|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Cytat:
|
|
#4952 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy !
![]() CO do DJ'a to wciąż się waham, w tym miesiącu zaczniemy poszukiwania...oj dolo, stresuje mnie to wszystko
|
|
|
|
#4954 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I wtedy można już spokojniej z foto i video itdCytat:
Cytat:
No i ukryte koszty....moja Szwagierka w umowie miała napisane,że sala zapewnia chłodnię, więc nikt o nic więcej nie pytał, a tu przed samym weselem wyszło, że chłodnia jest, ale odpłatna!!! ![]() Cytat:
i najlepiej jest o to wypytać księdza z parafii, w której będziecie brali ślub Każde z Was później będzie musiało iść do swoich kościołów po niezbędne odpisy sakramentów no i trzeba ustalić jak to jest z zapowiedziami Cytat:
Andrzej Szopa - ma swój profil na fb, gdzie można sobie zobaczyć Jego foty ze ślubów i wesel. Nie wiem jak u Niego z cennikiem za dojazd trzeba by było zapytać, bo u Nas za dojazd nie liczył, ze względu na miejsce niedaleko Krk.Drożej jest ekipa z Katowic, http://studiogalaktyka.com/, ale świetne fotki robią, moja koleżanka ich miała, widziałam zdjęcia, no i mają też usługi video. No, zależy w jakiej cenie i w jakim klimacie szukacie fotografów ![]() Cytat:
Ale qzynka miała DJa plus jeszcze jednego prowadzącego u siebie, no i plus DJ-a jest taki, że zapłacili za niego połowę kwoty, którą My wydaliśmy na kapelę... kolejny plus jest taki, że zagra wszystko, muzykę elektroniczną też i jakieś najnowsze kawałki, które lecą na co dzień w radiu (Lady Gaga, Beyonce i inne), a kapela jest bardziej ograniczona jesli chodzi o repertuar. Minus DJa byl taki, ze glownie bawili sie ludzie młodzi....(20-40), a Rodzice, Ciotki, nie mówiąc o Babciach wcale nie miały szans na wyjście na parkiet.... ale to też wina młodych była, że nie zrobiła porządku z DJem, żeby jednak grał przeboje różnych lat, a nie tylko ostatnich... No, ale dla Nas muzyka na żywo jest niezastąpiona to ona właśnie przekazuje jakąś energię ludziom dobry wokal z dobrym angielskim, najlepiej dwa wokale i męski i damski gitarzysta, basista, klawiszowiec, perkusista i jak do tego jest jeszcze saksofon to ja
|
|
#4955 |
|
Przyczajenie
|
Witam ,dochodze do was i ja:P
Nasza magiczna data to : 23.08.14 Miejsce : Dworek Eureka Czechowice Dziedzice Kościół:Katowice -Kostuchna g.12.00 Video: studio SGF Reszty brak ... ![]() Pozdrawiam Was byłe i przyszłe Panny Młode, i życze samych dobrych decyzji przed i po ślubnych!Ahoooj!Wkraczam do wątku , jeśli tylko przyjmiecie
Edytowane przez Movable Czas edycji: 2013-01-06 o 00:33 |
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Night Butterfly -woow, aleś się rozpisała! Dzięki bardzo
![]() Poszukam w tym miesiącu w sieci i DJ i zespołu i zobaczę, co mi podejdzie. Jeżeli chodzi o zespół, ja mam specyficzny gust muzyczny, myślę, że mało który zespół będzie w stanie zaspokoić mój gust (nie cierpię hitów weselnych polskich zespołów typu Kombi, Bajm czy inne takie, nie lubię muzyki lat 80, a majteczki w kropeczki to w ogóle odpadają w przedbiegach) . Myślałam, żeby ustalić z DJem, jaka muzyka nam pasuję (starszych osób będzie niewiele), bo bądź co bądź nasze wesele. Mam dobrze w pamięci wesele w rodzinie mojego narzeczonego, gdzie na poprawinach wystąpił standardowy koszmar każdego wesela znany jako człowiek-orkiestra i wyśpiewywał takie hiciory, że mi szkliwo w zębach pękało Odtańczyliśmy dwie piosenki i chcieliśmy wiać w podskokach Natomiast dziadkowie narzeczonego rozpływali się, jak to oni super się nie bawili Natomiast planuję może zrobić wesele w klimatach 40/50/60 lata, bo taka muzyka mi odpowiada (ja generalnie słucham smętów, jazzu, więc mój gust muzyczny bardziej nadaje się na pogrzeb niż wesele, a narzeczony to wyznawca Kultu, KnŻ, Republiki, stąd ustępstwo z naszej strony i niechęć do zespołu ). Może nie miałam okazji bawić się na weselu z dobrym zespołem po prostu?Movable - witamy ! ja tu co prawda od niedawna, a już się rządzęWidzę, że też masz ślub wcześnie - ja mam na 13, więc i tak troszkę później. Wolałabym o 15-16, ale ksiądz nie miał możliwości, bo ma potem kolędę... |
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobnie z djem bądź zespołem wesele robimy nieduże, na ok. 40 osób
|
|
#4958 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() wcześnie mamy , ale daleko sala , życzenia pod Kościołem , więc kolo 15 dopiero jesteśmy na miejscu , kierownik sali nam tak doradził ..zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
|
|
|
|
|
#4959 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My mieliśmy taki nietypowy bardziej http://hot-night.pl/, ale z zespołem tak jak i z DJem jesteś w stanie wszystko sobie ustalić, jeśli mówisz, że nie ma być disco-polo, to nie będzie i majteczek w kropeczki też nie A ja, choć nie jestem fanką Kombii to jednak nie sprzeciwiam się by jeden czy dwa kawałki Kombii poleciały niech wszyscy się dobrze bawią nie da się być przez 100% czasu na parkiecie, tym bardziej jako pani młoda, która w międzyczasie musi coś załatwić czy też komuś pomóc, z kimś pogadać, kogoś pożegnać....wtedy niech bawią się goście niekoniecznie przy muzyce moich klimatów Aaaa i uwielbiam kawałki typu twist-again czy Elvisa świetna zabawa jest ![]() Cytat:
w Sosnowcu nie było zbyt wiele stanowisk końcem 2011, ale za to w styczniu czy lutym 2012 (nie pamiętam już) w Spodku w Kato był ogromny wybór usługodawców z każdej branży
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4961 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam na targach w zeszłym roku, ale przytłoczyła mnie ilość ulotek, ścisk na korytarzach i ogólny chaos
dopiero teraz, po roku, wracam do niektórych ulotek i szukam kosmetyczki, sklepu z dekoracjami... Ale właściwie na niewiele nam się te targi przydały ;-)A jak już się odzywam, to może też napiszę co nieco o nas Ślub bierzemy 01.06.2013 w Katowicach, wesele odbędzie się w Restauracji Bolina w Katowicach-Janowie
|
|
|
|
#4962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz wybraną jakąś fajną makijażystkę oraz fryzjerkę? Ja mam ślub 3 miesiące po Tobie i póki co nie mogę nic wybrać. Chciałabym iść do fryzjera do salonu a kosmetyczkę zaprosić do siebie do Zabrza.
|
|
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpatrzyliśmy wiele pomysłów na wygląd tortu, na dekoracje stołów, biżuterie. Warto wziąć aparat i cykać fotki wtedy nic nie umknie
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Spodku byłaś? Ok weźmiemy aparat
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, byliśmy w spodku
Dużo, jak dla mnie, ciekawych rzeczy
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie musimy się wybrać a opłata za wstęp jest od pary czy od osoby?
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() opłata od osoby
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też się zastanawiam nad tymi targami...nie wiem czy warto, co prawda nie mamy DJa, ani fotografa...
|
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też właśnie nie mamy ani tego, ani tego. A the rock uświadomiła nas, że naprawdę warto
|
|
#4971 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie ....
późno piszę ale powaliła nas grypa wszystkich..... nie miałam siły nawet laptopa odpalić.... Dzisiaj zabrałam się za spisanie wszystkiego o czym powinniśmy pamiętać. Robimy wesele ale tylko dla najbliższych a i tak nazbiera się między 40-48 osób. Slub w kościółku w Parku w Świerklańcu, wesele w małej knajpce w pobliżu .... Plan był na fioletowe wesele ..... dzisiaj już sama nie wiem czy aby napewno ? Ale sprężam się i zabieram do roboty ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#4972 |
|
Przyczajenie
|
My być w Katowicach nie możemy ,ale wybieramy się do Bielska, także wymienimy się relacjami^^
|
|
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak myślicie, ile wcześniej trzeba załatwiać z fotografem czy DJem wesele? Bo na razie (wesele 28.12.2013) mam zaklepaną salę, wpłaconą zaliczkę, mam 'zaklepanego' księdza i tyle
|
|
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Na ten termin nie będziesz miała problemów, to praktycznie martwy sezon.
|
#4975 |
|
Raczkowanie
|
MOŻE TERAZ
Witajcie po raz drugi, bo już raz się witałam z Wami, ale jakoś chyba jestem tak malutka, że nikt mnie nie zauważył hihi ![]() Jestem nowa, ale nie całkiem, bo już od kilku miesięcy Was podczytuję. Jak pisałam w pierwszym poście ślubujemy wrzesień 2013 roku. Jestem z okolic Wodzisławia Śl. Fajnie że takie forum jest hihi dziękuję za uwagę agulina
|
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko już macie pozałatwiane? |
|
|
|
|
#4977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A gdzie robicie wesele i kto Wam będzie grał??
|
|
#4978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ja uwielbiam fioletowy my też robimy takie niewielkie wesele a kiedy się pobieracie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zanim porównacie różnych DJów , spotkacie się z nimi to trochę minie ja biorę ślub w czerwcu 2014, a już przeglądam
|
|
#4979 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem z okolic Wodzisławia a mój narzeczony z Zabrza i własnie tam robimy wesele
Nie wiem czy znacie lokal " Pod Kasztanami" tam będziemy robić na jednej z sal. Byłam tam w zeszłym roku na weselu w czerwcu i byłam mile zaskoczona obsługą. A jedzenie mmmm super a zespół Ouatro, to już wybierał mój hi hi, mam nadzieję ze nie graja do kotleta i zabawimy się ![]() Dziękuję za przyjęcie, bo już myślałam że jakoś inaczej to wygląda, jakieś wkupowe hi hi |
|
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

Jeśli pozwolicie, to chętnie do Was dołączę 

czy można do Was dołączyć?
znacie jakiegoś fajnego z Będzina, Czeladzi, Dąbrowy, Sosnowca albo Katowic? 
kolejny plus jest taki, że zagra wszystko, muzykę elektroniczną też i jakieś najnowsze kawałki, które lecą na co dzień w radiu (Lady Gaga, Beyonce i inne), a kapela jest bardziej ograniczona jesli chodzi o repertuar. Minus DJa byl taki, ze glownie bawili sie ludzie młodzi....(20-40), a Rodzice, Ciotki, nie mówiąc o Babciach wcale nie miały szans na wyjście na parkiet....
No, ale dla Nas muzyka na żywo jest niezastąpiona