MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 20:14   #361
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ja wywnioskowałam, że Monika pisze o suchym - bo po tych torebkach - niech nam tu uściśli. Bo suchego to pewno ok, a jak gotowanego to za mało. Ja liczę sobie suche - bo wiem ile ugotować i dzielę na 3 potem, 2 części dla męża / jedna dla mnie.
Tak, chodziło o suchy.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 20:19   #362
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
u nas tylko u męża w samochodzie jest isofix, ale i tak się upiera, że fotelik musi być z bazą...

nam położna mówiła, żeby nie kupować ubranek 56 tylko zacząć od 62. jeśli dziecko będzie na prawdę maleńkie to ktoś poleci i dokupi, a może być tak, że zanim wyjdziemy ze szpitala te 56 będą już za małe, a to jednak koszty.
odnośnie pakowania się słyszałam stwierdzenie że pakujemy się na te porodówki jakby nikt miał nas przez te kilka dni nie odwiedzić. ja póki co mam plan żeby wszystko co będę miała naszykowane pootwierać i brać po połowie paczki jak się da, myślę, że mąż i tak będzie kursował szpital-dom. w razie czego zawsze ktoś inny też może podjechać i coś dowieźć. większy problem, że nie mam żadnej torby.

tak słyszałam. w niektórych szpitalach swoje trzeba mieć tylko na wyjście, czasem jak położne biorą dzieci do kąpieli to pomieszają ciuszki, jak brudne to wrzucą ze szpitalnymi do prania i nie wrócą już. a szkoda tracić w ten sposób najlepszych ciuszków albo denerwować się, że coś zginęło.

no tak, ale jeśli baza jest do 2 fotelików, tego do 9kg i kolejnego to trochę bez sensu kupować ją dopiero do tego następnego ja z kolei słyszałam, że te foteliki z wózków nie przechodziły żadnych testów i jeśli chcemy sprawdzony w sensie testowany to tylko taki porządniejszy, nie z wózka.
wiesz z bazą na pewno jest wygodniej a nie cudowanie jak to zapiąć.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 20:19   #363
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Wszystkie znajome mamy mi mówią żebym nie wywalała pieniędzy w błoto i nie kupowała łóżeczka.... bo i tak małego wezme do siebie do łóżka albo nie bedzie mi sie chciało wstawać i będzie ciągle spał z nami...
No ja sobie nie wyobrażam nie kupić łóżeczka, albo inaczej nie wyobrażam sobie małego kłaść na naszej małej sofie i wciskać między nas !!! Doświadczone mamy jak to było u Was, spały dzieci w łóżeczkach???
Mały spał w łóżeczku ja mam łóżeczko 140x70, więc później miał tapczanik do przedszkola, aż w nim spał.
Zdarzało się i że spał z nami, ale mamy duże łóżko...

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 20:24   #364
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

A tak wygląda łóżeczko myślę, że to super był pomysł z przemalowanie go na biało, co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04847.jpg (47,6 KB, 54 załadowań)
Stary 2013-01-07, 20:27   #365
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
A tak wygląda łóżeczko myślę, że to super był pomysł z przemalowanie go na biało, co myślicie?
super wyglada
15.10. 2011.

Stary 2013-01-07, 20:28   #366
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ugotowałam 4 jajka na twardo, 2 dla mnie 2 dla męza, ale moja wina, ze on tak długo pracuje, a one tak łądnie na mnie patrzą?...Zostało tylko 1 (nie wiem jal długo) reszte wciagnełam z majonezem...
Mama i tesciowa mnie poganiają do kompletowania wyprawki i pakowania torby na porodówkę...chyba bez kitu zaczne już kupowac, tylko niech ZUS i da jakies pieniadze!!
ooooo jajka - po dzisiejszym omiaj szerokim lukiem

qrde w sumie ja tez mam tylko same Ubranka
lozeczko dostane od kolezanki, ale to tak w lutym sie po nie wybiore
wozek upatrzony - ''baby paki'' zamowione - i w tym sek nie wiem dok co w nich bedzie, a nie chce dwa razy kupowac tego samego - boo u nas daja calos nie ''probki'' i jak Mlodemu nie podjedzie to komu oddam bleee glupie takie
no ale szefiunio wyplate dal, okrojna prze lekarza co nie dal mi L4, ale uj mu w oko
wzane ze na oplaty styknie - i szefunio powiedzial ze w piatek wypalci mi FeriePenger ( takeii wczasy pod grusza - wyskoosci 10.2% procenta rocznych zarobkow ) - wiec jak zoabczylam dzis na Pasku ile to bedzie to az sama buzia sie smiala ahaha - ale szalec nie moge za duzo ojjj nie nie nie

ogolnie se mysle ze jak jutro sie bede tak Ujowo czula to pojde do lekarza a co mi tam zaszkodzic mi odpoczywanie nie zaszkdzi - a mlodemu stres w pracy nie sprzyja.
dzis tak czulam momentami jak mi brzuch twardnieje -
co podobno nie jest dobra oznaka

strippi wrecz bym Npisala BAJKOWO

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-01-07 o 20:29
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 20:32   #367
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Hehe...Połózna powiedziała, ze nie gwarantuje, ze nie bedzie bolał w ogóle, ale można zmniejszycból przez:
1. prawidłowe oddychanie 3 głebokie wdechy przeponą na początku skurczu, szybkie ziajanie w trakcie i 3 głebokie na koniec- odciąza się macice wtedy
2. kozystanie w prysznica lub wanny nawet co 30 minut- woda działa kojaco szczególnie na krzyzowe bóle
3. Ruch, spacery, piłka itp. Bo rozluznia sie wtedy mięscie, po drugie nie myslisz o tym, ze leżysz, tylko spacerujesz i "czumś" się zajmujesz
4. wygodna pozycja(kolankowo-łokcowa, oparcie o ramiona męza, na czworaka i rózne inne ćwiczymy na SR)
5. Masaż męża- szczególnie krzyża, pleców, łopatel, ruchy koiste lub na bazie krzyża
6. Podzas skurzy partych jak mąz dociska głowe do przodu
7. Słuchanie i wykonywanie poleceń połóżnej!
8. Nie krzyczeć, bo traci sie siły, dostaje zadyszki i problem z oddychaniem jest
9. Myślec ciagle, ze dziecku jest jeszcze gorzej, bo ma ciasno;p I trzeba słuchać połóżnej, zeby szybko sprawnie urodzic, zeby już było na świecie
10. Ćwiczyc mięsnie kegla, rozciagac krocze itp.
To tak, z tego co zapamietałam, niektóre uwagi to luźne. Zawsze szkoli męzów, że poród to nie czas na fochy i nie ma co sie obrażac tylkor obić, co żona każe, krzyczy na Was to cierpliwie słuchac, wygania- to wyjśc za 3 minuty sama WAs zawoła;p Śmiesznie jest
fajnie się czyta, tylko czyta...

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-07, 20:33   #368
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Super wygląda
Stary 2013-01-07, 20:33   #369
nestelle
Zakorzenienie

nie będę się wyróżniać ...... powariowałyście z tym pisaniem ....
Cytat:
Wszystkie znajome mamy mi mówią żebym nie wywalała pieniędzy w błoto i nie kupowała łóżeczka.... bo i tak małego wezme do siebie do łóżka albo nie bedzie mi sie chciało wstawać i będzie ciągle spał z nami...
No ja sobie nie wyobrażam nie kupić łóżeczka, albo inaczej nie wyobrażam sobie małego kłaść na naszej małej sofie i wciskać między nas !!! Doświadczone mamy jak to było u Was, spały dzieci w łóżeczkach???
ja miałam/mam łóżeczko . dzieci zasypiały w swoim łóżeczku a na noc brałam do siebie (mam łóżko 2x2)na karmienie i tak już zostawały najczęściej bo jak karmiłam to na śpiąco i one i ja..... ale w dzień to w swoim już spały chyba ,że w leżaczku zasnęły......dzieci do swoich dużych łóżek i tym samym do pokoju swojego poszły gdy miały ok . 1, 5 roku ...tak mniej więcej....... ale łóżeczko jest potrzebne - nie wyobrażam sobie inaczej.

Cytat:
Mokka_83 oj a na porodówkach gorąco - byłam dziś zwiedzać - ugotowałam się, ale mam nadzieję że po porodzie trochę mija i już nie jest tak ciepło.
jest . strasznie ciepło .....
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Dżordż ma 17 lat to już staruszek,
17 lat
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
A to moje sierściuchy kochane
śliczne
Cytat:
A co do Patologii ciązy (czytałam, że się jedna z nas wybiera) - ja trafiłam tam ostatnio, bo dostałam skierowanie na USG i badania w szpitalu. Podczas USG okazało się, że moja torbiel się WCHŁANIA! A mówili wcześniej, że się nie wchłonie! Cud hehe! Także cieszę się strasznie, nie będzie trzeba robić laparoskopii! Dalej będę chodzić do Poradni Patologii na kontrolę, ale licze, że będzie dobrze!
to super !
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
to chyba ja też jestem jakaś inna
..ja też ...... jedyne to odrobinę pomagało mi masowanie pleców przy krzyżowych- ale tż mówił ,że kazałam raczej walić w te plecy niż masować - bał sie ,że mnie połamie .... a ja ciągle prosiłam : mocniej,mocniej....

oddechy w ogóle mi nie pomagały - ale dziecku są bardzo potrzebne!!!!!!!człowiek rodzi-masakrycznie boli a tu wdech-wydech-wdech.....-w☠☠☠☠iało mnie to strasznie ale cóż trzeba . ja przy 1 porodzie tak się zaparłam w bólu ,że przestałam oddychać - nabierałam powietrza i parłam.... no i kubuś urodził się leciutko siny -dostał 10 punktów na szczęście ....
przy 2 porodzie już dokładnie pamiętałam o oddychaniu pomimo ,że też najchętniej bym przestała..... ale trzeba - dla dziecka .
Stary 2013-01-07, 20:34   #370
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

Aha, wcześniej pisałam, że zastanawiam się nad szpitalem w Krakowie. Teraz już wiem, że idę rodzić na Kopernika - ze względu na to, że już tam mają moją dokumentację, znają mój problem, opieka położnych i lekarzy super, poza tym warunki na oddziale Patologii na który trafiłam były bardzo dobre (niedawno był remont). Całe I piętro remontują, tam jest też oddział dla mam z niemowlakami, który widziałam. Lekarz też mówił, że Ujastek do nich odsyła cięższe przypadki i nie chcą tam przyjmować (a ja do ciężkiego przypadku należę).
No ja myślę że lepiej zawsze rodzić tam gdzie się zna, miejsce czy personel, ze szkoły rodzenia, prywatnej praktyki etc. Ważne że już wybrane

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Tak, chodziło o suchy.
No to suchy, tak jak obliczyłam wd mnie dość, strasznie niziutki ten cukier, w życiu, tzz odkąd mierzę nie miałam takich.

Cytat:
taaaak, wygląda rewelacyjnie !!
Stary 2013-01-07, 20:40   #371
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Cytat:
duży synuś, brawo za wizytę
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

za wizyte a synek duży
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
za wizytę jaki już duży chłopak super że wszystko w porządku
Cytat:

Ciekawe ile mój waży, a to jeszcze tydzień, chyba że uda mi się przesunąć na ten!
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
za wizytę
super te "gadżety" na porodówce
Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
joanna200, czarny flamaster za wizyty
dzięki..

Cytat:
Ugotowałam 4 jajka na twardo, 2 dla mnie 2 dla męza, ale moja wina, ze on tak długo pracuje, a one tak łądnie na mnie patrzą?...Zostało tylko 1 (nie wiem jal długo) reszte wciagnełam z majonezem...

Cytat:
bardzo mi się podoba..

mój maluch w 27 tc ważył 1kg, dużo mu się urosło..
tyle, że to nie jest dokładne.. w 1c córa miała być ponad 3kg urodziła się 2700..
poza tym zastanawiam się jak moje dziecię może ważyć prawie 2 kg, jak ja 3 od początku przytyłam..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 20:40   #372
Sorceresss
Wtajemniczenie

Uf, wróciliśmy z SR fajnie było...

Demeter, zdjęcie mojego kiciora... podobny do Twojego pupila
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphoto..._5708830_n.jpg

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 20:41   #373
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Do Lubelanek, to gdzie rodzicie? Małpka chyba na Staszica, a reszta?
na lubartowskiej

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Wczoraj się podjarałam tą koszulką do karmienia, bo chciałam jedną taka porządniejszą mieć... a do tego ten sprzedawca ma fajne staniczki do karmienia... No a dziś zajarzyłam, że ona na dlugi rękaw A ja na dlugi raczej nie chcę... Nawet teraz w krótkim śpię
http://moda.allegro.pl/100-bawelnian...912089484.html
też mi się podobają te koszule, ale długi rękaw nie dla mnie, zwłaszcza na wiosnę/lato, a do szpitala to już w ogóle. nie byłam na porodówce nigdy ale wydaje mi się, że na tych oddziałach, gdzie są maluszki jest masakrycznie gorąco.

Cytat:
Ide jutro do rodzinnego po skierowanie do diabetologa to zapytam. Tylko boję się tyvh chorych ludzi w przychodni, no ale muszę.
A ryżu ugotowałam 1 woreczek (100g) i połowe zjadłam.
ja nie chodzę do przychodni, tylko dzwonię, mówię co i jak, dodaję, że jestem w ciąży, chyba nawet mówiłam, że zagrożonej i że nie mogę przyjść i przyjdzie mąż. recepty mi tak załatwiał i niedługo znowu załatwi bo zanim doczekam się do lekarza to leki mi się skończą.

Cytat:
no nawet jeśli na początku weźmiesz go do siebie to 3 lata nie będzie raczej z tobą spał pierwszy raz słyszę teorię o nie kupowaniu łóżeczka

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Do gin chodzę do Enel-Medu. Tam jest tak, że trzymają się zapisów i nie można się dopchać poza kolejką. Wkurzające.
Myślałam o rodzinnym, ale co mam jej powiedzieć - że nie chce mi się już do pracy chodzić? Swoją drogą kobiety na oczy nie widziałam jeszcze. Jakieś to popieprzone.
że źle się czujesz i nie jesteś w stanie już pracować a nie możesz się dostać do gin. rodzinny też ma możliwość wystawić L4 ciążowego, 100% na podstawie karty ciąży.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 20:43   #374
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
No to suchy, tak jak obliczyłam wd mnie dość, strasznie niziutki ten cukier, w życiu, tzz odkąd mierzę nie miałam takich.
Też się zdziwiłam, no ale taki to już jest dobry i mogę starać się go utrzymywać na takim poziomie?
A czy jeżeli dajmy będę miała dalej taki cukier to czy jakaś mała ilość słodkiego ( np kostka czekolady, 1 ciastko) można zjęść czy to też jest ryzyko i lepiej nie. Bo jeżeli miało by zaszkodzić to wiadomo trzeba wytrzymać i zero do końca.
Stary 2013-01-07, 20:43   #375
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
no tak, ale jeśli baza jest do 2 fotelików, tego do 9kg i kolejnego to trochę bez sensu kupować ją dopiero do tego następnego ja z kolei słyszałam, że te foteliki z wózków nie przechodziły żadnych testów i jeśli chcemy sprawdzony w sensie testowany to tylko taki porządniejszy, nie z wózka.
no ja niestety będę miała wózkowy, bo nie stać nas na kupno i dostaniemy od tż brata
a co do bazy to dla Juli mamy cybexa z bazą, ale do naszego samochodu nie pasuje:/ bo mamy passata starego z 96'
za to używamy u moich rodziców w aucie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
wiesz z bazą na pewno jest wygodniej a nie cudowanie jak to zapiąć.
w naszym niestety nie ma możliwości podłączenia do bazy

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
super wyglada
dzięki

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

strippi wrecz bym Npisala BAJKOWO
dzięki

Cytat:
Super wygląda
dzięki

Cytat:
taaaak, wygląda rewelacyjnie !!
dzięki
Stary 2013-01-07, 20:44   #376
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Super, białe łóżeczka sa urocze dla maluszków

----------------
A to obiecana fotka - pierwsze foto to koszulki i spodenki z Auchan - każda rzecz 5 zł!
Na drugim już H&M i Reserved - 10,10,15 zł. I tu policjant - gorzej, jak mały nie będzie chciał tego nosić
Rzeczy głównie nieco większe.
A na ostatnim foto buciki i czapeczka welurowa na wyjście ze szpitala - 10 zł za każdą z rzeczy w Auchan.
Za to, że zrobiłam zakupy za 50 zł w Bonarce w Krakowie dostałam gratis płytę CD - 3 bajki czytane, przyda się.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _1071120mn.jpg (92,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _1071124mn.jpg (89,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _1071127.jpg (84,3 KB, 35 załadowań)
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 20:45   #377
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja niestety będę miała wózkowy, bo nie stać nas na kupno i dostaniemy od tż brata
a co do bazy to dla Juli mamy cybexa z bazą, ale do naszego samochodu nie pasuje:/ bo mamy passata starego z 96'
za to używamy u moich rodziców w aucie

w naszym niestety nie ma możliwości podłączenia do bazy

dzięki

dzięki

dzięki

dzięki
my też nie mamy mamy opla z 98 nawet do mojego taty peugota nie wejdzie. także mowi się trudno. mam kupiony uzywany z wózka tatcie tez kupiłam uzywany.
15.10. 2011.

Stary 2013-01-07, 20:47   #378
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Pięknie, ja mam właśnie białe łóżeczko

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-07, 20:50   #379
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Uf, wróciliśmy z SR fajnie było...

Ano rzeczywiście!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 20:54   #380
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ślicznie
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
też śliczny
Stary 2013-01-07, 20:55   #381
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Dżordż ma 17 lat to już staruszek, mało ruchliwy i do tego jest dość otyły (po kastracji zaczął tyć), miał wybitą tylną nogę (spadł z okna) i krzywo się mu zrosła i trochę na nią kuleje. Ale kochamy go strasznie, wg nas jest najpiękniejszy na świecie mimo, że mam na niego alergię, to w życiu bym się go nie pozbyła i traktuję go jak dziecko
Kurcze, jak to mozliwe, ze kot spada z parapetu i jeszcze wybija sobie przy tym noge Moja kotka (tzn mieszka u rodzicow) to tez moze jakas mistrzynia zwinnosci nie jest, ma 14 lat, boi sie pajakow i nnych owadow, jak by zobaczyla mysz, dostalaby na bank zawalu serca, generalnie goni wszystkich spac po 22 godz i pazurka nawet nie wyciagnie, robie jej burczenie na brzuszku - tez jak dziecku ale nigdy przenigdy nie wyobrazam sobie, zeby sobie cos takiego zrobila, zadnego kota, mialam ich sporo takze wyobrazam sobie Dzordza - faktycznie musi byc szczegolny
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 20:57   #382
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no to macie i mnie +12 kg napewno a pewnie i więcej bo wagi w domu nie mam a biorę wagę z wizyty która byłą 2,5 tyg przed fotką oczywiście ja z tych mało fotogenicznych
ale z Was fajne dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
To już z górki (;

Ale masz super zgrabny brzuszek nie taka bryła jak u mnie
Na zdjęciu Julka jest z Tobą? Słodka

A ja dzisiaj wizytę ekspres miałam
Położna powitała mnie słowami 'od jutra odliczamy co? No i za 7 tyg możemy w sumie rodzić'
No ale... serducho bije, mała główką w dół chwilowo jest, 2 kg od ostatniej wizyty przybyło
No i pytała czy Mała wystarczająco się rusza i ostrzegła że jakby nagle mniej ruchów było to zaraz dzwonić...
I tyle.
Teraz czekamy na usg
za wizytę

[QUOTE=Ewkaaa8891;38492297]Witamy sie w skończonym 24 tygodniu !!!

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Wymacała, podobno się da, wierzę jej na słowo
moja też ostatnio przy badaniu na samolocie mówiła, że główka jest nisko, więc jakoś to wymacała..

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mamuśka XXL!

Jeju, ale wielka sie wydaję Kocham jednak swój brzuszek, hehe
29t4d
świetnie wyglądasz

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 20:58   #383
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Też się zdziwiłam, no ale taki to już jest dobry i mogę starać się go utrzymywać na takim poziomie?
A czy jeżeli dajmy będę miała dalej taki cukier to czy jakaś mała ilość słodkiego ( np kostka czekolady, 1 ciastko) można zjęść czy to też jest ryzyko i lepiej nie. Bo jeżeli miało by zaszkodzić to wiadomo trzeba wytrzymać i zero do końca.
Szukałam info o minimalnym poziomie i nie ma jakiejś jednoznacznej opinii, trzeba dopytać w poradni, ja bym po prostu starała się celować dla bezpieczeństwa bardziej w poziomy 80-90 po posiłku. A myślę że z kosteczkami czekolady - jak się pobadasz kilka dni - możesz próbować, jeśli masz ochotę, tylko nie dużo i nie rób pomiaru po 1 h tylko zrób sobie kilka - bo tłuszcz plus węglowodany / większość słodyczy wychodzi dopiero po kilu h często więc jak sobie z czymś spróbujesz nowym, a z założenia nie pewnym, to po prostu mierz 1h po, 2 h po, a czasem nawet 3 i będziesz miała jasność, w końcu na każdy organizm coś innego działa. Więc jedynie metoda prób i błędów.
Stary 2013-01-07, 21:01   #384
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
fajnie się czyta, tylko czyta...
Tak myślałam, ze napiszecie, ze te uwagi psu na budę;p Ale ja wolę zyć w słodkiej nieświadomości, że zdziałają cuda

Demeter zajefajne te ciuszki i taniocha!!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 21:01   #385
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Kurcze, jak to mozliwe, ze kot spada z parapetu i jeszcze wybija sobie przy tym noge Moja kotka (tzn mieszka u rodzicow) to tez moze jakas mistrzynia zwinnosci nie jest, ma 14 lat, boi sie pajakow i nnych owadow, jak by zobaczyla mysz, dostalaby na bank zawalu serca, generalnie goni wszystkich spac po 22 godz i pazurka nawet nie wyciagnie, robie jej burczenie na brzuszku - tez jak dziecku ale nigdy przenigdy nie wyobrazam sobie, zeby sobie cos takiego zrobila, zadnego kota, mialam ich sporo takze wyobrazam sobie Dzordza - faktycznie musi byc szczegolny
Tak, po prostu był za gruby i nie dał rady się obrócić. Spadł z 1 pietra.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 21:06   #386
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

jestem z siebie dumna !!

napisałam PLAN PORODU

w sumie weszłam w gotowy szablon i tylko klikałam co bym chciała a czego nie - zapisałam - i wydrukowałam - teraz niech siostra tłumaczy na Norweski

no i powiem wam ze zgrzeszylam !!!

zjadłam paczuszkę chipsów ale już tak dawno ich nie jadłam, jakoś przed świętami - myślę ze te 200gr Młodemu nie zaszkodzi a i ja zadowolona bo Humor mi się poprawił

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 21:12   #387
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

dziewczyny smoczki kupujecie jakies?
butle rozumiem ze ze smoczkami silikonowymi nie lateksowymi?
15.10. 2011.

Stary 2013-01-07, 21:17   #388
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Tak myślałam, ze napiszecie, ze te uwagi psu na budę;p Ale ja wolę zyć w słodkiej nieświadomości, że zdziałają cuda

Demeter zajefajne te ciuszki i taniocha!!
źle zrozumiałaś, lubię czytać... nie wiadomo co i kiedy przyda się człowiekowi.
Proszę o więcej sprawozdań ze szkoły rodzenia

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-07, 21:17   #389
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Tak, po prostu był za gruby i nie dał rady się obrócić. Spadł z 1 pietra.
A tobie chodzi, ze spadl z okna no to juz nie jest zabawne. Myslalam, ze zwalil sie w domu z parapetu i jakos zle stanal i wybil noge. Dlatego wydawalo mi sie to malo mozliwe i juz sobie wyobrazilam, ze jest jakims kotem ciamajda ...
Ale taki upadek z okna to przezylam sama z kotem mojej ciotki - wyszedl za okno, zobaczyl mnie w pokoju, chcial podejsc ale jak sie obracal, stracil przyczepnosc, poniewaz mial obcinane dzien wczesniej pazurki ... i nie mial przyczepnosci. Polecial na dol, tylko, ze z 3 pietra To jedna z wiekszych traum mojego dziecinstwa. Ale kot przezyl, bo po drodze jak lecial najpierw jeszcze trafil na kabel telefoniczny i to troche przyhamowalo lot i nie uderzyl juz z takim impetem. Obil sobie nerki i w ogole sie poobijal, ale dal rade. Zyl jeszcze ladnych pare lat. Ehhh te koty, moja kotka tylko stoi zawsze w oknie i sobie obserwuje, ewentualnie na balkonie - ale to paranoiczka jest ogolnie, kiedys chodzila normalnie na dwor, jezdzila na biwaki itd, a po przeprowadzce, nawet lapy na klatke schodowa nie wystawi Raz tylko jak miala ruje, wyszlaszukac szczescia... Musialo ja bardzo przycisnac Baby to jednak sa :brzyda l: Dostawala na bank zawalu serca ale szla na poszukiwanie jakiegos kocura
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 21:22   #390
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Ale taki upadek z okna to przezylam sama z kotem mojej ciotki - wyszedl za okno, zobaczyl mnie w pokoju, chcial podejsc ale jak sie obracal, stracil przyczepnosc, poniewaz mial obcinane dzien wczesniej pazurki ... i nie mial przyczepnosci. Polecial na dol, tylko, ze z 3 pietra
o mama! nasz kot spadł z 4 piętra... był jeszcze młodziutki... TŻ go przyniósł z rozwalonym noskiem... spadł na żywopłot bo miał zielony brzuch... po 24h wariował jak wcześniej... ale się bałam o niego wtedy!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości