|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V
Cytat:
wczoraj dzwoniłam do szefa o której mam się wstawić w czwartek i ponoć poleciał do reszty załogi i powiedział że w czwartek przychodzą posiłki i się ucieszył
|
|
|
|
|
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() ja tez postaram sie wiecej pisac choc ciezko mi jest ,bo wieczorem jak siedzimy z TZ w jednym pokoju to on sie bardzo interesuje co ja tam tak pisze i nie chce mi sie z nim przekomarzac, tylko na drzemkach mateuszkowych moge cos naskrobac.U nas ostatnio nocki prawie jak dawniej, a nawet lepiej , bo spimy nie do 6 jak wczesniej, a do 8. Ja o przesadzie na temat obcinanie wloskow nie slyszalam, ale mój Mateusz ma liche wloski, taki meszek, ze nie mam co obcinac, z reszta ja bym chetnie zapuscila dluzsze ![]() Mateuszek ma ostatnio bardzo duzy apetyt, az w szoku jestem i robi bardzo duzo normalnych kup, ostatni rekord 7 normalnych kupsk![]() ![]() ![]() no i w sobote spotkalismy sie z dziewczynka ,ktora urodzila sie w tym samym dniu co Mateuszek, świetnie bylo
|
|
#903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sensie rozmawiasz, zagadujesz czy raczej nie dajesz sie prowkowac i zajmujesz własnymi sprawami :pCytat:
Też taki padnięty a wędruje...Cytat:
Super dzieciaczki się porozumiewały, ale malutka odważniejsza od mojego chłopaka Mam nadzieję że uda nam się utrzymać kontakt z mamuską małej choć daleko mieszka...Co do tych włosków to mi nie pilno obcinać bo na oczy młodemu nie wchodzą - cały wyłysiał zostało mu tylko takie zakole że jak mnich wyglądał tylko te pejsy po przebudzeniu zabójczo wyglądają i Tż się upiera by je skrócić A u nas noc niby nie zła, bo raz wstał o 3, potem o 7.15 próbował ale przetrzymałam go prawie do 9 No ale zasnął o 22.40, z Tż-tem ja już skapitulowałam.... Najgorsze że to właśnie teraz jak ten remont i do północy podłogi dopiero myje
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktorek wazy 8kg bylismy dzis w przychodni
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest tam taka opcja szukania po mailu bodajze takze jak uznacie ze jednak nie sprzedam nikomu waszych rodzinnych fot - zaproscie mnie po prostu ..
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2013-01-08 o 14:59 |
|
|
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
zaliczylismy z Mateuszkiem godzinkowy spacer
mroźnie u nas![]() ugtowalam przepyszny barszczyk z tluczonymi ziemniakami okraszonymi cebulka i sloninka prawie jak u mamy![]() my wazymy ,znaczy Mateuszek 11600, ale on jest dlugasny, bo nie widac po nim zeby byl grubuitki czy cos, kolezanka jego wazy 9800 i pulchniejsza na twarzy
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co do naszego wątku, to szkoda by było, właśnie ze względu na wspomnienia, ale widze, ze fb wygrywa. ![]() W koncu to fb sobie założyłam, ale jeszcze nie miałam czasu na to usiąść. A wiadomo, czasu mamy mniej niz jak bylysmy w ciąży, wprawdzie ja juz mialam Malca ale nie pracowałam a to duza różnica. Wy teraz tez widzicie jak coraz mniej czasu na przyjemności, ale zobaczycie że odsapniecie jak maluszki będą miały 3 latka... ![]() No chyba ze zajdziecie w kolejną ciążę ![]() A jeszcze żadna z Was nie zaszła? ![]() Co tak zwlekacie Ja dziś po nocy, wczoraj nie mialam jak wejśc na kompa, bo sprzątałam, prałam gotowałam a po 18 juz jechałam do pracy, nie wiem jak ja to robie, ale nie śpie od wczoraj od 7 rano i dzis rano czulam sie sennie a teraz przeszlo mi spanie, pewnie gdybym mogla sie spac polozyc to bym spala ale że nie ma takiej opcji to co zrobic... Dziś rano jescze zaliczylam ksiedza i mam z głowy ![]() Miłego wieczorku życze, na maila dam namiary na fb ale nie wiem czy dobrzez wszystko zrobilam ![]() Cytat:
Cytat:
Zycze zdrowka!
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2013-01-08 o 16:44 |
||
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
My też prawie 2 godzinki z dwoma sklepami po drodze
jak taki mróz to wolę jak Oliś śpi w wózku bo inaczej wszystkiego ciekawy, wychyla się spod budki i nosek marznie no i rękawiczki zrzuca
|
|
#911 | |
|
Rozeznanie
|
całkiem ładna waga
Piotruś chyba coś koło 8500będzie ważyć...w czwartek idziemy się szczepić to się go zważy...Cytat:
![]() Nie zazdroszczę Ci tego niewyspania...wykończysz się kobito... ![]() no ale co zrobić...pracować trzeba... Witam dziewuszki Noc całkiem spoko ![]() pobudka nie wiem o której ale usnął szybko i wstaliśmy o 8 ![]() Teraz drzemie, ale co chwilę wybudzają go ludzie tupający w sieni butami...masakra... ![]() Zaraz ma przyjechać mój ojciec nas odwiedzić...musi to częściej robić bo Piotruś już się tylko jego boi, nikogo innego z rodziny...
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to na co szczepionka teraz?? Współczuje z tym tupaniem Ciężko macie... u nas znów wiertara w obrocie i młody ładnie ponad godzinę spał a potem 45 min cyckał przysypiając...Może Piotruś się dziadka boi z innego powodu, ma brodę, wąsy, donośny głos...
|
|
|
#913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ma wąsy i donośny głos więc to pewnie dlatego, no ale jakby dziadek miał dla wnuczka więcej czasu to by się z nim oswoił... dziadek przyszedł i po 20 min zadzwoniła jego kobita i dopił kawę duszkiem i poszedł...ehhh :/
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelina też przez długi czas bała się dziadka. Ale częściej się jej pokazywał i teraz czasem nawet na kolana do dziadka pójdzie
![]() Czuję się połamana. Na szczęście z kropli do nosa działa na mnie sulfarinol. Na gardło tantum verde. Przeciwbólowo ibuprom. I mam nadzieję, że jutro poczuję się lepiej.
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka masz rację co do wolnego czasu że czasem zostają tylko wieczory. Ja zawsze wolałam tu pisać i wolę tu pisać ale tam jakoś większość z nas siedzi
ale zróbmy wszystko żeby wątek nie umarł śmiercią naturalną
|
|
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrówka Olaf wykąpany, wbity w piżamkę ale że tylko w połowie rozłożyłam narożnik to sam zszedł i sru do wanny z rączkami i rękawkami do wody
|
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Jestem po porannej wizycie księdza Porannej dosłownie bo był już przed 9 Maciek się tak księdza wstydził, że nie chciał wyjść się pomodlić i postać przy nas. Dostał cukierka i mógł sobie wybrać dwa obrazki i jeszcze trzeciego dla Basi wybrał i o dziwo sam jej dał Miło było porozmawialiśmy sobie z nim, a Maciek sobie w pokoju obok coś kombinował przy kolorowance. W niej były pochowane rysunki co wczoraj z tatą rysował. Tzn głównie rysował tata, bo Maciek ma lenia i nie lubi malować, a jak już to pobazgroli linie. Nie spodziwała bym sie tego co on wymyśli a on wziął najładniejszy obrazek taty i podszedł do księdza gdy ten już miał wyjść i mówi '' To dla Ciebie'' ksiądz był zachwycony poprosił by w chmurkach dorysował słoneczko z promieniami, bo tata zapomniał i z tyłu razem podpisali ''Maciek'' Ksiądz się pochwalił, że coraz częściej dostaje takie obrazki za cukierka i je przechowuje. W życiu bym nie pomyślała, że Maciek wpadnie na taki ładny pomysł Aguśkaa podziwiam Cię za to nie spanie i że masz na to wszystko tyle sił. Basia dziś kończy 10 m-cy! I w chodaku stoi sama W sumie jak tylko złapie się rąk to tylko odrobina pomocy, a ona już na wprost Co do obcinania włosków to u Basi nie ma co obcinać. Ma za krótkie i jeszcze poczekam. Poza tym nie wierzę w przesądy a z tymi włosami to już w ogóle. Przed roczkiem nie, przed egzaminami nie, przed matura tez nie wolno Głupota ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- No i zapomniałam dodać, bo napisałam już na Fb, że Basia od miesiąca robi pięknie kupkę na nocnik i od tego czasu nie mamy prezentu w pampersie Woła ee i czeka, aż polecę po nocnik ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Nowaken no właśnie ja już nie dam naszemu wątkowi umrzeć śmiercią naturalną i coraz bardziej zaczynam rozpisywać się tutaj Tam nadrabiam, bo lubię wiedzieć wszystko
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja posadziłam Anię na nocnik to się wystraszyła i podała mi ręce żebym ją z tego czegoś wzięła ![]() Anię dzisiaj poczęstowałam naszą zupą pomidorową ale jej smakowało chwytała mnie za rękaw żebym jej dała więcej
|
|
|
|
|
|
#919 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jej 3 rodzaje zup + owsiankę - padam . Pod koniec zabrakło mi już słoików więc jej zupki są w słoikach po ogórkach, wygląda to co najmniej śmiesznie, ogromny słój i odrobina papki na dnie.Teraz mam spokój na jakiś miesiąc Ale tak jak ty chciałabym już gotować jeden obiad ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#921 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ładnie waży
![]() U Nas 10kg przekroczone no ale on się duży urodził ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hehe ... no chyba żadna jeszcze nie jest ![]() My planujemy staranka jak Oskar skończy roczek. Chcemy aby max 2 lata różnicy było ![]() Aguśka nie ładnie tak zaliczać księdza :P Cytat:
Cytat:
dla Maciusia Ksiądz zapamięta Was miło ![]() Ja po wizycie u gina nadżerka jest ale nic z nią nie robimy za pół roku kontrola i wtedy cytologia. Oskar z babcią był 2 godz i był grzeczny ![]() Ale jak mnie zobaczył to miłe uczucie zobaczyć ten uśmiech na jego twarzy |
||||
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się ostatnio nazbierało rzeczy do prasowania i w końcu się spiełam i wszystko poprasowałam
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mam taka sterte ze szok!tez mi sie marzy gotowanie dla calej rodziny
|
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
I ja się witam po przerwie
![]() Najlepszego w Nowym 2013 roku ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Może zaczne co u Nas Nie odzywałam się,bo byłam w Pl na urlopie.Mały skończył 11 miesięcy w Mikołajki.Jest małym łobuziakiem,wszedzie go pełno,próbuje się puszczać,stawia pierwsze kroki.za jedną rączke ładnie chodzi Uwielbia łazienkie ( zwłaszcza się kąpać i ot tak chodzić do niej i podchodzi głownie do wanny,pokazuje paluszkiem jak chce gdzieś iść.Jest mamusi synkiem,bo jak odejde na chwile a mnie nie widzi a słyszy to jest ryk.Lubi bawić się odkurzaczem,skubany dzisiaj wziął rure i jeżdził jakby odkurzał.Dużo powtarza,jak mu się coś pokaże,np umie głaskać kogoś i robić aja.Jest charakterny jak coś mu się no pozwoli,a była taka sytuacji u babci,ta trzymała go za ręce mały stał.Noi nie pozwolono mu coś,to ten zaczął tupać,a raczej skakać ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Ja prasować nie lubie ![]() A co do obcinania włosów,tzn tegoprzesądu też,słyszałam o tym.Lecz obcinać nie zamierzam,nie dlatego że jestem przesądna,ale nie mam co bo mały ma rzadkie włosy.
|
|
|
|
|
#927 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ząbek wyszedł to już możesz zdrowieć...do następnego zęba ![]() ciekawa ta zależność ![]() Cytat:
![]() brawa za tę kupkę na nocnik...ja jeszcze nawet nie mam nocnika w domu...trzeba się zaopatrzyć ![]() Cytat:
chyba będzie trzeba mrozić te porcje, bo tyle się zmarnowało ![]() nie wiem dlaczego się zepsuły... Cytat:
![]() mi też lekarz nic nie robił z nadżerką...
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
A i mój syn uwielbia wyżywac się na gumowej kaczce podczas kąpieli
|
|
|
|
|
#929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
O prosze
![]() madziula,brawo za nocnikowanie. ![]() karolca,zdrowia życze ![]() flower,oj ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- tynko,to super nocki noi,że mały ma apetyt,a także że spotkanie udane.Nie to co mój,będąc na urlopie,zbuntował się i nie chciał jeść obiadów. :/ Troche podziubał i koniec,o ale dzisiaj dostał obiad-zupe pomidorową i zjadł.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

wczoraj dzwoniłam do szefa o której mam się wstawić w czwartek i ponoć poleciał do reszty załogi i powiedział że w czwartek przychodzą posiłki
i się ucieszył

choc ciezko mi jest ,bo wieczorem jak siedzimy z TZ w jednym pokoju to on sie bardzo interesuje co ja tam tak pisze i nie chce mi sie z nim przekomarzac, tylko na drzemkach mateuszkowych moge cos naskrobac.
mlody zasnal o 21 a o ktorej sie obudzil z placzem to nawet nie wiem ale pospal troche a pozniej dlugo sie kotlowal po lozku az sie wkurzylam przykrylam go koldra i przytrzymalam reka i pospal chwile i znow sie kotlowal wrrr masakra i sie smieje skubaniec jeszcze ale w koncu zasnal i spalismy do 9 a na 12 idziemy do przychodni sie wazyc 

jak ja posadziłam Anię na nocnik to się wystraszyła i podała mi ręce żebym ją z tego czegoś wzięła
jej 3 rodzaje zup + owsiankę - padam

jak coś mu się no pozwoli,a była taka sytuacji u babci,ta trzymała go za ręce mały stał.Noi nie pozwolono mu coś,to ten zaczął tupać,a raczej skakać