Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 17:19   #2581
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

co do wozka to i ja mam rade

jesli mozecie to wybierajcie te z mozliwoscia przelozenia raczki lub siedzicka
ja mam X-landera i mimo ze to swietny wozek to zalowalam tego ze nie ma takiej w nim mozliwosci
Stary 2013-01-08, 17:22   #2582
kasienkakg
Zadomowienie

persephone - co sie tak cieszysz ?

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

ita - o tak ! To podstawa

I żeby folią P/deszczowa nie zajmowała Wam całego kosza na zakupy tylko żeby dała sie ładnie złożyć na płasko do niewielkich rozmiarów.
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 17:22   #2583
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
czerwony_balonik: daj znac po wizycie
Jasne, że dam znać

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Tak w Polsce normy są od 11t do 14t
Czytałam trochę w necie o tym jak kobiety nie robiły wcale tych badań do 14tyg i wszystko było ok, albo o tym jak robiły trochę po 14 tyg i wtedy wychodziły już dziwne wyniki,bo za późno. Zdażały się też sytuacje że poszły na badania w 14 tyg a okazywało się że wg mierzenia podczas usg dziecko było jeszcze za małe i kazali im przychodzić w 15 tyg. Tak wiec różnie to bywa. Tak naprawdę okaże się wszystko podczas usg bo odmierzanie tygodni ciąży wg OM bywa mylące.

Jeszcze apropo tych badań, moja znajoma jak była w ciąży w wieku 30 lat, według badań wszystko wskazywało na to że urodzi dziecko z zespołem Downa,prawie od początku do końca ciąży mówili jej lekarze że to jet pewne,robiła mnóstwo badań w tym też inwazyjne. Dziecko urodziło się cakowicie zdrowe

Cytat:
Jak o to pytałam to ktoś mi tu na wątku odpisał (przepraszam nie pamiętam), że są jakby dwa rodzaje wit. A czy jej przyswajalności i faktem, ze wątróbki z tego względu za dużo nie należy jeść, ale już ta z marchewki nie jest taka straszna
Z tego co wyczytałam forma roślinna witaminy A (B - karoten) nie wiąże się z toksycznością (w takiej postaci wchodzi w skład większości preparatów farmaceutycznych).

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
od którego tygodnia pojawiły się u was zachcianki ? U mnie ich brak narazie
Między 6 a 12 u mnie były, teraz już nie mam.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38518687]Hej!!

KOMU KOMU SOCZEK

Mamy 68 mm i poukładane w główce
Wszystko na swoim miejscu, mózg, żołądek, drożny przewód pokarmowy, nogi, ręce, kość nosowa, NT 1,2 mm, serduszko w porządku, wszystkie zastawki OK i na 90% urodzę się zdrowe!!!
U mamy przepływy w macicy na razie dobre, ale trzeba monitorować na następnym USG (to w związku z tamtym nadciśnieniem)

Niczego więcej mi do szczęścia nie potrzeba [/QUOTE]

Super! Pochwalisz się fotkami z usg?

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
Perse...kl aski:
cieszymy się razem z Tobą... dużo zdjęć lekarz zrobił maleństwu...?? podglądał płeć czy nie??

widziałyście może u kogoś takie łóżeczko ??
http://allegro.pl/athena-nadia-lozec...810572856.html

baaaardzo mi się podoba ale nie wiem czy jest praktyczne.... no i cena ale TŻ twierdzi że on więcej dzieci mieć nie chce tylko 1 i już, więc chyba mogę sobie pozwolić
a i TŻ oczywiście zawiedziony płcią.... mówi że nie.... ale ja to widzę w oczach jego...trochę mi przykro ... ale może musi się oswoić z tą nowiną... przecież było 50/50 szans...
Ojej jaka cena wysoka. Ale całkiem ładne. Czyżby u was dziewczynka? Nie trzymaj nas dłużej w niepewności Ja też,przynajmniej na chwilę obcną takie mam podejście, że nie chcę więcej niż 1 dziecko.

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
A u mnie frytki,rybka i surówka z kiszonej kapusty
U mnie dziś bigos. W sumie powinnam więcej ryb jeść,ale się obawiam że złą zjem,bo dużo z ryb się nipowinno jeść w ciąży.

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Witam kobietki i stawiam soczki :p iwo:

Wyniki mam dobre - tylko magnez niski, tzn w normie ale przy dolnej granicy więc mam brać przez miesiąc.
Kropeczka ma 27 mm, wg usg to 9t5d, widziałam bijące serduszko, rąsie, nóżki i coś tam między nimi - chociaż wiem że to za wcześnie i u dziewczynki i chłopca teraz wszystko wygląda tak samo to jakoś czuje, że to chłopak poza tym fikał jakby tańczył - zwariowany po tatusiu

Trochę sie zawiodłam bo nie dostałam zdjęcia (gin powiedziała, że nie ma odpowiedniej maszyny = drukarki na jakiś określony format??), a zapłaciłam 90 zł, ale jak się gapa wcześniej nie zapytałam w rejestracji czy przy tym usg jest możliwość otrzymania zdjęcia to mogę mieć żal tylko do siebie
Świetnie Fotkami się nie martw, następnym razem weźmiesz.
Stary 2013-01-08, 17:23   #2584
mela1234
Zakorzenienie

Też dziś miałam ochotę na pączka i kupiłam. A myślę żeby usmażyć samej.
Byłam u babci zrobiła mi barszczyk czerwony. Rano do niej zadzwoniłam czy by mi nie upichciła. Ona robi najlepszy na świecie z buraczków swoich itd
Potem poszłam do taty (mieszka obok) bo tam siostra opróżniła resztę swoich szaf i w 5 torbach typu niebieskie z Ikei leżały czuchy do wydania. Część z metkami, jakieś letnie zwiewne sukienki. Zabrałam sobie trochę bo przecież do ciąży na lato jak znalazł. Poza tym moja siostra jest zakupoholiczką, ubrań nie niszczy bo nigdy nie zdąży bo już jej się nudzi i nowe trzeba kupić, a to leży w szafie. Jejku normalnie na wiosnę i lato nie muszę się obkupywać prócz butów.

Och fasolka szparagowa, na tą chwilę tylko mrożona. Chyba jutro męża wyślę na zakupy

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-01-08 o 17:24
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 17:30   #2585
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość

Ale super! I będzie chłop czy dziewucha?
Nie dziwie sie jej, ze sie boi. Pamietam w pierwszej ciąży jak sie nie mogłam doczekać, byłam cała w skowronkach, jak sie zaczęło to aż skakalam z radości. Ale jak już wsiadlam do auta to coś do mnie dotarło. Ze ostatni raz z mężem jedziemy we dwójkę. Ze wszystko sie zmieni. Słabo mi sie zrobiło. Zaczęłam wymiotpwac i myślałam ze sie zaraz po**am ze strachu. Sorki za wyrażenie.
Chłopciątko bo to będzie pewnie chudzinka, tak małego brzucha w ciąży jeszcze nie widziałam i ona przytyła jedynie 4 kga cały czas się słodyczami opycha

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Potem poszłam do taty (mieszka obok) bo tam siostra opróżniła resztę swoich szaf i w 5 torbach typu niebieskie z Ikei leżały czuchy do wydania. Część z metkami, jakieś letnie zwiewne sukienki. Zabrałam sobie trochę bo przecież do ciąży na lato jak znalazł. Poza tym moja siostra jest zakupoholiczką, ubrań nie niszczy bo nigdy nie zdąży bo już jej się nudzi i nowe trzeba kupić, a to leży w szafie. Jejku normalnie na wiosnę i lato nie muszę się obkupywać prócz butów.
To fajnie masz z ciuchami, ja po mojej siostrze to mogę mieć chyba tylko skarpetki, ewentualnie torebki i biżuterię
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 17:40   #2586
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Chłopciątko bo to będzie pewnie chudzinka, tak małego brzucha w ciąży jeszcze nie widziałam i ona przytyła jedynie 4 kga cały czas się słodyczami opycha
To mi już do niej dużo nie brakuje... w kilogramach, bo ciąży to jeszcze pól roku prawie
Chyba będę przypominać małe wielorybiątko

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 17:46   #2587
d0tkaaa
Zakorzenienie

co myslicie o takim wozku? moze nie ten kolor( raczej napewno nie ten) ale taki fason podobny..?
http://allegro.pl/wozek-graco-evo-gr...920340839.html

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 17:47   #2588
surka
Zakorzenienie

Cytat:
To mi już do niej dużo nie brakuje... w kilogramach, bo ciąży to jeszcze pól roku prawie
Chyba będę przypominać małe wielorybiątko
Ja będę wyglądała jak mały słonik i pewnie w połowie ciąży już nie będę widzieć własnych stóp

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
co myslicie o takim wozku? moze nie ten kolor( raczej napewno nie ten) ale taki fason podobny..?
Gondola mi się nie podoba, ale spacerówka wygląda już fajnie Ale wszystko zależy od gustu
Stary 2013-01-08, 17:50   #2589
d0tkaaa
Zakorzenienie

wlasnie mi tez gondola do konca nie.. ale jakby ktoras znalazla wozek w ten desen to poprrosze wkleic:P

Zuza

Razem
Stary 2013-01-08, 17:56   #2590
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie nie urzeka, ale jak twierdzi moja rodzicielka- gustu po prostu nie posiadam- wiec własną opinią bym się nie sugerowała

Mały
Stary 2013-01-08, 17:58   #2591
d0tkaaa
Zakorzenienie

http://allegro.pl/wozek-x-lander-x-m...923183958.html

ten mi sie podoba chodziaz nie ma chyba skretnych kol.. czy ktos cos moze powiedziec o tej firmie/wozku?

Zuza

Razem
Stary 2013-01-08, 18:01   #2592
surka
Zakorzenienie

A tak z ciekawości, czy któraś z was zostawiła sobie na pamiątkę teścik z dwoma kreseczkami? Ja narazie trzymam
Stary 2013-01-08, 18:03   #2593
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

ten mi sie podoba chodziaz nie ma chyba skretnych kol.. czy ktos cos moze powiedziec o tej firmie/wozku?
jest napisane, że ma obrotowe koła z możliwością blokady
x-landery zazwyczaj są polecane

więcej nie wiem

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
A tak z ciekawości, czy któraś z was zostawiła sobie na pamiątkę teścik z dwoma kreseczkami? Ja narazie trzymam
znalazłam w wynikach bety- ale nie wiedziałam, że trzymam

Mały
Stary 2013-01-08, 18:04   #2594
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Z tego co wyczytałam to ma skrętne, w wersji EUROPA całkiem przyjemny wózeczek
Stary 2013-01-08, 18:04   #2595
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
jest napisane, że ma obrotowe koła z możliwością blokady
x-landery zazwyczaj są polecane

więcej nie wiem

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

znalazłam w wynikach bety- ale nie wiedziałam, że trzymam
hehe podoba mi sie bardzo.nie doczytalam ide poczytac jeszcze raz..:P

ja mam dwa testy i zdjecia na tel jak wysylalam kolezance haha

Zuza

Razem
Stary 2013-01-08, 18:05   #2596
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja też powoli się wyłączam.
Obiecałam sobie, że jak będę na L4, to wydziergam dla dziecka kocyk na szydełku Na razie próbuję rozgryźć schemat, bo w sumie nigdy na podstawie schematów nie szedełkowałam.

A na moje dziecię czeka już kilka drobiazgów
Cudowności Gratuluję talentu!

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam was mamusie
Troszkę jestem w tyle ponieważ wczoraj od południa nie miałam kiedy do was zajrzeć.
Dziś zrobiłam wyniku, może wrócę do wczorajszego dnia i wam wszystko opowiem....Nie wiem czy Panikuję czy coś jest nie tak ale w niedzielę kochałam się z mężem nic nie bolało wszystko ok ale następnego dnia pokazał się dziwny śluz brązowy strasznie Panikowałam w pracy siedziałam jak na szpilkach, gdy wróciłam do domu nic nie miałam na majtkach lecz przy podcieraniu postanowiłam spr głębiej czy czegos nie ma i było coś ciemnoego. Pędem pobiegłam do lekarz zbadał mnie i powiedział ze nic nie widzi powiedziałam że się kochałam to powiedział ze mam się oszczędzać i to może być tym spowodowane...mówił ze nie mogę, a ja nie słyszałam. Stwierdził że mam twardą szyjke macicy i że jest trochę nisko.Toj est 7 tydzień a ja tak bardzo się boje. W nowy rok też właśnie miałam podobny śluz i też po stosunku. Dziewczyny czy miałyście tak?
Dodam że nie miałam jeszcze USG zepsuło się mam mieć robione teraz w czwartek dopochwowe. I martwi mnie czy wszystko ok takie czekanie jest straszne mam czarne myśli ale brzuszek mnie nie boli nieraz zakłuje macica ale wyczytałam że to normalne w ciaży.

Tak pragnę tego maluszka
i boję się czy wszystko ok, naczytałam się ze takie objawy mogą być przy ciąży pozamacicznej a u mnie nie było usg robione i mam doła. czekam do czwartku.
Hej, na pewno będzie dobrze. Trzymam kciuki!!
Cytat:
Napisane przez roxy20 Pokaż wiadomość
ale masz już super brzuch, u mnie nic nie widać jeszcze, a dziewczyny powiedzcie jak u was z kilogramami? bo u mnie nic nie wzrosło a wręcz cały czas spada...ale to chyba przez codzienne wymioty zastanawiam się czy poprosić lekarza o coś przeciw wymiotom?
Ja już się "chwaliłam", że mam 4 kg na plusie i 8 cm więcej w talii.
A na wymioty może Diphergen?? Ja biorę to codziennie wieczorem na alergię (bo tylko to mogę w ciąży), ale jest lek przede wszystkim przeciwwymiotny.
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie i gratuluję cierpliwości w czytaniu mojego meeeega długiego posta Teraz może będę pisac na bieżąco to nie będzie tyle czytania na raz
Cześć
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38518687]Hej!!

KOMU KOMU SOCZEK

Mamy 68 mm i poukładane w główce
Wszystko na swoim miejscu, mózg, żołądek, drożny przewód pokarmowy, nogi, ręce, kość nosowa, NT 1,2 mm, serduszko w porządku, wszystkie zastawki OK i na 90% urodzę się zdrowe!!!
U mamy przepływy w macicy na razie dobre, ale trzeba monitorować na następnym USG (to w związku z tamtym nadciśnieniem)

Niczego więcej mi do szczęścia nie potrzeba [/QUOTE]

Perse!!! Huraaa
Ale fajnie
A ja mam za tydzień, boję się bardzo!!
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 18:06   #2597
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wyczytałam to ma skrętne, w wersji EUROPA całkiem przyjemny wózeczek
mi sie podoba tez wersja antarctika :P ale musialabym na zywo zobaczyc bo niewiem czy nie jest za mocny..ale europa tez mi sie podoba jest fajny i uniwersalny

Zuza

Razem
Stary 2013-01-08, 18:07   #2598
surka
Zakorzenienie

http://allegro.pl/wozek-bebtto-fabio...917192411.html mi się nawet ten podoba, ale nie ma skrętnych kółek, a po drugie my będziemy mieli wózek od siostry tża.
Stary 2013-01-08, 18:08   #2599
roxy20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
co do wozka to i ja mam rade

jesli mozecie to wybierajcie te z mozliwoscia przelozenia raczki lub siedzicka
ja mam X-landera i mimo ze to swietny wozek to zalowalam tego ze nie ma takiej w nim mozliwosci
a jaki masz konkretnie model?
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 18:14   #2600
ita83
Wtajemniczenie

j amam dokladnie taki

http://allegro.pl/x-lander-xa-limite...776057927.html

ogolnie ma duzo plusow ale tez kilka minusow

oto minusy
-ciezki 9nie na wyprawy na 2-gie pietro bez windy )
- bez przekladanej raczki lub siedziskach

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

a jak sie nam teraz dziewczynka urodzi to bedzie zonk bo i tak bedzie jezdzila w tym wozku z napisem it's a boy
Stary 2013-01-08, 18:22   #2601
roxy20
Raczkowanie

Cytat:

siostra mojego tż ma, i powiem ci że super!! my też taki rozważamy(ale może używany bo cena?) ostatnio tż go testował i mówi że nadaje się
moje uwagi to: pisze że jest lekki, a jak raz pomagałam go szwagierce zapakować do samochodu to zbyt lekki nie był;/ ona wg nie mogła sobie poradzić ze złożeniem go, myślę też że ma małą gondolę, mała urodziła się w lutym a już na początku wakacji wszyscy się śmiali że ledwo się mieści(chociaż ona była od początku dużym dzieckiem)...a my będziemy swoje maluszki wozić zimą więc trzeba wziąć to po uwagę

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

aa i ten 'kosz' na zakupy też jakiś mały i dziwnie zapinany... jak trzymała tak rzeczy dziecka to w sumie nic więcej nie wchodziło

wiem że każdy wózek będzie miał jakieś ale i mimo tych moich uwag x-lander to też narazie mój typ

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
j amam dokladnie taki

http://allegro.pl/x-lander-xa-limite...776057927.html

ogolnie ma duzo plusow ale tez kilka minusow

oto minusy
-ciezki 9nie na wyprawy na 2-gie pietro bez windy )
- bez przekladanej raczki lub siedziskach

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

a jak sie nam teraz dziewczynka urodzi to bedzie zonk bo i tak bedzie jezdzila w tym wozku z napisem it's a boy
ale ten młodszy typ x-movie ma już chyba to czego tobie brakuje

Edytowane przez roxy20
Czas edycji: 2013-01-08 o 18:21
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 18:24   #2602
yevele
Zadomowienie

Cytat:
mi sie podoba tez wersja antarctika :P ale musialabym na zywo zobaczyc bo niewiem czy nie jest za mocny..ale europa tez mi sie podoba jest fajny i uniwersalny
mi też antarctica się widzi cena już mniej
Stary 2013-01-08, 18:25   #2603
surka
Zakorzenienie

Ja jak oglądałam wózki to zauważyłam, że wózki wielofunkcyjne gondolowo - spacerowe mają małe gondole i są przeznaczone dla dzieci do 6 m-ca.
Stary 2013-01-08, 18:25   #2604
Asiunia1230
Raczkowanie

Witam nowe mamy na forum

Ja dzisiaj spełniłam swoją wczorajszą zachciankę, a mianowicie frytki z KFC. Tak się po nich źle czułam, dostałam jakiegoś skrętu kiszek
Więcej chyba ich nie zjem. A do teraz jeszcze mnie coś kuje z lewej strony pod żebrami.

Dzisiejszy dzień w miarę leniwy. W domu u rodziców zrobiłam z mamą pizze, skubnęłam kawałeczek.
Tż cały tydzień do pracy na drugą zmianę, także czuje się samotnie .

Dostrzegłam kolejny objaw ciąży, a mianowicie rozpalone piersi i to tak bardzo, czuje jakby gorączkowały

Mam jakieś dziwne bóle w podbrzuszu, nie takie jak przed miesiączką tylko takie skurczowe. Nie wiem, czy mam się martwić?
W sumie nie krwawiłam nic a nic... Ale często leci ze mnie śluz, jak woda. Siedzę a tu nagle chlap i majtki mokre. Czy to normalne??

Cytat:
Jak ja uwielbiam to słowo "pole"Ja z innego rejonu, a babcia mieszkła w młodości w Tarnowie i ona zawsze idźże na pole, a ja na jakie pole, mówi się na dwór i tak w kółko Nigdy się babcia nie anuczyła a ja przywykłąm
Kiedyś byłam z moją przyjaciółką na kolonii w Bułgarii i trafił nam się pokój z dziewczyną, która mieszka w Tarnowskich Górach.
Opalamy się przy basenie, a ona do nas z ekscytacją mówi "Widziałyście tych synków?". Ja się patrze na moją przyjaciółkę, ona na mnie i zapytałyśmy się "Jakich synków?", na co ona "No tych?" i wskazuje palcem.
Ja się zaśmiałam i powiedziałam, że nie wiem skąd te teksty bierze, ale są naprawdę niezłe. Na co po czasie wytłumaczyła nam, że u nich się tak mówi na chłopaków/facetów.
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 18:30   #2605
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
mi też antarctica się widzi cena już mniej
on wychodzi wsumie ok1700 zl... i MAM NADZIEJE ze to jest cena kompletu wlacznie z gondola i fotelikiem? chyba ze nie uswiadomcie mnie!:P

Zuza

Razem
Stary 2013-01-08, 18:31   #2606
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
persephone - co sie tak cieszysz ?
Z wiadomości sammi24.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Super! Pochwalisz się fotkami z usg?
Nie są zbyt wyraźne

A jakich ryb nie wolno w ciąży? Właśnie w ciąży trzeba jeść ryby, tylko nie surowe i uważać na wędzone - przynajmniej ja tak czytałam..

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

A ja mam za tydzień, boję się bardzo!!
Będzie dobrze Musi być!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 18:31   #2607
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxy20 Pokaż wiadomość
siostra mojego tż ma, i powiem ci że super!! my też taki rozważamy(ale może używany bo cena?) ostatnio tż go testował i mówi że nadaje się
moje uwagi to: pisze że jest lekki, a jak raz pomagałam go szwagierce zapakować do samochodu to zbyt lekki nie był;/ ona wg nie mogła sobie poradzić ze złożeniem go, myślę też że ma małą gondolę, mała urodziła się w lutym a już na początku wakacji wszyscy się śmiali że ledwo się mieści(chociaż ona była od początku dużym dzieckiem)...a my będziemy swoje maluszki wozić zimą więc trzeba wziąć to po uwagę

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

aa i ten 'kosz' na zakupy też jakiś mały i dziwnie zapinany... jak trzymała tak rzeczy dziecka to w sumie nic więcej nie wchodziło

wiem że każdy wózek będzie miał jakieś ale i mimo tych moich uwag x-lander to też narazie mój typ

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

ale ten młodszy typ x-movie ma już chyba to czego tobie brakuje
akurat te minusy dla mnie nie sa az takie wazne .. narazie jest to moj typ 1..chyba sie zakochalam w nim

Zuza

Razem
Stary 2013-01-08, 18:32   #2608
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Kiedyś byłam z moją przyjaciółką na kolonii w Bułgarii i trafił nam się pokój z dziewczyną, która mieszka w Tarnowskich Górach.
Opalamy się przy basenie, a ona do nas z ekscytacją mówi "Widziałyście tych synków?". Ja się patrze na moją przyjaciółkę, ona na mnie i zapytałyśmy się "Jakich synków?", na co ona "No tych?" i wskazuje palcem.
Ja się zaśmiałam i powiedziałam, że nie wiem skąd te teksty bierze, ale są naprawdę niezłe. Na co po czasie wytłumaczyła nam, że u nich się tak mówi na chłopaków/facetów.
Ano
Mieć synka hihi powód do dumy na placu :P (żartuję:P)
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 18:33   #2609
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:

Fajny, ładny. Czytajac opis Bardzo dużym plusem, które nie są popularne w wielu wózkach są :
- ciepły spiwprek
- poduszeczka
- rozpoznanie budki do powiększenia
- regulowane oparcie gondola
- duży wybór kolorów
- duże okno w budzie
- światełko w podnozku
Moimi subiektywnymi minusami czytając opis są :
- brak przekladanej raczki żeby dziecko jechało przodem do mamy
- kosz wole wiekszy
- taka wiszaca buda od spacerowki z tylu, ale każdy ma swój gust
- i wole hamulec w raczce, ale nie chce sie czepiać

Zwrocilabym jeszcze uwagę na
- wagę wózka
- długość gondoli
- i składanie - czy trzeba odcinać od stelaza spacerowke

Cytat:
Ja mam !

Edytowane przez kasienkakg
Czas edycji: 2013-01-08 o 18:35
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 18:35   #2610
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
Perse
cieszymy się razem z Tobą... dużo zdjęć lekarz zrobił maleństwu...?? podglądał płeć czy nie??

widziałyście może u kogoś takie łóżeczko ??
http://allegro.pl/athena-nadia-lozec...810572856.html

baaaardzo mi się podoba ale nie wiem czy jest praktyczne.... no i cena ale TŻ twierdzi że on więcej dzieci mieć nie chce tylko 1 i już, więc chyba mogę sobie pozwolić
a i TŻ oczywiście zawiedziony płcią.... mówi że nie.... ale ja to widzę w oczach jego...trochę mi przykro ... ale może musi się oswoić z tą nowiną... przecież było 50/50 szans...
Zakochałam się w tym łożeczku
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Witam Was po tygodniowej rozłące Nie dam rady nadrobić wszystkich zaległości ale postaram się nadrobić choć trochę, żeby być w miarę na bieżąco
Nie zaglądałam ostatnio bo uczyłam się do testów z prawa jazdy (ZDAŁAM) a wiedziałam, że jak do Was zasiądę i się rozgadam to d..a z nauki
Cały weekend poświęciłam mężowi więc też nie było szans, żeby zajrzeć (wreszcie miał wolne i musiałam się nim nacieszyć:jup i

Nie najlepiej się czuję ostatnio, taka osłabiona jestem, tylko bym spała, mam niskie ciśnienie... czytałam gdzieś, że to normalne na przełomie I i II trymestru

Zabieram się do nadrabiania
Gratki!
Cytat:
Niestety urosły Już zamówiłam jeden biustonosz o rozmiar większy i jakiś tani szmatławiec bezszwowy do spania. A żeby ktoś nie myślała, że przesadzam z rozmiarem biustu to napiszę, że przed ciążą noisłam 70 F
Cytat:
A ja miałam napisać, ze moje nie są ogromniaste, ale i tak dla mnie za duże (70 h/hh) ha ha z tym, że 70H lekko ciśnie a 70 J jest za duże sporo nie wiem skąd taka różnica
A ja przed ciążą miałam 60G Do ślubu cudem stanik bez ramiączek znalazłam - jeden JEDYNY w moim mieście. I to mi sprowadzali, bo na sklepie nie było, bo i po co
A teraz to nie wiem ... w biuście mam z 6 cm więcej ale w obwodzie też, bo zapinam się teraz na naluźniejszą haftkę.
Cytat:
Ogólnie to mam takie niedzieciowe pytanie
Ile tak mniej więcej wychodzą rachunki za gaz biorąc pod uwagę tylko gotowanie i ogrzewanie wody?
Bo nam wychodzi ok 150zł/miesiąc- nawet prąd wyszedł tańszy...

Ale nawet nie wiem jak to sprawdzić dlaczego tak dużo?
Hmmm - my mamy na butle, więc płacimy 60 zł co 4 miesiące. Ale to tylko za gotowanie. Ogrzewanie wody i mieszkania mamy miejskie. Ale gaz na przyłączu jest taki drogi. Zwróć uwagę na rachunek ile jest za sam gaz, a ile jest kosztów stałych - pewnie 40% to koszty stałe
My jesteśby BARDZO zadowoleni z kuchenki gazowej na butlę.
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Witam kobietki i stawiam soczki :p iwo:

Wyniki mam dobre - tylko magnez niski, tzn w normie ale przy dolnej granicy więc mam brać przez miesiąc.
Kropeczka ma 27 mm, wg usg to 9t5d, widziałam bijące serduszko, rąsie, nóżki i coś tam między nimi - chociaż wiem że to za wcześnie i u dziewczynki i chłopca teraz wszystko wygląda tak samo to jakoś czuje, że to chłopak poza tym fikał jakby tańczył - zwariowany po tatusiu

Trochę sie zawiodłam bo nie dostałam zdjęcia (gin powiedziała, że nie ma odpowiedniej maszyny = drukarki na jakiś określony format??), a zapłaciłam 90 zł, ale jak się gapa wcześniej nie zapytałam w rejestracji czy przy tym usg jest możliwość otrzymania zdjęcia to mogę mieć żal tylko do siebie
Grate!
Cytat:
4 kg? To ja już tyle przytyłam

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-01-08 o 18:37
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości