|
|
#2371 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
no moj tylko raz byl ze mna na wizycie, teraz raczej tez go nie bedzie, mimo, ze wizyta przed 19...
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zakładam
Zresztą na początku często sika i często trzeba przebierać a ja nie zamierzam kupować niewiadomo ilu pieluch na raz więc na sam początek będą jednorazówki ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38507832] Dzięki. Ja też pewnie będę jako jedyna sama ![]() A anonsowałam się z datą mojemu TŻowi już 3 tygodnie temu... No ale oczywiście nie może. No trudno, nie mogę go zmuszać, bo on nie ma tak łatwo urwać się z pracy. Dla niego zresztą ważne jest to, żeby wszystko było OK. Jakoś nigdy specjalnie się nie garnął ze mną na wizyty. Do niego to jednak tak nie przemawia, te ruszające się nóżki i rączki. W sumie to się mu nie dziwię.. Jak przyjdzie lipiec, to się będzie cieszył [/QUOTE]A ja Was zdziwię bo jak byłam z moim Tż to był jedynym facetem i stwierdził, że czuje się nieswojo bo myślał, ze kobiety to przychodzą ze swoimi mężczyznami
|
#2373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w środę też będę sama ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz u lekarza. raz u położnej raz jak krwawiłam raz jak na usg 12 tydz. i zawsze w poczekalni były pary. chyba bym się popłakała jakbym tam sama musiała być. zresztą ja mówię zwykle do tz że musi iśc ze mną, w razie jakbym czegoś po angielsku nie zrozumiała ) mam sposób na niego
|
|
|
|
|
#2375 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oby nie urodzić więcej niż 2 tygodnie wcześniej i przenosić więcej, niż 2 tygodnie - w tych granicach może się rodzić ![]() W poprzedniej ciąży mieliśmy fajny termin - na czerwiec. Reakcja każdego faceta: urodzi się na Euro... No ale Dawid urodził się w kwietniu.. |
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój nie mógłby być moim tłumaczem, myślę, że jezyk ginekologiczny mam bardziej opanowany od niegoA teraz życzę dobrej nocki, całej przespanej i bez wizyt w wc
|
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra baby uciekam spać. Zrobiłam sobie przez was wodę z cytryną i lecę. Aczkolwiek czekam jeszcze na męża aż mi hot doga przywiezie
|
#2378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i miałam Wam mówić, że doznałam dzisiaj dziwnego uczucia. Już od jakiegoś czasu wyczekuję na ruchy maleństwa oczywiście bo to już na dniach mam nadzieję się zacznie. I tak sobie wygodnie siedziałam rozłożona na kanapie i głaskałam brzuszek po czym przytrzymałam dłużej rękę tam gdzie jest dzidzia, a że rękę taką ciepłą miałam to i w brzuszku to ciepło czułam i nagle mnie coś tak leciuteńko jakby kopnęło 2 razy w tą rękę, ale to było takie bardzo delikatne. I sama nie wiem teraz czy to faktycznie był dzidziuś czy tylko mi się tak wydawało A już od pewnego czasu jak się kładę spać i położę się np. na boku to czuję jakby mi się tam coś wierciło, takie smyranie jakby czy coś. No nie wiem. Muszę sprawdzić czy to się powtórzy jak tak znów zrobię.
|
|
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas zawsze jest takie zrządzenie losu ,że Tż nie moze :/
A z ta datą to bede nad nim jeszcze pracowac Musi wbic sobie ją do głowy bo przeciez on rodzi ze mną ![]() A tak poza tym nie mogę na niego narzekac.Jest kochany i troszczy się o nas ![]() Tylko czasem mamy spięcia tak jak dzis no ale...bez nich byłoby za słodko ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- malinka0525-u Ciebie juz teoretycznie moga byc wyczuwalne-u mnie te wyczuwane ruchy są wymysłem mojej podświadomości
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa... ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Napisz coś więcej o tym odczuwaniu Bo ja też namiętnie czekam
|
|
#2381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38508080]A to mój w miarę pamięta, choć ja tam sama się nie sugeruję zbytnio tą datą Oby nie urodzić więcej niż 2 tygodnie wcześniej i przenosić więcej, niż 2 tygodnie - w tych granicach może się rodzić ![]() W poprzedniej ciąży mieliśmy fajny termin - na czerwiec. Reakcja każdego faceta: urodzi się na Euro... No ale Dawid urodził się w kwietniu..[/QUOTE] Też miałam termin na czerwiec. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nigdy tego nie używałam to nie wiedziałam. mam taką angielską książkę o ciązy to sobie czytam i zaznajamiam się z medycznym ciążowym słownictwem. a tż po prostu czuwa nad tym do lekarz mówi, że jak później mam pytania i czegoś nie zrozumiem to on mi w domu na spokojnie tłumaczy. |
|
|
|
|
#2383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jestem plus size sliczny brzuszek ![]() Cytat:
) ja tez kocham wszystko 'zabkowe' zreszta moj lobuz nazywa mnie 'zabcia' nawet w kosciele chcial przysiege mowic 'zabciu biore ciebie za zone ' hahahha |
||
|
|
|
#2384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Perse będę jutro trzymała kciuki!!
|
|
|
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
deszczowe, ciepłe, ale brak upałów. i brak porządnej zimy i śniegów również ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
))---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- malinka no to w którym tygodnia można już coś poczuć? już się doczekać nie mogę |
||
|
|
|
#2387 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam strasznie swoj brzuszek duzy wiec niewiem kiedy bedzie ciazowy ;/
|
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszkam tu dopiero 3 miesiąc Sercem jestem na Śląsku <3
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
W poprzedniej ciąży chodziłam sama na wizyty i jakoś jmi to nie przeszkadzało. TŻ był ze mną tylko na jednej, tej ostatniej, gdzie okazało się, że małe nie żyje. I dzięki Bogu, że ze mną był, bo sama nie byłam w stanie nawet wyjść z budynku.
A teraz chodzi ze mną na każdą wizytę, no ale jest bezrobotny, więc mu zawsze pasuje No i ja nie jeżdżę autem(a prawko mam 10 lat ), więc mnie zawozi
|
|
|
|
#2390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ja mieszkam na stale w Niemczech ale rodzine mam wlasnie tam
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
17.01 nie uda mi się,ale ja juz sobie wizytke zaplanuję w lutym,na którą Tż pójdzie
![]()
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
My myslimy po urodzeniu się dziecka o wyjeżdzie do DE lub NL.....
|
#2393 | |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
Cytat:
A potem musiałam dzwonić... Co "śmieszne", najpierw zadzwoniłam do... dziewczyn z Wizażu. Byłam w takim szoku, że nie miałam pojęcia, jak to przekazać TŻowi i mamie, że wolałam najpierw do nich zadzwonić (bo wiedziały, że coś jest na rzeczy i czekały na info ode mnie...). Na szczęście miałam niedaleko do szpitala, dosłownie parę ulic, gdyby to było dalej, to nie wiem, czy bym tam doszła. Choćbym nie chciała, będę to wszystko pamiętać do końca życia. Ale dobra, koniec smutów. Dla Mam lubujących się w motywie żabki mam dobre info, dla dzieci jest całe mnóstwo gadżetów z tym motywem I w ogóle zielonych rzeczy Ja na pewno przy dekorowaniu pokoju nie zapomnę o jakichś fajnych dziecięcych firankach i o ozdobieniu ścian. Już poprzednim razem chciałam nad łóżeczko dać napis - imię z takich ślicznych literek np. takich: http://allegro.pl/grube-drewniane-li...898650264.html Ja ogólnie lubię motywy z Kubusiem Puchatkiem. |
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę dziewczyny do łóżka, a jutro do pracy. Piszcie dużo żebym jutro miała co czytać
|
|
|
|
#2395 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na suwaczku mi pisze, że już mogę zacząć wyczuwać ruchy (zaczęłam 18tc), ale ja spodziewałam się kopniaków jakoś dopiero od 20tc bo podobno w pierwszej ciąży później się czuje ruchy niż w drugiej. I w sumie nie wiem od czego to zależy. Może od tego, że to co teraz odczuwam jako ruchy łatwo można przegapić bo są delikatniutkie. Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2013-01-07 o 21:43 |
||
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie obędzie się bez żabich motywów
![]() Chciałabym pieskowe ale Tż się bulwersuje Mamy dwa psy i mam na ich punkcie totalnego hopla i Tz mówi ze to mu wystarcza.Ogólnie myslimy tez o Kubusiu Puchatkku i jego ziomkach Np. jakieś naklejki nad łózeczkiem lub na którejś ścianie-ale takie które można później ściagnąc...Chyba sie skusze na te literki
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-01-07 o 21:45 |
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38509016]Dziękuję
Na mojej ostatniej też byłam sama. A potem musiałam dzwonić... Co "śmieszne", najpierw zadzwoniłam do... dziewczyn z Wizażu. Byłam w takim szoku, że nie miałam pojęcia, jak to przekazać TŻowi i mamie, że wolałam najpierw do nich zadzwonić (bo wiedziały, że coś jest na rzeczy i czekały na info ode mnie...). Na szczęście miałam niedaleko do szpitala, dosłownie parę ulic, gdyby to było dalej, to nie wiem, czy bym tam doszła. Choćbym nie chciała, będę to wszystko pamiętać do końca życia. Ale dobra, koniec smutów. Dla Mam lubujących się w motywie żabki mam dobre info, dla dzieci jest całe mnóstwo gadżetów z tym motywem I w ogóle zielonych rzeczy Ja na pewno przy dekorowaniu pokoju nie zapomnę o jakichś fajnych dziecięcych firankach i o ozdobieniu ścian. Już poprzednim razem chciałam nad łóżeczko dać napis - imię z takich ślicznych literek np. takich: http://allegro.pl/grube-drewniane-li...898650264.html Ja ogólnie lubię motywy z Kubusiem Puchatkiem.[/QUOTE] U mnie TŻ do wszystkich dzownił. Jestem w szoku, że miałaś siłę ... A literki boooskie. Też o takich myślałam
|
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Słodkich snów
Do jutra
|
#2399 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Resztę informowali już oni, ja nie miałam do tego głowy. Tak, te literki są śliczne Na pewno takie sobie sprawię, naprawdę wg mnie wygląda to słodko Kiedyś miałam inne podejście, nie widziało mi się strojenie dziecka w jakieś ciuchy eleganckie i w ogóle, a teraz - tzn. w ciąży wszystko, co dziecięce mi się podoba. Mini ubranka też Perspektywa się zmienia jednak A co do pieluch - ja jednak stawiam na Pampki, chyba, że odbędę jakąś wielką przemianę wewnętrzną, na razie nie czuję, żebym była na siłach, żeby prać te wielorazówki
|
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też powoli się wyłączam.
Obiecałam sobie, że jak będę na L4, to wydziergam dla dziecka kocyk na szydełku Na razie próbuję rozgryźć schemat, bo w sumie nigdy na podstawie schematów nie szedełkowałam.![]() A na moje dziecię czeka już kilka drobiazgów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A już od pewnego czasu jak się kładę spać i położę się np. na boku to czuję jakby mi się tam coś wierciło, takie smyranie jakby czy coś. No nie wiem. Muszę sprawdzić czy to się powtórzy jak tak znów zrobię.