|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
mi też ![]() Cytat:
Trzymam kciuki żeby z drugim poszło szybko Ja też chciałam ale się rozmyśliłam. Prawdopodobnie będę mieć tylko dwójkę, a ciąża to był taki wyjątkowy czas, że jak to przeżyję za szybko po raz drugi to potem będę za tym tęsknić jeszcze bardziej.A widzicie jak macie pracę to nie chce wam się wracać, ja nie mam a chętnie bym wróciłła. I jak pójdzie dobrze to nie zdążę przedłużyć macierzyńskiego
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
W ciąży nie jestem ale śledzia zjadłam i lodami poprawiam
![]()
|
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mała pewnie ma gorszy dzień ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- za 2zl bym jeszcze kupila, bo czasem nie których body aż szkoda odkladac do szafy ale za ta cene z przesylka sa nowe body
|
|
#844 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na razie tych premium 3 mam jeszcze 5 toreb 4 mam jeszcze 3 torby więc na razie zapas jest ![]() Cytat:
aż serce rośnie trzymam kciuki za kolejną ciążę zgodnie z planem ja za rok o tej porze mam nadzieję, że też będę w ciąży |
||
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
dobranockam na dziś
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też idę spać.
Dobranoc
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Gda super z tym mieszkaniem.
![]() Ja wracam do pracy po weekendzie majowym, więc jeszcze troche czasu przede mną.
|
#849 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to dziękuję za miłe słowa i w imieniu synka i córci. Jutro wrzucę jakieś fotki Pauli. Cytat:
![]() Cytat:
Jak fajna i kudłata Do 17-tego. Cytat:
|
||||
|
|
|
#850 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tamlin, cudna z Was rodzinka. Mati słodziak a Paula! wow!
Cytat:
Cytat:
też chcę takie zamówić Cytat:
Cytat:
Jak już płacić, to lepiej spłacać własne. My mamy tylko 48 m ale prawie 3 lata temu to i tak był szczyt naszych możliwości kredytowych. ciągle mam nadzieję, że za jakieś 5 lat uda nam się wybudować dom. Och.. ostatnio mi się śniło, jak to projektant robił mi piękną łazienkę w stylu glamur i kuchnię cudo Cytat:
a z witamin biorę pregna plus i skrzyp łykam jeszcze Cytat:
no ale znów mam postanowienie, że jak tylko się wyleczy, to będzie juz spała w łóżeczku.... ta... zobaczymy. Gda, Henio śpi nadal z Wami? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio czytałam, że dobrze jest pokazywać dziecku już nawet półrocznemu słowa zapisane na karteczkach z odpowiednimi obrazkami np. mama tata dom pies itd. Podobno wówczas maluchy szybciej się uczą, bardziej rozwijają intelektualnie. właśnie tworzę taki "słownik" karteczkowy. w tym tygodniu wydrukuję i będziemy się bawić ![]() Sojka, fajne te staniki. na razie zamówię sobie jeszcze do karmienia z alles http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...858165394.html
|
|
|
#851 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny
mam nadzieję, że pamietacie mnie jeszcze?![]() Nie odzywałam się,ale cały czas podczytywałam jakoś i czasu i weny brakło, zmęczenie brało górę. Filipek caly czas ząbkuje przez co jest marudny bardzoByliśmy dzisiaj na kontroli u kardiologa, bardzo fajny doktor, usg serduszka wykonywał bardzo dokładnie, trwało ok. 40 minut. Drożny otwór owalny nadal widoczny, malutki wprawdzie, nie jest niczym groźnym, jest duża szansa , że domknie się, a nawet jeśli nie, to spokojnie można z tym normalnie funkcjonować. Ale co najważniejsze - nie ma już tej pogrubionej przegrody międzykomorowej Robiliśmy tez morfologię i niestety Filip ma początki anemii jeszcze będziemy szli do naszej pediatry w tej sprawie. Nie pamietam niestety kto, ale chyba któreś z naszych wątkowych dzieciaczków miało taki problem? Będę wdzięczna za informacje. Oczywiście wyrzucam sobie, że mój pokarm nie jest w stanie zapewnić synkowi odpowiedniej ilości żelazaCo do wypadania włosów, to moje lecą na potęgę - dlugie czarne kłaki sa wszędzie: na podłodze, na mnie, mężu, Filipie...wszędzie Gda fajnie, że będziecie na swoim mieszkanku ![]() Asiulka udanego wypoczynku
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko cyce wydolą to będę chciała poczekać. Nie wiem jeszcze od czego zacznę wprowadzanie innych posiłków (będę musiała to skonsultować z "moim" doradcą laktacyjnym) ale chciałabym, żeby to było ok 5 miesiąca.
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
maggie ja nie konsultowałam z pediatrą... wiadomo że dietę kiedyś trzeba rozszerzyć, robię to ostrożnie, obserwuję... A ja znam naszego pediatrę to najchętniej widziałby mnie karmiącą wyłącznie piersią do 6 miesiąca a jak już wiecie nie mogę sobie na to pozwolić
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-07 o 21:36 |
|
|
|
#854 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście kiedy ja w pracy to Wy pędzicie jak szalone
![]() Ogólnie dom wariatów. Mąż ciągle w pracy. Pawełkowi wyrzynają się ostatnie mleczaki - aż gorączkę dostał. Kubuś nadal chce być tylko z mamunią, a jutro mamy kontrolę bioderek. Teraz nadrabiam co u Was. I w ogóle cześć |
|
|
|
#855 | |||
|
Zadomowienie
|
Ciężki dzień za nami... Moje dziecko się dziś napiło szaleju
Cały dzień marudzenia, snu praktycznie zero, no może jakieś drzemki po kilka minut. Pierwszy raz dzwoniłam dziś po TŻta żeby szybciej wracał z pracy, bo już nie miałam siły A dziecinka nasza kochana na widok Tatusia całkiem inne dziecko, uśmiech od ucha do ucha i wyszło na to, że Mama wymyśla Nie wiem o co Jej dzisiaj chodziło. Może już miała mnie dość ![]() Widzę, że fryzura mojej córci robi furorę Dziękujemy, dziękujemy ![]() Dearlie, super, że Synuś zdrowy Anusia479, jasne, że możemy się kiedyś spotkać Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo nie mamy z kim spacerować ![]() Tamlin, a ja też bym chciała zobaczyć tą ślicznotkę Paulę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny co do krzesełek do karmienia to my mamy coś takiego, może któraś będzie zainteresowana:http://allegro.pl/chicco-polly-magic...892962730.html My dostaliśmy je w prezencie ślubnym, osobiście nie wyłożyłabym tyle kasy na krzesełko, no ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda ![]() I jeszcze głupie pytanie takie mam: to rozszerzanie diety trzeba konsultować z pediatrą ?? Edytowane przez Sara777 Czas edycji: 2013-01-07 o 21:54 |
|||
|
|
|
#856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pozwodzenia jutro. Mam andzieję, że wszystko będzie ok
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież nikt Cię nie zmusi, żebyś to konsultowała z lekarzem.
|
|
#858 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a wykonczone czy bedziecie sami ? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
superrr to krzeselko!!!!!!!!!! wezme pod uwage. choc mi wciaz marzy sie bloom i bede tz gnebic do ostatniej chwili ![]() kaczuszka sliczne body na szelkach pod sukienke 3 szt 25 zl sa w smyku na wyprzedaży
|
||||||
|
|
|
#859 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Coś pięknego !!! Cena koooooosmiczna, ale wrażenie robi
|
||
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak chyba będzie ok...
|
|
|
|
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
Ja już na dzisiaj mówię dobranoc. Spokojnej nocy !
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
również mówię dobranoc
a na koniec dnia kilka zdjęć - znów dopadła mnie wena
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Gda to faktycznie lepiej kredyt spłacać. My też wynajmujemy ale w tym roku podejmiemy decyzje kredytową tylko jeszcze nie wiemy czy na dom czy mieszkanie
![]() Afternoon nie wyrzucaj sobie, że pokarm nie zapewnia dostatecznej podaży żelaza, bo w tym wieku występuje fizjologiczna anemia u niemowlaków. Jeśli hemoglobina spadnie poniżej 10 ( niektórzy czepiają się poniżej 11 ) i MCV będzie obniżone czyli wskazujące na niedokrwistośc z niedoboru żelaza to dostaniecie żelazo do suplementacji, Dzieci karmione mm tez mają niedokrwistość. A ile MAluszek ma hrmoglobiny? I super że z serduszkiem już dobrze Żegnam się na dzisiaj dobranoc P.S. Maggie Zuzia jest śliczna
|
#864 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tamlin dzięki za odp w sprawie ziemniaka Tak właśnie się zastanawiałam czy mogę podać takiego kupnego. Bo z marchewą musze poczekać to może chociaż pyrka![]() Iwa pisałaś o przespaniu nocy. Mój starszy synek pierwszy raz przespał całą noc dopiero po skończeniu roku Idę spać kochane. papa |
||
|
|
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że śpi! Myślę, że będzie z nami spał jeszcze, bo mi po prostu wygodnie go karmić w nocy. I lubię z jednej strony być przytulona do męża, a z drugiej do synka Ale zauważyłam, że tak bywa też u dziewczyn u nas na wątku, że pierwsze dziecko śpi z rodzicami, a z drugie już łatwiej do łóżeczka wrzucić na stałe. Chyba Katiem tak ma? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tez na wiosne badz lato bedziemy dom kupowac i z Londynu sie wyprowadzac do Cambridge. Juz sie nie moge doczekac. ![]() Ja tez tak jem. A w ciazy nie jestem. Zalozylam sobie spirale miedziana tym razem i mam na 10 lat spokoj.
|
|
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i został. A karmisz piersią? Bo spirali chyba nie można jak się karmi, co? |
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#869 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Iwa, bardzo fajne krzesełko do karmienia. też je zamówię
o ile starczy dla mnie, bo chyba sporo chętnych na nie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jak temperament Roberta, przycichł trochę, bo u nas kilka dni spokoju i od nowa jazda na całego ![]() chociaż Lena już się nie drze, dla odmiany teraz piszczy ![]() Cytat:
widzę, że wątek teściowych się przewinął, o mojej napiszę jutro bo to temat rzeka ![]() co do szczepionek to ja szczepię 6w1 plus pneumo, artykuł przeczytałam ale z rezerwą odnoszę się do takich sensacji. szczepię więc bez zmian. nadrobiłam, mogę iść spać |
|||
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle stron? Wy mnie wystawiacie na próbę?!
Najpierw napisze a potem postaram sie nadrobić ale nie obiecuje ze nie usnie z telefonem w ręku Neta mam w pokoju wiec lajcik 12 godzin samolotem było naprawdę udane. Kolyska zdała egzamin dzieci grzeczne tyle ze ja nie śpię od 5 rana a u nas dopiero 21 Jasiek jyz spi dałam mu viburcol bo jednak dzisiaj miał duzo wrażeń niech sie wyspi. Koło pokoju mamy amfiteatr wczesniej była Zumba a teraz leci normalnie muzyka i na balkonie jak siedzę przy piwko to masakra mozna die bawić basen mamy zaraz koło naszego budynku do morza jakiejś 500 m bo nasz hotel usytuowany najdalej wiec musimy przejść przez jeszcze jeden hotel ale Zuzi do szczęścia potrzebny jest basen tylko teraz jest 25 stopni Buziaki ide czytać ;D |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

Czy powinnam się niepokoić?
Może jednak coś mu jest i powinnam do przychodni z nim pojechać jeszcze do naszej pediatry rodzinnej?
Z tym, że jak się obudził punktualnie po tych 3h na butlę, to nie miał gorączki. Kilka razu jedynie zakaszlał, a tak to normalnie bawił się ze mną ponad godzinę, śmiał się i "gadał". Może niepotrzebnie panikuję? 
i tyle do nadrabiania mi dałyście

Trzymam kciuki żeby z drugim poszło szybko
Ja też chciałam ale się rozmyśliłam. Prawdopodobnie będę mieć tylko dwójkę, a ciąża to był taki wyjątkowy czas, że jak to przeżyję za szybko po raz drugi to potem będę za tym tęsknić jeszcze bardziej.

No i tak spaliśmy razem, fajnie, ale nie chciałabym go przyzwyczajać skoro już ładnie spał w łóżeczku.

Coś pięknego !!! Cena koooooosmiczna, ale wrażenie robi