|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
![]() a jak z pracą, dostałaś L4 ? |
|
|
|
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
myślę, że to zależy od gustu, jednym się podoba drugim nie, ja jestem z tych praktycznych i myślę, że niepotrzebny zbieracz kurzu, tym bardziej w lecie jak gorąco. Mam zamiar kupić tylko niezbędne wyposażenie ochraniacz na szczebelki, prześcieradełko, śpiworek, być moze wałeczek do podpierania malucha na boku.
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2735 |
|
Konto usunięte
|
domciatko przeczytaj moją wypowiedź powyżej, tam właśnie jest o baldachimach itp..
a kupy malucha nie śmierdzą, wcale nie pachną no może trochę mają taki słodki zapach.... oczywiście dopóki nie zaczniemy wprowadzać stałych pokarmów... wtedy to inna bajka ![]() ja w ogóle jestem zwolenniczką minimalizmu szczególnie w pokoju malucha.. żadnych firanek, zasłonek, tysiąca pluszaków, dywanów... jak zacznie siedzieć i raczkować to dywan się przyda, jakiś miś czy cuś do przytulania też, mój ma swojego ulubionego miśka do dzisiaj i chusteczkę do przytulania zamiast poduszki - nigdy nie miał poduszki, zawsze śpi na płasko - i po prostu piorę go raz na miesiąc z białymi rzeczami ![]() aaaa i z praktyki bo zaczynacie już myśleć co kupować albo już kupować... he hekaruzele nad łózko czy maty edukacyjne kupujcie tylko w intensywnych, żywych kolorach, bo małe dzieci tylko takie kolory widzą
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-01-09 o 10:51 |
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
teso no ja mam podobne praktyczne podejscie do macierzynstwa
)i zgadzam sie ze kupki dziecia pachna ladnie )
|
|
|
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie weszłam na wątek Wrześniowo-Październikowy, rozkręca się
![]() dziewczyny już po pierwszych wizytach, o matko jak sobie pomyślę że ja niedawno widziałam te piękne kreski na teście a tu już 11 tc jak to leci..
|
#2738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj test sprzed 6 lat nadal zwawy ![]() A propos wozkow, to ja mam nowy typ, ktoras z Was wrzucila i http://allegro.pl/wozek-bebtto-fabio...917192411.html cudny, taki ksiezniczkowy. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
ja zarkam na mamusie styczen-luty, wczorja byly tam 4 porody!!
|
|
|
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
Już zaglądam ;D
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
mi kiedys taki wozek wpadl w oko http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...858397533.html
ale nie bede wozka przeciez w polsce kupowac |
|
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co on na to? Uciekł tchórz jeden i nie chciał już o tym rozmawiać, twierdząc, że jest mu niedobrze. KATASTROFA z tym chłopem! |
||
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2744 |
|
Raczkowanie
|
pracuje jako opiekunka wiec nie dziwgam,praca lekka i lekarz powiedzial ze nie musze miec L4 tylko mam sie oszczedzac.
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
wow, dlatego nie mam zamiaru go kupić, ahhahaha
)mój tż jeszcze nie ma pojęcie ile dobre wózku kosztują, i on myśli, że on za 500 złoty wózek kupi, to się rozczaruje i zdziwi za kilka miesięcy... nie mogę się dozcekac jego reakcji )bo puki co on nie szuka ze mną wózka ... jeszcze... |
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przez ciebie też ![]() Szok ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Mój to oprócz tego, że tyje razem ze mną to chyba jeszcze nie ogarnia, że będzie ojcem
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
z tym ze ja nigdy nie maialam problemow z skora u dloni, nawet kremow nie musialam uzywac bo mialam taka fajna nawilzona, a teraz... u prawej pojawily mi sie nawet pekniecia i rany miedzy palcami, czyzby miala byc dziewczynka??
podobno one odbieraja urode
|
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2749 | |
|
Wtajemniczenie
|
moj tz odnoscie wozkow to mowil ze jak ja wybieram to tanie i w ogole, on chce miec dobra bryke i koniec
no ale 1400zl to do tanich nie nalezy ;/---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
slub byl we wrzesniu a on w spodnie nie moze sie dopiac a caly czas na del wiec nie moze zwalac na domowe obiadki
|
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny. Mieliśmy wczoraj wizytę i miało być USG ale niestety do sprzętu przyjechał serwis i nie dało rady, więc USG dopiero za tydzień. Poza tym przez ostatni miesiąc schudłam trochę, ale na razie niegroźnie, lekarz zalecił też brać Urosept bo coś niepokojącego dzieje się z moim pęcherzem. Miałam nadzieje że się wam pochwalę jak moje Maleństwo pięknie fika a tu taki pech
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
mój tyo wózka
http://www.mamasandpapas.com/product...Sola-_-ViewNow teraz tylko muszę tż przekabacić )---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
7 dni dla dziecka to ogromna różnica |
|
|
|
|
#2753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobny do tego co mi sie podobal tylko troche tanszy.. musze poogladac..oczywiscie tz jak pokazalam ten wozek to mi powiedzial ze chyba chora jestem ze on sie dolozy do wozka za 2300 hahahah :P ale jak tata dotrzyma slowa to nie bede musiala sie martwic hehe---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
pokryje oczyiscie wszystkie koszty chodziaz niewiem czy wysylka nie bedzie drozsza niz wozek gdzies tu kupic no ale trudno:P hahaha a ile on u Ciebie w sklepie kosztuje? 3in1?
|
||
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale coś podejrzewam, że drogi
|
|
|
|
|
#2755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale kuwetę tylko on czyści kotu, bo mnie cofa, więc coś mi się wydaje, że życie szybko zweryfikuje to wszystko ![]() Co robią? Cytat:
![]() No i cześć dziewczyny Te bóle to normalny etap ciąży? |
|||
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
calosc 3 w 1 okolo 450 funtow... 130 funtow- gondola 200 funtow- sam wozek 140 funtow- foteliksamochodowy |
|
|
|
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
Oliath mi z mężem wpadł w oko ten sam wózek. Jeszcze popatrzymy po sklepach ale to właśnie jest mój wózek marzeń
|
#2759 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.happymum.pl/sklep3/0,outlet.html Mi się ta strasznie podoba,tak do chodzenia na codzień , ale nie ma mojego rozmiaru ![]() http://www.happymum.pl/sklep3/d289d,...ess_sale!.html A z wizytowych te dwie są super,ale ceny niestety już duże: http://www.happymum.pl/sklep3/d421a,...ral_dress.html http://www.happymum.pl/sklep3/d447,s...ris_dress.html Cytat:
Dziewczyny trzymajcie kciuki idę dziś na to usg i jak się uda to też przezierność karkową. Napiszę dopiero jutro,bo nie będzie mnie w domu do jutra. Boję się i mam nadzieję że wszystko dobrze z dzidzią.
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nadrobilam i sie witam
dowiedzialam sie ciekawej rzeczy,przynajmniej dla mnie ale mysle ze ktorejs moze tez pomoze.. wiec mam kolezanke z ktora wczoraj gadalam ona pracuje w mojej firmie i tez miala sytuacje ze do czerwca tamtego roku miala umowe a urodzila w pazdzierniku i przedluzyli jej umowe do dnia porodu -wiadomo.. i zapytalam jej jak to jest z tym zasilkiem macierzynskim bo przeciez jestem pewna ze po zakonczonej umowie tzn po dniu porodu idzie sie na zasilek a nie urlop macierzynski.. a ona mowi ze jest tak ze jak przepracowalo sie w firmie wiecej niz 3 miesiace przed pojsciem na l4 z powodu ciazy to nawet jak sie umowa konczy z dniem porodu to sie idzie na urlop macierzynski platny 100%( tzn od tego roku mozna sobie wybrac..) no i wsumie nie ma zadnego papierka ze sie jest " zatrudnionym" ale dostaje sie rmua fajnie,bo bylam przekonana ze trzeba sie martwic zasilkiem macierzynskim... no i chodzenia wiadomo zalatwiania a tu podobno tylko do pracy sie donosi dokumenty i reszte zalatwia pracodawca badz kierownik.moze wiedzialyscie o tym ale ja nie wiec sie dzieje informacja musze poczytac na ten temat jeszcze:P ![]() i jest cos takiego jak dodatkowe ( oprocz becikowego) 1000 zl z racji urodzenia dziecka... tego tez nie wiedzialam..:P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

zakaz wspolzycia,dzwigania,skak ania i biegania. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Raczki i nozki bylo juz widac teraz tylko kontrolowac to wstretne lozysko.

Te bóle to normalny etap ciąży?
ale mysle ze ktorejs moze tez pomoze.. wiec mam kolezanke z ktora wczoraj gadalam ona pracuje w mojej firmie i tez miala sytuacje ze do czerwca tamtego roku miala umowe a urodzila w pazdzierniku i przedluzyli jej umowe do dnia porodu -wiadomo.. i zapytalam jej jak to jest z tym zasilkiem macierzynskim bo przeciez jestem pewna ze po zakonczonej umowie tzn po dniu porodu idzie sie na zasilek a nie urlop macierzynski.. a ona mowi ze jest tak ze jak przepracowalo sie w firmie wiecej niz 3 miesiace przed pojsciem na l4 z powodu ciazy to nawet jak sie umowa konczy z dniem porodu to sie idzie na urlop macierzynski platny 100%( tzn od tego roku mozna sobie wybrac..) no i wsumie nie ma zadnego papierka ze sie jest " zatrudnionym" ale dostaje sie rmua fajnie,bo bylam przekonana ze trzeba sie martwic zasilkiem macierzynskim... no i chodzenia wiadomo zalatwiania a tu podobno tylko do pracy sie donosi dokumenty i reszte zalatwia pracodawca badz kierownik.