|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i witam Zenusia ![]() Cytat:
Ja się jeszcze muszę umówić do poradni przy szpitalu gdzie myślę, żeby rodzić, bo muszą sprawdzić, czy nie ma przeciwwskazań, żeby u nich rodzić. Trochę to dziwne... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Ellmi
![]() ![]() ![]() Dziewczyny ponawiam pytanie o Laurkę, czy któraś miała z nią kontakt ostatnio? No i Insolito dawno nie było o ile się nie mylę ![]() Authentic i Charliz trzymam kciuki, żeby nie trzymali Was bez sensu w szpitalach ![]() Ewulka jak myśmy kupowali kuchenkę to był problem bo naszym głównym warunkiem był piekarnik gazowy, a takich jest mało. Kupiliśmy Indesit i jest ok, nie narzekam, a używam bardzo dużo ![]() Śniło mi się dzisiaj, że byłam w szkole i... chciało mi się spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
a ja wnoszę o poprawkę na I stronie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choc ja bym tam z checia widziala siodmego ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-01-07 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
My jutro chyba po wózek wreszcie jedziemy. Czas najwyższy
![]() ![]() Ale długo na kase czekalismy.Teściowa się zdeklarowała że da. Wreszcie zdecydowałam się na pompowane kółka ![]() Mam upatrzone 3 wózki -baby design LUPO http://www.babydesign.eu/produkt/id/65 -espiro atlantic http://www.espiro.eu/pr,wozki-glebokie,atlantic,13# -coneco V3 http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1119 -tako warrior Sama nie wiem jaki wybrać. To się jutro w sklepie okaże.
#4776 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Podejrzewam, że gdybym wcześniej rozważała kupno laktatora to pewnie szukałabym czegoś lepszego, a że nie było czasu na zastanawianie to jest taki noi używam go ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4777 |
Lurker ;)
|
Gratulacje kolejny bobas!
silver jak pojezdzisz coneco to prosze wyraz swoja opinie ![]() Gadalam sobie dzis z matka na skype, zaczela rozpaczac ze dlaczego jej nie chcemy, ze to pewnie TZ nie chce zeby przyjechala nam pomoc. Z pol godziny zajelo mi tlumaczenie, ze chcemy pobyc sami z mala po urodzeniu, nacieszyc sie nia, napatrzec ![]() ![]() ![]() ![]()
#4778 |
Zakorzenienie
|
Sweet: Eh kurczę i znowu wszyscy przez pryzmat "ja"... patrzą. A to, że ty się możesz czuć zwyczajnie na tyle źle by nie chcieć od razu gości - to nikt nie patrzy..
U mnie teraz tak, że wszyscy się stresują bardziej ode mnie - mama i teściowa jak na szpilkach siedzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do wagi u mnie, ja w ciąży przytyłam 14 kg. Z 45 skoczyłam pod koniec ciąży na 59. Po wyjściu ze szpitala ważyłam już 53. Od tamtej pory się nie ważyłam, może za jakiś czas ![]() Cytat:
Jedyne co bardzo mi brakuje to pomarańczy ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
Też słyszałam że szybko się psują. Dlatego nie wiem...Ale mam znajomą w sklepie "Bociek".I mam nadzieje ze mi dobrze doradzi.
#4781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nagle wszyscy piszą czy juz urodziłam. Najlepsze że to osoby co przez całą ciążę może z 3 razy się odezwały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- lekki w prowadzeniu - gleboka gondola - spacerowka z wysokim siedziskiem - osone pokrowce do gondoli i spacerowki - na budzie od gondoli tzw. okienko wentylacyjne przydatne zwlaszcza latem - kola pompowane skretne, ale w kazdej chwili mozna przednie zablokowac - pokrowiec do gondoli ma fajna stojke zakrywajaco dzidzie przed wiatrem - stelaz stabilny, latwy w skladaniu np. do samochodu - nie zwracalam uwagi na ciezar, bo ja bede wjezdzac wozkiem do garazu, wiec targanie po schodach odpada - jedyny mankament to torba pod gondola umieszczona w taki sposob, ze ciezko wsadzic wieksza ilosc zakupow, ale ja i tak pewnie bez bobaska bede robila na poczatku zakupy, albopo prostu bedzie robil je tz. Jak mi sie cos jeszcze przypomni to napisze Szwagierka kupila za 1000 zl sama spacerowke x-landera i baaaaaaaaardzo zaluje...
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
Aga: no to sensacją jesteś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile płaciłaś za ten wózek?? A nie jest ten wózek taki...duży? Jeszcze na żywo go nie oglądałam tylko na zdjeciach
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-01-07 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Fajny odcinek w rozmowach w toku ![]() ![]() OMG!!
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-01-07 o 15:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wielkie gratulacji dla ellmi i dla Zenusia ![]() Szczerze mówiąc robiłam to pierwszy raz w życiu dzisiaj bez żadnego szału. Rozkroiłam filet z kurczaka na takie same plastry jak bym robiła do smażenia na patelni. Tak samo je rozbiłam tłuczkiem jak na kotlety, posypałam solą i zamiast obtaczać w jajku i bułce tartej to włożyłam takie plastry do garnka, posypałam solą, liść laurowy i ziele angielskie, dodałam masła i podlałam trochę wodą i dałam do nagrzanego piekarnika. Jak spróbowałam to całkiem mi to smakowało. Muszę coś wymyślać przy tym karmieniu ale kto wie, może dowiem się o jakiś nowościach kulinarnych ![]()
![]() |
#4788 |
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Ellmi!
![]() Tak patrzę, że u nas porody ekspresowe wszystkie, oby tak dalej ![]() Ale jestem napompowana, mam wrażenie, że zaraz pękne, to od tego żelaza :/. Dzisiejszy plan dnia uważam za zamknięty: - ostatnie pranie skończone - wybrana przychodnia i umówiona położna - ogarnięty kącik dla maluszka, tylko pościel musi się wysuszyć
#4789 |
Rozeznanie
|
Tak w ogóle to była dziś u nas już po raz trzeci położna. Oglądała Krzysia noi mnie. Krzysiu ma jakąś potówkę na czole, widziałam to już wczoraj, ale nie wiedziałam, że to się zwie potówka. Ona mnie dziś uświadomiła o tym. Po za tym przyniosła wagę i go ważyła. Od wyjścia ze szpitala czyli 11 dni przybrał na wadzę z 3010g na 3270. Także zawsze coś do góry, choć spodziewałam się więcej, bo na prawdę sporo je
![]() Pępuszek jeszcze nie odpadł, ale jest z nim wszystko w porządku, widocznie potrzebuje więcej czasu, ale liczę na to, że lada dzień odpadnie, w końcu już dwa tygodnie minęły, a pępuszek już taki suchutki, no nic czekamy cierpliwie. Pani przyjdzie jeszcze w czwartek na kolejną wizytę, może do tego czasu odpadnie ![]() Jeśli chodzi o mnie z kroczem jest już lepiej, ale muszę nadal uważać, jakoś się to u mnie dłużej goi niż zazwyczaj noi jeszcze się trochę pogoi noi szwy sie trochę rozchodzą, ale to juz w szpitalu mi o tym mówili. Trochę sie obawiam, żeby to sie wszystko dobrze zagoiło, ale Pani mnie dziś uspokoiła. Tak w ogóle bardzo fajna babka, zawsze spędza u nas min godzinę, o wszystko mogę pytać, ona też dużo nam podpowiada. Człowiek tak się spokojniej czuje.
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
Jejku dziewczyny ale naprodukowałyści
![]() Pobieżnie Was nadrobiłam ale dokładnie nie dam rady. GRATULACJE dla nowych dzieciątek ![]() Ja jutro na wizytę, zobaczymy co powie gin, czy to moje dziecko starsze czy młodsze niż termin wskazuje. Wczoraj byliśy na kawie u bratowej to ona dopiero siedzi jaj na szpilkach, niby termin ma na 17.02 ale dziecko dużo i krótki odstęp między ciązami więc w sumie już może rodzić a brat każdy weekedn na wyjeździe i ona zestresowana. Powoli kupuję to co mi brakuje, zostały kosmetyczne sprawy ale to na raz w aptece, no i nakładki silikonowe, jakiś pas albo majtki ściskające bym, chciała, ale ten gorset tutaj pokazywany do mnie nie przemówił. Jakby kóras mogła wrzucić jeszcze raz linka do biustonoszy do karmienia to byłabym wdzięczna, patrzyłam po sklepach ale wszystkie od 80 pod biustem a to dla mnie za dużo.
#4791 |
Zakorzenienie
|
Ja mam takie osłonki na piersi
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...oslonki-piersi Dostałam taką mała kosmetyczke z aventu od koleżanki ( ona pracuje w sklepie dziecięcym i tam jako pracownik dostała za darmo) no i tam były właśnie te osłonki (rozmiar standardowy),Krem na brodawki,kubeczek do przechowywania pokarmu,wkładki laktacyjne,smoczek.
#4792 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny wrocilam wlasnie z rosmana ... zakupy zrobilam kosmetyczne chyba juz wszystkie ... Kupilam chusteczki Cleanic Dzidzius, wzielam je bo bez parabenow sls itp ... nie znam sie na czytaniu skladow, ale jakies takie naturalne mi sie wydaly
![]() ![]() Plyn do higieny intymnej mialam wziac bialy jelen, ale nie bylo, wiec wzielam Lactacyd, uzywam go na codzien, wiec mam nadzieje, ze bedzie oki, w razie czego mam tez Ziaja Med, taka seria apteczna ... Kupilam te pojemniczki mniejsze samolotowe, przeleje sobie wlasnie plyn do intymnej, szampon, odzywke ... Kupilam tez stanik do karmienia ... troche zly rozmiar wzielam, jest lekko za duzy, ale skoro maja mi jeszcze cycochy urosnac to moze bedzie dobry .... Nie wiuem czy widzialyscie ze Babydream robi ... 100% bawelny, cena 29,99 ... wzielam 95 D ![]() ![]() ![]() http://src.discounto.de/pics/Angebot...-51605_xxl.jpg tak wyglada, byc moze ktoras z was sie skusi .... Jutro mam ostatnia wizyte u gin, ma mnie zbadac recznie, przedluzyc zwolnienie .... Swoja droga nie wiem jak ja sie wczlape na tego samolota tam jutro i nogi rozkracze ... sama mysl mnie napawa lekiem ![]()
#4793 |
Lurker ;)
|
Debrah dokladnie, bo ONA musi zobaczyc mala. I jeszcze tekst- przeciez nie bede sie wtracac i pouczac- a co wlasnie robi? :P Rozumiem jest przewrazliwiona bo to pierwsze dziecko w rodzinie no i ja jestem najmlodsza z rodzenstwa. Tesciowka na luzie, 3 wnucze wiec juz tak nie wariuje. Aaa plus moja droga mamusia pozwolila sobie nazwac mnie i TZa egoistami
![]() Odnosnie wozeczkow- my mamy ale to po szwagierce, wieeelki czolg w ogole mi sie nie widzi i licze ze spadnie nam troche pieniazkow to kupimy inny np uzywke Roan Marite ![]()
#4794 |
Rozeznanie
|
Szukam przepisów na potrawy, które można jeść karmiąc piersią i tak pomyślałam, może w klubie założyć wątek z przepisami? Co wy na to bedzie można wklejać przepisy lub linki do przepisów.
Znalazłam przepi na delikatne jogurtowe muffinki np: http://www.marta-gotuje.pl/muffinki-jogurtowe/
#4795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4796 |
Rozeznanie
|
Strony o posiłkach w trakcie karmienia piersią i kilka przepisów:
http://pyszniezdrowo.blogspot.com/20...dy-wg.html?m=0 http://delicjematkikarmiacej.blox.pl...-karmiaca.html
#4797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4798 |
Rozeznanie
|
Idę zrobię chyba te muffinki
![]()
#4799 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak prałyście pieluchy tetrowe?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.