|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 16,67% |
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
4 | 8,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
3 | 6,25% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
5 | 10,42% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
1 | 2,08% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
5 | 10,42% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
7 | 14,58% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
4 | 8,33% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
1 | 2,08% |
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 | |
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
to nie jest śmieszne
![]() to przykre.. sorry,ale na bank zawiazywali coś dzieciom prehistorycznym na doopy! skoro osiedlali się w jakimś miejscu,nie mogli sami sobie w jaskini czy szałasie robić, bo zwierzęta by to wyczuły..oni z resztą też.. A już widze jak biegną z tygodniowym dzieckiem co chwila za jaskinię bo spina się do kupaka ![]() Wielkie mi eko, nie spać 24 bo bejbik może się załatwić.. w łóżeczku ze sztucznymi materiałami, przy włączonej non stop lampce i jeszcze kręciołku na baterie. o tak. eko jak się patrzy ![]() wybaczcie ale co chwila wchodzi coś co mnie rozwala.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2765 | |
Zakorzenienie
|
a z czym robisz?
![]() Cytat:
![]() ![]() pawie oczko a Ty masz L4 leżące czy nie? Mam nadzieję że bardziej nam będziesz opisywać co się dzieje w tej szkole rodzenia, bo strasnzie ciekawa jestem a nie mam gdzie się zapisać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
Wtajemniczenie
|
Zostaje w szpitalu do poniedziałku, bo wtedy jakiś specjalista z innego miasta przyjedzie i zobaczy te moje nerki.
Ordynator stwierdził ze lepiej mam tu zostać, no chyba ze na własne zadanie chce iść do domu, stwierdziłem ze teraz odpowiadam za nas dwoje i zostaje. Przynajmniej mam tu jakaś dziewczynę na sali i się nie nudze aż tak. Dobrze ze w pracy polisę mam od pobytu w szpitalu co Leos dostanie piękne lozeczko za to lezenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2768 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz, KIEDYŚ to półrocznemu dziecku dawali nogę z kury i sobie obgryzało.. ![]() Cytat:
A reszta matek czuje się fatalnie bo właśnie tego co AKTUALNIE najlepsze nie ma.a za rok i tak usłyszy jakież to było wielce szkodliwe ![]() Ale ok, Twój wybór, chętnie posłucham co z tego wyjdzie.. Nie cierpię wjeżdżania na emocje.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() axella- każdy i tak zrobi to co uważa za najlepsze dla swojego dziecka.. Jedni kupią mu wypasioną zabawkę, a drudzy zadowolą się tym co mają. i tyle ![]() Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-01-09 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja się nauczyła jak miała 1,5 roku i tak podobno bardzo szybko ale ja od razu odstawiłam pieluchy tez na noc i juz pieluch nie stosowałam. Tyle, że to było lato i jak się posikala to nie było problemu że zmarzła czy cos.. Uważam jednak, że pół roczne dziecko, które dopiero zaczyna siedzieć to jednak za wczesnie na takie nauki - ale ok. Każdy robi jak chce ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Zakorzenienie
|
obleszka nie
![]() ale nawet teraz "domowe" sunie jak się oszczenią to wcinają to wszystko,i kupki po maluchach też.. szczurzyca jak mi się oszczurzyła(hehe,okociła? urodzila?) to też wciągnęła wszystko.. łącznie z jednym nadprogramowym małym i wiotkim swoim dzieciaczkiem.. czemu? a no żeby drapieżnik nie zwietrzył krwi i tego,że aktualnie jest osłabiona,a co za tym idzie-jest ofiarą.. to nic,że drapieżnika w zyciu nie widziała,ale to zrobiła..a ja ryczałam jak głupia ![]() dobrze,że my jednak nie mamy tego instynktu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2776 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny namówiłam męża na oglądanie wózków
![]() Lecę czytać co skrobałyście. |
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze,że oddał! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jedyna korzyść z tego wszystkiego to to łóżeczko ![]() Kurka "chwile" mnie nie było a 5 stron do nadrobienia ![]()
![]() |
#2778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie dzieci wstydzą się w pewnym momencie zrobić kupkę? Bo ostatnio były gdzieś na necie "FOREMKI DO KUPKI" które uznalam za szczyt głupoty (takie plasticzki do wlozenia w De i wychodził kształt (dobijcie mnie!) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no i ponoc naturalne pieluchowanie pozwala szybciej nauczyć dziecko korzystania z nocnika. Tak czy inaczej super, e Tobie się udało z półtoraroczną córeczką wyjśc z pieluch, jak widze 3-latki w pieluchach to mnie osłabia... Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-01-09 o 11:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja babi jednemu wnukowi robi z 10 (!!!)nóżek z kury na obiad bo przecież "tak ładnie je!" a on po gryzie z każdego i wywala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i melduje, że dzisiaj zaczynam się troche lepiej czuć, dzisiaj udało mi się 6 godzin spać, 3x po 2 godziny..... Ale powiem, że wypróbowalam już prawie wszystkiego, żeby postawic siebie na nogi o to lista: -inhalację Oilbas Oil -czosnek surowy -syrop cebulowy -herbatę z cytryną -sok malinowy -mleko z masłem i miodem -moczenie nóg -smarowanie amolem -a także Rub Aromem -chrzan -opukiwanie -wygrzewanie -nałożyłam smalec na papier i przyłożyłam na "piersi" i z tyłu -zrobiłam okład z ziemniaków na szyje -łyknęłam amolu -wypiłam Prenalem -oraz syrop Prawoślazowy.. -chciałam płukać gardło wodą z solą, ale na samą myśl czuje, że się bym porzygała.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-01-09 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2784 |
Zakorzenienie
|
czeeeeść
![]() u nas dziś na tapecie wózek. dostaliśmy ofertę używanego za 1000 zł gondola+spacerówka. niby ma dobre opinie ale są też wózki które mają lepsze ![]() no i nie można w stelaż wpiąć fotelików... tylko tak sie zastanawiamy własnie - czy na pewno jest to nam super niezbędne? ktoś się pytał o tę szkołę rodzenia za 650 zł - 7 spotkań po 2 godziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Zadomowienie
|
Też to zawsze powtarzam kiedy ktoś mi poleca poród w domu, ja bym mogła rodzić w domu kiedy bym miała 100 % pewności, że wszystko odbędzie się bez jakichkolwiek komplikacji, a takiej nigdy nie będę miała. I nie rozumie po co w tych czasach kiedy opieka zdrowotna jest na tyle rozwinięta, że każdy ma dostęp do szpitala ryzykować życie swoje i dziecka bo komfort psychiczny do mnie nie przemawia
![]() |
#2786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co za różnica w co robi ![]() ja jestem zieloniutka w tych sprawach,więc pytam.. co do 3latków w pieluchach ![]() a jak widziałam kiedyś zerówkowicza..ze smoczkiem? w ogóle nie wiem czy smoczek kupić czy nie? Cytat:
wybacz, już nie będę |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej nie ryzykować a jak widać dbają tam o Was więc tym bardziej fajnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Zakorzenienie
|
no więc właśnie.. dlatego pytam czy prawdą są te problemy z kupką,aż takie by trzeba było sie nią bawić
![]() Cytat:
nie ma komfortu psychicznego.. po 1wsze obawa,że bezie cos nie tak i do szpitala i tak będziesz musiałą jechać.. 2. jak byś rodziła w domu.. byłoby cieżko,miałabyś traumę.. fajnie byłoby patrzeć potem na fotel przy którym umierałaś z bólu? ![]() mnie nikt na to nie namówi. chcę szpital, tam po mnie sprzątną,mam lekarzy i wszystko,o! nie jestem nowoczesna ![]() był artykuł kiedyś w jakiejś mamuśkowej gazecie o rodzących w domu, chwala sobie ale nie jestem w stanie tego pojąć.. a już na bank nie przy 1wszym porodzie.może za drugim,jak już wiesz co cię czeka? Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-01-09 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.