MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 14:04   #541
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ja już w domku po badankach, w czwartek wyniki bo na coombsa się dłużej czeka.
Powiedzcie mi czy miałyście w ciąży robioną cytologię?? Bo moja gin do tej pory mi nie robiła i nie wiem czy mam się upomnieć czy nie...
Ja miałam robioną w listopadzie.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:09   #542
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne.

Powiedzcie mi czy miałyście w ciąży robioną cytologię?? Bo moja gin do tej pory mi nie robiła i nie wiem czy mam się upomnieć czy nie...
ja mialam robiona cytologie w poprzedniej ciazy, w maju tego roku (to byl chyba 6-ty tydzien).. wyniki byly w porzadku i nie mialam powtarzanej.. cytologia chyba raz na rok wystarczy
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ale oglądałam potem Władce Pierścieni, i Gandalf tam mówi do Frodo, że czasami mądrość polega też na tym żeby wiedzieć komu darować życie i to mnie pokrzepiło

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-01-08 o 14:14
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:10   #543
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

wstawiam Wam wozek
ahhh jestem happy...
kolor troche nie moj (wymarzylam sobie w kolorach brazu i bezu), ale nie narzekam...
wozek i Piesio bardzo Sliczne

ja mialam kiedys Boksera - oj jaki byl sliczny, mial rodzicow z rodowodem ale byl 7 z kolei najslabszy a wam powiem ze jak potem ogladalam zdjecia jego rodzenstwa to BYL NAJPIEKNIESZY

eh i pospslam, ale wam powiem ze faktycznie cos nie teges sie czuje coraz bardziej mnie ten kaszel przeraza no i dzis znowu ciaglo w brzuchu - wiec jutro bedzie wizyta z rana u lekarza niech daje mi to na co ''zasluguje'' i tak juz dlugo wytrzymalam. w PL jakbym pracowala tam gdzie pracowalam - od razu bym szla na L4, bo mylam hale miesna i pudla po miesach wiec a to sie czlowiek nadzwigal i nawdychal tych swinst - no i praca byla zmianowa - nie lubilam nocek bom ta hale musiala sprztac - a tak to pudla co tam podniesc palete Euro tosz to tylko 25kg haha a ze skrzuynkami jakies 50-60 tosz to dobrze sie naprezysz i zdolasz popchac po podlodze

no nic ide cos zjesc tylko coooo???

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:15   #544
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi czy miałyście w ciąży robioną cytologię??
ale mi zlecił ze względu na różne przygody.
Normalnie - jeśli masz wynik z ostatniego roku, to jest OK.

Cytat:
tam mówi do Frodo, że czasami mądrość polega też na tym żeby wiedzieć komu darować życie i to mnie pokrzepiło
wykończę się z Tobą

jak chcesz namiar na położną - to daj znać. Moja chyba "latająca" i mobilna (choć z Prądnika Czerwonego do Ciebie to ciut ciut)

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

ja mialam kiedys Boksera - oj jaki byl sliczny, mial rodzicow z rodowodem ale byl 7 z kolei najslabszy a wam powiem ze jak potem ogladalam zdjecia jego rodzenstwa to BYL NAJPIEKNIESZY
miałam takiego samego ze względu na to że 7 to miał nie obcięte uszy (uf uf uf).

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:21   #545
Moderna
Zakorzenienie

wlasnie dzwonilam po wyniki glukozy... wsio w porzadku, cukier 101 po obfitym sniadanku i glukozie 50g

ehhh a jeszzce dzisiaj musze jechac zrobic badanie hormonow tarczycy... jejj jak mi sie nie chce, regularnie co 4 tygodnie musze badac

Cytat:
wozek i Piesio bardzo Sliczne

eh i pospslam, ale wam powiem ze faktycznie cos nie teges sie czuje coraz bardziej mnie ten kaszel przeraza no i dzis znowu ciaglo w brzuchu - wiec jutro bedzie wizyta z rana u lekarza niech daje mi to na co ''zasluguje'' i tak juz dlugo wytrzymalam. w PL jakbym pracowala tam gdzie pracowalam - od razu bym szla na L4, bo mylam hale miesna i pudla po miesach wiec a to sie czlowiek nadzwigal i nawdychal tych swinst - no i praca byla zmianowa - nie lubilam nocek bom ta hale musiala sprztac - a tak to pudla co tam podniesc palete Euro tosz to tylko 25kg haha a ze skrzuynkami jakies 50-60 tosz to dobrze sie naprezysz i zdolasz popchac po podlodze

no nic ide cos zjesc tylko coooo???
ohhh bokserki sa sliczne i kochane.. bardzo fajne rodzinne psy

no i dobrze zrobisz, szoruj do lekarza... szkoda zdrowia

a z tymi paletami to masakra jakas

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
miałam takiego samego ze względu na to że 7 to miał nie obcięte uszy (uf uf uf).
a obcinanie uszu i ogona nie jest zabronione?
zawsze bylam przeciwna takim praktykom
Stary 2013-01-08, 14:26   #546
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
jcytologia chyba raz na rok wystarczy
zdecydowanie wystarczy. chyba, że są jakieś szczególne wskazania, zmiany, które trzeba kontrolować, itp.
ja miałam robioną w styczniu 2012, zakładając mi obecną kartę ciąży gin stwierdził że wystarczy (to było w lipcu). teraz mija już rok, ale chyba będę robić dopiero po ciąży
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:26   #547
myaja
Rozeznanie

Cytat:

wstawiam Wam wozek
ahhh jestem happy...
kolor troche nie moj (wymarzylam sobie w kolorach brazu i bezu), ale nie narzekam...
co to za model? sliczny! dla mnie boski bo pasuje zarówno dla chłopca jak i dziewczynki!
tj. wielofunkcyjny czy jak?
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:27   #548
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale oglądałam potem Władce Pierścieni, i Gandalf tam mówi do Frodo, że czasami mądrość polega też na tym żeby wiedzieć komu darować życie i to mnie pokrzepiło
Żeby ona wiedziała, że Gandalf uratował jej tyłek
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:28   #549
Malpka
Zakorzenienie

wróciłam ze spaceru poszłam z zamiarem kupienia koszuli do szpitala a kupiłam firankę do salonu jak to mój mąż stwierdził "w końcu po 2 latach mieszkania kupiła firankę" do tej pory miałam pożyczoną od mamy ale jakoś nic mi się nie podobało

Cytat:
Noo my jesteśmy po domu typowymi dresiarzami, w sensie zawsze przebieramy się w jakieś luźne ciuchy... więc chociaż dostałam sporo jeansów np na takie maleństwo to nie wyobrażam sobie póki co że ma w tym leżeć, zwłaszcza że mam wrażenie że te ciuchy są dość wąskie w pasie, a niemowlaki mi się kojarzą z takimi brzuszkami :P
ja tez po domu na luzaka lubie i tez nie wyobrażam sobie cisnąć takiego maluszka w domu w sztywne spodnie. Najwygodniej po domu maluszkowi w śpioszkach

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mam lekarza. mam nadzieję, że to był dobry wybór....
:
koleżanka rodziła tam 2 dzieci z czego jedno w 2012 i sobie bardzo chwali

Cytat:

wstawiam Wam wozek
ahhh jestem happy...
super

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość

No i na 17 dzis wizyta Ale jakos juz sie nie pasjonuje nimi az tak bardzo. Tylko mam dylemat, bo dostane dzis skierownaie na badania okrsowe - w tym glukoza, czyli podejrzewam, ze spedze ok 4h w szpitalu - bo moj lekarz zawsze do swojego szpitala daje mi skierowania, a szaleje juz grypa jak slyszalam (i to chyba nawet swinska coraz bardziej) i tak sie zastanawiam, czy isc jutro, czy odczekac pare dni, nie wiem, bo w pare dni pewnie nic sie nie zmieni, a boje sie o glukoze, jako, ze moj brat jest diabetykiem i obawiam sie, ze u mnie jest spore ryzyko :/ ehhh i zawsze dylematy

No a w czwartek idziemy na echo serduszka malca - tak sie nasluchalam o tych wadach w blizszym otoczeniu, ze stwierdzilam, ze pojde sobie prywatnie, dla spokoju ducha... takze aktywny tydzien
za wizytę

Cytat:

ja miałąm na początku od razu bo poprzednia była ponad 2 lata temu
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:29   #550
maria28
Kniaginia

Witam

Gratuluję skończonych tygodni!

Cytat:
Miałam na początku ciąży, ale dlatego, że przed ciąża miałam robioną rok wcześniej.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:31   #551
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Miałąś rację! Qrde 9 miesiecy chodzimmy w tej ciązy, a nie całe zycie w tym dopiero od ok 4 jest widoczna, to moga nam troche miejsca poustepować... Ja zawsze ciezarnym czy staruszkom ustepowałam...Ale raz w TESCO kasjerka w kasie uprzywilejowanej z łąska mnie obsłuzyła pozakolejką, a przede mną 2 osoby mnie nie wpósciły i to ona powinna im zwrócic uwagę, ze najpierw ja, a ona obsluzyla je a potem mnie...Ale nie chciałąm się kłócić. Za to w Leclercu zazwyczaj jak widza to same proszą na początek kolejki.
Zgadzam się w 100%

za zakupy i kolejne tygodnie!
Co do cytologii to ja miałam jakoś w 5 miesiącu.

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2013-01-08 o 14:33
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:35   #552
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
nasz zginął pod samochodem ratując życie 5 latkowi.... heh
jego starsi bracia mieli obcięte. nasz miał uciachany ogon
też mi się nie podobają takie praktyki

i za glukozę!

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:36   #553
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

no i dobrze zrobisz, szoruj do lekarza... szkoda zdrowia

a z tymi paletami to masakra jakas

nio moj byl taki sliczny ale zdaje mi sie ze nic nie mial obcinane albo ja juz nie pamietam to bylo KilkaNascie lat temu, byl taki capuczinkowo-brazowy i plamke mial na prawej stronie pyszczka - oooo cod miod, jak bede miala mozliwosc kiedys tez kupie sobie wlasnie bokserka

oj tam moderna dalo sie , a ile schudlam prawie 25 kg w ciagu roku haha, no ale z kasy w sklepie przesiadalam sie na ''paletowanie'' do tego kilka przykrych spraw z bylym i tak jakos poszlo kg.

a tak wlasnie ost sie wazylam oki ile jest tyle jest 90 jeszcze nie mam , i tak mi siostra mowi ze duze prawdopodobienstwo jest ze jak urodze Mlodego to ubedzie mi kilka KG, no ale to bedzie niedorzeczne w moim przypadku - po porodzie wazyc MNIEJ niz w przed i w trkacie

aaaa styczniowki ostro dzis dzialaja - 3 nowe Bobaski sa na Swiecie i z tego co czytalam, jeszcze nie koniec na dzis hihih

Stary 2013-01-08, 14:42   #554
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
a w którym jesteś tyg? bo my tez mamy isć na echo ale ja już sama nie wiem. część lekarzy mowi że po urodzeniu częśc żeby iśc teraz. jeden mi powiedział że mi zrobil takie dokładne usg z przepływami ze echo wiecej nic nie pokaze. my mamy stwierdzony prawostronny łuk aorty
Jestem teraz w 28 TC. Nie mamy wskazan, ale ja tylu strasznych historii sie nasluchalam, ze stwierdzilam, ze wole sprawdzic. I moj lekarz w koncu stwierdzil, ze skoro tak koniecznie chce dokladnie sprawdzic, to dal mi numer do kardiologa, ktory jest wymiataczem w Poznaniu... Umowilam sie i ide. Niby serduszko jest wyksztalcone calkowicie po 26 TC. No nie wiem, wole sprawdzic, juz tak mam
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:44   #555
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
co to za model? sliczny! dla mnie boski bo pasuje zarówno dla chłopca jak i dziewczynki!
tj. wielofunkcyjny czy jak?
to emmaljunga city cross
http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_d...Cross-844.html

to wozek wielofunkcyjny: czyli spacerowka, gondola i mozliwosc wpiecia fotelika samochodowego (potrzebny jest adapter).

kupilam uzywany (ma ok. 3 lata i jest w bardzo dobrym stanie, oprocz opon, nie widac sladow uzytkowania).. na nowke mnie nie stac, a chcialam miec ta jakosc i wygode.. za nowy trzeba zaplacic dobre 3500-4000 zl, ja za calosc i dodatkowe akcesoria (spacerowka, gondola, parasol, torba na pieluchy i butelki, spiworek na okres jesienno-zimowy) zaplacilam ok. 1600 zl.

a ten kolor z owieczkami to chyba byla jaks limitowanka, albo oferta dostepna w 2009 roku
Stary 2013-01-08, 14:47   #556
nestelle
Zakorzenienie

ja wróciłam ze zwolnieniem,już do zusu zawiozłam , do sklepu ,do szkoły............ a tu tyyyyyle napisane.........
Cytat:
lozeczko o dlugosci 120-140 cm

no ale jezeli dziecko ma wzrost 100 cm, to dlaczego mialoby nie spac w lozeczku 140 cm?
no i 4 lata a 7 to roznica
ja pisze o wieku 4-5 lat... nie o siedmiolatkach
wiem...wiem..... ale jakoś sobie nie wyobrażam zupełnie 3 latka w takim łóżeczku.....
Cytat:
I jeszcze powiem, że udało mi się jednak dostać do mojej gin na jutro - zwolniły się terminy A już widziałam jak po godzinie 6 stoję po numerek w przychodni do rodzinnej i błagam o zwolnienie... Ja robię w windykacji - prośby i bycie miłą są dla mnie tak nienaturalne, że nie wiem, czy bym dała radę

Cytat:
nestelle BOSKIIIIE ciuszki - dobrze ze mam chlopca, bo bym sie po kryjomu teleportnela i ukradla ci ten worek
mam też worki ciuszków po kubusiu - teleportuj się będzie fajnie - ale ciuszków nie pozwolę ukraść
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hehe no ja średnio się cieszę lubię pracować i mam fajnie w pracy więc mi sama praca nie przeszkadza no oczywiście ze to juz 32 tc to brzuch zaczyna przeszkadzać i coś o szyjce marudziła lekarka więc pora na to zwolnienie
... to nieczęsto się zdarza aby aż tak lubić swoją pracę
Cytat:
na szczęscie mąz mnie potraktował poważnie :P i przytulił
oj bo wiesz ja tak czasem mam siedze teraz w domu to nie chce zeby wyszlo że nieużytek rolny jestem. to chciałam zeby wiedzial ze czekam że myśle bo wiesz nasmażyłam zrazików, do tego na deser kisiel zrobiłam :P

zwłaszcza że on wstaje rano i zasuwa do roboty a ja to na necie siedze ostatnio :P
, bycie w ciąży to też poniekąd praca...praca całego organizmu .

Cytat:
W normalnej kasie ok. Ale ja nie mówię o normalnej kasie. Ale w Polsce w niektórych sieciach - są tzw kasy uprzywilejowane - 1 na cały sklep np - z oznaczeniem kobiety w ciąży i osoby starsze. I zgodnie z regulaminem wew sklepu - wiem bo moja znajoma jest menagerem w takim sklepie - po prostu w tych kasach osoby mają pierwszeństwo są dla nich i tyle. A jak nie ma tych osób to w zasadzie w drodze wyjątku obsługiwane są inne.

Ja nie korzystam z żadnych przywilejów dla kobiet w ciąży, komunikacją miejską nie jeżdżę, zasiłków nie dostaję, ciągle płaci mi wypłatę pracodawca a nie l4, więc jeżeli jakaś sieć ma taką usługę to nie widzę powodu żeby z tego nie korzystać - tak samo w mojej sieci medycznej gdzie mam abonament jest napisane " kobiety w ciąży bez kolejki" tam też z tego korzystam na pobraniu krwi. Do lekarza wiadomo - zapisy na godzinę więc to nie obowiązuje.

W przypadku kasy - bolą mnie nogi od stania w miejscu . W przypadku krwi - słabo znoszę bycie na czczo w ciąży.

Dodatkowo zanim ja byłam w ciąży, wielokrotnie takie osoby wchodziły przede mnie gdy podejmowałam ryzyko i stawałam w kasie dla uprzywilejowanych. To samo na pobraniu krwi. I nie widzę powodu dla którego mam z tego nie korzystać w tych konkretnych pktach.
... nasza wojowniczka -
Cytat:

wstawiam Wam wozek
ahhh jestem happy...
za wózek i za śpiocha na kanapie
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
o matko płaszczyk boski
jaki rozmiar?

nie masz na odsprzedaż stroju kąpielowego na 3 latka?
płaszczyk ma rozmiar 70 coś - nie sprawdzę bo już wszystko schowałam.
a kostiumu nie mam na 3 latka bo ninka dostała teraz nowy od września bo poprzedni -ten właśnie na 3 lata już się rozleciał....
tak się robi ze wszystkimi kostiumami czy majtkami kąpiel.jeśli dzieci regularnie w nich pływają nawet w wodzie ozonowanej- materiał zaczyna się rozciągać ,niszczyć .
a ten malutki kostiumik w arbuziki (rozm.chyba 62) był nie wiele noszony -bo to niepraktyczne dla takiego maluszka .mokry materiał bardzo ziębi ciałko .więc to tylko taki bajer ....
Cytat:
a cialatko wlasnie sie obudzilo... idziemy na spacerek
zdjecie mojego merlina
aaaaa! jaki śliczny !!!!!!
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Julka dostała łóżko po 2 urodzinach
zero problemu ze spaniem w nim
od 1 nocy spała szczęśliwa, no ale koń na nim to też bym chciała w nim spać
...jakby inaczej
Stary 2013-01-08, 14:50   #557
alliw
Zadomowienie

Cytat:
no ma podobno. chodzi o to że łatwiej się dzieco z takich uczy wstawać podciągać bo ma sie jak złapać tych szczebelków.
odsyłam na strone siostry mojej. ale oczywiście decyzja jest twoja.

http://www.wspieranierozwoju.pl/inde...=47&Itemid=100
dzięki poczytam

Cytat:
Odnośnie łóżeczka, to ja tylko czytałam gdzieś że drewniane lepsze, bo dziecko może potem o nie ćwiczyć podnoszenie i inne manewry podtrzymując się za szczebelki..I że dlatego drewniane lepsze, ale niech doświadczone mamy powiedzą.
no niby tak, ale z kolei też się o te szczebelki obijają, a ochraniacz to też niedobrze...co mama to opinia

Cytat:
moi znajomi mają synka - małego Lorda. Jak się urodził miał 48 cm, a jak go zobaczyłam pierwszy raz (tydzień, dwa od urodzenia?) - dżiny i sweterek w serek + koszula. Dla mnie to był szok.

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
a turystyczne ma regulację wysokości? bo one chyba dość głębokie są..

wczoraj się poryczałam bo łóżeczko złożone zobaczyłam..
moje wygląda tak:
mozna regulować wysokość w turystycznych (przynajmniej w niektórych modelach)
piękne to twoje łóżeczko

Cytat:
I jeszcze powiem, że udało mi się jednak dostać do mojej gin na jutro - zwolniły się terminy A już widziałam jak po godzinie 6 stoję po numerek w przychodni do rodzinnej i błagam o zwolnienie... Ja robię w windykacji - prośby i bycie miłą są dla mnie tak nienaturalne, że nie wiem, czy bym dała radę
ekstra

Cytat:
na szczęscie mąz mnie potraktował poważnie :P i przytulił
oj bo wiesz ja tak czasem mam siedze teraz w domu to nie chce zeby wyszlo że nieużytek rolny jestem. to chciałam zeby wiedzial ze czekam że myśle bo wiesz nasmażyłam zrazików, do tego na deser kisiel zrobiłam :P

zwłaszcza że on wstaje rano i zasuwa do roboty a ja to na necie siedze ostatnio :P
padłam

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
dobra a teraz pytanie za 100 pkt, jak Wy leżycie na tym boczku, tak bardziej do przodu czyli naciskajac troszke na brzuch, czy odchylone do tyłu a pod pelcami coś podłożone, bo mi tylko wygodnie jest na boczku w pozycji takiej pochylonej bardziej na brzuszku, troche go gniotąc ale tylko tak od boku i własnie wtedy czuje ze mój malec tam coś kopie, puka i myśle czy go nie uciskam ?? bo skoro leze na boku , brzuch doparty do łóżka z tego boku i tam od spodu czuje puki to gniote Szkraba??? chyba nie, ale tak cos ostatnio panikuje bo juz sama nie wiem
ja śpię na rogalu z motherhooda więc mam podparcie pod plecy, ale bywa że trochę brzuch przygniotę, ale wtedy się budzę, bo mały zaczyna kopać

Cytat:
a cialatko wlasnie sie obudzilo... idziemy na spacerek
zdjecie mojego merlina
boziu, jaki piękny

Cytat:
ja jeszcze nie miałam, mam nadzieję, że mi zrobi w najbliższym czasie

Wyszłam na dwie godziny i tyle nadrabiania
Mąż wrócił wcześniej z pracy i nakrył mnie na nieróbstwie czuje się jak "nieużytek rolny"
Stary 2013-01-08, 14:53   #558
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem teraz w 28 TC. Nie mamy wskazan, ale ja tylu strasznych historii sie nasluchalam, ze stwierdzilam, ze wole sprawdzic. I moj lekarz w koncu stwierdzil, ze skoro tak koniecznie chce dokladnie sprawdzic, to dal mi numer do kardiologa, ktory jest wymiataczem w Poznaniu... Umowilam sie i ide. Niby serduszko jest wyksztalcone calkowicie po 26 TC. No nie wiem, wole sprawdzic, juz tak mam
rozumiem. ja juz sama nie wiem. tyle ile nerówów mialam to nikomu nie zyczę nawet wrogowi.

muszę tylko się dowiedziec czy rodzić z tym można gdzie się chce.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:54   #559
bmma
Zadomowienie

Witam
Gratuluję tygodni.
Wózek śliczny
może i ja pochwalę się moim wózkiem, tatuś mi kupił, używany

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:56   #560
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Witam sie wczesniej, bo mam perespektywe z wczoraj siedzenia i nadrabiania ilosci- top wolałam wczesniej....

a tak mnie dziś plecy bolą, że ledwo siedze w pracy....

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Jak Was czytam o tych ubrankach, łóżeczkach, wózkach, pieluszkach i pielęgnacji.... Aż mi głupio, bo my mamy tylko 5 body (kupione na promocji, bo ładne były), jakieś skarpetki, rękawiczki, kocyk z Biedronki i...tyle.

Łóżeczka na razie (jakieś miesiąc temu) oglądałam sobie na Allegro, ale też na razie nie zamawiamy. O kosmetykach nawet nie mówię, hehe. Chyba jestem jakąś nie ten teges mamą Ale sądzę, że to wina mojego dystansu do wszystkiego. Ślub brałam na luzie, bez całego szału wokół niego, to i do pojawienia się dziecka tak podchodzę Jednak śmieszy mnie to, że to nasze pierwsze, a oboje z mężem mamy takie samo podejście- bez szaleństw, damy radę, spokojnie. Jakoś oboje nie widzimy powodu, dla którego mielibyśmy sobie nie poradzić z maluchem
ja oprócz kilku ubranek nie mam nic....tylko ewentualny pomysl, co....

Cytat:

ale słodkie ja też mam kilka pudeł po Julce i też pewnie sie bede rozczulac jak zaczne te pudła przeglądac

ja bym kupiła ten większy

za tygodnie
a co do łóżeczka nie musi być żadne firmowe ja kupiłam też na allegro bodajże firmy Klupuś już z kompletem pościeli ale mają też same łóżeczka u tego sprzedawcy i łóżeczko mi wysłużyło i będzie teraz służyć a co do szczebelków to się przydają wyjmowane u mnie Julka szybko zaczeła chodzić i sama sobie wchodziła do łóżeczka i z niego wychodziła

a jak to jest z tym liczeniem ruchó czy jeśli dziecko przez 5 minut fika koziołki w brzuchu (u mnie tak czasem jest) to liczy sie to jako jeden ruch czy już te 10 bo tyle sie rusza?
tez na takie patrzylam na all- i te mi sie akurat podobają.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
140?????????
mój kuba ma 7 lat i jest wysoki (patrząc na kolegów z kl.)ma 131 cm -czyli teoretycznie mogę go jeszcze wsadzić ?.......
ach dziewczyny,dziewczyny.... ..

.idę po zwolnienie do ginki .
moja ajac 11 lat ma 147 cm...
kupiliśmy łózko jak miala niecale 2 lata- mój bąk jest dzieckiem ruchliwym przez sen, wiec w łózeczku co chwile sie obijala o szczebelki...

Cytat:
Mój ma 3 lata i te same parametry - 100 cm i 14 kg.

Dostał na drugie urodziny duże łóżko 200x90.
Plus jest taki, że jak idzie spać, kładę się obok, czytam mu i pokazuję obrazki. Leżymy sobie jeszcze, tulimy się, śmiejemy i bawimy. On zasypia wtulony we mnie.
Kalina dostanie też na drugie urodziny takie łóżko.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

to mozemy sobie łapki podać
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:56   #561
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Mąż wrócił wcześniej z pracy i nakrył mnie na nieróbstwie czuje się jak "nieużytek rolny"
ooo maj gad... nieuzytek rolny
ja calymi dniami leżę odłogiem, wiec tez sie na pewno zaliczam
Stary 2013-01-08, 14:56   #562
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
w jednym miejscu ma jakby przerwę w wypełniaczu chciałam, żeby chłop reklamował, ale wyszło OK.

też tak myślę...

ale ile spraw do przodu.
Ale masz w środku styropianowe kulki? Bo ja tak i one tez się przesuwają tak, ze jak nogą czy głowe połóze w jednym mmiejscu to się robi złamanie...Tak chyba ma być

Cytat:
Fajne.

Ładniutkie

Ja już w domku po badankach, w czwartek wyniki bo na coombsa się dłużej czeka.
Niee miałam ani wymazu zadnego.... Moze w szpitalu się upomnieć?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:56   #563
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki poczytam

no niby tak, ale z kolei też się o te szczebelki obijają, a ochraniacz to też niedobrze...co mama to opinia

mozna regulować wysokość w turystycznych (przynajmniej w niektórych modelach)
piękne to twoje łóżeczko

ekstra

padłam

ja śpię na rogalu z motherhooda więc mam podparcie pod plecy, ale bywa że trochę brzuch przygniotę, ale wtedy się budzę, bo mały zaczyna kopać

boziu, jaki piękny

ja jeszcze nie miałam, mam nadzieję, że mi zrobi w najbliższym czasie

Wyszłam na dwie godziny i tyle nadrabiania
widzę że nie znacie powiedzonka nieużytek rolny
a znacie żyła dżemu ? (zamiast żyła złota?)

albo kombinujesz jak jamnik po schodach?
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:59   #564
alliw
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
wróciłam ze spaceru poszłam z zamiarem kupienia koszuli do szpitala a kupiłam firankę do salonu
ja poszłam na pocztę, a wróciłam z dwoma stanikami ale oczywiście pocztę też załatwiłam

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
widzę że nie znacie powiedzonka nieużytek rolny
jak dla mnie hit dnia
Stary 2013-01-08, 15:03   #565
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

mam też worki ciuszków po kubusiu - teleportuj się będzie fajnie - ale ciuszków nie pozwolę ukraść
taaa już chciałam pisać ze 1wsza się zgłaszam żeby odkupić,
i co przypomniało mi się ze masz DRUGIEGO CHŁOPCZYKA

Cytat:

to widac ze nie tylko ja dzis mega 'tworcza' jestem - caly dzien NIC no kompletnie NIC nie robie
ooo
zapomnialam pranie upralam

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-01-08 o 15:04
Stary 2013-01-08, 15:04   #566
corka_rosy
Wtajemniczenie

Nadrobiłam
Cytat:
hehe - qrde nie wiem co sie dzieje, ale powiem wam ze swego czasu na kasach pracowalam w Realu i prawie 3 lata w Bierdonce, i ani razu mowie z reka na sercu Ani razu nie zdarzylo mi sie ze jakis klient sie na mnie wydarl, bo cena nie ta - albo ze trzeba czekac na koda bo akurat wzieli bez - chyba trafialam na Aniolow. no ale ja tam zawsze sie staralam z usmiechem na twarzy - a jak widzialam stalego to i o zdrowie zapytalam i takei tam, czasami se tak wspomniam i ogolnie uwazam ze nie byl to czas zmarnowany
koleżankę raz klient OPLUŁ boo nie chciala mu sprzedac alkocholu - bo byl juz niezle narypany !!
Kasia, dla mnie jesteś megadzielna - naprawdę! Podziwiam!

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Nie, bo byłam z TŻ a on był skory kupić za cenę jaką mu tylko Pani powie, on by się oczywiście zgodził na wyższą i kupił. i nie chciałam już sie kłócić ale jak bym była sama to bym tak szybko nie odpuściła bo naprawdę tak mnie tym zdenerwowała, że masakra. A niestety to ich wina że źle ometkowali i powinna mi sprzedać w takiej cenie jaka była nabita a potem zmienić resztę, na sklepie żeby nie wprowadzać w błąd.
Z tego wszystkiego miałam skrobnąć e-maila do Croppa ale odpuściłam
Też ostatnio tak miałam w cubusie - na metce 19,99, w kasie 69,90 Zaczęłam się wykłócać, ale babka nie chciała sprzedać w cenie na metce - dałam sobie w końcu spokój, bo ani mi za bardzo na tej bluzce nie zależało (chociaż okazja była rewelacyjna :P ) ani nie należę do wielkich awanturnic.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja zawsze ciezarnym czy staruszkom ustepowałam...
Ja raz ciężarnej nie ustąpiłam, do tej pory to pamiętam i zżerają mnie wyrzuty sumienia.

Cytat:
ja miałam w sierpniu na pierwszej wizycie w ciąży, bo zgubiłam wyniki poprzedniej robionej w listopadzie.

A ja siedzę z mężem u teściów, sama teraz jestem, bo mąż z teściem coś tam majstrują w garażu, a teściowa w pracy. Ugotowałam obiad, a co, nigdy dość punktowania u teściów

I jeszcze: po wczorajszym ważeniu ogłaszam, że dobiłam do 60 kg - to 5 na plusie.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 15:18   #567
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak dziewczyny pisały - jeśli nie ma specjal.wskazań to ciąża ,nie ciąża -raz na rok.
Cytat:

czy to nie Ciebie mąż nazywał małym dresiarzem ???
Cytat:
ja też - to straszne
Cytat:
wróciłam ze spaceru poszłam z zamiarem kupienia koszuli do szpitala a kupiłam firankę do salonu jak to mój mąż stwierdził "w końcu po 2 latach mieszkania kupiła firankę" do tej pory miałam pożyczoną od mamy ale jakoś nic mi się nie podobało
wnoisek - zajdz w ciążę to kupisz firankę
Cytat:
nasz zginął pod samochodem ratując życie 5 latkowi.... heh
ochhhh biedactwo - i bohater ......

wymyśliłam sobie coś a'la koszulki nocne ale fotki dam wieczorkiem chyba ...teraz zmykam na basen z dzieciakami......
Stary 2013-01-08, 15:32   #568
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
No i na 17 dzis wizyta

Cytat:
miałam, bo ostania była w 2011..

Cytat:
hie hie hie..
leżę i kwiczę..

ale mnie dziś głowa z prawej strony boli! Od samego rana.. noż koszmar..
a wyspałam się tak dobrze i nie wiem co jest grane.. strasznie wkurzające..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 15:34   #569
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Kasia, dla mnie jesteś megadzielna - naprawdę! Podziwiam!

I jeszcze: po wczorajszym ważeniu ogłaszam, że dobiłam do 60 kg - to 5 na plusie.

dziekuje

ja jestem na rowni tyle samo jak bylo przed - wiecej niz w trakcie - a co bedzie pozniej

Stary 2013-01-08, 15:46   #570
karolka280888
Przyczajenie

Witam Wszystkie ciężaróweczki Od dłuższego czasu nieustannie śledze Wasz wątek i w końcu zebrałam się do napisania i podzielenia się z Wami moim szczęściem Jestem w 25tyg3dn w ciąży Wczoraj byłam na wizycie i oprócz zmagań z tarczycą (wykryta subkliniczna niedoczynność w 16 tc) wszystko w jak najlepszym porządku Jestem już 9 kg na plusie, mały (chłopczyk o prawdopodobnym imieniu Grześ) daje o sobie znać już od 17 tc (wspaniałe uczucie). Jest to nasze pierwsze dziecko no i jak to z wszystkim pierwszym co nam się w życiu przytrafia przeżywam to podwójnie Chciałabym się Was poradzić ginekolog zleciła mi wykonanie badań na CMV igg i igm czy miałyście je robione?
Pozdrawiam bardzo serdecznie
karolka280888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości