|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 664
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Stwierdzam, ¿e chyba Kallos Latte po myciu mnie lekko obci±¿a.. mam przyklap na czubku g³owy.. Muszê wypróbowaæ jego dzia³anie przed myciem, bo ju¿ który¶ raz tak siê sta³o ;<
Wczoraj tak sobie na lekcjach ogl±da³am w³osy i ten przód jest tragiczny, same rozdwojone, po³amane koñcówki ![]() Gdyby nie on, nie potrzebowa³abym jeszcze podciêcia.. A tak to pod koniec stycznia, lub w lutym, po równych 6 miesi±cach muszê siê wybraæ do fryzjera. Nie wiem jak zmieniæ porowato¶æ na czê¶ci w³osów.. Wszystkie ju¿ s± prawie niskie, a ten przód wysoki..
|
#4202 |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
|
|
|
|
#4203 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 207
|
Cytat:
![]() A jakbym zamienia³a je co np. 3 miesi±ce? W zasadzie to nawet nie wiem ile mo¿e najd³u¿ej trwaæ kuracja poszczególnymi wcierkami. I czy przy kozieradce te¿ trzeba kilkudniowe przerwy robiæ?
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 782
|
No dla mnie nie ma sensu, bo wtedy nie bêdê wiedzia³a co dok³adnie mi pomog³o/przyspieszy³o porost/wysyp baby hair/zmniejszy³o wypadanie/nie zadzia³a³o wcale
|
|
#4205 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 724
|
Cytat:
I ¿e niczego nie pogmatwa³am, jak tak to niech kto¶ sprostuje
|
|
#4206 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
Cytat:
Wola³abym ¿eby by³a bardziej nautralna temperatura, czyli jakie¶ 15-18 stopni, wchodz±c z minus 5 i tak ludziom by³oby ciep³o... a ja mam wra¿enie, ¿e w tych autobusach i tramwajach jest tropikalne +30 Poza Starówk± i wspania³± Now± Hut± nie ma w nim nic piêknego. Wrêcz miasto z roku na rok robi siê szpetniejsze przez brak odpowiedniego planu zagospodarowania ![]() Cytat:
i jak przytrzymam w³osy za d³ugo w rêczniku po myciu to grzywka nie da siê ujarzmiæ.W ogóle co do tej zasady Anwen ¿eby po myciu nie trzymaæ w³osów w rêczniku - to ja bym po myciu chyba musia³a siedzieæ dwie godziny i czekaæ a¿ mi woda skapie Nienawidzê suszyæ bardzo mokrych w³osów suszark± dlatego zawsze trzymam je w rêczniku jakie¶ 15-20 minut ¿eby woda wch³onê³a, pó¼niej rozczesujê i suszê dopiero po chwili. Jakbym suszy³a ca³kiem mokre to by mi rêce odpad³y od lawirowania suszark±, ju¿ teraz mi to zajmuje pó³ godziny, a co dopiero wtedy by by³o.Cytat:
Jak dla mnie kosmetyki mog³yby nie mieæ ¿adnych zapachów, by³aby wtedy szczê¶liwa ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 814
|
Cytat:
Ale bez przesady, zamarzniête szyby to ju¿ przegiêcie jak dosz³am do szko³y to jak mi stopy siê rozmra¿a³y to tylko ból czu³am no nic, przynajmniej siê wy¶piê ![]() Ooo nie wyobra¿am sobie nie za³o¿yæ turbana, ca³e mokre plecy bym mia³a przecie¿ a sch³yby chyba pó³ dnia
|
|
#4208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No dobra, a jak np. stosowa³am Jantara i wypad³ tak ¶rednio, ale nie zaszkodzi³, stosowa³am kozieradke i by³o to samo to mog³abym uderzyæ z podwójn± moc±? Tylko teoretyzujê.
|
|
#4209 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
Cytat:
![]() A co do drozdzowej to bede dawala wlasnie tylko na skalp a na dlugosc cos innego ![]() Cytat:
![]() Wlasnie zabijam moj 5 kubek drozdzy
|
|
#4210 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4211 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 400
|
Cytat:
![]() Ostatnio siê zakocha³am w szamponach: Ultra Sensitive oraz Sensitive z Brzoz± Lubiê, polecam! ![]() Cytat:
A 6 miesiêcy bez fryzjera to super wynik! Pogratulowaæ! ![]() Cytat:
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2013-01-09 o 11:36 |
|||
|
|
|
#4212 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
A ja sobie zrobi³am twarzowe SPA. Na³o¿y³am olejek do OCM zrobi³am miêtow± parówkê przez 15 minut. Umy³am bu¼kê myde³kiem aleppo i peelingiem morelowym soraii. Teraz siedzê z mask± b³otn± z bingo i zaraz nak³adam kozieradkê. A co. Jak szaleæ to szaleæ.
|
|
#4213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a no w³a¶nie, o to mi chodzi³o. A z innej beczki, ale podobnie - czy mo¿na ³±czyæ p³ukanki ?? Np kawow± z t± z siemienia??
|
|
#4214 |
|
Raczkowanie
|
Za³ama³am siê przed chwil±
Pyta³am was ostatnio o te balsamy do cia³a... Przypomnia³o mi siê, ¿e dosta³am jaki¶ czas temu (nie wiem dok³adnie ile) 2 balsamy antycellulitowe, ale ¿e mia³am ich ju¿ trochê to mia³y czekaæ na swój czas... Dzisiaj je odkopa³am. Patrzy³am na sk³ad - ¶wietny, sprawdzi³am w necie cenê - ok 80z³ jeden. Ale data wa¿no¶ci... 03.2011
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 814
|
Cytat:
ale wci±ga mnie to, wiêc mam nadziejê, ¿e bêdzie coraz lepiej ![]() Nie farbujê niczym, oba zdjêcia 100% naturalki , tylko ¶wiat³o inne (widaæ po kolorze ¶ciany, a oba robione w tym samym miejscu )
|
|
#4216 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
OT
Dziewczyny tak mi rosna paznokcie jak szalone, twarde mam i dlugie az mnie wkurzaja, i je piluje a one dalej takie nie suplementtuje sie..
|
#4217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedy¶ takim zamarzniêtym PKS-em wraca³am do domu rodzinnego z Krakowa przez 10 godzin Ju¿ nie wspomnê o tym, ¿e przez 3/4 podró¿y sta³am, bo by³o tyle ludzi.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() szkoda, ¿e w³osy tak nie ¶migaj± |
|||
|
|
|
#4218 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 400
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sensie, ¿e do p³ukanki kawowej dodasz gluta? Z kaw± nie próbowa³am, ale len jest moim najlepszym nawil¿aczem i mieszam go ze wszystkim - robi³am p³ukankê z L-cystein± i lnem, z piwem i lnem, zio³ow±, aloesow± z lnem.. ![]() Cytat:
Naturalny? O rajciu! Super! Piêkny jest Kocham taki odcieñ br±zu! Zw³aszcza z drugiego zdjêcia!
|
|||
|
|
|
#4219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj tak, ja te¿ mog³abym oddaæ wzrost moich paznokci na korzy¶æ w³osów, ale tak siê nie da
|
|
#4220 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Z DMu - odzywki, olejki, moze jakies szampony?
|
|
#4221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No w³asnie - przyk³adowo poda³am siemiê+kawa, ale mo¿e byæ to ³±czenie takie jak Ty poda³a¶, czyli jednak mo¿na, dziêki
|
|
#4222 | ||||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
Fakt, je¶li masz tendencjê i nosisz d³ugo rêcznik to mo¿esz siê przypociæ, ale tych kilka-kilkadziesi±t minut nikomu krzywdy nie zrobi. Wycieranie ³ebka mo¿e dorobiæ tylko uszkodzeñ mechanicznych Sama akurat nie u¿ywam rêczników, bo rozwalaj± mi fryz, ale koszulki tylko dociskam, a w turbanie czasem jak zapomnê to i godzinê chodzê Od pó³torej roku, a w³osów wypada coraz mniej - no dobra, teraz trochê wiêcej, ale to przez chorobê![]() Cytat:
Nie ma mnie kto dopie¶ciæ to sama muszê ![]() Brak ogólnego szczê¶cia do facetów - ju¿ nawet moi znajomi to zauwa¿yli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 664
|
Cytat:
I to na niektórych tylko pasemkach. Ale chyba rzeczywi¶cie mo¿e w ferie przejdê siê do fryzjera, bo krzywo mi odrasta³y i teraz mam dziwny kszta³t
|
|
#4224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz jak to jest z ch³opami - nie s± tylko ¶winie, trafiaj± siê te¿ barany i os³y.
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Nie idê na wyk³ad, wiêc jak przeczytam materia³y na laby to idê na drogerie i ciuchy - niedaleko, ¿eby siê nie przemêczyæ
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam ochotê co¶ zrobiæ z w³osami, ale za godzinê znowu wychodzê ![]() I dziêkujê za wszystkie kciuki, rozmowa by³a bardzo sympatyczna i mo¿e siê uda, bêdê wiedzia³a po 15 co i jak |
|
|
|
|
#4227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4228 |
|
Raczkowanie
|
O to mi w³a¶nie chodzi³o ale kto¶ tam mnie znegowal :P
|
#4229 |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
|
|
|
|
#4230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wiesz, ja w sumie to nigdy siê nie upieram przy swoim zdaniu, bo moja wiedza na temat w³osów nie jest tak wielka jak wasza wiêc wolê spytaæ lub napisaæ "wydaje mi siê" bo nigdy nie jestem do koñca pewna Tak¿e dziêki
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

Wola³abym ¿eby by³a bardziej nautralna temperatura, czyli jakie¶ 15-18 stopni, wchodz±c z minus 5 i tak ludziom by³oby ciep³o... a ja mam wra¿enie, ¿e w tych autobusach i tramwajach jest tropikalne +30 
i jak przytrzymam w³osy za d³ugo w rêczniku po myciu to grzywka nie da siê ujarzmiæ.

Pyta³am was ostatnio o te balsamy do cia³a... Przypomnia³o mi siê, ¿e dosta³am jaki¶ czas temu (nie wiem dok³adnie ile) 2 balsamy antycellulitowe, ale ¿e mia³am ich ju¿ trochê to mia³y czekaæ na swój czas... Dzisiaj je odkopa³am. Patrzy³am na sk³ad - ¶wietny, sprawdzi³am w necie cenê - ok 80z³ jeden. Ale data wa¿no¶ci... 03.2011

Kocham taki odcieñ br±zu! Zw³aszcza z drugiego zdjêcia!