Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 14:42   #4771
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
sms od ellmi: Juz po! Mamy Zenusia od 12:45! 3350g, 54 cm Myslalam,ze bedzie gorzej,ale i tak masakra byla. Buziaki

Juuuuuuupi !
gratuluję serdecznie klask i:
i witam Zenusia
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ellmi - gratulacje!
Dodzwoniłam się do rejestracji szpitala! Jadę na kwalifikację do CC - w czwartek na 10:40. Będę wtedy znała już termin, ciesze się!

Tylko trochę się przestraszyłam bo Pani się pyta przez telefon, który to tc, ja mówię, że rozpoczęłam właśnie 38, a ona taka...spanikowana "ojej, ojej, proszę chwileczkę zaczekać" - ajjjj chyba faktycznie już niedaleko:d Mogą nie mieć terminu na CC? ona chyba by mi powiedziała, zanim zapisała na wizytę?

Nie chciałabym wrócić z niczym i szukać innego szpitala.
A w którym szpitalu jeśli mogę zapytać?

Ja się jeszcze muszę umówić do poradni przy szpitalu gdzie myślę, żeby rodzić, bo muszą sprawdzić, czy nie ma przeciwwskazań, żeby u nich rodzić. Trochę to dziwne...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 14:44   #4772
szklanka19
Zadomowienie

Gratulacje dla Ellmi Mnie tam się Zenuś podoba

Dziewczyny ponawiam pytanie o Laurkę, czy któraś miała z nią kontakt ostatnio? No i Insolito dawno nie było o ile się nie mylę

Authentic i Charliz trzymam kciuki, żeby nie trzymali Was bez sensu w szpitalach

Ewulka jak myśmy kupowali kuchenkę to był problem bo naszym głównym warunkiem był piekarnik gazowy, a takich jest mało. Kupiliśmy Indesit i jest ok, nie narzekam, a używam bardzo dużo Ty szukasz elektrycznego?

Śniło mi się dzisiaj, że byłam w szkole i... chciało mi się spać Coraz częściej ostatnio śni mi się, że jestem śpiąca, ale to tak wybitnie, że już nie mogę usiedzieć. Bez sensu, przecież ja śpię wtedy, to co, mam spać podwójnie?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 14:48   #4773
hope01
Zakorzenienie

a ja wnoszę o poprawkę na I stronie urodziło się juz 6 chłopców i 5 dziewczynek

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 14:54   #4774
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a ja wnoszę o poprawkę na I stronie urodziło się juz 6 chłopców i 5 dziewczynek
Fakt

Choc ja bym tam z checia widziala siodmego

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-01-07 o 14:56
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:02   #4775
s i l v e r
Zakorzenienie

My jutro chyba po wózek wreszcie jedziemy. Czas najwyższy
Ale długo na kase czekalismy.Teściowa się zdeklarowała że da.
Wreszcie zdecydowałam się na pompowane kółka
Mam upatrzone 3 wózki
-baby design LUPO
http://www.babydesign.eu/produkt/id/65
-espiro atlantic
http://www.espiro.eu/pr,wozki-glebokie,atlantic,13#
-coneco V3
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1119
-tako warrior

Sama nie wiem jaki wybrać. To się jutro w sklepie okaże.
Stary 2013-01-07, 15:04   #4776
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Na ost usg w 31tyg było 27mm. W czwartek byłam na wizycie i ginka stwierdzila, ze szyjka jej sie nie podoba i mam rozwarcie na 1cm mam sie zglosic we wtorek i jak sie dalej cos dzieje, to szpital i zastrzyki na płucka. A o nastepnym usg badajacym szyjke nic nie mowila, takze nie wiem czy sie dalej skraca. Ona nie ma usg w gabinecie. Juz sie nie moge doczekac wtorku, chce juz wiedziec czy cos sie dzieje

BASIU a jakiej firmy masz laktator? jestes zadowolona?
Ja mam laktator ręczny canpol babies, kosztował coś około 50 zł. Czy jestem zadowolona? Powiem tak, mleko odciąga i o to chodzi, ale jest to dość czasochłonne, trzeba się trochę namachać pompką, żeby odciągnąć mleko (tzn. ten spory nadmiar mleka), ale tak jak już kiedyś pisałam był to zakup kompletnie bez zastanowienia, na prędce, pierwszy lepszy jaki tylko był w sklepie, bo nie miałam żadnego w domu, a cycki zaczęły puchnąć od mleka jak nie wiem. Także mogę powiedzieć, że uratował mnie ten laktator.
Podejrzewam, że gdybym wcześniej rozważała kupno laktatora to pewnie szukałabym czegoś lepszego, a że nie było czasu na zastanawianie to jest taki noi używam go, liczę na to, że ten nawał mleka w koncu się skończy i bedzie jakos normalnie.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
oj wiem o czym mowisz bo tez mialam tak duuuzo mleka. spokojnie trojaczki bym wykarmila :P Ale pociesze cie, to nie potrwa dlugo, niedlugo bedziesz produkowac tylko tyle mleka ole dzidzia potrzebuje
Oby tak się stało Bo ostatnio odciąganie mleka stało się rutynowym zajęciam każdego dnia bo inaczej nie da rady
Stary 2013-01-07, 15:11   #4777
litllesweetangel
Lurker ;)

Gratulacje kolejny bobas!

silver jak pojezdzisz coneco to prosze wyraz swoja opinie niestety czytalam same niepochlebne, ze szybko sie psuja itp, a szkoda na allegro cena okazyjna...

Gadalam sobie dzis z matka na skype, zaczela rozpaczac ze dlaczego jej nie chcemy, ze to pewnie TZ nie chce zeby przyjechala nam pomoc. Z pol godziny zajelo mi tlumaczenie, ze chcemy pobyc sami z mala po urodzeniu, nacieszyc sie nia, napatrzec a przede wszystkim sami nauczyc sie nia zajmowac. Nie moglam jej powiedziec, ze jak za dlugo z nia siedze to po prostu wkur wia. I tak oznajmila ze ona nie bedzie czekac 2 tyg zeby zobaczyc mala i przyjdzie do szpitala.....:m ur:

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 15:16   #4778
Debrah
Zakorzenienie

Sweet: Eh kurczę i znowu wszyscy przez pryzmat "ja"... patrzą. A to, że ty się możesz czuć zwyczajnie na tyle źle by nie chcieć od razu gości - to nikt nie patrzy..

U mnie teraz tak, że wszyscy się stresują bardziej ode mnie - mama i teściowa jak na szpilkach siedzą
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:17   #4779
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej podczytuję Was regularnie
Wczoraj pisałyście o karmieniu piersią. My też się karmimy Mleka mam dużo bo mi się wylewa i kurcze wkładki laktacyjne tylko zmieniam, a w nocy to i przemokną. Apropo wkładek to ja zostaję zwolenniczką J&J https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=199, mam też rossmanowskie i są jak dla mnie beznadziejne... Jedyny plus taki, że tańsze ale i tak je trzeba częściej wymieniać.

No i u nas bardzo sprawdziły się silikonowe nakładki na piersi _ ja mam z BabyOno. Już w szpitalu Mała mi "uszkodziła" sutki, teraz już się podleczyły ale z nakładkami się nie rozstaję. Może to dlatego, że mam mały biust i Małej ciężko chwycić, nie wiem? Ważne, że pomaga.

Strasznie mi brakuje jedzenia słodyczy ale może się przyzwyczaję i będzie mi łatwiej, bo w planach za 2 miesiące rozpoczęcie starań o wagę wyjściową Zleciało mi już 8 z moich nadliczbowych 16 kg. I najważniejsze, ani śladu po ohydnym cellulicie ciażowym
Oj z tym mlekiem to jakiś szał jest, mi też wkładki przemakają jak nie zdążę się kapnąć, że już cyc przepełniony, miewam nawet palmy na bluzce U mnie też sie sprawdziły nakładki na piersi do karmienia.

Co do wagi u mnie, ja w ciąży przytyłam 14 kg. Z 45 skoczyłam pod koniec ciąży na 59. Po wyjściu ze szpitala ważyłam już 53. Od tamtej pory się nie ważyłam, może za jakiś czas Myślę, że powoli będę się rozstawać z kilogramami, choć nie muszę wracać do wagi wyjściowej, w sumie to bym tak do 50 przynajmniej chciała.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Zaczęłam się strasznie martwić o karmienie piersią, a dokładnie o dietę podczas karmienia. Macie jakieś strony z rzetelną informacją co można jest a czego nie?
Ja jak na razie niczym nie zaszkodziłam Krzysiowi, też się bałam jak to będzie z tym jedzeniem, a w sumie nie narzekam, całkiem fajnie sobie jem. Dziś np. miałam pieczonego fileta z kurczaka, surówkę z marchwi i jabłka i ziemniaki. Do tego kompocik jabłkowy. Fajne to było, choć powiem szczerze, że fileta to na zawsze smażonego robiłam, no ale wiadomo smażonego nie wolno.
Jedyne co bardzo mi brakuje to pomarańczy za to przeżuciłam się na jabłka, no ale to nie to samo

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Suzi, slicznie

Dziewczyny pomozcie.. bo nie mam jeszcze zadnych kosmetykow dla malej.. co musze kupic?
Ja do kąpieli dla Krzysia używam tylko mydełka bambino, czasem ale nie codziennie myję mu główkę szamponem hipp, a czasem tylko namydloną wodą. Potem smaruję go oliwką hipp. A noi do pępka octenisept i do noska woda morska. Do pupy stosuję bepenen. To wszystko czego używamy
Stary 2013-01-07, 15:18   #4780
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Gratulacje kolejny bobas!

silver jak pojezdzisz coneco to prosze wyraz swoja opinie niestety czytalam same niepochlebne, ze szybko sie psuja itp, a szkoda na allegro cena okazyjna...
Też słyszałam że szybko się psują. Dlatego nie wiem...Ale mam znajomą w sklepie "Bociek".I mam nadzieje ze mi dobrze doradzi.
Stary 2013-01-07, 15:18   #4781
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Sweet: Eh kurczę i znowu wszyscy przez pryzmat "ja"... patrzą. A to, że ty się możesz czuć zwyczajnie na tyle źle by nie chcieć od razu gości - to nikt nie patrzy..

U mnie teraz tak, że wszyscy się stresują bardziej ode mnie - mama i teściowa jak na szpilkach siedzą

U mnie nagle wszyscy piszą czy juz urodziłam. Najlepsze że to osoby co przez całą ciążę może z 3 razy się odezwały
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 15:20   #4782
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
My jutro chyba po wózek wreszcie jedziemy. Czas najwyższy
Ale długo na kase czekalismy.Teściowa się zdeklarowała że da.
Wreszcie zdecydowałam się na pompowane kółka
Mam upatrzone 3 wózki
-baby design LUPO
http://www.babydesign.eu/produkt/id/65
-espiro atlantic
http://www.espiro.eu/pr,wozki-glebokie,atlantic,13#
-coneco V3
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1119
-tako warrior

Sama nie wiem jaki wybrać. To się jutro w sklepie okaże.
Ja mam tako warrior. Kupilam uzywany niebiesko-szary. Po wstepnych ogledzinach powiem tak:
- lekki w prowadzeniu
- gleboka gondola
- spacerowka z wysokim siedziskiem
- osone pokrowce do gondoli i spacerowki
- na budzie od gondoli tzw. okienko wentylacyjne przydatne zwlaszcza latem
- kola pompowane skretne, ale w kazdej chwili mozna przednie zablokowac
- pokrowiec do gondoli ma fajna stojke zakrywajaco dzidzie przed wiatrem
- stelaz stabilny, latwy w skladaniu np. do samochodu
- nie zwracalam uwagi na ciezar, bo ja bede wjezdzac wozkiem do garazu, wiec targanie po schodach odpada
- jedyny mankament to torba pod gondola umieszczona w taki sposob, ze ciezko wsadzic wieksza ilosc zakupow, ale ja i tak pewnie bez bobaska bede robila na poczatku zakupy, albopo prostu bedzie robil je tz.
Jak mi sie cos jeszcze przypomni to napisze

Szwagierka kupila za 1000 zl sama spacerowke x-landera i baaaaaaaaardzo zaluje...
Stary 2013-01-07, 15:21   #4783
Debrah
Zakorzenienie

Aga: no to sensacją jesteś
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:22   #4784
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Ja mam tako warrior. Kupilam uzywany niebiesko-szary. Po wstepnych ogledzinach powiem tak:
- lekki w prowadzeniu
- gleboka gondola
- spacerowka z wysokim siedziskiem
- osone pokrowce do gondoli i spacerowki
- na budzie od gondoli tzw. okienko wentylacyjne przydatne zwlaszcza latem
- kola pompowane skretne, ale w kazdej chwili mozna przednie zablokowac
- pokrowiec do gondoli ma fajna stojke zakrywajaco dzidzie przed wiatrem
- stelaz stabilny, latwy w skladaniu np. do samochodu
- nie zwracalam uwagi na ciezar, bo ja bede wjezdzac wozkiem do garazu, wiec targanie po schodach odpada
- jedyny mankament to torba pod gondola umieszczona w taki sposob, ze ciezko wsadzic wieksza ilosc zakupow, ale ja i tak pewnie bez bobaska bede robila na poczatku zakupy, albopo prostu bedzie robil je tz.
Jak mi sie cos jeszcze przypomni to napisze

Szwagierka kupila za 1000 zl sama spacerowke x-landera i baaaaaaaaardzo zaluje...
Oooo dziękuję
A ile płaciłaś za ten wózek??
A nie jest ten wózek taki...duży?
Jeszcze na żywo go nie oglądałam tylko na zdjeciach

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-01-07 o 15:28
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:23   #4785
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Ja jak na razie niczym nie zaszkodziłam Krzysiowi, też się bałam jak to będzie z tym jedzeniem, a w sumie nie narzekam, całkiem fajnie sobie jem. Dziś np. miałam pieczonego fileta z kurczaka, surówkę z marchwi i jabłka i ziemniaki. Do tego kompocik jabłkowy. Fajne to było, choć powiem szczerze, że fileta to na zawsze smażonego robiłam, no ale wiadomo smażonego nie wolno.
Jedyne co bardzo mi brakuje to pomarańczy za to przeżuciłam się na jabłka, no ale to nie to samo
Jak robisz taka pieczona piers?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:31   #4786
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U mnie nagle wszyscy piszą czy juz urodziłam. Najlepsze że to osoby co przez całą ciążę może z 3 razy się odezwały
Przypomniało im się

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Fajny odcinek w rozmowach w toku o mami-synkach
OMG!!

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-01-07 o 15:35
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:33   #4787
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
sms od ellmi: Juz po! Mamy Zenusia od 12:45! 3350g, 54 cm Myslalam,ze bedzie gorzej,ale i tak masakra byla. Buziaki

Juuuuuuupi !

Wielkie gratulacji dla ellmi i dla Zenusia a także kciuki za Authentic

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jak robisz taka pieczona piers?
Szczerze mówiąc robiłam to pierwszy raz w życiu dzisiaj bez żadnego szału. Rozkroiłam filet z kurczaka na takie same plastry jak bym robiła do smażenia na patelni. Tak samo je rozbiłam tłuczkiem jak na kotlety, posypałam solą i zamiast obtaczać w jajku i bułce tartej to włożyłam takie plastry do garnka, posypałam solą, liść laurowy i ziele angielskie, dodałam masła i podlałam trochę wodą i dałam do nagrzanego piekarnika. Jak spróbowałam to całkiem mi to smakowało.
Muszę coś wymyślać przy tym karmieniu ale kto wie, może dowiem się o jakiś nowościach kulinarnych
Stary 2013-01-07, 15:34   #4788
mitabe
Rozeznanie

Gratulacje dla Ellmi!
Tak patrzę, że u nas porody ekspresowe wszystkie, oby tak dalej

Ale jestem napompowana, mam wrażenie, że zaraz pękne, to od tego żelaza :/.

Dzisiejszy plan dnia uważam za zamknięty:
- ostatnie pranie skończone
- wybrana przychodnia i umówiona położna
- ogarnięty kącik dla maluszka, tylko pościel musi się wysuszyć

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:41   #4789
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Tak w ogóle to była dziś u nas już po raz trzeci położna. Oglądała Krzysia noi mnie. Krzysiu ma jakąś potówkę na czole, widziałam to już wczoraj, ale nie wiedziałam, że to się zwie potówka. Ona mnie dziś uświadomiła o tym. Po za tym przyniosła wagę i go ważyła. Od wyjścia ze szpitala czyli 11 dni przybrał na wadzę z 3010g na 3270. Także zawsze coś do góry, choć spodziewałam się więcej, bo na prawdę sporo je

Pępuszek jeszcze nie odpadł, ale jest z nim wszystko w porządku, widocznie potrzebuje więcej czasu, ale liczę na to, że lada dzień odpadnie, w końcu już dwa tygodnie minęły, a pępuszek już taki suchutki, no nic czekamy cierpliwie. Pani przyjdzie jeszcze w czwartek na kolejną wizytę, może do tego czasu odpadnie

Jeśli chodzi o mnie z kroczem jest już lepiej, ale muszę nadal uważać, jakoś się to u mnie dłużej goi niż zazwyczaj noi jeszcze się trochę pogoi noi szwy sie trochę rozchodzą, ale to juz w szpitalu mi o tym mówili.
Trochę sie obawiam, żeby to sie wszystko dobrze zagoiło, ale Pani mnie dziś uspokoiła.
Tak w ogóle bardzo fajna babka, zawsze spędza u nas min godzinę, o wszystko mogę pytać, ona też dużo nam podpowiada. Człowiek tak się spokojniej czuje.
Stary 2013-01-07, 15:42   #4790
Ifwka
Zakorzenienie

Jejku dziewczyny ale naprodukowałyści
Pobieżnie Was nadrobiłam ale dokładnie nie dam rady.
GRATULACJE dla nowych dzieciątek
Ja jutro na wizytę, zobaczymy co powie gin, czy to moje dziecko starsze czy młodsze niż termin wskazuje.
Wczoraj byliśy na kawie u bratowej to ona dopiero siedzi jaj na szpilkach, niby termin ma na 17.02 ale dziecko dużo i krótki odstęp między ciązami więc w sumie już może rodzić a brat każdy weekedn na wyjeździe i ona zestresowana.
Powoli kupuję to co mi brakuje, zostały kosmetyczne sprawy ale to na raz w aptece, no i nakładki silikonowe, jakiś pas albo majtki ściskające bym, chciała, ale ten gorset tutaj pokazywany do mnie nie przemówił. Jakby kóras mogła wrzucić jeszcze raz linka do biustonoszy do karmienia to byłabym wdzięczna, patrzyłam po sklepach ale wszystkie od 80 pod biustem a to dla mnie za dużo.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:49   #4791
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja mam takie osłonki na piersi
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...oslonki-piersi
Dostałam taką mała kosmetyczke z aventu od koleżanki ( ona pracuje w sklepie dziecięcym i tam jako pracownik dostała za darmo) no i tam były właśnie te osłonki (rozmiar standardowy),Krem na brodawki,kubeczek do przechowywania pokarmu,wkładki laktacyjne,smoczek.
Stary 2013-01-07, 15:50   #4792
aska27adopcje
Zadomowienie

Hej dziewczyny wrocilam wlasnie z rosmana ... zakupy zrobilam kosmetyczne chyba juz wszystkie ... Kupilam chusteczki Cleanic Dzidzius, wzielam je bo bez parabenow sls itp ... nie znam sie na czytaniu skladow, ale jakies takie naturalne mi sie wydaly
Plyn do higieny intymnej mialam wziac bialy jelen, ale nie bylo, wiec wzielam Lactacyd, uzywam go na codzien, wiec mam nadzieje, ze bedzie oki, w razie czego mam tez Ziaja Med, taka seria apteczna ... Kupilam te pojemniczki mniejsze samolotowe, przeleje sobie wlasnie plyn do intymnej, szampon, odzywke ...

Kupilam tez stanik do karmienia ... troche zly rozmiar wzielam, jest lekko za duzy, ale skoro maja mi jeszcze cycochy urosnac to moze bedzie dobry .... Nie wiuem czy widzialyscie ze Babydream robi ... 100% bawelny, cena 29,99 ... wzielam 95 D moglam spokojnie 85 pod biustem, ale chcialam miec luz .l.. wykonanie calkiem niezle ... ogolnie TZ sie smial ze mnie, ze on taki antygalt jest, 0 seksu

http://src.discounto.de/pics/Angebot...-51605_xxl.jpg

tak wyglada, byc moze ktoras z was sie skusi ....

Jutro mam ostatnia wizyte u gin, ma mnie zbadac recznie, przedluzyc zwolnienie .... Swoja droga nie wiem jak ja sie wczlape na tego samolota tam jutro i nogi rozkracze ... sama mysl mnie napawa lekiem
Stary 2013-01-07, 15:50   #4793
litllesweetangel
Lurker ;)

Debrah dokladnie, bo ONA musi zobaczyc mala. I jeszcze tekst- przeciez nie bede sie wtracac i pouczac- a co wlasnie robi? :P Rozumiem jest przewrazliwiona bo to pierwsze dziecko w rodzinie no i ja jestem najmlodsza z rodzenstwa. Tesciowka na luzie, 3 wnucze wiec juz tak nie wariuje. Aaa plus moja droga mamusia pozwolila sobie nazwac mnie i TZa egoistami Oraz ze trafil swoj na swojego xD

Odnosnie wozeczkow- my mamy ale to po szwagierce, wieeelki czolg w ogole mi sie nie widzi i licze ze spadnie nam troche pieniazkow to kupimy inny np uzywke Roan Marite podobaja mi sie bardzo. Albo chociaz cos podobnego...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:50   #4794
mitabe
Rozeznanie

Szukam przepisów na potrawy, które można jeść karmiąc piersią i tak pomyślałam, może w klubie założyć wątek z przepisami? Co wy na to bedzie można wklejać przepisy lub linki do przepisów.
Znalazłam przepi na delikatne jogurtowe muffinki np:
http://www.marta-gotuje.pl/muffinki-jogurtowe/

Stary 2013-01-07, 15:53   #4795
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Oooo dziękuję
A ile płaciłaś za ten wózek??
A nie jest ten wózek taki...duży?
Jeszcze na żywo go nie oglądałam tylko na zdjeciach
Za uzywany 600zl. To jest gondola, spacerowka, fotelik. Do tego dostalam jeszcze kolyske i posciel do wozka oraz chodak. wszystko w stanie idealnym. Nie, nie jest duzy. Ja mam 155cm wzrostu i dla mnie jest ok. Zreszta raczka jest regulowana, mozesz sobie ja ustawic jak ci wygodnie. A, i jeszcze gondole i spacerowke mozesz wpinac zarowno przodem jak i tylem. Oczywiscie wybierzesz to co uznasz za lepsze dla Ciebie i dzidziolka. Ja tylko pisze to co zaobserwowalam ze wstepnych ogledzin. Mam nadzieje, ze na naszych polskich drogach wozek sie sprawdzi
Stary 2013-01-07, 16:00   #4796
mitabe
Rozeznanie

Strony o posiłkach w trakcie karmienia piersią i kilka przepisów:
http://pyszniezdrowo.blogspot.com/20...dy-wg.html?m=0
http://delicjematkikarmiacej.blox.pl...-karmiaca.html

Stary 2013-01-07, 16:01   #4797
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

Kupilam tez stanik do karmienia ... troche zly rozmiar wzielam, jest lekko za duzy, ale skoro maja mi jeszcze cycochy urosnac to moze bedzie dobry .... Nie wiuem czy widzialyscie ze Babydream robi ... 100% bawelny, cena 29,99 ... wzielam 95 D moglam spokojnie 85 pod biustem, ale chcialam miec luz .l.. wykonanie calkiem niezle ... ogolnie TZ sie smial ze mnie, ze on taki antygalt jest, 0 seksu

http://src.discounto.de/pics/Angebot...-51605_xxl.jpg

tak wyglada, byc moze ktoras z was sie skusi ....
No tylko jak ja mam pod biustem teraz 78 to jaki mamy wybrać, u mnie w rossmanie zaczynją się od 80 i uważam że to za dużo.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:01   #4798
mitabe
Rozeznanie

Idę zrobię chyba te muffinki nabrałam ochoty

Stary 2013-01-07, 16:05   #4799
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak prałyście pieluchy tetrowe? Właśnie przyszła paczka od r_p77, chcę je zaraz wyprać, ale nie wiem, jak to zrobić w sumie. Mama mi mówiła, żeby ustawić krótkie pranie i tkaniny delikatne, co o tym myślicie?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:05   #4800
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Za uzywany 600zl. To jest gondola, spacerowka, fotelik. Do tego dostalam jeszcze kolyske i posciel do wozka oraz chodak. wszystko w stanie idealnym. Nie, nie jest duzy. Ja mam 155cm wzrostu i dla mnie jest ok. Zreszta raczka jest regulowana, mozesz sobie ja ustawic jak ci wygodnie. A, i jeszcze gondole i spacerowke mozesz wpinac zarowno przodem jak i tylem. Oczywiscie wybierzesz to co uznasz za lepsze dla Ciebie i dzidziolka. Ja tylko pisze to co zaobserwowalam ze wstepnych ogledzin. Mam nadzieje, ze na naszych polskich drogach wozek sie sprawdzi
Dziękuje Może się skuszę na niego. Ale to jeszcze zobaczę jutro jaki wózeczek wybiore Potem zdam relacje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości