Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 08:14   #571
klempaa
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Cytat:
Napisane przez _Szarlotka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie schizuję
Wczoraj albo przedwczoraj pisałam o tym, że zażyłam escapelle. do tej pory było wszystko fajnie, ale czytam różne fora i zaczęłam się totalnie załamywać i wkręcać różne rzeczy. na dodatek przeanalizowałam sobie długości swojego cyklu i jest niewesoło - do końca lata był w miarę regularny co 23-24dni a od września do teraz rozbieżności 27-33dni! Więc kompletnie nie wiem, czy wpadka z pękniętą gumą miała miejsce w dni płodne, bo ciężko wyliczyć dokładnie

Wariuję, bo od 2 dni mam ciągle uczucie mokrości, śluz. Tak jak podczas owulacji, a przecież escapelle powinno ją opóźnić Krwawienie się nie pojawia.... Czy któraś z was miała uczucie wilgotności po zażyciu escapelle?

Jeśli to były moje dni płodne, to tabletka według ulotki będzie nieskuteczna

Że co? Nie wiem, czego ulotkę czytałaś, ale na pewno nie escapelle.

Cytat:
Lek Escapelle ® tabletka 1500 mikrogramów można stosować w dowolnym dniu cyklu
miesiączkowego, pod warunkiem, że miesiączka nie jest opóźniona.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:51   #572
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Więc kompletnie nie wiem, czy wpadka z pękniętą gumą miała miejsce w dni płodne, bo ciężko wyliczyć dokładnie
Dni płodnych i niepłodnych się nie wylicza. Trzeba stosować samoobserwacje, żeby wiedzieć, kiedy one są. Po czasie to już niczego się nie stwierdzić, choćby wcześniejsze cykle były idealnie równe.

Cytat:
Napisane przez zaniepokojonazaniepokojon Pokaż wiadomość
Jeszcze dziś (21 dzień od ostatniej miesiączki) dostałam plamienia albo miesiączki - to się okaże. A szczerze mówiąc troszkę panikuję, już nawet nie piję alkoholu i staram się nie palić papierosów.

Nie będę panikowała, jeśli okaże się, że jestem w ciąży, może nawet się ucieszę, ale ta niepewność i oczekiwanie na test mnie stresuje, a i tak ostatnio jestem kłębkiem nerwów. Jednak staram się sobie przetłumaczyć, że jeśli jestem w ciąży, to nie mogę się denerwować ;D
Zrób test z krwi 10-12 dni po ostatnim niezabezpieczonym stosunku
Stary 2013-01-04, 10:32   #573
_Szarlotka_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

Że co? Nie wiem, czego ulotkę czytałaś, ale na pewno nie escapelle.
U mnie pisze, ze pojedyncza dawka tego leku przyjeta w ciagu 72 godzin po niezabezpieczonym stosunku zapobiega ciazy w 84%

oraz "Lek jest nieskuteczny, jesli proces implantacji juz się rozpoczal"

umre z nerwow w oczekiwaniu na ten okres
a ktoś mi odpowie odnośnie tego sluzu? to przez escapelle?
_Szarlotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:56   #574
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
U mnie pisze, ze pojedyncza dawka tego leku przyjeta w ciagu 72 godzin po niezabezpieczonym stosunku zapobiega ciazy w 84%

dni płodne ≠ rozpoczęty proces implantacji

Cytat:
Tego nikt nie wie.
Stary 2013-01-04, 11:11   #575
_Szarlotka_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
dni płodne ≠ rozpoczęty proces implantacji

Tego nikt nie wie.
Ale może ktoś kto to zażył miał tak samo?
z nerwów nic nie jem i mnie skręca w żołądku. nie zawierze już samym gumkom
Stary 2013-01-04, 11:13   #576
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Ale może ktoś kto to zażył miał tak samo?
z nerwów nic nie jem i mnie skręca w żołądku. nie zawierze już samym gumkom
więc przygotuj się, że okres będzie opóźniony.
Stary 2013-01-04, 11:20   #577
_Szarlotka_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
więc przygotuj się, że okres będzie opóźniony.
wiem, ale nie umiem inaczej najgorzej, że nie mam z nikim o tym pogadać. tzn z chłopakiem moge, ale brakuje mi jakiejś przyjaciolki do wylania tego, co mi tu lezy na sercu.
Stary 2013-01-04, 11:26   #578
gosiakk23
Rozeznanie

Hej Dziewczęta to prawda że człowiek potrafi sobie nieźle wkręcić ciąże.. i to zazwyczaj w skrajnych przypadkach mianowicie: jeśli chce się bardzo zajść w ciąże albo jej się nie chce.. czasem po prostu dodajemy sobie coś lub też wyolbrzymiamy Głowa do góry będzie dobrze
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 17:43   #579
helencia01
Raczkowanie

Masz rację, kiedyś sobie wmówiłam, że mogę być w ciąży i mialam sporo jej objawów... człowiek może nieźle sobie powmawiać w głowce
Stary 2013-01-04, 19:14   #580
omitsumoshi
Raczkowanie

Hej dziewczyny.
Żeby nie było-nie jestem panikarą Bardziej pytanie z ciekawości. Biorę tabletki antykoncepcyjne od 3 lat( ani razu żadnej nie pominęłam). Ostatnio brałam antybiotyk,skończyłam go w 2 dniu okresu, i właśnie tu pojawia się problem.Nie pamiętam,czy nowe opakowanie miałam zacząć 02.01 czy 03.01,do tego wszystkiego ginekolog była na urlopie więc receptę załatwiałam na szybko od znajomej. Zastanawia mnie czy przy długim i bezomyłkowym przyjmowaniu tabletek spóźnienie się(do tego niepewne) o jeden dzień stwarza jakieś ryzyko.Dodam,że biorąc antybiotyk nie było stosunków bez zabezpieczeń,wytrysku w środku, jedynie takie zabawy "na około", ale bardziej chodzi mi o ten antybiotyk+spóźnienie z tabletką,myślicie że można od razu wpaść od czegoś takiego?

Dodam,że wątpię żebym była w ciąży, ale ciekawi mnie Wasze zdanie
omitsumoshi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 23:41   #581
Kasiulol
Przyczajenie

DZIEWCZYNY!! załozyłam celowo tu konto, bo wydaje mi sie to najbardziej rozsadne forum w sieci, wiec licze na opinie

podczas wyjazdu sylwestrowego doszlo pomiedzy mna a chlopakiem do stosunku bez zabezpieczenia (wiem, ze to glupie posuniecie i teraz mam za swoje, jak sie wszystko zakonczy szczesliwie to od razu biegne do ginka i wracam na nowo na tabletki). wytrysk byl na zewnatrz. ostatnia miesiaczke mialam 12 grudnia, cykle przewaznie mam co 24-25dni, ostatnio mialam jednak 31dniowy bo bralam antybiotyk i mialam troche stresow. ciezko wiec powiedziec czy to byly dni plodne, obserwacji nie prowadze. jestem panikara, wiec rano po zdarzeniu pobieglam od razu do ginekologa po tabletke po. przepisal mi i zazylam escapelle po 9 godz od stosunku.
rozsadek mowi mi, ze stosunek przerywany, bez wytrysku w srodku + tabletka po = brak zaplodnienia, ale jak juz mowilam - jestem panikarą i stresuje sie.
Kasiulol jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 00:09   #582
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez omitsumoshi Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Żeby nie było-nie jestem panikarą Bardziej pytanie z ciekawości. Biorę tabletki antykoncepcyjne od 3 lat( ani razu żadnej nie pominęłam). Ostatnio brałam antybiotyk,skończyłam go w 2 dniu okresu, i właśnie tu pojawia się problem.Nie pamiętam,czy nowe opakowanie miałam zacząć 02.01 czy 03.01,do tego wszystkiego ginekolog była na urlopie więc receptę załatwiałam na szybko od znajomej. Zastanawia mnie czy przy długim i bezomyłkowym przyjmowaniu tabletek spóźnienie się(do tego niepewne) o jeden dzień stwarza jakieś ryzyko.Dodam,że biorąc antybiotyk nie było stosunków bez zabezpieczeń,wytrysku w środku, jedynie takie zabawy "na około", ale bardziej chodzi mi o ten antybiotyk+spóźnienie z tabletką,myślicie że można od razu wpaść od czegoś takiego?

Dodam,że wątpię żebym była w ciąży, ale ciekawi mnie Wasze zdanie
i rozumiem, że rozpoczęłaś 3.01? a czemu nie pamiętasz którego miałaś wziąć? przecież zawsze jest to ten sam dzień tygodnia
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 07:55   #583
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:

A Ty w ogóle wiesz, co to jest implantacja?
Bo to jest proces, w którym ZARODEK przyczepia się do błony śluzowej macicy.
Znaczy to, że lek będzie nieskuteczny, jeśli zarodek zaczął się zagnieżdżać.

masakra, ja rozumiem nerwy, ale jednak podstawową wiedzę o własnym organizmie trzeba mieć....

Stary 2013-01-05, 13:36   #584
omitsumoshi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
i rozumiem, że rozpoczęłaś 3.01? a czemu nie pamiętasz którego miałaś wziąć? przecież zawsze jest to ten sam dzień tygodnia
Właśnie nie,dlatego pytam, często ze względu na pracę,egzaminy skracam sobie okres(miewam dosyć bolesny,nie pozwala mi normalnie funkcjonować),dni rozpoczęcia nowego opakowania mi się zmieniają. Bardziej chodzi mi o to,czy taki zbieg wydarzeń mógł sprawić że wszystko wróciło ''do normy''? Czy po kilku latach brania tabletek co do godziny może coś się stać przez jeden dzień?
Mówię Wam,pytanie z ciekawości, nie jestem na tyle głupia żeby sypiać z facetem bez zabezpieczenia kiedy wiem,że skuteczność tabletek jest obniżona od antybiotyku ;p
omitsumoshi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 13:49   #585
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez omitsumoshi Pokaż wiadomość
Właśnie nie,dlatego pytam, często ze względu na pracę,egzaminy skracam sobie okres(miewam dosyć bolesny,nie pozwala mi normalnie funkcjonować),dni rozpoczęcia nowego opakowania mi się zmieniają. Bardziej chodzi mi o to,czy taki zbieg wydarzeń mógł sprawić że wszystko wróciło ''do normy''? Czy po kilku latach brania tabletek co do godziny może coś się stać przez jeden dzień?
Mówię Wam,pytanie z ciekawości, nie jestem na tyle głupia żeby sypiać z facetem bez zabezpieczenia kiedy wiem,że skuteczność tabletek jest obniżona od antybiotyku ;p
Odpowiadając na to pytanie: tak.

Stary 2013-01-05, 15:57   #586
mblj
Przyczajenie

Drogie Wizażanki!

Proszę powiedzcie mi jedną rzecz i uspokójcie moje sumienie.

Przyjmuję już ponad pół roku tabletki novynette, robię to bardzo skrupulatnie i cieszę się wspaniałym seksem z moim fantastycznym TŻ. Ostatnio miałam przerwę między opakowaniami, kolejne zaczęłam wczoraj (4 stycznia), czyli to była pierwsza tabletka.
W okresie świątecznym chorowałam na grypę i przyjmowałam różne leki, w tym antybiotyk. Skończyłam przyjmować go w środę 2 stycznia. Łączyłam go z antykoncepcją (tabletki) do momentu zakończenia opakowania.

W dniu wczorajszym kochałam się z moim TŻ bez dodatkowego zabezpieczenia. Nie skończył we mnie, lecz na zewnątrz.

Czy mogę być w ciąży? Chodzi mi o to czy antybiotyk nie wpłynął na skuteczność tabletek novynette. Pragniemy mieć dzidziusia, ale jeszcze nie teraz, jeszcze mamy czas, jesteśmy zbyt młodzi.
mblj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 16:36   #587
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mblj Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki!

Proszę powiedzcie mi jedną rzecz i uspokójcie moje sumienie.

Przyjmuję już ponad pół roku tabletki novynette, robię to bardzo skrupulatnie i cieszę się wspaniałym seksem z moim fantastycznym TŻ. Ostatnio miałam przerwę między opakowaniami, kolejne zaczęłam wczoraj (4 stycznia), czyli to była pierwsza tabletka.
W okresie świątecznym chorowałam na grypę i przyjmowałam różne leki, w tym antybiotyk. Skończyłam przyjmować go w środę 2 stycznia. Łączyłam go z antykoncepcją (tabletki) do momentu zakończenia opakowania.

W dniu wczorajszym kochałam się z moim TŻ bez dodatkowego zabezpieczenia. Nie skończył we mnie, lecz na zewnątrz.

Czy mogę być w ciąży? Chodzi mi o to czy antybiotyk nie wpłynął na skuteczność tabletek novynette. Pragniemy mieć dzidziusia, ale jeszcze nie teraz, jeszcze mamy czas, jesteśmy zbyt młodzi.

Zależy jaki to antybiotyk -> informację, czy ta konkretna substancja wpływa na działanie Twoich tabletek masz w ulotce. Jeśli obniżał - to tak, mogłaś zajść w ciażę. Jeśli nie obniżał - to logiczne, że nie.

Stary 2013-01-05, 17:09   #588
mblj
Przyczajenie

Antybiotyki z tego co wiem zazwyczaj osłabiają działanie tabletek dlatego przez cały czas kiedy chorowałam zabezpieczaliśmy się dodatkowo prezerwatywą, wyjątek zrobiliśmy właśnie wczoraj, ponieważ to był pierwszy dzień tabletek no i od zakończenia antybiotyku minęły już 2 dni.

Dodatkowo mój TŻ tak jak pisałam skończył na zewnątrz, dlatego myślałam że szansa na ciąże jest praktycznie zerowa. Czy to co napisałaś to raczej takie "w teorii możesz być w ciąży" czy faktycznie jest realne zagrożenie wpadki
mblj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:34   #589
olajla91
Przyczajenie

Question Pozycja na jeźdźca... a prezerwatywa.

Witajcie,
kochałam się wczoraj z moim chłopakiem w pozycji na jeźdźca (nie był to pierwszy raz). Zaraz po tym jak doszło do wytrysku zeszłam z niego i po chwili zauważyliśmy, że na jego jądrach znajduje się trochę spermy, która musiała wylać się z prezerwatywy. Prezerwatywa nie pękła, była cała i gdy sprawdziłam ręką to w miarę ,,sucha".
Mam przypuszczenie, że mogło do tego dojść, bo była może za luźna, bo z poprzednim partnerem po stosunku na jeźdźca nie było takiej sytuacji (sperma zostawała cała w zbiorniczku).
Nie zauważyłam też żadnej spermy ani na swoich udach ani w miejscach intymnych.
Zatem czy istnieje jakiekolwiek prawdopodobieństwo zapłodnienia? Czy powinnam się martwić?
Pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja...
Jak myślicie?
olajla91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-06, 14:43   #590
viva91
na przekór do celu

Dot.: Pozycja na jeźdźca... a prezerwatywa.

Cytat:
Napisane przez olajla91 Pokaż wiadomość
Zatem czy istnieje jakiekolwiek prawdopodobieństwo zapłodnienia? Czy powinnam się martwić?
Jak myślicie?
No to skoro nie zauważyłaś nic, to dla nas informacja, że spermy nie było. Nie ma spermy = nie ma zapłodnienia.

Więcej powiedzieć nie możemy, nie stałyśmy nad wami z kamerką.
Stary 2013-01-06, 14:45   #591
olajla91
Przyczajenie

Cytat:
No to skoro nie zauważyłaś nic, to dla nas informacja, że spermy nie było. Nie ma spermy = nie ma zapłodnienia.

Więcej powiedzieć nie możemy, nie stałyśmy nad wami z kamerką.
Oczywiście wyczuwałam śluz, ale to raczej wynikało z mojego podniecenia. Wydaje mi się zatem, że nie była to sperma, choć nie mam pewności.
Jednak jeśli sperma wylała się tylko na jądra (czyli tak jakby spłynęła w dół), to nie powinnam się martwić?

Ciaśniejsza prezerwatywa powinna następnym razem załatwić sprawę?
Stary 2013-01-06, 14:57   #592
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Oczywiście wyczuwałam śluz, ale to raczej wynikało z mojego podniecenia. Wydaje mi się zatem, że nie była to sperma, choć nie mam pewności.
Jednak jeśli sperma wylała się tylko na jądra (czyli tak jakby spłynęła w dół), to nie powinnam się martwić?

Ciaśniejsza prezerwatywa powinna następnym razem załatwić sprawę?
Jeśli jest tak jak opisujesz to ja bym się nie martwiła.
Co do ciaśniejszej prezerwatywy - być może, jednak "wypadki" zawsze się zdarzają i nie ma na nie złotego środka. Ale możecie spróbować z innym rozmiarem
Stary 2013-01-06, 15:03   #593
olajla91
Przyczajenie

Cytat:
Jeśli jest tak jak opisujesz to ja bym się nie martwiła.
Co do ciaśniejszej prezerwatywy - być może, jednak "wypadki" zawsze się zdarzają i nie ma na nie złotego środka. Ale możecie spróbować z innym rozmiarem
Ok dzięki wielkie Spanikowałam bo z poprzednim partnerem nigdy nic nie wypływało... Zatem nie wiedziałam co o tym myśleć.
Mam nadzieję, że będzie ok i ciaśniejsze poskutkują.
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-06, 16:57   #594
Anxious
Przyczajenie

Cytat:
Witajcie,
kochałam się wczoraj z moim chłopakiem w pozycji na jeźdźca (nie był to pierwszy raz). Zaraz po tym jak doszło do wytrysku zeszłam z niego i po chwili zauważyliśmy, że na jego jądrach znajduje się trochę spermy, która musiała wylać się z prezerwatywy. Prezerwatywa nie pękła, była cała i gdy sprawdziłam ręką to w miarę ,,sucha".
Mam przypuszczenie, że mogło do tego dojść, bo była może za luźna, bo z poprzednim partnerem po stosunku na jeźdźca nie było takiej sytuacji (sperma zostawała cała w zbiorniczku).
Jak myślicie?
Mam taką samą sytuację, dlatego pozwolę sobie podpiąć się do wątku.
Dopiero co wczoraj pisałam na temat, że mój TŻ jest dość skromnie obdarzony, miał problem z przedwczesnym wytryskiem. Zatem próbowaliśmy też jeszcze raz by temu zaradzić.

Za pierwszym razem uprawialiśmy seks w normalnej (klasycznej pozycji) i nic nie wypłynęło z prezerwatywy. Podczas wyciągania jej, trzymałam za górę i widać było, że sperma jest w zbiorniczku.
Za drugim razem na jeźdźca i nie zauważyłam niczego niepokojącego, ale chłopak jak poszedł do łazienki to powiedział, że zauważył że trochę spermy ,,wylało się" na jądra. Nie było żadnego śladu na pościeli - ani na mnie. Powiedział, że być może to przez to jak wstał.
Oczywiście umył się i tego samego wieczoru próbowaliśmy jeszcze raz -w takiej samej pozycji i sytuacja powtórzyła się jeszcze jak leżeliśmy (a już zeszłam z niego) - trochę spermy znowu wylało się na jądra. Powyżej też nic nie było.
Poszłam do łazienki zobaczyć czy mam jakiś ślad spermy na sobie ale nie było i tak jak w przypadku koleżanki wyżej prezerwatywa nie pękła a ja moje miejsca intymne były wilgotne.
Czy możliwe jest żeby sperma jakoś dostała się do środka? Skoro na prezerwatywie nie było nic oprócz mojego śluzu - tak się domyślam.
Czy powinnam panikować czy raczej nic się nie stało skoro to spłynęło tak jakby w dół a raczej z jądrami moje miejsce intymne nie miało kontaktu?
Anxious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 17:20   #595
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Anxious Pokaż wiadomość
Czy możliwe jest żeby sperma jakoś dostała się do środka? Skoro na prezerwatywie nie było nic oprócz mojego śluzu - tak się domyślam.
Czy powinnam panikować czy raczej nic się nie stało skoro to spłynęło tak jakby w dół a raczej z jądrami moje miejsce intymne nie miało kontaktu?
Wypisz wymaluj taka sama sytuacja, spodziewasz się innej odpowiedzi?
Stary 2013-01-06, 17:22   #596
Anxious
Przyczajenie

Cytat:
Wypisz wymaluj taka sama sytuacja, spodziewasz się innej odpowiedzi?
Nie wiem w sumie z tą różnicą, że u nas to się powtórzyło 2 razy.
Niby czytałam poprzednie wpisy, ale jak trochę się człowiek stresuje to nie dociera
Anxious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 17:24   #597
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Anxious Pokaż wiadomość
Nie wiem w sumie z tą różnicą, że u nas to się powtórzyło 2 razy.
Niby czytałam poprzednie wpisy, ale jak trochę się człowiek stresuje to nie dociera
Jednak mimo to, że dwa razy, to jednak plemniki nie dostały skrzydełek, żeby wlecieć do twojej pochwy.
Stary 2013-01-06, 17:39   #598
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mblj Pokaż wiadomość
Antybiotyki z tego co wiem zazwyczaj osłabiają działanie tabletek dlatego przez cały czas kiedy chorowałam zabezpieczaliśmy się dodatkowo prezerwatywą, wyjątek zrobiliśmy właśnie wczoraj, ponieważ to był pierwszy dzień tabletek no i od zakończenia antybiotyku minęły już 2 dni.

Dodatkowo mój TŻ tak jak pisałam skończył na zewnątrz, dlatego myślałam że szansa na ciąże jest praktycznie zerowa. Czy to co napisałaś to raczej takie "w teorii możesz być w ciąży" czy faktycznie jest realne zagrożenie wpadki

Nie kazdy antybiotyk obniża działanie tabletek antykoncepcyjnych - gdybyś poczytała ulotkę, to byś wiedziała (interakcje). I jeśli obniżał, to zabezpieczać dodatkowo należy się przez cały okres brania antybiotyku + 7 (lub 9, w zależności od tabletek) dni po zakonczeniu jego brania. To też byś wiedziała, gdybys czytała ulotke...

Przy stosunku bez zabezpieczenia (jeśli brałas antybiotyk wchodzący w interakcje z tabsami) możliwość ciąży jest zawsze. Nie, nie tylko teoretyczna.

Stary 2013-01-07, 14:13   #599
kasza gryczana
Przyczajenie

I antykocepcja jest zła.
2. i tylko metoda termiczno-śluzowo-kalendarzykowa jest wzglądna
i tylko w małżeństwie kościelnym
kasza gryczana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:36   #600
raita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasza gryczana Pokaż wiadomość
I antykocepcja jest zła.
2. i tylko metoda termiczno-śluzowo-kalendarzykowa jest wzglądna
i tylko w małżeństwie kościelnym
HA HA HA
A potem chodzą dziewczyny z brzuchem i są szczerze zdziwione, że jednak wpadły, bo przecież miały te swoje "dni niepłodne".

raita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości