|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
to na poł z maggie
|
||
|
|
|
#932 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, witam się ledwo żywa
.Jak Kinga się obudziła o 24, to zasnęła o 6:30, z czego 3 godziny z małymi przerwami płakała, myślałam, że oszaleję, teraz oczywiście odsypia, ja piję kawę i głowa mi pęka. Na prawdę nie wiem co jej odbiło... Wczoraj w dzień dużo spała, może to to, ale ten płacz? Nie rozumiem .No chyba, że to skok, który jest wytłumaczeniem wszystkich dziwnych zachowań, akurat by pasowało, bo mała ma 11, 5 tygodnia Sojka fajne cycki .Moje cyce to tragedia, ogromne, ciężkie i obwisłe, przed ciążą miałam duże i jędrne, takie fajne proporcjonalne, a teraz są okropne. Tyle co mi urosły to powinnam chyba mieć po 0,5 litra mleka w każdym . Teraz już tylko operacja mi pozostaje i to nawet nie wina karmienia, już ciąża je tak zniszczyła .
|
|
|
|
#933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
hhmm... może dzisiaj jakaś sesyjka Zośce by w udziale przypadła... trzeba włączać piekarnik i grzać w domku
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Afternoon myśle, że zapiszą maluszkowi żelazo.
Sojka biustonosz super i piękna zawartość
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#938 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Widziałam na mailu, super cycki i stanik też
|
||||
|
|
|
#939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak na marginesie mogę prosić o dostęp do meila? ![]() Też chcę zobaczyć cycki Sojki ![]()
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to same cycki mam spoko, ale te ROZSTĘPY które mam szpecą cały biust Ja na pewno kiedyś pójdę wyciąć sobie skórę na cyckach i brzuchu z tymi rozstępami Sojka kurczę, jak Ty to robisz że masz tai super brzuch? Tzn. wiem jak to robisz - zawsze się ruszałaś i nada ruszasz, jeżdżąc konno... Szkoda, że mi się nie chce tyłka ruszyć i brzuchala nadal mam trochę... |
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
COLDS ZROBIŁAM LISTĘ FREKWENCYJNĄ:
Do usunięcia z zerową liczbą postów: spioszka, enigmama, coventry, Aneczka G, Coco Blanko 1 post - asiejka 86 4-5 postów - alfabia, Lady Beatta, Almariel. |
|
|
|
#942 | |||
|
Zadomowienie
|
nadrobiłam 2 dni.
przypomniałyście mi moją przeprowadzkę. dobrze, że już po wszystkim. cieszę się, że mamy wykończony dom tak jak chcieliśmy. a zapomniałam się pochwalić, że w sobotę zamówiliśmy drewniane drzwi na dół. będą w lutym. nie macie pojęcia jaka to radość mieć drzwi i się np. zamknąć w łazience ![]() Cytat:
ja też ostatnio kupiłam skrzynkę na listy i z tyłu kawałek metalu był wygięty, ale na szczęście nie widaćwszyscy piękni Cytat:
Cytat:
![]() maggie Zuzia też pięknotka. powiedz gdzie kupiłaś tą opaskę?
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Kurcze, w połowie lutego do pracy wracam, a ta moja córa dalej nic po za cyckiem nie tknie. Przy butli jest ryk, kleik wypluła, dzisiejszej marcherwka też nie została zaakceptowana... jedynie jabłka troche ruszy, ale co to za posiłek. Co tu robić? |
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mi specjalnie lekarz powtarzal kilka razy zeby mi nie zmieniali za 5 lat na nowa. A po cesarkach nie mozna wcale, czy to zalezy od konkretnego przypadku? |
|
|
|
|
#946 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
gadzina usnęła więc rozpaliłam w kominku, wcinam ciasto i siedzę cicho jak mysz pod miotłą ![]() nie chcę obudzić małej bo wiadomo... jak się zbudzi będzie zła ![]() Asia, udanego urlopu ![]() Afromental, Lena przy takich wynikach dostała żelazo i różne witaminy.bierze je już 2 miesiące. a jaki ma po nich apetyt ![]() co 2 godziny wcina 120 ml, żadnego posiłku nie ominie
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, nosicie już swoje maluchy na biodrze? Bo ja tak czasami go jedną ręką trzymam. Jeju nie mogę z tym Heniem, co on wyprawia przy cycu?! Rzuca się, pręży i ciągle odrywa, żeby się pogapić gdzieś i gadać. Wasze też tak mają? |
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#949 |
|
Wtajemniczenie
|
,
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Ula ja mialam Mirene po pierwsze ciazy i bylam srednio zadowolona, bardzo mi na psychiczne samopoczucie wplywala no i mialam zerowe libido po jakims czasie.
Teraz jak na razie jest dobrze, zadnych plamien ani boli. Ciagle czekam na 1szy okres, zobaczymy jak to bedzie. Montaz drugiej byl zupelnie bezbolesny, w ogole nic nie czulam. Przy pierwszej tez nie bolalo, tylko lekki dyskomfort mialam i slabo mi sie troche zrobilo zaraz po instalacji. Skutecznosc maja podobna, obie powyzej 99%. Mirena jest drozsza znacznie niz miedziana. Ale u mnie to nie mialo wplywu na decyzje bo w Anglii antykoncepcja jest calkowicie darmowa. ![]() Wlasnie, Ula Ty mialas cc i mozesz spirale miec, nie? |
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#952 | ||
|
Zakorzenienie
|
No weź przestań, to mój niespełna 3 miesięczny waży 7kg i ja tam się nie przejmuję. Na szczęście nikt mi nie mówi, że go utuczyłam, ale ja bym się nie przejmowałam jakby nawet.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Paulinka faktycznie lalunia ![]() A nie, bo po moim! ![]() I gratuluję nowego mieszkanka, ale jak to z ogródkiem? Pozazdrościć. My z TŻ też się rozglądamy, bo niebawem zacznie się robić naprawdę ciasno. i też bym chciała kawałek czegoś, choćby taras duży. Bo na domek to raczej nie ma co liczyć, chociaż ... może.. Czytam o Waszych teściowych, moja u nas nie bywa. Nie wiem dlaczego tak, może dlatego że nie lubi się wtrącać z tego co widzę. A jak jesteśmy u nich to jak na razie nie mam zastrzeżeń, ponosi go pogada z nim i tyle, nic nie komentuje. Ale rzadko bywamy. |
||
|
|
|
#953 |
|
Wtajemniczenie
|
i z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że oprócz morfologii warto zrobić pomiar żelaza
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moni ja już mieszkam rok w nowym domu a dopiero teraz zamontowaliśmy niektóre karnisze w oknach ![]() same karnisze, bo firanek, zasłonek jeszcze nie
|
|
|
|
|
#956 |
|
Rozeznanie
|
Aga_ton dzięki za dpowiedź w sprawie żelaza
afromental![]() ![]() ![]() Mi ginekolog odradzała spiralę ( jestem po cc), odradza niezależnie od przypadku. Dziewczyny o co chodzi?? Dzwonił właśnie mąż z pracy ( pracujemy w tym samym miejscu) i mówi, że wg dyrektora nie nabywam praw urlopowych będąc na macierzyńskim, tzn. ja mam macierzyński do 4 lutego, potem 4 tyg. dodatkowego i potem chciałam wykorzystać tegoroczny urlop prawie w całości i kawałek pozostałego z zeszłego roku. A potem wychowawczy do końca sierpnia,od września do pracy. Czy to naprawdę tak wygląda, że urlop moge wykorzystywac dopiero po powrocie z wychowawczego? Wstyd się przyznać, ale ja jestem trochę ciemna w tym temacie Pomóżcie proszę
|
|
|
|
#957 |
|
Wtajemniczenie
|
już się naspała
ledwo oczy otworzyła i już zawodzi ale się nie dam. ciekawe która pierwsza odpuści jest szansa, że ona bo między pojękiwaniem jeszcze przymyka oczy ![]() oby, oby... |
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tak na szybko tylko, żeby napisać, że u nas dzisiaj gorzej.
Byliśmy u naszej pediatry i mimo, że osłuchowo nasz maluch czysty, to bardzo nie podoba jej się jego kaszel. Dostaliśmy z przychodni nebulizator i mamy robić nebulizować Antka 4 razy dziennie ( 2x Pulmicort + NaCl, 2x Mucosolvan +NaCl) Jak do czwartku nie będzie poprawy to włączamy antybiotyk, a jak zacznie się pogarszać to od razu do lekarza. Wlaczyliśmy właśnie z tym nubilizator i mam pytanie. Czy któraś z Was ma jakiś dobry sposób, aby bezstresowo dla malucha to robić? Nasz Antek cały czas przy tym płacze. W jakiej pozycji najlepiej to robić? Czy któraś z Was inhalowała którymś z tych leków? Jeżeli tak to jaką dawkę dawałyście Pulmicortu na jedną inhalację, bo ja nie wiem czy dobrze zrozumiałam, a chwilowo nie mogę dodzwonić się do naszej pediatry.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-01-08 o 13:42 |
|
|
|
#959 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
czołem, moje dziecko brzydko dziś spało
znowu.......Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
duśka na spacerze na 30 minut poszła ... cisza w domu tego mi chyba trzeba ...
kurcze widzę że tu wcześniejsze powroty do pracy niż mój i maggie .. masakra ...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

skąd wiesz jak ciemno jest w dupie u murzyna ?? 
.
.

dł. 62 cm obwód główki 41 i klaty

odezwała się ta co brzuch ma!

ja też ostatnio kupiłam skrzynkę na listy i z tyłu kawałek metalu był wygięty, ale na szczęście nie widać

znowu.......