Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 12:23   #2431
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
dermatolog hmmm lepszy jest alergolog ale bynajmniej u mnie czekam na wizytę u alergologa 6 m-cy więc na czas tego oczekiwania chodzę co jakis czas do dermatologa,wtedy kiedy juz sobie nie radzę ze skórą.Dermatolog rozumiem podejrzewa AZS???

Chemii ma mieć w sumie 4 lub 6 w zalezności ile ich da rade znieść
Najpierw pediatra, dermatolog powiedziała ze trzeba obesrwowac czy to AZS. Maja ma tak od ok 2 mcy. A te wypryski moze ok. m-ca, góra 1,5 mca. Teraz zajrzałam na plecki i ma mniej. Na nóżkach utrzymuje się ciagle.
A moze gluten ją tak uczulac?
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 12:44   #2432
doris888
Rozeznanie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

my kupiliśmy taki tylko duzo taniej, w PL ceny są masakryczne...

http://www.ceneo.pl/1732304

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

zgadzam się co do cen w pl 1000zł na fotelik to masakra, a on i tak w sklepach stoi dużo więcej . Niby starcza na długo no ale tysiaka trzeba mieć skąd wyłożyć.... Nawet go nie spotkałam wczoraj, czytałam że jest większy od Romer King Plus

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Ja posiadam Romera, syn w nim przejechał ponad 2000 km Niedługo Młodszy będzie w nim jeździł a Starszy dostanie większy fotelik
a którego?

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Właśnie pokłóciłam się z mężem, chyba pierwszy raz na poważnie. Chciałam telefon stacjonarny z Orange. Jest taka taryfa za 49zł i w cenie są rozmowy na stacjonarne w Polsce i w Unii Europejskiej. Czyli do babci do Niemiec miałabym w cenie, a przede wszystkim do mamy, a rozmawiamy prawie codziennie, ona właśnie taką taryfę będzie miała os kwietnia. A jeszcze lepiej, bo jeśli teście by się zgodzili, można by było wziąć jeden abonament, bo im się umowa kończy, i mieć jeden nr, dwa tel, tak że można rozmowę przełączyć. Moja ciocia tak ma. Płacilibyśmy po 25zł tylko. A tak ja na komórkę przegaduję 50zł na miesiąc, a do babci praktycznie nie dzwonie, czasem tylko przez telegrosik. Babcia też mało dzwoni, bo na komórkę też ma drożej. A on się uparł, i nie słucha argumentów, mówi że stacjonarny to przeżytek i teraz każdy z niego rezygnuje i nie chce nawet o tym słuchać no i musiałby kupić jeszcze telefon.
Dziewczyny macie tel stacjonarne??

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Jesli chodzi o foteliki to ja waham się między http://allegro.pl/fotelik-samochodow...871149611.html a http://allegro.pl/fotelik-sam-carete...922554237.html Ja jestem za pierwszym a tż za drugim

my mamy cały pakiet z upc- tel, internet z wi-fi i tv- płacimy 110zł miesięcznie z czego mamy 240min na stacjonarne i komórki (plus, t-mobile, orange) i na stacjonarne za granicę ale państw nie pamiętam. Opłacało się wziąść , bo mała róznica między abonamenetem bez tel a moi rodzice też z tych dzwoniących na stacjonarny

a co do fotelików, to fajnie wyglądają ale niestety nie spotkałam ich nigdzie a zależy mi jednak żeby zobaczyć na żywo
Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Hej,

Nie mam czsu pisać. Od stycznia pracuje Sara została z moja mama i świetnie sobie radzą, ja też się cieszę że wróciąłm do pracy pracuje 7-14 więc jeszcze mam czas dla Sary. Ja pierś daje jej o 6 przed wyjściem na spiocha pospi jeszcze do 7.30-8. Mama jest u nas wiec też nie wozimy nigdzie Sary.
My kupilismy fotelik be Safe, dla mnie nie wydaje sie mały jak przymierzaliśmy to mniejszy według mie był Tobi. Zdecydowaliśmy sie na niego bo można go najbardziej rozłozyć do pozycji półleżacej chociaz myslałam ze barzdiej będzie można. Romer jest z nich najszerszy ale najmniej sie rozkłada.
Chodzimy na basen regularnie w weekendy ale sami bez zajeć.
A wogóle palnujemy z M sie pobrac w tym roku w Chorwacji jak się uda załatwić wszystko.
Pozdrawiamy
może faktycznie tylko mnie się wydaje mały , w każdym razie na pewno będziemy kupować z małą i będziemy się mierzyć byłam własciwie prawie zdecydowana na romera- opinie, testy, wygląd, wielkośc ale myślałam że wiecej się rozkłada. właśnie w 1 sklepie był be safe i tam najbardziej sprzedawca jego polecał ze względu na pochylenie i wygodę.
no i be safe jest wysoki- a to na pewno przypada dziecku do gustu bo więcej widzi.

a co do isofixu, nbo któraś pytała tylko coś mi nie zacytowało - to z tych co tutaj piszemy to żaden nie ma
ja mam isofix w samochodzie, chociaż nie należy do najnowszych ale nie stać mnie na fotel z isofixem ;/

Edytowane przez doris888
Czas edycji: 2013-01-08 o 13:26
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:55   #2433
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
a co do isofixu, nbo któraś pytała tylko coś mi nie zacytowało - to z tych co tutaj piszemy to żaden nie ma
ja mam isofix w samochodzie, chociaż nie należy do najnowszych ale nie stać mnie na fotel z isofixem ;/
No ja pisałam. W sumie to nie widziałam na żywo takiego fotelika 9-18, 9-25 Myślałam że ten masywny plastik to ten isofix. Czyli jak nie ma w nazwie isofix to można normalnie pasami przymocować.
Stary 2013-01-08, 14:07   #2434
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
No ja pisałam. W sumie to nie widziałam na żywo takiego fotelika 9-18, 9-25 Myślałam że ten masywny plastik to ten isofix. Czyli jak nie ma w nazwie isofix to można normalnie pasami przymocować.
zdaje się że w ogóle jak fotel ma isofix a Ty nie masz w aucie to i tak pasami można przymocować bo oprócz isofix i tak przypina się pasy, tylko po co nadpłacać jak się z tego nie skorzysta
Stary 2013-01-08, 14:10   #2435
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Najpierw pediatra, dermatolog powiedziała ze trzeba obesrwowac czy to AZS. Maja ma tak od ok 2 mcy. A te wypryski moze ok. m-ca, góra 1,5 mca. Teraz zajrzałam na plecki i ma mniej. Na nóżkach utrzymuje się ciagle.
A moze gluten ją tak uczulac?
Gluten może uczulać oczywiście U Szymonka jest tak że ma stałe plamy(tzn akie które nigdy nie znikają) i takie które sie pojawiają po czymś co mu nie odpowiada.Charakterystycz ne są plamy tudzież strupy w zgieciach,za uszkami,sucha skóra która błyskawicznie pochłania krem.I często jest tak ze dziecko kładzie sie wysypanie wstaje mniej wysypane bądz na odwrót,po przegrzaniu plamy są bardziej widoczne.Lecz jesli dermatolog stwierdził ze trzeba obserwować to tak trzeba,mam nadzieję ze to nie AZS bo z tym dziadostwem strasznie cięzko się walczy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 14:12   #2436
anulka4771
Wtajemniczenie

Oto moje łobuzki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0044_e1.jpg (125,1 KB, 61 załadowań)

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2013-01-08, 14:48   #2437
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cześć Mamuśki.

Zaraz Was nadrobię, ale póki co piszę, żeby później nie było, że znać nie dałam
Na dzień babci i dziadka zamawiam mini albumiki O takie http://www.facebook.com/MiniMiniAlbumiki Albumiki mają format 6,5cm x 8cm i mieszczą 4 zdjęcia. Mam od tej Pani okładkę na płytę ze zdjęciami Hani i jest piękna
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 14:52   #2438
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
zdaje się że w ogóle jak fotel ma isofix a Ty nie masz w aucie to i tak pasami można przymocować bo oprócz isofix i tak przypina się pasy, tylko po co nadpłacać jak się z tego nie skorzysta
dokładnie tak. Ja trochę załuję, ze nie kupiłam używanego tego pierwszego fotelika, teraz kupiłabym porządniejszy, który posłuży na dłużej. Strasznie drogie te foteliki tak ogólnie mówiac.
Cytat:
Oto moje łobuzki
Ale super brygada! Ale jacyś niepodobni do siebie są.

Ja tak sobie ostatnio myślałam o drugim dziecku (z mężem nie konsultowałam - on zna wersję, że mam traumę po tym porodzie i za 10 lat najwcześniej) i jeśli w grudniu tego roku będę wiedziała, że od stycznia dostanę umowę na czas nieokreślony to za jakieś 1,5 roku może się zaczniemy starać.
Chociaż jak pomyślę, że już wtedy będziemy na swoim i nie będę miała pomocy mamy to zaczynam powątpiewać czy dam radę, bo jakby nie patrzeć jakby nie mama to nawet zakupów bym w tym momencie nie zrobiła, bo Adaś od świąt nie chce siedzieć w wózku, wygina się jak szalony, mruczy niezadowolony, porażka jakaś. Wczoraj 5 min jechał spokojnie, potem się zaczęło...a do sklepu to nawet nie ma opcji, zaraz po wejściu zaczyna swoje "yyyyyyyy" i muszę wychodzić.
Co z tym fantem się robi?

No i jeszcze Wam powiem, że sesja domowa się udała, Adaś fajnie wyszedł na kilka zdjęciach, wiec myślę, że któreś wybierzemy dla dziadków. robiłam takie zdjęcia portretowe bardziej. Musze je obrobić ładnie i będzie fajny prezent.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2013-01-08 o 14:56
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 14:57   #2439
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Jak się karmi piersią to ekspozycja trwa 2 miesiace, a jak mm to po 2 miesiącach podaje się podwojoną dawkę przez kolejne 2 miesiące i dopiero można dawać gluten
oo ciekawe, o tym nie słyszałam dobrze że kp i nie zrobiłam błędu

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Spokojnie, nie odebralam tego jako atak

Moze pogadaj, ze 25 zl to nie tak duzo.. i powiedz mu to co napisalas tutaj, ze tesknisz, on ma tutaj mame na miejscu, ze potrzebujesz wiecej rozmow z najblizszymi... ze nie wiadomo jak dlugo jeszcze Twoja babcia z Wami bedzie.. itd Mysle, ze sie dogadacie

A tak apropos zblizajacego sie swieta W mojej rodzinie Oliwka jest 5 pokoleniem, czyli jest praprawnuczka... Ostatnio moja prababcia przyjechala w odwiedziny ( trzyma sie baaardzo dobrze! sama podrozuje, jakis czas temu chodzila jeszcze na dancingi hahah ) i zrobilam dwie fotografie.. jedna to 5 pokolen kobiet ( Oliwka, ja , moja mama, babcia, prababcia), a drugie to sama Oliwka z praprababcia ( chyba z okazji dnia babci wysle jej to zdjecie)
nieźle!! rzadka sytuacja pozazdrościć zdrowia

Cytat:
Cytat:
A możesz mi napisać skład tej maści?Spisujesz wszyściutko rozumiem co jecie?

Mąż hmmm za wiele nie mogę napisać ponieważ M jest cały czas leczony,jest po paliatywnej radioterapii i 2-óch kursach chemii,oczekuje na 3 chemie.Cos wiecej będe mogła napisać po zakończonym leczeniu.

Filipek właśnie dziś wstał z wysoka gorączką,bólem głowy Całe dwa dni pochodził do przedszkola
Anulka jeszcze raz dużo zdrówka dla Waszej rodziny!

Cytat:
z

ten fotelik co ja podałam ma isofix.

kurde nie wiem jak sobie z tym fantem poradzić. już udało mi się uśpić Marcię bez piersi kilka razy i wczoraj znów była afera... a było tak dobrze, tylko w grudniu się niepotrzebnie nauczyła zasypiać przy cycu jak już nic innego nie pomagało przy ząbkowaniu...
boję się że nie da się uśpić jak zostanie z mamą...
a może po prostu odpuścić tą poranną drzemkę? może wytrzyma bez niej do spaceru a na spacerze ładnie zasypia więc nie powinno być problemu... sama nie wiem.
do tego te noce... spała pięknie niczym Maciek od Agaty a teraz budzi się po 3 razy i zasypia z nami. nie mam siły walczyć z nią po nocach bo sama ledwo widzę na oczy
jedne dylematy się kończą a zaczynają się drugie. długo tak jeszcze?

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Chociaż jak pomyślę, że już wtedy będziemy na swoim i nie będę miała pomocy mamy to zaczynam powątpiewać czy dam radę, bo jakby nie patrzeć jakby nie mama to nawet zakupów bym w tym momencie nie zrobiła, bo Adaś od świąt nie chce siedzieć w wózku, wygina się jak szalony, mruczy niezadowolony, porażka jakaś. Wczoraj 5 min jechał spokojnie, potem się zaczęło...a do sklepu to nawet nie ma opcji, zaraz po wejściu zaczyna swoje "yyyyyyyy" i muszę wychodzić.
Co z tym fantem się robi?

No i jeszcze Wam powiem, że sesja domowa się udała, Adaś fajnie wyszedł na kilka zdjęciach, wiec myślę, że któreś wybierzemy dla dziadków. robiłam takie zdjęcia portretowe bardziej. Musze je obrobić ładnie i będzie fajny prezent.
ewuś co my z tymi fantami dzisiaj?
może spróbuj jakiegoś nosidła albo chusty?
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 14:58   #2440
doris888
Rozeznanie

Cytat:
ten fotelik co ja podałam ma isofix.
przeszło mi przez myśl ale nie chciało mi się sprawdzać
przepraszam ale jest też Romer duo bez isofixu...albo już mi się wszystko pokiełbasiło
Stary 2013-01-08, 15:24   #2441
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
haha, ano widzisz, problemów się namnożyło

Rozumiem, że to jakiś żarcik z tą chustą? Toż ja bym go co najwyżej do furtki doniosła w tej chuście. Mój klocek waży ponad 10 kg i wzrost ma też niczego sobie, drogę by mi zasłaniał.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 15:28   #2442
Ewunia_1984
Zadomowienie

Gaabbi, czy to Ty mialaś walczyć z dzieckiem o nocne spanie? Moja to juz mnie wczoraj załamała. Wstała o 1ej i bawiła sie 2 godziny, az w końcu wzięłam ją do łóżeczka i chciałam zmusić do spania, ale zrobiła sie z tego masakra. Dziecko wpadło w taką histerie, że nawet noszenie na rękach długo nie pomagało. Znalazłaś może sposób na dziecia, który zamiast wstać, najesc sie i iść dalej spać bawi sie do upadłego???
Czytałam język niemowląt i tam jakoś nie znalazłam odpowiedzi.Mam jeszcze "Każde dziecko może nauczyć sie spać" wiec później poczytam.
U nas jest jeszcze ten problem, że małą nie potrafi sama zasnąć w łóżeczku. Kiedyś ja wiązałam pielucha tetrowa i zasypiała sama, ale ona jest juz taka silna, że to się już nie sprawdza. Teraz albo zasypia przy butelce albo musze ja chwilę ponosić. Ech, ja ją mogę nosić na rekach bo lubię się do niej przytulac, ale niech ona idzie spać!

Natka zaczęła już jeść kaszki, ale obraziła się na obiadki. Ma 8 miesięcy, a jedyne co w nią wcisnę to słoiczki dla 5 miesięcznych dzieci.
Ostatnio załamuje mnie ta moja Mała. Ciągle jej coś nie pasuje i tak to pokazuje, że całe osiedle słyszy. Zrobiła się z niej straszna terrorystka Wygląda mi na dzieciaczka, które będzie strasznie uparte i jak coś nie będzie po jej myśli to tak mnie sterroryzuje, że będę musiała ustąpić.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 16:37   #2443
onething
Zadomowienie

Cytat:

A ta maść to czasem nie steryd??
Tak, ze sterydem ale bardzo słabym. Czasami trzeba sięgnąć po takie środki, żeby móc dojść do sedna
Cytat:
Właśnie pokłóciłam się z mężem, chyba pierwszy raz na poważnie. Chciałam telefon stacjonarny z Orange. Jest taka taryfa za 49zł i w cenie są rozmowy na stacjonarne w Polsce i w Unii Europejskiej. Czyli do babci do Niemiec miałabym w cenie, a przede wszystkim do mamy, a rozmawiamy prawie codziennie, ona właśnie taką taryfę będzie miała os kwietnia. A jeszcze lepiej, bo jeśli teście by się zgodzili, można by było wziąć jeden abonament, bo im się umowa kończy, i mieć jeden nr, dwa tel, tak że można rozmowę przełączyć. Moja ciocia tak ma. Płacilibyśmy po 25zł tylko. A tak ja na komórkę przegaduję 50zł na miesiąc, a do babci praktycznie nie dzwonie, czasem tylko przez telegrosik. Babcia też mało dzwoni, bo na komórkę też ma drożej. A on się uparł, i nie słucha argumentów, mówi że stacjonarny to przeżytek i teraz każdy z niego rezygnuje i nie chce nawet o tym słuchać no i musiałby kupić jeszcze telefon.
My nie posiadamy stacjonarnego, ale ostatnio byłam z moją babcią w Orange i zmieniałyśmy taryfę dla niej na właśnie taką o jakiej piszesz i moim zdaniem to bardzo dobra oferta jeśli dzwoni się na stacjonarne.

Ahh... i na tym zdjęciu dałabym Ci 26 lat
Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
a jak sie drapal? bo moja tez czesto jakby sie drapala.. tylko nie wiem czy to taki ruch raczkami mimowolny czy wlasnie drapanie...

Tak jak ty się drapiesz czy ja gdy nas coś swędzi Tego nie można pomylić z ruchem rączką, on się poprostu namiętnie drapie.

Cytat:
A możesz mi napisać skład tej maści?Spisujesz wszyściutko rozumiem co jecie?
Tak, spisuję wszystko co jemy i piszę jaki stan skóry w danym dniu ma Szymon.
Skład to:
Vit. A 10,0
Hydrocortizon 1,0
Euroyt od 100,0

i coś czego nie mogę rozczytać a wygląda mniej więcej jak 3b S8 Ar.corici (zapytaj lekarza na pewno będzie wiedział).

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
A co to za masc?

Maja ma tez problemy ze skórą.
Obecnie ma wypryski na udzie prawym i od wczoraj na dole pleców, troszke na pupe wchodzą.
Zaczeło sie od suchych placków na kolankach i łokciach, pediatra powiedziała ze to moze AZS mamy natłuszczac, nie przeszło wiec poszłam do dermatologa, na recepte masc przepisała(natłuszczajaca ) i po niej suche placki znikły ale to po dłuzszym czasie, ale w trakcie pojawiły sie własnie te wypryski na 1 udzie, na 2 ma moze ze 2 krosteczki. No i teraz dol plecków. Najgorzej jest po kąpieli to jest czerwone, jakby woda bardziej podrażniała to. Nie wiem co juz robic i co to jest i od czego to ma.
Tak jak anulka napisała, woda-szczególnie ciepła- podrażnia skórę jeszcze bardziej. Nie przegrzewaj małej. A drapie się?

Moim zdaniem pediatrzy każda wysypkę podpinają pod AZS, co dla mnie jest pomyłką.

Alergolog u której byliśmy powiedziała, że AZS czy skaza białkowa to są zamierzchłe nazwy i teraz nawet jest coś takiego jak Nie Atopowe Zapalenie Skóry, a lekarze po prostu tego używają, bo tak im wygodnie.

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Witam Was
Maksio już zdrowy, ja jeszcze nie do końca
Dziś rano mały obudził nas śpiewem teraz gotuję mu pierwszy raz rosołek, zobaczymy czy mu posmakuje. Rano zrobiłam jaglankę z bananem i jagodami i wcinał aż się uszy trzęsły

Co do czerwonych plam i suchych placków, to Maks też to ma prawie od urodzenia. Tylko, że dwóch pediatrów nie stwierdziło skazy ani AZS. Jedna dała nam Laticort jak już miał bardzo brzydką buzię. No ale to sterydy więc używamy tylko jak jest bardzo źle.
Napiszcie jaką tą maść polecacie? Jest bez recepty?
Zauważyłam żę u nas się zaostrza jak Maks bierze antybiotyk i jak w domu jest za ciepło. W kąpieli jest ok. Używamy płynu z Ziaji, natłuszczającego o takiego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html i bardzo polecam, u nas sprawdził się o wiele lepiej niż Oilatum czy Balneum. A cenu dużo niższa
Płynu z Ziaji wyprobuję, bo Emolium i Balneum leży w szafie.

A co mu się na buźce robi?

Cytat:
Oto moje łobuzki
Podobni

Odwiedziła nas dziś chrzestna Szymona i obiad nie zjedzony, taki zapatrzony w ciotkę
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 17:16   #2444
sailormaary
Zadomowienie

Byłam dzisiaj w Urzędzie Pracy, nie dość, że czekałam kilka godzin to odprawili mnie z kwitkiem, bo była za duża kolejka... No i weszłam tam i mówię, że z dzieckiem tyle czasu czekam i czy nie mogła by mnie jeszcze przyjać, a ona mi na to, że żeby mnie zarejestrowała to muszę być "zdolna do pracy"... heh, to już dziecko odcina mi drogę do ubezpieczenia... Masakra, ciekawe czy jutro się dopcham ...

A i M powiedział, że jak jutro mi też tak powie to mam ja zapytać czy ma na to jakieś podstawy prawne XD

Edytowane przez sailormaary
Czas edycji: 2013-01-08 o 17:22
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 17:45   #2445
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Hej Hej )

I nas chorobsko nie ominelo ;/ Rozchorowalam sie i zarazilam Leona, nie obylo sie bez antybiotykow. No ale maly juz ok, przeszlo mu Mnie nadal trzyma

Co do fotelikow to my kupilismy maxi cosi piori, maly lubi w nim jezdzic, 0-13 juz byl sporo za maly.

Dziecko sie zrobilo bardzo ruchliwe, w lozeczku ladnie stawia kroczki, przemieszcza sie. Puszczam mu muzyke i slodko tancuje <3
Leon nadal bez zabkow.
Przed nami przeprowadzka, dzis juz wywiezione troche rzeczy, reszta jutro i w pt

Czy wsyztkie juz podostawalyscie @? ja nie karmie od skonczonych 2 mcy Leona i mialam dopiero raz. ;/ Musze isc do gina jak wyzdrowieje po jakies tabletki na wywolanie

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2013-01-08 o 17:47
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 17:57   #2446
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
ślicznie piękności
Stary 2013-01-08, 17:59   #2447
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Skład to:
Vit. A 10,0
Hydrocortizon 1,0
Euroyt od 100,0

i coś czego nie mogę rozczytać a wygląda mniej więcej jak 3b S8 Ar.corici (zapytaj lekarza na pewno będzie wiedział).

Hydrokortyzon stosowaliśmy długo,serio prawie cały czas i jesli przerywałam to wszystko wraca,ale maść sobie spiszę i zapytam bo w czwartek sie wybieram do dermatologa,choc nie jest tak zle jak było ale skóra nie jest ładna,dzieciak sie zadrapie kiedys na śmierć
Dzis tak sobie myslałam apropo własnie płynów do kapieli ze ja Filipa kapałam w Balneum Hermal Plus i teraz chyba to kupie,Filipowi bardzo pomogło.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2013-01-08, 18:02   #2448
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Oto moje łobuzki
ale podobniśliczne łobuziaki.
Stary 2013-01-08, 18:02   #2449
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witam
Wreszcie dorwałam się do kompa, z komórki wchodziłam chyba 4 razy i za każdym razem Paulina miała zły humor pt. "ZĄBKI"

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Stokroteczko[/B], sprzątam pokoje po kolei także nie wiem ile całościowo tego. Np. po uprzątnięciu biurka i szafki nad nim mieliśmy 2 worki do wyrzucenia.

stokrteczko to dopiero ekspozycja. Bardzo ładnie wyglądacie. Szczerze mówiąc to zupełnie inaczej wyglądasz niż na poprzednim zdjęciu. Ale równie młodo, żeby nie było.
2 worki?? wow, nieźle, aż tyle by u nas nie było...nie mam szafki przy biurku

Bo ja jestem bliźniakiem, mam dwa oblicza

Cytat:
Ja zamawiałam, wcześniej kupiłam 2 przedłużki z 3 zatrzaskami i rozstaw jest bardzo dobry. mam chyba ze 2 body, gdzie rozstaw między zatrzaskami jest mniejszy niż w większości bodów, ale to nie przeszkadza, bo wtedy przedłużka jest lekko zmarszczona, ale to i tak na pieluszce.

Teraz zamówiłam te z 2 zatrzaskami, bo mam kilka bodów z 5.10.15, które są na 2 zatrzaski, ale jeszcze mi nie przyszły, bo zamówiłam wczoraj.

stokrotka, no zupełnie inaczej wyglądasz niż na poprzednim zdjęciu! Ale laski
Dzięki, zamawiam przedłużki.

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Kiedys gdzieś słyszałam, że mrożonki nie są naszpikowane tą dodatkową chemią by przetrwały drogę do sklepu bo od razu po zbiorze są zamrażane. Ja używam bardzo często

Moja mama w PL posiada ponieważ dla mnie sporo taniej dzwonić na stacjonarny. A nie może babci ktoś pomóc ze Skypem, ja z niego korzystam codziennie

Fajne z Was dziewczyny Ty bardzo młodziutko wyglądasz
Dzięki za opinię o mrożonkach.

Dzięki za opinię o tel. Babcia nie ma komputera

Jestem młoda

Cytat:
my mamy cały pakiet z upc- tel, internet z wi-fi i tv- płacimy 110zł miesięcznie z czego mamy 240min na stacjonarne i komórki (plus, t-mobile, orange) i na stacjonarne za granicę ale państw nie pamiętam. Opłacało się wziąść , bo mała róznica między abonamenetem bez tel a moi rodzice też z tych dzwoniących na stacjonarny
No słyszałam o tym UPS, ale my mamy telewizję N, internet Neostradę na teścia, więc jakbysmy chcieli zamienić, no nie zgramy dwóch końców umów na ten sam czas, albo bysmy zostali bez telewizji albo bez neta na jakiś czas.

Cytat:
Oto moje łobuzki
Śliczne i duże te Twoje łobuzy

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki.

Zaraz Was nadrobię, ale póki co piszę, żeby później nie było, że znać nie dałam
Na dzień babci i dziadka zamawiam mini albumiki O takie http://www.facebook.com/MiniMiniAlbumiki Albumiki mają format 6,5cm x 8cm i mieszczą 4 zdjęcia. Mam od tej Pani okładkę na płytę ze zdjęciami Hani i jest piękna
No masz szczęście no ale za późno ehh, ja kupiłam już ramki i zamówiłam zdjęcia. Ale nic straconego, może zamówię na roczek ILE KOSZTUJE TAKI ALBUMIK?? są śliczne

Cytat:
Tak, ze sterydem ale bardzo słabym. Czasami trzeba sięgnąć po takie środki, żeby móc dojść do sedna

My nie posiadamy stacjonarnego, ale ostatnio byłam z moją babcią w Orange i zmieniałyśmy taryfę dla niej na właśnie taką o jakiej piszesz i moim zdaniem to bardzo dobra oferta jeśli dzwoni się na stacjonarne.

Ahh... i na tym zdjęciu dałabym Ci 26 lat
No tak, jak trzeba ze sterydem, to trzeba.

Właśnie fajna jest ta oferta. dziś przyszła teściowa, mówię jej jaką mama ma ofertę, ale nie była w ogóle zainteresowana tym co mówię, zero zainteresowania, więc jej nie proponowałam tel na spółę. Muszę z teściem pogadać jak jej nie będzie.

26lat, kiedy to było

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 18:19   #2450
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ewunia, ja czytam "Zaklinaczka dzieci" TH. Jeszcze jej nie przeczytałam od deski, do deski, ale tam raczej pisze, jak odzwyczaić dziecko od nawykowego wstawania w nocy. Nie wiem co zrobić, jak dziecko się bawi, zamiast spać
Jak przeczytam całą książkę i znajdę coś, co mogłoby pomóc na Wasze bolączki, to dam znać

stokroteczko, albumiki kosztują 40zł. Jak przyjdą, to zrobię zdjęcia i Wam pokażę.
Ramki ze zdjęciami dawaliśmy na gwiazdkę
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 18:20   #2451
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:

kisiel z bobofruta? to jak? zagotować bobofruta i zatrzepać mąką ziemniaczaną?????

Które magnesy zamówiłaś? te od Gaabbi czy inne?
Gotujesz około 100ml soku, a w szklance mieszasz 50ml soczku z łyżeczką mąki i siup do garnka i kiseil taki pyszny, że będziesz dziecku podjadać

Cytat:
Moje trufelki dziękuję KISM

kurde ale małe
śliczne, po moich to już śladu nie ma

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
a ja zazdroszczę tym, które idą do pracy... oj z UP pewnie tylko jakiś marny staż mi dadzą - bo po studiach zaraz ciąża więc w tamtym roku wiosną nawet się nie pchałam na staż, może szkoda... bo już by coś było za mną, a teraz... ehh wolałabym pracę na jakąś normalną umowę i za jakiś czas kolejne dziecko :P choć wcześniej na jakieś własne M by się odłożyło, zapożyczyło albo coś... a tak to lipa
mój jakby czasem się zapomniał i tak palną to bym powiedziała: jak chcesz to jedź, ale nie masz po co wracać... ale każdy ma tak jak mu pasuje

Krystianek ćwiczy obroty z plecków na brzuch, ale rączka mu zostaje i się złości ogólnie to jakby już mógł to by chodził, raczkował i ogólnie szybko zmieniał miejsce ale tylko pełza... co go wkurza bo się męczy a upatrzona zabawka nadal jest daleko
Antoś jak chce zabawkę, a nie może sięgnąć o się wkurza i podłnosi ręce i nogi jednocześnie, kołysze się na brzuszku. Ja nie wiem jak on to robi

Co do pracy to ja się cieszę, że ją mam, ale tak mi źle zostawiać tą moją przylepe

Cytat:
My mamy tel stacjonarny i wogóle z niego nie korzystamy, po remoncie nawet nie wyjęłam go z szafki, a mamy go tylko dlatego, że teść przedłużył umowe i oni nam oddali mieszkanie, a sami przeprowadzili się do domu i telefon został bo nie mogą przenieść lini bo tam nie ma kabli. Niestety płacić trzeba, ale już tylko do czerwca

Cytat:
ekspozycja na gluten

Cytat:
Naprawdę młodo wyglądasz. Paula świetna

Cytat:
Oto moje łobuzki
Jacy fajni są choć zupełnie inni, a Szymonek ma taki słodki wyraz twarzy na zdjęciach, że az ma się ochotę przytulić i całować

Cytat:

kurde nie wiem jak sobie z tym fantem poradzić. już udało mi się uśpić Marcię bez piersi kilka razy i wczoraj znów była afera... a było tak dobrze, tylko w grudniu się niepotrzebnie nauczyła zasypiać przy cycu jak już nic innego nie pomagało przy ząbkowaniu...
boję się że nie da się uśpić jak zostanie z mamą...
a może po prostu odpuścić tą poranną drzemkę? może wytrzyma bez niej do spaceru a na spacerze ładnie zasypia więc nie powinno być problemu... sama nie wiem.
do tego te noce... spała pięknie niczym Maciek od Agaty a teraz budzi się po 3 razy i zasypia z nami. nie mam siły walczyć z nią po nocach bo sama ledwo widzę na oczy
jedne dylematy się kończą a zaczynają się drugie. długo tak jeszcze?

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Ja też mam ostatnio problemy z usypianiem małego i o tyle o ile ja sobie poradzę to bałam się czy sąsiadka sobie poradzi i tu miła niespodzianka, ja go muszę w dzień bujać żeby pospał i mi śpi po 20/30 minut, a ona mi dziś mówi, że to anioł do spania, że go kładzie i zasypia i spał jej dwa razy po 1h i raz 40 minut

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Hej Hej )

I nas chorobsko nie ominelo ;/ Rozchorowalam sie i zarazilam Leona, nie obylo sie bez antybiotykow. No ale maly juz ok, przeszlo mu Mnie nadal trzyma

Co do fotelikow to my kupilismy maxi cosi piori, maly lubi w nim jezdzic, 0-13 juz byl sporo za maly.

Dziecko sie zrobilo bardzo ruchliwe, w lozeczku ladnie stawia kroczki, przemieszcza sie. Puszczam mu muzyke i slodko tancuje <3
Leon nadal bez zabkow.
Przed nami przeprowadzka, dzis juz wywiezione troche rzeczy, reszta jutro i w pt

Czy wsyztkie juz podostawalyscie @? ja nie karmie od skonczonych 2 mcy Leona i mialam dopiero raz. ;/ Musze isc do gina jak wyzdrowieje po jakies tabletki na wywolanie
ja dostałam, ale też muszę do lekarza bo ostatnią @ miałam 7 listopada i trwała może dwa dni

Ja dziś byłam w pracy, nawet nie mogłam na spokojnie się wdrożyć bo starsznie dużo interesantów było. Bardzo tęskniłam za Antosiem i po pracy jechałam szybko żeby do niego wrócić, natomiast Antoś całkiem nieźle zniósł rozłąkę, był grzeczny, ładnie spał i jadł, a teraz właśnie leży sobie w gondoli i "kopuluje". Żal mi że ktoś inny pewnie zobaczy pierwszy jak zacznie raczkować i inne postępy.
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 19:11   #2452
doris888
Rozeznanie

natusiaka21 mam do Ciebie pytanie, z góry przepraszam że zawracam głowę, ale próbowałam się dziś dodzwonić do MOPR i nie dało rady od kiedy do zasiłku rodzinnego brać będą pod uwagę dochody z 2012 a nie z 2011 jak teraz? bo nie mogę znaleźć umowy jednej z 2011 roku a musi być oryginał, poza tym kazali mi przynieść zaśw. z uczelni czy pobierałam/ nie pobierałam stypendium... a ja wtedy kończyłam już studia... po co im to no i musiałabym jechać do łodzi teraz tak sobie pomyślałam że może poczakam na rozliczenie 2012 ale nie wiem czy zdążę zanim Agata skończy rok...
Stary 2013-01-08, 19:20   #2453
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Skład to:
Vit. A 10,0
Hydrocortizon 1,0
Euroyt od 100,0

Tak jak anulka napisała, woda-szczególnie ciepła- podrażnia skórę jeszcze bardziej. Nie przegrzewaj małej. A drapie się?

Moim zdaniem pediatrzy każda wysypkę podpinają pod AZS, co dla mnie jest pomyłką.

Alergolog u której byliśmy powiedziała, że AZS czy skaza białkowa to są zamierzchłe nazwy i teraz nawet jest coś takiego jak Nie Atopowe Zapalenie Skóry, a lekarze po prostu tego używają, bo tak im wygodnie.

Płynu z Ziaji wyprobuję, bo Emolium i Balneum leży w szafie.

A co mu się na buźce robi?

Podobni

Odwiedziła nas dziś chrzestna Szymona i obiad nie zjedzony, taki zapatrzony w ciotkę
Nie drapie tego. Dzisiaj nie dałam jej glutenu, bo wiecie w swieta skonczyła mi manna i nie dawałam jej i wydaje mi sie ze wtedy było tego mniej. Znów zaczełam dawac i chyba tego wiecej jest, ale wiecie tak sobie gdybym. No to chyba musze przejsc sie do alergologa w takim razie. Bo ma straszne te nóżki.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 19:27   #2454
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
natusiaka21 mam do Ciebie pytanie, z góry przepraszam że zawracam głowę, ale próbowałam się dziś dodzwonić do MOPR i nie dało rady od kiedy do zasiłku rodzinnego brać będą pod uwagę dochody z 2012 a nie z 2011 jak teraz? bo nie mogę znaleźć umowy jednej z 2011 roku a musi być oryginał, poza tym kazali mi przynieść zaśw. z uczelni czy pobierałam/ nie pobierałam stypendium... a ja wtedy kończyłam już studia... po co im to no i musiałabym jechać do łodzi teraz tak sobie pomyślałam że może poczakam na rozliczenie 2012 ale nie wiem czy zdążę zanim Agata skończy rok...
za 2012 rok od listopada 2013 i będziemy na tym bazować do października 2014. Jeśli chodzi o umowe to nie jest prawdą, że musisz ją mieć wystarczy zaświadczenie potwierdzające okres zatrudnienia, a i to nie jest wymagane jeśli w 2011 i nadal pracujesz w tym samym zakładzie pracy. Co do zaświadczenia o stypendium to też Cię wprowadzili w błąd ponieważ w 2011 roku weszła w życie ustawa o ograniczeniu barier administracyjnych, w której jasno jest zapisane, że ubiegając się o śwadczenia z pomocy społecznej możesz napisać oświadczenie pod odpowiedzialnością karną zamiast dostarczać zaświadczenie właśnie np. o wysokości stypendium. Jakby co pytaj chętnie pomogę
Stary 2013-01-08, 19:32   #2455
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

stokroteczko, albumiki kosztują 40zł. Jak przyjdą, to zrobię zdjęcia i Wam pokażę.
Ramki ze zdjęciami dawaliśmy na gwiazdkę
40zł hmm, to jak na dzień babci to bym przełknęła, ale jak na roczek?? Dziadkom, pradziadkom, chrzestnym, ehh. Pożyjemy, zobaczymy, bo albumiki kuszą

Paulina wykąpana i śpi z tatą, Paula w łóżeczku, tata w łóżku, z tą różnicą że tata poległ w ubraniu nie zdążyłam go wykąpać

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2013-01-08 o 19:34
Stary 2013-01-08, 19:37   #2456
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
40zł hmm, to jak na dzień babci to bym przełknęła, ale jak na roczek?? Dziadkom, pradziadkom, chrzestnym, ehh. Pożyjemy, zobaczymy, bo albumiki kuszą

Paulina wykąpana i śpi z tatą, Paula w łóżeczku, tata w łóżku, z tą różnicą że tata poległ w ubraniu nie zdążyłam go wykąpać
A mój nie chce spać, wczoraj poszedł dopiero o 23
Mam nadzieje dziś na wcześniejszą godzinę bo ja od 4 rano na nogach. Po pracy spałam godzinkę, ale nie wiele to dało
Stary 2013-01-08, 19:45   #2457
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
A mój nie chce spać, wczoraj poszedł dopiero o 23
Mam nadzieje dziś na wcześniejszą godzinę bo ja od 4 rano na nogach. Po pracy spałam godzinkę, ale nie wiele to dało
Ja na razie się wysypiam..jeśli nie siedzę do nocy na wizazu jak idę do pracy to na 14. Ale to tak rekreacyjnie jak na razie

U nas nazbierało się wizyt lekarskich. Kontrolne usg bioderek, bo pewnie pani doktor zbiera na wakacje, kontrolna wizyta u neurologa, a Paula jak pływała tak dalej pływa, i logopeda...

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2013-01-08 o 19:47
Stary 2013-01-08, 19:49   #2458
Timii
Rozeznanie

Cytat:
przeszło mi przez myśl ale nie chciało mi się sprawdzać
przepraszam ale jest też Romer duo bez isofixu...albo już mi się wszystko pokiełbasiło
nic nie szkodzi takie małe sprostowanie

Cytat:
haha, ano widzisz, problemów się namnożyło

Rozumiem, że to jakiś żarcik z tą chustą? Toż ja bym go co najwyżej do furtki doniosła w tej chuście. Mój klocek waży ponad 10 kg i wzrost ma też niczego sobie, drogę by mi zasłaniał.
ja chusty nie używałam prawie wcale ale chyba Agata ciągle chustuje a jej Maciek też niemały więc pomyślałam że to może jakiś sposób

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Hej Hej )

Leon nadal bez zabkow.

ja jeszcze nie miałam @ a ciągle kp

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
Gotujesz około 100ml soku, a w szklance mieszasz 50ml soczku z łyżeczką mąki i siup do garnka i kiseil taki pyszny, że będziesz dziecku podjadać

śliczne, po moich to już śladu nie ma

Antoś jak chce zabawkę, a nie może sięgnąć o się wkurza i podłnosi ręce i nogi jednocześnie, kołysze się na brzuszku. Ja nie wiem jak on to robi

Co do pracy to ja się cieszę, że ją mam, ale tak mi źle zostawiać tą moją przylepe

My mamy tel stacjonarny i wogóle z niego nie korzystamy, po remoncie nawet nie wyjęłam go z szafki, a mamy go tylko dlatego, że teść przedłużył umowe i oni nam oddali mieszkanie, a sami przeprowadzili się do domu i telefon został bo nie mogą przenieść lini bo tam nie ma kabli. Niestety płacić trzeba, ale już tylko do czerwca

Naprawdę młodo wyglądasz. Paula świetna

Jacy fajni są choć zupełnie inni, a Szymonek ma taki słodki wyraz twarzy na zdjęciach, że az ma się ochotę przytulić i całować

Ja też mam ostatnio problemy z usypianiem małego i o tyle o ile ja sobie poradzę to bałam się czy sąsiadka sobie poradzi i tu miła niespodzianka, ja go muszę w dzień bujać żeby pospał i mi śpi po 20/30 minut, a ona mi dziś mówi, że to anioł do spania, że go kładzie i zasypia i spał jej dwa razy po 1h i raz 40 minut

ja dostałam, ale też muszę do lekarza bo ostatnią @ miałam 7 listopada i trwała może dwa dni

Ja dziś byłam w pracy, nawet nie mogłam na spokojnie się wdrożyć bo starsznie dużo interesantów było. Bardzo tęskniłam za Antosiem i po pracy jechałam szybko żeby do niego wrócić, natomiast Antoś całkiem nieźle zniósł rozłąkę, był grzeczny, ładnie spał i jadł, a teraz właśnie leży sobie w gondoli i "kopuluje". Żal mi że ktoś inny pewnie zobaczy pierwszy jak zacznie raczkować i inne postępy.
brawa za pierwszy dzień w pracy
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 19:51   #2459
kapukat
Zakorzenienie

Timii odpowiadam na Twoje pytanie, ja tam się nie bawię jak mam ochotę ugotować, to gotuje to samo co mi jedynie nie dodaję soli i cukru, a jak nie mam ochoty to kupuję mu zupki, albo w Polskim sklepie, albo w gdzie popadnie ale czytam etykiety uważnie, bo okazuje się że p0 7 miesiacu dużo zupek tutaj ma sól - co prawda jest napisane low, ale niech sobie to low wsadzą

ja nie mam pomysłu na prezent dla dziadków, gdyż oni są tak oklejeni zdięciami że jeszcze jedno i nie będzie gdzie nic innego powiesić tak kochają swoje wnuki

co do śmieci - jak mieszkałam w Polsce miałam pokój 1.50 na 2 metry i z tego otoż pokoju potrafiłam wynieść 3 wory śmieci - mój tata zawsze się zastanawiał gdzie ja to wszyzstko chomikuję...no właśnie - chomikuję

wiecie co nikomu nie życzę tego co przechodzę od piątku. Jesli chcecie przeżyć gehenne w trakcie choroby i być w piekle, proszę leczyć się u Irlandzkich lekarzy. To nie żart - w piątek przestałam chodzić, ból był tak silny, że w sobotę nie mogłam wyjść już nawet na kucki do toalety - nie dość, że okazało się niemożliwością znalezienie lekarza który ma wizyty domowe, to jak już wydzwoniliśmy wszędzie włącznie ze szpitalem - to czekałam na pana doktora 8 h.... po to by dowiedzieć się,, że on nie wie jak mi pomóc i dał PANADOL kazał skontaktować się z Gp - ta przyjechała w poniedziałek po wielu wymówkach typu - może przyjade taksówką, albo z kims, w ogole do niej nie dochodzilo ze z łóżka zejsc nie moge a co dopiero postawienie nogi, przyjechala z łaski, na sile kazala mi wstac, R mnie podciagnal do "jakby stojacej postawy" przy czym ból rozrywał mi tak plecy że łzy same mi ciekły, a ona stanęła rozłożyła ręce powiedziała że ona nie wie ską ten ból i musimy czekac! kazała brać mi co....PANADOL! PO 6 latach spędzonych tutaj i kilku przypadkach nie tylko moim stwierdzam że lekarze tutaj dostają dyplom po odpowiedzeniu na pytanie - jaki lek chory powinien przyjmować kiedy pada na ziemię i traci przytomność... PANADOL, zdała Pani/Pan może teraz ruszać leczyć ludzi!!!!

ooo to wszystko co miałam do powiedzenia na ten czas

a mój synek nauczył się pić ze słomki! co mnie bardzo cieszy, bo nie muszę myśleć o tych głupich niekapkach
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 19:52   #2460
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Nasz kochany śmieszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg A.jpg (126,7 KB, 39 załadowań)

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości