W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 18:14   #1951
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
kupiłam pączkowi audiobooki z bajkami więc mam nadzieję, że działają usypiająco na dzieci też:P
Ja sobie ostatnio słuchałam i przypomniałam sobie jak bardzo płakałam na brzydkim kaczątku.
Fragment:

"Brzydkie kaczątko było tak brzydkie, że nawet psy nie chciały się z nim bawić" ;(

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:15   #1952
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
[/COLOR]
1. ja piekłam na całej prostokątnej blasze w piekarniku
2. do fitnesklubu. kupiłam karnet w środę, bo w domu to ja nie mam motywacji ćwiczyć. i się zastanawiam czy iść sobie na siłownię pochodzić na bieżni, na pilatesa czy spining. jedno co zadecydowałam to to że jadę na 18.30 i pewnie pójdę tam gdzie będą miejsca
1. też tak chyba zrobię
2. to fajnie zazdroszczę Ci troszkę. Choć wiem, że teraz w ciąży bałabym się ćwiczyć tak na maxa. Na spining/ indoorcycling też czesto chodziłam.. uwielbiam to ale to zbyt wielki wysiłek w takim stanie. Zawsze schodziłam z roweru cała mokra

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:16   #1953
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a gdzie mnie zawiozą jak mnie tam nie przyjmą? Gdzie jest najbliższy szpital?
nie licz na to, ze Cie zawioza raczej bedziesz musiala sie dowiezc albo doczolgac sama hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:16   #1954
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
czyli w moim przypadku to byloby kiepskie rozwiazanie...bo skladki musialabym odprowadzac 3 miesiace, miesiac przed porodem ewentualnie na L4 i pozniej macierzynski. obawiam sie wlasnie, ze bede doplacac zamiast skorzystac. no nic trzeba podpytac znajomych czy ktos nie przyjalby sierotki do pomocy...a wtedy tylko umowa o prace czy zlecenie rowniez? nie znam nikogo obeznanego w sprawach zusowych
Tylko umowa o pracę.
Ale składki nie trzeba opłacać 90 dni.
Teraz wystarczy 60.
Za pierwszy miesiąc teoretycznie wypłaca pracodawca, a już za drugi ZUS.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-07, 18:17   #1955
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
żeromskiego. chcę bezpłatnie. zaraz będę szukać innej, ale pewnie wszędzie to samo.
ja na galla nie dzownilam, ale tam byly miejsca w wakacje bez problemu, jest bezplatna
Stary 2013-01-07, 18:24   #1956
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
1. już mi ślinka leci
tylko nie mam takiej fajnej blaszki do pizzy jak ten koleś miał..
Lonely ja też nie mam, piekłam na prostokątnej blasze ale uformowałam sobie okrągłą Blaszkę do pizzy mam zamiar zamówić na allegro
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
co? może za dużo kaszy dała/albo jakieś proporcje pomieszała lub spiekła za bardzo? dla mnie była fachowa mąż i rodzice tez byli zachwyceni i stwierdzili że to mistrzostwo a ja dałam jej tylko 30 minut na rośnięcie bo miałam kiepskie zbieranie się do zagniatania ciasta od samego rana
ach, francuskie piesek nie no, każdemu co innego smakuje ale ja bym sobie życzyła takiego spodu z pizzerii
Cytat:
zaraz postaram się nadrobić

któraś szukała wózka na m, dzisiaj widziałam w sklepie MOHICAN? może to to
Mohican, tak myślałam, ale jak szukam to tylko Tako mi się wyświetla a to na pewno nie to...

edit: albo właśnie to bo właśnie znalazłam zdjęcie gdzie jest pokazany od przodu... o ja blondyna
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ja sobie ostatnio słuchałam i przypomniałam sobie jak bardzo płakałam na brzydkim kaczątku.
Fragment:

"Brzydkie kaczątko było tak brzydkie, że nawet psy nie chciały się z nim bawić" ;(
Mój mąż też na tym płacze ale on bardzo wrażliwy jest... no ale ja dziś przesadziłam
Oglądam sobie na przystanku plakat z imprezami w styczniu w moim mieście i ma być kabaret Młodych Panów (są z mojego miasta) no i czytam, że wystąpią właśnie oni, będzie się to nazywało "Bezczelnie Młodzi" na co ja w płacz normalnie mi łzy poleciały i nie wiem dlaczego!!!
Moje hormony ostatnio świruuująąą

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:24   #1957
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Śliczności. Będzie mały elegancik

U mnie to USG połówkowe gin zaleca między 20-24 tygodniem i koszt 200zł...
Ale może uda się skierowanie załatwić bo inaczej będzie lipka:/
mój mówił, że skończony 20 żebym miała minimum a max 24
Stary 2013-01-07, 18:24   #1958
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
nie licz na to, ze Cie zawioza raczej bedziesz musiala sie dowiezc albo doczolgac sama hehe.
zostaje opcja rodzenia na chodniku, oni tam duzy podjazd mają to się gdzies zmieszcze

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:25   #1959
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Lonely ja też nie mam, piekłam na prostokątnej blasze ale uformowałam sobie okrągłą Blaszkę do pizzy mam zamiar zamówić na allegro

ach, francuskie piesek nie no, każdemu co innego smakuje ale ja bym sobie życzyła takiego spodu z pizzerii

Mohican, tak myślałam, ale jak szukam to tylko Tako mi się wyświetla a to na pewno nie to...

Mój mąż też na tym płacze ale on bardzo wrażliwy jest... no ale ja dziś przesadziłam
Oglądam sobie na przystanku plakat z imprezami w styczniu w moim mieście i ma być kabaret Młodych Panów (są z mojego miasta) no i czytam, że wystąpią właśnie oni, będzie się to nazywało "Bezczelnie Młodzi" na co ja w płacz normalnie mi łzy poleciały i nie wiem dlaczego!!!
Moje hormony ostatnio świruuująąą

No to Ty tak jak ja
Oglądamy dziś Master Chef z Gordonem i dał jakieś kobiecie drugą szansę na ugotowanie i się popłakałam i też nie wiem czemu

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-07, 18:25   #1960
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko umowa o pracę.
Ale składki nie trzeba opłacać 90 dni.
Teraz wystarczy 60.
Za pierwszy miesiąc teoretycznie wypłaca pracodawca, a już za drugi ZUS.
czyli na takiej umowie o prace po 30 dniach juz mozna isc na L4? pytam, bo ta moja ciaza jest zagrozona od samego poczatku i nie wiem czy bylabym w stanie pracowac dluzej. obecnie czuje sie dobrze, ale nie wiem co bedzie dalej. jak ja nie lubie kombinowac nie nadaje sie do tego. a wszyscy wokol mowia, ze skoro panstwo nas robi w konia, to mam kombinowac ile sie da zeby wyjsc na swoje. ten kto wymyslil umowy tymczasowe i te inne syfy powinien teraz dostac ode mnie pozew sadowy i niech placi alimenty heheheh.
Stary 2013-01-07, 18:27   #1961
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ja też miałam ambitny plan żeby słuchać klasyki, ale może ze dwa razy słuchałam, bo tak średnio mi podchodzi.. jeszcze zależy jaka.
Ostatnio katowałam maluszka Alicia keys i podejrzewam, że pewnie podobało mu się bardziej niż klasyka
ja odkąd włączyłam rmf classic na święta tak już zostało i jest idealne strasznie działa na mnie uspokajająco i aż miło się śniadanko przygotowuje albo usypia przy tym
Stary 2013-01-07, 18:28   #1962
salviae
Zadomowienie

Cytat:
czyli w moim przypadku to byloby kiepskie rozwiazanie...bo skladki musialabym odprowadzac 3 miesiace, miesiac przed porodem ewentualnie na L4 i pozniej macierzynski. obawiam sie wlasnie, ze bede doplacac zamiast skorzystac. no nic trzeba podpytac znajomych czy ktos nie przyjalby sierotki do pomocy...a wtedy tylko umowa o prace czy zlecenie rowniez? nie znam nikogo obeznanego w sprawach zusowych
No teraz na to L4 z własnej firmy Ci się nie opłaca iść, ale możesz dostać macierzyński, załóżmy że termin masz na 10 maja, to firmę zakładasz od 1 kwietnia i płacisz ZUS za kwiecień, rodzisz i dopłacasz ZUS za maj za te dni do porodu czyli masz opłacone więcej niż 30 dni czyli zasiłek Ci się należy. Tylko jest ryzyko porodu wcześniej - w kwietniu i wtedy musisz zapłacić za ten kwiecień a zasiłku nie dostaniesz. Ja to pisze na tyle na ile się sama zorientowałam ale w każdym biurze rachunkowym powinni Ci pomóc, bo to oni zajmują się ZUSami itp, a ja mam jednoosobową firmę wiec próbuje ogarnąć to sama
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:28   #1963
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Podczytałam tylko tą stronę, coś niewyraźnie się czuję...

U nas literki pisze się samemu i zostawia się cały rok i oznacza to, że w tym domu jest Chrystus - czyli, że rodzina wierząca.

Mirrą okadza się całe mieszkanie by pozbyć się złych duchów.

W sumie takie jakieś pogańskie to...

Czekam na łóżeczko, dziś mi je szwagier podrzuci
Super,że już łóżeczko masz z głowy

Cytat:
mój mówił, że skończony 20 żebym miała minimum a max 24
No dlatego ja będę próbowała się umówić na 24 stycznia a to będzie wtedy 20t5d. więc akurat chyba.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:31   #1964
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie mnie zawiozą jak mnie tam nie przyjmą? Gdzie jest najbliższy szpital?
Nie wiem nawet jakie szpitale tam są w okolicy Ale trzeba być dobrej myśli A Twój lekarz tam pracuje? Bo chyba jak się ma lekarza w danym szpitalu to nie odsyłają. Moja lekarka nie pracuje w żadnym (kiedyś pracowała na Inflackiej) a w tym jest generalnie mało dziewczyn, bo to kameralny szpital i nie słyszałam, zeby kogokolwiek odesłali albo miał łóżko na korytarzu, więc mimo, że nie mam tam swojego lekarza to się nie boję pocałowania klamki
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:34   #1965
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nie wiem nawet jakie szpitale tam są w okolicy Ale trzeba być dobrej myśli A Twój lekarz tam pracuje? Bo chyba jak się ma lekarza w danym szpitalu to nie odsyłają. Moja lekarka nie pracuje w żadnym (kiedyś pracowała na Inflackiej) a w tym jest generalnie mało dziewczyn, bo to kameralny szpital i nie słyszałam, zeby kogokolwiek odesłali albo miał łóżko na korytarzu, więc mimo, że nie mam tam swojego lekarza to się nie boję pocałowania klamki
Ja myślę, że to odsyłanie to bardzo rzadko się zdarza oby i nam się nie przytrafiło

Stary 2013-01-07, 18:44   #1966
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
zostaje opcja rodzenia na chodniku, oni tam duzy podjazd mają to się gdzies zmieszcze
moja mama ma taka fajna kolezanke zostala urodzona na polu burakow, a sama swojego syna urodzila na chodniku przy jednej z glownych ulic peszek ja chyba przesladuje.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
No teraz na to L4 z własnej firmy Ci się nie opłaca iść, ale możesz dostać macierzyński, załóżmy że termin masz na 10 maja, to firmę zakładasz od 1 kwietnia i płacisz ZUS za kwiecień, rodzisz i dopłacasz ZUS za maj za te dni do porodu czyli masz opłacone więcej niż 30 dni czyli zasiłek Ci się należy. Tylko jest ryzyko porodu wcześniej - w kwietniu i wtedy musisz zapłacić za ten kwiecień a zasiłku nie dostaniesz. Ja to pisze na tyle na ile się sama zorientowałam ale w każdym biurze rachunkowym powinni Ci pomóc, bo to oni zajmują się ZUSami itp, a ja mam jednoosobową firmę wiec próbuje ogarnąć to sama
dzieki musze znalezc kogos rozsadnego, kto pomoze mi to ogarnac miesiac na jednej wyplacie przezyjemy, ale jeszcze te skladki...sensowniej brzmi zatrudnic sie u kogos. nawet kosztem oddania mu skladek

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

uff nadrobilam

http://www.bielsko.biala.pl/aktualno...e-w-maseczkach

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-07 o 19:07
Stary 2013-01-07, 18:47   #1967
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dziewczynyyy a na tą kolędę to piszecie po tych drzwiach wewnątrz czy na zewnątrz?

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
uff nadrobilam
ale że co Ci kupi?

osz ty, widzę, że skasowałaś

Stary 2013-01-07, 18:48   #1968
diabli
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1357347965_wali6k_600.jpg (71,2 KB, 22 załadowań)
Stary 2013-01-07, 18:49   #1969
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynyyy a na tą kolędę to piszecie po tych drzwiach wewnątrz czy na zewnątrz?

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

ale że co Ci kupi?

osz ty, widzę, że skasowałaś
skasowalam bo link sie otwiera, ale juz nie ma pelnej informacji, tak jak ja znalazlam. maseczke przeciw grypie w bielskich szkolach wprowadzili maseczki i tz stwierdzil, ze mi taka kupi na zakupy marketowe.
Stary 2013-01-07, 18:50   #1970
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
cz2
A z ciążą kazała mi iść na pierwsze piętro. Tam też siedziała jakaś pielęgniarka. Mówię co i jak. A ta mówi że mam u nich zostać na 3 dni, już teraz. JA w szoku bo nawet rzeczy ze sobą nie miałam (nie tyle ze sobą co w domu bo przyjechaliśmy do mnie tylko na dwa dni). No i wyszłam na chwilę od niej żeby pogadać z TŻtem. No i stwierdziliśmy że ok zostanę (chociaż nie miałabym jak później wrócić do domu) No i idę znów do babki a ta mi mówi że mam iśc od razu na oddział. No to się pytam czy mnie nie będzie badać a ta że nie. Więc pytam czy mnie zbadają na oddziale. No i tu dostałam informację że nie zbada mnie ani teraz ani jak będę przez te 3 dni na oddziale bo nie ma zagrożenia życia. A mam się położyć tylko i wyłącznie na obserwację
Wyszłam od niej, próbowałam się dodzwonić do lekarza ale nie odbierał. No ale i tak postanowiliśmy że jedziemy do domu bo leżeć to ja mogę u siebie w łóżku, gdzie na pewno będę się lepiej czułą przede wszytskim psychicznie.
Ale powiem wam, że się rozryczałam po tym wszytskim. Bo kurde składki płacę i jakoś zawzse miałam poczucie że zawsze w razie "w" można jechać na pogotowie i tam dostanę pomoc a tu mnie potraktowali dosłownie jak jakiegoś śmiecia i nawet nikt nie kwapił się mnie zbadać.
Strasznie mnie to zdołowało i zdenerwowało. Aż mnie brzuch z nerwów rozbolał i nie mogłam się uspokoić więc w domu poszłam spać (pomogło). Dopiero później jak dojeżdżaliśmy do naszego domu to zadzwoniłam do lekarza i on mi powiedział że jak czuję ruchy to na pewno małej nic się nie stało. A jakby miało być coś nie tak z łożyskiem to bym od razu krwawiła i żebym się nie denerwowała tylko przez parę dni odpoczywała, dużo leżała żeby nie fundowała parę dni żadnych atrakcji małej.
No więc leżę. NAwet nie wypakowałam naszych bagaży. Wszystko leży i czeka na TŻta aż wróci z pracy. Jedynie obiad dziś zrobię (mielone bo najszybciej pójdzie), od razu na jutro będzie. Wprawdzie TŻ chciał gotować ale przecież umrę z głodu zanim on wróci.

No to chyba tyle. Trochę was nadrobię.
Brak słów, kopara mi opadła jak to przeczytałam. Nieźle wkurzyłabym się na Twoim miejscu, zaraz bym też dzwoniła do mojego gina a tym pielęgniarką nagadała co o tym myślę. To ich praca, łaski nie robią. 3 dni leżenia na obserwacji bez badania, porażka
Stary 2013-01-07, 18:53   #1971
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
teraz też zrobię na zwykłej blaszce. A jak mi wyjdzie smaczna to zainteresuję się blaszką do pizzy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:53   #1972
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja nigdy nic nie pisałam po drzwiach, bo mieliśmy białe drzwi zawsze, a markerem nie będziemy pisać Teraz mam brązowe, ale nic nie pisaliśmy. Ale z tego co wiem, to na wewnątrz.
Stary 2013-01-07, 18:54   #1973
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
kupiłam pączkowi audiobooki z bajkami więc mam nadzieję, że działają usypiająco na dzieci też:P
oby

Cytat:
no co Ty , to ja bym nie napisała nic
u nas jest tak, że wpuszcza się ministrantów, wchodzą z kolędą, sprzedają kalendarze i zbierają datki wychodzą i czekają na klatce na księdza... wchodzą z nim i się modlimy, później ksiądz się rozsiada a ministranci piszą po drzwiach i wychodzą do kolejnych

co kraj to obyczaj faktycznie
u nas dokładnie tak samo

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, co do wagi to ja przytyłam już ok 7,5 kg a to będzie 25 tydz, wydaje mi się, że dużo ale ciągle jestem głodna ciągle mnie ssie w żołądku
mam dziś ostatni dzień 22 tygodnia i 5,8 kg do przodu
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:55   #1974
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
skasowalam bo link sie otwiera, ale juz nie ma pelnej informacji, tak jak ja znalazlam. maseczke przeciw grypie w bielskich szkolach wprowadzili maseczki i tz stwierdzil, ze mi taka kupi na zakupy marketowe.
no tak myślałam właśnie
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ja nigdy nic nie pisałam po drzwiach, bo mieliśmy białe drzwi zawsze, a markerem nie będziemy pisać Teraz mam brązowe, ale nic nie pisaliśmy. Ale z tego co wiem, to na wewnątrz.

Stary 2013-01-07, 18:55   #1975
diabli
Zakorzenienie

ciekawostka:

http://www.tvn24.pl/ciekawostki-mich...nu,275461.html

i cos w temacie koledowym
http://www.wiadomosci.bielsko.info/0...ul,serwis.html
Stary 2013-01-07, 18:56   #1976
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
czyli na takiej umowie o prace po 30 dniach juz mozna isc na L4? pytam, bo ta moja ciaza jest zagrozona od samego poczatku i nie wiem czy bylabym w stanie pracowac dluzej. obecnie czuje sie dobrze, ale nie wiem co bedzie dalej. jak ja nie lubie kombinowac nie nadaje sie do tego. a wszyscy wokol mowia, ze skoro panstwo nas robi w konia, to mam kombinowac ile sie da zeby wyjsc na swoje. ten kto wymyslil umowy tymczasowe i te inne syfy powinien teraz dostac ode mnie pozew sadowy i niech placi alimenty heheheh.
Musisz pracować/opłacać ZUS 2 msc.
Po dwóch msc czyli na trzeci idziesz na zwolnienie, za które płaci Ci pracodawca (jeśli sama sobie opłacałaś ZUS to nikt) przez 33 dni.
I później idziesz na kolejne zwolnienie i wypłaca już ZUS.
Czyli kasę dostaniesz po 3 msc (teoretycznie po 4, bo ZUS ma 30 ileś dni na wypłatę)

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-07, 18:57   #1977
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
nie pracuje, ta lekarka to tylko w Medicoverze pracuje.. Idę na spontana

Cytat:
moja mama ma taka fajna kolezanke zostala urodzona na polu burakow, a sama swojego syna urodzila na chodniku przy jednej z glownych ulic peszek ja chyba przesladuje.
niezle

Cytat:
ja pisze na zewnatrz ale ja w bloku.. a moja mama to chyba wewnatrz bo ma takie drzwi, że cieżko napisać na zewnętrznej stronie..
Ale ogolnie to mi się wydaje, że raczej jest tendencja na zewnątrz zeby to bylo widać

Wojtek
Stary 2013-01-07, 19:01   #1978
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja pisze na zewnatrz ale ja w bloku.. a moja mama to chyba wewnatrz bo ma takie drzwi, że cieżko napisać na zewnętrznej stronie..
Ale ogolnie to mi się wydaje, że raczej jest tendencja na zewnątrz zeby to bylo widać
no ja dziś właśnie pierwszy raz się spotkałam z tym, że ktoś pisze od zewnątrz!! my piszemy (a raczej ministranci) wewnątrz mieszkania, po co ktoś ma widzieć? ale to dlatego sami piszecie, żebyście mieli ładnie u nas jak nam ministrant brzydko napisze to można schować przed światem

Się można wielu rzeczy dowiedzieć

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-01-07 o 19:02
Stary 2013-01-07, 19:04   #1979
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Naukowcy w najbliższym czasie chcą zbadać, jaki wpływ na dorosłych ma przebywanie z rodzicami w jednym łóżku w dzieciństwie.

Wydaje mi się ze ma wpływ na brak pożycia sexualnego i flustrację z tym związaną.
Ja jakoś nie mogę się przekonać do spania z dzieckiem w jednym łożku.. Ale może zmienię zdanie jak będe miala dziecko..

A źle to zrozumialam, jak na te dzieci ma wpływ.. Nocne moczenie sie jak rodzicom jednak obecność dziecka nie przeszkadzała..

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
no ja dziś właśnie pierwszy raz się spotkałam z tym, że ktoś pisze od zewnątrz!! my piszemy (a raczej ministranci) wewnątrz mieszkania, po co ktoś ma widzieć? ale to dlatego sami piszecie, żebyście mieli ładnie u nas jak nam ministrant brzydko napisze to można schować przed światem

Się można wielu rzeczy dowiedzieć
no na klatce wszyscy napisali zewnątrz.. mam nadzieje, że nie dlatego, że mój tż zapoczątkował...

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-01-07 o 19:03
Stary 2013-01-07, 19:06   #1980
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Musisz pracować/opłacać ZUS 2 msc.
Po dwóch msc czyli na trzeci idziesz na zwolnienie, za które płaci Ci pracodawca (jeśli sama sobie opłacałaś ZUS to nikt) przez 33 dni.
I później idziesz na kolejne zwolnienie i wypłaca już ZUS.
Czyli kasę dostaniesz po 3 msc (teoretycznie po 4, bo ZUS ma 30 ileś dni na wypłatę)
dzieki. dluuugo blado to widze z jedna wyplata.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

cos o snie (przegladam facebooka i dzisiaj same ciekawostki )

http://dziecisawazne.pl/noworodek-sp...zie-mu-dobrze/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości