Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 19:54   #841
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A mi znowu ktoś dziecko podmienił. Najpierw przespał całą noc, potem spał 3h po powrocie od lekarza i zrobieniu kupki giganta po 2 dniach przerwy, a teraz znowu śpi. Czy powinnam się niepokoić? Może jednak coś mu jest i powinnam do przychodni z nim pojechać jeszcze do naszej pediatry rodzinnej? Z tym, że jak się obudził punktualnie po tych 3h na butlę, to nie miał gorączki. Kilka razu jedynie zakaszlał, a tak to normalnie bawił się ze mną ponad godzinę, śmiał się i "gadał". Może niepotrzebnie panikuję?

Eeee... chyba nie. Widocznie potrzebuje się wyspać. Milka też tak robi od czasu do czasu.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
szczęściara,ja wyciągam garściami

mi też

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
co za dzień
od rana głowa mi pęka.
2 ibupromy, kawa niewiele dały, dopiero popołudniowa drzemka z Zuzanką jako tako pomogła i oczywiście siedzę na wizażu. No nie mogę bez Was dnia spędzić i tyle do nadrabiania mi dałyście

byłam dziś z Zuzią u neurologa. lekarka od razu stwierdziła, że te orzeczone w szpitalu jeszcze mioklonie to na wyrost były, bo skoro nic takiego później nie zaobserwowałam i ona po badaniu stwiedza, że Mała książkowo się rozwija i silna z niej dziewczynka. I wyjść z podziwu nie mogła, że taka radosna, pogodna i cały czas ciesząca pysia. Już dawno nie widziała takiego dziecka - a mi to oczywiście jak miód na serce i w piórka obrastałam słysząc pochwały i ochy achy pod adresem Zuzanki

Konczi, czyli wracamy tego samego dnia czemu ten czas tak zapierdziela niemiłosiernie?
gdyby nie kredyt, to do roku posiedziałabym z małą
jedyna nadzieja to kolejny bejbik - trzymajcie kciuki, żeby mi się udało tak w wakacje i na kolejne l4

brać koniecznie
Super, że z Zuzią ok Trzymam kciuki żeby z drugim poszło szybko Ja też chciałam ale się rozmyśliłam. Prawdopodobnie będę mieć tylko dwójkę, a ciąża to był taki wyjątkowy czas, że jak to przeżyję za szybko po raz drugi to potem będę za tym tęsknić jeszcze bardziej.

A widzicie jak macie pracę to nie chce wam się wracać, ja nie mam a chętnie bym wróciłła. I jak pójdzie dobrze to nie zdążę przedłużyć macierzyńskiego

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:59   #842
Iwa844
Zakorzenienie

W ciąży nie jestem ale śledzia zjadłam i lodami poprawiam
Stary 2013-01-07, 20:05   #843
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
jestem wk^%$$##$ na maxa aaaaaaa krzyczę i gryzę !!! właśnie odebralismy przesyłkę od kuriera, na all zamówiliśmy nóż kurier odjechał a ja w tym momencie otwieram i nóż wygięty aaaaaaaaaaaaa i 70 zł w plecy aaaaaaaaaaaaaa

na dodatek duska jakaś niemrawa tylko spać bądź na rekach o co chodzi ?
oj też bym sie wkurzyla, nic tylko reklamacji zostaje :/
a mała pewnie ma gorszy dzień

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
[/B]nawet ktoś to kupił!
za 2zl bym jeszcze kupila, bo czasem nie których body aż szkoda odkladac do szafy ale za ta cene z przesylka sa nowe body

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:08   #844
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
To w takim niskim 3 piętrowym budynku, parterowe mieszkanie.

A można ten gluten dawać jako owsiankę???

Ciekawe z tymi Pampersami. My zawsze kupujemy pakę 80 sztuk. Ale ja je uwielbiam i na żadne inne nie zamienię
no dla mnie też stanowczo najlepsze te pampki sprawdzają się szczególnie przy rzadkiej kupie Lili, ale ja dady ani baby dream nie próbowałam jeszcze i dady pewnie nie sprawdzę bo biedrona za daleko, ale rosek za to bardzo blisko więc baby dream kupię kiedyś
ja na razie tych premium 3 mam jeszcze 5 toreb
4 mam jeszcze 3 torby więc na razie zapas jest

Cytat:
co za dzień
od rana głowa mi pęka.
2 ibupromy, kawa niewiele dały, dopiero popołudniowa drzemka z Zuzanką jako tako pomogła i oczywiście siedzę na wizażu. No nie mogę bez Was dnia spędzić i tyle do nadrabiania mi dałyście

byłam dziś z Zuzią u neurologa. lekarka od razu stwierdziła, że te orzeczone w szpitalu jeszcze mioklonie to na wyrost były, bo skoro nic takiego później nie zaobserwowałam i ona po badaniu stwiedza, że Mała książkowo się rozwija i silna z niej dziewczynka. I wyjść z podziwu nie mogła, że taka radosna, pogodna i cały czas ciesząca pysia. Już dawno nie widziała takiego dziecka - a mi to oczywiście jak miód na serce i w piórka obrastałam słysząc pochwały i ochy achy pod adresem Zuzanki

Konczi, czyli wracamy tego samego dnia czemu ten czas tak zapierdziela niemiłosiernie?
jedyna nadzieja to kolejny bejbik - trzymajcie kciuki, żeby mi się udało tak w wakacje i na kolejne l4

brać koniecznie

wiem, że to dobre samochody (tatko ma taki tylko starszy troszkę model i sobie chwali), ale kilka bajerów typu: podgrzewana przednia szyba, obsługa radia w kierownicy, klimatronik to mi jednak brakuje. Pod tym względem moja kochana laguna była super. No i paliła 5,5 l na 100km na trasie. też to był diesel ale jakiś dziwny model. Liczę, że w ten już bez sensu kasy pchać nie trzeba będzie. i że na benzynowym silniku 1,8 nie wyjdziemy tak źle (a gazu nie chcę pchać do bagażnika)

BTW widziałyście, co to ludzie nie wymyślą? http://allegro.pl/nowosc-przedluzacz...tml#tabsAnchor
fajnie się słucha komplementów na temat swojego maluszka
aż serce rośnie
trzymam kciuki za kolejną ciążę zgodnie z planem
ja za rok o tej porze mam nadzieję, że też będę w ciąży
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:20   #845
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
co za dzień
od rana głowa mi pęka.

brać koniecznie

wiem, że to dobre samochody (tatko ma taki tylko starszy troszkę model i sobie chwali), ale kilka bajerów typu: podgrzewana przednia szyba, obsługa radia w kierownicy, klimatronik to mi jednak brakuje. Pod tym względem moja kochana laguna była super. No i paliła 5,5 l na 100km na trasie. też to był diesel ale jakiś dziwny model. Liczę, że w ten już bez sensu kasy pchać nie trzeba będzie. i że na benzynowym silniku 1,8 nie wyjdziemy tak źle (a gazu nie chcę pchać do bagażnika)

BTW widziałyście, co to ludzie nie wymyślą? http://allegro.pl/nowosc-przedluzacz...tml#tabsAnchor
Super że Zuzinka tak dobrze się rozwija,kochana

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:50   #846
lidka0308
Zadomowienie

dobranockam na dziś
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:06   #847
marta1986222
Zakorzenienie

Ja też idę spać.

Dobranoc

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:09   #848
kraven
Zakorzenienie

Gda super z tym mieszkaniem.

Ja wracam do pracy po weekendzie majowym, więc jeszcze troche czasu przede mną.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:16   #849
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ślicznyy
zdjęcie nr 3 super, Matiś podobny do Ciebie
Cytat:
zdjecia super,piekna z Was rodzinka a Mateuszek podobny do mamusi
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Słodziak i faktycznie do Ciebie podobny, Paulinka- prawdziwa piękność
Chyba Mati do mnie podobny, bo oboje pyzy
A tak w ogóle to dziękuję za miłe słowa i w imieniu synka i córci. Jutro wrzucę jakieś fotki Pauli.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
aaaa kurier przyniósł mi nowy stanik polskiej firmy Konrad i mam piękne cycki pod samą szyje
Zdjęcie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Mamusie cycujące: Czy będziecie wprowadzać gluten od razu jak dziecko skończy 4 miesiące czy jeszcze trochę poczekacie???
Na szczepieniu za tydzień poruszę ten temat bo na razie niewiem co i jak.

Cytat:
Napisane przez Sara777 Pokaż wiadomość
Udało się Przedstawiam Wam zatem moją córę
Jak fajna i kudłata

Cytat:
Tamlin wiesz może do kiedy jest promocja na babydream pieluchy?
Do 17-tego.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
przepraszam, wiem, że temat krzesełek był już wałkowany i to nie raz
ale co sądzicie o tym krzesełku? stabilne?
http://allegro.pl/maxx-wypas-krzesel...897373430.html

chcemy takie z regulowanym oparciem małej kupic

od kiedy można sadzac w takiej półleżacej pozycji maluszka na nim, bo na tym pisze, że niby od 3 mc ale to raczej za wcześnie, czy od 5 mogłabym na nim karmic małą?
bo dziś karmiłam ją łyżeczką w bujaczku tak wyżej podniesionym i o wiele lepiej niż na rękach, łatwiej było zapanowac nad nią by nei umazała wszystkiego
Pół wątku jest na to krzesełko napalone
Stary 2013-01-07, 21:21   #850
maggie123
Zakorzenienie

Tamlin, cudna z Was rodzinka. Mati słodziak a Paula! wow!nie opędzi się od chłopaków!! serio!!!
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a tak moje dziecko dźwiga główkę
chociaż jak dorwie swoje piąstki to koniec z podnoszeniem, rączki najlepsze
cudownie! teraz pewnie się rozkręci
Cytat:
przepraszam, wiem, że temat krzesełek był już wałkowany i to nie raz
ale co sądzicie o tym krzesełku? stabilne?
http://allegro.pl/maxx-wypas-krzesel...897373430.html

chcemy takie z regulowanym oparciem małej kupic

od kiedy można sadzac w takiej półleżacej pozycji maluszka na nim, bo na tym pisze, że niby od 3 mc ale to raczej za wcześnie, czy od 5 mogłabym na nim karmic małą?
bo dziś karmiłam ją łyżeczką w bujaczku tak wyżej podniesionym i o wiele lepiej niż na rękach, łatwiej było zapanowac nad nią by nei umazała wszystkiego
takie krzesełko Iwa (chyba) ma.
też chcę takie zamówić
Cytat:
Ja jem Centrum normalny, bo ma najlepszą ilość minerałów Tak mi pediatra poleciła.

Super! Napisz jak ogarnęliście się z Basią w podróży!

Dearlie mieszkanie 100 metrów na parterze z ogródkiem 250 metrów. Tak się cieszę!!!
Fantastycznie z tym mieszkaniem.
Cytat:
Trochę żal tego mieszkania i okolicy, ale my wynajmujemy za ciężkie pieniądze... A tak to będziemy kredyt spłacać. Basen tu mamy na parterze z siłownią. Ale tam dwie ulice dalej jest też basen z lodowiskiem
nie wiem dlaczego, ale byłam przekonana, że to Wasze a nie wynajmowane.
Jak już płacić, to lepiej spłacać własne.
My mamy tylko 48 m ale prawie 3 lata temu to i tak był szczyt naszych możliwości kredytowych. ciągle mam nadzieję, że za jakieś 5 lat uda nam się wybudować dom. Och.. ostatnio mi się śniło, jak to projektant robił mi piękną łazienkę w stylu glamur i kuchnię cudo
Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Witam

to nie bardzo chodzi o to, że coś mi dolega i daltego, bo ani włosy mi nie wypadają, paznokcie też ok, tylko zastanaiwam się czy wystarczająco mam w sobie wszystkiego żeby dziecku dostarczać - mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałam..... w końcu zima, owoce i warzywa nie takie jak latem, a też wszystkiego jeść nie można no i tak się zastanawiam nad jakimś suplementem.....

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Też panikowałam, bo moja też tak czasami śpi...... ale teraz się cieszę jak się jej zdarzają takie dni więc raczej wszystko w porządku, podobno na dzieci takie czynniki jak np zmiany atmosferyczne mogą działać "nasennie"
trzymam kciuki, żeby faktycznie Cię wypadanie włosów ominęło, choć słyszałam, że w 3-4 mcu po porodzie najmocniej wypadaja. męczyłam się z tym ze 2 tygodnie, ale już jest duuuużo lepiej.
a z witamin biorę pregna plus i skrzyp łykam jeszcze
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dziś pierwszy raz Michał spał ze mną w łóżku, TŻ spał na kanapie, bo kaszlał. A dzieć obudził się w nocy i nie dał się odłożyć do łóżeczka, co go kładłam ululanego to się zaczynał rzucać, w sumie na łóżku to samo, dopiero jak go położyłam na boczku to zasnął No i tak spaliśmy razem, fajnie, ale nie chciałabym go przyzwyczajać skoro już ładnie spał w łóżeczku.
Lewek, ładnie.. pierwsza noc razem. Jestem pełna podziwu dla Ciebie, bo trochę wstyd przyznawać, ale ja ciągle odkładam moment, gdy Zuzię zacznę odkładać do łóżeczka na noc. i problem tkwi we mnie ewidentnie. Bo po kąpieli i karmieniu kładę Zuzankę do łóżeczka i pięknie zasypia. Dopiero do nas biorę ją, gdy sama się kłądę, czyli ok północy. Ona i tak się wówczas budzi na cyca.
no ale znów mam postanowienie, że jak tylko się wyleczy, to będzie juz spała w łóżeczku.... ta... zobaczymy.
Gda, Henio śpi nadal z Wami?
Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
tak wogóle to @ jeszcze też nie mam a wczoraj minęło od porodu 16 tygodni
20 i pół tygodnia i ciągle nic
Cytat:
bobovita ma w ofercie "mleczną owsiankę", więc za pomocą owsianki też można wprowadzać gluten (ja tak o tej bobovicie, bo na jej poradniku we wprowadzaniu się wzoruję bo mają fajnie rozpisane)

A mi się ten patent podoba Czasami ciuszek jest tak śliczny że tak mi się żal robi jak się staje za mały
Tak z ciekawości jeszcze - konsultujecie z pediatrą rozszerzanie diety? czy tak na własną rękę?

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Super, że z Zuzią ok Trzymam kciuki żeby z drugim poszło szybko Ja też chciałam ale się rozmyśliłam. Prawdopodobnie będę mieć tylko dwójkę, a ciąża to był taki wyjątkowy czas, że jak to przeżyję za szybko po raz drugi to potem będę za tym tęsknić jeszcze bardziej.

A widzicie jak macie pracę to nie chce wam się wracać, ja nie mam a chętnie bym wróciłła. I jak pójdzie dobrze to nie zdążę przedłużyć macierzyńskiego
tak sobie myślę, że z chęcią wróciłabym do pracy ale max na 1/2 etatu żeby jak najdłużej być z Zuzanką, patrzeć jak sie rozwija, być przy pierwszych krokach, słowach itd. No i uczyć ją wszystkiego..
Ostatnio czytałam, że dobrze jest pokazywać dziecku już nawet półrocznemu słowa zapisane na karteczkach z odpowiednimi obrazkami np. mama tata dom pies itd. Podobno wówczas maluchy szybciej się uczą, bardziej rozwijają intelektualnie. właśnie tworzę taki "słownik" karteczkowy. w tym tygodniu wydrukuję i będziemy się bawić

Sojka, fajne te staniki.
na razie zamówię sobie jeszcze do karmienia z alles http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...858165394.html

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:22   #851
afternoon
Rozeznanie

Witajcie Dziewczyny mam nadzieję, że pamietacie mnie jeszcze?

Nie odzywałam się,ale cały czas podczytywałam jakoś i czasu i weny brakło, zmęczenie brało górę. Filipek caly czas ząbkuje przez co jest marudny bardzo

Byliśmy dzisiaj na kontroli u kardiologa, bardzo fajny doktor, usg serduszka wykonywał bardzo dokładnie, trwało ok. 40 minut. Drożny otwór owalny nadal widoczny, malutki wprawdzie, nie jest niczym groźnym, jest duża szansa , że domknie się, a nawet jeśli nie, to spokojnie można z tym normalnie funkcjonować. Ale co najważniejsze - nie ma już tej pogrubionej przegrody międzykomorowej szczęśliwa jestem bardzo, bo przyznam,że lęk przed tą wizytą paraliżował mnie ostatnimi dniami...
Robiliśmy tez morfologię i niestety Filip ma początki anemii jeszcze będziemy szli do naszej pediatry w tej sprawie. Nie pamietam niestety kto, ale chyba któreś z naszych wątkowych dzieciaczków miało taki problem? Będę wdzięczna za informacje. Oczywiście wyrzucam sobie, że mój pokarm nie jest w stanie zapewnić synkowi odpowiedniej ilości żelaza

Co do wypadania włosów, to moje lecą na potęgę - dlugie czarne kłaki sa wszędzie: na podłodze, na mnie, mężu, Filipie...wszędzie

Gda fajnie, że będziecie na swoim mieszkanku

Asiulka udanego wypoczynku
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:31   #852
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Mamusie cycujące: Czy będziecie wprowadzać gluten od razu jak dziecko skończy 4 miesiące czy jeszcze trochę poczekacie???
Jak tylko cyce wydolą to będę chciała poczekać. Nie wiem jeszcze od czego zacznę wprowadzanie innych posiłków (będę musiała to skonsultować z "moim" doradcą laktacyjnym) ale chciałabym, żeby to było ok 5 miesiąca.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:35   #853
Iwa844
Zakorzenienie

maggie ja nie konsultowałam z pediatrą... wiadomo że dietę kiedyś trzeba rozszerzyć, robię to ostrożnie, obserwuję... A ja znam naszego pediatrę to najchętniej widziałby mnie karmiącą wyłącznie piersią do 6 miesiąca a jak już wiecie nie mogę sobie na to pozwolić

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-07 o 21:36
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:38   #854
katiem
Wtajemniczenie

Oczywiście kiedy ja w pracy to Wy pędzicie jak szalone

Ogólnie dom wariatów. Mąż ciągle w pracy. Pawełkowi wyrzynają się ostatnie mleczaki - aż gorączkę dostał. Kubuś nadal chce być tylko z mamunią, a jutro mamy kontrolę bioderek.

Teraz nadrabiam co u Was.

I w ogóle cześć

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:48   #855
Sara777
Zadomowienie

GG do Sara777

Ciężki dzień za nami... Moje dziecko się dziś napiło szaleju Cały dzień marudzenia, snu praktycznie zero, no może jakieś drzemki po kilka minut. Pierwszy raz dzwoniłam dziś po TŻta żeby szybciej wracał z pracy, bo już nie miałam siły A dziecinka nasza kochana na widok Tatusia całkiem inne dziecko, uśmiech od ucha do ucha i wyszło na to, że Mama wymyśla Nie wiem o co Jej dzisiaj chodziło. Może już miała mnie dość

Widzę, że fryzura mojej córci robi furorę Dziękujemy, dziękujemy Niedługo będziemy warkoczyki zaplatać

Dearlie, super, że Synuś zdrowy
Anusia479, jasne, że możemy się kiedyś spotkać Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo nie mamy z kim spacerować
Tamlin, a ja też bym chciała zobaczyć tą ślicznotkę Paulę

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Witam się z Basią w Nowym Roku
swoją nieobecność usprawiedliwiam mega prezentem od TŻa
właśnie wróciliśmy z podróży po Europie, wszystko było bardzo spontaniczne, bo wyjechaliśmy już 27.12
ale widzieliśmy Berlin, Amsterdam, no i Paryż
szczegóły i fotki może później a teraz lecę nadrabiać...
tylko czy ja to wszystko ogarnę?
postaram się
pozdrawiam
Zazdroszczę

Cytat:

Dziwny pomysł... a co z za krótkimi rękawkami ? Też są do nich "przedłużki" ?

Cytat:
Ostatnio czytałam, że dobrze jest pokazywać dziecku już nawet półrocznemu słowa zapisane na karteczkach z odpowiednimi obrazkami np. mama tata dom pies itd. Podobno wówczas maluchy szybciej się uczą, bardziej rozwijają intelektualnie. właśnie tworzę taki "słownik" karteczkowy. w tym tygodniu wydrukuję i będziemy
Super pomysł z tymi obrazkami, chyba też się w coś takiego pobawimy

Dziewczyny co do krzesełek do karmienia to my mamy coś takiego, może któraś będzie zainteresowana:http://allegro.pl/chicco-polly-magic...892962730.html
My dostaliśmy je w prezencie ślubnym, osobiście nie wyłożyłabym tyle kasy na krzesełko, no ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda

I jeszcze głupie pytanie takie mam: to rozszerzanie diety trzeba konsultować z pediatrą ??

Edytowane przez Sara777
Czas edycji: 2013-01-07 o 21:54
Sara777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:51   #856
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny mam nadzieję, że pamietacie mnie jeszcze?

Nie odzywałam się,ale cały czas podczytywałam jakoś i czasu i weny brakło, zmęczenie brało górę. Filipek caly czas ząbkuje przez co jest marudny bardzo

Byliśmy dzisiaj na kontroli u kardiologa, bardzo fajny doktor, usg serduszka wykonywał bardzo dokładnie, trwało ok. 40 minut. Drożny otwór owalny nadal widoczny, malutki wprawdzie, nie jest niczym groźnym, jest duża szansa , że domknie się, a nawet jeśli nie, to spokojnie można z tym normalnie funkcjonować. Ale co najważniejsze - nie ma już tej pogrubionej przegrody międzykomorowej szczęśliwa jestem bardzo, bo przyznam,że lęk przed tą wizytą paraliżował mnie ostatnimi dniami...
Robiliśmy tez morfologię i niestety Filip ma początki anemii jeszcze będziemy szli do naszej pediatry w tej sprawie. Nie pamietam niestety kto, ale chyba któreś z naszych wątkowych dzieciaczków miało taki problem? Będę wdzięczna za informacje. Oczywiście wyrzucam sobie, że mój pokarm nie jest w stanie zapewnić synkowi odpowiedniej ilości żelaza

Co do wypadania włosów, to moje lecą na potęgę - dlugie czarne kłaki sa wszędzie: na podłodze, na mnie, mężu, Filipie...wszędzie

Gda fajnie, że będziecie na swoim mieszkanku

Asiulka udanego wypoczynku
bardzo się cieszę, że z serduszkiem Filipka dobrze
Cytat:
maggie ja nie konsultowałam z pediatrą... wiadomo że dietę kiedyś trzeba rozszerzyć, robię to ostrożnie, obserwuję... A ja znam naszego pediatrę to najchętniej widziałby mnie karmiącą wyłącznie piersią do 6 miesiąca a jak już wiecie nie mogę sobie na to pozwolić
mam pewne podejrzenia, że mój takie same wizje ma
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Oczywiście kiedy ja w pracy to Wy pędzicie jak szalone

Ogólnie dom wariatów. Mąż ciągle w pracy. Pawełkowi wyrzynają się ostatnie mleczaki - aż gorączkę dostał. Kubuś nadal chce być tylko z mamunią, a jutro mamy kontrolę bioderek.

Teraz nadrabiam co u Was.

I w ogóle cześć
Biedny Pawełeku Niego ostatnie mleczaki a za chwilę pierwsze będą u Kubusia.
Pozwodzenia jutro. Mam andzieję, że wszystko będzie ok

Zapraszam
Stary 2013-01-07, 22:05   #857
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

I jeszcze głupie pytanie takie mam: to rozszerzanie diety trzeba konsultować z pediatrą ??
Jestem pewna, że nie trzeba przecież nikt Cię nie zmusi, żebyś to konsultowała z lekarzem.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 22:08   #858
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
aga_ton o ten projektor pytasz?
projektor
Ze swojej strony odradzam. Aleńka płacze jak tylko go włączam. Chyba te melodyjki jej się nie podobają, a nie da się ich dobrze sciszyć.

Widze że link nie działa. Mówie o projektorze Tomy.
ten http://allegro.pl/tomy-disney-projek...909637924.html ??? moja Giulia przy nim usypia co wieczor, wiec chyba zalezy od dzieciaczk. mi sie sobiscie lepiej zasypia przy tym z chicco

Cytat:
Trochę żal tego mieszkania i okolicy, ale my wynajmujemy za ciężkie pieniądze... A tak to będziemy kredyt spłacać. Basen tu mamy na parterze z siłownią. Ale tam dwie ulice dalej jest też basen z lodowiskiem
super!!!! my tez placimy tyle za wynajem ze hej, musimy sie wreszcie zmobilizowac i tez kredy wziasc.
a wykonczone czy bedziecie sami ?

Cytat:
lidka, a w jakiej formie będziesz wprowadzała gluten? Bo ja zakupiłam dziś "mleczną kaszkę manną" z Bobovity i mam zamiar dodawać łyżkę tejże do wieczornego kleiku. Tak chyba będzie dobrze...?
a jak juz o tym glutenie mowa to mnie zastanawia jedno. bo te sloiczki obiadkowe na potem wiekszosc ma w sobie gluten, tylko nie pisze ile oczywiscie. my mamy zaczac od 2-3g...wiec jak dam ten sloiczek to potem normalnie kasze manna do mleka te 2-3 g? czy mniej? a ile mniej? bo jak np zje tylko polowe sloiczka ?

Cytat:

padłam. maja ludzie pomysły

Cytat:
bobovita ma w ofercie "mleczną owsiankę", więc za pomocą owsianki też można wprowadzać gluten (ja tak o tej bobovicie, bo na jej poradniku we wprowadzaniu się wzoruję bo mają fajnie rozpisane)
mi dzis przyszla bobotivia i super ta ksiazeczka, tez sie na niej bede wzorowc. doklandie wszystko jak tamlin napisala!

Cytat:
Super pomysł z tymi obrazkami, chyba też się w coś takiego pobawimy

Dziewczyny co do krzesełek do karmienia to my mamy coś takiego, może któraś będzie zainteresowana:http://allegro.pl/chicco-polly-magic...892962730.html
My dostaliśmy je w prezencie ślubnym, osobiście nie wyłożyłabym tyle kasy na krzesełko, no ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda

superrr to krzeselko!!!!!!!!!! wezme pod uwage. choc mi wciaz marzy sie bloom i bede tz gnebic do ostatniej chwili

kaczuszka sliczne body na szelkach pod sukienke 3 szt 25 zl sa w smyku na wyprzedaży

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 22:19   #859
Sara777
Zadomowienie

GG do Sara777

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Jestem pewna, że nie trzeba przecież nikt Cię nie zmusi, żebyś to konsultowała z lekarzem.
No tak, co racja to racja

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
superrr to krzeselko!!!!!!!!!! wezme pod uwage. choc mi wciaz marzy sie bloom i bede tz gnebic do ostatniej chwili

Masz na myśli to bloom, które przed chwilą widziałam na allegro za, bagatela, 2000zł ? Coś pięknego !!! Cena koooooosmiczna, ale wrażenie robi
Stary 2013-01-07, 22:20   #860
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
a jak juz o tym glutenie mowa to mnie zastanawia jedno. bo te sloiczki obiadkowe na potem wiekszosc ma w sobie gluten, tylko nie pisze ile oczywiscie. my mamy zaczac od 2-3g...wiec jak dam ten sloiczek to potem normalnie kasze manna do mleka te 2-3 g? czy mniej? a ile mniej? bo jak np zje tylko polowe sloiczka ?
Tak jak piszesz, gluten zawierają słoiczki "na potem", a chodzi o to by już po skończeniu 4 miesięcy gluten wprowadzać. Więc póki co mam zamiar dodawać te 2-3 g do wieczornego mleczka/kleiku żeby mieć pewność że dziecko zje te 100ml. Bo jak dodam do obiadku czy owoców to w tej chwili na bank 100 ml nie wchłonie, bo nawet nie mogę jej narazie tyle podać Tak chyba będzie ok...
Stary 2013-01-07, 22:48   #861
Sara777
Zadomowienie

GG do Sara777

Ja już na dzisiaj mówię dobranoc. Spokojnej nocy !
Stary 2013-01-07, 22:58   #862
maggie123
Zakorzenienie

również mówię dobranoc
a na koniec dnia kilka zdjęć - znów dopadła mnie wena
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1021999.jpg (60,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1022009.jpg (40,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1022013.jpg (45,8 KB, 31 załadowań)

Zapraszam
Stary 2013-01-07, 22:58   #863
kraven
Zakorzenienie

Gda to faktycznie lepiej kredyt spłacać. My też wynajmujemy ale w tym roku podejmiemy decyzje kredytową tylko jeszcze nie wiemy czy na dom czy mieszkanie

Afternoon nie wyrzucaj sobie, że pokarm nie zapewnia dostatecznej podaży żelaza, bo w tym wieku występuje fizjologiczna anemia u niemowlaków. Jeśli hemoglobina spadnie poniżej 10 ( niektórzy czepiają się poniżej 11 ) i MCV będzie obniżone czyli wskazujące na niedokrwistośc z niedoboru żelaza to dostaniecie żelazo do suplementacji, Dzieci karmione mm tez mają niedokrwistość. A ile MAluszek ma hrmoglobiny? I super że z serduszkiem już dobrze

Żegnam się na dzisiaj dobranoc

P.S. Maggie Zuzia jest śliczna

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 22:59   #864
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
w ogóle jaka nuda, masakra. Byłam z małą na spacerze, później wpadła przyjaciółka, poszła 1,5h temu,a niunia zjadła i sama zasnęła w łóżeczku posprzątałam, przygotowałam stół na kolędę i zamulam
aż spać mi się zachciało

musze sobie biustonosz kupić nowy jakiś fajny, bo mi cyce urosły i prawy większy mi wypływa zaraz lookne na stronę tego sklepu konrad, może coś trafie, chociaż wolałabym tak na żywo kupić, by przymierzyć tylko kurcze nie wiem gdzie można fajny dostać tak do 70zł. Może coś doradzicie?
Ja ostatnio kupowałam tylko w internecie. Ale może znajdziesz u siebie Dam Kier np. Jestem z nich bardzo zadowolona, a kupowałam w ciemno.

Cytat:
Biedny Pawełeku Niego ostatnie mleczaki a za chwilę pierwsze będą u Kubusia.
Pozwodzenia jutro. Mam andzieję, że wszystko będzie ok
Dziekuję kochana

Tamlin dzięki za odp w sprawie ziemniaka Tak właśnie się zastanawiałam czy mogę podać takiego kupnego. Bo z marchewą musze poczekać to może chociaż pyrka

Iwa pisałaś o przespaniu nocy. Mój starszy synek pierwszy raz przespał całą noc dopiero po skończeniu roku

Idę spać kochane. papa

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 23:40   #865
gda
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem dlaczego, ale byłam przekonana, że to Wasze a nie wynajmowane.
Jak już płacić, to lepiej spłacać własne.
My mamy tylko 48 m ale prawie 3 lata temu to i tak był szczyt naszych możliwości kredytowych. ciągle mam nadzieję, że za jakieś 5 lat uda nam się wybudować dom. Och.. ostatnio mi się śniło, jak to projektant robił mi piękną łazienkę w stylu glamur i kuchnię cudo

Gda, Henio śpi nadal z Wami?
My mamy dwie kawalerki po 35m2, ale stwierdziliśmy, że z dzieckiem się nie zmieścimy. Wynajęliśmy je i za to wynajęliśmy to duże. No ale teraz nadarzyła się okazja i będziemy mieli jeszcze większe na stałe już.

Oczywiście, że śpi! Myślę, że będzie z nami spał jeszcze, bo mi po prostu wygodnie go karmić w nocy. I lubię z jednej strony być przytulona do męża, a z drugiej do synka

Ale zauważyłam, że tak bywa też u dziewczyn u nas na wątku, że pierwsze dziecko śpi z rodzicami, a z drugie już łatwiej do łóżeczka wrzucić na stałe. Chyba Katiem tak ma?

Cytat:
super!!!! my tez placimy tyle za wynajem ze hej, musimy sie wreszcie zmobilizowac i tez kredy wziasc.
a wykonczone czy bedziecie sami ?
Wykończone. Bardzo wysoki standard. Jacuzzi i prysznic.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 23:53   #866
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy dwie kawalerki po 35m2, ale stwierdziliśmy, że z dzieckiem się nie zmieścimy. Wynajęliśmy je i za to wynajęliśmy to duże. No ale teraz nadarzyła się okazja i będziemy mieli jeszcze większe na stałe już.

Oczywiście, że śpi! Myślę, że będzie z nami spał jeszcze, bo mi po prostu wygodnie go karmić w nocy. I lubię z jednej strony być przytulona do męża, a z drugiej do synka

Ale zauważyłam, że tak bywa też u dziewczyn u nas na wątku, że pierwsze dziecko śpi z rodzicami, a z drugie już łatwiej do łóżeczka wrzucić na stałe. Chyba Katiem tak ma?

Wykończone. Bardzo wysoki standard. Jacuzzi i prysznic.
Z tym spaniem w lozeczku to u nas zupelnie na odwrot. Olimpia spala w swojej kolysce od urodzenia, a Robik spi z nami. Ale to nie jest kwestia przezwyczajenia dziecka jak mi niektorzy probuja wmawiac, od urodzenia moje dzieci byly drastycznie inne pod kazdym wzgledem. Corka bardziej "niezalezna" sama sie umiala zajac i sama zasypiala od poczatku, synek przylepa i niezwykle towarzyski im kontaktowy. Juz po samym porodzie corka odlozona do lozeczka w szpitalu spala zadowolona, maly nawet nie dal sie odlozyc.

My tez na wiosne badz lato bedziemy dom kupowac i z Londynu sie wyprowadzac do Cambridge. Juz sie nie moge doczekac.

Cytat:
W ciąży nie jestem ale śledzia zjadłam i lodami poprawiam
Ja tez tak jem. A w ciazy nie jestem. Zalozylam sobie spirale miedziana tym razem i mam na 10 lat spokoj.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 00:15   #867
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Z tym spaniem w lozeczku to u nas zupelnie na odwrot. Olimpia spala w swojej kolysce od urodzenia, a Robik spi z nami. Ale to nie jest kwestia przezwyczajenia dziecka jak mi niektorzy probuja wmawiac, od urodzenia moje dzieci byly drastycznie inne pod kazdym wzgledem. Corka bardziej "niezalezna" sama sie umiala zajac i sama zasypiala od poczatku, synek przylepa i niezwykle towarzyski im kontaktowy. Juz po samym porodzie corka odlozona do lozeczka w szpitalu spala zadowolona, maly nawet nie dal sie odlozyc.

My tez na wiosne badz lato bedziemy dom kupowac i z Londynu sie wyprowadzac do Cambridge. Juz sie nie moge doczekac.

Ja tez tak jem. A w ciazy nie jestem. Zalozylam sobie spirale miedziana tym razem i mam na 10 lat spokoj.
U nas to było trochę tak, że jak zobaczyłam Henia, takiego malutkiego, ślepego krecika w tym łóżeczku szpitalnym, całkiem samego, to stwierdziłam, że musi przyjść pod kołderkę do mamusi. No i został.

A karmisz piersią? Bo spirali chyba nie można jak się karmi, co?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 00:55   #868
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to było trochę tak, że jak zobaczyłam Henia, takiego malutkiego, ślepego krecika w tym łóżeczku szpitalnym, całkiem samego, to stwierdziłam, że musi przyjść pod kołderkę do mamusi. No i został.

A karmisz piersią? Bo spirali chyba nie można jak się karmi, co?
Karmie piersia. Z miedziana spirala mozesz karmic, nie zaburza tez laktacji.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 01:02   #869
aga_ton
Wtajemniczenie

Iwa, bardzo fajne krzesełko do karmienia. też je zamówię
o ile starczy dla mnie, bo chyba sporo chętnych na nie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja mleka nie dodawalam. Jutro zamierzam dać ziemniaka i wtedy dodam ciut mleka aby taki purre się zrobiło.
a ziemniaka czym rozdrobnisz?

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Robert mial 64cm w wieku dwoch miesiecy. Wczoraj go mierzylam i ma juz 68cm. Jeszcze musze go zwazyc, 2 tygodnie temu mial 7kg.
aaliyah, nasze dzieci faktycznie podobne nie tylko z charakteru, Lena też w rozmiar 68 wskoczyła
a jak temperament Roberta, przycichł trochę, bo u nas kilka dni spokoju i od nowa jazda na całego
chociaż Lena już się nie drze, dla odmiany teraz piszczy

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Kochana wiem że któraś mama z sierpniówek na sąsiednim wątku robiła masaż nie wiem czy nie
Soleilka... hmm nie pamiętam dokładnie ale może warto podpytać u mamusiek wakacyjnych
dzięki Konczi, podpytam

widzę, że wątek teściowych się przewinął, o mojej napiszę jutro bo to temat rzeka

co do szczepionek to ja szczepię 6w1 plus pneumo, artykuł przeczytałam ale z rezerwą odnoszę się do takich sensacji.
szczepię więc bez zmian.

nadrobiłam, mogę iść spać
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 04:18   #870
Asiuulka89
Zakorzenienie

Tyle stron? Wy mnie wystawiacie na próbę?!

Najpierw napisze a potem postaram sie nadrobić ale nie obiecuje ze nie usnie z telefonem w ręku Neta mam w pokoju wiec lajcik

12 godzin samolotem było naprawdę udane. Kolyska zdała egzamin dzieci grzeczne tyle ze ja nie śpię od 5 rana a u nas dopiero 21 Jasiek jyz spi dałam mu viburcol bo jednak dzisiaj miał duzo wrażeń niech sie wyspi. Koło pokoju mamy amfiteatr wczesniej była Zumba a teraz leci normalnie muzyka i na balkonie jak siedzę przy piwko to masakra mozna die bawić basen mamy zaraz koło naszego budynku do morza jakiejś 500 m bo nasz hotel usytuowany najdalej wiec musimy przejść przez jeszcze jeden hotel ale Zuzi do szczęścia potrzebny jest basen tylko teraz jest 25 stopni sukienki wypakiwane od jutra die stroimy
Buziaki ide czytać ;D
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości