![]() |
#4921 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
![]() mimo że pytanie do Malgos a nie do mnie, to szczerze mogę polecić Djerbę, byliśmy tam z Tżtem 4 lata temu na urlopie na sylwestra i bardzo nam się podobało. Mnie zdziwiło bardzo, że na Djerbie w przeciwieństwie do Tunezji więcej lokalesów mówi po niemiecku niż po francusku. Generalnie bardzo nam się podobało, włącznie z wypadem na Quady i na Buggi ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- pewnie przy etacie byłby sąd, ale niestety w tej pracy głównie umowy zlecenie są... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy umowie zlecenie/o dzieło KP również obowiązuje. Ja nie potrafię zrozumieć takiego postępowania pracodawców- w ogóle nie ogarniam takiego chamstwa... Djerba też mnie kusiła kiedyś hm..... ale teraz bardziej mnie Madera kusi ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- a właśnie Viollet gdzie ten Twój wątek w klubie? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4923 |
Zakorzenienie
|
a mnie wszystko kusi co gorące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
#4925 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - super, że dalej nie palisz tzn palisz elektronicznego... najfajniejsze, że chyba nie ma tego szoku i dobrze, że kotecek zdrowy
![]() Wloszka - ja pisałam o drogim Egipcie z Irlandii, niestety w PL w cenach nie bardzo się orientuję (ale pamiętam, że kiedyś był tani)ale Tunezję jak najbardziej polecam. Sama na Djerbie nie byłam, ale myślę, że bardzo fajny kierunek. Kiedyś czytałam dużo dobrego o niej, a jeszcze masz potwierdzenie od Neave, która ją miała okazję zobaczyć. Wrzesień też akurat dobry miesiąc na tamte rejony. Ja chętnie bym tam poleciała ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Akurat stąd loty do Sardynii są czasami bardzo tanie i na miejscu też chyba nie jest najgorzej, bo kiedyś rozważałam żeby tam się wybrać. Tylko ja oczywiście szukałam sama lotów, osobno hotel itd. Madera z IE jest dość droga, a najlepsze że ostatnio odnotowano tam przypadki dengi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
Też ostatnio słyszałam o tym wirusie na Maderze. Szkoda bo piękne widoki, ale zdrowie jest ważniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko... to już chyba tam nie polecę ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- dla mnie to i tak duży sukces- jestem potwornie nałogowym palaczem ![]()
![]() |
#4929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
Z tą dengą na Maderze to najgorsze, że nie do końca wiedzą jak leczyć (tzn nie mają wprawy), bo w Tajlandii też jest zagrożenie, ale oni są obcykani, choć czasami jak choroba się rozwinie to nie ma na to ratunku.
Magnusia - ja tego elektronicznego to prawie nie uznaję za palenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Raczkowanie
|
magnusia no to widzę, że też "porządnie" Cię przebadali
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malgos dziękuję za opinię, właśnie w Tunezji byliśmy na naszych pierwszych wspólnych wakacjach, ale w Sousse, niedaleko Monastiru, dlatego tak w ramach rekompensaty za podróż poślubną pomyślałam o Djerbie ![]() a Egipt był tani, ale z jakieś 2-4 lata temu, teraz jak sprawdzam oferty na wrzesień to za lepszy hotel musielibyśmy dać ok. 2 tys. za osobę, plus jakiś 1tys wymienić na dolary to robi się prawie 5tys.. a w porównaniu z tym co płaciliśmy przez wcześniejsze lata to dość sporo... ale w dalszym ciągu mam cichą nadzieję, że trafi się z lasta jakaś super oferta ![]() Neave dziękuję Ci za szczerą opinię i dobrą radę.. Djerba miała być tak asekuracyjnie, gdybym nie znalazła nic ciekawego do Egiptu... ale zrobiłaś taką reklamę, że zaczynam się wachać ![]()
#4932 |
Zakorzenienie
|
wloszka - My we wrześniu byliśmy w Egipcie. Znalazłam lasta na 2 tyg all, hotel 4,5 *, Hurghada 1800 zł od osoby więc cena śmieszna. Hotel bardzo fajny w pierwszej linii brzegowej, więc warto szukać i czekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() super, że kicia zdrowa ![]() ![]()
![]() |
#4934 |
Raczkowanie
|
teraz to już i tak raczej nie ma z czym do sądu, bo jedno sprzed 4 lat, a drugie sprzed pół roku, ale tak cwanie zrobione, że akurat system padł, a potemm umowa się skończyła. Zresztą znając tżta nawet jakby było aktualne też by nie poszedł do sądu
![]() ![]() wloszka - ja bardzo przyjemnie wspominam ten wypad, bo to nasz pierwszy i jedyny zagraniczny wyjazd razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Raczkowanie
|
justiii87 to faktycznie super okazja
![]() ![]() ![]() jojla remont to fajna sprawa, jedynie gorzej z wszędobylskim pyłem i kurzem jaki temu towarzyszy ![]() ![]() ![]() ![]() gawa co to za podglądanie, a nic nie naskrobiesz? ![]() ![]() ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818310117.html ![]() ...Tam Serce Twoje ![]() Edytowane przez wloszka8 Czas edycji: 2013-01-08 o 10:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 |
Rozeznanie
|
Hehe, złapałaś mnie. Dziewczyny czytam was regularnie ale jakoś pisanie mi nie idzie, wczoraj w szpitalu zmarła moja przyjaciółka po zderzeniu czołowym. Co tu pisać w takiej sytuacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Raczkowanie
|
gawa kochana bardzo mi przykro... domyślam się co czujesz... straszne ,że giną młode osoby
![]() ![]() ![]()
#4938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4939 |
Raczkowanie
|
Ja tak ja Gawa;-) zaglądam ale nie pisze..
Gawa- bardzo mi przykro:-( PS. Znalazłam takie coś... http://www.youtube.com/watch?feature...aBCr1Cr2M&NR=1 Coś wspaniałego... |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4941 | ||
Zakorzenienie
|
Neave to jest chore, jak zwolnili Twojego TŻa.....w takim razie nie rozumiem, po co ktoś dał mu urlop?? Przecież do urlopu każdy ma prawo! wrr......
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
niedługo bedziemy pokzywać zdjęcia swoich bobasków....sukienkami już nie możemy sie chwalić (co niektóre) ![]()
![]() |
#4942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy to już weszło w życie ale moim zdaniem to niewypał potworny... z jednej strony dla rodzimy i matki to bardzo dobrze bo rok to dobry okres na "odchowanie" dziecka ale z drugiej strony obawiam się, że często taka osoba nie będzie miała powrotu do pracy ![]() Przykre to ale niestety takie są realia w tym kraju więc dużo matek po prostu będzie się bała wziąć tak długi urlop. Jak zwolnią to kto zatrudni matkę z małym dzieckiem?
![]() |
#4943 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Jeśli chcesz sie wyżalić to wal!! Mogę Ci potwierdzić, że kilkanaście słów otuchy od kilku Dziewczyn pomaga!! Sama wiem, bo 2 mies. temu nagle zmarła moja Mama ( praktycznie 3 mies. po ślubie) i bardzo pomaga mi rozmowa tutaj...z naszymi PMkami... ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Kurcze dziewczyny, nawet sobie nie wyobrażacie jak się źle czuję....od wczoraj non stop mnie mdli....boli mnie głowa, jest mi słabo i na dodatek ma takie dziwne mocne bóle w klatce piersiowej....coś mnie strasznie kuje.....ale te mdłości najgorsze..... ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Niedawno byłam na szkoleniu...trenerka opowiadała nam sytuację jej przyjaciółki-ciągle tylko praca, praca, praca.....była w ciąży i pomimo tego, że źle się czuła, to chodziła do pracy do ostatnich dni ciąży "bo przecież mnie zwolnią", szybko wróciła do pracy po macieżyńskim-szczęśliwa, że na nią czekają....a dostała wypowiedzenie.... trenerka stwierdziła i poradziła, że mamy patrzeć tylko na siebie, na swoje dobro...pracodawca chcąc nas zwolnić to to zrobi przy najbliższej okazji....tak więc ja bym wzięła urlop macieżyński całoroczny jeśli weszłąby w życie taka ustawa.....
![]() |
#4944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4945 |
Raczkowanie
|
monika860902 ojej.. a może to stres tak na Ciebie działa, ciągle czymś się zajmujesz, jesteś w biegu, ciągły pośpiech, nieprzespane noce, coś sidzi Ci bardzo na głowie i stąd to kiepskie samopoczucie?
macie rację dziewczyny, że kiepsko z tą pracą i tym macierzyńskim... póki nie pracowałam po ślubie i szukałam jakiejś dorywczej pracy to byłam nastawiona na to, że roczny macierzyński jak nic i wykorzystam wszystko co się da na maxa... a teraz jak dostałam pracę marzeń to zdaję sobie sprawę, że max 3-4 miesiące mogę na nim być... jak widać punkt widzenia, zmienia się od punktu siedzenia... jedyne co nas ratuje to to, że TŻ może chodzić do pracy np na 18 i wtedy byśmy się zmieniali, ale co z tego jak razem mijali... ewentualnie 22... ale nie wiem czy by zdążył do 7 być w domu jak ja na 7.30 do pracy... ehhh kiepsko z tym jest... narazie nie ma się co martwić ![]() jojla brąz z beżem fajna sprawa, bo można poszaleć kolorystycznie z dodatkami w mocnej tonacji ![]() ![]()
#4946 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
gawa - aż ciężko coś powiedzieć. Współczuję kochana ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chamstwo totalne i tyle. Z tym, że jak do PIP-u zgłosisz to pewnie pracodawca wykręci się, że i tak miał redukcje stanowisk przeprowadzać, że kryzys i bla, bla bla- cwaniakują i tyle. Nie zmienia to jednak faktu że to zwyczajne chamstwo ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- a tak z innej beczki- zrobiłam sobie drinka- jak ja nie znoszę whisky to mój małż kupił Jacka Danielsa miodowego- super. Polecam z lodem, cytryną i spritem- mniam ![]()
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju drinki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
btw, dziewczyny nie wiecie jak to jest ze zgłoszeniem męża do ubezpieczenia? czy jak mam zgłoszone dziecko to mogę męża też czy jest jakieś ograniczenie na 1 członka rodziny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() przepraszam, że obiecałam wątek a jeszcze go nie założyłam, ale ostatnie dni to jakieś wariactwo, nie mam na nic czasu... założę najpóźniej w niedzielę ![]() ![]() Gawa, tak mi przykro... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.