|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V
|
|
|
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
dzieki haniu
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
A czy calpol to nie jest dopiero po 3 miesiacu
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie już przy pierwszym szczepieniu w 8. tygodniu powiedzieli że jakby dziecko było marudne i nie mogło zasnąć to żeby podać calpol. Ale ja nie dawałam bo nie było potrzeby.
Sprawdziłam ulotki: calpol jest od 2. miesiąca, można podawać przy gorączce po szczepieniu. Nurofen jest od 3. miesiąca. Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2013-01-06 o 21:46 |
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dwór nadal zakladam pieluchę. |
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia ja tez na wyjscie ubieram, zimno jest i niechce by sie mi w drodze zmoczyl w razie czego...ale w tym tyg planuje isc do sklepu bez...blisko jest w razie czego...
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Ula ja bylam w szpitalu jeden dzień bo chciałam,
urodzlam nad ranem 7.39 a juz popoludniu chcieli mnie posłać do domu a ja pod prysznic nie umialam wejśc taka słaba byłam. Poprosilam i zostalam na noc i położne uczyły mnie zmieniać pieluche i jak przystawiac małego do cyca,wyszłam na drugi dzień okolo poludnia. Co do mleka my kupilismy polecony nam przez koleżanke żółty Aptamil na kolki i zaparcia,i sie sprawdzał,bo nam kolki nie znane są. Pozniej miał Aptamil dla starszych a teraz jedziemy na cow&gate. Smoczki i butelki mamy z Avent. |
|
|
|
#2738 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dobrze wiedziec, juz niedlugo bedziemy to znowu przechodzicCytat:
Moze poprostu dziecko bezkolkowe U nas koszmarna noc byla- maly cala noc wymiotowal ![]() Nie weim tez co robic z nocnikowaniem On taki biedny zmeczony i niewyspany, a ja go tu jeszcze mecze z nocnikiem Ale z drugiej strony nie chce znowu przerywac Narazie chodzi w majtach i chyba tak go zostawie
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kobietki
Ja mam takie pytanie - czy ktoras ma w zapasie Luteine ? Albo wie gdzie mozna tutaj taka kupic ? Prosze o wiadomosc . Pozdrawiam
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Domciatko-zerknęłam na Waszą listę na poczekalni-masz termin na dzień w którym urodziłam drugą córkę
|
|
|
|
#2742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewi wiem,ze to trudne i zrobisz jak uwazasz, ale jak bardzo tego chcesz to nie odpuszczaj Wrocilismy ze złobka i Pani zachwycona Ja tez Ale tego to wpadka nie mozna nazwac![]() Do domu tez wracalismy bez pampersa ![]() No i udalo mi sie zarejestrowac do konsulatu i 22 stycznia jedziemy skladac wnioski o paszporty
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) widzisz, jaki swiat maly![]() no ale malo dzieci się rodzi terminowo, także wszystko się jeszcze może zmienić. chciałabym aby było przed 10 sierpnia bo wtedy ja będę miała 30 lat![]() a zawsze planowałam urodzić przed 30! ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- a lekarz Ci przepisał? jesli tak to pewnie w aptece. może pod inna nazwą tutaj mozna podobne coś znajeźć. |
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez nie odpuscilam MLay biega bez pampersa ( chociaz barzdo chcial go zalozyc rano), mniej tez sika dzisiaj ( ale to pewnie dlatego ze malo jje ). teraz zasnal ( w majtach) i jestem ciekawa czy ssika sie przez sen czy nie
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marysia kazała na siebie poczekać kilka dni-termin miałam na 12 lipca ![]() A do urodzin na pewno się wyrobisz
|
|
|
|
|
#2747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i dla Ciebie![]() I jak po drzemce?Mokro było? Ja dzis miałam znowu 2 kupy w majty ![]() Jak sie Nikos czuje? Seba mi juz z drzemek rezygnuje...szkoda, bo to byl czas dla mnie, ale i tak długo pospał w dzien Wrócilam z zumby, poczytalam i ide spac . Padam![]() Jutro juz Seba do przedszkola po przerwie swiatecznej
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana koleżanki
)zaczęłam właśnie drugi trymestr ciąży i powiem Wam, że siły mi wracają, od trzech dni nie wymiotuję, nie mdli mnie i chyba mogę zacząć napawać się urokami bycia ciężarną )) i tak się chwalę, a co mi tam |
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz czujesz sie ok zagrożenie mineło a jeszcze nie czujesz ciężaru
|
|
|
|
|
#2750 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikos w sumie juz od okolo 2 miesiecy nie spi w dzien, bardzo rzadko zdarza mu sie zasnac, w samochodzie podczas dluzszej przejazdzki, wczoraj zasnal, bo mielismy kiepska noc A obudzil sie mokry ![]() My tez dzisiaj wracamy na play group ![]() Cytat:
![]() U mnie mdlosci trwaly do okolo 18 tyg. Dopiero od okolo 20 tyg zaczelam sie tak naprawde cieszyc z ciazy noi mezus tez ![]()
|
|
#2751 |
|
Rozeznanie
|
Domciatko rozkoszuj sie
fajnie jest byc w ciazy jak pisala Katerina 2 trymestr najlepszy przynajmniej dla nas![]() A ja mam pytanie do dziewczyn co maja jedno dziecko( na razie ) czy to normalne ze dzieci postrzegaja wszystko jako MOJE w pewnym okresie tak 2-3 lata? Znajoma ma 2,5 let ia coreczke j gdziekolwiek z nia nie pojdzie z wizyta do innych dzieci wszystkie zabawki sa jej i wyrywa innym,jak jej sie np spodoba butelka u innego dziecka robi scene krzyczac ze to JEJ!Plus ciagle bije/szarpie/popycha moja Mloda(roczek) czy ma powod czy nie,raz jej przywalila z liscia tak po prostu jak kolo niej przechodzila ?Nie wiem jak reagowac,jak zabiera zabawke z krzykiem moje!takie dziecko zrozumie tlumaczenie ze to nasze zabawki i trzeba sie dzielic? A co z biciem? Troche mnie to przeraza ze moja niedlugo tez taka bedzie,chyba trzeba sie zaczac przygotowywac do slynnego buntu dwulatka:/
|
|
#2752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jasne, ze zrozumie NIe wiem czy to normalne zachowanie w okresie buntu, ale wydaje sie ze nie )Co do bicia- czy rodzice dziecka wogole na to reaguja?? My nie mielismy z NIkosiem problemow , az do wizyty u tesciow. Tesciu nie ma wlosow na glowie i tesciowa wymyslila sobie poklepywanie go po glowie jako zabawe dla malego
|
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
ewi o rany, masz sie z tymi dziadkami
![]() Cytat:
bo to piekny czas i szybko mija ![]() Dziewczyny podawalyscie maluszkom witamine D.?
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja podawalam
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Ja sama zwracam uwagę dziecku.Jak takie chce zabrac zabawkę Oli to lapie za ręke i mówie ze nie i daje temu dziecku coś innego.Zabieram to co zabrało i oddaje Oli. Jak popchnie i mama nie zareaguje (ale czesto szybko matki reaguja i przepraszaja,tłumacza dziecku ze tak nie wolno) to sama pokazuje palcem,że tak nie wolno. Ale takie dzieci jednak sa mniejszością. |
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na poczatku ladnie sie razem bawili, a ze wiem ze niezle z nich ziolka ( ) to ich caly czas obserwowalam. Zagadalam sie troszke z inna mama, ja patrze a Nikos w kacie lezy na podlodze, jeden chlopiec go kopie a drugi reka po glowie oklada![]() Jesli jakies dziecko zabiera malemu zabawke, to on sobie ja poprostu odbiera, ale poproszony o cos zawsze sie podzieli
|
|
#2757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A dzieci czesto chca ta sama zabawke jednoczesnie ![]() Cytat:
masakraI najgorsze sa takie matki co na to pozwalaja i udaja ze nic nie widza ![]() Czesc ![]() Seba dzis wrocił suchy z przedszkola ![]() Dostał dzis spózniona kartke urodzinowa od mojej mamy, w srodku 10f i 3 pary majtek w kopercie ![]() Kupila m mu dzis plecak do przedszkola, bo stary juz obdarty a jednak wkladam mu ubranie na przebranie na te 2 godz w razie jak sie zsika
|
|
#2758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś mialam wizyte u lekarza i scan Wedlug usg i pomiarow dziecko jest sporo wieksze niz powinno byc w obecnym tygodniu, lekarz powiedzial ze albo urodzi się sporo wieksze niz pierwsze albo... Urodze wczesniej |
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Beaja podaje odlad sie lato skonczylo.Tesciowa mi zalatwila Devikap na recepte kosztowal grosze a buteleczka na dluzej starcza.
|
|
|
|
#2760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie to jest na codzien ale tlumacze malej ze to jest nasze i trzeba sie dzielic natomiast jak bawi sie z jakas kolezanka i zabiera zabawke to podchodze do niej mowie ze kolezanka sie chwilke pobawi i zaraz jej odda to ona ladnie oddaje zabawke i czeka az ta skonczy sie bawic najczesciej zajmuje sie czyms innym i po sprawie Natomiast o biciu nie ma mowy!! nie wyobrazam sobie ze moja mala podchodzi do kogos i daje mu liscia ze tak powiem za nic w glowie mi sie to nie miesci wiec bicie wedlug mnie nie jest normalne ![]() Cytat:
![]() Dla Nikosia za postepy ![]() Blodne dla Sebusia rowniez ![]() Moja robi siku i kupke na nocnik chociaz coraz czesciej jej sie zdarza zlac sie w gacie :/ co na poczatku jej sie to nie zdarzalo no ale coz jestesmy twardzi ![]() Ja mialam dzis interview i mam mieszane uczucia wydaje mi sie ze dobrze poszlo ale nawet jakby zaoferowali mi posade to nie wiem czy ja przyjac :/ bo kasa niby ok ale tylko 25 h :/ nie wiem sama ...Buziaki dla Was kochane
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

calpol?
( zreszta nas tez nie bylo w UK
).
), ja chce dalej probowac. Dam sobie jeszcze kilka dni- jesli nie bede widziec zadnej poprawy- to sobie znowu odpuszcze

Moze poprostu dziecko bezkolkowe

Na poczatku ladnie sie razem bawili, a ze wiem ze niezle z nich ziolka (
masakra