![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: On nie może zapomnieć o byłej...
Cytat:
Napisałam mu wprost to co czuje- ze dla mnie to co bylo wczoraj bylo wynikiem uczuc ktore zaczynaja sie rodzic z mojej strony.
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Czy jego imię zaczyna się na A i jest z Warszawy?
![]()
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakbym od chłopa usłyszała takie rzeczy na pierwszej randce to bym wiała...
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Nie, a co?
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Brzmiał jak mój były. W sensie, nie ten fragment, że nie może o mnie zapomnieć, ale ogólnie bycie przyzwoitym facetem i poważnym, który myśli o zalożeniu rodziny etc. No i staż związku mieliśmy podobny i rozstanie się mniej więcej zgadzało, to wolałam się upewnić. A że facetów, co z takimi tekstami wyskakują jest mało, to cóż.
![]()
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama siebie oszukujesz,że będziesz umiała się do tego zdystansować i utrzymać tą relacje na stopie koleżeńskiej.
![]() |
![]() |
#37 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz, mimo wszystko szanse warto dać, może nie będę żałować- bo kto nie ryzykuje to nie wygrywa ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Myslicie moze ze glupia jestem, ale nie chce z tego rezygnować, bo to tak naprawdę taki facet jakiego sobie wymarzyłam gdzies w srodku- nie chodzi tu tylko o wygląd. Poza tym mam ED ,a odkąd się z nim spotykam o wiele łatwiej jest mi walczyc z choroba ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
A co nie mozna nic do kogos czuc po 2 tygodniach? Uczuc sie nie definiuje...
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Też uważam, że szanse dać warto. Dodatkowo - że facet nie ściemnia, mówi o swoich uczuciach, jest szczery.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez mu mowie o swoich uczuciach, wtedy oboje wiemy na czym stoimy.
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Uważam, że nie powinnaś go od razu skreślać. Każdy zasługuję na szansę, a przecież nie jest powiedziane, że on o tej ex nie zapomni i Cię kopnie w tyłek za jakiś czas. może akurat stworzycie razem szczęśliwy
![]() Poczekaj, chociaż masz rację z tym,żeby nie czekać w nieskończoność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pisze do mnie codziennie, jak ja pierwsza nie napisze- pyta się jak się czuję, nawet jak brzuch mnie bolał- do lekarza mnie wysyłał, dopytuje jak mi dzień mija, odwozi mnie do domu- a mieszkam 20km od niego, wiec chyba nie robil by faktycznie tego od tak ![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama juz nie wiem, poczekam sobie- poobserwuje.
![]() |
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale widze,że Autorka już pisząc pierwszego posta wiedziała co zrobi. Byleś nie cierpiała dziewczyno. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- A Ty łykasz to co on mówi jak "młody pelikan."
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gościu walił mi ściemę od początku... spotykaliśmy się 4 miesiące, a on ciągle stękał o swojej byłej. Ja czekałam i czekałam, aż zacznie coś czuć do mnie, a on jęczał, że baaaaardzo chce zapomnieć o byłej. Nie zapomniał - po pół roku wrócili do siebie ![]() Zobaczysz, że się sparzysz kobieto, ale będziesz miała to, co sama sobie zgotujesz. Wybacz mi ten brutalny osąd. ![]() Edytowane przez Auksencja Czas edycji: 2013-01-07 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
proponuję do tego czasu przystopować z tymi kontaktami cielesnymi, żebyś miała pewność, że nie o to mu chodzi
![]()
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny , czy Wy wszystkie zawsze na starcie kogoś skreślacie? My nie rozmawiamy o tej byłej- nie wiem nic o niej w sumie. Powiedział mi tylko że trudno mu odgonić wspomnienia i dlatego chce zobaczyć jak to się miedzy nami potoczy. Da się, no nie wiem- rozpoznać pewne typy facetów. Miałam do czynienia z takimi którym tylko o jedno chodziło i wiem mniej więcej jak to się objawia. Dziękuję Wam za rady, wiele sobie do serca wzięłam, ale podjęłam decyzję że dam mu trochę czasu na określenie się co do mnie czuje. Przecież nie wychodzę za niego za mąż- zawsze mogę się wycofać...
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie neguję twojego prawa do zdystansowania się i zaczekania na rozwój wydarzeń. Obyś się nie zawiodła ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Poza tym na początku jest najłatwiej zrezygnować, zanim się zaangażuje emocjonalnie w coś bez przyszłości... Potem bywa już z tym o wiele trudniej. Edytowane przez new woman in town Czas edycji: 2013-01-07 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Mnie życie nauczyło, że wiązanie się z takimi ruminatorami nic nie wnosi. Dałabym głowę, że ten Twój ziom chciałby wrócić do byłej i tak go ciśnie, że nie może wytrzymać i przy Tobie o niej myśli - dlatego o niej wspomina. Przykre to, ale zazwyczaj prawdziwe. Jak się o kimś nie myśli, to się o nim nie mówi. A jak się myśli o jednej, to się nie zabiera za inną.
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gościu rani każdą kolejną dziewczynę, mota im w głowach, że chce zapomnieć itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Nie wierz we wszystko co on mówi.
Może być tak, że rzeczywiście chce o niej zapomnieć, ale najwidoczniej jeszcze nie potrafi. Skoro była dla niego ważna, kochał ją, był z nią dłuższy czas (4 lata to nie tak mało) to nie będzie potrafił zapomnieć o niej ot tak po pół roku od rozstania. Często i gęsto tak się nie da, choćby się nawet bardzo chciało. W tym momencie jesteś tylko pocieszycielką i jeżeli chcesz czekać na niego, to musisz liczyć się z tym, że możesz poczekać długo. Sama mówisz, że jesteś niedoświadczona (nie wiem, czy tylko w sprawach cielesnych czy uczuciowych też) i przez to tak szybko się angażujesz. Popełniasz ogromny błąd, im bardziej wchodzisz w tą relację, tym bardziej będzie Ci na nim zależało, natomiast w razie niewypału (czego Ci jednak nie życzę ![]() Ja osobiście mam awersję do ludzi, którzy na samym wstępie mówią: nie mogę Ci niczego obiecać, zobaczymy jak wyjdzie. Ja wcale nie postrzegam tego jako szczerości, raczej jest to oznaka tchórzostwa i bronienia własnego tyłka (w razie czego można powiedzieć, że przecież niczego się nie obiecywało i sprawa załatwiona). W Twoim przypadku już jest za późno na ostrożność. Oczywiście możesz się nadal z nim spotykać, ale tylko na własne ryzyko. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#55 |
Nie depcze krokusów
|
Cytrusku, to nie jest spalona sytuacja
![]() Z jednej strony doceniam jego szczerość, skoro przyznaje, że nie jest jeszcze gotowy na kolejny poważny związek po poprzednim, a z drugiej stawia sprawę jasno, że nie jesteś jedyna i najważniejsza, co powinno w Twojej głowie zapalać ostrzegawczą lampkę. Zgadzam się z dziewczynami, że powinnaś przystopować z fizycznością, by nie być tylko klinem wypełniającym jego tęsknotę za bliskością. Co nagle, to po diable... Jeśli masz czas i determinację, poczekaj aż narodzi się między Wami prawdziwa więź emocjonalna, a nie tylko zwierzęce pożądanie. Nie angażuj się zbyt intensywnie, daj mu szansę się wykazać, postarać o Ciebie. Jeśli zaiskrzyło między Wami, jeśli rodzi się w nim powoli coś do Ciebie, to daj temu uczuciu czas, by wykiełkowało i nie przyspieszaj ani nie naciskaj ![]() Jesteś niestety obecnie Tą Drugą i świadomie w to brniesz dalej, co nie brzmi zbyt optymistycznie, ale liczę na to, że gdy odsunie się od Ciebie lub zacznie traktować jak terapeutkę, to odnajdziesz w sobie rozum i odwagę, aby skończyć znajomość bez perspektyw. Miałam chłopaka, który miał problem z byłą, rozwiązaliśmy go wspólnie, po czym zwiał do innej ![]() Warto poruszyć raz temat przyczyny zakończenia poprzedniego związku, można się dużo dowiedzieć o partnerze.
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie. Może zapomnieć po pół roku od rozstania jeśli tak naprawdę jeszcze będąc razem wymiksował się ze związku. Zazwyczaj do rozstania nie dochodzi tak nagle, z dnia na dzień tylko już dużo wcześniej źle w związku było. I tak na prawdę to od rozstania może być i pół roku ale od wypalenia uczucia ponad rok albo i więcej. Może facet autorki po prostu ma jeszcze sentyment i wspomina, bo to jednak kawał życia razem, ale niekoniecznie musi chcieć do niej wrócić..
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) źle mówi o byłej b) idealizuje c) wali ściemę Poza tym niepotrzebnym jest świadome zezwalanie przeszłości na udział w związku, rozgrzebywanie i stawianie się w pozycji terapeutki. Ja bym wręcz wyraźnie sobie zażyczyła, żeby była i były związek nie pojawiał się w rozmowach ze mną pod żadną postacią.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Poruszenie tematu przyczyny zakończenia poprzedniego związku (zakładając, że facet będzie szczery i nie walnie ściemy) może ułatwić zorientowanie się w sytuacji. Byle nie skończyć w roli terapeuty i nie rozwlekać tego tematu. Nie wiem jak Ty, ale ja wolę wiedzieć, czy mój obecny facet żałuje, że zdradził poprzednią dziewczynę z trzema prostytutkami ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że do prostytutek nie przyznałby się wcale, a na pewno nie na początku związku, a kwestie durności albo zazdrości wyszłyby i bez drążenia przyczyn rozstania. Gdyby mnie nowy facet zaczął wypytywać - albo w ogóle poruszać temat moich przeszłych związków/rozstań/doświadczeń, to bym się z nim więcej nie spotkała.
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Związek z osobą, która nie osięgnęła jeszcze pełnej równowagi emocjonalnej po rozstaniu i nie odcięła się mentalnie od byłego partnera, to zawsze związek podwyższonego ryzyka. Punkt dla faceta za szczerość w tym względzie i ostrzeżenie Cię zawczasu przed tym ryzykiem, ale jeśli teraz w to wejdziesz to już na własną odpowiedzialność. Ja nie brnęłabym w coś takiego, bo lubię grać pierwsze skrzypce w życiu faceta od samego początku i nie odpowiadałaby mi rola pocieszycielki, ale oczywiście decyzja należy do Ciebie. Jeśli uważasz, że gra jest warta świeczki, to graj. Jednak radziłabym Ci zachowanie dystansu do tej znajomości i kontynuowanie jej na razie tylko na stopie koleżeńskiej bez wprowadzania zbytniej intymności i bliskości.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.