W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 11:05   #2251
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Niestety dziś mnie nie wypuszcza, ordynator się darl ze jego diagnoze podważają, on twierdzi ze to rwa kulszowa a inni lekarze orzekli na podstawie badan ze to kolka nerkowa i wodonercze.
Jestem wściekła na maxa!
Chyba na własne zadanie się wpisze, bo to są cyrku zeby lekarze się klocili a ja jak debil leże z bolami.
Na dodatek moja Kolezanka wczoraj zmarła, była w 2 msc ciazy i zle się czuła, co chwile mdlala i słabo jej było, pojechała do szpitala a oni ze na takie coś nie bierze się ciężarnych na oddział i ze jest histeryczka. Zrobili jej morfologie i wyszło ze hemoglobiny miała 3, odrazu transfuzja krwi i szybko do Bydgoszczy do szpitala. Tam ciagle jej krew podawali, a hemoglobina co chwile spadała, zadecydowali o usunięciu ciazy, dostała krwotoku po lyzeczkowaniu i nie było szans okazało się ze ciąża uaktywnila nowotwór szpiku kostnego. Ona miała tylko 25 lat straszne to wszystko
szok... umarły dwa zycia...
ja wizyta w piątekoby było ok...

ide poczytać książkę albo chociaz sprobuje...
Stary 2013-01-08, 11:07   #2252
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
fajnie a skąd masz taką informację? każdy tak może?
napisałam maila,że to moja pierwsza ciąża,nie wiem co i jak i proszę o info co mi jest potrzebne,czy musze jakoś zakomunikować chęć rodzenia u nich itd
odpisał mi bardzo miły Pan lekarz,odpowiedział na wszystkie pytania i na koniec podał dwa numery-jak się zapowiem to załatwi położna która oprowadzi mnie po oddziale,co jest dla mnie ważne,że się dowiem jak tam wygląda..
do tego napisał,że mają w końcu doradców laktacyjnych dstępnych non stop co baaaardzo mnie cieszy.

Tak więc chyba każdy może sobie "pozwiedzać"

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:07   #2253
humpback
Zakorzenienie

u mnie twarz pryszczata, paznokcie bez zmian, a włosy jakieś takie dziwnie sianowate (układają się inaczej niż zwykle i nie odkręcają się końcówki ku mej uciesze )
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:09   #2254
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Bo nie kupuje się aut na "f" fiaty, fordy i wszystkie francuskie

My mamy Focusa jedynkę, zawieszenie jak marzenie, zakręty jakby byl przyklejony do drogi, progi zwalniające i dziury ledwo wyczuwalne i siedzenia wygodne
Tylko kurde bebechy mnie dobijają, blacha też, ale odrapalismy rdzę i ponaklejaliśmy specjalne naklejki w kolorze nadwozia to się w oczy nie rzuca
My mamy japończyki Mitsubishi i Mazdę i nic nam się nie psują
Stary 2013-01-08, 11:11   #2255
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
gosiulka mi wszyscy mówią że wyglądam na chłopczyka a będize dziewczynka
u mnie prawdopodobnie dziewczynka ale może jeszcze coś tam urosnąć między nogami

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Jak czytam te ceny badań to cieszę się, że ja to wszytsko robię na nfz. Właśnie ostatnio robiłam te same badania.

Co do łądnego wyglądania to mi ktoś tez tak już powiedział, że wyglądam łądnie w ciazy wiec może chopak. Chciałabym już wiedzieć...
ja niestety wszystkie badania odpłatnie. Jakbym chciała chodzić po skierowanie i jeździć tyle km na badania a później po wyniki to na jedno mi wyjdzie i wole sobie zapłacić
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:12   #2256
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Co do łądnego wyglądania to mi ktoś tez tak już powiedział, że wyglądam łądnie w ciazy wiec może chopak. Chciałabym już wiedzieć...
mi tez mówili, ze ładnie wyglądam, ale chyba z litości, bo ja widziałam co innegoNo i jest córa

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
A! mam info ze szpitala w którym chcę rodzić,że mogę podjechać pooglądać wszystko,i na poród biorę tylko rzeczy dla siebie,dla bejbika wszystko mają,wystarczą ciuszki na wyjście
Jakoś bliżej końca faktycznie pojadę,popatrzę sobie,oswoję się
u mnie tez można ziwedzić blok porodowynormalnie dzwonisz, umawiasz się i oprowadzająale mam nadzieję, na szkole rodzenia zaliczyć spacerek a jak się nie uda to sami pojedziemy z mężem

Kicha z ta pracą, ale coś dziwne z tymi fajkami...

Cytat:
fiatów, fordów i francuzów się nie kupujeKoleżanka ma Forda i włożyła w niego już 4k a nadal niewiadomo co się dzieje, nawet w aso nie wiedząJa polecam Hondy, są niezniszczalneno i Ople, bo części tanie i każdy Mietek naprawi
Szkoda, ze Wam teraz coś takiego wyskoczyło z tym autem, ale my tez mieliśmy niespodzianke w grudniu i 2k niezapowiedziane poszły w auto, ale w elementy eksploatacyjne, więc chociaż tyle, ale mimo wszystko wkurza ładowanie kasy w auto
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:13   #2257
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dziewczyny jesli macie u siebie sklep Aldi to baaaaaardzo polecam czekoladki Milch Jumbo
http://allegro.pl/milch-jumbo-milch-...925303287.html o takie. cena troche powyzej 5zl, ale w pudelku 7 batonikow. smakuja bardzo podobnie to kinder bueno i jak czlowiek zacznie jesc to oderwac sie nie moze kupilam sobie ostatnio, wrzucilam kilka do torebki i teraz podczas kazdego wyjscia z domu ciesze sie jak glupia, ze je tam znajduje wczoraj w zusie 15 osob przede mna, wiec siedzialam jadlam batoniki i czulam sie prawie jak w raju
Ja bardzo lubię Milky Mouse czy coś takiego Smakują jak kinder też
I dlatego nie chodzę do Aldika
Cytat:
Niestety dziś mnie nie wypuszcza, ordynator się darl ze jego diagnoze podważają, on twierdzi ze to rwa kulszowa a inni lekarze orzekli na podstawie badan ze to kolka nerkowa i wodonercze.
Jestem wściekła na maxa!
Chyba na własne zadanie się wpisze, bo to są cyrku zeby lekarze się klocili a ja jak debil leże z bolami.
Na dodatek moja Kolezanka wczoraj zmarła, była w 2 msc ciazy i zle się czuła, co chwile mdlala i słabo jej było, pojechała do szpitala a oni ze na takie coś nie bierze się ciężarnych na oddział i ze jest histeryczka. Zrobili jej morfologie i wyszło ze hemoglobiny miała 3, odrazu transfuzja krwi i szybko do Bydgoszczy do szpitala. Tam ciagle jej krew podawali, a hemoglobina co chwile spadała, zadecydowali o usunięciu ciazy, dostała krwotoku po lyzeczkowaniu i nie było szans okazało się ze ciąża uaktywnila nowotwór szpiku kostnego. Ona miała tylko 25 lat straszne to wszystko
No ale skoro twierdzi, że rwa to mógłby Cię wypuścić do domu, co więcej Ci pomoże??

A co do koleżanki to straszne
Cytat:
też byłam w szoku z tymi ćmikami..ale po chwili pomyślałam,że wcześniej jako paląca byłąbym przeszczęśliwa mając taką opcję..
czyli wracam do punktu wyjścia i szukania pracy.
ku rwa jego mać..

zaraz idę znów spać..
a ja mimo, że kiedyś paliłam to bym się nie cieszyła nie lubię jak się przy mnie pali i nie lubiłam tego nigdy... byłam prze szczęśliwa jak wszedł zakaz palenia w knajpach

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Ale kurcze nie mogła mi się wbić w żyłę bo mi jakoś ich widac nie było i tak mi dokuła rękę że nie moge teraz podnieść jej do gory
A to moja dzisiejsza stwierdziła, że nie będzie mi tam nic próbować i wkłuła się drugi raz w inne miejsce i nic nie boli
Cytat:
Wy tu o lakierach a ja musiałam pazurka obciąć i to króciutko, bo się zadzior zrobił, zaczęło pękać dalej i się zahaczało
Jeden to może przypadek, ale jak następny też zacznie to chyba wrócę do tabletek paznokciowych.
Kto pisze w necie takie pierdoły, że w ciąży i paznokcie i włosy lepsze, włosy też się nie poprawiły, ehh.
Bo to różnie bywa ja na początku miałam super paznokcie, teraz już gorzej ale znów wrócę do odżywki

Cytat:
napisałam maila,że to moja pierwsza ciąża,nie wiem co i jak i proszę o info co mi jest potrzebne,czy musze jakoś zakomunikować chęć rodzenia u nich itd
odpisał mi bardzo miły Pan lekarz,odpowiedział na wszystkie pytania i na koniec podał dwa numery-jak się zapowiem to załatwi położna która oprowadzi mnie po oddziale,co jest dla mnie ważne,że się dowiem jak tam wygląda..
do tego napisał,że mają w końcu doradców laktacyjnych dstępnych non stop co baaaardzo mnie cieszy.

Super, że tak Ci odpisali
Ja też się wybieram na zwiedzanie szpitala

---
Ogarnęłam sypialnię i kuchnię, wpadła na chwilę moja mama i pojarała się ciuszkami

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:17   #2258
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
My mamy japończyki Mitsubishi i Mazdę i nic nam się nie psują
To też zależy jak się trafi, sąsiadowi popsuł się lanos, kupił mazdę i też psy wieszal na początku ... teraz widzę, że jeździ.

Dla mnie najlepszy był Matiz, jeśli chodzi o naprawy, bo cała reszta łącznie z bezpieczeństwem to pozostawię bez komentarza. Nawet jak czasami coś nawaliło, to kwota była do przełknięcia, głupie łożysko do Matizka było 1/2 - 1/3 ceny do Focusa

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Nasze autko to takie zazdrosne dziecko i też chce czasami dostać coś nowego tylko dlaczego takie drogie te nowe rzeczy sobie wymyśla to nie wiem.

Zapomniałam mężowi wczoraj przypomnieć, żeby wycieraczkę sobie naprawił, może nie będzie padać, bo to od pasażera
Ale ja mu mówiłam, że siedzę w domu, niech jeździ na PKP moim ... ale on woli swoje "większe ego"
Justi a jaki Ty masz wózek upatrzony?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:19   #2259
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi a jaki Ty masz wózek upatrzony?
Póki co oglądam tylko w necie, raz pomacałam TAKO Laret i wydaje się być ok. Myślę, że w przyszłym miesiącu pojedziemy oglądać
Mohican mi się podoba no ale nie wiem, nie wiem To chyba najtrudniejsza decyzja Łatwiej było się zdecydować na dziecko

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:23   #2260
banka26
Zakorzenienie

Helo wyszlismy dopiero , dawid urosl niby ladnie ale dostalismy skieroeanie do szpitals i niesttety bedziemy 3 dni od tego roku weszlo ze trzdba tyle byc , nie wiwm jak damy rade a i zla wiadomosc doktor slyzzy szmery na sercu i do kardiologa skietowanie dostalismy . A szpital mamy 21 stycznia wiec za 2 tyg.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:24   #2261
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Łatwiej było się zdecydować na dziecko
dobre!!!
ja mam tako

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 11:26   #2262
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem wściekła na maxa!
O Jezuuu ile Ty się tam namęczysz.. A historia mnie powaliła

Cytat:
Hey,czytałam Was na kom,ale z kom odpisać nie idzie więc jednak jestem..
Poszlam do pracy i okazało się że na sali wolno PALIĆ
tak więc po pracy..
wróciłam z mega bólem głowy do domu gdzie okazało się,że nie przyszłą mi wypłata.
No to poleciałam z tą głową zrobić gnój.. wysłali.. ale co ryja za wszystkie czasy nadarłam to moje.

tż zemdlal w pracy,zajechał się tymi 17stkami,jest cieniem człowieka..rozbili mu to na 8 i 9tki.. dopiero

wróciłam,położyłam się,wstałam..i prawie 39gorączki..
nie wiedziałam gdzie góra jest,gdzie dół
no to dawaj na ip, tam "apap i leżeć"
ja mówię,że dziecko,że się boję, nic ku rwa "apap i leżeć,nie słyszała?"

wróciłam lezałam, przeryczałam pół nocy z pieprzonej bezsilności, wzielam pare tablet, temperatura prawie opanowana, i co najwazniejsze-maluch uroczo mnie skopal na pobudke..jestem spokojna choć mialam juz najgorsze mysli..

ale nigdy wiecej nie chce takich akcji
O FUCK.... kuźwa.. a tak miało być pięknie...Mam nadzieję,że szybko coś znajdziesz

Cytat:
To ja się też pożalę ...
Wczoraj mężuś oddał auto do mechanika na diagnostykę bo go coś dusi i gaśnie. Ile razy może zgasnąć auto na trasie BB-Katowice? 7 razy
No więc trzymałam kciuki za filtr paliwa, taki mały pikuś w porównaniu z resztą i co? Powiedzieli, że podpieli pod komputer i wyszło, że pompa paliwa jakieś błędy wysyła. Wymienili ten filtr na wszelki wypadek i mąż testuje ...
Się pytam ile pompa, 3 koła a ja się pytam za co? Na co mąż się pyta czy w razie co taka droga inwestycja w starsze auto ma sens. Tak więc nadal pozostaje pytanie za co, ale czy pompa czy nowe auto.
Jeszcze raz mi powie, że następnego też chce forda to go wystawię za drzwi żeby przemyślała sprawę. Owszem autko bardzo komfortowe, ale tak psuja że ja mam dosć.
Nadal trzymam kciuki, żeby to był filtr paliwa ...
Kurka jak nie urok to sraczka

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mamy forda i nie cierpię go. ford to zło

no to color będzie nam katalogi przesyłać

za skończone 23t
Color już może przesłać, tylko maila daj na priva

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:29   #2263
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bardzo lubię Milky Mouse czy coś takiego Smakują jak kinder też
I dlatego nie chodzę do Aldika
widzialam te myszki mrugaly do mnie z polki, ale wzielam tylko batoniki. nastepnym razem nadrobie zaleglosci
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:30   #2264
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co oglądam tylko w necie, raz pomacałam TAKO Laret i wydaje się być ok. Myślę, że w przyszłym miesiącu pojedziemy oglądać
Mohican mi się podoba no ale nie wiem, nie wiem To chyba najtrudniejsza decyzja Łatwiej było się zdecydować na dziecko
Na dziecko łatwiej bo nie decydujemy o płci. U mnie jakbym sama miała wybrać płeć to jeszcze bym pewnie nad tym dzieckiem myślała

Stary 2013-01-08, 11:31   #2265
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Hey,czytałam Was na kom,ale z kom odpisać nie idzie więc jednak jestem..
Poszlam do pracy i okazało się że na sali wolno PALIĆ
tak więc po pracy..
wróciłam z mega bólem głowy do domu gdzie okazało się,że nie przyszłą mi wypłata.
No to poleciałam z tą głową zrobić gnój.. wysłali.. ale co ryja za wszystkie czasy nadarłam to moje.

tż zemdlal w pracy,zajechał się tymi 17stkami,jest cieniem człowieka..rozbili mu to na 8 i 9tki.. dopiero

wróciłam,położyłam się,wstałam..i prawie 39gorączki..
nie wiedziałam gdzie góra jest,gdzie dół
no to dawaj na ip, tam "apap i leżeć"
ja mówię,że dziecko,że się boję, nic ku rwa "apap i leżeć,nie słyszała?"

wróciłam lezałam, przeryczałam pół nocy z pieprzonej bezsilności, wzielam pare tablet, temperatura prawie opanowana, i co najwazniejsze-maluch uroczo mnie skopal na pobudke..jestem spokojna choć mialam juz najgorsze mysli..

ale nigdy wiecej nie chce takich akcji
Łooo to dupa
a dużo osób tam pracuje?
Cytat:
To ja się też pożalę ...
Wczoraj mężuś oddał auto do mechanika na diagnostykę bo go coś dusi i gaśnie. Ile razy może zgasnąć auto na trasie BB-Katowice? 7 razy
No więc trzymałam kciuki za filtr paliwa, taki mały pikuś w porównaniu z resztą i co? Powiedzieli, że podpieli pod komputer i wyszło, że pompa paliwa jakieś błędy wysyła. Wymienili ten filtr na wszelki wypadek i mąż testuje ...
Się pytam ile pompa, 3 koła a ja się pytam za co? Na co mąż się pyta czy w razie co taka droga inwestycja w starsze auto ma sens. Tak więc nadal pozostaje pytanie za co, ale czy pompa czy nowe auto.
Jeszcze raz mi powie, że następnego też chce forda to go wystawię za drzwi żeby przemyślała sprawę. Owszem autko bardzo komfortowe, ale tak psuja że ja mam dosć.
Nadal trzymam kciuki, żeby to był filtr paliwa ...

Współczuję, bo wiem co to znaczy :|
I najlepsze jest to, że oni nie zakładają nowych pomp tyle stare oddają do rewitalizacji.
Nasze też jutro idzie do mechanika na czyszczenie baku bo ropa na stacjach ma tyle syfu, że ciągle nam zawala filtr.
I jak to mówią Ford gówno wort
A o alfach (my mamy) że wszyscy właściciele się znają, bo widzieli się rano w serwisie
Z nią było ok, póki rok temu nie urwałam zderzaka, a później się zaczęło...
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Helo wyszlismy dopiero , dawid urosl niby ladnie ale dostalismy skieroeanie do szpitals i niesttety bedziemy 3 dni od tego roku weszlo ze trzdba tyle byc , nie wiwm jak damy rade a i zla wiadomosc doktor slyzzy szmery na sercu i do kardiologa skietowanie dostalismy . A szpital mamy 21 stycznia wiec za 2 tyg.
Jak nie urok to sraczka.
To skierowanie to jest to co potrzebowaliście?
Z serduszkiem mam nadzieję, że lekarz przygłuchy.

A ja napisałam rano, położyłam się i zasnęłam.
Zawiozłam rano TŻ do pracy, bo tak walił drzwiami, że aż mnie kuźwica strzeliła, bo centralny się psuł i nie miałby jak zamknąć. W czasie jazdy się naprawił
Pies ma rozwolnienie, mimo, że nie wchodzi do salonu to wszedł i posrał panele. Smród jak diabli, kupa wielka bo po 50 kg owczarku, na szczęście było to rano i TŻ posprzatał

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 11:32   #2266
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
dacie radę w tym szpitalu, grunt, że małego przebadająa szmery bajery to może lekarz miał brudne uszy, nie nastawiaj się na coś złego. Grunt, że synek na prawo i lewo będzie przebadanyI super, ze urósłNo i ten szpital tak szybko, nieźle.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:32   #2267
xal
Zakorzenienie

Właśnie mi przypomniałyście, że wczoraj mąż jechał do kumpla oddać kompresor a ja go samego do aldika wysłałam po wodę po drodze ... przeszukam szafki co jeszcze sobie dokupił słodkiego, chyba że już wiedział, że do mamusi po ciasto jedzie

Stary 2013-01-08, 11:32   #2268
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
potraktujcie to jak 3dniowy urlop fajnie, ze mlody rosnie. pewnie mniej sie martwisz.
Stary 2013-01-08, 11:33   #2269
salviae
Zadomowienie

Witam, byłam na glukozie i muszę powiedzieć, że nie było tak źle spodziewałam się czego dużo paskudniejszego, gorszy był pusty żołądek do 11 ale już jesteśmy najedzeni i wypiliśmy kawę
ankaaa206 straszne z tą dziewczyną
axella to jak Cię przyjmowali przecież wiedzieli, że jesteś w ciąży to mogli uprzedzić o tym paleniu, u mnie w biurze też palili ale kiedy dowiedziałam się o ciąży to prosiłam żeby wychodzili, a od 7 tyg na l4

Ja też mam dylematy wózkowe już 4 biorę pod uwagę cały czas myślałam o Tako Perso, ale ostatnio coraz poważniej myślę nad tym http://allegro.pl/3w1-navington-cade...909423466.html jest leciutki ale nie wiem czy te małe koła sprawdzą się na leśnych drogach bo mam sporo wokół domu , moja sąsiadka miała X Landera i bardzo narzekała na niego tyle, że wydaje mi się, że taki wadliwy model jej się trafił - kółka odpadały, jakieś zatrzaski się łamały i 4 razy był w reklamacji, a dzisiaj przymierzałam się do mutsy evo- fajny tylko koła nie pompowane ale jechało się przyjemnie i Quinny ale on mi się zupełnie nie podobał jakiś taki mały i mało skrętny
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 11:34   #2270
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
citroena saxo tez mieliśmy, i ja już wolę tego forda

Cytat:
Napisane przez Lublana
no i Ople, bo części tanie i każdy Mietek naprawi
ja jakoś Opli nie lubię.
Stary 2013-01-08, 11:34   #2271
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jak nie urok to sraczka.
Ty masz chyba 2w1 bo i autko i sraczkę

Stary 2013-01-08, 11:34   #2272
diabli
Zakorzenienie

http://dziecisawazne.pl/chusta-nie-t...hustonoszenia/
Stary 2013-01-08, 11:34   #2273
Mysia mysz
Zakorzenienie

ja drążę dalej temat fotelików i ew. bazy szukam czegoś co mnie przekona, że baza da większe bezpieczeństwo a nie tylko komfort. Jak zobaczyłam ten filmik jak gość rusza fotelikiem w pasach to chyba zostałam przekonana

http://fotelik.info/pl/faq/

i tu piszą o tym żeby dziecko nie przebywalo regularnie ponad 2 godizny w foteliku, to co kiedyś pisałam
4. Ile czasu niemowlę może spędzać w foteliku?

Lekarze pediatrzy zalecają, by niemowlę nie spędzało w foteliku samochodowym więcej niż średnio 2 godziny dziennie. Nie jest to zbyt korzystna pozycja dla zapewnienia prawidłowego rozwoju układu mięśniowo-szkieletowego niemowlęcia. Nie należy więc używać fotelika 0-13 kg ponad konieczne minimum, używając go jako podstawowego miejsca do siedzenia, leżenia i transportu dziecka poza samochodem. Z drugiej strony, nie należy przesadzać i tragizować z tego powodu w sytuacji, gdy musimy odbyć od czasu do czasu podróż dłuższą niż 2-godzinna. Pamiętajmy, że ta właśnie specyficzna, półleżąca pozycja, tyłem do kierunku ruchu, zapewnia dziecku w foteliku 0-13 kg maksimum bezpieczeństwa. Jest to najbezpieczniejsza pozycja do przewożenia dzieci, jaką udało się do tej pory wymyślić.

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-01-08 o 11:36
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:35   #2274
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
HIV, VDRL, HPV i HCV na nfz? Gdzie tacy lekarze przyjmują co na hiv i zapalenia wątroby wystawiają skierowania? Znajoma ma kuzynkę lekarkę, która też jej wystawiała wszystkie skierowania w ciąży, a HIV i tą resztę musiała zrobić odpłatnie.
Ja chodzę do lekarki na nfz i wszytsko robię na skierowanie na nfz. Przy każdej wyzycie dostaje jakieś skierowanie na badania. Nigdy nie powiedziała mi, że mam sobie coś zrobić prywatnie. Nie wiem dlaczego wam każą płacić mimo, że leczycie się na nfz. Może to zależy od lekarza. Moja jest baaaardzo ostrożna. Momentami aż za bardzo. Kiedyś miałam torbiel na jajniku a ta mi kazała robić bete czy to nie ciaża ( też dała skierowanie ) no i jak wykryła mi nadżerkę to wysłała mnie do szpitala onkologicznego na kolposkopie zeby się upewnić, że to nic poważnego także babka dużo badań robi ogólnie. No i za każdym razem jak jestem na wizycie to zerka na malucha przez usg i osobno się umawiam na te 3 co mają być obowiazkowo.

Cytat:

My mamy Focusa jedynkę, zawieszenie jak marzenie, zakręty jakby byl przyklejony do drogi, progi zwalniające i dziury ledwo wyczuwalne i siedzenia wygodne
Tylko kurde bebechy mnie dobijają, blacha też, ale odrapalismy rdzę i ponaklejaliśmy specjalne naklejki w kolorze nadwozia to się w oczy nie rzuca
Jak szukaliśmy samochodu i ja mówiłam, że mi się fiesta podoba bo malutka to wujek Tż , który jest mechanikiem powiedział mi jedno zdanie
"Ford gów.no wart" i stwierdziłam, że skoro on który się tak upiera, żeby nie forda, a zna sie na tym bo ma dużo roboty to trzeba mu zaufać.

Cytat:

Cóz to za szpital. Też bym tak chciała, ale czy jestem w stanie zaplanować gdzie będę rodzić...moja koleżanka planowała rodzić w B-B ( 30km od nas ) a wylądowała w pobliskim szpitalu.

Cytat:
u mnie twarz pryszczata, paznokcie bez zmian, a włosy jakieś takie dziwnie sianowate (układają się inaczej niż zwykle i nie odkręcają się końcówki ku mej uciesze )
U mnei włosy bez zmian, paznokcie słabe ale to po zdjęciu żelowych które miałam na ślub, twarz spoko, gorzej z plecami.

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
ja niestety wszystkie badania odpłatnie. Jakbym chciała chodzić po skierowanie i jeździć tyle km na badania a później po wyniki to na jedno mi wyjdzie i wole sobie zapłacić
No ja mam blisko bo do lekarza jeżdżę 3km ( tam ma lepszy gabinet, nowocześniejszy niż u nas w mieście ), a do ośrodka na badania mam 5 minut spacerkiem wiec fajnie.

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
mi tez mówili, ze ładnie wyglądam, ale chyba z litości, bo ja widziałam co innegoNo i jest córa
Mi często Tż mówi, że pięknieje, a nie jest raczej taki skory do komplementów wiec może coś w tym jest. A może tak mu się wydaje bo noszę jego ukochane dziecko, które tak bardzo chciał.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:35   #2275
xal
Zakorzenienie

Cytat:
citroena saxo tez mieliśmy, i ja już wolę tego forda
Ponoć francuzy nie wyrabiają na naszych dziurach

Stary 2013-01-08, 11:37   #2276
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
dacie radę najważniejsze że dawida przebadają dokładnie
Stary 2013-01-08, 11:39   #2277
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
A! mam info ze szpitala w którym chcę rodzić,że mogę podjechać pooglądać wszystko,i na poród biorę tylko rzeczy dla siebie,dla bejbika wszystko mają,wystarczą ciuszki na wyjście
Jakoś bliżej końca faktycznie pojadę,popatrzę sobie,oswoję się
Super sprawa!
Ale z pracą to jakaś masakra! Skoro w miejscach publicznych nie można palić, to dlaczego w miejscu pracy można? WIem, że nic na to nie poradzisz, ale szkoda....

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
No własnie! Tez myślę, że mi tak mówią z litości Ale niech ma mała, po ciąży wrócę do siebie

Cytat:
Ojej, ale najważniejsze, że skierowanie do szpitala jest i będziecie mogli zrobić wszystkie badania. Będzie dobrze!

Idziemy na mini spacerek. Muszę troszkę świeżego powietrza zaczerpnąć. Mam nadzieję, że brzuch nie będzie się stawiać bardzo
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 11:39   #2278
xal
Zakorzenienie

Z fotelików to wczoraj się dowiedziałam o nowej firmie 4 safe czy jakoś tak. Ponoć jeszcze bardziej bezpieczne, bo boki wyższe, miększe niż maxi cosi cabrio. Posiada 5 gwiazdek bez bazy, same pasy.
Tylko tak się zastanawiam, jak dziecko ma mniejszy ruch, niby bezpieczniejsze, ale czy mi się nie wścieknie po pół godziny

Stary 2013-01-08, 11:39   #2279
salviae
Zadomowienie

Cytat:
dobre!!!
ja mam tako
A jaki masz ? Ja dostane do głowy z tymi wózkami mi też łatwiej było zdecydować się na dziecko

A jeszcze pokarze mój numer jeden przekraczający znacznie dziadkowy budżet
http://www.familyshop.com.pl/towar.p...=1021&id_kol=7
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:44   #2280
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Ja chodzę do lekarki na nfz i wszytsko robię na skierowanie na nfz. Przy każdej wyzycie dostaje jakieś skierowanie na badania. Nigdy nie powiedziała mi, że mam sobie coś zrobić prywatnie. Nie wiem dlaczego wam każą płacić mimo, że leczycie się na nfz.
Nie chodzę na nfz. Jakie robiłaś do tej pory badania w ciąży?

Cytat:
Może to zależy od lekarza. Moja jest baaaardzo ostrożna. Momentami aż za bardzo. Kiedyś miałam torbiel na jajniku a ta mi kazała robić bete czy to nie ciaża ( też dała skierowanie ) no i jak wykryła mi nadżerkę to wysłała mnie do szpitala onkologicznego na kolposkopie zeby się upewnić, że to nic poważnego także babka dużo badań robi ogólnie. No i za każdym razem jak jestem na wizycie to zerka na malucha przez usg i osobno się umawiam na te 3 co mają być obowiazkowo.
dla lekarza. A z tym usg, to nie kumam czaczy.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości