|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Farbowanie henną - część III
już się przestawiłam jeśli chodzi o kosmetyki(szampon i odżywka d/s z Alterry, naturia z cytryną i miodem b/s) nie moge znaleźć żadnych olejów, mam tylko oliwe z oliwek i rycynowy.
chciałabym zrobić te włosy henną, ale boje się rudego, w których średnio wyglądam, chciałabym ładny złotawy brąz, a nie rudawy
|
|
|
|
#1862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już wypróbowałam kilka, ale zawsze wracam do AlterryCo do brązów to niestety nie doradzę, bo od lat siedzę w rudych kolorach ale ten orzechowy brąz wydaje się spełniać założenia- z tego co wiem daje bardziej chłodny odcień i nie jest zbyt ciemny.
|
|
|
|
|
#1863 |
|
Raczkowanie
|
będę musiała jakiś wybrać w takim razie
niestety u mnie w mieście go nie ma, ale trzeba będzie pojechać! pierwsza studniówka już za tydzień, więc się jeszcze wstrzymam, ale niedługo chyba się zdecyduję na ten orzechowy brąz ;p
|
|
|
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
W środę farbowałam włosy henna orzechowy brąz khadi. Mam włosy gęste do połowy pleców i 100g henny wystarczyło mi tak akurat.
Kolor wyszedł ładny, przyciemnił mi włosy i jest bardzo brązowy. Włosy po spłukaniu henny nie plątały mi się, miałam wrażenie jakby wręcz były odżywione. Dopiero wczoraj umyłam je szamponem i nałożyłam maskę z oleje. Kolor jest naprawdę ładny, własnie takiego się spodziewała. Niestety nie mam zdjęć bo na każdym wyglądam jakbym miała czarne włos. Żałuję trochę że nie wzięłam jasnego brązu bo chyba w jaśniejszych odcieniach bardziej mi do twarzy ale i tak słyszałam wiele komplementów. Dziękuję za pomoc przy organizacji całego farbowania |
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
może udałoby Ci się jutro zrobić jakieś zdjęcie w świetle dziennym, żeby było widać kolorek? sama myśle nad tym odcieniem i jestem bardzo ciekawa efektów
|
|
|
|
#1866 |
|
koci świat
|
Ja dziś ( po wielkiej dyskusji z siostrą którą ostatnio namówiłam na hennę jasny brąz) zrobiłam jej mieszankę czyli tzw henno-glossolaminowanie. Ona chciała laminowanie ja chciałam jej zrobić glossa w końcu zrobiłyśmy wszystko w jednym. Do glossa dodałam żelatyny i to wszystko na 2 godzinki na głowę. Wyszło całkiem dobrze. Ona ma tak dziwne włosy - zero połysku. Uparłam się że będzie go miała. Zabroniłam jej nakładania farb chemicznych. Za to muszę jej sama kłaść moje wynalazki na głowę.
|
|
|
|
#1867 |
|
Raczkowanie
|
spróbuje jutro zrobić zdjęcie na zewnątrz, może mój aparat wtedy zacznie rozróżniać kolory.
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cieszę się, że wszystko poszło ok
|
|
#1869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam mieszkanki khadi ciemny brąz + 2 łyżki indygo i wyszedł mi ostatnio ciemny i chłodny kolor (który się nie wypłukuje nic a nic! jestem zadziwiona). Duużo ciemniejszy niż Twój, na zdjęciach czarny. Być może pomagają mi utrzymać "ciemności" regularne maski z shikakai i kalpi tone? Cytat:
Ciężko to pogodzić Jak zależy Ci mocniej na ciemnym i chłodnym kolorze to lepiej dogadzać indygo.
|
||
|
|
|
#1870 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak już wczesniej pisałam, nie udało mi się zrobić żadnego zdjęcia, na którym bym uchwyciła kolor moich włosów. Mam jedno zdjęcie by to potwierdzić i wrzucę link na którym dziewczyna ma identyczny kolor jak mój, ale kolor wyjściowy też miała podobny. http://www.khadi.pl/sprany-rudy
W okolicach ucha widać mniej więcej kolor jaki mi wyszedł. |
|
|
|
#1871 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym właśnie dziś zrobić laminowanie włosów (pierwszy raz). Hennuję włoski już ponad rok czasu (ciemny brąz + indygo). Rozumiem, że laminowanie nie wpływa źle na hennę i indygo? Bo troszkę się obawiam, że później będę miała jakieś kłopoty z hennowaniem.
|
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1875 |
|
Konto usunięte
|
Czy żel uniwersalny babydream wypłukiwał Wam henne? Zastanawiam się nad zmianą szamponu na jakiś bez SLS.
|
|
|
|
#1876 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1877 |
|
Strażnik Wizażu
|
Też się zastanawiam...
|
|
|
|
#1878 |
|
koci świat
|
ja siostrze laminuję tak co ok 3 tygodnie już od jakiegoś czasu 2-3 miesiące a w zeszłym tygodniu pierwszy raz nałożyłam jej hennę jasny brąz i wszystko było ok. W niedzielę zrobiłam to hennoglossolaminowanie i też jest ok. W końcu jej włosy jakiegoś blasku dostały
tak więc henna z laminowaniem się nie kłóci
|
|
|
|
#1879 |
|
Konto usunięte
|
Zrobiłam już dwie próbki. Jedną z amlą i henną (wyszedł jakiś dziwny, płowy brąz); druga: henna, papryka i odrobina soku z cytryny - wyszedł rudobrązowy kolor, bardzo ładny (i chyba taki sobie zrobię, ale chcę zobaczyć jeszcze efekt samej henny).
Nie mogę się doczekać do piątku, bo to wtedy będzie wielkie farbowanie
|
|
|
|
#1880 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1881 | |
|
koci świat
|
Cytat:
to trzymam kciuki aby wyszło tak jak chcesz !!!! i oczywiście po hennowaniu zdjęcia koniecznie wstaw !!!!
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny
wstawię. Co do trzymania pasm w cieple, to nie wymyśliłam sposobu, po prostu trzymam je zamoczone na spodeczku z henną. Wiem, to nie te same warunki, co będą przy hennowaniu, ale nie odtworzę ich idealnie przynajmniej wiem, że nie będę używać amli.
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak robiłam "odwrócone ombre" i farbowałam końce na czarno zawijałam je w woreczki foliowe, związywałam recepturką, kładłam na głowę i pod czapką dogrzewałam suszarką.
|
|
|
|
#1885 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1887 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
wow, nie wiedziałam ![]() Cytat:
Dziękujemy za wyjaśnienia
|
||
|
|
|
#1888 |
|
Konto usunięte
|
Czy jeśli henna normalnie ma stać 10h, to stanie się coś złego jak postoi 24?
|
|
|
|
#1889 |
|
koci świat
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

ja już wypróbowałam kilka, ale zawsze wracam do Alterry
ale ten orzechowy brąz wydaje się spełniać założenia- z tego co wiem daje bardziej chłodny odcień i nie jest zbyt ciemny.

O.O

wow, nie wiedziałam