Filmiki "urodowe" na Youtube cz. IX - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 23:00   #2011
MirellamKoko
Rozeznanie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. IX

Ja byłam wielką fanką Kornelii. Wydawało mi się, że jest ok. Pozytywne filmiki, aż naręciła coś o tym jak dostać pracę. Filmik został usunięty ze wzgledu na złą reakcję widzów, złe komentarze, minusy itp. Bardzo negatywny był. Wyniosły. Miałam wrażenie że osoba która dostała jakąś pracę na poziomie ma ludzi za zero. Nie tylko mnie się tak wydawało.

Z jednej stgrony uważam, że bardzo dobrze , że filmik został usunięty. Nie zaszkodzi dla kanału. Kto nie widział nadal pewnie ogląda ten kanał i dobrze.

Teraz weszłam na kanał i np są fajne filmiki o kosmetykach za dyszkę. Fajnie, fajnie. Może wrócę do oglądania.

A przy okazji tego filmiku trafiłam za nową osobę. Dopiero zabieram się za oglądanie. Podaje linka:

http://www.youtube.com/watch?v=fnqqxpQ5F48

Wiecie co powiem Wam tak. Jak lubię jakąś osobę która kręci filmiki na yt to bardzo chętnie oglądam jej filmiki o innej tematyce niż kosmetyki. Np lubię ciasteczko25 (oglądam filmiki zrób to sam, o włosach, wystrój, wycieczki, czytam bloga). Nie przeszkadzają mi filmiki o innej tematyce.
MirellamKoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 23:04   #2012
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

nie wiem, czy już ktoś dawał link - nowy filmik u cremedelacreme
http://www.youtube.com/watch?v=v5tYBrdmNWY
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 23:08   #2013
whip
psy-chopatka

U Nieesi na blogu post o kolorowych pieluszkach . Wiem, wiem ze to jej pierwsza ciąża i się cieszy ale czy kazdy musi się tym jarać? drażnią mnie te ciągłe wstawki o ciąży. Paulinka przecież też nagrywała filmiki o tej tematyce ale było to zapodane w innej formie i jakoś ... bardziej usystematyzowane.U nieesi oglądam filmik, mam nadzieje że posłucham o fajnych nowościach, kosmetykach do makijażu itd a przez kilka minut słucham o pielęgnacji niemowlaka i dylematach czym go będzie myć i czy w ogóle używać jakiegoś płynu bo w Anglii zalecają samą wodą OMG...
Stary 2013-01-07, 23:10   #2014
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Szczerze? To co laski mowia o zdrowiu to przez gruuube sito siejcie, to co na wizazu powypisywane tez.
Byl watek o piciu drozdzy, fajnie ze laski przeczytaly, ze drozdze to pasozyty bytujace w jelitach, powodujace powstawanie gazow i wielu innych problemow. Po to sie wlasnie cukru nie je zeby one nie sie nie rozwijaly, wedy ma sie mnej gazow i trawi sie lepiej. Ale nieee, najlepiej je jeszcze wypic.
Na to pada argument- no bo ja je wczesniej zabilam wrzatkiem! No brawa dla tej pani w rogu sali, po co pic zabite drozdze?
Je sie kladzie w formie maseczki i tyle ;/ moze jeszcze plesn i grzyby scienne zaczniemy pic dla lepszych wlosow i cery?

O, albo filmik Elle, witamnki ktore bierze stado witamin i na koniec kupon rabatowy o tresci 'Elle' do apteki, ktora to wszystko sprzedaje

Gusła i czary.
moja mama jadła drożdże i miała pięęękne włosy i cera też długo w świetnej formie. Moja siostra, też przy wypadaniu włosów się skusiła i pomogło, ja jednk nienawidzę smaku drożdży
Cytat:
Napisane przez MirellamKoko Pokaż wiadomość
Ja byłam wielką fanką Kornelii. Wydawało mi się, że jest ok. Pozytywne filmiki, aż naręciła coś o tym jak dostać pracę. Filmik został usunięty ze wzgledu na złą reakcję widzów, złe komentarze, minusy itp. Bardzo negatywny był. Wyniosły. Miałam wrażenie że osoba która dostała jakąś pracę na poziomie ma ludzi za zero. Nie tylko mnie się tak wydawało.

Z jednej stgrony uważam, że bardzo dobrze , że filmik został usunięty. Nie zaszkodzi dla kanału. Kto nie widział nadal pewnie ogląda ten kanał i dobrze.

Teraz weszłam na kanał i np są fajne filmiki o kosmetykach za dyszkę. Fajnie, fajnie. Może wrócę do oglądania.

A przy okazji tego filmiku trafiłam za nową osobę. Dopiero zabieram się za oglądanie. Podaje linka:

http://www.youtube.com/watch?v=fnqqxpQ5F48

Wiecie co powiem Wam tak. Jak lubię jakąś osobę która kręci filmiki na yt to bardzo chętnie oglądam jej filmiki o innej tematyce niż kosmetyki. Np lubię ciasteczko25 (oglądam filmiki zrób to sam, o włosach, wystrój, wycieczki, czytam bloga). Nie przeszkadzają mi filmiki o innej tematyce.
Oooo ja też może dlatego że filmiki urodowe mi się przejadły, ale lubię jak dziewczyny pokazują coś innego
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 23:12   #2015
201604250941
Konto usunięte

Mnie to bardzo denerwuje, jak z kanalu makijazowego sie robi kosmetyczny. I leca po kolei wszystkie ten sam kosmetyk, albo po kolei polke z rossmanna czy natury, jakby mnie to obchodzilo. Bede chciala balsam, pojde powacham, wejde na KWC i sie dowiem. Fajnie, ze paletka cieni ma fajna pigmentacje, tylko co ja z nia moge zrobic? Wklepac balsam to umiem, ale technik makijazu nigdy za wiele. Wszystko to takie wtorne. Ile mozna tej reklamy. To samo z gazetami, biore jakas gazete do pociagu, mysle sobie ze poczytam, a tam dwa artykuly i same reklamy...

Na koniec tego wielce wznioslego i merytorycznego wywodu poprosze linki do kanalow z makijazem, jesli jeszcze takie istnieja, wybaczcie moje zdenerwowanie.

A, nie widzialam wynioslego filmiku wynioslej Kornelii, ale ogolnie teraz mam duzo stycznosci z ludzmi, ktorzy przebimbali caly okres dorastania i nie moga nawet na minimalna krajowa sie dostac. Dlatego nie mam nic przeciwko, jesli ktos ma w sobie troche dumy, z tego ze nie bimbal i cos osiagnal. Ale to taki kraj, ze wstyd sie chwalic, bardzo krzywo na to ludzie patrza. Kornelii moge tylko pogratulowac. I uwazam, ze o bimbaniu trzeba mowic, trzeba podjac z mlodzieza w koncu jakis sensowny dialog, ze komuna minela i nie dla kazdego praca bedzie. No tak, ale znowu watkow o tym tez juz bylo sto.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 23:13   #2016
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
U Nieesi na blogu post o kolorowych pieluszkach . Wiem, wiem ze to jej pierwsza ciąża i się cieszy ale czy kazdy musi się tym jarać? drażnią mnie te ciągłe wstawki o ciąży. Paulinka przecież też nagrywała filmiki o tej tematyce ale było to zapodane w innej formie i jakoś ... bardziej usystematyzowane.U nieesi oglądam filmik, mam nadzieje że posłucham o fajnych nowościach, kosmetykach do makijażu itd a przez kilka minut słucham o pielęgnacji niemowlaka i dylematach czym go będzie myć i czy w ogóle używać jakiegoś płynu bo w Anglii zalecają samą wodą OMG...
Jest popyt, jest podaż. Może Nieesia ma widzki i czytelniczki, które ten temat interesuje .
Bardzo podobało mi się to, co zrobiła ladymakeup - nie pochwaliła się ciążą od razu po wizycie u ginekologa; nie wydaje mi się też, że będzie kręciła "mamusiowe" filmiki. Jej kanał idzie w konkretnym kierunku i super, że się na razie tego trzyma .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 23:17   #2017
201604250941
Konto usunięte

DLa mamusiek powinien byc boczny kanal. Ale ostatnio przypadkiem wlasnie na kanale urodowym widzialam test na plec z moczu. Do sloika sie sika i on zmienia kolor albo na taki niebieski albo taki brazowy bardziej i niby po tym wiadomo czy chlopak czy dziewczynka. Nie wiem na ile to prawdziwe i jesli prawdziwe to czemu u nas tego nie ma.
Stary 2013-01-07, 23:17   #2018
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Jest popyt, jest podaż. Może Nieesia ma widzki i czytelniczki, które ten temat interesuje .
Bardzo podobało mi się to, co zrobiła ladymakeup - nie pochwaliła się ciążą od razu po wizycie u ginekologa; nie wydaje mi się też, że będzie kręciła "mamusiowe" filmiki. Jej kanał idzie w konkretnym kierunku i super, że się na razie tego trzyma .
Ja mimo, że jej nie oglądam, kliknęłam na jej filmik, w którym mówi o ciąży (był link do niego na tym wątku) i kurczę - jak dla mnie bomba - jak mówiła o ciąży to cieszyłam się razem z nią
A u Niesii jest za słodko.
Stary 2013-01-07, 23:32   #2019
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
nie wiem, czy już ktoś dawał link - nowy filmik u cremedelacreme
http://www.youtube.com/watch?v=v5tYBrdmNWY
Po tym filmiku na temat krytyki aż się nie chce oglądać dalszych poczynań.

I do tego to ciągłe kręcenie z góry

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 23:51   #2020
201604250941
Konto usunięte

http://www.youtube.com/watch?v=WQNWXiwV3yY aaah rzygam tecza zrobie sobie

Nie lubie tez polskich filmikow chyba wlasnie za to, ze jak ktoras wykaze wiecej osobowosci i samozachwytu to ja jada. A ja nie chce ludzi nijakich.
ARose186 nawet na brzydkim tle jakos ciekawie gada. Goss jak nie ma nic do powiedzenia to tez mozna chociaz popatrzec na niego. StilaBabe09 bardzo ladnie wyglada i tez ciekawie prowadzi.

No po prostu dajcie mi cokolwiek, zebym chciala Was ogladac jak wklepujecie ten balsam zamiast isc do sklepu i go po prostu sobie kupic i zobaczyc XD
Stary 2013-01-07, 23:58   #2021
kobietasukcesu
zawsze mam racje

candy: widocznie jest zapotrzebowanie na takie filmiki.

Ludzie też np. lgną do hauli (matko jak ja tego słowa nie lubię) niesamowicie. Dziewczyny z blogami tak samo mówią- takie posty przyciągają dużo osób, szczególnie jak to zakupy z dm itp.

Ja znowu lubię kanały, gdzie jest i makijaż i pielęgnacja

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 00:03   #2022
201604250941
Konto usunięte

Mowisz ze zapotrzebowanie? Bo mi sie wydaje, ze sa po prostu latwiejsze niz kreatywnie wymyslic makijaz i do tego kaska czasem od sponsora wpadnie.
A np. Michelle Phan, ktorej fenomenu nie rozumiem, jak juz jawnie reklamuje lancome to w formie makijazu. A nie ze ten tusz, patrz jaka ma szczoteczke, konsystencja ehe taka, opakowanie ladne, cena taka, nawet nie pokaze jak wyglada.
Stary 2013-01-08, 00:03   #2023
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=WQNWXiwV3yY aaah rzygam tecza zrobie sobie

Nie lubie tez polskich filmikow chyba wlasnie za to, ze jak ktoras wykaze wiecej osobowosci i samozachwytu to ja jada. A ja nie chce ludzi nijakich.
ARose186 nawet na brzydkim tle jakos ciekawie gada. Goss jak nie ma nic do powiedzenia to tez mozna chociaz popatrzec na niego. StilaBabe09 bardzo ladnie wyglada i tez ciekawie prowadzi.

No po prostu dajcie mi cokolwiek, zebym chciala Was ogladac jak wklepujecie ten balsam zamiast isc do sklepu i go po prostu sobie kupic i zobaczyc XD
ja bym chciała właśnie robić lepiej zmontowane filmy i mówić żywiej tylko obawiam się jak Bukietowa co ludzie powiedzą jeśli palnę coś głupiego

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 00:10   #2024
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
ja bym chciała właśnie robić lepiej zmontowane filmy i mówić żywiej tylko obawiam się jak Bukietowa co ludzie powiedzą jeśli palnę coś głupiego
Powiedza, ze jestes wyniosla, dziwna, nie trawia Cie, irytujesz, nie znasz swojego miejsca innymi slowy XDDD Ah ten kraj. Tez sobie ciagle obiecuje nie narzekac ale to silniejsze ode mnie.
Stary 2013-01-08, 00:51   #2025
MirellamKoko
Rozeznanie

Cytat:
Powiedza, ze jestes wyniosla, dziwna, nie trawia Cie, irytujesz, nie znasz swojego miejsca innymi slowy XDDD Ah ten kraj. Tez sobie ciagle obiecuje nie narzekac ale to silniejsze ode mnie.
o tak TA ZŁA POLSKA, o tak sobie zrób na ten kraj:

o tak TE ZŁE POLSKIE FILMIKI, o tak sobie zrób na dziewczyny Polki które nagrywają:

Jak ja nie lubię takiego głupiego gadania.

Ale ta Polska zła, fu fu. A jacy ludzie o fu fu.

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Cytat:
A np. Michelle Phan, ktorej fenomenu nie rozumiem.
i do tego ZŁA MICHELLE PHAN !!!! Jak ona tak może!
Stary 2013-01-08, 00:52   #2026
mary_poppins
sissy that walk

Dziewczyny, czy tylko ja nie mogę znieść wszechobecnego "sfokusować"? Ja wiem, że zapożyczenia z angielskiego są coraz częstsze w naszym języku, ale już co druga youtuberka tak mówi, tak jakby nie można było użyć słowa "skupić" albo "złapać ostrość"...
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 00:52   #2027
MirellamKoko
Rozeznanie

Cytat:
Nie lubie tez polskich filmikow
I te POLSKIE FILMIKI fefefe

o ogólnie coś lubisz?
Bo mam wrażenie, że nie lubisz nic.
Sorry ale jak czytam każde zdanie "NIE LUBIE POLSKI, ZŁY KRAJ NIE LUBIE " itp to chcę zapytać a siebie lubisz??

Edytowane przez MirellamKoko
Czas edycji: 2013-01-08 o 00:54
Stary 2013-01-08, 01:39   #2028
thefear
Raczkowanie

Od jakiegoś czasu bezskutecznie poszukuję stosunkowo nowego kanału dwóch młodych dziewczyn: rudej i szatynki. Wiem tylko, że w nazwie było "autumn". Czy któraś z was jest w stanie pomóc?
thefear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 02:53   #2029
mantas
Zakorzenienie

co sądzicie o tym ?

czy to nie przesada, czy to tylko dla mnie jest dziwne ?
http://www.youtube.com/watch?v=of290EQ3qCM
mantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 02:59   #2030
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość
co sądzicie o tym ?

omg. Dziwne to mało powiedziane
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 08:03   #2031
201604250941
Konto usunięte

Cytat:

o ogólnie coś lubisz?
Sorry ale jak czytam każde zdanie "NIE LUBIE POLSKI, ZŁY KRAJ NIE LUBIE " itp to chcę zapytać a siebie lubisz??
Tak, siebie lubie.
Lubie filmiki ciekawe, z osobowoscia, ladnym tlem w ladnym pokoju, ladna dziewczyna prezentujaca ciekawe rzeczy, nie bojaca sie kamery. Do tego z kosmetykami jakiejs innej firmy niz nasza najnizsza polka. Ile mozna w kolko przerabiac ziaje i joanne, jest juz unas Bobbi Brown, jest przeciez MAC, Dior, Chanel, nawet niech Inglot bedzie. No i niech w tle nie bedzie kaloryfera czy lodowki, no bo to juz sa skrajne przesady.
No i skoro juz sie prowadzi kanal urodowy to nalezy wygladac, no na litosc. I nie chodzi mi tu o twarz, z ktora sie ktos urodzil, tylko trzeba umiec ogarnac co sie ma a potem robic z siebie guru kosmetyczne.
Nie bede tu przykladow przytaczac, ale przynajmniej dla mnie to jasne, ze nie mozna robic np. tagu 5x nie wolno z gniazdem na glowie i ceglana twarza.
Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy tylko ja nie mogę znieść wszechobecnego "sfokusować"? Ja wiem, że zapożyczenia z angielskiego są coraz częstsze w naszym języku, ale już co druga youtuberka tak mówi, tak jakby nie można było użyć słowa "skupić" albo "złapać ostrość"...
O wez, na baby blues jak sie zaczyna masz plansze a tam jest dyrektor kontentu... Ale akurat sfokusowac jest chyba poprawnie, dlatego ze w polskim masz fokus, punkt fokalny, fokus soczewki. To akurat chyba slowo lacinskie czy greckie, takie mozna jeszcze wybaczyc bo gdziestam funkcjonuja.
Stary 2013-01-08, 10:32   #2032
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Cytat:

o tak TE ZŁE POLSKIE FILMIKI, o tak sobie zrób na dziewczyny Polki które nagrywają:

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Cytat:

o ogólnie coś lubisz?
I tu się zgadzamm, sama to chciałam napisać
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 10:50   #2033
Milena_12
Rozeznanie

Makijaże KasiD na gazeta.pl

http://lula.pl/lula/10,90107,1315714...html#BoxLS2img

Milena_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:51   #2034
olewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez thefear Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu bezskutecznie poszukuję stosunkowo nowego kanału dwóch młodych dziewczyn: rudej i szatynki. Wiem tylko, że w nazwie było "autumn". Czy któraś z was jest w stanie pomóc?
Po pierwszym zdaniu skojarzyły mi się one - http://www.youtube.com/user/TasteOfNovember ?
olewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:03   #2035
ladymln
Zadomowienie

MirellamKoko zgadza się, dzięki, że to napisałaś, ja nie będę się powtarzać.
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:08   #2036
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:

Dokładnie ... też czytając to odnoszę takie samo wrazenie

Przeglądając Twojego bloga candycotton też nie wydajesz się być taka "idealna" a jednak chcesz zeby Cię oglądali/czytali.
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:15   #2037
agniesikk
Zakorzenienie

Ja tam zdecydowanie wolę oglądać polskie vlogerki, bo po co mi filmiki ze Stanów, skoro nie dostanę ich kosmetyków, a jak dostanę, to w kilkukrotnie wyższej cenie. Ogólnie dla mnie jest fajne, jak dziewczyny pokazują tańsze kosmetyki i nikt nie mówi tutaj, że tylko Wibo, My Secret itp., ale np. filmiki kogoś, kto pokazuje Dior, Chanel odrzucam, bo mnie nie stać xD
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:18   #2038
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość
co sądzicie o tym ?

Zanim filmik mi się odpalił, już po tytule wiedziałam, że będzie dziwnie.
Ale poznałam przynajmniej nowe słowo - nie wiedziałam wcześniej jak jest "pacha" po angielsku. You Tube dziwi, You Tube uczy.
Stary 2013-01-08, 13:31   #2039
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Ja tam zdecydowanie wolę oglądać polskie vlogerki, bo po co mi filmiki ze Stanów, skoro nie dostanę ich kosmetyków, a jak dostanę, to w kilkukrotnie wyższej cenie. Ogólnie dla mnie jest fajne, jak dziewczyny pokazują tańsze kosmetyki i nikt nie mówi tutaj, że tylko Wibo, My Secret itp., ale np. filmiki kogoś, kto pokazuje Dior, Chanel odrzucam, bo mnie nie stać xD
mam tak samo jak ty
Stary 2013-01-08, 13:33   #2040
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
A ja nie oglądam bo mi się przykro robi, że mnie nie stać:P

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości