Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 17. - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 11:55   #2761
Vivienne
... choć nie Westwood

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać-cz. 17.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nie znam się, ale wydaje mi się, że nie.
W 2011 roku, właścicielem był pan X. To on podpisał umowę, która jest na czas nieokreslony (ale do 2013).
W tym momencie również ona będzie współwłaścicielem, ale prawo nie działa wstecz. Więc umowa podpisana w 2011 nie przestaje obowiązywać.
Macie jakiś okres wypowiedzenia umowy?
Bo zawsze to gość (pod naciskiem żony) może chcieć wypowiedzieć umowę. Z zachowaniem warunków wypowiedzenia (np. 1 m-c), no ale jednak.
Mamy 3miesięczny okres wypowiedzenia... I to nie jest tak, że umowa jest na czas określony, ALE DO, tylko wręcz odwrotnie- jest na czas nieokreślony, ale krócej niż dwa lata nie. To miało być własnie zabezpieczenie... bo wlozyliśmy w to mieszkanie trochę pieniędzy i zastanawiam się na ile ono w tym momencie jest warte

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2013-01-07 o 11:58
Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 12:47   #2762
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Mamy 3miesięczny okres wypowiedzenia... I to nie jest tak, że umowa jest na czas określony, ALE DO, tylko wręcz odwrotnie- jest na czas nieokreślony, ale krócej niż dwa lata nie. To miało być własnie zabezpieczenie... bo wlozyliśmy w to mieszkanie trochę pieniędzy i zastanawiam się na ile ono w tym momencie jest warte
no ale pewnie właściciel zmniejszył opłatę ze wynajem w ramach remontu więc teoretycznie kwestie finansowe są uregulowane, ważne abyście z dnia na dzień nie zostali bez dachu nad głową może warto z nim porozmawiać co dalej z Wami ? Może sam rozwiązał sytuację z żoną np spłacając mieszkanie i nie macie się czym martwić ?

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:01   #2763
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
a nie paralizem twarzy?
Paraliż twarzy występuje po uszkodzeniu nerwu trójdzielnego. To nie jest zależne od liczby zastrzyków.
Cytat:
Wszystkie na raz, pod narkozą. Miałam i wyrywane i dlutowane, gdyż dolne były wyrznięte (choć bardzo krzywe), a górne nie. W każdym razie mam szwy i, na szczęście, nie mam za sobą takiego bólu o jakim tu wspominacie...
U mnie wszystkie są prawie na wierzchu. Jedną miałam dłutowaną i sam zabieg nie bolał. Dopiero potem zaczęła się katorga.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:34   #2764
Karolllka7
Zakorzenienie

Potrzebuję pomocy.

Jest tu może ktoś kto studiuje coś 'muzycznego' i ma doświadczenie w pisaniu konspektów? Potrzebuję kogoś kto wie jak nauczyć dziecko piosenki ze słuchu. W sensie mam, np. tak w konspekcie
1. "Nauczyciel śpiewa solmizacją z fonogestyką fragmentami melodię piosenki, dzieci powtarzają za nim.
Nauczyciel mówi rytmicznie [D1] dzieciom fragmenty tekstu piosenki i prosi by dzieci powtarzały słowa za nim. Następnie nauczyciel łączy w całość melodię z tekstem i po fragmencie uczy go dzieci."

[D1]a gdzie jest etap pośredni?

Taki odnośnik zrobiła mi wykładowczyni, a ja nie bardzo wiem o co chodzi. Nie mogę znaleźć tego w notatkach. Chodzi o etapy rytmizacji tekstu? Ale wtedy potrzebna jest tataizacja i zrobi się groch z kapustą, proszę o pomoc

Konspekt jest dla I klasy podstawowej.
Stary 2013-01-07, 14:00   #2765
Stace
Zakorzenienie

Pomóżcie, bo oszaleję. Od kilku dni łzawi mi jedno oko, nie jest
zaczerwienione, nie szcztpie, ale ciągle mi łzy płyną . Macie jakieś dobre krople albo coś?

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 14:16   #2766
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Pomóżcie, bo oszaleję. Od kilku dni łzawi mi jedno oko, nie jest
zaczerwienione, nie szcztpie, ale ciągle mi łzy płyną . Macie jakieś dobre krople albo coś?
A nie używasz jakiegoś nowego kosmetyku pod ocyz albo do twarzy?

Cel: Pani Dyrektor!

Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora!

"Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice."
Burza_1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 14:42   #2767
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Burza_1994 Pokaż wiadomość
A nie używasz jakiegoś nowego kosmetyku pod ocyz albo do twarzy?
Właśnie nie, nic się nie zmieniło..

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:44   #2768
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Wynajmuję mieszkanie od Pana X, który jest po rozwodzie. Przy podpisywaniu umowy (na czas nieokreślony, ale nie krócej niż 2 lata, króre upływają w październiku 2013 r) on był włascicielem mieszkania. Teraz toczy(ła) się sprawa o podział majatku. Czy jeśli współwłaścicielem jest/ będzie także żona będzie ona miała prawo wyrzucić nas z mieszkania przed terminem w umowie?
Czy gdy podpisywaliście umowę ten pan był jedynym właścicielem mieszkania (było to jego kawalerskie, jeszcze sprzed ślubu, bo rozumiem, że oni nie mieli rozdzielności majątkowej?)?
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:53   #2769
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
ja zawsze robię tylko w papilotkach, bez foremek
Ja mam blachę, w którą wkładam papilotki

Cytat:
mi sie nic nie rozlewa, bo ja kupuję TAKIE- połączone tekturą, więc się nie deformują, nie wylewają w trakcie pieczenia. Po wyciągnięciu zrywam tylko tekturę i mam pojedyncze mufinki
Fajne!
Cytat:
w żadnej sieciówce

nie wiem, czy u was są takie sklepy, gdzie zaopatrują się cukiernie itp. w tym sklepie są dekoracje na ciasta, papierowe talerzyki, proszek do pieczenia w większych opakowaniach itp. taka hurtownia dla gastronomii
Bosko, też chcę taki sklep

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:57   #2770
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
no ale pewnie właściciel zmniejszył opłatę ze wynajem w ramach remontu więc teoretycznie kwestie finansowe są uregulowane, ważne abyście z dnia na dzień nie zostali bez dachu nad głową może warto z nim porozmawiać co dalej z Wami ? Może sam rozwiązał sytuację z żoną np spłacając mieszkanie i nie macie się czym martwić ?
Skoro zona się do nas dobija to pewnie jest się o co martwić :/

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Czy gdy podpisywaliście umowę ten pan był jedynym właścicielem mieszkania (było to jego kawalerskie, jeszcze sprzed ślubu, bo rozumiem, że oni nie mieli rozdzielności majątkowej?)?
Podobno tak... nie wiem jak to wyglądało dokładnie. Tak zostaliśmy poinformowani.

Stanisław Lem

Stary 2013-01-07, 16:02   #2771
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:

Podobno tak... nie wiem jak to wyglądało dokładnie. Tak zostaliśmy poinformowani.
Jeśli to prawda to nie macie się o co martwić. Chyba że on sam zmieni zdanie i nie będzie chciał Wam dłużej tego mieszkania wynajmować.
Stary 2013-01-07, 16:08   #2772
Vivienne
... choć nie Westwood

A żona jako jeden z obecnych właścicieli nie będzie maila wpływu jakiegokolwiek?

Stanisław Lem

Stary 2013-01-07, 16:22   #2773
Carame
Rozeznanie

Gdzie kupię takie duuuże wałki zapinane na rzepy? W Rosmannie chyba nie ma, z tego co widzę na ich stronie?
Carame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:28   #2774
klada
Zakorzenienie

http://kotlet.tv/szybki-makaron-z-kielbasa

Nie mam gałązek tymianku (zresztą zdaje mi się, że i tak to za mało). Czym mogę to przyprawic?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:30   #2775
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
A żona jako jeden z obecnych właścicieli nie będzie maila wpływu jakiegokolwiek?
Nie napisałaś wcześniej że się dobija... albo ja nie przeczytałam...

a jest tym właścicielem na piśmie ? już jest po podziale majątku ? czy tylko chce zrobić mężowi na złość i nachodzi najemców ?

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:31   #2776
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz napewno, że żona jest jednym z właścicieli? Ilu tych właścicieli w końcu jest?
Zwykle podczas podziału wspólnego majątku jedna osoba zostaje z mieszkaniem i spłaca drugą.
Stary 2013-01-07, 16:37   #2777
Vivienne
... choć nie Westwood

Zostawiła nam karteczkę w drzwiach... "Proszę o kontakt pod nr XXXXXXXXX, Anna Kowalska, WSPÓŁWŁAŚCICIEL mieszkania". Byla kilka razy wcześniej i dopytywała się co i jak nam właściciel powiedzial, że on jest właścicielem i możemy sobie mieszkać ile chcemy, a umowę sporządziliśmy dla własnego bezpieczeństwa, po naszemu. Tak jak mówię, nie wiem jak to wygląda prawnie jak to z nimi jest, z właścicielem nie mamy kontaktu, bo siedzi za granicą.

Na razie jestem po zabiegu i boli mnie jak mówię, więc zadzwonię dopiero w ciągu kilku dni. Ale nie wiem czego ta kobieta chce i chcę się jakoś przygotować prawnie...

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2013-01-07 o 16:39
Stary 2013-01-07, 16:46   #2778
Suivi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
http://kotlet.tv/szybki-makaron-z-kielbasa

Nie mam gałązek tymianku (zresztą zdaje mi się, że i tak to za mało). Czym mogę to przyprawic?
Ja pewnie dodałabym suszonego tymianku, słodkiej papryki, może chili?
Suivi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:47   #2779
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Zostawiła nam karteczkę w drzwiach... "Proszę o kontakt pod nr XXXXXXXXX, Anna Kowalska, WSPÓŁWŁAŚCICIEL mieszkania". Byla kilka razy wcześniej i dopytywała się co i jak nam właściciel powiedzial, że on jest właścicielem i możemy sobie mieszkać ile chcemy, a umowę sporządziliśmy dla własnego bezpieczeństwa, po naszemu. Tak jak mówię, nie wiem jak to wygląda prawnie jak to z nimi jest, z właścicielem nie mamy kontaktu, bo siedzi za granicą.

Na razie jestem po zabiegu i boli mnie jak mówię, więc zadzwonię dopiero w ciągu kilku dni. Ale nie wiem czego ta kobieta chce i chcę się jakoś przygotować prawnie...
Nie martw się na zapas. Jak przyjdzie powiedz jej wszystko od poczatku do końca, włącznie z wyliczeniami ile własnych pieniedzy włożyliście w to mieszkanie (bo gdzieś mi migneło, że robiliście częściowo remont na własny koszt, tak?). Dowiedz się też dokładnie na czym właściwie stoisz, bo początkowo niby facet był jedynym właścicielem a teraz po rozwodzie nagle zrobiło się dwoje właścicieli . A może po prostu ona chce przyjść i paru rzeczy się dowiedzieć bo jest jej to potrzebne do sprawy o podział majątku?

Na wszelki wypadek może też zacznijcie rozglądać się za czymś innym?
Stary 2013-01-07, 16:55   #2780
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Burza_1994 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy mnie nie wyśmiejecie za to pytanie, ale..
Mam w tym roku 19 lat i chciałabym się zatrudnić w cinema-city na weekendy(uczę się w liceum) i teraz moje pytanie: Do kogo mam się zgłosić? Do managera/ kierownika jakiegoś czy gdzie no i... gdzie go znajdę?
Czy w takim wypadku muszę mieć przy sobie list motywacyjny czy samo CV wystarczy?
Często bardzo dobrze patrzą i na listy, więc chyba warto mieć

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:

Ja bym się z nią nie kontaktowała

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:36   #2781
WrednaMyszka
Zakorzenienie

W piątek koło 13 zwracałam coś w sklepie (płatność dokonywana była kartą), dalej nie mam pieniędzy na koncie. Powinnam już się martwić? Ile zazwyczaj trwa taki zwrot kasy?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:45   #2782
TheKey
Wtajemniczenie

Mam już dość spodni, które w miesiąc po kupieniu rozciągają się tak, że robią się rozmar większe. Z jakiego materiału powinnam kupić spodnie, żeby uniknąć tego efektu? (Czy firma ma znaczenie?)
Ewentualnie: co zrobić z obecnymi, żeby się troszkę skurczyły?

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:53   #2783
claudiiin
Zadomowienie

Dlaczego masło, które zostawiłam jakieś 3 tygodnie temu w lodówce, a datę ważności ma do 27.01 wyraźnie zżółkło z wierzchu? To znaczy że jest zepsute? Co mogę zrobić żeby temu zapobiec? Bo nie pierwszy raz mi się to zdarza, np. kupuję masło i jako że mieszkam sama to trochę mi zajmuje zużycie całej kostki, ale nie przekraczam nigdy daty przydatności, a ono żółknie mimo przechowywania w lodówce Trochę to obrzydliwe

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:55   #2784
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Vivienne jeżeli żona jest współwłaścicielem to rzeczywiście, będzie Was mogła wyrzucić Co prawda dostaniecie odszkodowanie za niewywiązanie się z umowy + koszty nakładów, ale wiem, że i tak najbardziej uciążliwe będzie to wyrzucenie
CHYBA że podpisywaliście umowę także z nią.
Jakby co pisz PW
Stary 2013-01-07, 18:01   #2785
coffee
and cigarettes

Co obiado-kolacyjnego można ugotować z jabłek/z jabłkami?
Wymyśliłam makaron z jabłkami, naleśniki, racuchy. Mam dużo jabłek i nie wiem, co z nimi robić.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:05   #2786
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Dlaczego masło, które zostawiłam jakieś 3 tygodnie temu w lodówce, a datę ważności ma do 27.01 wyraźnie zżółkło z wierzchu? To znaczy że jest zepsute? Co mogę zrobić żeby temu zapobiec? Bo nie pierwszy raz mi się to zdarza, np. kupuję masło i jako że mieszkam sama to trochę mi zajmuje zużycie całej kostki, ale nie przekraczam nigdy daty przydatności, a ono żółknie mimo przechowywania w lodówce Trochę to obrzydliwe
jeśli nie śmierdzi to nie jest zepsute a zepsute masło cuchnie tak, ze nie sposób się nie zorientować to pożółkłe z wierzchu to warstewka tłuszczu, który zdązył się utlenić, stąd kolor, możesz to obkroić/zeskrobać i będzie ok

a jak zapobiec - ja np. jak qpię kostkę masła to kroję ją na pół i jedną polowę albo owijam szczelnie folią, albo mrożę

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Co obiado-kolacyjnego można ugotować z jabłek/z jabłkami?
Wymyśliłam makaron z jabłkami, naleśniki, racuchy. Mam dużo jabłek i nie wiem, co z nimi robić.
zapiekanka z kaszy jaglanej i jabłek

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:28   #2787
gryzelda
Zadomowienie

Robie zakupu online wszystko mam wpisane dobrze (adres) rzeczy w koszyku i poprostu pod napisem przejdz do platnosci pisze na czerwono:
An item in your cart is no longer available, you cannot proceed with your order
- czy ktos mi to przetlumaczy i powie co moge zrobic aby dokonczyc zakupy ?
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:36   #2788
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Mam już dość spodni, które w miesiąc po kupieniu rozciągają się tak, że robią się rozmar większe. Z jakiego materiału powinnam kupić spodnie, żeby uniknąć tego efektu? (Czy firma ma znaczenie?)
Ewentualnie: co zrobić z obecnymi, żeby się troszkę skurczyły?
patrzeć na skład spodni. takie z 2% domieszką czegoś elastycznego, będzie się słabo rozciągało, a takie z 3% będą się lekko rozciągać, ale będą takie wygodnie rozciągnięte. takie w sam raz, jak na mój gust. powyżej 3% to spodnie się już robią takie workowate.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:52   #2789
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
patrzeć na skład spodni. takie z 2% domieszką czegoś elastycznego, będzie się słabo rozciągało, a takie z 3% będą się lekko rozciągać, ale będą takie wygodnie rozciągnięte. takie w sam raz, jak na mój gust. powyżej 3% to spodnie się już robią takie workowate.
Te moje mają taki skład:
77% bawełna
22% poliester
1% włókno elastomerowe

Czyli nie powinny się rozciągać

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:58   #2790
marynka42
Zakorzenienie

gdzie dostane kremy Miraculum? w Naturze widziałam tylko jeden rodzaj, 50+
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości