Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 09:38   #631
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy

Ja sama się mocno ostatnio zastanawiam co podarujemy naszym rodzicom. Robimy dla nich prezentację ( planujemy) no i chcielibyśmy im coś podarować myślę o storczykach białych bądź różowych...
Bo tak jak ktoś wspomniał rodziće mojego Tż nie znoszą takich pierdółek, a moja mama postawiła by wszystko na swoich meblach jeśli by to coś od kogoś dostała - bo to preznet. ech

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 12:44   #632
Magdusia_Z
BAN stały

ja tak się właśnie rozglądam za pomysłami nad prezentem dla rodziców na ślubie. Co prawda do ślubu jeszcze troszkę czasu, ale nie wiem co wymyślimy z tż, więc wolę mieć więcej czasu na załatwienie czegoś w razie bardziej skomplikowanego Pomysły mam zupełnie z różnych beczek Najpierw myślałam, żeby im zafundować gdzieś wakacje. Ale to ryzykowny pomysł, bo mało w tym niespodzianki – musiałabym o wszystko ich pytać, o urlop, kiedy mogą dostać, na ile mogą jechać itd itd – te kwestie organizacyjne mnie zniechęcają. Aha, i dodam, że w grę wchodzą tylko moi rodzice, bo niestety rodziców tż nie będzie na ślubie – ale to już inna bajka.
Potem myślałam o takim fajnym albumie ze zdjęciami, naszymi i ze ślubu, ale to też lipa, bo nie dam im tego na ślubie skoro sesja ślubna dopiero będzie.
Chciałabym żeby to było coś trwałego, coś co będzie stanowiło jakąś pamiątkę na zawsze. Poratujcie jakimś pomysłem
Magdusia_Z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 16:11   #633
t_89
Zakorzenienie

Moge sie przylaczyc?

a co siadzicie aby wreczyc kosze z kredensu w ktorym jest likier jajeczny, dzem, wino, czekoladki w elegenckim stylu ?
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 19:41   #634
Nelia89
Raczkowanie

Jedzenie to mało trwały prezent, nic z niego nie zostanie
Nelia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 07:45   #635
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez Nelia89 Pokaż wiadomość
Jedzenie to mało trwały prezent, nic z niego nie zostanie
Ale praktyczny - zjedzą coś smakowitego i nie trzeba będzie trzymać jakiegoś kurzołapa bo wypada, bo to prezent

Ja jestem za praktycznym prezentem, widziałam śliczne ręczniki z wyhaftowanym "dziękujemy" - niby zostanie a przynajmniej się do czegoś przyda podobają mi się tez pomysły z zestawem kaw, winem itp.

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 12:57   #636
lovela5
Raczkowanie

Ja myślę że fajnie jest dać rodzicom coś co będą trzymać i mieć fajne wspomnienia lub też coś z czego mogą skorzystać sami....

Coś co moga wspominać :

Np ja bym rodzicom dała własnoeręcznie robione albumy z naszymi zdjęciami z dzieciństwa az po ślub..... A w albumie porpbiłabym różne opisy itd.....

Coś z czego mogą skorzystać : bilety na jakąś fajną wycieczkę
lovela5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 11:51   #637
blackcherry12
Raczkowanie

ja też mam ten "problem" do slubu 10 miesięcy, a ja na samą myśl o takich szczegółach się denerwuję i boję się, że nic nie wymyślę:p

Na dzień dzisiejszy wymyśliłam, że na 100% dajemy rodzicom po pięknym storczyku (ale takim wypasionym, żeby pięknie kwitł ;p) w wialkich szklanych wazonach. Widziałam kiedyś takie w sklepie i storczyki w środku wyglądały cudnie! Poza tym moja mama je kocha i ma do nich rękę. Teściowa też lubi.

Teraz pytanie co dla taty i dla teścia? Zastanawiam się czy też kwiat, czy raczej dla nich jakiś alkohol, choć no nie wiem czy wypada
Oprócz tego myślałam o kwiatach dla dziadków, bo zawsze nam pomagają.
Same kwiaty jednak to za mało, choć storczyki i te wazony tanie nie są. jednak za wyprawienie wesela, należy się coś więcej. Myślałam kiedyś o wejściówce do SPA, jakieś super zabiegi jedno czy dwu dniowe tak żeby sobie odpoczęli. Ale nie mam pojęcia jak oni na to zareagują

Na pewno nie będziemy kupować żadnych pierdół typu statuetki, figurki. Bo to niepraktyczne zupełnie

A jak się wkurzę to powiem mamie że ma mi powiedzieć co chcą i już:P I tak wie doskonale, że podziękowania muszą być.
blackcherry12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 13:48   #638
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Magdusia_Z Pokaż wiadomość
ja tak się właśnie rozglądam za pomysłami nad prezentem dla rodziców na ślubie. Co prawda do ślubu jeszcze troszkę czasu, ale nie wiem co wymyślimy z tż, więc wolę mieć więcej czasu na załatwienie czegoś w razie bardziej skomplikowanego Pomysły mam zupełnie z różnych beczek Najpierw myślałam, żeby im zafundować gdzieś wakacje. Ale to ryzykowny pomysł, bo mało w tym niespodzianki – musiałabym o wszystko ich pytać, o urlop, kiedy mogą dostać, na ile mogą jechać itd itd – te kwestie organizacyjne mnie zniechęcają. Aha, i dodam, że w grę wchodzą tylko moi rodzice, bo niestety rodziców tż nie będzie na ślubie – ale to już inna bajka.
Potem myślałam o takim fajnym albumie ze zdjęciami, naszymi i ze ślubu, ale to też lipa, bo nie dam im tego na ślubie skoro sesja ślubna dopiero będzie.
Chciałabym żeby to było coś trwałego, coś co będzie stanowiło jakąś pamiątkę na zawsze. Poratujcie jakimś pomysłem
wiesz co, a może coś wygrawerowanego? od razu mi to przyszło na myśl, jak napisałaś o czymś trwałym.

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Moge sie przylaczyc?

a co siadzicie aby wreczyc kosze z kredensu w ktorym jest likier jajeczny, dzem, wino, czekoladki w elegenckim stylu ?
pomysł ok, tylko pomyśl pod kątem rodziców. Np. u mnie nikt likieru nie pije bo nie lubi, czekoladki też odpadają. więc w sumie trochę głupio jakby tylko się cieszyli z dzemu i wina
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 14:05   #639
Magdusia_Z
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
wiesz co, a może coś wygrawerowanego? od razu mi to przyszło na myśl, jak napisałaś o czymś trwałym.
Tzn? Co masz na myśli?

Cytat:
Napisane przez lovela5 Pokaż wiadomość
Ja myślę że fajnie jest dać rodzicom coś co będą trzymać i mieć fajne wspomnienia lub też coś z czego mogą skorzystać sami....

Coś co moga wspominać :

Np ja bym rodzicom dała własnoeręcznie robione albumy z naszymi zdjęciami z dzieciństwa az po ślub..... A w albumie porpbiłabym różne opisy itd.....

Coś z czego mogą skorzystać : bilety na jakąś fajną wycieczkę
Ja też najbardziej myślałam o tych zdjęciach tylko jedyny minus jest taki że nie będę miała zdjęć ze ślubu jeszcze, a chcemy to jednak dać na weselu.
Magdusia_Z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 09:47   #640
ilkas
BAN stały

Cytat:
Tzn? Co masz na myśli?
Hm..chodziło mi o coś gdzie będziecie mogli wygrawerować "coś", nie wiem, Wasze imiona, datę ślubu, czy nawet zdjęcie zamieścić. Musiałabyś poszukać na necie. Ja widziałam jak koleżanka zamawiała taki http://www.crystalcity.pl/products/product/by-id/id/106 bo siedziała dosyć długo nad dedykacją. Chciała sama coś wymyślić, jakiś wierszyk albo tekst taki z serca płynący i układała to. Nie wiem jak wyglądało to na żywo, bo już nie widziałam, ale no nie wiem, może coś w tym stylu?
Stary 2012-11-30, 08:53   #641
t_89
Zakorzenienie

A co sadzicie o takich rozach z metalu zrobionych w bukiet? i napisz " nasza milosc bedzie tak dluga az nie uschna te roze" czy cos w tym stylu?

co sadzicie o tych rozach?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0265.jpg (121,5 KB, 112 załadowań)
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-30, 14:34   #642
ilkas
BAN stały

takie róże same w sobie spoko, tylko dla kogo to miałoby być? bo wątek jest o podziękowaniach dla rodziców... a do rodziców pisać taki tekst...hm..chyba trochę nie załapałam sensu
Stary 2012-11-30, 21:51   #643
malwka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
takie róże same w sobie spoko, tylko dla kogo to miałoby być? bo wątek jest o podziękowaniach dla rodziców... a do rodziców pisać taki tekst...hm..chyba trochę nie załapałam sensu
zgadzam sie. Dla rodziców taki tekst to troche bez sensu. najwyżej sobie "na pamiątkę" można takie coś zafundować... jako taki bacik na przyszłość, żeby groził kolcami w czasie kłótni albo złych myśli i czynów sorry, głupi żarcik
Stary 2012-12-01, 09:26   #644
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:
A co sadzicie o takich rozach z metalu zrobionych w bukiet? i napisz " nasza milosc bedzie tak dluga az nie uschna te roze" czy cos w tym stylu?

Co za koszmar To ciekawy pomysł ale wykonanie
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 16:01   #645
thea2
Zadomowienie

Dot.: Doradźcie!

Ja nie lubię wszelkich dyplomów, statuetek, rodzice także, więc to na wstępie odpadało. Nie mieliśmy oficjalnych podziękowań podczas wesela, podziękowaliśmy rodzicom już po ślubie. Moim rodzicom podarowaliśmy weekend w górach, a mamie męża telewizor. Nie wyszło jakoś superdrogo, wystarczy dobrze poszukać Rodzice byli zadowoleni, mają fajną pamiątkę

Pomysł z albumami też mi się podoba

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2012-12-04 o 16:04
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-05, 13:29   #646
blondyna06
Raczkowanie

Dot.: Doradźcie!

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Do naszego ślubu jeszcze bardzo daleko - rok i 8 miesięcy, ale moja mama już poprosiła mnie, by nie dawać im żadnych dyplomów, oscarów, medali czy figurek, bo oni tego nienawidzą (mają dom urządzony w minimalistycznym stylu i jedyne co stoi na wierzchu to rośliny, które kochają) a jednocześnie jak robiłam kosze z podziękowaniami na dzień babci i dzień dziadka to powiedziała, że fajne, ale nie podoba jej się to jako podziękowanie na weselu A z drugiej strony rodzice TŻta mają pełno takich straszków w mieszkaniu (nawet jakiegoś łabędzia origami, którego tż zrobił jak był dzieckiem), także... wspaniale. Wprawdzie wymyśliłam już co im kupić, ale muszę jeszcze to przedyskutować z TŻtem, z czym poczekam jeszcze dłuuugo dłuuugo, może wpadnie na lepszy pomysł
A jaki masz pomysł możecie sie przyda bo jak narazie mam zamówione kryształowe diamenty z grawerem o średnicy 8 cm. Moja mama jak i mojego TŻ uwielbiają takie rzeczy a poza tym wydaje mi sie to fajna pamiątka. Tylko wlasnie nie mam pomysłu co wiecej... Bo to stanowczo za mało... kosze z kwiatami odpada bo zaraz zwiedna... Hmmmm
Stary 2012-12-05, 17:46   #647
Antilia
Uzależnienie

Cytat:

Strasznie... brzydkie a do tego byłyby zwykłym kurzołapem.

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 20:41   #648
blondyna06
Raczkowanie

Popieram przedmowczynie... :/ tragedia

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Aaaaa wlasnie ten diament to taki http://allegro.pl/krysztal-diament-g...777693957.html bedzie grawer obraczek i symboliczne a jednak dla mnie bardzo wymownie dziekuje i kocham was co myślicie?
Stary 2012-12-05, 21:09   #649
blackcherry12
Raczkowanie

Cytat:

oj nie rób tego nie wiem czemu na to wpadłaś, przecież one są zwyczajnie brzydkie nawet na półkę;/ zmieniaj koncepcję diametralnie
blackcherry12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-07, 14:36   #650
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blondyna06 Pokaż wiadomość
Popieram przedmowczynie... :/ tragedia

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Aaaaa wlasnie ten diament to taki http://allegro.pl/krysztal-diament-g...777693957.html bedzie grawer obraczek i symboliczne a jednak dla mnie bardzo wymownie dziekuje i kocham was co myślicie?
Dla mnie okropne,ale to moja opinia ,ale jeżeli Twoja mama i teściowa lubią takie rzeczy to kup.
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 16:15   #651
madziunia2587
Przyczajenie

Dot.: podziekowania dla rodzicow

Czesc! Moze niektorzy mnie skrytykuja ale my rodzicom na slub dalismy kwiaty i taki mleczny wazon z wierszem,ktory mowi o nas ile nam pomogli i za co ich kochamy.Jesli chodzi o podziekowanie w czasie wesela to zazwyczaj jest to po oczepinach i orkiestra spiewa sto lat lub piosenke przez was wybrana w naszym przypadku byla to piosenka pt."Cudownych rodzicow mam" poprosilismy rodzicow do siebie, podziekowalismy za wychowanie itp., po wreczeniu kwiatow i prezentow tanczylismy z nimi w kole.Rodzicom bardzo prezent sie spodobal nasze mamy dostaly kwiaty a ojcowie te wazony. Prezent spodobal sie bardzo i do dzis stoi za szyba. Wzielismy ksztalt wazonu ktory tez wyglada jak statuetka...Ten sam prezent dalismy rodzicom moim jak i mojego męża.
madziunia2587 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 09:27   #652
lovela5
Raczkowanie

Cytat:
Tzn? Co masz na myśli?

Ja też najbardziej myślałam o tych zdjęciach tylko jedyny minus jest taki że nie będę miała zdjęć ze ślubu jeszcze, a chcemy to jednak dać na weselu.
Pozbieraj te zdjęcia nie z wesela ! A możesz zostawić kilka stron pustych na fotki ze ślubu Ja np myślałam aby taki album zrobić własnoręcznie. Kupić zwykły pusty album i ponaklejać fottki w środku. Porobić jakieś małe rysunki i napisy..... Zostawię pare pustych miejsc i później dokleję fotki ze ślubu
lovela5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 13:14   #653
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: podziekowania dla rodzicow

Cytat:
Napisane przez madziunia2587 Pokaż wiadomość
Czesc! Moze niektorzy mnie skrytykuja ale my rodzicom na slub dalismy kwiaty i taki mleczny wazon z wierszem,ktory mowi o nas ile nam pomogli i za co ich kochamy.J
Ale za co? Pomysł może nie oryginalny, ale najważniejszy jest gest zrobiony ku rodzicom .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 13:24   #654
konrad022
Przyczajenie

tutaj masz przykłady tego co można dać rodzicom w prezencie:
podziękowania dla rodziców
konrad022 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-29, 13:14   #655
paulinia18
Zadomowienie

dziewczyny co sądzicie o tym aby nagrać taki teledysk dla rodziców http://www.youtube.com/watch?v=-mCHs7AFoCA ( znalazłam dużo takich filmików na necie) i wyświetlić taki filmik na sali w obecności gości na rzutniku, a do tego jakiś kosz niespodzianek?

na każdym weselu u mnie podziękowania przebiegają tak samo-piosenka dla rodziców, młodzi z rodzicami tańczą w kółeczku po czym otrzymują kosz ze słodkościami, ja chciałam aby to wyglądało jakoś inaczej

włosy: 98cm

paulinia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 21:10   #656
malwka
Raczkowanie

My robimy coś takiego uznałam, że to jest jedyny sposób żeby powiedzieć wszystko to co chcę bo jakbym miała mówić na żywo to tylko bym się zryczała i nic bym nie powiedziała (mój tata umarł 1,5 roku temu więc na pewno nie powstrzymałabym łez - a przy filmiku mogę płakać ile wlezie a wszystko to co chcę zostanie powiedziane)
Stary 2013-01-08, 17:32   #657
neska1412
Raczkowanie

My myśleliśmy o kwiatach i właśnie takim albumie ze zdjęciami.
Ale tu mamy taki problem, że ja najchętniej nie robiłabym podziekowań dla rodziców. wiem smutne ale tak jest. Moi rodzice sie mna nie interesowali, byli alkoholikami. Ojciec dalej jest a mama przestała ale za to jest po udarze i ciezko jej sie chodzi. I nie chcialabym, jej te wprawiać w taka kłopotliwa sytuacje ze musi przy 150 osobach iść na środek sali i w ogóle. Czytałam, że można zrobić podziekowania po błogosławieństwie, ale w naszych okolicach tego sie nie praktykuje. Także sama nie wiem jak to zrobic.
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 20:03   #658
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
My myśleliśmy o kwiatach i właśnie takim albumie ze zdjęciami.
Ale tu mamy taki problem, że ja najchętniej nie robiłabym podziekowań dla rodziców. wiem smutne ale tak jest. Moi rodzice sie mna nie interesowali, byli alkoholikami. Ojciec dalej jest a mama przestała ale za to jest po udarze i ciezko jej sie chodzi. I nie chcialabym, jej te wprawiać w taka kłopotliwa sytuacje ze musi przy 150 osobach iść na środek sali i w ogóle. Czytałam, że można zrobić podziekowania po błogosławieństwie, ale w naszych okolicach tego sie nie praktykuje. Także sama nie wiem jak to zrobic.
Ja z tatą miałam podobna sytuację, dodatkowo tata tż już długo nie żyje a jego mama ma 80 lat i nie robiliśmy wogóle podziękowań, mojej mamie wytłumaczyłam i spoko nawet podobnie myślała.
Jeżeli martwisz się o rodziców Tż co sobie pomyśla to im wytłumacz jaka jest sytuacja, powinni zrozumieć.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 10:21   #659
roza24
Przyczajenie

Sluchajcie mam problem moi rodzice i rodzice mojego K sa rozwiedzeni jego ojciec ma nowa zone ,jego mama jest sama i moja tez .I szczerze niewiemy jak rozwiazac ta sytuacje by nikt nie czul sie urazony .I jeszcze co z macocha ??Trudna sprawa jak myślicie jest jakies rozwiazanie?
roza24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 12:41   #660
paulinia18
Zadomowienie

moim zdaniem podziękowania dla rodziców możesz zrobić normalnie, nie wiem jakie podziękowania planujesz ale powinny wyglądać normalnie, niby co cie interesuje macocha, ty dedykujesz piosenkę tylko swoim rodzicom, a myślę że jedną piosenkę macocha przeżyje bez twojego taty.

włosy: 98cm

paulinia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości