|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 16,67% |
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
4 | 8,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
3 | 6,25% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
5 | 10,42% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
1 | 2,08% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
5 | 10,42% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
7 | 14,58% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
4 | 8,33% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
1 | 2,08% |
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
![]()
![]() |
#1832 |
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
nie nie nie, źle mnie zrozumiałyście- ja też kocham pierogi z truskawkami
![]() cieszę się jak dziecko bo wreszcie się dowiedziałam jak ze śmietany 30% zrobić nie tylko słodką, ale i puszystą gęstą śmietankę!!! zawsze dodawałam tylko cukier, ale wtedy jest taka lejąca konsystencja i w ogóle jej nie czuć. a tu wystarczyło wcisnąć ósemkę cytryny- nieno genialne ![]() ![]()
#1833 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję.. kuruj się i oby leki szybko pomogły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Zakorzenienie
|
a do której sr dzwoniłaś? tak z ciekawości pytam
![]()
#1837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam PH podwyższone i coś się tam dziać zaczyna, w piątek mam wizytę u gin to będziemy patrzeć.. Póki co podmywam się płynem do higieny intymnej.. Mam też w domu Nystatynę ale wolę nie aplikować bez porozumienia z ginem.. Póki co jest ok. A tak wogóle to od wczoraj witamy w 19tc ![]()
START 64,7 kg ![]() CEL 52 kg ![]() OBECNIE 60,6 kg ![]() min sierpnień 520/1000 Minuty lipiec 610/1000 ![]() Minuty CZERWIEC : 1205 /1000 ![]() Minuty MAJ: 1005 min/1000 ![]() Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2013-01-07 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1838 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z basenu zrezygnowałam po jednym razie. Seksu tyle co kot napłakał do tego w gumce. Żel do mycia ten co mi polecił. Nie noszę ciasnych rzeczy, dbam o higienę, baaa nawet nie depiluję, bo to też podrażnia i może wywoływać. Nie wiem już i jestem załamana bo to upierdliwe. Teraz jeszcze proszek zmienię na ten dla dzieci...Zobaczymy. To już są trzecie leki jakie biorę... On też już załamał ręcę jak zobaczył co mi przepisywał i nie pomogło. Pomaga na 2 tyg i od nowa. Pożaliłam się i starczy ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
I gratulacje za 19 ![]()
![]() |
#1839 |
Zadomowienie
|
żeromskiego. chcę bezpłatnie. zaraz będę szukać innej, ale pewnie wszędzie to samo.
#1840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
I jak na poniedziałek, to tu dziś wyjątkowa cisza
![]() Wieloryb, dzięki i sama za siebie trzymam kciuki ![]() ![]()
![]() |
#1842 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A drugi kolega jeszcze mówił, żeby sprawdzić wielkość windy, bo u nich w bloku babka się z wózkiem nie mieścila i musiała kupić inny... Cytat:
Cytat:
Magiusa wszystkiego naj naj naj!! A i byłam u gina... Zbadała mnie powiedziała, że ok, posłuchaliśmy serduszka - pierwszy raz u gina słuchalam jakiś takie dziwne urządzenie mi do brzucha przyłożyla, wyglądało trochę jak alkomat... No i ładnie biło, mówiła, że nie ma zastrzeżeń.. Tylko sie bałam oddychać, bo mi tak brzuch chodził przy oddychaniu i myślałam, że się uduszę ![]() Potem dała mi zaświadczenie do szkoły rodzenia i na gimnastykę, pomarudziła, że teraz to zebym nie szła nigdzie taka chora... To jej powiedziała, ze i tak w lutym pójdę, ale ze ciągle zapominam i wolalam już miec.. A i na koniec poprosiłam ją, żeby mi dała zwolnienie, bo ja nie mam.. Powiedziała, że mi wypiszę ale, że lepiej jakby mnie jednak internista zobaczył. Powiedziałam jej, żebym poszła do internisty ale jest epidemia i ciężko się dostać.. No i mi wypisała na dwa tygodnie.. Pytała się czy do następnej wizyty (za 4 tygodnie) czy tylko do wykurowania sie.. To wzięlam na razie na 2 tygodnie, bo jeszcze muszę do pracy wrócić pozamykać parę spraw.. Od lutego dopiero na zwolnionko.. Dałam jej jeszcze dwa leki które znalazłam w domu - Rub Arom (taka maść z eukaliptsem do smarowania) i Olbas Oil (olejek do inhalacji). Sprawdziła skład i powiedziała, że można używać. a i mialam iść do apteki po jakieś leki, ale taka kolejka, że poszłam do biedronki..Kupiłam sobie chrzan, cebulę, czosnek, sok malinowy i landrynki... Wcinam miętowe landrynki i w koncu mnie przestało gardło boleć.. Super sprawa ![]() Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-01-07 o 13:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1844 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby teraz te leki raz na zawsze pomogły Też jestem zdziwiona tą ciszą.. jak ja mam wolne i czas na wizaż to tu pustki ![]() no tak.. ale nie ma się co dziwić, że cisza skoro nie ma największych gaduł ![]() Cytat:
![]() dobrze, że dostałaś zwolnienie ![]() mi na zatkany nos pomagała też maść vick vaporub, smarowałam pod nosem i odczuwałam ulgę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz wcinam kielbasę z czosnkiem i chrzanem.. bym dorzuciła cebulę i popiła sokiem malinowym, ale boje się, że się od tej mieszanki porzygam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() jak dotąd najbardziej spodobał mi się x-lander x1 ze względu na koła - mieszkamy na wsi i warunki są takie a nie inne, na spacer do lasu muszę mieć coś konkretnego, tylko że mam dylemat: CZY PO ZŁOŻENIU zmieści mi się spokojnie do bagażnika, będę wdzięczna jeżeli któraś z Was wie coś więcej na ten temat i mi podpowie... Ogólnie zależy mi na tym żeby wózek poradził sobie w trudnych warunkach ale też żeby zmieścił się w samochodzie, waga nie jest tak istotna.. może z doświadczenia wiecie jaki wózek spełniał by moje marzenia ![]() Dziewczyny i jeszcze jedno pytanie jak u Was z wagą u mnie 17 tydzień i jak dotąd schudłam 4kg i waga stoi od 4 tygodni, liczyłam że święta coś zmienią ale nic...nie wiem czy już powinnam się martwić bo z córką o tej porze miałam już 6kg na plusie... zmykam na obiad bo Tż się niecierpliwi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
mi sie gin kazał podmywać mydłem dla dzieci żeby ph wróciło do normy bo za niskie chyba
![]()
#1849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że porownywać do 7 tygodznia ciaży to by bylo 6 kg.. Ale w sumie nie wiem gdzie te kilogramy poszły, bo fakt jest troche brzuszka, ale nie jakaś wielka piła, w spodnie stare się mieszcze, ale mnie cisną.. trochę mi się obwód pod biustem zwiększyl.. może mi się tak po równo rozlożylo?? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-01-07 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
UUU urodziny uuuu Magusiowej yyyy dziewczyny;D sto lat!!
![]() ja tego kolejnego badania w 36 tyg nie bede robic ![]()
#1852 |
Zakorzenienie
|
lecę do sklepu, tak tu spokojnie dzisiaj, że mogę się czymś zająć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a sprawdzałaś co mówi kalkulator ciąży? http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ szczerze nie wiem jak to jest ![]()
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
dziękuję, dziękuję
![]() Lenie się dziś tylko i zbieram życzenia ![]()
#1855 |
Zadomowienie
|
i bardzo słusznie ![]()
#1856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dzisiaj jakaś taka jestem zmęczona, i co chwila przecieram oczy w pracy bo spać mi się chce
![]() |
#1857 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ja żłopię kawę jak głupia i nie mogę przestać
![]()
#1858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedobrze mi ![]() ![]() Zamówiłam dla dzidziusia: http://www.carters.com/carters/Short...or=White&start= i dla Zuzi: http://www.carters.com/carters/Long-...or=White&start= ![]() Ale powiem Wam, że nie mam weny do zakupów. Oglądam te wszystkie rzeczy bez entuzjazmu. Ale to pewnie przez to, że dziś się źle czuje :-( bo wczoraj aż wypieków dostałam jak oglądałam ciuszki ![]() ![]() MEGUSIA STO LAT, SPEŁNIENIA MARZEŃ I 5 MINUTOWEGO PORODU ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
heloo jestem , przed gabinete mysmlalam ze dostane zawalu masakra , weszlam odrazu do piguly mowie ze pewnie mam wysokie cisnienie heheh no i bylo ale niaz takie straszne 148/86 i mowie dlaczeg sie nerwuje a on ze spokojnie na zatrucie jescze czas heheh i ze no nie ktore kobiety tak maja z ta woda i powiedzial tylko ze mam niejesc slodyczy bo one nie sa potrzebned ja na to ze prawie nie jem a teraz moge wogole nie jesc itd. sprawdzil malego ok , serduszko musi na lepszym sprzecie sprawdzic, szyjka dluga twarda i mowi porod nie grozi a to najwazniejsze teraz
![]() ![]()
#1860 |
Zakorzenienie
|
łe masakra.. dzwonił do mnie szef/kolega z pracy... wiec muszę ponarzekać..
Moja praca polega na robieniu badan dla klientów, oni je zamawiają w różnym czasie i jest tak, że nagle wszystko jest na wczoraj i trzeba im wysłać albo nagle coś kupują a w ogóle nie zapowiadali się, że mieli cos kupować i trzeba to robić.. Z tego powodu ciężko jest wziąźć urlop, bo nawet jak sobie go z wielkim wyprzedzeniem zaplanujesz to dzwoni klient, że on to chce i ze to pilne i ważne, a klient najważniejszy i ktos to musi zrobić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przez takie podejście masę osób ma mnostwo niewykorzystanego urlopu. Nasz szef szefów, czyli dyrektor działu oglosił, że trzeba te urlopy wykorzystywać i mamy wszyscy na święta iść się urlopowąć (Ci co chcą oczywiscie) ze szczegolnym uwzględnieniem tych co mają dużo urlopu... No i mój szef (szef zespołu) wziął sobie urlop do piątku. Ja go zastępowałam przez 3 dni i się sporo rzeczy nazbieralo w tym czasie bo mi nie zostawil połowy informacji i nie mogłam z niczym ruszyc...zresztą to były jakieś jego rzeczy a nie moje (dzielimy sie klientami a to byli jego klienci)... Dzisiaj wrócil i się okazało, że ma tego dużo, ja na zwolnieniu, młodsza specjalistka na zwolnieniu, a dwóch stażystów którzy pracowali w grudniu już nie pracują, bo im się staże skonczyly. Rekrutacja w toku... I dzwonił do mnie i się mnie pytal delikatnie czy bym mu nie pomogła z domu i żebym szczerze mówiła bo jest przerażony ile jest roboty (bo faktycznie jest sporo) a został sam.. Niechętnie się zgodziłam, powiedziałam, że jednego klienta to jakos załatwie a z innymi rzeczami to pomogę ale dopiero od czwartku bo na razie się źle czuje.. a jest duzo roboty i coś tam z domu ruszyć mogę, ale nie będe siedzieć po 10 godzin i zapierdzielac.. Ale suma sumarum jestem zla bo od października im gadam, że 2 stażystów konczy staż, młodsza specjaliska miala pracować z nami też do konca grudnia a od stycznia miala być w innym zespole i ze zostaniemy tylko we dwoje a w tym ja to taka mało pewna jestem.. No i on mówił, że rozmawial z szefem szefów i mu powiedział, że jakoś to bedzie, że się zrobi rekrutacje i kogos wezmie przeszkoli i da rade ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.