Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 11:54   #931
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Do 3 roku? czy miesiąca?

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

roku pediatr mowi ze trzeba bo u nas z tym slonce roznie. tak wiec bede dawac, no chyba ze sie w sloneczniejsze kilmaty przeniesiemy

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Asia czy my o czymś nie wiemy ?? skąd wiesz jak ciemno jest w dupie u murzyna ??

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Chętnie oddam chociaż połowę
chetnie przyjme to na poł z maggie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:57   #932
lilka00
Wtajemniczenie

Hej, witam się ledwo żywa .

Jak Kinga się obudziła o 24, to zasnęła o 6:30, z czego 3 godziny z małymi przerwami płakała, myślałam, że oszaleję, teraz oczywiście odsypia, ja piję kawę i głowa mi pęka. Na prawdę nie wiem co jej odbiło... Wczoraj w dzień dużo spała, może to to, ale ten płacz? Nie rozumiem .
No chyba, że to skok, który jest wytłumaczeniem wszystkich dziwnych zachowań, akurat by pasowało, bo mała ma 11, 5 tygodnia.

Sojka fajne cycki .
Moje cyce to tragedia, ogromne, ciężkie i obwisłe, przed ciążą miałam duże i jędrne, takie fajne proporcjonalne, a teraz są okropne. Tyle co mi urosły to powinnam chyba mieć po 0,5 litra mleka w każdym . Teraz już tylko operacja mi pozostaje i to nawet nie wina karmienia, już ciąża je tak zniszczyła.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:59   #933
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Odnośnie ziemniaka. Nie polecam. Ugotowałam, podziubałam widelcem, dolałam swojego mleka aż zrobiła się taka ciapka. No ale Mati się dławił nim. Niewiem może za lepkie to. Wyrzuciłam, bo się bałam mu dawać.
.
Zrobiłam wczoraj identycznie tylko dodałam mm.Oliwka zwymiotowała, Hubert miał odruch wymiotny
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 12:01   #934
Sojka1990
Zadomowienie

hhmm... może dzisiaj jakaś sesyjka Zośce by w udziale przypadła... trzeba włączać piekarnik i grzać w domku
Stary 2013-01-08, 12:01   #935
kraven
Zakorzenienie

Afternoon myśle, że zapiszą maluszkowi żelazo.

Sojka biustonosz super i piękna zawartość

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 12:04   #936
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej, witam się ledwo żywa .

Jak Kinga się obudziła o 24, to zasnęła o 6:30, z czego 3 godziny z małymi przerwami płakała, myślałam, że oszaleję, teraz oczywiście odsypia, ja piję kawę i głowa mi pęka. Na prawdę nie wiem co jej odbiło... Wczoraj w dzień dużo spała, może to to, ale ten płacz? Nie rozumiem .
No chyba, że to skok, który jest wytłumaczeniem wszystkich dziwnych zachowań, akurat by pasowało, bo mała ma 11, 5 tygodnia.

Sojka fajne cycki .
Moje cyce to tragedia, ogromne, ciężkie i obwisłe, przed ciążą miałam duże i jędrne, takie fajne proporcjonalne, a teraz są okropne. Tyle co mi urosły to powinnam chyba mieć po 0,5 litra mleka w każdym . Teraz już tylko operacja mi pozostaje i to nawet nie wina karmienia, już ciąża je tak zniszczyła.
Witaj w klubie kiedyś też cieszyłam się ślicznym ładnym biustem, po dwóch ciążach zrobił się ociężały, obwisły - bez stanika wisi na brzuchu, do tego od ciężaru wyginają mi się plecy więc jeszcze gorzej wygląda. I nei ukrywam, jak skończę karmienie, mocno zastanwoie się na korekcja, skóra zrobiła się nierozciągnięta i ma delikatne rozstepy pod spodem

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 12:05   #937
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Tak jak Mój Maluch Szczęściary z Nas

Witam się. Wczoraj nadrabiałam bo przecież pędzicie jak szalone i jak już nadrobiłam zrobiłam się śpiąca i zasnęłam
Wczoraj byłam na szczepieniu ;/ Maks zniósł je baaardzo dzielnie, raz zapłakał ale za chwilkę był spokój za to w domu koło 19 dał nam popalić, płakał okrutnie i jak dostał butle o 21 tak zasnął do 6 rano

Waży 7600 dł. 62 cm obwód główki 41 i klaty 48 hihihi mam nadzieje, że nie będzie kurdupelkiem ;p
Pediatra powiedziała, że mam nie podawać wit d hmm.. można tak? Powiedziałam, że poprzednia lekarka przepisała mi mimo, że ma ją w mm a ta na to, że to jest błąd lekarski skoro dziecko je mm ;/ zwariować można. Przestane dawać a za miesiąc na kolejnym szczepieniu zobaczymy co będzie. Aaaa i mam jeszcze skierowanie na podcięcie wędzidełka językowego bo ma za krótkie. I to tyle..
Dziękuje za trzymanie kciuków
jak to nie dawać?Hubert ma podobną wagę 7500g praktycznie od ur jest na mm i dostaje 3-4 krople wit.D poniewaz jest duży, szybko rośnie i potrzebuje więcej witaminy od Oliwki.Kamil też był na mm od początku i normalnie dawałam wit D
Stary 2013-01-08, 12:09   #938
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
to może by go tak zmielić blenderem?
No bo kurcze co ja mam teraz podać? marchewa odpada. A jak zacznę karmic tylko słodkimi owocami to obiadków mi nie ruszy.
Też o blenderze myślałam, ale w sumie miałam paćkę totalną, a go zalepiało i się dławił. Także zrezygnowałam. A teraz możesz dać dynię, brokuła. Nie pamiętam co na tej rozpisce to wstawiałam było.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
nie no,nie tylko robie mu kanapki,kawe tez mu robie

Cytat:
Pediatra powiedziała, że mam nie podawać wit d hmm.. można tak? Powiedziałam, że poprzednia lekarka przepisała mi mimo, że ma ją w mm a ta na to, że to jest błąd lekarski skoro dziecko je mm ;/ zwariować można.
Nam każe podawać bez względu na rodzaj karmienia. Jedynie wit. K przy mm kazała odstawić.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość

no przeciez sobie zartuje mam jakos dobry humor od rana bo wczoraj wyplata byla
No i wszystko jasne

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Witajcie wybierałybyście się z Maleństwiem na spacer w taką pogodę? Jest minus 8........ a ja sobie "obiecywałam" że jak jest mroźniej niż -5 to nie wychodzę hm....
Jeśli nie ma wiatru to tak.

Cytat:
Tamllin no bez jaj cycków tu na głównym wywalać nie będę
Widziałam na mailu, super cycki i stanik też
Stary 2013-01-08, 12:12   #939
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Maggie odezwała się ta co brzuch ma!
Gda zapłaciłam jedyne 59zł w regularnej cenie stoi po 90 z groszem więc okazja była

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Maggie przepraszam zapomniałam żeś ierwsza w kolejce
oczywiście jak tylko pojadę do doktora Szczyta to poproszę aby wyciętą tkanke zachował do przeszczepu
He he też oglądam dr Szczyta swoją drogą nieźle sie można pośmiać oglądajac ten program

A tak na marginesie mogę prosić o dostęp do meila?
Też chcę zobaczyć cycki Sojki
Stary 2013-01-08, 12:14   #940
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Maggie odezwała się ta co brzuch ma!
Gda zapłaciłam jedyne 59zł w regularnej cenie stoi po 90 z groszem więc okazja była

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Maggie przepraszam zapomniałam żeś ierwsza w kolejce
oczywiście jak tylko pojadę do doktora Szczyta to poproszę aby wyciętą tkanke zachował do przeszczepu
Ale ja nie pytałam o cenę

Ja to same cycki mam spoko, ale te ROZSTĘPY które mam szpecą cały biust

Ja na pewno kiedyś pójdę wyciąć sobie skórę na cyckach i brzuchu z tymi rozstępami

Sojka kurczę, jak Ty to robisz że masz tai super brzuch? Tzn. wiem jak to robisz - zawsze się ruszałaś i nada ruszasz, jeżdżąc konno... Szkoda, że mi się nie chce tyłka ruszyć i brzuchala nadal mam trochę...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 12:15   #941
tamlin111
Zakorzenienie

COLDS ZROBIŁAM LISTĘ FREKWENCYJNĄ:
Do usunięcia z zerową liczbą postów:
spioszka, enigmama, coventry, Aneczka G, Coco Blanko
1 post - asiejka 86
4-5 postów - alfabia, Lady Beatta, Almariel.
Stary 2013-01-08, 12:36   #942
m_moni
Zadomowienie

nadrobiłam 2 dni.
przypomniałyście mi moją przeprowadzkę. dobrze, że już po wszystkim. cieszę się, że mamy wykończony dom tak jak chcieliśmy. a zapomniałam się pochwalić, że w sobotę zamówiliśmy drewniane drzwi na dół. będą w lutym. nie macie pojęcia jaka to radość mieć drzwi i się np. zamknąć w łazience

Cytat:
jestem wk^%$$##$ na maxa aaaaaaa krzyczę i gryzę !!! właśnie odebralismy przesyłkę od kuriera, na all zamówiliśmy nóż kurier odjechał a ja w tym momencie otwieram i nóż wygięty aaaaaaaaaaaaa i 70 zł w plecy aaaaaaaaaaaaaa

na dodatek duska jakaś niemrawa tylko spać bądź na rekach o co chodzi ?
uuu ja też ostatnio kupiłam skrzynkę na listy i z tyłu kawałek metalu był wygięty, ale na szczęście nie widać

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Matiś:
wszyscy piękni

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Moja babcia za to przebija wszystkie teściowe razem wzięte

"Jemu jest niewygodnie", "ta rączka tak niezdrowo wisi", "weź go połóż inaczej", "ja uważam, że nie powinnaś z nim nigdzie jeździć", "trzymaj głowę" itd.
Mamy z moją mamą niezły ubaw z tego

Cytat:
Napisane przez Sara777 Pokaż wiadomość
Ale słodziak

Spróbuję teraz wrzucić, pomniejszyłam zdjęcia tak jak radziłyście.

A jeżeli chodzi o macierzyński to chyba załatwię to szybciej, żeby mieć z głowy. A powiedzcie mi jeszcze proszę czy będąc w ciąży na L4 i przez okres macierzyńskiego naliczał nam się normalnie urlop i mogę go po macierzyńskim wykorzystać ? Przepraszam, że tak truję, ale ja ciemna masa w tych sprawach

Udało się Przedstawiam Wam zatem moją córę
śliczna, a jaka fajowa czuprynka

maggie Zuzia też pięknotka. powiedz gdzie kupiłaś tą opaskę?
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 12:36   #943
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dzień dobry,

Kurcze, w połowie lutego do pracy wracam, a ta moja córa dalej nic po za cyckiem nie tknie. Przy butli jest ryk, kleik wypluła, dzisiejszej marcherwka też nie została zaakceptowana... jedynie jabłka troche ruszy, ale co to za posiłek.
Co tu robić?
Stary 2013-01-08, 12:47   #944
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Kurcze, w połowie lutego do pracy wracam, a ta moja córa dalej nic po za cyckiem nie tknie. Przy butli jest ryk, kleik wypluła, dzisiejszej marcherwka też nie została zaakceptowana... jedynie jabłka troche ruszy, ale co to za posiłek.
Co tu robić?
Spróbuj Doidy Cup. Od 3 miesiąca można poić tym dziecko. Ja wczoraj spróbowałam dać odrobinę wody. Troszkę się wylało, ale 2 łyczki wziął
Stary 2013-01-08, 13:08   #945
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Raczej na 5 lat...:cool:Ja ide jutro zakładac ale jeszcze nie wiem czy zwykłą czy hormonalną.
Nie, wlasnie ten typ spirali ktory mam jest na 10 lat. Jeszcze mi specjalnie lekarz powtarzal kilka razy zeby mi nie zmieniali za 5 lat na nowa.

Cytat:
ale wam zazdroszczę że możecie mieć te wkładki 5 lat świętego spokoju a ja mogę sobie pomarzyć po 2cesarkach
A po cesarkach nie mozna wcale, czy to zalezy od konkretnego przypadku?
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:11   #946
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

gadzina usnęła więc rozpaliłam w kominku, wcinam ciasto i siedzę cicho jak mysz pod miotłą
nie chcę obudzić małej bo wiadomo... jak się zbudzi będzie zła

Asia, udanego urlopu

Afromental, Lena przy takich wynikach dostała żelazo i różne witaminy.bierze je już 2 miesiące. a jaki ma po nich apetyt
co 2 godziny wcina 120 ml, żadnego posiłku nie ominie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:15   #947
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Nie, wlasnie ten typ spirali ktory mam jest na 10 lat. Jeszcze mi specjalnie lekarz powtarzal kilka razy zeby mi nie zmieniali za 5 lat na nowa.

A po cesarkach nie mozna wcale, czy to zalezy od konkretnego przypadku?
Po cesarkach można, tylko Sojka ma biedaczka zmasakrowaną macicę zrostami (dobrze mówię?)

Dziewczyny, nosicie już swoje maluchy na biodrze? Bo ja tak czasami go jedną ręką trzymam.

Jeju nie mogę z tym Heniem, co on wyprawia przy cycu?! Rzuca się, pręży i ciągle odrywa, żeby się pogapić gdzieś i gadać. Wasze też tak mają?
Stary 2013-01-08, 13:16   #948
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

Afromental
Stary 2013-01-08, 13:17   #949
aga_ton
Wtajemniczenie

,
Stary 2013-01-08, 13:17   #950
aaliyah
Zakorzenienie

Ula ja mialam Mirene po pierwsze ciazy i bylam srednio zadowolona, bardzo mi na psychiczne samopoczucie wplywala no i mialam zerowe libido po jakims czasie.

Teraz jak na razie jest dobrze, zadnych plamien ani boli. Ciagle czekam na 1szy okres, zobaczymy jak to bedzie. Montaz drugiej byl zupelnie bezbolesny, w ogole nic nie czulam. Przy pierwszej tez nie bolalo, tylko lekki dyskomfort mialam i slabo mi sie troche zrobilo zaraz po instalacji.

Skutecznosc maja podobna, obie powyzej 99%. Mirena jest drozsza znacznie niz miedziana. Ale u mnie to nie mialo wplywu na decyzje bo w Anglii antykoncepcja jest calkowicie darmowa.

Wlasnie, Ula Ty mialas cc i mozesz spirale miec, nie?
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:19   #951
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

właśnie leci w radiu
Stary 2013-01-08, 13:20   #952
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

moja za to powiedziała ale mamusia cię utuczyła
ile Kinia waży ?
No weź przestań, to mój niespełna 3 miesięczny waży 7kg i ja tam się nie przejmuję. Na szczęście nikt mi nie mówi, że go utuczyłam, ale ja bym się nie przejmowałam jakby nawet.

Cytat:

Oblałam się wrzątkiem dziś. Całą nogę... Na szczęście stał już kilka minut, więc nie taki "świeży". Piecze Poszłam pod zimny prysznic, ale Henio zaczął ryczeć i musiałam wyskoczyć... Ech zdolna jestem
Mogę jeszcze powiedzieć jak to robiłam - wyparzałam Doidy Cup ze smoczkiem w środku i postanowiłam smoczek przycisnąć do dna nożem i nagle oczywiście przechyliłam ten KRZYWY KUBEK i chlust na mnie.
A już pomyślałam, że znów się wzięłaś za gotowanie

Cytat:
Piękny! Ale baaardzo mi przykro, Paulinka i tak wygrywa wszystkie rankingi piękności
A bo to chłop musi być piękny? Paulinka faktycznie lalunia

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

Nie jestem w ciąży

Cytat:
Też tak sądzę! Zaraz po moim oczywiście
A nie, bo po moim!

I gratuluję nowego mieszkanka, ale jak to z ogródkiem? Pozazdrościć. My z TŻ też się rozglądamy, bo niebawem zacznie się robić naprawdę ciasno. i też bym chciała kawałek czegoś, choćby taras duży. Bo na domek to raczej nie ma co liczyć, chociaż ... może..

Czytam o Waszych teściowych, moja u nas nie bywa. Nie wiem dlaczego tak, może dlatego że nie lubi się wtrącać z tego co widzę. A jak jesteśmy u nich to jak na razie nie mam zastrzeżeń, ponosi go pogada z nim i tyle, nic nie komentuje. Ale rzadko bywamy.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:21   #953
aga_ton
Wtajemniczenie

i z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że oprócz morfologii warto zrobić pomiar żelaza
Stary 2013-01-08, 13:22   #954
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ula ja mialam Mirene po pierwsze ciazy i bylam srednio zadowolona, bardzo mi na psychiczne samopoczucie wplywala no i mialam zerowe libido po jakims czasie.

Teraz jak na razie jest dobrze, zadnych plamien ani boli. Ciagle czekam na 1szy okres, zobaczymy jak to bedzie. Montaz drugiej byl zupelnie bezbolesny, w ogole nic nie czulam. Przy pierwszej tez nie bolalo, tylko lekki dyskomfort mialam i slabo mi sie troche zrobilo zaraz po instalacji.

Skutecznosc maja podobna, obie powyzej 99%. Mirena jest drozsza znacznie niz miedziana. Ale u mnie to nie mialo wplywu na decyzje bo w Anglii antykoncepcja jest calkowicie darmowa.

Wlasnie, Ula Ty mialas cc i mozesz spirale miec, nie?
No chociaż Ty żyjesz w cywilizowanym kraju szczęściaro... U nas aptekarze nie chcą sprzedawać środków antykoncepcyjnych, zasłaniając się klauzulą sumienia, a co dopiero darmowa antykoncpcja...
Stary 2013-01-08, 13:26   #955
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
nadrobiłam 2 dni.
przypomniałyście mi moją przeprowadzkę. dobrze, że już po wszystkim. cieszę się, że mamy wykończony dom tak jak chcieliśmy. a zapomniałam się pochwalić, że w sobotę zamówiliśmy drewniane drzwi na dół. będą w lutym. nie macie pojęcia jaka to radość mieć drzwi i się np. zamknąć w łazience

moni ja już mieszkam rok w nowym domu a dopiero teraz zamontowaliśmy niektóre karnisze w oknach
same karnisze, bo firanek, zasłonek jeszcze nie
Stary 2013-01-08, 13:27   #956
afternoon
Rozeznanie

Aga_ton dzięki za dpowiedź w sprawie żelaza afromental

Mi ginekolog odradzała spiralę ( jestem po cc), odradza niezależnie od przypadku.

Dziewczyny o co chodzi?? Dzwonił właśnie mąż z pracy ( pracujemy w tym samym miejscu) i mówi, że wg dyrektora nie nabywam praw urlopowych będąc na macierzyńskim, tzn. ja mam macierzyński do 4 lutego, potem 4 tyg. dodatkowego i potem chciałam wykorzystać tegoroczny urlop prawie w całości i kawałek pozostałego z zeszłego roku. A potem wychowawczy do końca sierpnia,od września do pracy. Czy to naprawdę tak wygląda, że urlop moge wykorzystywac dopiero po powrocie z wychowawczego? Wstyd się przyznać, ale ja jestem trochę ciemna w tym temacie Pomóżcie proszę
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:30   #957
aga_ton
Wtajemniczenie

już się naspała

ledwo oczy otworzyła i już zawodzi ale się nie dam. ciekawe która pierwsza odpuści

jest szansa, że ona bo między pojękiwaniem jeszcze przymyka oczy
oby, oby...
Stary 2013-01-08, 13:40   #958
Dearlie
Zakorzenienie

Dziewczyny ja tak na szybko tylko, żeby napisać, że u nas dzisiaj gorzej. Byliśmy u naszej pediatry i mimo, że osłuchowo nasz maluch czysty, to bardzo nie podoba jej się jego kaszel. Dostaliśmy z przychodni nebulizator i mamy robić nebulizować Antka 4 razy dziennie ( 2x Pulmicort + NaCl, 2x Mucosolvan +NaCl) Jak do czwartku nie będzie poprawy to włączamy antybiotyk, a jak zacznie się pogarszać to od razu do lekarza.

Wlaczyliśmy właśnie z tym nubilizator i mam pytanie. Czy któraś z Was ma jakiś dobry sposób, aby bezstresowo dla malucha to robić? Nasz Antek cały czas przy tym płacze. W jakiej pozycji najlepiej to robić? Czy któraś z Was inhalowała którymś z tych leków? Jeżeli tak to jaką dawkę dawałyście Pulmicortu na jedną inhalację, bo ja nie wiem czy dobrze zrozumiałam, a chwilowo nie mogę dodzwonić się do naszej pediatry.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2013-01-08 o 13:42
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:50   #959
elena_100
Wtajemniczenie

czołem, moje dziecko brzydko dziś spało znowu.......

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

tak sobie myślę, że z chęcią wróciłabym do pracy ale max na 1/2 etatu żeby jak najdłużej być z Zuzanką, patrzeć jak sie rozwija, być przy pierwszych krokach, słowach itd. No i uczyć ją wszystkiego..
Ostatnio czytałam, że dobrze jest pokazywać dziecku już nawet półrocznemu słowa zapisane na karteczkach z odpowiednimi obrazkami np. mama tata dom pies itd. Podobno wówczas maluchy szybciej się uczą, bardziej rozwijają intelektualnie. właśnie tworzę taki "słownik" karteczkowy. w tym tygodniu wydrukuję i będziemy się bawić

Sojka, fajne te staniki.
na razie zamówię sobie jeszcze do karmienia z alles http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...858165394.html
Ja mojej piszę i czytam karteczki już od dwóch miesięcy. Ważne, żeby słowa pokazywać kilka sekund.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
również mówię dobranoc
a na koniec dnia kilka zdjęć - znów dopadła mnie wena

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
będziemy chyba zamawiać wizytę domową, bo lekarka wczoraj nie odebrała ani telefonu w gabinecie, ani komórki, ani stacjonarnego pojechałybyśmy z mamą do ośrodka, ale mama się boi jeździć, mamy dwójkę dzieci na opiece (Oliwka i moja siostrzenica, a ona jest zdrowa) i nie chcę ryzykować...
No jasne, szkoda nazbierać zarazków.

Cytat:
Tak jak Mój Maluch Szczęściary z Nas

Witam się. Wczoraj nadrabiałam bo przecież pędzicie jak szalone i jak już nadrobiłam zrobiłam się śpiąca i zasnęłam
Wczoraj byłam na szczepieniu ;/ Maks zniósł je baaardzo dzielnie, raz zapłakał ale za chwilkę był spokój za to w domu koło 19 dał nam popalić, płakał okrutnie i jak dostał butle o 21 tak zasnął do 6 rano

Waży 7600 dł. 62 cm obwód główki 41 i klaty 48 hihihi mam nadzieje, że nie będzie kurdupelkiem ;p
Pediatra powiedziała, że mam nie podawać wit d hmm.. można tak? Powiedziałam, że poprzednia lekarka przepisała mi mimo, że ma ją w mm a ta na to, że to jest błąd lekarski skoro dziecko je mm ;/ zwariować można. Przestane dawać a za miesiąc na kolejnym szczepieniu zobaczymy co będzie. Aaaa i mam jeszcze skierowanie na podcięcie wędzidełka językowego bo ma za krótkie. I to tyle..
Dziękuje za trzymanie kciuków
No nie wiem, ja bym dawała witaminę. U nas lekarze zalecają mimo mm.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:52   #960
Konczita
Zakorzenienie

duśka na spacerze na 30 minut poszła ... cisza w domu tego mi chyba trzeba ...

kurcze widzę że tu wcześniejsze powroty do pracy niż mój i maggie .. masakra ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości