Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-01-09, 11:08   #4201
miranda122
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 664
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)

Stwierdzam, ¿e chyba Kallos Latte po myciu mnie lekko obci±¿a.. mam przyklap na czubku g³owy.. Muszê wypróbowaæ jego dzia³anie przed myciem, bo ju¿ który¶ raz tak siê sta³o ;<

Wczoraj tak sobie na lekcjach ogl±da³am w³osy i ten przód jest tragiczny, same rozdwojone, po³amane koñcówki
Gdyby nie on, nie potrzebowa³abym jeszcze podciêcia.. A tak to pod koniec stycznia, lub w lutym, po równych 6 miesi±cach muszê siê wybraæ do fryzjera.
Nie wiem jak zmieniæ porowato¶æ na czê¶ci w³osów.. Wszystkie ju¿ s± prawie niskie, a ten przód wysoki..

Blog

miranda122 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:09   #4202
Kaveri
Spaceroholiczka

Wiadomo¶ci: 27 522

Cytat:
Napisane przez Lils121 Poka¿ wiadomo¶æ
Kaveri, mia³am na my¶li w³a¶nie Babydream zimowy dla dzieci, bardzo fajny
Poszukam sobie pó¼niej na KWC, bo teraz jestem na telefonie, dziêkujê Ci!
Kaveri jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:09   #4203
soyk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 207

Cytat:
Napisane przez Kaveri Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li co¶ Ci zaszkodzi, nawet nie bêdziesz wiedzia³a co. Lepiej zrobiæ kuracjê Jantarem, za jaki¶ czas czym¶ innym - ocenisz co dawa³o lepsze efekty i mo¿na ew. do tego kiedy¶ wracaæ.

Mo¿ecie mi poleciæ jaki¶ krem dla ma³ego dziecka? Mojemu bratu, tak jak mnie na zimnie pêka skóra, ³uszczy siê, a niepotrzebnie siê mêczy... Mo¿e co¶ z serii Babydream by³oby ok?
Ja dla swojego mam z Nivei "na ka¿d± pogodê", jest t³usty wiêc jako ochrona na zimê w sam raz

Cytat:
Wydaje mi siê ¿e ma sens, chyba ¿e jedno z drugim nie pasuje do siebie. No i ewentualnie mo¿e byæ problem jak rzeczywi¶cie przy¶pieszy Ci porost to nie bêdzie wiadomo po czym (je¶li jeste¶ ciekawa) - czy po Jantarze, czy po kozieradce a mo¿e oba wspó³pracuj±
A jakbym zamienia³a je co np. 3 miesi±ce? W zasadzie to nawet nie wiem ile mo¿e najd³u¿ej trwaæ kuracja poszczególnymi wcierkami. I czy przy kozieradce te¿ trzeba kilkudniowe przerwy robiæ?

Zapuszczam:
36...-40-41-42-...-65
soyk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:12   #4204
Hedonistka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 782

No dla mnie nie ma sensu, bo wtedy nie bêdê wiedzia³a co dok³adnie mi pomog³o/przyspieszy³o porost/wysyp baby hair/zmniejszy³o wypadanie/nie zadzia³a³o wcale
Stary 2013-01-09, 11:14   #4205
Lils121
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 724

Cytat:
Napisane przez soyk Poka¿ wiadomo¶æ
Ja dla swojego mam z Nivei &quot;na ka¿d± pogodê&quot;, jest t³usty wiêc jako ochrona na zimê w sam raz

A jakbym zamienia³a je co np. 3 miesi±ce? W zasadzie to nawet nie wiem ile mo¿e najd³u¿ej trwaæ kuracja poszczególnymi wcierkami. I czy przy kozieradce te¿ trzeba kilkudniowe przerwy robiæ?
Kozieradki jeszcze nie próbowa³am ale my¶lê ¿e mo¿esz nawet co 3 tyg. Tak jak pisze na Jantarze - 3 tyg. tydzieñ przerwy i znowu jantar lub co¶ innego. Ewentualnie mo¿esz chyba zrobiæ co trzy miesi±cach, ale z zachowaniem tej przerwy tygodniowej np. przy Jantarze. Mam nadziejê ¿e zrozumiale napisa³am I ¿e niczego nie pogmatwa³am, jak tak to niech kto¶ sprostuje
Stary 2013-01-09, 11:15   #4206
visionAM
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 31 910

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Poka¿ wiadomo¶æ
Ale mam dzisiaj miêciusie w³oski , a zobaczy je ... lekarz wczorajszy autobus bez ogrzewania mnie dobi³
a mnie dobijaj± autobusy i tramwaje z nadmiernym ogrzewaniem, cz³owiek wchodzi z zimna ubrany w ciep³y p³aszcz, czapkê i szalik, a w autobusie dmuchawy w³±czone na max i nawet po piêciu minutach jazdy idzie siê utopiæ Wola³abym ¿eby by³a bardziej nautralna temperatura, czyli jakie¶ 15-18 stopni, wchodz±c z minus 5 i tak ludziom by³oby ciep³o... a ja mam wra¿enie, ¿e w tych autobusach i tramwajach jest tropikalne +30
Cytat:
Napisane przez Limone Poka¿ wiadomo¶æ
Nieprawda
Poza Starówk± i wspania³± Now± Hut± nie ma w nim nic piêknego. Wrêcz miasto z roku na rok robi siê szpetniejsze przez brak odpowiedniego planu zagospodarowania
Cytat:
Jak ja idê spaæ w wilgotnych / ledwo co wysuszonych suszark± w³osach to koñczê z dzik± fal± na grzywce i gniazdem z ty³u g³owy Jedyne co mi wtedy zostaje to spi±æ w koczek a grzywkê do góry wsuwk± przypi±æ
ja tak samo i jak przytrzymam w³osy za d³ugo w rêczniku po myciu to grzywka nie da siê ujarzmiæ.

W ogóle co do tej zasady Anwen ¿eby po myciu nie trzymaæ w³osów w rêczniku - to ja bym po myciu chyba musia³a siedzieæ dwie godziny i czekaæ a¿ mi woda skapie Nienawidzê suszyæ bardzo mokrych w³osów suszark± dlatego zawsze trzymam je w rêczniku jakie¶ 15-20 minut ¿eby woda wch³onê³a, pó¼niej rozczesujê i suszê dopiero po chwili. Jakbym suszy³a ca³kiem mokre to by mi rêce odpad³y od lawirowania suszark±, ju¿ teraz mi to zajmuje pó³ godziny, a co dopiero wtedy by by³o.

Cytat:
Napisane przez Milva2020 Poka¿ wiadomo¶æ
te¿ na pocz±tku mi siê nie podoba³, ale z czasem siê przekona³am i zapach Isany kakaowej na pocz±tku by³ dla mnie obrzydliwy a wczoraj pierwszy raz zrobi³am napar z kozieradki i jak go pow±cha³am, to musia³am siê powstrzymywaæ ¿eby go nie wypiæ
Mi te¿ zapach Isany kakaowej w ogóle nie pasuje i nie u¿ywam tego kremu, bo nienawidzê pachnieæ jakimkolwiek jedzeniem i po prostu bym nie wytrzyma³a Jak dla mnie kosmetyki mog³yby nie mieæ ¿adnych zapachów, by³aby wtedy szczê¶liwa

Cytat:
Wydaje mi siê ¿e ma sens, chyba ¿e jedno z drugim nie pasuje do siebie. No i ewentualnie mo¿e byæ problem jak rzeczywi¶cie przy¶pieszy Ci porost to nie bêdzie wiadomo po czym (je¶li jeste¶ ciekawa) - czy po Jantarze, czy po kozieradce a mo¿e oba wspó³pracuj±
Nie ma sensu, bo jak jej co¶ zaszkodzi to nie da rady zgadn±æ co, tak samo z dzia³aniem... ja bym nie kombinowa³a
visionAM jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:20   #4207
XminorXlosX
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 814

Cytat:
Napisane przez visionAM Poka¿ wiadomo¶æ
a mnie dobijaj± autobusy i tramwaje z nadmiernym ogrzewaniem, cz³owiek wchodzi z zimna ubrany w ciep³y p³aszcz, czapkê i szalik, a w autobusie dmuchawy w³±czone na max i nawet po piêciu minutach jazdy idzie siê utopiæ Wola³abym ¿eby by³a bardziej nautralna temperatura, czyli jakie¶ 15-18 stopni, wchodz±c z minus 5 i tak ludziom by³oby ciep³o... a ja mam wra¿enie, ¿e w tych autobusach i tramwajach jest tropikalne +30

ja tak samo i jak przytrzymam w³osy za d³ugo w rêczniku po myciu to grzywka nie da siê ujarzmiæ.

W ogóle co do tej zasady Anwen ¿eby po myciu nie trzymaæ w³osów w rêczniku - to ja bym po myciu chyba musia³a siedzieæ dwie godziny i czekaæ a¿ mi woda skapie Nienawidzê suszyæ bardzo mokrych w³osów suszark± dlatego zawsze trzymam je w rêczniku jakie¶ 15-20 minut ¿eby woda wch³onê³a, pó¼niej rozczesujê i suszê dopiero po chwili. Jakbym suszy³a ca³kiem mokre to by mi rêce odpad³y od lawirowania suszark±, ju¿ teraz mi to zajmuje pó³ godziny, a co dopiero wtedy by by³o.

Ale bez przesady, zamarzniête szyby to ju¿ przegiêcie jak dosz³am do szko³y to jak mi stopy siê rozmra¿a³y to tylko ból czu³am no nic, przynajmniej siê wy¶piê

Ooo nie wyobra¿am sobie nie za³o¿yæ turbana, ca³e mokre plecy bym mia³a przecie¿ a sch³yby chyba pó³ dnia

XminorXlosX jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:23   #4208
Lils121
Rozeznanie

Cytat:

Poza Starówk± i wspania³± Now± Hut± nie ma w nim nic piêknego. Wrêcz miasto z roku na rok robi siê szpetniejsze przez brak odpowiedniego planu zagospodarowania

Mi te¿ zapach Isany kakaowej w ogóle nie pasuje i nie u¿ywam tego kremu, bo nienawidzê pachnieæ jakimkolwiek jedzeniem i po prostu bym nie wytrzyma³a Jak dla mnie kosmetyki mog³yby nie mieæ ¿adnych zapachów, by³aby wtedy szczê¶liwa

Nie ma sensu, bo jak jej co¶ zaszkodzi to nie da rady zgadn±æ co, tak samo z dzia³aniem... ja bym nie kombinowa³a
Dlatego napisa³am 'wydaje mi siê' No dobra, a jak np. stosowa³am Jantara i wypad³ tak ¶rednio, ale nie zaszkodzi³, stosowa³am kozieradke i by³o to samo to mog³abym uderzyæ z podwójn± moc±? Tylko teoretyzujê.
Stary 2013-01-09, 11:28   #4209
justusia16
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 488

Cytat:
Napisane przez pluskotka Poka¿ wiadomo¶æ
Ja nak³adam na 20 min

Pory...moja zmora My¶lê jakim tu kwasem przywaliæ i czy kwasy rzeczywi¶cie chocia¿ trochê je zmniejsz±.

Mi na tyle Isana kakaowa przypasowa³a, ¿e mam g³adziutk± skórê I mogê co 2 dni smarowaæ A jeszcze rok, dwa lata temu to mia³am dos³ownie skorupê na ramionach.
Podwójnie siê cieszê, bo tanio i pomaga
Kiedy¶ próbowa³am z olejkami do wanny, ale mycie potem wanny ju¿ nie by³o takie fajne

No nie? Ciasteczka jak nic

Zdrowiej ca³kiem!

A mo¿na wiedzieæ co w³a¶ciwie szkodliwego ma ten karbomer?
I jeszcze jedno: z tego co pamiêtam robisz tak¿e studium kosmetyczne. Stosujecie na zajêciach/praktykach kosmetyki profesjonalne Apisu?

Trzymam, trzymam!
Pojawi³a siê niedawno oferta pracy w mojej bran¿y, spróbujê, mo¿e chocia¿ zacznê siê hartowaæ w bojach rozmowowych o pracê

Te¿ mia³am lekki susz przy dro¿d¿owej na d³ugo¶ci. Nak³adaj j± tylko na skalp i mo¿e pierwsze 10 cm w³osów od nasady (oczywi¶cie orientacyjnie). Na d³ugo¶ci nak³adam co innego i tak te¿ radzê robiæ
Mam jednak mieszane uczucia do tej dro¿d¿owej...

Mia³am siedziec na uczelni do 15, a tu przyje¿d¿am (zaznaczam, ¿e mam spory kawa³ na uczelniê) i siê okazuje, ¿e babka przychodzi bezczelnie i odwo³uje zajêcia. Musia³abym czekaæ 3 h na wyk³ad wiêc sobie darowa³am i wróci³am...Kocham moj± uczelniê, a jeszcze bardziej j± pokocham jak zakoñczy siê tam moja edukacja...

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Po dro¿d¿ach to bardzo mo¿liwe. Czêsto czyta³am, ¿e lepiej przeczekaæ 2 tygodnie wysypu, jak nie ust±pi to wtedy sobie darowaæ. A cynk pewnie te¿ do³o¿y³ swoj± cegie³kê
Ja sie narazie boje kwasow

A co do drozdzowej to bede dawala wlasnie tylko na skalp a na dlugosc cos innego

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Poka¿ wiadomo¶æ
to lepiej zamiast do kina kupie jaka¶ odzywkê

ja mam ten z kozim mlekiem
I co o nim sadzisz ?

Wlasnie zabijam moj 5 kubek drozdzy
justusia16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:31   #4210
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 433
GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Pierwsze zdjêcie jest tu¿ po podciêciu , wiêc te wykrêcone koñce s± odciête, teraz ca³y przyrost schowa³ siê w zagiêciach ale na grzywce jest + 6,5 cm

Aaaa jeszcze jedno ;> s± szanse, ¿e w marcu bêdê w Czechach co siê op³aca przywie¼æ ? ;>
cudowne
xxxJuanaxxx jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:34   #4211
trommelka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 400

Cytat:
Pierwsze zdjêcie jest tu¿ po podciêciu , wiêc te wykrêcone koñce s± odciête, teraz ca³y przyrost schowa³ siê w zagiêciach ale na grzywce jest + 6,5 cm

Aaaa jeszcze jedno ;> s± szanse, ¿e w marcu bêdê w Czechach co siê op³aca przywie¼æ ? ;>
Nie prawda, ¿e przyrost siê schowa³ - zw³aszcza na bokach widaæ, ¿e s± du¿o d³u¿sze i gêstsze I kondycja super! Oraz b³ysk! Czym farbujesz/przyciemniasz?

Ostatnio siê zakocha³am w szamponach: Ultra Sensitive oraz Sensitive z Brzoz± Lubiê, polecam!

Cytat:
Napisane przez miranda122 Poka¿ wiadomo¶æ
Wczoraj tak sobie na lekcjach ogl±da³am w³osy i ten przód jest tragiczny, same rozdwojone, po³amane koñcówki
Gdyby nie on, nie potrzebowa³abym jeszcze podciêcia.. A tak to pod koniec stycznia, lub w lutym, po równych 6 miesi±cach muszê siê wybraæ do fryzjera.
Wiem, ¿e nikt nie lubi rad dotycz±cych obcinania w³osów, ale te rozdwojone koñce pewnie niszcz± ca³okszta³t, który jest bardzo fajny, wiêc lepiej siê ich pozbyæ, zanim porozdwajaj± siê jeszcze bardziej A 6 miesiêcy bez fryzjera to super wynik! Pogratulowaæ!

Cytat:
Dlatego napisa³am 'wydaje mi siê' No dobra, a jak np. stosowa³am Jantara i wypad³ tak ¶rednio, ale nie zaszkodzi³, stosowa³am kozieradke i by³o to samo to mog³abym uderzyæ z podwójn± moc±? Tylko teoretyzujê.
Ja czêsto tak robiê, ale tylko wtedy, jak oba kosmetyki mam ju¿ przetestowane. Wciera³am ostatnio Rzepê Joanny, Pi³am siemiê i olejowa³am Skalp. W³osy jeszcze mam, nie wypad³y

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale ¿ycie

Edytowane przez trommelka
Czas edycji: 2013-01-09 o 11:36
trommelka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:36   #4212
Krrem
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 410

A ja sobie zrobi³am twarzowe SPA. Na³o¿y³am olejek do OCM zrobi³am miêtow± parówkê przez 15 minut. Umy³am bu¼kê myde³kiem aleppo i peelingiem morelowym soraii. Teraz siedzê z mask± b³otn± z bingo i zaraz nak³adam kozieradkê. A co. Jak szaleæ to szaleæ.

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:38   #4213
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trommelka Poka¿ wiadomo¶æ
Nie prawda, ¿e przyrost siê schowa³ - zw³aszcza na bokach widaæ, ¿e s± du¿o d³u¿sze i gêstsze I kondycja super! Oraz b³ysk! Czym farbujesz/przyciemniasz?

Ostatnio siê zakocha³am w szamponach: Ultra Sensitive oraz Sensitive z Brzoz± Lubiê, polecam!

Wiem, ¿e nikt nie lubi rad dotycz±cych obcinania w³osów, ale te rozdwojone koñce pewnie niszcz± ca³okszta³t, który jest bardzo fajny, wiêc lepiej siê ich pozbyæ, zanim porozdwajaj± siê jeszcze bardziej A 6 miesiêcy bez fryzjera to super wynik! Pogratulowaæ!

Ja czêsto tak robiê, ale tylko wtedy, jak oba kosmetyki mam ju¿ przetestowane. Wciera³am ostatnio Rzepê Joanny, Pi³am siemiê i olejowa³am Skalp. W³osy jeszcze mam, nie wypad³y
"w³osy mam" to u Ciebie stanowczo ma³o powiedziane a no w³a¶nie, o to mi chodzi³o. A z innej beczki, ale podobnie - czy mo¿na ³±czyæ p³ukanki ?? Np kawow± z t± z siemienia??
Stary 2013-01-09, 11:48   #4214
soyk
Raczkowanie

Za³ama³am siê przed chwil± Pyta³am was ostatnio o te balsamy do cia³a... Przypomnia³o mi siê, ¿e dosta³am jaki¶ czas temu (nie wiem dok³adnie ile) 2 balsamy antycellulitowe, ale ¿e mia³am ich ju¿ trochê to mia³y czekaæ na swój czas... Dzisiaj je odkopa³am. Patrzy³am na sk³ad - ¶wietny, sprawdzi³am w necie cenê - ok 80z³ jeden. Ale data wa¿no¶ci... 03.2011

Zapuszczam:
36...-40-41-42-...-65
Stary 2013-01-09, 11:52   #4215
XminorXlosX
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 814

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Poka¿ wiadomo¶æ
cudowne

Cytat:

Hmm moje w³osy chyba jeszcze nigdy nie by³y w takiej kondycji no mo¿e po ¶ciêciu na krótkiego boba z d³ugo¶ci za stanik ale wci±ga mnie to, wiêc mam nadziejê, ¿e bêdzie coraz lepiej
Nie farbujê niczym, oba zdjêcia 100% naturalki , tylko ¶wiat³o inne (widaæ po kolorze ¶ciany, a oba robione w tym samym miejscu )

XminorXlosX jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:58   #4216
justusia16
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 488

OT

Dziewczyny tak mi rosna paznokcie jak szalone, twarde mam i dlugie az mnie wkurzaja, i je piluje a one dalej takie nie suplementtuje sie..
justusia16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:01   #4217
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Ale bez przesady, zamarzniête szyby to ju¿ przegiêcie jak dosz³am do szko³y to jak mi stopy siê rozmra¿a³y to tylko ból czu³am no nic, przynajmniej siê wy¶piê

Ooo nie wyobra¿am sobie nie za³o¿yæ turbana, ca³e mokre plecy bym mia³a przecie¿ a sch³yby chyba pó³ dnia
Jak by³ zamarzniêty to rzeczywi¶cie kicha
Ja kiedy¶ takim zamarzniêtym PKS-em wraca³am do domu rodzinnego z Krakowa przez 10 godzin Ju¿ nie wspomnê o tym, ¿e przez 3/4 podró¿y sta³am, bo by³o tyle ludzi.

Cytat:
Skoro oba dzia³aj± na Ciebie przeciêtnie to stosowanie ich jednocze¶nie przecie¿ nie przyspieszy wzrostu

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez justusia16 Poka¿ wiadomo¶æ
OT

Dziewczyny tak mi rosna paznokcie jak szalone, twarde mam i dlugie az mnie wkurzaja, i je piluje a one dalej takie nie suplementtuje sie..
ja mam tak samo ca³e ¿ycie i rosn± mi 0,5 cm przez tydzieñ
szkoda, ¿e w³osy tak nie ¶migaj±
Stary 2013-01-09, 12:04   #4218
trommelka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 400

Cytat:
Napisane przez Krrem Poka¿ wiadomo¶æ
A ja sobie zrobi³am twarzowe SPA. Na³o¿y³am olejek do OCM zrobi³am miêtow± parówkê przez 15 minut. Umy³am bu¼kê myde³kiem aleppo i peelingiem morelowym soraii. Teraz siedzê z mask± b³otn± z bingo i zaraz nak³adam kozieradkê. A co. Jak szaleæ to szaleæ.
Lubiê takie dni! Wczoraj mia³am maseczkê, dzisiaj te¿ co¶ zrobiê, tylko jeszcze nie wiem, jak±. Plus Peeling pod prysznicem. Cudo! Fajnie byæ kobit±

Cytat:
"w³osy mam" to u Ciebie stanowczo ma³o powiedziane a no w³a¶nie, o to mi chodzi³o. A z innej beczki, ale podobnie - czy mo¿na ³±czyæ p³ukanki ?? Np kawow± z t± z siemienia??
Dziêkujê Aczkolwiek nie zgodzê siê, bo moje k³aczki daj± mi ostatnio do wiwatu
W sensie, ¿e do p³ukanki kawowej dodasz gluta? Z kaw± nie próbowa³am, ale len jest moim najlepszym nawil¿aczem i mieszam go ze wszystkim - robi³am p³ukankê z L-cystein± i lnem, z piwem i lnem, zio³ow±, aloesow± z lnem..

Cytat:
Hmm moje w³osy chyba jeszcze nigdy nie by³y w takiej kondycji no mo¿e po ¶ciêciu na krótkiego boba z d³ugo¶ci za stanik ale wci±ga mnie to, wiêc mam nadziejê, ¿e bêdzie coraz lepiej
Nie farbujê niczym, oba zdjêcia 100% naturalki , tylko ¶wiat³o inne (widaæ po kolorze ¶ciany, a oba robione w tym samym miejscu )
Bêdzie, bêdzie!
Naturalny? O rajciu! Super! Piêkny jest Kocham taki odcieñ br±zu! Zw³aszcza z drugiego zdjêcia!

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale ¿ycie
trommelka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:04   #4219
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Jak by³ zamarzniêty to rzeczywi¶cie kicha
Ja kiedy¶ takim zamarzniêtym PKS-em wraca³am do domu rodzinnego z Krakowa przez 10 godzin Ju¿ nie wspomnê o tym, ¿e przez 3/4 podró¿y sta³am, bo by³o tyle ludzi.

Skoro oba dzia³aj± na Ciebie przeciêtnie to stosowanie ich jednocze¶nie przecie¿ nie przyspieszy wzrostu

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

ja mam tak samo ca³e ¿ycie i rosn± mi 0,5 cm przez tydzieñ
szkoda, ¿e w³osy tak nie ¶migaj±
No w³a¶nie pomy¶la³am ¿e mog³oby, ale skoro nie to nie, k³óciæ siê nie bêdê, bo pewnie masz racjê Oj tak, ja te¿ mog³abym oddaæ wzrost moich paznokci na korzy¶æ w³osów, ale tak siê nie da
Stary 2013-01-09, 12:06   #4220
grudniowa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 731

Cytat:

Z DMu - odzywki, olejki, moze jakies szampony?
Stary 2013-01-09, 12:06   #4221
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Lubiê takie dni! Wczoraj mia³am maseczkê, dzisiaj te¿ co¶ zrobiê, tylko jeszcze nie wiem, jak±. Plus Peeling pod prysznicem. Cudo! Fajnie byæ kobit±

Dziêkujê Aczkolwiek nie zgodzê siê, bo moje k³aczki daj± mi ostatnio do wiwatu
W sensie, ¿e do p³ukanki kawowej dodasz gluta? Z kaw± nie próbowa³am, ale len jest moim najlepszym nawil¿aczem i mieszam go ze wszystkim - robi³am p³ukankê z L-cystein± i lnem, z piwem i lnem, zio³ow±, aloesow± z lnem..

Bêdzie, bêdzie!
Naturalny? O rajciu! Super! Piêkny jest Kocham taki odcieñ br±zu! Zw³aszcza z drugiego zdjêcia!
E, cos Ci nie wierzê No w³asnie - przyk³adowo poda³am siemiê+kawa, ale mo¿e byæ to ³±czenie takie jak Ty poda³a¶, czyli jednak mo¿na, dziêki
Stary 2013-01-09, 12:07   #4222
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221

Cytat:
Napisane przez vyenna Poka¿ wiadomo¶æ
Ale ja te¿ ¿y³am w takim przekonaniu. Anwen kiedy¶ pisa³a u siebie na blogu, ¿e jak nosisz rêcznik na g³owie po myciu to cebulki siê rozszerzaj± za bardzo, zapychaj± i w³osy siê szybciej przet³uszczaj±. I ¿eby tylko wycieraæ g³owê, nie nosiæ rêcznika...
Cebulki siê rozszerzaj± i zapychaj±?

Fakt, je¶li masz tendencjê i nosisz d³ugo rêcznik to mo¿esz siê przypociæ, ale tych kilka-kilkadziesi±t minut nikomu krzywdy nie zrobi.

Wycieranie ³ebka mo¿e dorobiæ tylko uszkodzeñ mechanicznych Sama akurat nie u¿ywam rêczników, bo rozwalaj± mi fryz, ale koszulki tylko dociskam, a w turbanie czasem jak zapomnê to i godzinê chodzê Od pó³torej roku, a w³osów wypada coraz mniej - no dobra, teraz trochê wiêcej, ale to przez chorobê
Cytat:
Ale mam dzisiaj miêciusie w³oski , a zobaczy je ... lekarz wczorajszy autobus bez ogrzewania mnie dobi³
I w³a¶nie ju¿ wczoraj wieczorem czu³am, ¿e nie pójdê do szko³y i chodzi³o mi po g³owie d³ugie olejowanie, dlatego pyta³am o te silikony
Mnie w zesz³ym tygodniu dobi³ wyk³ad na auli w 14 stopniach. Dlatego dzi¶ nie idê, jestem jeszcze za s³aba.
Cytat:
Kascysko zaszala³a¶
Nie ma mnie kto dopie¶ciæ to sama muszê
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Poka¿ wiadomo¶æ
co jest??
Brak ogólnego szczê¶cia do facetów - ju¿ nawet moi znajomi to zauwa¿yli
Cytat:
Mo¿ecie mi poleciæ jaki¶ krem dla ma³ego dziecka? Mojemu bratu, tak jak mnie na zimnie pêka skóra, ³uszczy siê, a niepotrzebnie siê mêczy... Mo¿e co¶ z serii Babydream by³oby ok?
Dobry pomys³, ale próba uczuleniowa musi byæ
Cytat:
Napisane przez soyk Poka¿ wiadomo¶æ
Wydaje mi siê, ¿e przy wcierkach najlepiej robiæ 3 tygodnie i tydzieñ przerwy - skóra siê do¶æ szybko "przyzwyczaja". Co ka¿d± tak± turê mo¿esz zmieniaæ wcierê
Cytat:
Szczerze powiem, ¿e nie jestem orêdownikiem mieszania wcierek. Je¶li która¶ mia³a pomóc to pomog³aby solo - razem nie bêdzie mocniejszego efektu.
Cytat:
Napisane przez justusia16 Poka¿ wiadomo¶æ
OT

Te, nie dobijaj narodu
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:14   #4223
miranda122
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 664

Cytat:

Tzn. te rozdwojone to tylko ja widzê haha ;D
I to na niektórych tylko pasemkach.
Ale chyba rzeczywi¶cie mo¿e w ferie przejdê siê do fryzjera, bo krzywo mi odrasta³y i teraz mam dziwny kszta³t

Blog

miranda122 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:16   #4224
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Poka¿ wiadomo¶æ
Cebulki siê rozszerzaj± i zapychaj±?

Fakt, je¶li masz tendencjê i nosisz d³ugo rêcznik to mo¿esz siê przypociæ, ale tych kilka-kilkadziesi±t minut nikomu krzywdy nie zrobi.

Wycieranie ³ebka mo¿e dorobiæ tylko uszkodzeñ mechanicznych Sama akurat nie u¿ywam rêczników, bo rozwalaj± mi fryz, ale koszulki tylko dociskam, a w turbanie czasem jak zapomnê to i godzinê chodzê Od pó³torej roku, a w³osów wypada coraz mniej - no dobra, teraz trochê wiêcej, ale to przez chorobê

Mnie w zesz³ym tygodniu dobi³ wyk³ad na auli w 14 stopniach. Dlatego dzi¶ nie idê, jestem jeszcze za s³aba.

Nie ma mnie kto dopie¶ciæ to sama muszê

Brak ogólnego szczê¶cia do facetów - ju¿ nawet moi znajomi to zauwa¿yli

Wydaje mi siê, ¿e przy wcierkach najlepiej robiæ 3 tygodnie i tydzieñ przerwy - skóra siê do¶æ szybko &quot;przyzwyczaja&quo t;. Co ka¿d± tak± turê mo¿esz zmieniaæ wcierê

Szczerze powiem, ¿e nie jestem orêdownikiem mieszania wcierek. Je¶li która¶ mia³a pomóc to pomog³aby solo - razem nie bêdzie mocniejszego efektu.

Te, nie dobijaj narodu
No w³a¶nie nie wiedzia³am czy nie bêdzie mocniejszego efektu, ale jak mówicie ¿e nie to nie Wiesz jak to jest z ch³opami - nie s± tylko ¶winie, trafiaj± siê te¿ barany i os³y.
Stary 2013-01-09, 12:20   #4225
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221

Cytat:
Wiesz jak to jest z ch³opami - nie s± tylko ¶winie, trafiaj± siê te¿ barany i os³y.
Wiesz co - kocham Ciê

Nie idê na wyk³ad, wiêc jak przeczytam materia³y na laby to idê na drogerie i ciuchy - niedaleko, ¿eby siê nie przemêczyæ
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:20   #4226
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
No w³a¶nie pomy¶la³am ¿e mog³oby, ale skoro nie to nie, k³óciæ siê nie bêdê, bo pewnie masz racjê
Nie no, na ch³opski rozum jak masz dwie beznadziejne od¿ywki, które nic nie robi± z Twoimi w³osami to jak je zmieszasz albo u¿yjesz jednocze¶nie nie bêdziesz przecie¿ mieæ efektu WOW

Mam ochotê co¶ zrobiæ z w³osami, ale za godzinê znowu wychodzê
I dziêkujê za wszystkie kciuki, rozmowa by³a bardzo sympatyczna i mo¿e siê uda, bêdê wiedzia³a po 15 co i jak
Stary 2013-01-09, 12:21   #4227
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz co - kocham Ciê

Nie idê na wyk³ad, wiêc jak przeczytam materia³y na laby to idê na drogerie i ciuchy - niedaleko, ¿eby siê nie przemêczyæ
Tego siê nie spodziewa³am, ale z wzajemno¶ci±
Stary 2013-01-09, 12:22   #4228
soyk
Raczkowanie

Cytat:
Wydaje mi siê, ¿e przy wcierkach najlepiej robiæ 3 tygodnie i tydzieñ przerwy - skóra siê do¶æ szybko "przyzwyczaja". Co ka¿d± tak± turê mo¿esz zmieniaæ wcierê
O to mi w³a¶nie chodzi³o ale kto¶ tam mnie znegowal :P

Zapuszczam:
36...-40-41-42-...-65
Stary 2013-01-09, 12:22   #4229
Kaveri
Spaceroholiczka

Wiadomo¶ci: 27 522

Cytat:

Te, nie dobijaj narodu
Siê wie

W³a¶nie! Moje z³amasy nadal nie odros³y, a ju¿ chcia³abym zacz±æ dzia³aæ z nowym kszta³tem
Kaveri jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:24   #4230
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Nie no, na ch³opski rozum jak masz dwie beznadziejne od¿ywki, które nic nie robi± z Twoimi w³osami to jak je zmieszasz albo u¿yjesz jednocze¶nie nie bêdziesz przecie¿ mieæ efektu WOW

Mam ochotê co¶ zrobiæ z w³osami, ale za godzinê znowu wychodzê
I dziêkujê za wszystkie kciuki, rozmowa by³a bardzo sympatyczna i mo¿e siê uda, bêdê wiedzia³a po 15 co i jak
O tym nie pomy¶la³am, ale na ch³opski rozum to rzeczywi¶cie masz racjê Ale wiesz, ja w sumie to nigdy siê nie upieram przy swoim zdaniu, bo moja wiedza na temat w³osów nie jest tak wielka jak wasza wiêc wolê spytaæ lub napisaæ "wydaje mi siê" bo nigdy nie jestem do koñca pewna Tak¿e dziêki

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.