|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
A moze gluten ją tak uczulac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my mamy cały pakiet z upc- tel, internet z wi-fi i tv- płacimy 110zł miesięcznie z czego mamy 240min na stacjonarne i komórki (plus, t-mobile, orange) i na stacjonarne za granicę ale państw nie pamiętam. Opłacało się wziąść , bo mała róznica między abonamenetem bez tel a moi rodzice też z tych dzwoniących na stacjonarny ![]() a co do fotelików, to fajnie wyglądają ale niestety nie spotkałam ich nigdzie ![]() Cytat:
![]() no i be safe jest wysoki- a to na pewno przypada dziecku do gustu bo więcej widzi. a co do isofixu, nbo któraś pytała tylko coś mi nie zacytowało - to z tych co tutaj piszemy to żaden nie ma ![]() ja mam isofix w samochodzie, chociaż nie należy do najnowszych ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2013-01-08 o 13:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Wtajemniczenie
|
Oto moje łobuzki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki.
Zaraz Was nadrobię, ale póki co piszę, żeby później nie było, że znać nie dałam ![]() Na dzień babci i dziadka zamawiam mini albumiki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale super brygada! Ale jacyś niepodobni do siebie są. Ja tak sobie ostatnio myślałam o drugim dziecku (z mężem nie konsultowałam - on zna wersję, że mam traumę po tym porodzie i za 10 lat najwcześniej) i jeśli w grudniu tego roku będę wiedziała, że od stycznia dostanę umowę na czas nieokreślony to za jakieś 1,5 roku może się zaczniemy starać. Chociaż jak pomyślę, że już wtedy będziemy na swoim i nie będę miała pomocy mamy to zaczynam powątpiewać czy dam radę, bo jakby nie patrzeć jakby nie mama to nawet zakupów bym w tym momencie nie zrobiła, bo Adaś od świąt nie chce siedzieć w wózku, wygina się jak szalony, mruczy niezadowolony, porażka jakaś. Wczoraj 5 min jechał spokojnie, potem się zaczęło...a do sklepu to nawet nie ma opcji, zaraz po wejściu zaczyna swoje "yyyyyyyy" i muszę wychodzić. Co z tym fantem się robi? No i jeszcze Wam powiem, że sesja domowa się udała, Adaś fajnie wyszedł na kilka zdjęciach, wiec myślę, że któreś wybierzemy dla dziadków. robiłam takie zdjęcia portretowe bardziej. Musze je obrobić ładnie i będzie fajny prezent. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2013-01-08 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kurde nie wiem jak sobie z tym fantem poradzić. już udało mi się uśpić Marcię bez piersi kilka razy i wczoraj znów była afera... a było tak dobrze, tylko w grudniu się niepotrzebnie nauczyła zasypiać przy cycu jak już nic innego nie pomagało przy ząbkowaniu... boję się że nie da się uśpić jak zostanie z mamą... a może po prostu odpuścić tą poranną drzemkę? może wytrzyma bez niej do spaceru a na spacerze ładnie zasypia więc nie powinno być problemu... sama nie wiem. do tego te noce... spała pięknie niczym Maciek od Agaty ![]() ![]() jedne dylematy się kończą a zaczynają się drugie. długo tak jeszcze? ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() może spróbuj jakiegoś nosidła albo chusty? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Rozeznanie
|
przeszło mi przez myśl ale nie chciało mi się sprawdzać
![]() przepraszam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że to jakiś żarcik z tą chustą? Toż ja bym go co najwyżej do furtki doniosła w tej chuście. Mój klocek waży ponad 10 kg i wzrost ma też niczego sobie, drogę by mi zasłaniał. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Zadomowienie
|
Gaabbi, czy to Ty mialaś walczyć z dzieckiem o nocne spanie? Moja to juz mnie wczoraj załamała. Wstała o 1ej i bawiła sie 2 godziny, az w końcu wzięłam ją do łóżeczka i chciałam zmusić do spania, ale zrobiła sie z tego masakra. Dziecko wpadło w taką histerie, że nawet noszenie na rękach długo nie pomagało. Znalazłaś może sposób na dziecia, który zamiast wstać, najesc sie i iść dalej spać bawi sie do upadłego???
Czytałam język niemowląt i tam jakoś nie znalazłam odpowiedzi.Mam jeszcze "Każde dziecko może nauczyć sie spać" wiec później poczytam. U nas jest jeszcze ten problem, że małą nie potrafi sama zasnąć w łóżeczku. Kiedyś ja wiązałam pielucha tetrowa i zasypiała sama, ale ona jest juz taka silna, że to się już nie sprawdza. Teraz albo zasypia przy butelce albo musze ja chwilę ponosić. Ech, ja ją mogę nosić na rekach bo lubię się do niej przytulac, ale niech ona idzie spać! Natka zaczęła już jeść kaszki, ale obraziła się na obiadki. Ma 8 miesięcy, a jedyne co w nią wcisnę to słoiczki dla 5 miesięcznych dzieci. Ostatnio załamuje mnie ta moja Mała. Ciągle jej coś nie pasuje i tak to pokazuje, że całe osiedle słyszy. Zrobiła się z niej straszna terrorystka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |||||
Zadomowienie
|
Tak, ze sterydem ale bardzo słabym. Czasami trzeba sięgnąć po takie środki, żeby móc dojść do sedna
![]() Cytat:
Ahh... i na tym zdjęciu dałabym Ci 26 lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Skład to: Vit. A 10,0 Hydrocortizon 1,0 Euroyt od 100,0 i coś czego nie mogę rozczytać a wygląda mniej więcej jak 3b S8 Ar.corici (zapytaj lekarza na pewno będzie wiedział). Cytat:
Moim zdaniem pediatrzy każda wysypkę podpinają pod AZS, co dla mnie jest pomyłką. Alergolog u której byliśmy powiedziała, że AZS czy skaza białkowa to są zamierzchłe nazwy i teraz nawet jest coś takiego jak Nie Atopowe Zapalenie Skóry, a lekarze po prostu tego używają, bo tak im wygodnie. Cytat:
A co mu się na buźce robi? Podobni ![]() Odwiedziła nas dziś chrzestna Szymona i obiad nie zjedzony, taki zapatrzony w ciotkę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj w Urzędzie Pracy, nie dość, że czekałam kilka godzin to odprawili mnie z kwitkiem, bo była za duża kolejka... No i weszłam tam i mówię, że z dzieckiem tyle czasu czekam i czy nie mogła by mnie jeszcze przyjać, a ona mi na to, że żeby mnie zarejestrowała to muszę być "zdolna do pracy"... heh, to już dziecko odcina mi drogę do ubezpieczenia... Masakra, ciekawe czy jutro się dopcham ...
A i M powiedział, że jak jutro mi też tak powie to mam ja zapytać czy ma na to jakieś podstawy prawne XD ![]()
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2013-01-08 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zakorzenienie
|
Hej Hej
![]() I nas chorobsko nie ominelo ;/ Rozchorowalam sie i zarazilam Leona, nie obylo sie bez antybiotykow. No ale maly juz ok, przeszlo mu ![]() ![]() Co do fotelikow to my kupilismy maxi cosi piori, maly lubi w nim jezdzic, 0-13 juz byl sporo za maly. Dziecko sie zrobilo bardzo ruchliwe, w lozeczku ladnie stawia kroczki, przemieszcza sie. Puszczam mu muzyke i slodko tancuje <3 ![]() Leon nadal bez zabkow. Przed nami przeprowadzka, dzis juz wywiezione troche rzeczy, reszta jutro i w pt ![]() Czy wsyztkie juz podostawalyscie @? ja nie karmie od skonczonych 2 mcy Leona i mialam dopiero raz. ;/ Musze isc do gina jak wyzdrowieje po jakies tabletki na wywolanie
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-01-08 o 17:47 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 |
Zadomowienie
|
#2447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzis tak sobie myslałam apropo własnie płynów do kapieli ze ja Filipa kapałam w Balneum Hermal Plus i teraz chyba to kupie,Filipowi bardzo pomogło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zadomowienie
|
#2449 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Wreszcie dorwałam się do kompa, z komórki wchodziłam chyba 4 razy i za każdym razem Paulina miała zły humor pt. "ZĄBKI" Cytat:
![]() Bo ja jestem bliźniakiem, mam dwa oblicza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za opinię o tel. Babcia nie ma komputera ![]() Jestem młoda ![]() Cytat:
Śliczne i duże te Twoje łobuzy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Właśnie fajna jest ta oferta. dziś przyszła teściowa, mówię jej jaką mama ma ofertę, ale nie była w ogóle zainteresowana tym co mówię, zero zainteresowania, więc jej nie proponowałam tel na spółę. Muszę z teściem pogadać jak jej nie będzie. 26lat, kiedy to było ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Wtajemniczenie
|
Ewunia, ja czytam "Zaklinaczka dzieci" TH. Jeszcze jej nie przeczytałam od deski, do deski, ale tam raczej pisze, jak odzwyczaić dziecko od nawykowego wstawania w nocy. Nie wiem co zrobić, jak dziecko się bawi, zamiast spać
![]() Jak przeczytam całą książkę i znajdę coś, co mogłoby pomóc na Wasze bolączki, to dam znać ![]() stokroteczko, albumiki kosztują 40zł. Jak przyjdą, to zrobię zdjęcia i Wam pokażę. Ramki ze zdjęciami dawaliśmy na gwiazdkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() śliczne, po moich to już śladu nie ma Cytat:
![]() Co do pracy to ja się cieszę, że ją mam, ale tak mi źle zostawiać tą moją przylepe Cytat:
![]() ![]() Naprawdę młodo wyglądasz ![]() Jacy fajni są choć zupełnie inni, a Szymonek ma taki słodki wyraz twarzy na zdjęciach, że az ma się ochotę przytulić i całować Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś byłam w pracy, nawet nie mogłam na spokojnie się wdrożyć bo starsznie dużo interesantów było. Bardzo tęskniłam za Antosiem i po pracy jechałam szybko żeby do niego wrócić, natomiast Antoś całkiem nieźle zniósł rozłąkę, był grzeczny, ładnie spał i jadł, a teraz właśnie leży sobie w gondoli i "kopuluje" ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Rozeznanie
|
natusiaka21 mam do Ciebie pytanie, z góry przepraszam że zawracam głowę, ale próbowałam się dziś dodzwonić do MOPR i nie dało rady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Paulina wykąpana i śpi z tatą, Paula w łóżeczku, tata w łóżku, z tą różnicą że tata poległ w ubraniu ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2013-01-08 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje dziś na wcześniejszą godzinę bo ja od 4 rano na nogach. Po pracy spałam godzinkę, ale nie wiele to dało |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas nazbierało się wizyt lekarskich. Kontrolne usg bioderek, bo pewnie pani doktor zbiera na wakacje, kontrolna wizyta u neurologa, a Paula jak pływała tak dalej pływa, i logopeda...
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2013-01-08 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
Timii odpowiadam na Twoje pytanie, ja tam się nie bawię jak mam ochotę ugotować, to gotuje to samo co mi jedynie nie dodaję soli i cukru, a jak nie mam ochoty to kupuję mu zupki, albo w Polskim sklepie, albo w gdzie popadnie ale czytam etykiety uważnie, bo okazuje się że p0 7 miesiacu dużo zupek tutaj ma sól - co prawda jest napisane low, ale niech sobie to low wsadzą
![]() ja nie mam pomysłu na prezent dla dziadków, gdyż oni są tak oklejeni zdięciami że jeszcze jedno i nie będzie gdzie nic innego powiesić tak kochają swoje wnuki ![]() co do śmieci - jak mieszkałam w Polsce miałam pokój 1.50 na 2 metry i z tego otoż pokoju potrafiłam wynieść 3 wory śmieci - mój tata zawsze się zastanawiał gdzie ja to wszyzstko chomikuję...no właśnie - chomikuję ![]() wiecie co nikomu nie życzę tego co przechodzę od piątku. Jesli chcecie przeżyć gehenne w trakcie choroby i być w piekle, proszę leczyć się u Irlandzkich lekarzy. To nie żart - w piątek przestałam chodzić, ból był tak silny, że w sobotę nie mogłam wyjść już nawet na kucki do toalety - nie dość, że okazało się niemożliwością znalezienie lekarza który ma wizyty domowe, to jak już wydzwoniliśmy wszędzie włącznie ze szpitalem - to czekałam na pana doktora 8 h.... po to by dowiedzieć się,, że on nie wie jak mi pomóc i dał PANADOL kazał skontaktować się z Gp - ta przyjechała w poniedziałek po wielu wymówkach typu - może przyjade taksówką, albo z kims, w ogole do niej nie dochodzilo ze z łóżka zejsc nie moge a co dopiero postawienie nogi, przyjechala z łaski, na sile kazala mi wstac, R mnie podciagnal do "jakby stojacej postawy" przy czym ból rozrywał mi tak plecy że łzy same mi ciekły, a ona stanęła rozłożyła ręce powiedziała że ona nie wie ską ten ból i musimy czekac! kazała brać mi co....PANADOL! PO 6 latach spędzonych tutaj i kilku przypadkach nie tylko moim stwierdzam że lekarze tutaj dostają dyplom po odpowiedzeniu na pytanie - jaki lek chory powinien przyjmować kiedy pada na ziemię i traci przytomność... PANADOL, zdała Pani/Pan może teraz ruszać leczyć ludzi!!!! ooo to wszystko co miałam do powiedzenia na ten czas a mój synek nauczył się pić ze słomki! co mnie bardzo cieszy, bo nie muszę myśleć o tych głupich niekapkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Wtajemniczenie
|
Nasz kochany śmieszek
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.