|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
Witaj w gronie kierowców ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Na styczniowo-lutowym wątku mają kolejną część no i dzieje się tam Rozpakowywanie w pełni trwa
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też piersi były malutkie, a teraz już z 5cm więcej w obwodzie, nie mieszczą się w bieliźnie, aż strach myśleć jak one będą wyglądać wypełnione pokarmem... Mąż się cieszy i mówi że mogę być w ciąży cały czas Choć staram się go uświadamiać, że wiecznie takie nie będą i trochę się obawiam co z nich zostanie po karmieniu...
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie czytam sobie różne pierdoły i zrobiłam test płci
![]() Chłopak czy dziewczynka ? Ankieta oparta na mądrościach ludowych. Wypełnij ankietę na podstawie odpowiedzi mamy i będziesz wiedział/a jakiej płci będzie dziecko. Jeśli nie znasz odpowiedzi na pytanie zostaw je puste, nie wpłynie to na odpowiedź. Wynik: Na 57% będzie to chłopczyk. Na 43% będzie to dziewczynka. Wiem,że to tylko zabobony i zabawa ale.... chcialabym
|
#2525 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam synka i to synek mamusi
Teraz by się przydała córcia ![]() Ale co będzie to będzie, aby zdrowe,,,mąż chyba czeka na córeczkę
|
#2526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
|
|
#2527 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38520074]
I trochę się dziwię Twojemu TŻowi - przecież najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa. Planujecie jedno dziecko? [/QUOTE] ja to chciałam 2 albo 3 ale biorąc pod uwagę nasze pensje to max 2 dzieciaczków tyle że ja bez stymulacji nie zajdę w ciążę a i w tą było baaaaardzo trudno zajść hormony zastrzyki i co miesiąc @ i płacz aż się udało... więc z drugim łatwo nie będzie 1. przekonać tż 2. w ogóle zajść 3. mamy 1 malutki pokoik i z jednym dzieckiem już będzie ciasno (może kiedyś mieszkania się dorobimy) oczywiście teściowa ma 1 wielki pokój który można podzielić spokojnie na dwa mniejsze ale ja się prosić jej nie będę i tak mam z nią tragiczne relacje i muszę ją znosić 24h/24h wystarczy że cała jej rodzina patrzy na nią jak na wariatkę bo wszyscy jej mówią żeby się zamieniła pokojami a ona milczy...
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahaha to tak jak mój cieszy się że wciąży jestem mówi jeden plus z tego będę miał twoje duże piersi ...bo aż się boi moich fochów
|
|
#2529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jednak nadrobię Was później bo mama wyciąga mnie do wypożyczalni strojów karnawałowych... czeka nas misja znalezienia stroju "lózowej ksienznicki" dla mojej siostreznicy |
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to juz połowa sukcesu
|
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj współczuję ci mieszkania z teściami no ale nie wszyscy mogą mieszkać sami
|
|
#2532 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem Ciebie i jednocześnie tym bardziej dziwię się TŻowi Dziecko takie wyczekane, mnie tym bardziej byłoby obojętne, jakiej płci. Ale czuję, że mu przejdzie W każdym razie też współczuję mieszkania z teściową Mam nadzieję, że się dogadujecie jakoś.
|
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38520074]Zrobiła zdjęcia dziecku i różnym parametrom, serduszku, itd., ale zdjęcia są niezbyt wyraźne.
Nie, nie mówiła nic lekarka o płci, a ja nawet nie pytałam Dla mnie to mało ważne, ale jak będzie czas, to zapytam I trochę się dziwię Twojemu TŻowi - przecież najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa. Planujecie jedno dziecko? Mój TŻ też pewnie chciałby mieć starszego synka (czyli musiałby być teraz drugi chłopczyk) i młodszą córkę, ale myślę, że jak będzie dziewczynka, to też się będzie cieszył Widziałam ostatnio taki obrazek z podpisem: Jak masz syna, pilnujesz syna. Jak masz córkę, pilnujesz pół osiedla :P To jest właśnie filozofia mojego TŻa, że córka będzie pilnowana, że musi być odpowiedni kandydat do ręki, no i dlatego lepiej, jakby był starszy braciszek, który obroni, itd. :P ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Ja też wczoraj zjadłam frytki i dzisiaj mnie aż w pół zginało z powodu wzdęć Już chyba zero frytek do końca ciąży.Ja wierzę, że dziecko będzie zdrowe. Oby tylko znowu u mnie się to nadciśnienie nie pojawiło, bo się po prostu załamię. Gestoza może się powtórzyć albo nie. Taka ruletka :/[/QUOTE] hahaha u mnie jak bylismy na sylwestra to moj TZ wlasnie jak byl pytany co wolalby czy chlopiec czy dziewczynka to mowil ze chlopca bo jak bedzie dziewczyna to bedzie musial pilnowac cale osiedle hahahah a koledzy dodali ze oni mu pomoga jak cos;P |
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie spanie łamie.Pojadłam i zropbiło mi się ciepło i błogo,może to dlatego...
![]() Od dzis spełniam noworoczne postanowienia i byłam z moim duzym Psem na dłuzszym spacerze Pan Pies przeszczęśliwy.Pogoda dopisała,chociaz ponuro to fajnie bo -2 i takie zimowe powietrze ![]() A moj drugi Piesol siedzi w ciepłej kuchni nakryty kocem bo go wykąpałam.To dla niego trauma miesiąca ale coz...Wykorzystał moment mojej nieuwagi i myknął heeen na osiedle.Przyszedł taaaki szczęśliwy i cuchnący... :/Teraz jest na mnie obrazony
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no więc ja też 2-3 lata starałam się o 2 dzidzie z mężem i nic miałam @ nieregularne do tego choroba tarczycy...w końcu jak pisałam w 30 dniu cyklu poszłam do gin żeby mi okres uregulował bo mówie no nie już nigdy nie zajde tak to jakoś nie martwiłam się tymi @ nieregularnymi . Pyta test robiony ja mówie nie ale właśnie w tym problem ze mam @ tak co 32-34 nieraz 40 w 30 nigdy nie dosałam nie wyrył dzidzi wtedy a już byłam, zaczela dawać o sobie 1,5 tyg może mniej po wizycue ból sutków mdłości i wogule....
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie,bedziesz miec mały przedsmak lata
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze się wytarza A jaki obrażony potem, że mu perfumy zmyłam |
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Wogole to co sie dzieje w Krakowie.. eh
Tz jechal autem i slyszal w rmf ze nad Krakowem jest straszny smog i ze radzi sie kobieta w ciazy wogole nie wychodzic na pole ... |
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dla niego czysta finezja
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w sumie gdybym przypadkowo nie trafiła do mojej gin w okresie owulacji to w ciązy teraz na pewno bym nie była. Poprostu wiedziałam, że teraz mam się strać i z mężem wykorzystaliśmy sytuację i się udałoNie mogę się doczekać Ja mówię do niej, że już nie mogę się doczekać, jak będę w tak zaawansowanej ciąży, a ona jest tak zestresowana porodem, że mówi, że mi się tylko tak wydaje
|
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod koniec tamtego roku tak było w Rybniku na Górnym Sląsku.Mieszkałam niedaleko Rybnika i teraz sobie myslę ze dobrze mi na zdrowie wyszła przeprowadzka na wschód PL.Tu zaszłam tez w ciążę
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wszystko w swoim czasie.Na razie siedząc w ciąży w domu mam zamiar uczyc sie angielskiego,szlifowac niemiecki i edukowac w zakresie dzieci No i maxymalnie odpocząć,wyspac sie na przyszłość ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
|
#2545 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jestem ze Śląska i u nas jest dwór, a tak naprawdę to plac :P Idzie się na plac :P |
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
nie nadrabiam - gonicie jak szalone!!!! Witam nowe mamusie, bo tylko przejrzalam i wiele nowych nickow sie pojawilo. Niedawno odebralam dziecia ze zlobka i teraz lobuzuje. Czuje sie juz o niebo lepiej, odebralam dzis wypis ze szpitala i umowilam sie na kolejna wizyte u gina - 29 stycznia. Bo w tym amoku jak ostatnio wychodzilam, to zapomnialam. U mnie dzis na obiad kasza z sosikiem - kolejna zachcianka. Z rana wsunelam dwa paczki z lukrem i nadzieniem rozanym bo kolo zlobka mojej malej jest piekarnia gdzie maja najpyszniejsze![]() ponadto zajadam sie ostatnio chlebem slonecznikowym z serem hochland lub serkiem topionym - to tez zachcianka. no i caly dzien chodza za mna frytki z McDonaldsa, ale tam mam nie po drodze na szczescie ![]() co do brzuszka - u mnie widac. Tak jak kolezanka mowila, w drugiej szybciej widac, choc moje schaby i tak nadal sa.
|
#2548 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38515253]niunia - to założe się że na 100% chłopiec, bo na tym etapie to tylko jego można być trochę pewnym jakby co... dla mnie to trochę za wcześnie na 100% pewność, ale lekarzem nie jestem... pzdr[/QUOTE]Mi ginka powiedziała w 12tc, że dziewczynka przy czym zaznaczyła, że to się jeszcze może zmienić. W 16tc natomiast potwierdziła, że to dziewczynka ![]() Cytat:
Fasolka szparagowa Mi się tak chce fasolki szparagowej od jakiegoś czasu, że szok. A fasolkę szparagową świeżą miałaś czy ze słoika marynowaną? Bo mi się świeżej chce, takiej na patelni smażonej z masełkiem Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mowimy na pole :P haha i prosze nas nie traktowac jak wiesniakow ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
też mi się zawsze to podobało
![]() uf dziewczyny, dalej macie mdłości? bo ja mam jakiś nawrót od 2 dni
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Nie dam rady nadrobić wszystkich zaległości ale postaram się nadrobić choć trochę, żeby być w miarę na bieżąco

Witaj w gronie kierowców 

Mam nadzieję, że się dogadujecie jakoś.
Zawsze się wytarza
bo kolo zlobka mojej malej jest piekarnia gdzie maja najpyszniejsze
12.06.2010
grrrr...