|
|
#301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)
Jak pachnie Grapewine & Oak ? Jest bardzo winogronowy?
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Jak dla mnie to takie zielone, kwaśnawe winogrona i trochę gałązek, jest trochę drzewny, może to ta kora dębu
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Przywitam sie z Wami, bo wlasnie planuje swoje pierwsze YC-zakupy ![]() Jeszcze sie nie zdecydowalam na nic konkretnego (wybor zbyt duzy, a fundusze wrecz odwrotnie ), ale ogladam, zachwycam sie, slinie....i zastanawiam sie dlaczego nikt mi predzej o YC nie powiedzial??? Mam jedno glupie pytanie, nie bijcie jesli o tym bylo (wyszukiwarka strajkuje mi od miesiaca, moze ktos i w tym wzgledzie potrafi mi pomoc?? ) - czy zwykly kominek nada sie na poczatek do topienia woskow?I jednak jeszcze jedno pytanie - skad bierzecie woreczki strunowe? |
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że może być zwykły kominek - ja nie kupowałam nowego mam swój stary od olejków. Ponieważ nie mam silikonowych foremek często uzywanych do topienia wosków ( ustawianych na kominku) ja uzywam takiej ma lej szklanej miseczki po swieczce zapachowej - idealnie mieści się w misce mojego kominka. Łatwiej mi ja wkładac do zmarażarki niz cały kominek aby pozbyc sie wypalonego wosku.
A co do woreczków strunowych to podobno sa na allegro - ja swoje mam z odzysku, po zakupach w biochemii urody i z innych źródeł .Dzisiaj zapaliłam pillar Cherries on Snow - bardzo spodobał mi sie zapach, jest taki cukierkowo - wiśniowy ale nie sztuczny i chemiczny. Przyjemnie rozpływa się po domu taką ciepłą słodyczą .
|
#305 | |
|
Zona najukochanszego Meza
|
Cytat:
![]() Nie tylko na poczatek ale ogolnie woski topimy co do zasady w kominkach - nada sie generalnie kazdy. Ja raczej sugerowalabym takie z wieksza miseczka niz mala. Te mniejsze maja czesto mniejsza odleglosc od tealighta do miseczki i woski szybciej sie wypalaja i czuc stearyne ![]() Woreczki strunowe sa nawet w sieciowkach spozywczych lub przez net - generalnie mozna je kupic prawie wszedzie.
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Ragutko, Gold
Zaraz sprawdze sobie to moje ustrojstwo olejkowe - moze bedzie ok? Miske ma dosc gleboka, choc niezbyt duza.... Myslalam, ze z tymi strunowymi woreczkami tez jakies tajemne zrodlo macie ![]() Lece wstecznie poczytac oba watki, pewnie sie jeszcze wielu rzeczy dowiem. |
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
mój patent na wosk w kominku do olejków: wkładam kawałek wosku do wypalonego tealighta (czyli do metalowej części), wstawiam do "pojemniczka" na olejek, podpalam tealighta i voila. Jak się świeczka wypali, mam pojemniczek na kolejną porcję wosku.
palę właśnie Garden Sweet Pea. Mały kawałek - duża moc, całkiem przyjemny, bardziej kwiatowy niż groszkowy, ale nienachalny i nieprzytłaczający. Edytowane przez melagu Czas edycji: 2013-01-07 o 18:51 |
|
|
|
#309 | |
|
Zona najukochanszego Meza
|
Cytat:
A jakby co to smialo pytaj
|
|
#310 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dostałam dzisiaj maila, że moje granulki z Aromatelli zostały wysłane. Nie mogę się doczekać.
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
Dziś byłam w świecie zapachów znów
niby polazłam żeby kupić przyjaciółce 4 woski ale oczywiście nie mogłam wyjść bez czegoś dla siebie dla odmiany zamiast kwiatowych wzięłam sobie mango peach salsa i strawberry buttercream. Ten drugi właśnie się rozpala w kominku. Zapach pycha A za to wczoraj były cięte róże. Powiem Wam że jak wąchałam ze słoja to większe wrażenie na mnie zrobił. Wosk ładnie pachnie, rzeczywiście jak róże z listkami w kwiaciarni wyjęte z wody, ale nadal faworytem jest loves me
|
#312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dopiero pozniej takie male, zielone, 'nasze' winogronka![]() Cytat:
woreczki strunowe sa tez w sklepach papierniczych
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tak mysle co to znaczy zwykly kominek
![]() ze nie napisali, ze do woskow?, a ile ludzi spzedajac kominki nie wie, ze w ogole woski istnieja, robia takie oczy ![]()
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taki zwyklak na olejki z Müllera za 3€ ![]() Magda s., dziekuje za kolejny typ z papierniczym Nie potrzebowalam wczesniej, wiec nie zwracalam uwagi czy takie cosie tam sa. Melagu, za Twoja podpowiedz tez dziekuje, pewnie sie przyda na szybkie zapachowe zmiany ![]() Znalazlam sobie sklep z przecenionymi swiatecznymi tartami, tam chyba w pierwszej kolejnosci sie zaopatrze. Zaluje, ze nie wybieram sie w najblizszym czasie do Polski, bo jednak w polskich sklepach woski sa tansze ![]() Ide dalej zaglebiac sie w liste, a towarzystwa dotrzymuje mi Ikeowa swiateczna swieczka Julmys - na moj maly pokoj wystarczajaca, ale chce juz cos nowego |
|
|
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
Cześć woskomaniaczki, mogę dołączyć do grona?
![]() Na razie cieszę się tylko pudrem dziecięcym, małą świeczką. Pachnie... hmm... pudrem dzięcięcym Zamówiłam jeszcze z Mydlarni Hebe woski: Clean Cotton, Lemon Lavender, Sun & Sand, Pink Lady Slipper, Cherries On Snow, Red Berry & Cedar, Black Cherry uwaga offtop... widzę, że są tu poznanianki. no bo nie znam żadnej konsultantki Oriflame, a chciałabym coś kupić. Znacie jakąś? Na prv
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie kolejny raz mini świeczuszka red berr & cedar na dobranoc. Lubię ją
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj z rana Soft Blanket, ale kiepsko go czuć
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
a pierwszy raz go odpalalas? bo ja mialam identycznie, ale dalam mu druga szanse (ten sam wosk pod 2 tealightem) i wtedy dopiero pokazal na co go stac, tzn. byl znacznie intensywniejszy
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję po powrocie z uczelni zapalić go drugi raz
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
o prosze jest groszek, to i doszla marchewka z groszkiem
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
Tak czytam sobie co piszecie i szlag mnie trafia, że nie zabrałam ze sobą kominka i chociaż jednego wosku. Chcę już do mojej kolekcji!
Właśnie dostałam maila z takim rabatem jak dostała Naati, szkoda że już nie mam kasy w tej chwili, bo chętnie bym wykorzystała.
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Ja paliłam Baby Powder na babskie spotkanie
Moim zdaniem jest słabo intensywny, porównałabym go do bańki mydlanej - niby coś tam jest, wiemy, że powinno być, a czuć mydło zwykłe białe. Nie wiem, jak z trwałością zapachu w pomieszczeniu - ale jedna ćwiartka pachniała przez 3 tealighty ![]() Ja generalnie oprócz kuchennych killerów jestem fanką wszystkich białych wosków mydlanych - Clean Cotton to mój Czy ktoś jeszcze majakieś propozycje, które mogłabym dokupić do mojej 'czwórcy' ?
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
O tak, Beach Walk powinien pasować. Jest taki wodno-świeży, ale nie kojarzy mi się z odświeżaczami do toalet tylko bardziej z takim słonawym mydełkiem.
|
#326 |
|
Rozeznanie
|
a ja coś nie mam szczęscia... albo nosa
![]() ostatnie próby z nowymi zapachami - garden sweet pea i strawberry buttercream zakończone klapą. słodkie na maksa, groszek jak dla mnie trochę sztucznawą guma do żucia zalatuje... ![]() no i czekam na świeczuchy, i czekam... i czekam...
24.01.2010 daję szansę moim włosom Edytowane przez gubis Czas edycji: 2013-01-08 o 12:15 Powód: boże wstyd, guma do 'rzucia' |
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak mam z ręcznikami, dopiero przy połowie wosku go czuję wyraźnie
|
|
|
|
#329 |
|
Piers do przodu
|
Dziewczyny czy mały klosz YK pasuje też na duży słój ??robię zamówienie i się zastanawaiam ....
|
#330 |
|
Rozeznanie
|
'na starość' mi się chyba nosowe preferencje mocno zmieniły... np nie byłam nigdy wybitną fanką lawendy, a cytrusy pod jakąkolwiek inna postacią niż owoc były moim wrogiem, natomiast po powąchaniu lavender&lemon...
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

), ale ogladam, zachwycam sie, slinie....
) - czy zwykly kominek nada sie na poczatek do topienia woskow?
.