, księża...

A my mamy super proboszcza. Szkoda, że w czerwcu odchodzi. Wszystko z nim można załatwić, pouczy, ale i pomoże. Nie zmusza do ślubu, tylko radzi. Pamiętam jak raz był u nas na kolędzie to nawet nie chciał od babci koperty, bo wiedział, że na leki dużo wydaje (chociaż babcię było stać ale 3 razy odmówił, no to nie dała). Na religii w podstawówce co jakiś czas kupował nam batony itd. Ciekawa jestem, kto przyjdzie za niego, aż strach
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:16   #3977
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
Taaa, księża...

A my mamy super proboszcza. Szkoda, że w czerwcu odchodzi. Wszystko z nim można załatwić, pouczy, ale i pomoże. Nie zmusza do ślubu, tylko radzi. Pamiętam jak raz był u nas na kolędzie to nawet nie chciał od babci koperty, bo wiedział, że na leki dużo wydaje (chociaż babcię było stać ale 3 razy odmówił, no to nie dała). Na religii w podstawówce co jakiś czas kupował nam batony itd. Ciekawa jestem, kto przyjdzie za niego, aż strach
Właśnie my jeszcze 2 lata temu mieliśmy takiego... po prostu anioł nie człowiek. Kazał innym też odmawiać przyjęcia kasy, dopiero po trzecim zapewnieniu, że rodzina może dać pieniądze brał. Co roku organizował kolonie i najbiedniejsze dzieci nie musiały płacić i takie tam. A teraz mamy starego zagrzybiałego zgreda. W tamtym roku to nawet komunie rozpoczął 15 minut wcześniej i dzieciaki musiały dochodzić do ławek w trakcie mszy. Część z tych dzieci była niepełnosprawna. Dla niego najważniejsze było, że babcie niosące obraz za nim były gotowe. a na kazaniu palnął historyjkę o sierotce marysi która miała ojca alkoholika....

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-01-07 o 13:30
Stary 2013-01-07, 13:32   #3978
misiadelko
BAN stały

kulbensikowa, powodzenia
Stary 2013-01-07, 13:33   #3979
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie my jeszcze 2 lata temu mieliśmy takiego... po prostu anioł nie człowiek. Kazał innym też odmawiać przyjęcia kasy, dopiero po trzecim zapewnieniu, że rodzina może dać pieniądze brał. Co roku organizował kolonie i najbiedniejsze dzieci nie musiały płacić i takie tam. A teraz mamy starego zagrzybiałego zgreda. W tamtym roku to nawet komunie rozpoczął 15 minut wcześniej i dzieciaki musiały dochodzić do ławek w trakcie mszy. Część z tych dzieci była niepełnosprawna. Dla niego najważniejsze było, że babcie niosące obraz za nim były gotowe. a na kazaniu palnął historyjkę o sierotce marysi która miała ojca alkoholika....
no poprzewracało się we łbach
Stary 2013-01-07, 13:47   #3980
adziia13
Rozeznanie

AnULka248 tak sobie oglądam te Twoje "papiery". Piękne rzeczy tworzysz. Strasznie mi się podobają exploding box'y. Chciałabym coś takiego wręczyć koleżance w dniu jej ślubu. Na początku myślałam, że może sama bym zrobiła taki - ale jak zobaczyłam te Twoje to stwierdziłam, że tak pięknych na pewno nie dam rady zrobić. Czy mogę zapytać ile kosztuje takie cudeńko wykonane przez Ciebie?
Stary 2013-01-07, 14:09   #3981
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Tak właśnie jest w parafii TŻ'a. Na ogół nie oceniam księży i staram się nie mówić źle o kimkolwiek, ale będąc u niego na kazaniu mam czasem ochotę spytać na ile jest to zgodne z przepisami kanonicznymi oraz doktrynami...

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Jestem chrześcijanką z krwi i kości i nie boję się do tego przyznać, ale załamują mnie tacy księża... Bogu dziękuję za moją parafię. Moja siostra zapłaciła za ślub, ale proboszcz oddał jej i dodatkowo ofiarował jej ręcznie pisaną ikonę Matki Bożej z Dzieciątkiem - nie chcę wiedzieć ile za nią dał... Dał jej to wszystko, kiedy przyszedł na obiad na weselu (rodzice go zaprosili, bo chcieli podziękować za pewne sprawy w jakich pomógł naszej rodzinie w dość smutnym momencie). Mam w rodzinie ateistę, który kiedy jest u nas chodzi z nami na Msze, aby posłuchać jego kazań! SZOK! Jak sam stwierdził - gdyby trafił na takiego księdza to by nie odszedł od wiary.

AnULka248
masz cudne prace, aż zazdroszczę talentu!
Stary 2013-01-07, 14:23   #3982
Kate Noir
Zakorzenienie

Kishlaczkowa masz parafię w Wawie?

Mój stary proboszcz był podobny - jak sis chciała ochrzcić pierwsze dziecko to nie przyjął pieniędzy - powiedział, że dziecku bardziej się przydadzą
Za to w parafii kuzyna zażądali 500zł od biednej wiejskiej rodziny
Stary 2013-01-07, 14:44   #3983
misiadelko
BAN stały

Jakiś człowiek przed chwilą zadzwonił i zaproponował mi rozmowę pracę . Nie wiem czy iść
Stary 2013-01-07, 15:03   #3984
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
Mi się podobają krótkie "koguty" na zabawę a na plener i do kościoła bardzo długie
Ładne te welony, ja w sumie jeszcze nie wiem jaki chcę

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Mój się teraz tak rozkręcił, że hoho Mówi do mnie: "Moja PM-ko 2014, to ja Twój TŻ" Bo mu powiedziałam o wizażu

Właśnie, a propo obrączek. Dziołszki, mam pierścionek z białego złota. Czy myślicie, że obrączka z żółtego złota będzie pasować??? Dzisiaj na tych targach mierzyłam różne i kompletnie nie wiem co robić. Wydaje mi się, że obrączki z białego dużo bardziej pasują do pierścionka i w ogóle do mojej natury (nie lubię żółtego złota), ale z drugiej strony kurde, z białego to wygląda jednak chyba ze srebra :/ Jakie byście kupiły na moim miejscu ???
Co za tekst

Ja też nie lubię żółtego złota i też mam pierścionek z białek obrączki planujemy kupić mieszane, ale nie wykluczone, że kupimy takie z samego żółtego złota, bo, że tak powiem wyglądają bardziej ''obrączkowato'' więc ja na Twoim miejscu kupiłabym mieszane

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
No widzisz, a ja nie wiem skąd mam takie coś w sobie, ale jakoś zawsze myślę "co ludzie powiedzą" Wiem, głupia jestem pod tym względem
Ale też zawsze jakoś mi się wydawało, że z żółtego to jakoś tak poważniej wygląda... Nie wiem no... No i cała moja rodzina i rodzice TŻ-ta mówią, żebyśmy kupili żółte. Niby co im do tego, ale jakoś liczę się z ich zdaniem.
Kupiłabym mieszane, ale są droższe niż jednolite.
Mnie właśnie tak samo się wydaje, że z żółtego złota bardziej poważnie wyglądają dlatego na pewno nie kupimy całych z białego złota. Albo mieszane, ale samo żółte złoto nie lubię zółtego, ale obrączka może być i wcale mieszane nie są droższe niż jednolite! Polecam firmę Goldrun https://www.goldrun.pl . Mierzyliśmy już tam obrączki, mają naprawdę fajne i niedrogie z tej firmy mam pierścionek zaręczynowy

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Jestem chyba jedyną PMką na świecie której na myśl o kupowaniu kiecki robi się słabo.
Ja już nie mogę się doczekać jej wybierania, przymierzania!

kroooliczek89 jak się czujesz? Cieszę się, że Wasze plany ślubne idą do przodu

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
aha, zapomniałam się pochwalić, że zaklepalismy babkę od placków na wesele więc jedna rzecz mnie na głowie
Super!

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Widziałam że McDonald na tapecie był - wszyscy wiemy, że przybytek ten do najzdrowszych nie należy, ale czy komuś w tyłek to idzie czy w uszy to na prawdę jego sprawa i uważam, że określenie przewracania w typie w związku z wizytą tam (w święto - jakby to robiło jakąś różnicę) jest co najmniej nieuprzejme (żeby nie powiedzieć dobitniej).

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
do MC Donaldsa nie chodzimy nigdy bo nie lubimy (prócz Mc flurry ), ale do KFC, Subwaya albo na pizze czasami pójdziemy, stwierdzam, że życie jest zbyt krótkie, żeby wszystkiego sobie odmawiać
Dokładnie

A co do przełożenia ślubu kościelnego to tak samo bym zareagowała jak Ty... ale pamiętaj co się odwlecze to nie uciecze! najważniejsze, że ten cywilny weźmiecie a tak apropo brata to nie mógłby poczekać na spłatę?

ane3kaa jak tam Twoje zdrówko?

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Bardzo podoba mi się ta http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3730 , ale TŻ powiedział, że taka zabudowana, w żadnym wypadku
Ta druga śliczna

behindblueeyes jasne, witaj, kolejna świeża narzeczona gratuluję

narzeczona123 Ja jestem z woj. śląskiego i jeszcze nie wiem kiedy idziemy do księdza

Cytat:
Wrzucam moje typy sukienek- obecnie najbardziej pierwsza i ostatnia
Ostatnia super

A co do fejsa to ja mam że zaręczona z ... TŻ i po ślubie na pewno wrzucę foty ale przed nie będę nic o nim pisała, Ci najbliżsi wiedzą kiedy on będzie

Cytat:
Przedstawiam moje typy... znalazłam sukienki na pannach młodych a nie wybiegowe
Pierwsze 2 to VW Ghillian, a 3 to prinesska z Ślubnych Wojen Kate Hudson (na każdym zdjęciu jest inna PM)
Ostatnia piękna

Cytat:
a ja to na razie za wiele nie działam w tym temacie, bo kurde jutro mam egzamin teoretyczny na prawko i sie stresuje.. jak to zresztą ja byle czym...
Powodzenia! cycki do przodu i no stress

Co do tego kto i gdzie będzie siedział na naszym weselu to jeszcze się na tym w ogóle nie zastanawialiśmy

O 16 proboszcz do nas przychodzi po kolędzie jak ja tego nie lubię jestem sama z mamą w domu, koperty żadnej nie dajemy

A co do pokazywania TŻ sukni przed ślubem to też nie wchodzi to u mnie w grę zobaczy dopiero w dniu ślubu ale jak oglądam na necie to czasem pokazuje mu, która moim zdaniem jest boska
Stary 2013-01-07, 15:15   #3985
wenedka
Zakorzenienie

A mój Tż prosił już mnie, żebym mu pokazała jakie suknie mi się podobają
Ja sama jeszcze dobrze nie wiem

Dziewczyny, znalazłam super kapelę na wesele.... Podobno biorą od 6 000zł , ale grają 100% na żywo.
http://www.youtube.com/watch?v=2ACSccFqzO4
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:16   #3986
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Kate Noir moja rodzinna parafia jest niecałe 40 km od W-wy

misiadelko próbuj!!! Nie będziesz wiedziała czy warto dopóki nie spróbujesz
Stary 2013-01-07, 15:27   #3987
klaudia1534
Raczkowanie

Nadrobiłam
Co do obrączek to mnie podobają się zwykłe proste obrączki. Zastanawiam się tylko nad tym czy chce dodatkowo na swojej jeden malutki diamencik czy jednak bez niczego
Co do zakupów z P. to ja uwielbiam z nim kupować ciuszki Liczę się z jego zdaniem a on potrafi mi doradzić Zresztą mamy podobny gust co do ubrań Wie też jaką chce suknię ślubną i jak byliśmy jakiś czas temu na targach to mu pokazałam kilka różnych fasonów i oboje jesteśmy zachwyceni princeskami Mam tylko nadzieje, że jak ją przymierzę to nadal będę zachwycona

behindblueeyes
witaj

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:32   #3988
AnULka248
Zakorzenienie

Aaa dziękować wszystkim za pochwały

Kurde!!!!!!!!! Od roku nabijam tusz w pewnym miejscu, firma do tej pory ceniona przeze mnie ostatnio dała mi inny tusz dałam im swój toner z hp, z powrotem dostałam niby ten zam ale z ich naklejką na odwrocie. No spoko, biorę, zawsze było dobrze. I jak zawsze wydrukowałam na nim 200 stron z palcem w d. to teraz tylko 60 ja się k..wa pytam jakim cudem??? Jadę tam jutro i się zapytam o co chodzi.
Stary 2013-01-07, 15:36   #3989
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Jakiś człowiek przed chwilą zadzwonił i zaproponował mi rozmowę pracę . Nie wiem czy iść
Oczywiście, że idź! Może to będzie coś konkretnego

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
A mój Tż prosił już mnie, żebym mu pokazała jakie suknie mi się podobają
Ja sama jeszcze dobrze nie wiem

Dziewczyny, znalazłam super kapelę na wesele.... Podobno biorą od 6 000zł , ale grają 100% na żywo.
http://www.youtube.com/watch?v=2ACSccFqzO4
Ciekawski w sumie mój też tego chciał

Ile biorą?! Dajcie spokój i to OD...

klaudia1534 ja też właśnie lubię kupować z TŻ ciuchy dla siebie potrafi mi doradzić i jeszcze nie było sytuacji, żeby mnie się coś podobało, a jemu nie za to nie za bardzo lubię chodzić z nim po sklepach kiedy on chce sobie coś kupić, bo wybrzydza strasznie i najbardziej lubi rzeczy czarne, a ja go wolę w kolorach!

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
Aaa dziękować wszystkim za pochwały

Kurde!!!!!!!!! Od roku nabijam tusz w pewnym miejscu, firma do tej pory ceniona przeze mnie ostatnio dała mi inny tusz dałam im swój toner z hp, z powrotem dostałam niby ten zam ale z ich naklejką na odwrocie. No spoko, biorę, zawsze było dobrze. I jak zawsze wydrukowałam na nim 200 stron z palcem w d. to teraz tylko 60 ja się k..wa pytam jakim cudem??? Jadę tam jutro i się zapytam o co chodzi.
Hm nie znam się na tym

I już po wizycie proboszcza, uf
Stary 2013-01-07, 15:37   #3990
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
mnie się zdecydowanie bardziej podoba ta druga i właśnie tej chce coś w tym stylu, tyle, że nie białą, ale ecru, albo jakiś kolor szampana
pokazywałaś suknie które Ci sie podobają TŻ? mój w życiu ich nie widział i nie zobaczy szczena Mu dopiero opadnie jak zobaczy mnie przed ołtarzem uwierz mi, że gdybyś Mu nie pokazała tej sukni, a wyskoczyła w takiej na ślubie i tak umarłby z zachwytu bo na zdjęciach to wybrzydzają ta suknia ma się przede wszystkim Tobie podobać i Ty masz się czuć w niej jak księżniczka
tak samo troche nie rozumiem dziewczyn, które się pytają TŻ czy ładnie w tym i w tym wyglądają, On mówi, że nie, więc ona tego nie kupuje jak mi się coś podoba to kupuje to bez względu na jego zdanie i nie wyobrażam sobie inaczej. I takim oto sposobem mam jedną koleżankę, która uwielbia spodnie z opuszczonym krokiem, ale nie chodzi w nich bo TŻ jej nie pozwoli a drugą która nie chodzi w sukienkach/spódnicach maxi bo TŻ się to nie podoba i powiedział, że nie wyjdzie z nią w takich ciuchach na ulicę

masakra....
Ja mojemu nie pokazywałam a on chce mieć niespodzianke a nawet go to nudzi bo dla niego wszystkie suknie ślubne są prawie take same
I nienawidzi chodzić po sklepach ani oglądać ciuchów mówi że wejdzie do pierwszego sklepu wybierze garnitur i już
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości