Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 10:58   #301
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

A może zrób jeden np płytkowy a jeden strumieniowy, mnie babeczka w aptece mówiła że one są bardziej dokładne- nie wiem ile w tym prawdy, robiłam jeden w pierwszym cyklu i pokazał jedną krechę i tak też było na następny dzień przyszła @, tylko też wiem, że nie we wszystkich aptekach mają strumieniowe.

Ja muszę czekać co najmniej do 11, wtedy ma przyjść @, ale nie obraziłabym się gdyby zechciała wyjechać gdzieś na dłuższy czas
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 11:11   #302
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dziewczyny ja polecam Clear blue - jest pewnie drogi ale bardzo czuly , wykrywa nawet tygodniowa ciaze , i jesli cyfrowy pokaze ktory to tydzien .
Ja lece zaraz do pracy , trzymam za Was kciuki kobietki

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 12:01   #303
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja polecam Clear blue - jest pewnie drogi ale bardzo czuly , wykrywa nawet tygodniowa ciaze , i jesli cyfrowy pokaze ktory to tydzien .
Ja lece zaraz do pracy , trzymam za Was kciuki kobietki
Wróciłam z apteki i pytałam o te clear blue i ich nie ma ( tylko na zamowienie) za 43,50 ale jeżeli faktycznie jest naprawdę dobry, to jeżeli będzie taka potrzeba to go kupię następnym razem
Obecnie będę testować na pre-test i zobaczymy co wyjdzie oby pozytywnie
Stary 2013-01-07, 12:06   #304
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
pisz od razu jak tam 3mam kciuki
Stary 2013-01-07, 12:24   #305
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam z apteki i pytałam o te clear blue i ich nie ma ( tylko na zamowienie) za 43,50 ale jeżeli faktycznie jest naprawdę dobry, to jeżeli będzie taka potrzeba to go kupię następnym razem
Ile ?? O matko
Jestem tak naprawde zdania ze jak maja byc dwie krechy to beda tak czy siak . 3 mam kciuki :

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 12:28   #306
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
czekamy w takim razie w niecierpliwością na dobre wieści
Stary 2013-01-07, 12:38   #307
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Ale Wam zazdroszczę dziewczyny tego że Wam się spóźnia @ i testowania. Ja w tym miesiącu niestety nie miałam na co czeka @ przyszła ku mojemu zdziwieniu 6 dni wcześniej niż zwykle- nie mam pojęcia czemu tak... poprzedzona jakims plamieniem.

Ja przewiduję bół okołoowulacyjny na przyszły poniedziałek i tak około soboty niedzieli, poniedziałku wtorku i środy będziemy działac
cho teraz też już cwiczymy a nóż pomoże

patrycjja pisałaś coś o starankach co drugi dzień, codziennie, jak to w końcu jest, ja myslicie dziewczyny czy lepiej jest codziennie czy co drugi dla regeneracji

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

test strumieniowy kupowałam chyba niedawno w rossmann, też uważam że nie ma co przepłaca i kupowa tak drogich testów (43,50!) jak ma by pozytywny to będzie

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 12:47   #308
maomami
Wtajemniczenie

ja już też sama nie wiem jak to jest z tą owulką, niby wiem kiedy ją mam i czuję, ale przez dwa cykle nic. Teraz staraliśmy się "dookoła" owulki ale czy coś z tego będzie??? nie mam pojęcia, w sumie to żadnych objawów ciąży nie mam, a te dni do następnej @ tak się dłużą że wydaje mi się jakby minęło kilka miesięcy.

Ja szczerze nie wiem jak jest lepiej, ale pamiętajcie dziewczyny żeby to nie było już tylko mechaniczne, staranie się o dzidzie, ktoś mi mówił że podobno jak się nie myśli i się spontanicznie działa to jest większa szansa

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
test strumieniowy kupowałam chyba niedawno w rossmann, też uważam że nie ma co przepłaca i kupowa tak drogich testów (43,50!) jak ma by pozytywny to będzie
Ja nie mówiłam o tak drogim teście jak kupowałam w aptece to zapłaciłam 15 złotych i to w cale nie była jakaś najtańsza apteka
Stary 2013-01-07, 12:52   #309
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
patrycjja pisałaś coś o starankach co drugi dzień, codziennie, jak to w końcu jest, ja myslicie dziewczyny czy lepiej jest codziennie czy co drugi dla regeneracji
jeden z artykułów które czytałam : http://fajnamama.pl/codzienny-seks-z...jscia-w-ciaze/ ile w tym prawdy to nie wiem
Stary 2013-01-07, 12:55   #310
maomami
Wtajemniczenie

Czyli można do woli korzystać i łączyć przyjemne z pożytecznym
Stary 2013-01-07, 13:00   #311
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Czyli można do woli korzystać i łączyć przyjemne z pożytecznym
wszystko zależy od tego, którego "naukowca" posłuchać
tutaj artykuł o tym, że przy codziennym sex nie zwiększa się ilość a jakość : http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...cie_38931.html

ale i tak wniosek jest faktycznie jeden- kochać się codziennie ( o ile oczywiście są siły i chęci, bo nic na siłe )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 13:35   #312
ryba91
Zakorzenienie

no nie wiem, może moja apteka taka droga.. ale nie wydaje mi się, pre- test kosztował mnie niecałe 15 złotych. Będę robić rano z porannego moczu więc dam znać co i jak jutro ;p
Stary 2013-01-07, 15:29   #313
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Ryba trzymam kciuki za pierwsze II

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Właśnie zapisałam się na wizytę do pani gin na przyszły poniedziałek, mam nadzieję że mi pomoże może coś wyjaśni, poradzi coś na te plamienia i już niedługo też będę czeka na II.

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:38   #314
ryba91
Zakorzenienie

Ja właśnie chciałam iść dzisiaj do stomatologa.. znaczy zapisać się, bo zauważyłam że mój ząb zaczął się'kruszyć'. w sumie nie wiem co mu się stało bo nigdy nie miałam takiego problemu, ale boję się, że będzie jakieś prześwietlenie, znieczulenie albo lek( kanałowe czy cos.. bo dentysta wszystko zauważy zwłaszcza jak płacisz za wszystko ) czy coś i gdybym była w ciąży, mogłoby się to źle zakończyć.. aż niesamowicie źle się z tym zębem czuje jakoś nienaturalnie haha.. poczekam do jutra zobaczę co wytestuje i będziemy ew. działać
Stary 2013-01-07, 17:47   #315
maomami
Wtajemniczenie

ryba91 czekamy jutro na wiadomość o II kreseczkach no i jeszcze patrycjja, może też nam jutro sprzeda szczęśliwego newsa
Kurde sama już jestem ciekawa czy przyjdzie u mnie @, w sumie działaliśmy dokładnie na czas owulki i dookoła niej , ale to niestety chyba nie wystarcza, sądząc po wcześniejszych cyklach ;(

Dziewczyny powiedzie mi wiecie może na jaki można sobie pozwolić wysiłek fizyczny w początkach ciąży?? Bo ja ze znajomymi chodzę raz w tygodniu na siatkówkę, nie gramy jakoś super zawodowo, ale jednak czasem się dostanie tą piłką, upadnie, podskoczy, nie wiem czy to ma jakiś baardzo duży wpływ w razie początkowej ciąży? Może to głupie pytanie ale szczerze to nie wiem, a teraz jakoś tak się zaczęłam nad tym zastanawiać
Stary 2013-01-07, 17:56   #316
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny powiedzie mi wiecie może na jaki można sobie pozwolić wysiłek fizyczny w początkach ciąży?? Bo ja ze znajomymi chodzę raz w tygodniu na siatkówkę, nie gramy jakoś super zawodowo, ale jednak czasem się dostanie tą piłką, upadnie, podskoczy, nie wiem czy to ma jakiś baardzo duży wpływ w razie początkowej ciąży? Może to głupie pytanie ale szczerze to nie wiem, a teraz jakoś tak się zaczęłam nad tym zastanawiać
niewielki wysiłek fizyczny myślę, że nie powinien być przeszkodą jeśli z ciążą jest ok. ale oczywiście z umiarem, żeby się za bardzo nie forsować najlepiej tak naprawdę podpytać lekarz co myśli o tym wszystkim
ja osobiście będę na siebie chuchać i dmuchać i nawet jak lekarz z początku zaproponuje zwolnienie nie będę oponować
Stary 2013-01-07, 18:01   #317
maomami
Wtajemniczenie

Czyli jak się okaże, że w końcu pojawią się te upragnione dwie kreseczki to chyba jednak będę chodzić tylko dopingować znajomych i męża na siatkówce.
Stary 2013-01-07, 18:07   #318
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Czyli jak się okaże, że w końcu pojawią się te upragnione dwie kreseczki to chyba jednak będę chodzić tylko dopingować znajomych i męża na siatkówce.
nie wiem jak to wygląda z punktu widzenia lekarza, ale ja- po tym co przeszłam w ciągu ostatnich miesięcy odpuściłabym ;-) po ciąży będą nowe siły a i motywacja (szczególnie jeśli będzie troszkę nadprogramowych kilogramów ) więc będzie można nadrobić za tych kilka miesięcy samego kibicowania
Stary 2013-01-07, 18:21   #319
dzoker007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
niewielki wysiłek fizyczny myślę, że nie powinien być przeszkodą jeśli z ciążą jest ok. ale oczywiście z umiarem, żeby się za bardzo nie forsować najlepiej tak naprawdę podpytać lekarz co myśli o tym wszystkim
ja osobiście będę na siebie chuchać i dmuchać i nawet jak lekarz z początku zaproponuje zwolnienie nie będę oponować
Po poronieniu powinnaś dostać L4 od razu. Lepiej uważać i ten czas ciąży spędzić jakoś wyjątkowo. Na przygotowaniach, czytaniu fajnych artykułów czy książek. Dbaniu o siebie podwójnie. Ja nie byłam nigdy w ciąży ale jak się okaże ( mam nadzieję że niedługo) to chciałabym w miarę możliwości iść jak najszybciej na zwolnienie. Mam taką pracę, 8 h przed kompem i nie ma możliwości żebym pracowała przy nim tylko przez max 4 h dziennie. Wcale by mi się w domu nie nudziło wręcz przeciwnie- byłabym przeszczęśliwa !!

ps. @ nie ma jak narazie. 41 dzień cyklu,( zwykle mam długi cykl- mniej więcej37-47dni) Test negatywny 05.01- z porannego siusiania, Powtórka w piątek jak @ nie nadejdzie.
Powodzenia i czekamy na pierwsze II kreseczki !!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 18:34   #320
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
Po poronieniu powinnaś dostać L4 od razu. Lepiej uważać i ten czas ciąży spędzić jakoś wyjątkowo. Na przygotowaniach, czytaniu fajnych artykułów czy książek. Dbaniu o siebie podwójnie. Ja nie byłam nigdy w ciąży ale jak się okaże ( mam nadzieję że niedługo) to chciałabym w miarę możliwości iść jak najszybciej na zwolnienie. Mam taką pracę, 8 h przed kompem i nie ma możliwości żebym pracowała przy nim tylko przez max 4 h dziennie. Wcale by mi się w domu nie nudziło wręcz przeciwnie- byłabym przeszczęśliwa !!

ps. @ nie ma jak narazie. 41 dzień cyklu,( zwykle mam długi cykl- mniej więcej37-47dni) Test negatywny 05.01- z porannego siusiania, Powtórka w piątek jak @ nie nadejdzie.
Powodzenia i czekamy na pierwsze II kreseczki !!!
u mnie też praca przed komputerem do tego delegacje gdzie zazwyczaj jest trochę chodzenia, noszenia no i godziny w busie. dlatego mówię- przeciwna zwolnieniu nie będę a niech sobie szefowa myśli co chce.

co do testów- mam nadzieję, że wypuścili po prostu wadliwe serie i dlatego nam na razie nie wychodzą ot, jakoś sobie tłumaczyć trzeba
ale tylko patrzeć jak się dobre wiadomości posypią

a i jeszcze co do nudzenia w ciąży- w pewnym momencie nawet książki które kocham nie dawały rady. strasznie się męczyłam leżąc plackiem i będąc zdana tylko na kogoś (bo niestety, ale u mnie tak było) naprawdę nikomu tego nie życzę!

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2013-01-07 o 18:36
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:42   #321
Pradip
Zakorzenienie

Hejo
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Mi dla odmiany poprzednim razem test wyszeł od razu. ale jednak wolę Shamanka Twoją wersję
dzisiaj rano znowu zrobiłam test (musiałam ). ja tam nic nie widziałam ale mój mężuś nie wiem jak stwierdził, że coś tam bladego jest. nie wiem czy on też aż tak bardzo chce że sobie wmawia, czy faktycznie COŚ tam było
za nieomylne oko Tża
Cytat:
czekamy na pozytywny wynik
Cytat:
Ale Wam zazdroszczę dziewczyny tego że Wam się spóźnia @ i testowania. Ja w tym miesiącu niestety nie miałam na co czeka @ przyszła ku mojemu zdziwieniu 6 dni wcześniej niż zwykle- nie mam pojęcia czemu tak... poprzedzona jakims plamieniem.

Ja przewiduję bół okołoowulacyjny na przyszły poniedziałek i tak około soboty niedzieli, poniedziałku wtorku i środy będziemy działac
cho teraz też już cwiczymy a nóż pomoże

Wcześniejszy @ to wcześniej rozpoczęty nowy cykl starań mi gin powiedział że można codziennie bo 24h wystarcza na regenerację wojowników
Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
A ja właśnie odwrotnie. Od zawsze nie wyobrażałam sobie leżenia tyle miesięcy w domu ale prawdopodobnie przez mój kręgosłup będę musiała się tak męczyć...

Kochane wiecie co znaczą takie nagłe ale silne bóle w dole brzucha?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:12   #322
justiii87
Zakorzenienie

Witam Jak Ja nie lubię poniedziałków

Co do testów to ja kompletnie nie mam pojęcia, który lepszy i pewnie w aptece wcisnęli by mi to co w ogóle nie schodzi Ważne, żeby tylko kiedyś pokazały się II kreski.

Ja dziś byłam na mikrodermabrazji Czas zacząć zadbać o cerę przed latem Na poniedziałek zapisałam się na laserowe usuwanie owłosienia
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:20   #323
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Kochane wiecie co znaczą takie nagłe ale silne bóle w dole brzucha?
szczerze to powodów może być wiele, a kiedy ma być @??

Kurcze teraz trochę nie wiem co mam zrobić, bo jutro właśnie mam tą siatkówkę no, a @ dopiero 11 ma niby przyjść( oby nie) i nie wiem czy rano jechać na krew, chociaż strasznie się boję ale w sumie z drugiej strony w razie gdyby to mogłabym się wycofać jutro, czy po prostu iść i być baaaaardzo ostrożną. Pomóżcie :conf used:

Dzoker007 podziwiam Cię, takie długie cykle masz że ja bym chyba zwariowała tyle czekać, ale skoro @ jeszcze nie ma to masz ciągle duże szanse

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-01-07 o 19:23

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 19:22   #324
dzoker007
Raczkowanie

miałyście może kiedyś te testy ciążowe z allegro po 1 zł? :P???
Stary 2013-01-07, 19:24   #325
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze to powodów może być wiele, a kiedy ma być @??

Kurcze teraz trochę nie wiem co mam zrobić, bo jutro właśnie mam tą siatkówkę no, a @ dopiero 11 ma niby przyjść( oby nie) i nie wiem czy rano jechać na krew, chociaż strasznie się boję ale w sumie z drugiej strony w razie gdyby to mogłabym się wycofać jutro, czy po prostu iść i być baaaaardzo ostrożną. Pomóżcie :conf used:

Nie za bardzo panikujesz?? Przepraszam, ale uważam, że teraz nie możesz ze wszystkiego rezygnować bo może jesteś w ciąży. Przy takim podejściu za chwilę zbzikujesz.
Stary 2013-01-07, 19:27   #326
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Nie za bardzo panikujesz?? .
możliwe, dzisiaj mam ogólnie jakiś taki kiepski dzień i w sumie to wszystkim się dzisiaj dołuje... eh masz rację w sumie
Stary 2013-01-07, 19:28   #327
dzoker007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Nie za bardzo panikujesz?? Przepraszam, ale uważam, że teraz nie możesz ze wszystkiego rezygnować bo może jesteś w ciąży. Przy takim podejściu za chwilę zbzikujesz.
zgadzam się z justi!
Stary 2013-01-07, 19:29   #328
justiii87
Zakorzenienie

Takie podejście do niczego dobrego nie prowadzi. Ciąża to nie choroba tylko wspaniały czas, który można wykorzystać naprawdę w wyjątkowy sposób. Wiele kobiet w czasie ciąży uczęszcza na siłownie i dzięki temu ich porób przebiegał o wiele sprawniej niż innych kobiet.

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2013-01-07 o 19:31
Stary 2013-01-07, 19:41   #329
maomami
Wtajemniczenie

ok kończę już z panikowaniem , od jutra wstaję w nowym nastawieniem

ciekawe jakie jutro z rana będziemy miały wiadomości od dziewczyn po teścikach
Stary 2013-01-07, 19:48   #330
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
ok kończę już z panikowaniem , od jutra wstaję w nowym nastawieniem

ciekawe jakie jutro z rana będziemy miały wiadomości od dziewczyn po teścikach
Głowa do góry i uśmiech na twarzy,a jutro będzie już lepiej

Oby dziewczyny przekazały Nam jak najlepsze wiadomości
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości