Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 21:54   #2401
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
No nie wiem, chciałabym żeby to było to i mam nadzieję że to dzidzia. W sumie przed chwilą znów to poczułam ale bez przystawiania ręki do brzuszka. Ale to jest dosłownie takie delikatniuśkie. Tak jakby coś Ci siedziało nisko w brzuszku jakiś ufoludek czy coś i się rozpychało

Na suwaczku mi pisze, że już mogę zacząć wyczuwać ruchy (zaczęłam 18tc), ale ja spodziewałam się kopniaków jakoś dopiero od 20tc bo podobno w pierwszej ciąży później się czuje ruchy niż w drugiej. I w sumie nie wiem od czego to zależy. Może od tego, że to co teraz odczuwam jako ruchy łatwo można przegapić bo są delikatniutkie.
To też zależy od ruchliwości Brzdąca, posiadanej tkanki tłuszczowej itp.

Ja czekam cierpliwie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38509016]

Ale dobra, koniec smutów.
Dla Mam lubujących się w motywie żabki mam dobre info, dla dzieci jest całe mnóstwo gadżetów z tym motywem I w ogóle zielonych rzeczy
Ja na pewno przy dekorowaniu pokoju nie zapomnę o jakichś fajnych dziecięcych firankach i o ozdobieniu ścian. Już poprzednim razem chciałam nad łóżeczko dać napis - imię z takich ślicznych literek
np. takich: http://allegro.pl/grube-drewniane-li...898650264.html
Ja ogólnie lubię motywy z Kubusiem Puchatkiem.[/QUOTE]

Ja chcę, żeby takie literki Tato mi wyciął i pomalować na biało z niebieskimi kropkami

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:55   #2402
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cały dzień mnie nie było a tu aż 10str do nadrabiania
Byłam dziś u lekarza i kazał mi przyjść jutro wynikami usg plus badań do 14 tyg czyli przezierności itd. Ale niestety nie przyjdę jutro tylko najwcześniej w czwartek bo usg z badaniami będę mogła zrobić dopiero w środę wieczorem. Nigdzie nie ma terminów,a jeśli są to krzyczą sobie ceny 380zł, no a na tyle mnie nie stać. Jak narazie nie miałam już rzadnych złych objawów typu plamienie czy pobolewanie, co prawda niepokoję się ale trzeba wytrzymac do środy. Idę was nadrabiać

Zapomniałam napisać,że dziś się dowiedziałam że moja mama miała w czasie ciąży tylko jedno usg i to w 7 miesiącu o.O Ja wiem że inne czasy to były ale zszokowało mnie to trochę.

Edytowane przez czerwony_balonik
Czas edycji: 2013-01-07 o 21:58
czerwony_balonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:57   #2403
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

malaczarnakejt no piekne me maskotki.
lubię bardzo tak dziergane rzeczy

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 22:02   #2404
fiazo
Zakorzenienie

uff dopiero was nadrobiłam

Witam nowe mamusie

Gratuluję udanych wizyt

Ja dziś miałam ciężki dzień, mój tż pił z moimi braćmi i przez przypadek dostałam w brzuch ręką, zabolało mnie jakby z całej siły walnął. Ledwo do domu wszedł i pogryzł mi całą szyje ;/
pewnie będę miała "malinki", a jutro obiad u teściowej, chyba będę zmuszona założyć golf ;/

Będę musiała się z nim jutro rozmówić, chyba starczy już takich upojnych imprez, pozwolę jeszcze mu na jego 30stkę

Strasznie mi już ciężko nie przyznawać się rodzinie o ciąży bo nie ukrywam, ubieram się jak mi wygodnie i jakby był ktoś wnikliwy to mógłby zauważyć. Dziś jak zasugerowali, że moglibyśmy już się postarać to mój kochany powiedział, że jestem w 2gim dniu ehhehe

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja też powoli się wyłączam.
Obiecałam sobie, że jak będę na L4, to wydziergam dla dziecka kocyk na szydełku Na razie próbuję rozgryźć schemat, bo w sumie nigdy na podstawie schematów nie szedełkowałam.

A na moje dziecię czeka już kilka drobiazgów
śliczne te maskotki, mój brat uszył królika dla swojej dziewczyny jest prześliczny

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 22:10   #2405
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

malaczarnakejt ja też nie umiem robić ze schematów :/ Aktualnie obczajam filmiki na youtube z tutorialami, jak się robi jakieś gwiazdki, kółka i takie tam
Nie mam talentu, ale mam wielkie chęci

A te zabawki super!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 22:34   #2406
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

wolniej wolnie wolniej.....caly wieczor spedziłam nadrabiając, a teraz ledwo co mam siłe aby coś napisać

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
W ikei są ładne białe łóżeczka... http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18755/

Myślę uwierz mi cały czas.

Mój tż trzyma gołębie. Co mi by nie przeszkadzało, gdyby nie to, że wszystko kręci się wkoło tego.
3mam kciuki..a co do gołębi... przyzwyczaj się, każdy gołębiarz tak ma:P

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A czy którejś z was gin kazał robić ft3 i ft4?
mi, razem z tsh.. do tarczycy... endo to teraz przed kazda wizyta kaze robic.

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Mój Tż wczoraj ok 19 źle się poczuł.Rozbolał go brzuch.Później zaczął wymiotować,do tego pojawiła się biegunka.
przezyłam to,, faktycznie cos panuje.. nie wiedzialam czy barrdziej balam sie ze mnie zarazi czy ze mi zejdzie..bo wygladal fatalnie.. ale stwierdzilam ze po nocy razem (juz z jego wycieczkami do lazienki co chwile)... to jakby co juz mnie zarazil... ale na szczescie... dostal leki, antybiotyk po 3 dniach wrocil do zdrowia, a mnie nie zarazil.

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Mogę do Was dołączyć?

Termin porodu mamy na 29.08.
To moja druga ciąża. Mam już 20-miesieczna córeczkę.
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie
Chciałam do Was dołączyć.
Aga (25 OM )22.11.2012 TP29.08.2013
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Można się do Was dopisać?
U nas właśnie skończony 8tc (choć ostatnia @ 3.11 - więc się nią nie sugerować...) - termin 20.08.2013 r.
Mam 4 letnego synka, więc po dłuuuuugim zastanawianiu, przyszedł czas na ciąg dalszy.

pozdrowionka
KASIA
witamy))

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
i jak Hobbit? :P bo ja chyba w srode sie wybieram z TZ .. ostatnio jak bylam w kinie to tez dwa razy do wc trzeba bylo wyjsc bo bylo ciezko:P hehe
wg mnie lepszy niz wladca pierscieni)) 3h przelecialy mi bardzo szybko...nawet do wc nie zdazylam pomyslec aby pojsc na filmie..

Cytat:
Całkiem fajna baja, na 3 d dobre efekty. Poszliśmy ze względu na mojego tatę, bo miał wczoraj urodziny a w kinie ostatni raz był na Toy Story 1
Był zachwycony, a ja nim i jego radością

U moich pacjentek była kontrola, jak jednej nie było w domu, to napisała oświadczenie, że była w tym czasie u lekarza.

A propos L4, właśnie dzwonił do mnie szef, że mam zwolnienie i w sierpniu mam urodzić zdrowe dziecko
Ale jestem szczęśliwa!

W h&m upolowałam spodnie ciążowe, jedyne ładne rozmiar 34, ale patrzę na metkę 80 zł, ale cóż, trzeba kupić, bo już w rozpiętych chodzę, trochę obciach, podchodzę do kasy, a okazało się, że jednak są przecenione na 40
I fajne takie,bo nie mają szerokiego pasa, tylko takie 8cm paseczki materiału w trójkąt, więc na teraz idealnie a jak brzuch wyskoczy, to też będą ok
ja tez dziisiaj zakupilam, ale rurki.. i niesttey rozmiar 40... tego 34 zazdroszcze) wprawdzie 40 troszke przyduze jeszcze (normalnie 38)...ale nie spada..a moj brzuch ostatnio rosnie jak na drozdzach chociaz na szczescie w kg mam +1kg od poczatku

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no włąśnie kilogramy mało rosną w góre.
11.11.2012- 74 kg
07.01.2013- 74,7kg

w sumie tylko +0,7kg od kiedy się dowiedziałam o ciąży[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------
no wlasnie tak sie zastanawialam czy to normalne..brzuch juz mi wywalilo spory (po swietach jakos) a kg od swiat -1kg ,, co na calej ciazy +1kg daje..

Cytat:
Ja też powoli się wyłączam.
Obiecałam sobie, że jak będę na L4, to wydziergam dla dziecka kocyk na szydełku Na razie próbuję rozgryźć schemat, bo w sumie nigdy na podstawie schematów nie szedełkowałam.

A na moje dziecię czeka już kilka drobiazgów
slooodkie... sama robilas???)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 22:38   #2407
malaczarnakejt
Zakorzenienie

dziękuję za pochwały
Sama, sama! Kiedyś mnie wzięło na dzierganie, później przez pracę miałam przerwę, ale wracam do "zawodu"

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 22:50   #2408
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Cały dzień mnie nie było a tu aż 10str do nadrabiania
Byłam dziś u lekarza i kazał mi przyjść jutro wynikami usg plus badań do 14 tyg czyli przezierności itd..
hmmm..
u nas normy na przezierność sa do 13 tygodnia i 6 dnia.
czyli troszke mniej niz 14 tydzien

Stary 2013-01-07, 22:57   #2409
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
To też zależy od ruchliwości Brzdąca, posiadanej tkanki tłuszczowej itp.

Ja czekam cierpliwie

Ja chcę, żeby takie literki Tato mi wyciął i pomalować na biało z niebieskimi kropkami
Nam ginka powiedziała, że mamy strasznie ruchliwe dziecko aż sama w szoku była, że takie akrobacje wyprawia Ach cudownie by było gdyby to była moja córcia Będę jeszcze wyczekiwać czy mi się będzie w brzuszku coś ruszać jak się położę
Idę spać dziewczynki kochane Dobranoc i do jutra

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 23:08   #2410
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a ktoras wogole chce wozek z 3 kolami? pyam z czystej ciekawosci bo mnie te wozki sie wogole nie podobaja..
.
Ja kupię 3-kolowy
Phil&teds explorer
Czarno- czerwony
Bardzo mi sie podoba
I będę mogła różnie wkładać starsze i młodsze. A potrzebuje wózka na wypady za miasto i nad morze.

Po córce mam 4kolowy jane rider trojfunkcyjny i spacerowke

Cytat:

Zastanawiam się nad praktycznością ubrań z kapturem u leżących niemowląt i szczerze mówiąc- jeszcze nic nie znalazłam
Kaptury są dla mam takich jak ja czyli antyczapkowych starszej córce ubieralam kaptur gdy była potrzeba

Cytat:
No a może mieć też kupę po każdym karmieniu i to rzadką więc wybacz ale nie będę ryzykować
Moja córka tak robiła. Na pewno przy drugim dziecku będę na jednorazowkach. Tak, jestem wygodna. Przy córce mimo pomocy bliskich byłam umeczona. Dodatkowe prania pieluchy, rozwieszanie, prasowanie- jak będę mieć nianke, sprzataczke i kucharke to będę eko w stosunku do dzieci. A póki co niech mi żyje plastiś fantastiś. I jeszcze nie wyobrażam sobie przechowywania brudnych i oplukiwania tej kupy, no nie ma co ukrywać... Nie pachnie to wanilia z nutą jasminu
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 23:16   #2411
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
3mam kciuki..a co do gołębi... przyzwyczaj się, każdy gołębiarz tak ma:P
W sumie to chyba już się w miarę przyzwyczaiłam, bo nawet nie chce mi się komentować tych jego wybryków. Kiedyś bardzo się na niego denerwowałam. Teraz trochę posiedze cicho i mi przejdzie nawet nie wiem kiedy...
Fajnie wiedzieć, że każdy tak ma. Myślałam, że są jacyś "normalni" gołębiarze

Ja już padam. Oczy kleją mi się niesamowicie. Idę spać. Jutro rano miałam jechać do przychodni, nie wiem czy wstanę.
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 02:16   #2412
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Pytanie kieruję głównie do dziewczyn z II trymestru. Jakie witaminy dla kobiet w ciąży (w II trymestrze) polecacie.
Polecam VITA-MIN PLUS MAMA, bardzo dobry i bogaty moim zdaniem skład za przystępną cenę (około 15-20zł zależy od apteki):
Substancje aktywne:

Informacja żywieniowa 1 kapsułka, %ZDS

Witamina A 180 µg 22,5%

Witamina D 5 µg 100%

Witamina E 12 mg 100%

Witamina C 80 mg 100%

Witamina B1 1,1 mg 100%

Witamina B2 1,4 mg 100%

Niacyna 16 mg 100%

Witamina B6 1,4 mg 100%

Kwas foliowy 400 µg 200%

Witamina B12 2,5 µg 100%

Biotyna 50 µg 100%

Kwas pantotenowy 6 mg 100%

Minerały

Wapń 100 mg 12,5%

Magnez 50 mg 13%

Żelazo 14 mg 100%

Cynk 8 mg 80%

Mangan 1 mg 50%

Miedź 1 mg 100%

Jod 200 µg 133%

Ekstrakt z owoców żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon) 10 mg #

Ekstrakt mięty pieprzowej (Mentha piperita)
w tym 4% olejku miętowego 10 mg #
*% ZDS - procent realizacji dziennego zalecanego spożycia
# - nie jest określone dzienne zalecane spożycie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
czerwony_balonik co z Toba??
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
wie ktos co sie dzieje z czerwony_balonik?? niepokoje sie...
Dziękuję za troskę Tak jak pisałam kilka postów wyżej, czekamy do środy na usg razem z badaniami. Piszę dość późno, bo najczęściej na Wizaż mam czas dopiero wieczorem,a zanim was nadrobię po całym dniu jest już często po północy.

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzisiaj jest 12 tydzień i 6 dzień wg wielkości dziecka a wg OM 12 i 5 /.../ znamy płeć lekarz powiedział że to na 100% i pomyłki nie będzie i że sami widzimy widzieliśmy ale oficjalnie napiszę wam w niedziele bo wtedy moja mama będzie miała 50 urodziny i to jej chcemy pierwszej powiedzieć...
Fajnie że tak wcześnie się mogliście dowiedzieć o płci

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hmmm..
u nas normy na przezierność sa do 13 tygodnia i 6 dnia.
czyli troszke mniej niz 14 tydzien
Mi lekarz dziś powiedział że do 14 tyg można.
Stary 2013-01-08, 07:32   #2413
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

malaczarnakejt: podziwiam

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
W sumie to chyba już się w miarę przyzwyczaiłam, bo nawet nie chce mi się komentować tych jego wybryków. Kiedyś bardzo się na niego denerwowałam. Teraz trochę posiedze cicho i mi przejdzie nawet nie wiem kiedy...
Fajnie wiedzieć, że każdy tak ma. Myślałam, że są jacyś "normalni" gołębiarze
nie slyszalam o żadnych normalnych, kumpela ma męża gołębiarza...i też świata poza nimi nie widzi (i psem), moj tata jest wet i też nie słyszałam aby spotkał normalnego:P

czerwony_balonik: daj znac po wizycie

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 07:58   #2414
DAISSY
Zadomowienie

Dzień dobry Wczoraj byłam na usg, moja Fasolka ma 1 cm i bijące serduszko )) Termin porodu: 25 sierpień Pozdrawiam wszystkie Ciężarówki!
DAISSY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 08:25   #2415
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Nam ginka powiedziała, że mamy strasznie ruchliwe dziecko aż sama w szoku była, że takie akrobacje wyprawia Ach cudownie by było gdyby to była moja córcia Będę jeszcze wyczekiwać czy mi się będzie w brzuszku coś ruszać jak się położę
Idę spać dziewczynki kochane Dobranoc i do jutra
Nasze tylko ręka ruszało i raz czy dwa kopnęło, żeby głowice z usg wypchać a tak to Leniuszek Śmierdziuszek rośnie
Po rodzicach

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Kaptury są dla mam takich jak ja czyli antyczapkowych starszej córce ubieralam kaptur gdy była potrzeba

Moja córka tak robiła. Na pewno przy drugim dziecku będę na jednorazowkach. Tak, jestem wygodna. Przy córce mimo pomocy bliskich byłam umeczona. Dodatkowe prania pieluchy, rozwieszanie, prasowanie- jak będę mieć nianke, sprzataczke i kucharke to będę eko w stosunku do dzieci. A póki co niech mi żyje plastiś fantastiś. I jeszcze nie wyobrażam sobie przechowywania brudnych i oplukiwania tej kupy, no nie ma co ukrywać... Nie pachnie to wanilia z nutą jasminu
No chyba, że tak, ale wtedy tylko na wyjścia bo w domu to raczej nie ma sensu takiego kapturzyska dziecku zakładać
Bo chyba jak leży w łóżeczku to mu może się to odgniatać?

A co do kup w pieluszkach wielorazowych to wkłada się tam taki papierek i razem z kupą wyrzuca do wc, jeżeli kupa nie jest jakaś ogromna i rzadka to nawet nie trzeba pieluch opłukiwać

Ale powtarzam, że moja wiedza jest czysto teoretyczna i nie wiem jak to wygląda w praktyce Mimo wszystko ja jestem zdecydowana na wielorazówki )
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Mi lekarz dziś powiedział że do 14 tyg można.
Tak w Polsce normy są od 11t do 14t

Cytat:
Napisane przez DAISSY Pokaż wiadomość
Dzień dobry Wczoraj byłam na usg, moja Fasolka ma 1 cm i bijące serduszko )) Termin porodu: 25 sierpień Pozdrawiam wszystkie Ciężarówki!
za wizytę i pozytywne wieści

magolina, lilith795, Ghia, Persephone_ Pamiętamy i kciuki trzymamy!!!

Perse już chyba wyszykowana niecierpliwie odlicza minuty

Mały
Stary 2013-01-08, 08:49   #2416
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, czekamy na relacje i trzymamy kciuki

Ja dzisiaj nie do życia. Kolejna nieprzespana noc, rano hafty, a teraz trzeba do 14 wysiedzieć w pracy. Jestem taka śpiąca i zmęczona

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez DAISSY Pokaż wiadomość

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:01   #2417
Guuusiaa
Zadomowienie

Wiecie co dziewczyny... was sie normalnie nie da nadrobić, na 1 dzień zostawiłam Was a tu takie gaduły...

A ja znów chora... kaszel straszny mnie wziął, płuca wypluję zaraz...
Mam tak słabą odporność że łapię każde paskudztwo
Jedna pozytywna sprawa, przestałam i mdlości się skończyły (odpukać).
Choć trochę się zaczęłam obawiać że tak nagle wszystko odeszło oby dzidzia się dobrze rozwijała mamy 10 tc dokładnie 9t6d a brzucho nic się nie powiększyło... chciałabym mieć już brzuszek

Dodatkowo muszę dziś zrobić pyszny obiadek przy świecach i torcik bo mężuś ma urodzinki

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:19   #2418
sarna405
Zadomowienie

Witam was mamusie
Troszkę jestem w tyle ponieważ wczoraj od południa nie miałam kiedy do was zajrzeć.
Dziś zrobiłam wyniku, może wrócę do wczorajszego dnia i wam wszystko opowiem....Nie wiem czy Panikuję czy coś jest nie tak ale w niedzielę kochałam się z mężem nic nie bolało wszystko ok ale następnego dnia pokazał się dziwny śluz brązowy strasznie Panikowałam w pracy siedziałam jak na szpilkach, gdy wróciłam do domu nic nie miałam na majtkach lecz przy podcieraniu postanowiłam spr głębiej czy czegos nie ma i było coś ciemnoego. Pędem pobiegłam do lekarz zbadał mnie i powiedział ze nic nie widzi powiedziałam że się kochałam to powiedział ze mam się oszczędzać i to może być tym spowodowane...mówił ze nie mogę, a ja nie słyszałam. Stwierdził że mam twardą szyjke macicy i że jest trochę nisko.Toj est 7 tydzień a ja tak bardzo się boje. W nowy rok też właśnie miałam podobny śluz i też po stosunku. Dziewczyny czy miałyście tak?
Dodam że nie miałam jeszcze USG zepsuło się mam mieć robione teraz w czwartek dopochwowe. I martwi mnie czy wszystko ok takie czekanie jest straszne mam czarne myśli ale brzuszek mnie nie boli nieraz zakłuje macica ale wyczytałam że to normalne w ciaży.

Tak pragnę tego maluszka
i boję się czy wszystko ok, naczytałam się ze takie objawy mogą być przy ciąży pozamacicznej a u mnie nie było usg robione i mam doła. czekam do czwartku.
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:23   #2419
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Witam was mamusie
Troszkę jestem w tyle ponieważ wczoraj od południa nie miałam kiedy do was zajrzeć.
Dziś zrobiłam wyniku, może wrócę do wczorajszego dnia i wam wszystko opowiem....Nie wiem czy Panikuję czy coś jest nie tak ale w niedzielę kochałam się z mężem nic nie bolało wszystko ok ale następnego dnia pokazał się dziwny śluz brązowy strasznie Panikowałam w pracy siedziałam jak na szpilkach, gdy wróciłam do domu nic nie miałam na majtkach lecz przy podcieraniu postanowiłam spr głębiej czy czegos nie ma i było coś ciemnoego. Pędem pobiegłam do lekarz zbadał mnie i powiedział ze nic nie widzi powiedziałam że się kochałam to powiedział ze mam się oszczędzać i to może być tym spowodowane...mówił ze nie mogę, a ja nie słyszałam. Stwierdził że mam twardą szyjke macicy i że jest trochę nisko.Toj est 7 tydzień a ja tak bardzo się boje. W nowy rok też właśnie miałam podobny śluz i też po stosunku. Dziewczyny czy miałyście tak?
Dodam że nie miałam jeszcze USG zepsuło się mam mieć robione teraz w czwartek dopochwowe. I martwi mnie czy wszystko ok takie czekanie jest straszne mam czarne myśli ale brzuszek mnie nie boli nieraz zakłuje macica ale wyczytałam że to normalne w ciaży.

Tak pragnę tego maluszka
i boję się czy wszystko ok, naczytałam się ze takie objawy mogą być przy ciąży pozamacicznej a u mnie nie było usg robione i mam doła. czekam do czwartku.
Nie martwic sie bez sensu, nie katowac czekaniem, biegiem do innego lekarza prywatnie jesli mozesz, na dobre i szczegolowe USG, po ktorym wrocisz do nas z bananem od ucha do ucha
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:32   #2420
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, czekamy na relacje i trzymamy kciuki

Ja dzisiaj nie do życia. Kolejna nieprzespana noc, rano hafty, a teraz trzeba do 14 wysiedzieć w pracy. Jestem taka śpiąca i zmęczona

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Ja też jestem w pracy u mnie mdłości chyba przechodzą, nie raz mam cofki ale jako tako od początku wymiotowałam chyba tylko 2 czy 3 razy. Ale mam strasznie uczulony węch na kawe płyn do naczyń fuuu
Niech ten dzień się dzisiaj skończy, tak mi źle dzisiaj doła mam, płakać mi się chce już od wczoraj Jakoś nakręcam się źle...oby do czwartku na wizyte usg dopochwowo i wszystko będzie jasne czy ok

musi być

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Nie martwic sie bez sensu, nie katowac czekaniem, biegiem do innego lekarza prywatnie jesli mozesz, na dobre i szczegolowe USG, po ktorym wrocisz do nas z bananem od ucha do ucha

Dzięki może i masz racje po co się źle nakręcać Spróbuje poszukać jakiegoś lekarza, a jak nie to poczekam do czwarku to tylko 2 dni. U nas ciężko z lekarzami mała miejscowosć
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:45   #2421
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Witam was mamusie

Tak pragnę tego maluszka
Chyba bym w takiej sytuacji nie panikowała (chyba- bo nie byłam)...
Po stosunku może pojawić się zabarwiony śluz ze względu na otarcia itp.
Tym bardziej, że to nie była żywa krew, a lekarz, który Cię badał nic nie widział...
Nie masz też żadnych niepokojących bóli... Radziłabym na razie abstynencję i poczekać spokojnie do tego czwartku- jeżeli nie znajdziesz lekarza z usg wcześniej...
Który byłby wskazany, aby trochę Cię uspokoić- pamiętaj, że Twój stres i niepokój również odbija się na Maluchu, więc spróbuj sie zrelaksować i zająć myśli czymś innym... Im więcej spokoju tym lepiej dla Dziecka

żeby wszystko było ok i żebyś nie musiała się stresować

Mały
Stary 2013-01-08, 09:59   #2422
mela1234
Zakorzenienie

Jejku ale mnie wczoraj mąż wkurzył. Pojechał do tego kolegi, miał mi w drodze powrotnej przywieźć hot doga z Orlenu, a ten o 22 pisze mi smsa, że jeszcze jest u tego kumpla. No wkurzyłam się. Mam tel zablokowany (nie chcę abonamentu i nie naładowałam konta) więc nawet nie mogłam odpisać. Wrócił o 24! Dostał reprymendę bo na awanturę to za późno, Małgosia spała. Powiedziałam, że nawet nie zainteresował się czy wszystko ok, wie że nie mam tel, więc zadzwonić bym nie mogła, że czekałam na tego hot doga, a on to zlekceważył itd. Głupio mu się zrobiło, ale mam to gdzieś. Dziś się nie odzywam, chyba, że służbowo.

Sama czekam na ruchy, ale ja mam jeszcze czas. A wiem, że to będą takie bąbelki w brzuchu czy motylki Poprzednio takie to było przyjemne. Babcia kazała mi zapamiętać datę, ale ja słaba w tym jestem i nawet nigdzie nie zapisałam.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 10:02   #2423
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

odnośnie witaminy A w tabletkach dla kobiet w ciąży.
w uk są chyba inne standardy, bo moja położna mi powiedziała, że nie powinnam przyjmować witaminy A (tylko w produktów spożywczych oczywiście), bo to źle może wpłynąć ja jąderka u chłopców. dlatego w uk kobiety mają zakaz jedzenia wątróbki, pasztetów itp.

nie wiem natomiast ile tej witaminy A może zaszkodzić, ani nic więcej. musze poczytać

Stary 2013-01-08, 10:02   #2424
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Sama czekam na ruchy, ale ja mam jeszcze czas. A wiem, że to będą takie bąbelki w brzuchu czy motylki Poprzednio takie to było przyjemne. Babcia kazała mi zapamiętać datę, ale ja słaba w tym jestem i nawet nigdzie nie zapisałam.
Ja tez kretynka do kwadratu, dwa razy nie zapisalam i nie zapamietalam
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 10:09   #2425
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

sarna405 może po prostu wstrzymajcie się z sexem na jakiś czas i wtedy Twoje zmartwienie minie, co?
ale też myślę, że skoro lekarz Cię zbadał i mówi, że wszystko dobrze, to jest wszystko ok.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

no i oczywiście czekam na relacje z wizyt i fotki!! hahah

Stary 2013-01-08, 10:11   #2426
Guuusiaa
Zadomowienie

Dziewczyny mierzycie się w pasie?
mi doszły tylko 3 cm dopiero
domcia jak widziałam twój brzuszek w 10 tc to było już widać, a u mnie nic a nic...

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 10:15   #2427
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Wiecie co dziewczyny... was sie normalnie nie da nadrobić, na 1 dzień zostawiłam Was a tu takie gaduły...

A ja znów chora... kaszel straszny mnie wziął, płuca wypluję zaraz...
Mam tak słabą odporność że łapię każde paskudztwo
Jedna pozytywna sprawa, przestałam i mdlości się skończyły (odpukać).
Choć trochę się zaczęłam obawiać że tak nagle wszystko odeszło oby dzidzia się dobrze rozwijała mamy 10 tc dokładnie 9t6d a brzucho nic się nie powiększyło... chciałabym mieć już brzuszek

Dodatkowo muszę dziś zrobić pyszny obiadek przy świecach i torcik bo mężuś ma urodzinki
Mnie przy przeziębieniu ostatnim jak się na kaszel zebrało, to przy każdym takim jak leżałam to podkulałam nogi, a jak stałam, to zginałam się w pół albo kucałam..jak tego nie zrobiłam to mnie zakłuwało w podbrzuszu..śmiesznie to musiało wyglądać ale nie chciałam niepotrzebnych skurczy prowokować. Trzymaj się, dużo odpoczywaj i wygrzewaj

sarna405 nie martw się, na pewno wszystko jest ok Tak jak napisała Margosia, śluz zapewne zabarwił się przez otarcia i nie ma co się doszukiwać niczego innego i niepotrzebnie stresować Niech pozostanie tylko żal na wymuszoną wstrzemięźliwość seksualną W każdym razie ja bym z tego powodu troszkę ubolewała
Co do mdłości, to mnie też polepszyło się ok 8-9 tygodnia i byłam w szoku, ze to już..jak przyszło, tak poszło ale niestety od tygodnia wróciło mi, może w ciut mniejszym stopniu, ale jednak.. no i tak jak wcześniej nie mogłam haftnąć, tak teraz mi to wychodzi lepiej..rzadko, ale jednak

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-01-08 o 10:20
Stary 2013-01-08, 10:16   #2428
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
domcia jak widziałam twój brzuszek w 10 tc to było już widać, a u mnie nic a nic...
u mnie 4cm na plus.
wieczorami mam więcej niż rano po wc)

Stary 2013-01-08, 10:19   #2429
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Mi przybyło 11 cm, ale brzucha też nie widać i też 10 tydz.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 10:23   #2430
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie mierzę, bo codzień mam mniej lub bardziej wypchany brzuch, zwłaszcza że często męczą mnie zaparcia. Nie mogę kontrolować tycia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości