MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 11:19   #481
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
O już to widzę napisałaś, fajna stronka !

Zapomniałam:

nestelle super ciuchy i podoba mi się ten mało oczywisty styl, a nie tak typowo

My kurczę z racji tego, że garderoba spadkowa to jakoś tak chaotycznie to widzę na początek, w sensie raczej z przypadku te ciuszki, ale po pierwsze darowanemu koniowi.. wiadomo a po drugie stwierdziliśmy że w strojenie możemy się zacząć bawić jak już będzie syn wiedział, że jego ręka to jego ręka...
dziękuję powiem siostrze że się podoba bo to całość jej dzieło
tam jest o wielu rzeczach szczepionkach antybiotykach itd. siostra jest logopeda
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 11:23   #482
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hmm sprawdzałam już i nie ma..
dzwoniłam do męża to mówił, że tylko można bok wyjąć jakby co.. tzn płytę z jednej str..

jeszcze wstawilas zdjecie... to lozeczko wyglada przeslicznie ..

i teraz nie wiem, czy zostawiac czy wymieniac... chcialam pierwsze lozeczko tak ok. 4 lat uzytkowac, a tak pewnie po 2 latach trzeba bedzie juz kupic nowe.. choc z drugiej strony to w sumie obojetne, kiedy wymienimy.. najwyzej juz w wieku 2 lat bedzie spal w wiekszym

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
dla mnie wygra na bank pragmatyzm dziecka nie wyobrażam sobie ubrać Torreska w koszulę, gdy będzie miał 1,5 tygodnia
jakos tez sobie tego nie wyobrazam
ja tam wole na początek sliczne spioszki.. i niech dziecko pozostanie dzieckiem.. na koszule przyjdzie czas
Stary 2013-01-08, 11:24   #483
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
I tak jesteś dzielna. Jak rozumiem w Twojej pracy sporo stania w miejscu, a dla mnie to teraz najgorsze co może być... o ile chodzić mogę sporo, to jak kilka h postoję przy garach np to mnie nogi bolą potem totalnie !
staram sie byc Dzielna, ale ost jakos mi nie wychodzi

wiec chyba zapodam sobie L4 juz za tydzien bede miala 2 miesiace Laby na spokojne przygotowanie sie na Przyjscie Mlodego

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 11:25   #484
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

bym umarła
kiedy masz wizytę?

Byłam w ubiegłym tyg na wizycie i było ok teraz mam dopiero 23.01. Wystraszyłam się nie na żarty, bo znajoma koleżanki miała np. tylko skurcze na udach!!! w czasie akcji porodowej! nigdzie indziej! to sobie pomyślałam...no ładnie...co ja ludziom powiem jak będą pytać jakie miałam skurcze i gdzie hahaha

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

Tak sie zaczelam pakowac do tego szpitala i nie wiem w co ja sie zmnieszcze...tym bardziej, ze u nas sztucce, papier toa;et, kubek-wszystko swoje. Talerz tylko daja;p MAm nr tel. do moniki i mAłpki-jak się zgodza to w razie czego napisze im smsa, co umnie, zeby Wam przekazały, ale jak ja wytrzymam bez czytania?? Toż to uzależnienie jużDzien bez mamuś III-IV dniem straconym;p
U nas też trzeba swoje sztućce;/ ale będziesz miała nadrabiania po powrocie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja się rozbeczałam wczoraj bo mąz wrocił wcześniej a ja kaszy nie ugotowałam. także cię rozumiem.

maż się pyta cos się dzieje a ja mówię ze cały dzień zrazy smażyłam wymyśliłam sobie że jak przyjdziesz wszystko bedzie czekac i nie ma kaszy bo myślalam ze bedzie póxniej i zjemy ciepłą na swiezo. także hormony dają w dupę.
hehehe sorki ale rozbawiło mnie to
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 11:26   #485
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

no dokładnie dziewczyny HORMONY!
mąż mi przyniósł nawet gazetę "M jak mama" i czytał mi o zmianach nastroju- o 22.00!
a później się z tego chichraliśmy chyba z godzinę

mnie na szczescie to ominelo.. na razie
nic mnie nie wzrusza... no tylko filmy, gdzie ktos placze, umiera itp...

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-01-08 o 11:27
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 11:29   #486
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Byłam w ubiegłym tyg na wizycie i było ok teraz mam dopiero 23.01. Wystraszyłam się nie na żarty, bo znajoma koleżanki miała np. tylko skurcze na udach!!! w czasie akcji porodowej! nigdzie indziej! to sobie pomyślałam...no ładnie...co ja ludziom powiem jak będą pytać jakie miałam skurcze i gdzie hahaha

U nas też trzeba swoje sztućce;/ ale będziesz miała nadrabiania po powrocie

hehehe sorki ale rozbawiło mnie to
na szczęscie mąz mnie potraktował poważnie :P i przytulił
oj bo wiesz ja tak czasem mam siedze teraz w domu to nie chce zeby wyszlo że nieużytek rolny jestem. to chciałam zeby wiedzial ze czekam że myśle bo wiesz nasmażyłam zrazików, do tego na deser kisiel zrobiłam :P

zwłaszcza że on wstaje rano i zasuwa do roboty a ja to na necie siedze ostatnio :P
15.10. 2011.

Stary 2013-01-08, 11:33   #487
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
dzieci dzieciom nie równe moja siostrzenica ma 4 latka ma 100 cm i wazy 14 kg a dziecko kolezanki ma 4 miesiące i wazy już 8
no moja nie ma jeszcze 4 lat a już przekroczyłą te wymiary

Cytat:
Tak sie zaczelam pakowac do tego szpitala i nie wiem w co ja sie zmnieszcze...tym bardziej, ze u nas sztucce, papier toa;et, kubek-wszystko swoje. Talerz tylko daja;p MAm nr tel. do moniki i mAłpki-jak się zgodza to w razie czego napisze im smsa, co umnie, zeby Wam przekazały, ale jak ja wytrzymam bez czytania?? Toż to uzależnienie jużDzien bez mamuś III-IV dniem straconym;p
nie ma sprawy jakby co czekam na wiadomość

Cytat:

wczoraj się poryczałam bo łóżeczko złożone zobaczyłam..
moje wygląda tak:
super

kurcze wy już łózeczka składacie ale macie tempo czyżby czas się wziąć do roboty
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 11:35   #488
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Tak mam,mówiłam o tym lekarce i powiedziała, żeby na plecach nie leżec, bo dzieci nie lubią i brzuch twardnieje. TYlko na boczku- staram sie tego pilnować
dobra a teraz pytanie za 100 pkt, jak Wy leżycie na tym boczku, tak bardziej do przodu czyli naciskajac troszke na brzuch, czy odchylone do tyłu a pod pelcami coś podłożone, bo mi tylko wygodnie jest na boczku w pozycji takiej pochylonej bardziej na brzuszku, troche go gniotąc ale tylko tak od boku i własnie wtedy czuje ze mój malec tam coś kopie, puka i myśle czy go nie uciskam ?? bo skoro leze na boku , brzuch doparty do łóżka z tego boku i tam od spodu czuje puki to gniote Szkraba??? chyba nie, ale tak cos ostatnio panikuje bo juz sama nie wiem

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 11:37   #489
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja tak ostatnio pokłóciłam się z ekspedientką w Croppie , ponieważ na czapce była cena 29,99 a przy kasie mówi że źle nabite i kosztuję 39,99
I ona mówi że za tą cenę może sprzedać albo mam zrezygnować a niestety prawo jest takie że ma mi obowiązek sprzedać w takiej cenie jaka jest nabita na produkcie.
I wywalczyłaś ?

Cytat:
dla mnie wygra na bank pragmatyzm dziecka nie wyobrażam sobie ubrać Torreska w koszulę, gdy będzie miał 1,5 tygodnia
Noo my jesteśmy po domu typowymi dresiarzami, w sensie zawsze przebieramy się w jakieś luźne ciuchy... więc chociaż dostałam sporo jeansów np na takie maleństwo to nie wyobrażam sobie póki co że ma w tym leżeć, zwłaszcza że mam wrażenie że te ciuchy są dość wąskie w pasie, a niemowlaki mi się kojarzą z takimi brzuszkami :P

Cytat:
Siłaczka
Albo awanturnica heh, ostatnio nawet kasjerka w kasie stwierdziła że mam iść na koniec kolejki, w kasie uprzywilejowanej!!, więc ją pytam czy sobie jednak odświeży regulamin czy wołamy kierownika i kończymy jej karierę w Carrefourze- zwróciła mi uwagę w bardzo niemiły sposób, prawie na mnie krzycząc... - wpuściła mnie na początek - i cała kolejka stała obrażona

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

wiec chyba zapodam sobie L4 juz za tydzien bede miala 2 miesiace Laby na spokojne przygotowanie sie na Przyjscie Mlodego
To jednak praca w dużej mierze fizyczna więc nie ma co przeginać, zwłaszcza jak brzuch twardnieje !

Ptaszysko no to dla siostry w sumie podobna :P
Stary 2013-01-08, 11:37   #490
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
dobra a teraz pytanie za 100 pkt, jak Wy leżycie na tym boczku, tak bardziej do przodu czyli naciskajac troszke na brzuch, czy odchylone do tyłu a pod pelcami coś podłożone, bo mi tylko wygodnie jest na boczku w pozycji takiej pochylonej bardziej na brzuszku, troche go gniotąc ale tylko tak od boku i własnie wtedy czuje ze mój malec tam coś kopie, puka i myśle czy go nie uciskam ?? bo skoro leze na boku , brzuch doparty do łóżka z tego boku i tam od spodu czuje puki to gniote Szkraba??? chyba nie, ale tak cos ostatnio panikuje bo juz sama nie wiem
ja leże jak w pozycji bocznej ustalonej z ugiętym kolanem i czasem też opieram się o brzucho. tak mi dobrze
15.10. 2011.

Stary 2013-01-08, 11:40   #491
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

jeszcze wstawilas zdjecie... to lozeczko wyglada przeslicznie ..

i teraz nie wiem, czy zostawiac czy wymieniac... chcialam pierwsze lozeczko tak ok. 4 lat uzytkowac, a tak pewnie po 2 latach trzeba bedzie juz kupic nowe.. choc z drugiej strony to w sumie obojetne, kiedy wymienimy.. najwyzej juz w wieku 2 lat bedzie spal w wiekszym
zostaw
ja chyba już bym nie zamieniła nawet jakbym miała możliwość bo jest słodkie
a będziesz się martwiła za 2 lata o większe

Cytat:
na szczęscie mąz mnie potraktował poważnie :P i przytulił
oj bo wiesz ja tak czasem mam siedze teraz w domu to nie chce zeby wyszlo że nieużytek rolny jestem. to chciałam zeby wiedzial ze czekam że myśle bo wiesz nasmażyłam zrazików, do tego na deser kisiel zrobiłam :P

zwłaszcza że on wstaje rano i zasuwa do roboty a ja to na necie siedze ostatnio :P
"nieużytek rolny"

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 11:41   #492
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
masz z lubartowskiej lekarza prowadzącego czy z innych względów tam rodzisz?
mam lekarza. mam nadzieję, że to był dobry wybór....

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Myślałam wcześniej o takim z płytami na końcach z misiem http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...918871204.html ale dziewczyny pisały, żeby dzidzia miała jak najwięcej powietrza i przestrzeni, więc chyba lepsze byłoby takie tylko ze szczebelkami dookoła?
nam właśnie tak mówiono, żeby szczebelki z każdej strony były i mąż tak sobie to wziął do serca, że jak z ciekawości zerknęliśmy na łóżeczka w sklepie to połowę od razu odrzucił ze względu na zabudowane boki.

Cytat:
Monika masz lekarza z lubartowskiej?-Ja po # mam negatywne bardzo wrażenia z tego szpitala;/, ale na porodówce mam nadzieje jest lepiej

tak, mam lekarza. czyli mamy zupełnie odwrotne odczucia bo ja po # leżałam na kraśnickich i za nic tam nie wrócę.

ja leżąc tam 3 dni miałam plecak i reklamówkę rzeczy. i tak mąż dowoził/wymieniał rzeczy bo wszystko pakował sam, nagle i w nocy.

pisz smsy co tam się dzieje, będziemy przekazywać
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 11:42   #493
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A moja znajoma miała i chwaliła. Do zwykłego łóżeczka można dokupić płozy/bieguny i jest kołyska. Szczerze zastanawiałam sie nad tym bo nie drogie ok 50zł widziałam ostatnio.
mój mąż to starsznie chce łozeczkoz kołyską hmm, nie wiem co on sobie wyobraza ze huśtnie łózeczkiem i mały zaśnie hahahaa, ale mi tez sie takie widzi, tylko włąśnie czy jest ono takie przydatne i fajne jak sie zdaje czy to zbedna rzecz

Misiulka06
a zcemu odradza takie łózeczko kołyske, znasz powody konkretne?

Stary 2013-01-08, 11:45   #494
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Albo awanturnica heh, ostatnio nawet kasjerka w kasie stwierdziła że mam iść na koniec kolejki, w kasie uprzywilejowanej!!, więc ją pytam czy sobie jednak odświeży regulamin czy wołamy kierownika i kończymy jej karierę w Carrefourze- zwróciła mi uwagę w bardzo niemiły sposób, prawie na mnie krzycząc... - wpuściła mnie na początek - i cała kolejka stała obrażona
ale przeciez kasjerka na normalnej kasie nie ma obowiazku wpuscic ciezarnej na poczatek.. wszyscy stojacy przed powinni wyrazic zgode.. tak przynajamniej jest w Niemczech (u nas tez nie ma kas uprzywilejowanych).

zawsze stoje cierpliwie w kolejkach.. jezszce mi sie nie zdarzylo, zeby ktos widzac moj brzuch mnie przepuscil.. natomiast majac jeden artykul w rece juz czesto bylam przepuszczana w kolejce..

ale ja tez tego nie oczekuje. Jak mi bedzie keidys slabo lub nie bede mogla stac to po prostu uprzejmie zapytam stojacych przede mna, czy mnie przepuszcza na poczatek.

nie chce bron boze szukac zaczepki tu na forum, mam takie zdanie.. czasami kobiety w ciazy (czesto tez tej wczesnej!) czuja sie, ze wszystko im sie nalezy, bez czekania.
Stary 2013-01-08, 11:47   #495
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
.. i niech dziecko pozostanie dzieckiem.. na koszule przyjdzie czas

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
jesteś dzielna. nie wyobrażam sobie Twojej pracy - długie stanie, opary...

Cytat:
ja to już w ogóle pasożyt patentowany

Cytat:
dobra a teraz pytanie za 100 pkt, jak Wy leżycie na tym boczku, tak bardziej do przodu czyli naciskajac troszke na brzuch, czy odchylone do tyłu a pod pelcami coś podłożone
całymi dniami leżę. w 90% na lewym boku. zaś w nocy - jak mi się ułoży (tj. albo lewy, częściej prawy). też czasem lekko przygniatam....

Cytat:
a niemowlaki mi się kojarzą z takimi brzuszkami :P
hehe mój chłop mówi na te różne niemowlęce krągłości "fafulki". na poczatku mocno mnie to denerwowało (co to w ogóle za hasło) a teraz sama sobie takiego fafulko-Torresa wyobrażam

Cytat:
zwróciła mi uwagę w bardzo niemiły sposób, prawie na mnie krzycząc...
i nie bała się?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 11:47   #496
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

To jednak praca w dużej mierze fizyczna więc nie ma co przeginać, zwłaszcza jak brzuch twardnieje !

hehe - qrde nie wiem co sie dzieje, ale powiem wam ze swego czasu na kasach pracowalam w Realu i prawie 3 lata w Bierdonce, i ani razu mowie z reka na sercu Ani razu nie zdarzylo mi sie ze jakis klient sie na mnie wydarl, bo cena nie ta - albo ze trzeba czekac na koda bo akurat wzieli bez - chyba trafialam na Aniolow. no ale ja tam zawsze sie staralam z usmiechem na twarzy - a jak widzialam stalego to i o zdrowie zapytalam i takei tam, czasami se tak wspomniam i ogolnie uwazam ze nie byl to czas zmarnowany
koleżankę raz klient OPLUŁ boo nie chciala mu sprzedac alkocholu - bo byl juz niezle narypany !!

teraz pracuje w Burger Kingu ( jaka reklama ) haha, ogolnie jakbym znala bardziej Norweski stalabym na kasie, i nie byloby to az takie ciezkie, ale niestety nie mam zadolnsci jezykowych - uczylam sie 4 i tylko po angieslku sie dogadam noo i ciut po tym norwesku, ale nie na tyle zeby plynnie mowic. wiec pozostaje Stol i robienie pysznych burgerow, pochwale sie wam ze srednio dwa razy w miesiacu przychodzi taki gostek kolo 60 fajny dziadzio - i jak mnie nie ma nie bierze - whoopera, koledzy sie pytali czemu, a on ze ''od tej Polki, mu najabardziej smakuja'' i wez tu nie badz mila

no nic lece jednak sie zdrzemnac na troszke jeszcze, wrzuce tylko ciuchy do prania
w koncu dzien wolny

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 11:51   #497
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
zostaw
ja chyba już bym nie zamieniła nawet jakbym miała możliwość bo jest słodkie
a będziesz się martwiła za 2 lata o większe
hehe... pewnie zostawimy

mam nadzieje, ze przynajmniej te dwa lata bedzie chcial spac za szczebelkami (przynajmniej dzieci mojej kolezanki w wieku dwoch lat jezszce tak spaly)

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
ja spie wlasnie tak na boku, bardziej na brzuchu, z ugieta noga (czesto wkladam tez sobie druga poduszke pod ta zgieta noge.. wydaje mi sie, ze to wtedy odciaza kregoslup, gdyz jest lzej.
Stary 2013-01-08, 11:51   #498
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
ale przeciez kasjerka na normalnej kasie nie ma obowiazku wpuscic ciezarnej na poczatek.. wszyscy stojacy przed powinni wyrazic zgode.. tak przynajamniej jest w Niemczech (u nas tez nie ma kas uprzywilejowanych).
u ns w Polsce są takie sklepy i specjalne kasy, gdzie jest napis albo kobieta cieżarna narysowana, i pisze ze pierwszenstwo dla kobiet w ciąży , tak samo znaki na parkingu pod sklepami albo urzedami , ostatnio w biedronce facet mnie wpuscił przed siebie bo on był pierwszy a ja druga, no i powiem miło sie robi na serduszku jak sie spotyka takich ludzi chociaz ja od nikogo nie oczekuje nic takiego

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-01-08 o 11:54
Stary 2013-01-08, 11:53   #499
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
czasami kobiety w ciazy (czesto tez tej wczesnej!) czuja sie, ze wszystko im sie nalezy, bez czekania.
ale też często ludzie cierpią na wredny typ ślepoty...
W kasie uprzywilejowanej - właśnie im się należy (piszę "im" bo nigdy nie stałam w ciąży w takiej kolejce).

Jak byłam na glukozie - było mi bardzo słabo, nie dawałam rady siedzieć na zwykłym krześle. Słaniałam się potwronie. W końcu przeprosiłam młodego, zdrowego pana, który z lubością czytał gazetkę na wygodnym fotelu... Miałam opcję: upaść albo poprosić o to co mi w danej chwili potrzebne...

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-01-08 o 11:56
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 11:54   #500
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

zawsze stoje cierpliwie w kolejkach.. jezszce mi sie nie zdarzylo, zeby ktos widzac moj brzuch mnie przepuscil.. natomiast majac jeden artykul w rece juz czesto bylam przepuszczana w kolejce..

ale ja tez tego nie oczekuje. Jak mi bedzie keidys slabo lub nie bede mogla stac to po prostu uprzejmie zapytam stojacych przede mna, czy mnie przepuszcza na poczatek.

nie chce bron boze szukac zaczepki tu na forum, mam takie zdanie.. czasami kobiety w ciazy (czesto tez tej wczesnej!) czuja sie, ze wszystko im sie nalezy, bez czekania.
W normalnej kasie ok. Ale ja nie mówię o normalnej kasie. Ale w Polsce w niektórych sieciach - są tzw kasy uprzywilejowane - 1 na cały sklep np - z oznaczeniem kobiety w ciąży i osoby starsze. I zgodnie z regulaminem wew sklepu - wiem bo moja znajoma jest menagerem w takim sklepie - po prostu w tych kasach osoby mają pierwszeństwo są dla nich i tyle. A jak nie ma tych osób to w zasadzie w drodze wyjątku obsługiwane są inne.

Ja nie korzystam z żadnych przywilejów dla kobiet w ciąży, komunikacją miejską nie jeżdżę, zasiłków nie dostaję, ciągle płaci mi wypłatę pracodawca a nie l4, więc jeżeli jakaś sieć ma taką usługę to nie widzę powodu żeby z tego nie korzystać - tak samo w mojej sieci medycznej gdzie mam abonament jest napisane " kobiety w ciąży bez kolejki" tam też z tego korzystam na pobraniu krwi. Do lekarza wiadomo - zapisy na godzinę więc to nie obowiązuje.

W przypadku kasy - bolą mnie nogi od stania w miejscu . W przypadku krwi - słabo znoszę bycie na czczo w ciąży.

Dodatkowo zanim ja byłam w ciąży, wielokrotnie takie osoby wchodziły przede mnie gdy podejmowałam ryzyko i stawałam w kasie dla uprzywilejowanych. To samo na pobraniu krwi. I nie widzę powodu dla którego mam z tego nie korzystać w tych konkretnych pktach.
Stary 2013-01-08, 11:58   #501
Moderna
Zakorzenienie

ahhh to przepraaszam, myslalam, ze to normalna kasa byla.. i kasjerka nie chciala przepuscic Cie na poczatek, wysylajac do kasy uprzywilejowanej
Stary 2013-01-08, 12:00   #502
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
W normalnej kasie ok. Ale ja nie mówię o normalnej kasie. Ale w Polsce w niektórych sieciach - są tzw kasy uprzywilejowane - 1 na cały sklep np - z oznaczeniem kobiety w ciąży i osoby starsze. I zgodnie z regulaminem wew sklepu - wiem bo moja znajoma jest menagerem w takim sklepie - po prostu w tych kasach osoby mają pierwszeństwo są dla nich i tyle. A jak nie ma tych osób to w zasadzie w drodze wyjątku obsługiwane są inne.

Ja nie korzystam z żadnych przywilejów dla kobiet w ciąży, komunikacją miejską nie jeżdżę, zasiłków nie dostaję, ciągle płaci mi wypłatę pracodawca a nie l4, więc jeżeli jakaś sieć ma taką usługę to nie widzę powodu żeby z tego nie korzystać - tak samo w mojej sieci medycznej gdzie mam abonament jest napisane " kobiety w ciąży bez kolejki" tam też z tego korzystam na pobraniu krwi. Do lekarza wiadomo - zapisy na godzinę więc to nie obowiązuje.

W przypadku kasy - bolą mnie nogi od stania w miejscu . W przypadku krwi - słabo znoszę bycie na czczo w ciąży.

Dodatkowo zanim ja byłam w ciąży, wielokrotnie takie osoby wchodziły przede mnie gdy podejmowałam ryzyko i stawałam w kasie dla uprzywilejowanych. To samo na pobraniu krwi. I nie widzę powodu dla którego mam z tego nie korzystać w tych konkretnych pktach.
kasa jaka by nie była sprzedawca drący się na klienta to lekka paranoja

przynajmniej wg mnie. zły dzień można mieć ale regulamin od tego jest.
15.10. 2011.

Stary 2013-01-08, 12:01   #503
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wasze kociaki ale mają masakryczne przygody ...biedactwa

ja postanowiłam zajrzeć do jednej z toreb na ciuszki i znalazłam ciuszki ninki na 62 - typowo dziewczęce .... i płakać mi się chce -już nigdy ich moje dziecko nie założy .takie maciupkie ,śliczne .......
Ale te adidaski to moga chyba byc dla chlopaka Przesliczne te ciuszki
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 12:01   #504
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
:
i nie bała się?!
Sama się zdziwiłam, bo zazwyczaj te Panie są dość miłe u mnie w tym sklepie najbliżej, a ta zaczęła do mnie tonem pretensji, że ona też w ciąży była i że się tej rozwydrzonej młodzieży we łbach poprzewracało, bo dostała kasę od rodziców i mam iść na koniec. Siedząc na kasie uprzywilejowanej!! Już pomijając że mam kurna 30 lat, na swoje zarabiam - a nawet jak nie, to nie jej biznes bo dzięki moim zakupom w tej ich sieci, ona ma pensje ...

Ja rozumiem, że babka prawie pod 60. że pewnie nie tak sobie wyobrażała swoje życie itp ale praca w usługach to niestety praca z klientem i trzeba być miłym - a jak ktoś sobie nie radzi z ogarnianiem swoich stanów emocjonalnych to niech się przekwalifikuje. Sama kiedyś dorabiałam sobie - na początku studiów w usługach i wiem że to nie jest łatwy kawałek chleba, ale po prostu zagryza się zęby i tyle. A nie że Mąż się na nią wydarł to ona będzie się na mnie wyżywać... Sorry akurat w takich sytuacjach to klient nasz pan, zwłaszcza że prawnie miałam racje.
Stary 2013-01-08, 12:02   #505
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
kasa jaka by nie była sprzedawca drący się na klienta to lekka paranoja

przynajmniej wg mnie. zły dzień można mieć ale regulamin od tego jest.
a to oczywiscie, ze paranoja.. sprzedawca nigdy nie powinien podnosic glosu czy kłócić sie z klientem.
Stary 2013-01-08, 12:06   #506
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

A z tą kasą to jakiś dziwny lot - bo kupowałam jajka, fakt zerówki , sos sojowy i brokuły
Stary 2013-01-08, 12:08   #507
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
mój mąż to starsznie chce łozeczkoz kołyską hmm, nie wiem co on sobie wyobraza ze huśtnie łózeczkiem i mały zaśnie hahahaa, ale mi tez sie takie widzi, tylko włąśnie czy jest ono takie przydatne i fajne jak sie zdaje czy to zbedna rzecz

Misiulka06
a zcemu odradza takie łózeczko kołyske, znasz powody konkretne?
Mi mama mowila, zeby nie ryzykowac z tymi kolyskowymi rzeczami - bo chcialam turystyczne z taka opcja kupic - bo stwierdzila, ze jak dziecko sie przyzwyczai, to normalnie nie bedzie moze juz chcialo spac ... to na pewno roznie jest, ale ja wole nie ryzykowac jednak, ze bede musiala po nocach stac i bujac i bujac i bujac
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 12:10   #508
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
A z tą kasą to jakiś dziwny lot - bo kupowałam jajka, fakt zerówki , sos sojowy i brokuły
no to poszalałaś Burżuj z ciebie opieprz za towar luksusowy wskazany

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Mi mama mowila, zeby nie ryzykowac z tymi kolyskowymi rzeczami - bo chcialam turystyczne z taka opcja kupic - bo stwierdzila, ze jak dziecko sie przyzwyczai, to normalnie nie bedzie moze juz chcialo spac ... to na pewno roznie jest, ale ja wole nie ryzykowac jednak, ze bede musiala po nocach stac i bujac i bujac i bujac
tez wychodze z tego zalożenia. jak najprościej bez dodatkow bo potem sobie sama krzywde zrobię.
15.10. 2011.

Stary 2013-01-08, 12:13   #509
mariolci
Rozeznanie

niestety coraz wiecej ludzi u nas zachowuje się jakby pracowało za karę nooo

a ja czytam wiadomsoci regionalne i piszą ze wiekszośc szpitali u nas ma zamkniete odwiedziny z powodu panujacej grypy , ponad 1000 przypadków i prawie 40 przypadków świnskiej grypy, kurcze trzaaa sie chronic przed tym diabelstwem

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
he no juz sie widze jak bujam bujam bujam i dalej bujam małego i tak przez calutkaa noc haha, no nieeee nie moze tak być!, ale to podobnie jak z nsozeniem na rękach, jak sie anuczy od amłego to potem małe skubańce wykorzystują to

Stary 2013-01-08, 12:13   #510
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
I wywalczyłaś ?
Nie, bo byłam z TŻ a on był skory kupić za cenę jaką mu tylko Pani powie, on by się oczywiście zgodził na wyższą i kupił. i nie chciałam już sie kłócić ale jak bym była sama to bym tak szybko nie odpuściła bo naprawdę tak mnie tym zdenerwowała, że masakra. A niestety to ich wina że źle ometkowali i powinna mi sprzedać w takiej cenie jaka była nabita a potem zmienić resztę, na sklepie żeby nie wprowadzać w błąd.
Z tego wszystkiego miałam skrobnąć e-maila do Croppa ale odpuściłam
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości