W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 19:40   #2551
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
zaraz ci poszukam ale już mogę napisać ze wyniki masz bardzo dobre
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

masz zajefajne wyniki.
moje ryzyko podstawowe ZD wynosiło 1-141 a skorygowane po tescie pappa 1-2821 i jest interpretowane przez lakarzy jako dobry wynik. Wynik 1-300 albo gorszy kwalifikuje do amniopunkcji.
O dziękuje Dziewczyny
W sumie wiedziałam, że któraś się będzie znała Ja mam 31 lat, pierwsze dziecko, a wszyscy oczywiście straszą, że z wiekiem gorzej. No a wizyta za 2 tygodnie. Super Teraz będę spokojniejsza

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 19:41   #2552
deb
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

kurczę nie umiem znaleźć tych norm testu pappa, dla siebie też się naszukałam i oczywiście nie dałam tego do ulubionych
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 19:43   #2553
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
aaaa bo Wy nie wiecie
w tej sprawie 5 dni to wieczność, czekamy na wieści, kiedy ta wizyta ?
16go angelius albo 21 sodowski, jeszcze nad tym myslimy hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 19:49   #2554
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
to się wypowiem, bo ogarnęłam temat w obu szkołach bezpłatnych
Tercet - ubogi program, ale zapisy "na już" - my mieliśmy iść wczoraj na pierwsze zajęcia, ale mężowi coś wypadło, chciałam przełożyć o dwa tyg, a babka powiedziała, że nie ma najmniejszego problemu i żeby zadzwonić kilka dni przed planowanym przyjściem.
druga szkoła w Epione na Tysiącleciu - fajny program, spotkania z różnymi specjalistami, ale jeszcze nie są pewni kontraktu na ten rok, mam dzwonić pod koniec miesiąca.
dzięki za informacje teraz to już w ogóle nie wiem gdzie iść. ale może warto zainwestować i isc tam gdzie ma się zamiar rodzić?
a w ogóle do bonifratrów przyjmują bez problemu czy trzeba 'uprzedzić' ze chce się u nich rodzić?
Stary 2013-01-08, 19:51   #2555
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a w ogóle do bonifratrów przyjmują bez problemu czy trzeba 'uprzedzić' ze chce się u nich rodzić?
Podobno bez problemu.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 19:53   #2556
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Podobno bez problemu.
Jacie - jesteście niespożytym źródłem wiedzy dziękuje
Stary 2013-01-08, 20:00   #2557
potterka
Zakorzenienie

własnie mi się wspomniało, ze ja nie dostałąm wyników tego testu z krwi
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:01   #2558
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Spiochy z nosorożcem są super , te brązowe i pomarańczowe (z 5.10.15.) a ten drugi pakiet bardzo "męski", z tym kociakiem za duzo tych śpiochów-cała torba, nie mam siły robić wszystkim zdjęć, wybaczcie.
piekne rzeczy suuper
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:05   #2559
potterka
Zakorzenienie

jestem debilem
nie dało mi to spokoju i po raz 10 przejrzałam skrzynkę mailową i co?
I jestem mega debilem bo od ponad miesiąca są wyniki

naprawdę jestem debilem
Stary 2013-01-08, 20:08   #2560
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
jestem debilem

naprawdę jestem debilem
Nie jest tak źle, ty po prostu w ciąży jesteś

Stary 2013-01-08, 20:10   #2561
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Spiochy z nosorożcem są super , te brązowe i pomarańczowe (z 5.10.15.) a ten drugi pakiet bardzo "męski", z tym kociakiem za duzo tych śpiochów-cała torba, nie mam siły robić wszystkim zdjęć, wybaczcie.
tez sie przymierzałam do tych z nosorżce, ale uznałam, że dla dziewczynki nie bardzoAle bardzo ładnie ciuszki

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Czy znacie się na teście PAPP'a albo jakieś stronki z normami?
Dostałam dziś wynik i wygląda to tak:
1. Wolne B-hCG - 51,8 IU odpowiada 1,318 MoM
2. PAPP-A 7,130 IU odpowiada 1,760 MoM
3. Ryzyka
Trisomia 21
Ryzyko podstawowe 1:569
Obliczone Ryzyko 1:11381
Trisomia 18
Ryzyko podstawowe 1:1364
Obliczone Ryzyko 1:27279
Trisomia 13
Ryzyko podstawowe 1:4286
Obliczone Ryzyko 1:85717

Spotkanie z ginem mam za 2 tygodnie, a nic nie mogę znaleść w netcie, może Wy coś pomożecie?
po co szukać norm jak masz podane ryzyko i jest ono baaaaaardzo niskie?

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No i zapomniałąm Wam powiedzieć jak nam poszła rozmowa z właścicielką mieszkania.

No w sumie to średnio. Bardzo ucieszyła się z ciąży i nam gratulowała (akurat tego jej mówić nie musiałam, zaraz jak weszła to zaczęły się ochy i achy )
Za to z zameldowaniem będą schody bo ona jest jedynie współwłaścicielką mieszkania i obawia się, że nie będzie to możliwe Ma mi dać odpowiedź do tygodnia. Jak się nie uda to ewentualnie poproszę moją dobrą koleżankę o fikcyjny meldunek zobaczymy. Jednak wolałabym te 450pln na coś innego przeznaczyć...
oby się udałomam nadzieję, że uświadomiłas tą babeczkę, że to nie wiąże się z ryzykiem, bo ja na pczątku myślałam, że to taki meldunek co nie wygasa i mogłabym miec jako właściciel problemy, ale skoro nie to jak będzie to wiedziała powinna pójść Wam na rękę

rzadko jeżdżę autobusami i tramwajami, ale raz mi się zdarzyło w ciąży i poprosiłam młodą dziewczynę, żeby ustąpiła mi miejsca, bo siedziała na tym z krzyżykiem. No i raz skorzystałam z kasy pierwszeństwa. Ale w tych dwóch sytuacjach byłam z mężem, sama nie wiem czy byłabym tak cwananie chce mi się wdawać w dyskusje z ludźmi, którzy z reguły sa ostatnimi chamamina szczęście mpk jeżdżę raz na ruski rok a zakupy zawsze z mężęmno i w luxmedzie jeszcze ani razu nie skorzystałam z możliwości wejścia na badania bez kolejki, pewnie przy glukozie skorzystam.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:12   #2562
xal
Zakorzenienie

Czy któraś już robiła "doktorat" z pieluszek wielorazowych? Weszłam na allegro i zgłupiałam od ilości i różnic ...

Stary 2013-01-08, 20:13   #2563
deb
Zakorzenienie

Cytat:
jestem debilem

naprawdę jestem debilem
ja raczej powiedziałabym, że jesteś w ciąży
Stary 2013-01-08, 20:13   #2564
potterka
Zakorzenienie

Xal i deb dzięki za pocieszenie

co do wielorazówek, to ja jednak rezygnuje.. ide na łątwiznę
Stary 2013-01-08, 20:17   #2565
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś już robiła "doktorat" z pieluszek wielorazowych? Weszłam na allegro i zgłupiałam od ilości i różnic ...
ja przeglądałam linka podanego przez Jenny w pierwszych postach. Jednak tak jak piszesz ilość jest straszna i skłaniam się ku ni...nie pamiętam wszystko ładnie opisali i rozumiem o co kaman mniej więcej

NAPPIME!

Edytowane przez deb
Czas edycji: 2013-01-08 o 20:18
Stary 2013-01-08, 20:18   #2566
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
jestem debilem

naprawdę jestem debilem

sorki

Jesteś w ciąży jak już

Cytat:
Xal i deb dzięki za pocieszenie

co do wielorazówek, to ja jednak rezygnuje.. ide na łątwiznę
Ja trzeci raz z kolei również
O ile przy pierwszym ( gdybym wtedy wiedziała o wielorazówkach) mogłabym się pobawić w to , o tyle przy trójce nawet nie próbuję

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:20   #2567
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
aaa moja dzidzia kopie sobie w najlepsze już od jakis2 tygodni, robi salta hihi
ale ci super

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nie wiem co gorsze do załatwienia: kredyt czy szukanie mieszkania ale dam Wam znać jak coś się ruszy w tym temacie
dla mnie szukanie mieszkania było koszmarem. bo jak już w końcu znaleźliśmy odpowiednie, to reszta poszła w miarę szybko i sprawnie

Cytat:
śliczne kolory
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:26   #2568
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

po co szukać norm jak masz podane ryzyko i jest ono baaaaaardzo niskie?

.
No właśnie tego ryzyka nie znałam, bo ściągnęłam sobie wynik online z mojego konta z Medicover i tam nie było dodanej na razie żadnej interpretacji, więc nie wiedziałam czy jest czy nie ok. Tzn. wydawało mi się, że jest ok, ale nie byłam pewna

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:27   #2569
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
pytaj
Stary 2013-01-08, 20:28   #2570
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja przeglądałam linka podanego przez Jenny w pierwszych postach. Jednak tak jak piszesz ilość jest straszna i skłaniam się ku ni...nie pamiętam wszystko ładnie opisali i rozumiem o co kaman mniej więcej

NAPPIME!
Poczytam jutro, teraz mam plan znalexć przepisy, żeby móc zamknąć drogę dojazdu do bloku tylko dla mieszkańców.

Stary 2013-01-08, 20:28   #2571
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mój mąż to baranek
przyszedł dziś do pracy, i stwierdził, że nie ma swojego ukochanego pióra Watermana, i że chyba je zgubił dzień wcześniej przy bankomacie bo mu rzeczy z kieszeni powypadały. zamiast zadzwonić do mnie, znalazł identyczne na allegro i zamówił kurierem żeby było szybciej bo on pisać długopisem nie znosi ... tyle dobrego, że zapłacił 100 zł a nie 300 tak jak kosztują takie jak on ma bo znalazł okazję ... a jego ukochane pióro oczywiście od wczoraj grzecznie leży na regale i się uśmiecha
sierooooota
przynajmniej będziemy mieć prezent dla kogoś na jakieś urodziny czy coś

Cytat:
Napisane przez potterka
jestem debilem

naprawdę jestem debilem
po prostu jesteś w ciąży i masz trochę mniej mózgu

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No i zapomniałąm Wam powiedzieć jak nam poszła rozmowa z właścicielką mieszkania.

No w sumie to średnio. Bardzo ucieszyła się z ciąży i nam gratulowała (akurat tego jej mówić nie musiałam, zaraz jak weszła to zaczęły się ochy i achy )
Za to z zameldowaniem będą schody bo ona jest jedynie współwłaścicielką mieszkania i obawia się, że nie będzie to możliwe Ma mi dać odpowiedź do tygodnia. Jak się nie uda to ewentualnie poproszę moją dobrą koleżankę o fikcyjny meldunek zobaczymy. Jednak wolałabym te 450pln na coś innego przeznaczyć...
no to trzymamy kciuki do końca tygodnia jeszcze, żeby dogadała się z pozostałymi współwłaścicielami

Cytat:
Napisane przez xal
ja też chętnie posłucham na ten temat
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:29   #2572
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No właśnie tego ryzyka nie znałam, bo ściągnęłam sobie wynik online z mojego konta z Medicover i tam nie było dodanej na razie żadnej interpretacji, więc nie wiedziałam czy jest czy nie ok. Tzn. wydawało mi się, że jest ok, ale nie byłam pewna
czyli ten trzeci punkt z ryzykami nie jest częścią wyniku?
Bo ogólnie jest tak - ryzyko podstawowe jest wyliczane z wieku i może jeszcze jakiś dodatkowych parametrów a to drugi ryzyko podają na podstawie pomiarów Wygląda to naprawdę okz reszta nie jesteś taka znowu stara żeby się martwić
Stary 2013-01-08, 20:29   #2573
xal
Zakorzenienie

Cytat:
pytaj
Oooo jedna wtajemniczona
Jest dużo różnych firm, czym one się różnią i na jakie się decydujesz i dlaczego

Stary 2013-01-08, 20:36   #2574
maarchewka
Zakorzenienie

jakiś TZ w dziwnym humorze wrócił..

Kupił sam z siebie rzeczy na rosół i poszedl mi po leki do apteki a ostatnio nie moglam się o nic jego doprosić..

a jak wrócił do domu to pierwsze co zrobil to wyrzucil śmieci..
Po czym wszedl do salonu - ja tam na łóżku rozwalona dookoła różne miski i talerze jakieś mikstury i stwierdził "ale syf"..

Potem poszedł do łazienki - a tak powyciągane pranie w kupkach bo chciałam pranie wrzucić ale mi się jeszcze prało - i przyszedł - "co to jest w łazience"..

Potem poszedł do kuchni i dopatrzył się jakiegoś brudu na zlewie (taka ramka w o okół odpływu się zrobiła) - to stwierdził, że ja w ogóle o zlew nie dbam i to moja domena i w ogóle...

Normalnie się we mnie zmienia.. Z reguły to ja narzekam, że syf.. No i potem zaczął skrobać warzywa i rosół robić..

Opadła mi kopara i nie byłam pewna czy to zwidy jakieś czy jawa czy sen.. ale się szczypnęłam i niby to nie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:38   #2575
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Kupił sam z siebie rzeczy na rosół i poszedl mi po leki do apteki a ostatnio nie moglam się o nic jego doprosić..

a jak wrócił do domu to pierwsze co zrobil to wyrzucil śmieci..
Po czym wszedl do salonu - ja tam na łóżku rozwalona dookoła różne miski i talerze jakieś mikstury i stwierdził "ale syf"..

Potem poszedł do łazienki - a tak powyciągane pranie w kupkach bo chciałam pranie wrzucić ale mi się jeszcze prało - i przyszedł - "co to jest w łazience"..

Potem poszedł do kuchni i dopatrzył się jakiegoś brudu na zlewie (taka ramka w o okół odpływu się zrobiła) - to stwierdził, że ja w ogóle o zlew nie dbam i to moja domena i w ogóle...

Normalnie się we mnie zmienia.. Z reguły to ja narzekam, że syf.. No i potem zaczął skrobać warzywa i rosół robić..

Opadła mi kopara i nie byłam pewna czy to zwidy jakieś czy jawa czy sen.. ale się szczypnęłam i niby to nie..
Może go olśniło???

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:39   #2576
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
oby się udałomam nadzieję, że uświadomiłas tą babeczkę, że to nie wiąże się z ryzykiem, bo ja na pczątku myślałam, że to taki meldunek co nie wygasa i mogłabym miec jako właściciel problemy, ale skoro nie to jak będzie to wiedziała powinna pójść Wam na rękę
Tak, wszystko jej ładnie wyjaśniłam i jeszcze dla pewności napisałam jej w mailu jak to wygląda technicznie i co potrzeba do uzyskania tego świstka. Oby tylko dwójka pozostałych właścicieli się zgodziła. No zobaczymy.

Cytat:
No własnie miałam reklamować Lublanę i jej wiedzę w tej dziedzinie

Lublana, napisz nam prosze elaborat o pieluszkach, chętnie poczytam
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:41   #2577
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Może go olśniło???
albo pierwszy raz jak wrócił to bałagan był, którego on nie zrobił, bo nie miałam siły już na nic i chłopina w szoku był po prostu...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:47   #2578
Lublana
Zadomowienie

Co do pieluszek są różne rodzaje opiszę te, które ja mam zamiar kupić/coś wiem bo czytałam:

Kieszonki - nieprzemakalne z polarkiem
http://maleme.pl/19-pieluszki-wielorazowe-mikropolar
do ich środka, pod warstwę polarka (dzidziuś ma wrażenie suchości jak siknie) wkłada się wkłady chłonne (złożona tetra, wkład bambusowy czy inny). Warto do nich kupić papierki do "łapania" kupki co by jak najmniej obesrana pieluchę trzymać w wiaderku z pieluchami do prania o takie http://www.babyetta.pl/pl/p/Bibulki-higieniczne/403 (do noworodkowych rzadkich kup najlepsze ponoc z canpola). Rzekomo kieszonki są najwygodniejsze, bo przygotowujesz sobie w szafie komplety - kieszonka z założonym wkładem i zakładasz jak pampersa, jak małe zabrudzi to do wiaderka do prania i po temacie.

Otulacze - nieprzemakalna warstwa bez polarka
http://maleme.pl/2-otulacze
nie mają warstwy polarka, trzeba do nich upchać więcej wkładów i one chyba mogą wypadać, jako najlepszy wkład używa sie pieluszek formowanych, czyli http://nappime.pl/sklep/product-category/formowanki formowanki to taka pielucha, która może przemoknąć, bardzo chłonna, polecana na noc, ale z racji tego, ze przemaka trzeba na nią założyć otulacz (chyba, ze bobo lata po ogrodzie). Formowanki długo schną to wada.

Wkłady do pieluszek
Bambusowe są bardzo chłonne, ale długo schną. Pieluchy tetrowe szybko schną a najszybciej i najbardziej chłonne są pieluchy z tetry bambusowej. Pani z Babyetty poleca tez jako wkłady ręczniczki z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50215084/ są tanie, pewnie dłużej schną, ale co tam. Ja mam w planach jako wkład wsadzać pieluchę tetrową lub tetrę bambusową. Tetra chyba najtańsza

Polecani producenci Małe Me, Nappime, Babyetta, Pupeko. Polskie firmytanie pieluszki na allegro to chińszczyzna niestety, trzeba się liczyć z kosztem ok. 50 zł za pieluszkę kiezonkę lub otulacz i ok. 10-20 zł za wkład (w zależności od wkładu). Ja mam w planach kupić ok. 20 sztuk pieluszke kieszonek i 3-4 otulacze i formowanki do nich. Póki co mam 4 kieszonki i jedną formowankę, bo kupuje na raty, żeby rozłozyć koszrt w czasie

Fajnie opisane wszystko tutaj http://www.babyetta.pl/pl/i/Przykladowe-Zestawy/25

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Oooo jedna wtajemniczona
Jest dużo różnych firm, czym one się różnią i na jakie się decydujesz i dlaczego
decyduje się na polskie firmy, są sprawdzone przez koleżankę pieluszkową maniaczkęNo i bardziej ufam polskim producentom, zwłaszcza, że sa to głównie dziewczyny, które same szyją te pieluchy

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Co potrzebujemy do prania - wiaderko zamykane - do wiaderka olejek herbaciany albo lawendowy bodajże, żeby zabił odorek i bakterie (choć jak w bakterie ginące pod jego wpływem nie wierzę), do prania odkażacz np. http://www.babyetta.pl/pl/p/Antybakt...ania-750-G/173 i proszek do prania. No i pierzemy, suszymy i wio

Przy pieluszkach nie trzeba uzywac kremów przeciw odparzeniom, bo takowe nie występują i mamy radosne dziecko a same babramy sie w kupie spoglądając z miłościa na nasze dziecię

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-01-08 o 20:58
Stary 2013-01-08, 20:48   #2579
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Może ktoś go podmienił?

Lublana jesteś mega, zaraz lecę czytać.
Na allegro widziałam pieluszki po ok 20 zł, ale to chyba chińszczyzna właśnie ...

Stary 2013-01-08, 20:49   #2580
Lublana
Zadomowienie

Wkłady do pieluszek - bambusowe są bardzo chłonne, ale długo schną. Pieluchy tetrowe szybko schną a najszybciej i najbardziej chłonne są pieluchy z tetry bambusowej.

Dokleiłam do tamtego wiedzącego posta

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-01-08 o 20:52
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości