|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3991 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 400
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Dziewczyny, planowa³am kupiæ jak±¶ drogeryjn± od¿ywkê silikonow± - zastanawia³am siê nad ró¿owym Elseve Nutri Gloss, nad Czarn± z Arginin±, albo Bia³±. Albo ewentualnie ¯ó³t±
![]() No i my¶lê nad Gliss Kurami (Ale¿ mam zawê¿ony wybrór! Mo¿ecie co¶ poleciæ, doradziæ, zarzuciæ jakimi¶ opiniami? ![]() Cytat:
Moje w zimie szalej±, nie potrafiê sobie z nimi poradziæ, chocia¿ od¿ywki, olejowanie pakujê tylko na koñce.. Nic siê nie s³uchaj±! Pierony jedne!
|
|
|
|
|
#3992 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 961
|
Cytat:
|
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
nafiyqa!
Jak siê czujesz? Maleñstwo daje Ci do wiwatu? Wszystko ok? ![]() Owsianka wg trommela: W skrócie: gotujê j± zawsze na mleku, potem dodajê miodu, kakao, owoce.. Ale po kolei: Do garnuszka wlewam odpowiedni± ilo¶æ mleka - na oko szklankê. Gotujê samo mleko, potem dosypujê p³atków owsianych i gotujê ca³o¶æ jeszcze przez chwilkê, a¿ p³atki bêd± tak miêkkie, jak chcê. Czasami gotujê d³u¿ej i wychodzi ciapa-lapa, a czasami wolê twardsze do gryzienia. I wszystko zjadam na ciep³o po dodaniu w/w ulepszaczy ![]() Pyycha! A¿ dzisiaj kupiê sobie owies, bom dawno nie jad³a
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
ja zawsze jem na cieplo, z mlekiem. Szklankê mleka wstawiam na gaz ¿eby sie gotowa³o, tymczasem w tej samej szklance przygotowujê sobie p³atki proporcje - pó³ szklanki p³atków i zalewam mlekiem. Stoi to sobie chwilê a¿ lekko zmiêknie, gdy mleko w garnuszku zaczyna siê gotowaæ to przelewam p³atki z zimnym mlekiem do tego garnuszka, mieszam i gotuje siê znowu a¿ ponownie siê zagotuje, a p³atki zmiêkn±.
|
|
|
|
#3995 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ewentualnie bawiê siê mikrofalówk±, ale to grozi eksplozj±. ![]() nafiyqa, gadaj, jak ro¶nie M³ody?
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki
![]() Dzwonili do mnie przed chwil± z banku i jutro idê na rozmowê, ale muszê siê przygotowaæ z wiedzy o produktach finansowych, podatku Belki itp. wiêc zasiadam do nauki
|
|
|
|
#3998 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
Cytat:
![]() Maska dro¿d¿ow± zrobi³a mi susz na d³ugo¶ci :/ Dzieki
Oh, foolish.. Harmless.. Foolish, harmless child.. Edytowane przez justusia16 Czas edycji: 2013-01-08 o 12:44 |
|
|
|
|
#3999 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 143
|
Hej
¦ni³o mi siê ,¿e farbowa³am w³osy henn± na rudo
|
|
|
|
#4000 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 492
|
|
|
|
|
#4001 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#4002 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 492
|
Cytat:
![]() Jak czerñ to farbowanie dwustopniowe - najtrwalsze
|
|
|
|
|
#4003 | |
|
Zadomowienie
|
Postanowi³am podziwaczyæ i zalaminowa³am siê ¿elatyn±. Poprzednie dwa razy pupy nie urwa³y, t³umaczy³am sobie zbyt czêstym u¿ywaniem protein w od¿ywkach/maskach, lub zbyt ma³± ilo¶ci± dodanej ¿elatyny. Teraz dowali³am jej wiêcej, wiêc siê nie zdziwiê, jak zostanê przez najbli¿szy tydzieñ etatow± miot³±
![]() Do Wiednia!? Osooom! ![]() Jak nie boisz siê spotkañ z nieznajomymi poznanymi w necie, to daj znaæ! Skoczym na jakie piwo, obczaim w³osy na ¿ywo! A TUTAJ skelp on-line, a TU info o godzinach otwarcia, adresie ![]() Cytat:
![]() Powodzenia! |
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Cytat:
Kto¶ mi stale wykupuje Dzi¶ pójdê poszukaæ.
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 207
|
Notka, która znalaz³am dzisiaj w jednej z gazet (przez to wlosomaniactwo wszêdzie widzê co¶ o w³osach :P), wypowiedz prawnika:
"By³am ostatnio u poleconego fryzjera, który zniszczy³ mi w³osy. Obcial je zbyt krótko i ufarbowal na inny kolor ni¿ chcia³am.Czy to prawda, ze mog³am nie zap³aciæ? (...) W takiej sytuacji kiedy wynik pracy fryzjera by³ niezgodny z Pani oczekiwaniem, mog³a Pani od razu za¿±daæ poprawek lub nie zap³aciæ za us³ugê. Teraz powinna Pani dostarczyæ pismo reklamacyjne, w którym opisze Pani powód niezadowolenia i wyznaczy termin dodatkowej, bezp³atnej us³ugi. Je¶li fryzjer nie bêdzie w stanie naprawiæ szkody, bêdzie musia³ zwróciæ Pani pieni±dze za poprzednia wizytê. Je¿eli dodatkowo konieczne by³o zakupienie specjalnych odzywek oraz skorzystanie z dodatkowych zabiegów, to mo¿na domagaæ siê stosownego odszkodowania. Niezbêdne jest jednak udowodnienie tych kosztów, czyli przedstawienie rachunków. (...)"
|
#4006 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 056
|
No no, mo¿e siê spe³ni
a ja w³a¶nie zmy³am len. Nie powiem, fajne w dotyku. Wiêcej zobacze za 3 godziny jak wyschn±
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4008 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4009 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Nie wiem czy by mi by³o dobrze w rudym. Mia³am w³osy farbowane na blond pó¼niej kilka odcieni br±zu i raz mia³am prawie czarne
|
|
|
|
|
#4010 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tromm, Scarrabeo, malenstwo wcale takim malenstwem juz nie jest ![]() Duzy byk z niego (glowka 3 tygodnie starsza niz wskazuje na to termin porodu, brzuszek 2 tygodnie, takze zapowiada sie szybszy porod w zasadzie to za miesiac... ). Poza tym wszystko gra. Wypina sie pupka na wszystkie strony brzucha, lubi tez wsadzac mi nozki pod zebra ![]() Ciaza mi szczegolnie nie dokucza, gin twierdzi, ze jestem stworzona do rodzenia dzieci, bo nie mialam jeszcze zadnych typowo ciazowych dolegliwosci ![]() Takze odnalazlam kolejny bezuzyteczny talent w sobie
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-01-08 o 13:13 |
||||
|
|
|
#4011 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 331
|
a ja mia³am dzisiaj i¶æ na w³osowe zakupy i dupa
zapomnia³am kasy
|
|
|
|
#4012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiêc oby tak dalej i oby za miesiac by³ zdrowy i silny ch³opczyk
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cudownie, ¿e dobrze siê czujesz i wszystko jest dobrze
|
|
#4014 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i talentu pozazdro¶ciæ. Wcale nie taki bezu¿yteczny. ![]() £uhuhu, szykujta siê, forumowe Ciotki, trzeba wyprawkê zacz±æ kulaæ! ![]() Idê rapowaæ pod prysznicem! Jo³!
dzi¶dzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-01-08 o 13:23 |
||
|
|
|
#4015 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 285
|
Dziewczyny a czy wiecie mo¿na czy Humavit skrzyp i pokrzywa mo¿na równocze¶nie za¿ywaæ z Vitapil?
|
|
|
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
daj znaæ jutro, jak posz³o ![]() Cytat:
to trzymajcie siê dzielnie i nie zapomnij nam daæ znaæ, jak ju¿ maluszek przyjdzie na ¶wiat
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Trochê mnie wysypa³o. Leczê zmiany resztk± effeclaru AI- wypada³oby uzupe³niæ zapas bo dla mnie ten krem jest niezast±piony je¶li chodzi o wszelkie niespodzianki. Nie wiem czy to nie przez koktajl dro¿d¿owy albo Revalid, ale podejrzewam raczej koñskie dawki cynku organicznego.
Nie narzekam bo ten cynk jak do tej pory uchroni³ mnie przed chorob±, ale zastanawiam siê co robiæ dalej. Martwi mnie wyprysk na dekolcie bo tam d³ugo siê goj±. Na twarzy to ¿aden problem- dzieñ- dwa i nie ma ¶ladu. Piæ nadal te dro¿d¿e czy zrobiæ przerwê? ![]() A mo¿e zrobiæ przerwê od Revalidu? 1 tabletka ma 2,2 mg cynku. Bra³am 2-3 razy dziennie po jednej. Jak zaczê³am braæ koñskie dawki cynku organicznego czyli tydzieñ temu to bra³am tylko 1 rano, ¿eby nie przedawkowaæ cynku. |
|
|
|
#4018 | |||||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
Cytat:
My¶lê jakim tu kwasem przywaliæ i czy kwasy rzeczywi¶cie chocia¿ trochê je zmniejsz±. Cytat:
A jeszcze rok, dwa lata temu to mia³am dos³ownie skorupê na ramionach.Podwójnie siê cieszê, bo tanio i pomaga ![]() Kiedy¶ próbowa³am z olejkami do wanny, ale mycie potem wanny ju¿ nie by³o takie fajne ![]() No nie? Ciasteczka jak nic ![]() Zdrowiej ca³kiem! ![]() Cytat:
I jeszcze jedno: z tego co pamiêtam robisz tak¿e studium kosmetyczne. Stosujecie na zajêciach/praktykach kosmetyki profesjonalne Apisu? Cytat:
Pojawi³a siê niedawno oferta pracy w mojej bran¿y, spróbujê, mo¿e chocia¿ zacznê siê hartowaæ w bojach rozmowowych o pracê ![]() Cytat:
![]() Mam jednak mieszane uczucia do tej dro¿d¿owej... Mia³am siedziec na uczelni do 15, a tu przyje¿d¿am (zaznaczam, ¿e mam spory kawa³ na uczelniê) i siê okazuje, ¿e babka przychodzi bezczelnie i odwo³uje zajêcia. Musia³abym czekaæ 3 h na wyk³ad wiêc sobie darowa³am i wróci³am...Kocham moj± uczelniê, a jeszcze bardziej j± pokocham jak zakoñczy siê tam moja edukacja... ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|||||||
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
kupi³am dzi¶ ¿el do w³osów artiste za 2,50z³ ( zapomnia³am, ¿e Kascysko poleca³a mi krem, ale mam nadziejê, ¿e nie bêdzie du¿o gorszy
) i jutro bêdê próbowa³a utrwaliæ fale po dyfuzorze. oby co¶ z tego wysz³o o , taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-styling.html Cytat:
do wanny dodajê olejków zazwyczaj w pi±tek, bo w sobotê rano i tak sprz±tam mieszkanie i myjê wannê
|
|
#4020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To nie jest szkodliwe, tylko to taki zagêstnik - wype³niacz ![]() No co Ty, mamy tylko Bielendê i Farmonê - co robimy co¶ na twarzy to mam wysyp, ewentualnie uczulenie ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.

na rudo 
Dzi¶ pójdê poszukaæ.