Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17. - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 12:51   #1531
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
No to czekamy =)

Nie ziewaj! Ja też zaczęłam...
idę po kawę, w końcu!

Bika gdzie te zdjęcia? to to z Emilką w Twoim albumie?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 12:59   #1532
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Debrah na pewno będziesz super mamusią, dasz radę i twojej córeczce nie zabraknie niczego

właśnie dostałam smsa od mojego operatora neta że jutro może nie być internetu, masakra po prostu

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2013-01-08 o 13:00
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:07   #1533
ButterBear
Zakorzenienie

Stokrotko, no chyba jeden dzień da radę bez netu

Bika, mieszkanko no wiesz, ciasne,ale własne

Dziewczyny, czy któraś czytała Wiedźmina?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:09   #1534
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja też bym nie wytrzymała mimo, że raz miałam niemiłą niespodziankę w postaci braku ciąży przy II kreskach, ale za drugim razem już 5 dni przed @ zrobiłam
a od którego dc brałaś progesteron (luteine czy duphaston?)
miałaś za niski?
Stary 2013-01-08, 13:12   #1535
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Przynajmniej 30% wartości za nie zapłaciliśmy, bo nie wyobrażam sobie płacić kupy kasy za taką klitkę.

Ja nie czytałam, z tego typu książek to tylko Władcę pierścieni przeczytałam.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:

Bika Emilka śliczna jak zawsze co do mieszkanka to małe jest owszem ale bardzo fajnie i przytulnie zrobione my też wszystko na styk będziemy mieli, teraz jest luz bo mebli prawie nie mamy ale kiedyś trzeba będzie je dokupić to będzie ciasnawo.

i dzisiaj byliśmy u notariusza i jesteśmy już właścicielami działki i teraz jesteśmy goli weseli i z długami... ale co tam, spłaci się
A dziękuję, dziękuję
kupiliście działkę super, zazdroszczę..... to budowa przed Wami??

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
idę po kawę, w końcu!

Bika gdzie te zdjęcia? to to z Emilką w Twoim albumie?
Emilkę wklejałam tutaj, wczoraj......
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:16   #1536
malamaluczka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość

Malamaluczka
ja tez tesknie, dlategoe staram sie wrocic choc z dwojka dzieci szczerze trudno troche
Tak wogole nie wiesz jak sie ciesze Twoim malestwem, jakos oosbiscie mam sentyment do Ciebi bo jestesmy w tym samym roku urodzone i juz nie moge sie doczekac jak bedziesz mogla zobczy swojego maluszka (choc sadze ze ze bedzie dziewczynka)

Oj kochana, ciężko przy dwójce? Ja teraz czasem mam ciężko, a sami jeszcze jesteśmy - (prócz huskiego;D). Dlatego zawsze powtarzam, że podziwiam wszystkie mamy za dobrą organizację i pogodę ducha;-) Bardzo mi miło, że cieszysz się tak razem ze mną;-* Ja odczuwam to samo. W ogóle miło się teraz na forum zrobiło - nie żeby kiedyś nie było, ale przez to, że tyle się II wysypało i na porody czekamy to taka jakaś aura dzieciowa magiczna;-) Szkoda tylko, że jestem taka niecierpliwa;-) A ty Today, rób jak najwięcej zdjęć kochana;=* Co do tego samego rocznika...;D....nadrabia m do ciebie!!!!;D

Co do dziewczynki...to zaczynam w nią wierzyć, bo strasznie mi urodę odbiera;-) Cała jestem spuchnięta i mam mega trądzik, którego za chiny nie da się dobrze zatuszować;D Ale co tam, raz się żyje;D

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wiem, że mam niesamowite szczęście. Ciąża nieplanowana, ale zawsze się bałam czy będę mogła zostać mamą. Butter mnie zna z innego wątku, ale wy nie - więc się troszkę odsłonię - jestem os. niepełnosprawną (po nieudanej operacji nogi, korzystam z wózka) , dla mnie macierzyństwo i własna rodzina (wspaniały Tż) to jeszcze większy cud. I mam świadomość, że to niesamowite - ciąża w zasadzie bez większych problemów i za chwilę Mała będzie na świecie... oby tylko urodziła się zdrowa, ja wszystko zniosę. I obym się sprawdziła w roli mamy, oby jej niczego nie brakowało, bym umiała się zająć...by nic "nie traciła" z tytułu moich kłopotów ze zdrowiem..będę się bardzo starać... ehhh, wzięło mnie na zwierzenia
Debrah, będziesz cudowną matką. A różne przeciwności pozwalają tylko bardziej doceniać to, co dla innych bywa oczywiste! Tym bardziej trzymam za was kciuki! Uważam, że w pełni na swoje szczęście zapracowałaś i zasłużyłaś;-*

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Ide własnie do innego. Nie chce sie smarowac ciagle sterydami - to jest jednak twarz i do tego skóra wokół oczu....Ja sie juz zastanawiam czy nie jestem na jakis pokarm uczulona - bo tak jak napisałam kosmetyki to raczej nie sa
Współczuję kochana....Znam ten ból...natomiast na alergię pokarmową mi to nie wygląda do końca. Bo jestem typowym alergikiem pokarmowym i wszelkie uczulenie na tym tle objawia się swędzeniem i kaszką, bądź bąblami i plamami, a w krajnych przypadkach nawet zatruciem. Natomiast, co jest charakterystyczne, to fakt, że jak cię dopadnie pokarmowa, to męczy cię na całym ciele - nie w konkretnym obszarze. Choć znam przypadki uczuleń na jakiś konkretny produkt, który objawiał się opuchlizną oczu, bądź ust ze stanem zapalnym. Natomiast trzeba ostro przesadzić z daną rzeczą i na ogół ta osoba wie po czym.

Jeśli jednak nękają cię wątpliwości i chcesz sprawdzić czy to alergia pokarmowa to można iść zrobić sobie panel sprawdzający na podstawie próbki krwi. Warunek jest taki, że wszystko jesz normalnie - nie trzymasz diety - by wszystko cały czas grasowało ci w ciele, by organizm nie był oczyszczony z alergenów. Takie badanie nie jest tanie (180zł) i sprawdza tylko do 10 produktów uczulających (najpopularniejszych), ale może okazać się pomocne.

Butter -
też ci się czasem należy trochę prywatności;-)
Tasiu- nie mów chop przed zachodem słońca;-)
Ana- to podziwiam cię za poród rodzinny. Ja nie umiem sobie wyobrazić by mój tż miał właśnie w tamtym momencie akurat na mnie patrzyć. To jest tak ekstremalne, bolesne i krwawe przeżycie...Zresztą on nie chce, boi się i woli czekać na zewnątrz choćby paręnaście godzin...Ale każdy ma prawo do swojego wyboru w temacie i wierzę, że może to dodatkowo zcalić związek. Mój np musi iść ze mną na szkołę rodzenia;D
Aaby - współczuję z kotkiem, mam nadzieję, że szybko się to zmieni

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:18   #1537
Malensstfo
Zakorzenienie

Zupa się gotuje, a ja zaczęłam prasować...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 13:21   #1538
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Ja nie umiem sobie wyobrazić by mój tż miał właśnie w tamtym momencie akurat na mnie patrzyć. To jest tak ekstremalne, bolesne i krwawe przeżycie...Zresztą on nie chce, boi się i woli czekać na zewnątrz choćby paręnaście godzin...Ale każdy ma prawo do swojego wyboru w temacie i wierzę, że może to dodatkowo zcalić związek. Mój np musi iść ze mną na szkołę rodzenia;D
Mała mój był ze mną przy porodzie i nie wyobrażam sobie, żeby go nie było - kto by mi towarzyszył podczas spacerów po korytarzu... mimo iż miałam swoją położną, to do tż możesz się odezwać, pomoże Ci, coś poda, przyniesie itp. Mój tż mimo iż sam uważa, że w wileu sytacjach nie wiedział co robić i zastanawiał się, czy dobrze zrobił decydując się na poród rodzinny to jednak cieszy się, że w tym uczestniczył. A ja też się cieszę - przynejmniej wie, co kobieta przeżywa

Ale rozumiem też, jak facet nie chce w tym uczestniczyć
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-01-08, 13:21   #1539
kaska87
Zakorzenienie

Ja biore progesteron (luteina) na tą torbiel
ja nie wyobrażam sobie porodu wcale-mam mega niski próg bólu i strasznie śię ciesze bo mąż chce być przy porodzie ale on się krwi nie lęka bo studiował kiedyś ratownictwo medyczne

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-01-08 o 13:25
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:22   #1540
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Nie nadążam za Wami, zawsze po powrocie z pracy mam mnóstwo nadrabiania
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
to nie chodzi o podziwianie
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
racja, ale wiesz to takie niecodzienne
Ok, rozumiem, ale i tak uważam, że to niesmaczne i tyle
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wiem, że mam niesamowite szczęście. Ciąża nieplanowana, ale zawsze się bałam czy będę mogła zostać mamą.
Wierzę, że sobie poradzisz
Cytat:
Chętnie i z przyjemnością Mrowinko
A jak Ty się czujesz, dolegliwości po Clo minęły? Mnie od kilku dni strasznie bolą piersi - nie wiem, czy to też skutek tabletek
Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
nooo sniegu duuuzoo i co najwazniejsze jest lekki przymrozek i tylko troche stopnialo
Też mam już śnieg
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ja również nie rozumiem i mam nadzieję, że po urodzeniu dziecka mi się nagle nie odmieni
"Już wstałam"?! Ja na nogach od 5.10
Miło, że się zgadzamy
Też wstałam o podobnej porze, niestety.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:24   #1541
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość

Emilkę wklejałam tutaj, wczoraj......
chodzi mi o to zdjęcie na którym widać, że Wasze mieszkanko jest malutkie

Cytat:
Ana- to podziwiam cię za poród rodzinny. Ja nie umiem sobie wyobrazić by mój tż miał właśnie w tamtym momencie akurat na mnie patrzyć. To jest tak ekstremalne, bolesne i krwawe przeżycie...Zresztą on nie chce, boi się i woli czekać na zewnątrz choćby paręnaście godzin...Ale każdy ma prawo do swojego wyboru w temacie i wierzę, że może to dodatkowo zcalić związek. Mój np musi iść ze mną na szkołę rodzenia;D
Aaby - współczuję z kotkiem, mam nadzieję, że szybko się to zmieni
Oczywiście ja nie chce aby "tam" patrzył ale np. stał za głową o ile oczywiście będzie taka możliwość - no i niech dumny tatuś przetnie pępowinę o ile oczywiście też będzie taka możliwość

Nie wyobrażam sobie, żeby go nie było... ja mam to przeżyć to niech przeżyje to ze mną... może to wynika z tego, że ja od zawsze miałam jakąś traumę porodową... tego boję się najbardziej... no ale nie mówię co będzie już w trakcie, może być tak że każe mu wyjść, bo ja podczas bólu jestem raczej bojowa
No ale masz rację każdy ma inne podejście

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 13:25   #1542
metkaa
Zakorzenienie

stokrotko za kupno dzialeczki

Cytat:
ja nie, nie moje klimaty
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:25   #1543
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Butter -
też ci się czasem należy trochę prywatności;-)
Mówisz? Kurcze, dzięki

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
się uaktywniłaś

Hania

Stary 2013-01-08, 13:27   #1544
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Dziś już mam tę "przyjemnosć" za sobą

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
chodzi mi o to zdjęcie na którym widać, że Wasze mieszkanko jest malutkie
A to w profilu
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-01-08, 13:27   #1545
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Mała mój był ze mną przy porodzie i nie wyobrażam sobie, żeby go nie było - kto by mi towarzyszył podczas spacerów po korytarzu... mimo iż miałam swoją położną, to do tż możesz się odezwać, pomoże Ci, coś poda, przyniesie itp. Mój tż mimo iż sam uważa, że w wileu sytacjach nie wiedział co robić i zastanawiał się, czy dobrze zrobił decydując się na poród rodzinny to jednak cieszy się, że w tym uczestniczył. A ja też się cieszę - przynejmniej wie, co kobieta przeżywa

zgadzam się w milionie procent

podobno wielu facetów po porodach rodzinnych inaczej patrzy na kobietę, nie na tę konkretną, ale ogólnie na kobietą, która urodziła - na żonę, na matkę... z większym szacunkiem, ale nie wiem to tyle co słyszałam
Stary 2013-01-08, 13:29   #1546
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

no może być ciężko to jest uzależnienie

Cytat:
a od którego dc brałaś progesteron (luteine czy duphaston?)
miałaś za niski?
ja barałam po uwulacji jak był skok temperatury, co do dnia cyklu to różnie to wychodziło, czasmi od 17, 19. Ale brałam przez 14 dni aż do terminu @. Lekarka mi nie zbadała nigdy progesteronu, ale po plamieniach przed @, długich cyklach podejrzewała niski progesteron. Wiem, że tak być nie powinno, że bez badań mnie faszerowała lekami i chciałam już nawet robić badania samemu ale zaszłam w ciążę i nie było sensu bo duphaston i tak musiałam brać ze względu na krwawienia
Cytat:
Przynajmniej 30% wartości za nie zapłaciliśmy, bo nie wyobrażam sobie płacić kupy kasy za taką klitkę.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

A dziękuję, dziękuję
kupiliście działkę super, zazdroszczę..... to budowa przed Wami??

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

na razie nie myślimy o budowie, może kiedyś, zobaczymy jak się wszystko ułoży. Działki też nie planowaliśmy kupować ale się okazja nadarzyła i tak jakoś wyszło

mrowinko fajnie, ze śnieg macie już, u mnie dalej leje, już trzeci dzień

mysia współczuję problemów z cerą, długo to dziadostwo się trzyma

meetka dzięki

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2013-01-08 o 13:33
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:30   #1547
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Witam. To zdecydowanie nie mój dzien. Znowu wywaliło mi uczulenie Jestem juz zrezygnowana na maksa... Nie maluje sie ponad miesiac, zmieniłam kosmetyki na apteczne dla alergików i d.up.a
Po tych sterdach schodzi ale wraca po 3-4 dniach. W piatek mam wizytę...
To sie wyżaliłam. Wracam do papierzysk
Współczuję, strasznie długo się już męczysz
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
ja też nie w ciąży, ale nie chciałabym żeby mąż był przy porodzie never ever!
zresztą u mnie tylko cesarka, więc akurat tym nie muszę sobie głowy zawracać
A ja bym chciała, żeby był przy mnie.
Guciu, CC ze względu na wzrok czy z innego powodu?
Cytat:
Ja bym nie wytrzymała do 6 po @ niby się wie, że może być rozczarowanie ale taki typ
Też bym nie wytrzymała
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:30   #1548
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

A to w profilu
Mam rzeczywiście malutkie, ale bardzo przytulne, macie gust
Stary 2013-01-08, 13:32   #1549
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Mam rzeczywiście malutkie, ale bardzo przytulne, macie gust
He, he dzieki sama wylweki robiłam

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
na razie nie myślimy o budowie, może kiedyś, zobaczymy jak się wszystko ułoży. Działki też nie planowaliśmy kupować ale się okazja nadarzyła i tak jakoś wyszło
Że też mi się taka okazja nadarzyć nie może
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 13:34   #1550
ButterBear
Zakorzenienie

Stokrotko gratuluję kupna działki

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38519793]
A jak Ty się czujesz, dolegliwości po Clo minęły? Mnie od kilku dni strasznie bolą piersi - nie wiem, czy to też skutek tabletek
[/QUOTE]
Wiesz co, wydaje mi się, że lepiej jest..ale teraz dostałam dla odmiany dostałam jakiegoś uczulenia 'tam', kupiłam maść i smaruję od wczoraj...eh, jak nie urok to sra..ka. Za tydzień ma byc @...zobaczymy co będzie przy następnym cyklu Clo i tych tabletek z estradiolem...

A miałaś tak z piersiami w poprzednich cyklach w Clo?

Hania

Stary 2013-01-08, 13:37   #1551
malamaluczka87
Zadomowienie

Bikuś - wiem kochana jak to u was było, śledziłam z drżącym sercem;-) i to twoje przeżycia między innymi skłoniły mnie do rozważań na ten temat. I widzisz, dzięki twojemu porodowi zdecydowałam się na wojewódzki i prywatną położną, a kiedyś nawet nie brałam tego pod uwagę, Choć przeraża mnie to, co się teraz tam dzieje...Wogóle to świetnie wyglądasz po porodzie!!!

Ana- to czekam na twoją relację porodową;D choćbym mmiała tu trochę poczekać ;P ;D

A tak poza tym kochane to nie mogłam się dzisiaj oprzeć jednej książce;D kupiłam - co jeść, a czego nie jeść w ciąży;D lekkim językiem, a bardzo treściwie napisana;-)

I powiem wam ( tu się zdenerwują wszystkie niedosypiające;P ), że ostatnio śpię od 23 do 10 rano....masakra jakaś. Mogę sobie na to pozwolić bo mam pracę od 11:30. Ale strasznie się to poprzestawiało!

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Butterku - a jesteś pewna, że to, co ci się przypałętało to nie wina basenu? Oczywiście dodatkowo przyjmowane hormony sprawiają, że jesteśmy na to bardziej podatne, dlatego miło jednocześnie jeść probiotyki. Życzę lepszego samopoczucia;-*

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:39   #1552
ButterBear
Zakorzenienie

Mala, nie, to nie wina basenu, bo to mi się stało w niedzielę, a na basenie byłam wczoraj

Hania

Stary 2013-01-08, 13:40   #1553
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
ja barałam po uwulacji jak był skok temperatury, co do dnia cyklu to różnie to wychodziło, czasmi od 17, 19. Ale brałam przez 14 dni aż do terminu @. Lekarka mi nie zbadała nigdy progesteronu, ale po plamieniach przed @, długich cyklach podejrzewała niski progesteron. Wiem, że tak być nie powinno, że bez badań mnie faszerowała lekami i chciałam już nawet robić badania samemu ale zaszłam w ciążę i nie było sensu bo duphaston i tak musiałam brać ze względu na krwawienia

ja właśnie podejrzewam, że mam go za mało skoro biorę go na wywołanie @ i właśnie obawiam się że nawet jeżeli dojdzie do zapłodnienia to bez brania dupka nie doszło by to zagnieżdżenia bo tam też do czegoś potrzebny jest progesteron a co do brania po skoku to w sumie słyszałam jedną taką teorię żeby brać po owu bo może ją wstrzymać, ale z kolei ostatnio czytałam - wypowiedź lekarki która sprawdzała w literaturze medycznej, że progesteron owszem wstrzymuje ale nie dupek bo on jest bodajże syntetyczny czy jakoś tak sama owu jest tylko nie wiadomo jak np. śluz czy dalej płodny ale nie wnikałam w te szczegóły póki co...

Ostatnio wywołam dupkiem i teraz wzięłam dalej od 16dc (biorę 16-25dc) w sumie to się zastanawiam co dalej, bo zostało mi 5 tabletek, czyli gdzieś za 7dni @ a owu miałam przedwczoraj wg testów i jeżeli by @ przyszła normalnie to ta faza poowulacyjna by wyszła krótka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 13:41   #1554
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Bikuś - wiem kochana jak to u was było, śledziłam z drżącym sercem;-) i to twoje przeżycia między innymi skłoniły mnie do rozważań na ten temat. I widzisz, dzięki twojemu porodowi zdecydowałam się na wojewódzki i prywatną położną, a kiedyś nawet nie brałam tego pod uwagę, Choć przeraża mnie to, co się teraz tam dzieje...Wogóle to świetnie wyglądasz po porodzie!!!
dzieki ciesze sie, ze moje przezycia tak cie "zainspirowaly" ale jakby co to podam ci dane na priv do kogo sie na sr zapisac i powiem ci tez jaka połozna mialam - ja ja polecam.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-01-08, 13:44   #1555
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
He, he dzieki sama wylweki robiłam
fajne takie prace ja u siebie cegłę przebierałam a i do fundamentów piach łopatą sypałam

Cytat:

Ana- to czekam na twoją relację porodową;D choćbym mmiała tu trochę poczekać ;P ;D
se poczekasz
prędzej Twoją przeczytamy
Stary 2013-01-08, 13:45   #1556
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

moje "widzi mi się" jest takie, że mąż jest w początkowym etapie, kiedy faktycznie może pomóc, przy prysznicu, spacerach itp, ale nie chciałabym żeby uczestniczył w końcowym etapie. Zresztą im więcej o tym myślę tym bardziej pewna jestem, że nie chciałabym żeby w tym wszystkim uczestniczył

ale tak jak mówię, nie będzie mnie to dotyczyć

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38519987]
A ja bym chciała, żeby był przy mnie.
Guciu, CC ze względu na wzrok czy z innego powodu?
[/QUOTE]

CC ze względu na oczy

Cytat:
I powiem wam ( tu się zdenerwują wszystkie niedosypiające;P ), że ostatnio śpię od 23 do 10 rano....masakra jakaś. Mogę sobie na to pozwolić bo mam pracę od 11:30. Ale strasznie się to poprzestawiało!
będę pierwszą która napisze - ZAZDROSZCZĘ!!

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Stokrotko łoooo! Gratuluję zakupu działki! Brawa dla Was

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2013-01-08 o 13:46
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:45   #1557
Ana***
Zakorzenienie

Butter znam ten ból, mi się tam ciągle coś dzieje a ta wysypka a to jakiś gul... a co lepsze to od leków dopochwowych ;/ większość na mnie tak działa...
Stary 2013-01-08, 13:46   #1558
Konto usunięte

Cytat:
Za tydzień ma byc @...zobaczymy co będzie przy następnym cyklu Clo i tych tabletek z estradiolem...
A miałaś tak z piersiami w poprzednich cyklach w Clo?
No ja też za tydzień spodziewam się @, łeb w łeb idziemy w tym cyklu
W poprzednich cyklach tak nie miałam, ale jest to jeden ze skutków ubocznych, więc pewnie to wina tabletek.
W ramach ciekawostki - znalezione na temat Clostilbegytu w opracowaniu "Algorytmy diagnostyczno-lecznicze w zastosowaniu do niepłodności":
Klomifen indukuje owulację u około 70 - 80% właściwie zakwalifikowanych do leczenia pacjentek.
Odsetek ciąż w jednym cyklu (bez obecności innych czynników zmniejszających płodność) wynosi 15%.
75% ciąż obserwuje się w pierwszych trzech cyklach podawania klomifenu.
Około 12 - 10% ciąż po stymulacji klomifenem to ciąże wielopłodowe.
Indukcja klomifenem może być odpowiedzialna za wzrost ryzyka wystąpienia wad u płodu.
Szacowany odsetek poronień po klomifenie nie różni się od odsetka obserwowanego w grupie ciąż spontanicznych.
Czyli szanse niewielkie - 15% na cykl I przestraszyły mnie te potencjalne wady płodu.
A, i jeszcze: Przed przystąpieniem do stymulacji jajeczkowania konieczna jest weryfikacja drożności jajowodów oraz ocena nasienia partnera.

Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Czas edycji: 2013-01-08 o 13:49
Stary 2013-01-08, 13:48   #1559
Ana***
Zakorzenienie

Guciu cc obowiązuję Cię nawet po tym, że miałaś zabieg i teoretycznie jest ok?
Stary 2013-01-08, 13:48   #1560
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
CC ze względu na oczy
Moja okulistka nic o tym nie wspominała, więc pewnie musiałabym sobie radzić naturalnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości