|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Czekoladko, a nie orientujesz się jaka jest cena tego telefonu?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
wow doczekałam kolejnego wątku
pomyśleć że nigdy się nie spotkałyśmy a tak dużo o sobie wiemy
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
odpisuję na posty z poprzedniej części
![]() Heroine nie przeczytałam jeszcze wszystkich waszych życzeń bo mi się tak strony wolno otwierają że nerwowo nie wyrabiam. Ale cały czas próbuję i walczę z tym internetem! Właśnie czekam aż mi się otworzy strona z postami z 1 stycznia ..... To Ty taka chora na sylwka byłaś????? jeju współczuję kochana Grype pewnie miałaś??? Noo ale Sylwester z Polsatem też fajna sprawa chciałabym obejrzeć powtórkę ale jak na złość nie puszczają w TV :/ Basia ja tak łatwo już nie zrzucę mieszkam teraz z mężem i w dodatku w DE więc tu podstwą jest dużo dobrego żarcia poza tym jestem o rok starsza więc wiesz... starość nie radość Margot kochana no jestem jestem Mureczka też telepatycznie nas przywołałaś Pipson to tak jak ja.... w lato ważyłam 57 kg a teraz???? masakra. Także nie jesteś sama z tym problemem kapusta kiszona?? ja też lubię ale później mój organizm troszkę wariuje po niej
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem ceny wahaja sie od 400 do 600zł uwazam ze to nawet znosnie
![]() Tylko wyczytalam o dwoch wadach raz ze zbyt mały wyswietlacz (dla mnie to problem bo szukam telefonu z duzym czytelnym wyswietlaczem, przedewszytskim do korzystania z internetu wi fi bo mam i w pracy i na uczelni, w wiekszosci autobusow i wielu miejscach teraz ta usluga jest dostepna, nie musialabym tachac lapka za kazdym razem) a dwa ze podobno bateryyyyja slabo trzyma ![]() Takze ja szukam wciaz chociaz strasznie bylam na niego napalona ![]() I ja uznaje tylko Nokie, HTC i samsungi reszta to szajs ![]() Oczywiscie bez obrazy dla uzytkownikow, takie jest moje zdanie i lata doswiadczen |
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewuszki ja uciekam, mąż czeka dobranoc kochane śpijcie słodko
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg 06.2011 - 57 kg 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2013-01-08 o 22:35 |
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
hej, mogę się dołączyć?
|
#37 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba to była grypa, no bo jaki inny ciort leżałam chyba z tydzień, tak mnie połamało teraz mi jeszcze kaszel został... no nawet fajny był ten sylwester na Polsacie :P pomijając fakt, że miałam 40-stopniową gorączkę to był loooz jeszcze będą powtarzać na pewno ![]() Cytat:
TŻ ma Samsunga galaxy i ja nie mogę się tam połapać! Strasznie ciężko się tam pisze cokolwiek dlatego spodobał mi się ten co Ty wkleiłaś w abonamencie nie wychodzi drogo. Tylko nie wiem czy ja ogarnę to pisanie jakoś nigdy mnie nie przekonywały telefony dotykowe... Nokii Lumii nie chcę bo to mają teraz wszyscy u mnie w rodzinie dla mnie najlepsze są Nokie ;P ostatnimi czasy bardzo podobają mi się Blackberry http://www.phonegg.com/BlackBerry/Po...ign-P9981.html ![]() już sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() Witamy
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
I ja i ja jestem
wpadłam sie przywitać w nowym wątku |
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Coś o mnie:
W tym roku wybije mi ostatnie "naście" lat, a odchudzanie jest moim postanowieniem noworocznym. Mierzę ok 165cm i ważę (uwaga!) 73kg. U mnie w rodzinie nie ma szczupłych osób, ale nie chcę się tłumaczyć tym, że jest to u mnie rodzinne, że taka genetyka czy coś takiego... poprostu chciałabym być szczuplejsza - 60kg będzie odpowiednie! Kiedyś już podchodziłam do diety, ćwiczeń.. ale słomiany zapał... TERAZ CHCĘ BARDZO! Marzę schudnąć do końca roku szkolnego (jestem w technikum, więc do końca czerwca). Co mnie zmotywowało? Rosnąca waga - przedewszystkim! Później super ciuszki na szczupłych dziewczynach oraz... praktyki, które będę mieć w maju. Może będzie to moje przyszłe miejsce w pracy, więc chciałabym pokazać się jak najlepiej potrafię. Moje wymiary też są tragedią:Biust 94cm Pod Biustem 76cm W brzuchu/boczkach 96cm w biodrach 102cm W udach ok 63cm. Jaką aktywność preferuję? Wychowanie fizyczne, ale to tylko dodatek, gdyż niezawsze ćwiczę + rower stacjonarny codziennie po 1h. Próbowałam biegać, ale naprawde moje stawy przez to bardzo cierpią.. . Czy jest możliwe schudnąć przy diecie (którą zaprezentuję poniżej) + godzinie rowerka dziennie te 13 kg? ![]() Przykładowe posiłki: Śniadanie: Jogurt nautralny + owoc, ciemny chleb + szynka, makrela w sosie pomidorowym + wooda (to co po przecinku to osobne śniadanie )2 Śniadanie: Jogurt, owoc, kanapka (jeżeli jem np Jogurt na śniadanie to nie jem tego na drugie, tak jakoś - nie wiem czy słusznie?) Obiad: warzywa z patelni, filet z kurczaka, ryz z jabłkami itp Podwieczorek: może serek, kisiel, wafle ryżowe. Kolacja: Kakao gorzkie (te z Deco Moreno czy jakoś tak) lub poprostu mleko, do tego ok 5 herbatników (zalezy czy bardzo chcę coś słodkiego) ewentualnie jakaś sałatka np mix sałat marchewka ser żółty itp, jajecznica. I mam równiez pytanie - co ile czasu mam się ważyć i mierzyć?
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
O masz, już nowy wątek
Dawno nie pisałam, ale podczytuje Was dziewczyny regularnie. Już się raczej nie odchudzam, schudłam i raczej jestem zadowollona, ale staram się pilnować bardzo zdrowego zywienia. Także jestem tu bardziej "inkognito"
|
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozsądnie jest tracić na wadze około 1 kg tygodniowo (początkowo możesz tracić więcej, ale to woda z nas schodzi) - więc policz sobie liczbę tygodni i wiesz ile możesz schudnąć Myślę jednak, że nie warto wyznaczac sobie deadline'u - będziesz się tym spinać niepotrzebnie, stres źle wpływa na proces odchudzania. Spróbuj to zdrobić dla siebie, dla sprawdzenia się, lepszego samopoczucia itp.Rowerek to całkiem przyjemny sposób na spalenie zbędnego tłuszczyku, zalezy jeszcze w jakim tempie jeździsz. Znajdź sobie też na youtubie zestawy treningowe, żeby nie było monotonnie- polecam Ci Casey Ho, Ewkę Chodakowską, Jillian Michaels. Co do śniadania - jogurt naturalny i owoc ok, dorzuciłabym otręby lub płatki pszenne, ewentualnie jakieś migdały, orzechy - rano musimy się najeść ![]() i jak dalej, do bułki wrzuciłabym jakieś warzywka, nie tan na sucho z szynką, warzywa mają dużo błonnika. Kolacja to tragedia - w godzinach popołudniowych unikamy wszelkich cukrów, herbatniki na kolacje? Nie wolno zastępować pełnowartościowego posiłku takimi bzdurami bez wartości odżywczych. Ja zwykle wieczorem jem jajka na miękko, kawałek rybki skubnę, ewentualnie jakiś serek wiejski z rzodkiewką - generalnie najlepiej zjeść coś "białkowego" No i nawadniaj się! ![]() Mierzyć się i ważyć możliwe jak najrzadziej, nie wpadnij w obsesję ważenia się codziennie, bo oszalejesz ( przerabiałam to!) Ja się ważę raz w tygodniu, mierzę raz na miesiąc ![]() Życzę powodzenia!
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bosheee... 34:sciana: To wiek średni jeszcze czy już dojrzały??
|
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
Jestem i ja
![]() oby NAM się wszystkim udało !
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za rady
jeżeli odechce mi się już rowerka to na pewno skorzystam z tamtych ćwiczeń.nie wiem czy będę faktycznie tak tracić na wadze po 1 kg.. Ale najważniejsza motywacja! Byle mi się to udało od mają czy czerwca tak jak wcześniej pisałam teraz zmykam na lekcje zajrzę jeszcze później. Życzę wam miłego dnia i ćwiczeń
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Jak tam nowy dzień się zaczął? Ja zapomniałam dopisać, że wczoraj zrobiłam 1 dzień A6W i 30 przysiadów. Jestem z siebie dumna! ![]() No to nowy dzień czas zacząć :ziewa:
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Przyszłam przywitać się w nowym wątku i zmykam pod kądrę z notatkami bo w sobotę egz a mnie choróbsko trzyma Monia super że wróciłaś Czekam koniecznie na jakieś foty
|
|
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O żesz
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja tak tylko wpadłam sie przywitac z rana, bo u mnie nic ciekawego Ide zaraz pranie zrobic, posprzatac, ogolnie zrobic cos pozytecznego, bo skoro cwiczyc nie moge, to chociaz w inny sposob sie poruszam ![]() Aneleczka witamy Milego dnia
|
|
|
|
#49 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Melduję się
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() Albo o 2 nocy wstaję po śliwki w czekoladzie i ukradkiem zapijam winem, noooooorma ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
A jak nie...hm nie masz możliwości czegoś dorywczo porobić ?A Tż na stałe...ciężko powiedzieć, wraca w marcu z Chorwacji ze studiów. Potem wyjeżdża w czerwcu do Ameryki i wraca w sierpniu, potem bierze 2 kierunki dzienne, więc wgl czasu dla siebie mieć nie będziemy Potem na magisterkę ja wyjeżdżam, a jak oboje skończymy studia to ja wyjeżdżam na projekt, a on czeka, a potem jedziemy daleko daleko uciekamy z pl (chyba Serbia), choć przypuszczam, że będziemy bardzo podróżować po świecie. Nigdzie nie ostaniemy na dobre.---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Matko... 2:30 skończyłam ![]() Wgl, to brawa za wczorajsze ćwiczenia!!!!!!!!!:kciuki :! ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Monia Super że jesteś !!!!!! !---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Oooo siema Dawno Cie tutaj nie było!Patiuszka ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
!---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Heeeeeeeeeeeeeloł ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Dawno Cię nie było
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Ogolnie to musze się pochwalić, wczoraj jak wróciłam podpita to włączyło mi się meeeeeeeega gastro, ale nic nie zjadłam
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam o 11.50 nie wiem jak ja to zrobiłam ![]() aneleczka, widzę, że pipson już Ci szczegółowe rady wypisała, więc nie będę się powtarzać życzę jedynie powodzenia! alexis, zdrówka Kochana i trzymam za egzamin Cindy, brawo! ja też jestem z Ciebie dumna! Cytat:
Ja po piciu rzadko mam gastrofazę marzę jedynie o łóżku
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem i ja!
NIe nadrobię was... wybaczcie... U mnie wczoraj poszłam po bandzie.. TŻ otwarł ptasie mleczko i zaczął mnie karmić, nie powstrzymałam się... ![]() Dostałam też od niego całą zgrzewkę jogurtów (kawowe, ze zbożami, do picia, czekoladowe) na przekąskę bedą idealne.. Dziś: I (6:00)- musli crunchy (resztki 2 łyżki) + mleko 200 ml 1,5% + deser jogurtowy mały II (11:00)- jogurt do picia ze słonecznikiem i zbożami III(12:00)- pół bułki + 2 plasterki sera z dziurami IV (15:00)- talerzyk łazanek V (18:00)- jajkos+ sałata lodowa+ marchewka kons. + papryka + przyprawy 20- KILLER!!!!myślę że cały
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bijcie, ale jakbym coś zjadła to bym zwymiotowala chyba pieczone ziemniaczki z curry, sałatka warzywna (sałata, pomidor, ogórek, oliwki, oliwa, rzodkiewka, przyprawy)
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
mielnus, z Twoim jadłospisem coraz lepiej jest
Mi TŻ kupił przedwczoraj deser kawowy Satino i przepadłam ale ciiiii, ja do niczego nie namawiam
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tyle jogurtów zżeram, że to masakra jest Tak raz iśc i kupić porządnie no, a nie płacić w sklepie taką kasę, jak wyprodukowania jogurtu może z 10gr kosztuje
|
|
#58 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja choinka jest już prawie pozbawiona cukierków ![]() Cytat:
a Ty jesz owocowe jogurty?
|
||
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nie moja wina, to kac xD Ja jem różnie, przeważnie na sniadanie jem owocowe jogurty, rzadko naturalne. Kiedyś (może pamiętasz) starałam się przerzucić na naturalne całkowicie, ale mi się wymiotować chciało po 2 tygodniach jedzenia na śniadanie j.nat potem w ciągu dnia jeszcze... więc na śniadanie zostawiłam sobie owocowe(nie zaszkodzi na pewno o godz 7 czy 8 rano bo tak na uczelnie wstaję) a potem jak już jem owocowe to tylko activię, albo jakis pitny w drodze gdzieś tam, ale staram sie już po śniadaniu wybierać kefiry nat/maślanki nat/jog. pitne nat
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki heroine twoja pochwała dla mnie wiele znaczy
hahha może mnie nikt nie zablokuje drugi raz;pJa mam jesczez 4 takie deserki, chyba też satino.... dozwolone, niedozwolone? cieżko stiwerdzić. Musze je zjeść bo inaczej moj się obrazi
CEL - 56kg Edytowane przez mielnus Czas edycji: 2013-01-09 o 13:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

pomyśleć że nigdy się nie spotkałyśmy a tak dużo o sobie wiemy
mieszkam teraz z mężem i w dodatku w DE więc tu podstwą jest dużo dobrego żarcia

śpijcie słodko
dlatego spodobał mi się ten co Ty wkleiłaś 

Moje wymiary też są tragedią:

A jak nie...hm nie masz możliwości czegoś dorywczo porobić
?
ale ciiiii, ja do niczego nie namawiam