Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 242 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-04, 23:42   #7231
martuko
Wtajemniczenie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

no to witam Was dziewczyny juz oficjalnie i legalnie Własnie się zdecydowaliśmy na wakacyjny termin I od razu przystąpiliśmy do działań wojennych - w pierwotnej wersji mieliśmy nie decydowac się na wesele, ale obiad + dodatkowa imreza dla przyjaciół wyszłoby podobnie więc robimy mniejsze wesele Póki co udało się nam znaleźc salę wolna jeszcze w środku wakacji, w najblizszym tygodniu wszystkie niezbędne rzeczy musimy ustalić, trzymajcie za nas kciuki Dzięki Wam jestem jak nikt przygotowana do tych działań i bardzo Wam dziękuje za wszelkie porady. Będe ich pewnie jeszcze czasem potrzebowała, ale tez będe się dzielić tym co wiem Teraz zgłaszamy się do DJa pytac o wolny termin, jakby nie wyszło będe Was prosić o namiary na takowych ale sprawdzonych podczas jakiegoś wesela
ktos pytał o dodatki - nie wiem czy to nie ta sama firma o której sklepie mówiłyście, ale wyjeżdżając z Tesco widzialam wielki szyld hurtowni zajmującej się takimi rzeczami. Bilboard wisiał przy osiedlu, to chyba Świt, wnioskuje że tam gdzies jest ta hurtownia, niestety nic więcej na jej temat nie wiem....
mam prośbe do Yoolii - jesli jeszcze masz zebrane na swoje wesele piosenki to poprosiłabym Cie o przesłanie
jestem na jakiejs 80 stronie watku
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 05:13   #7232
sija
Zadomowienie

Martuko
A kiedy będzie wesele no i gdzie udało Wam się znaleść salę?

Ja ostatnio prawie nie mam czasu na nic, zostało mi już 1.5 miesiąca i ciągle mam wrażenie, że zapomnieliśmy załatwić coś ważnego W tym tygodniu wybieram się do fryzjera, chyba na Fabryczną, no i zamawiamy już chyba ciasta
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 06:53   #7233
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

hej dziewczyny!
od dlugiego czasu tkwimy z TŻ nad wyborem pierwszej piosenki,kilka razy przesłuchiwałam "niebieską piosenkę",która neisamowicie nam sie podoba,ale odgadlismy wreszcie jej że tak powiem głebsze przesłanie.zrezygnowalism y kiedy dotarło do nas,ze pomimo jest prześliczna mówi o sytuacji kiedy dwoje ludzi staje po smierci przed obliczem Boga,wiec chyba z niej rezygnujemy,bo teraz jak jej słuchamy to ja płacze jak bóbr.....ehhh:/poszukiwań wiec ciąg dalszy.pozdrawiam i miłego dnia
szczęśliwa_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 08:24   #7234
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

jesli chodzi o pierwszą piosenkę to oczywiście tez myślałam o "niebieskiej piosence" ale myśle ze kiepsko może nam po pierwsze wyjść taniec, po drugie uwazam ze ten człowiek który ją spiewa robi to super i jego głos dodaje dużo uroku i klimatu tej piosence wiec jak zagra i zaspiewa orkiestra to może to juz nie być takie "magiczne"

W sumie to biorę pod uwagę piosenkę Krawczyka "marsz weselny" czy jakoś tak nawet mi sie podoba jako utwór na 1 piosenkę
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 08:27   #7235
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość

Ja ostatnio prawie nie mam czasu na nic, zostało mi już 1.5 miesiąca i ciągle mam wrażenie, że zapomnieliśmy załatwić coś ważnego
sija tylko samo wrażenie bo bedąc na forum nie zapomina sie o niczym
Stary 2007-03-05, 08:45   #7236
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Martuko nie wiem o jakie piosenki Ci chodzi, bo ja nie zbierałam weselnych piosenek, zaufałam zespołowi. Nawet miałam zamiar zrobić jakąś listę piosenek, któe chciałabym żeby leciały, ale pan z zespołu mi odradził, mówiąc, że graja już od 15 lat na weselach, imprezach i widzą przy czym ludzie dobrze się bawią, no i rzeczywiście, goscie już od pierwszej piosenki wylegli na parkiet i cały czas swietnie sie bawili

Co do pierwszej piosenki powinnam miec jeszcze coś na kompie.

Niebieska piosenka jest za smutna, i moim zdaniem nie pasuje, wsłuchajcie się w tekst, pisze o tym szczęsliwa_82.

Bardzo ładna piosenka i jeszcze nie oklepana to "Kocham Cię" Sławka Uniatowskiego.
My mieliśmy "Chcę tu zostać" Farby, chciałam z niej zrezygnować ale moj TŻ się uparł i tak zostało a chciałam w ostatniej chwili zmienić na Kilianskiego i Kayah "Prócz Ciebie nic".
Może być jeszcze "Kołysanka" Sumptuastic.
Jak mi się jeszcze cos przypomni to napiszę
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 09:12   #7237
Malpka
Zakorzenienie

Yoolia a mogłabys mi powiedziec jaki miałas zespół bo z tego co piszesz to był dobry i jest godny polecenia
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 09:25   #7238
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Yoolia a mogłabys mi powiedziec jaki miałas zespół bo z tego co piszesz to był dobry i jest godny polecenia
zespół BETA, z tego co pamiętam grał jeszcze u kogoś, chyba jodie i tez była zadowolona
Stary 2007-03-05, 11:24   #7239
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Nasz pierwszy taniec to najprawdopodobniej cha-cha do piosenki "I love you babe" ze ścieżki dźwiękowej do Tańca z Gwiazdami Uczymy sie tego w szkole tańca, ale układ jest jeszcze mało rozbudowany Pewnie weźmiemy jeszcze lekcje indywidualne, żeby go dopracować

Jeśli chodzi o zabawy weselne, to my jesteśmy ZA. Nie lubimy jednak zabaw z podtekstami erotycznymi, zwykle o tej porze bywają żenujące. Nasz dj oferuje fajne zabawy, podczas których bawi się wiele osób i naprawdę goście się integrują Ja myślałam także o zorganizowaniu takiego małego quizu na znajomość Młodych. Pytania byłyby typu: "Jak długo młodzi się znają?" "Kiedy się zaręczyli?" itp. Widziałam coś takiego w tv (TVN Style ) i bardzo mi się spodobało
jagnabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 12:59   #7240
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Acha! Dziewczyny! Mam prośbę!
Koleżanka mnie nastraszyła informacjami o kościele św. Agnieszki na Kalinowszczyźnie, gdzie zamierzam ślubować. Wiecie coś o tej parafii, o księżach itp.? Słyszałam, że ślubu musi mi udzielać wyłącznie ksiądz z tej parafii i ogólnie niechętni są na jakiekolwiek "zmiany"
Proszę o jakiekolwiek informacje, może być na priv.
Dzięki!!!
Stary 2007-03-05, 13:46   #7241
martuko
Wtajemniczenie

jagnabe, z nieba mi spadasz
masz dja? Może mogłabyś mi podać namiary, ewentualnie na jakihcś innych których brałas oopod uwage po wstepnych przesluchaniach ?
Mam dokładnie takie samo podejście jak Ty - żadnych podtekstów, zwłaszcza że mamy głównie małżeństwa wśród gośći i starsze osoby tez, a świadkami będa prawdopodobnie osoby tez juz będące małżonkami. Szukam takiego Dja który byłby w stanie to ogarnąć.
Ślub chcemy wziąć 28 lipca - na ten dzień zaklepaliśmy wstępnie salę - w hotelu Focus i bedziemy próbowali reszte jakoś dopasowac
Już nie pamiętam która z Was ma sale w Relaxie, moge poprosić o pare informacji? Tam mieli wolne terminy ale słyszałam,że tam sa dwie sale i jakoś tak nie bardzo dwa wesela obok siebie. Ale mamy jeszcze kilka dni żeby się zastanowić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-05, 14:23   #7242
bandola18
Zadomowienie

Na małe wesele do 80 osób polecam Karczmę Rzym, tam będziemy mieli swoje wesele, przed Zajazdem Gościnnym w Konopnicy
Stary 2007-03-05, 14:24   #7243
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
masz dja? Może mogłabyś mi podać namiary, ewentualnie na jakichś innych których brałaś pod uwagę po wstępnych przesłuchaniach
Witaj!
Rzeczywiście, przesłuchania były i powiem Ci, że naprawdę trudno było mi znaleźć jakiegoś fajnego dj'a. Szukałam oczywiście w Internecie, ale polecam także Anonse, gdzie jest sporo fajnych ogłoszeń.
Po długich poszukiwaniach zdecydowaliśmy się na Janusza http://www.djjano.pl/
Polecam gorąco, ale nie wiem, czy ma jeszcze wolne terminy na ten rok
Pozdrawiam! I życzę owocnych poszukiwań!
Stary 2007-03-05, 14:27   #7244
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagnabe Pokaż wiadomość
Nasz pierwszy taniec to najprawdopodobniej cha-cha do piosenki "I love you babe" ze ścieżki dźwiękowej do Tańca z Gwiazdami Uczymy sie tego w szkole tańca, ale układ jest jeszcze mało rozbudowany Pewnie weźmiemy jeszcze lekcje indywidualne, żeby go dopracować

Jeśli chodzi o zabawy weselne, to my jesteśmy ZA. Nie lubimy jednak zabaw z podtekstami erotycznymi, zwykle o tej porze bywają żenujące. Nasz dj oferuje fajne zabawy, podczas których bawi się wiele osób i naprawdę goście się integrują Ja myślałam także o zorganizowaniu takiego małego quizu na znajomość Młodych. Pytania byłyby typu: "Jak długo młodzi się znają?" "Kiedy się zaręczyli?" itp. Widziałam coś takiego w tv (TVN Style ) i bardzo mi się spodobało
HO, ho Jagnabe jestem pod wrażeniem, cza-cza na pierwszy taniec, widzę że przygotowujecie się do tematu profesjonalnie. My chyba weżmiemy walca wiedeńskiego do "Unchained Melody", wcześniej myśleliśmy o walcu angielskim do innej melodii ale czuję,że pomylą nam się kroki ze stresu
Stary 2007-03-05, 14:38   #7245
piotr25
Raczkowanie

Hej hej. Dawno mnie nie było ale już jestem w sobote się ,,zmagałem,, z garniturami i jednak wybiorę tą klasyczną długość. Mimo tego że nie jestem niski to jednak nie widze sie w tej długości i moja narzeczona też mnie nie widzi . Ponadto porównywaliśmy kolorami i jednak ciemny brąz przegrywa z kolorami stalowymi, ciemnymi z lekkimi paskami. Na mieście garniaki zaczynają się od 450zł natomiast na targu od 270-300zł jakościowo wielkiej różnicy nie zauważyłem a jak Wam sie wydaje? Ponadto piszecie tu o cieście, macie jakieś namiary na ciasto z lublina, na ok.120 osób z tortem, jakby co to poratujcie, mamy swoje typy ale spróbować można. Więc? Czekam może odpiszecie rodzynkowi
piotr25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 14:43   #7246
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Cytat:
Napisane przez piotr25 Pokaż wiadomość
Ponadto piszecie tu o cieście, macie jakieś namiary na ciasto z lublina, na ok.120 osób z tortem, jakby co to poratujcie, mamy swoje typy ale spróbować można. Więc? Czekam może odpiszecie rodzynkowi
Przyłączam się do "ciastowej" prośby rodzynka
Stary 2007-03-05, 14:46   #7247
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Cytat:
Napisane przez bandola18 Pokaż wiadomość
HO, ho Jagnabe jestem pod wrażeniem, cza-cza na pierwszy taniec, widzę że przygotowujecie się do tematu profesjonalnie.
Hihi Ambitni jesteśmy Mam nadzieję tylko, że nie za bardzo.
Już sobie wyobrażam jak sie plączemy i depczemy moją cudną kieckę
Ja doświadczenie z tańcem i publicznymi występami mam, gorzej z moim Robaczkiem, ale da radę!
Pozdrawiam!
Stary 2007-03-05, 14:55   #7248
martuko
Wtajemniczenie

ooo, dużo nas tu "lubelskie panny młode i pan młody" sa chyba najlepiej zorganizowanym wątkiemzaraz Wam wkleję to co sciągnęłam z wątku na temat ciast wczoraj.może to sprzed roku inforkmacje więc lepiej sprawdzić
jagnabe, polegam na Twojej opinii i tam zadzwonimy. na razie idziemy się dowiedziec o termin w kościele.
a w tej karczmie rzym to jakie sa ceny?? brzmi dość złowieszczo ta nazwa
Stary 2007-03-05, 15:02   #7249
martuko
Wtajemniczenie

to cytat z którejs ubiegłorocznej panny młodej:
"Ja miałam ciasta i tort z cukierni BEZA w Marysinie. Ciasto dobre, wszystkie rodzaje po 12zł/kg tort chyba 25zł/kg. Tort dobry, śmietanowy, delikatnie ozdobiony bita śmietaną i kandyzowanymi owocami. Dostawa gratis dzien przed weselem do lokalu.
My zamawialiśmy ciasta w cukierni Staropolskiej - to mało znana cukiernia na ulicy Sterna (boczna Kunickiego). Nie ogłaszają się i nie mają pięknego lokalu, bo jak wyjaśnił nam pan nie rozdrabniają się na sprzedaż ciast po kawałeczku, tylko sprzedają do sklepów na terenie Lublina. Najlepiej umówić się na sobotę, bo wtedy można popróbować ciast. Dowóz gratis w dzień wesela. Poza tym można sobie wybrać kształt tortu oglądając zdjęcia z ich wypiekami. Płaciliśmy chyba 14zł/kg, ale już sama nie jestem pewna. A co do tortu to do tej pory goście nam mówią, że takiego dobrego to jeszcze nie jedli - był bitośmietanowy z brzoskiwniami przekładany dwoma biszkoptami jasnymi i jednym ciemnym. Bardzo spodobał nam się też stojak, jaki nam dali pod tort. Z tymi stojakami to jest tak, że wypożyczają je na czas wesela, a potem sami go sobie odbierają. Jeśli chodzi o ciasta to wybrałyśmy z mamami po próbowaniu czekoladowe, snickersa, ananasowe, sernik, z czerwoną galaretką (nie pamiętam jak się nazywało) i jeszcze jakieś jedno. Polecam.
CUKIERNIA STAROPOLSKA
Tomasz Machoń
ul. A. Sterna 15
Lublin
tel.kom. 0607-312-852
tel. (081) 745-39-34
lub (081) 744- 49-02"
jeszcze coś było o tym później w wątku, na bank, trzeba przeszukać z hasłem "ciasto".
Ja się tez chyba zdecyduje na ciasto z cukierni bo w lokalu ceny sobie dużo wyższe licza.
a, mam jeszcze prośbe do panien młdych zwłaszcza tych mniejszych Zastanawiam sie nad opcją odkupienia sukienki tak że prosiłabym na priv jesli ktoś ma jakąś propozycję

aaa, Yoolia mi się wydawało że wyczytałam że miałas jakies mp3 na ta pierwsza piosenkę Szczegółnie mi się spodobała ta Sławka Uniatowskiego (?) ale nie wiem skąd ja wziąć inne tez chętnie przygarnę
on.na @ gazeta.pl (bez spacji of course)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-05, 15:57   #7250
mila25
Raczkowanie

Martuko kiedy masz slub?
Stary 2007-03-05, 16:31   #7251
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Rozstaję się z Wami Moje Drogie na 1,5 tygodnia. Jadę do domku Będę miała mnóstwo do nadrobienia jak przyjadę Pozdrawiam serdecznie.
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 17:24   #7252
*kasieńka*
Zadomowienie

moim typem na pierwszy taniec jest właśnie "Kocham Cię" Sławka Uniatowskiego, Kiljański i Kajah albo Rubik "Psalm Dla Ciebie".
*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 17:53   #7253
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

A moje typy to zdecydowanie
Farba "Chcę tu zostać"
Kindla "Z kimś takim jak ty"
TGD "W cieniu twoich rąk"
z naciskiem na te 2 pierwsze. Kindla bardzo mi się podoba ... może nawet najbardziej

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 17:55   #7254
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez piotr25 Pokaż wiadomość
Hej hej. Dawno mnie nie było ale już jestem w sobote się ,,zmagałem,, z garniturami i jednak wybiorę tą klasyczną długość. Mimo tego że nie jestem niski to jednak nie widze sie w tej długości i moja narzeczona też mnie nie widzi . Ponadto porównywaliśmy kolorami i jednak ciemny brąz przegrywa z kolorami stalowymi, ciemnymi z lekkimi paskami. Na mieście garniaki zaczynają się od 450zł natomiast na targu od 270-300zł jakościowo wielkiej różnicy nie zauważyłem a jak Wam sie wydaje? Ponadto piszecie tu o cieście, macie jakieś namiary na ciasto z lublina, na ok.120 osób z tortem, jakby co to poratujcie, mamy swoje typy ale spróbować można. Więc? Czekam może odpiszecie rodzynkowi
Te garnitury "targowe" wcale nie są gorsze od tych sklepowych. Czesto to ta sama firma, tylko wiadomo na targu nie dodaje się tyle marży i dlatego są tansze

Cytat:
Napisane przez jagnabe Pokaż wiadomość
Przyłączam się do "ciastowej" prośby rodzynka
Sukiernia BEZA w Marysinie, a to mój wpis

Cytat:
to cytat z którejs ubiegłorocznej panny młodej:
"Ja miałam ciasta i tort z cukierni BEZA w Marysinie. Ciasto dobre, wszystkie rodzaje po 12zł/kg tort chyba 25zł/kg. Tort dobry, śmietanowy, delikatnie ozdobiony bita śmietaną i kandyzowanymi owocami. Dostawa gratis dzien przed weselem do lokalu.

aaa, Yoolia mi się wydawało że wyczytałam że miałas jakies mp3 na ta pierwsza piosenkę Szczegółnie mi się spodobała ta Sławka Uniatowskiego (?) ale nie wiem skąd ja wziąć inne tez chętnie przygarnę
on.na @ gazeta.pl (bez spacji of course)
Dostępna dla wszystkich wersja na stronie Sławka Uniatowskiego:
http://www.slawekuniatowski.pl/__pli...fx/TUTAJ_a.htm

resztę (jak znajde) wyslę na maila

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
moim typem na pierwszy taniec jest właśnie "Kocham Cię" Sławka Uniatowskiego, Kiljański i Kajah albo Rubik "Psalm Dla Ciebie".
mamy podobny gust
Stary 2007-03-05, 18:13   #7255
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Ależ miałam do nadrobienia tak to jest jak komputer siądzie i nie chce wstać, dobrze, że mam sprytnego TŻa Zamąciłyście mi z p. Zomerem, napisałam maila z pytaniem kto będzie u nas robił i że chcielibyśmy żeby to był on lub jego żona. Mamy wersję full. Najpierw miała być ta mniejsza, ale chcieliśmy koniecznie plener nocny, a to dodatkowe koszty, więc na targach tak spontanicznie powiedzieliśmy, że największa, ciekawe czy moi rodzice i TŻ będą tak spontanicznie płacić
Ciasta mają mi piec ciotki. Jakoś tak się przyjęło w mojej rodzinie, że w razie jakiejś imprezy, to każda ciotka ze dwa ciasta i z głowy. Nie wiem jak to będzie z moim weselem, ale zazwyczaj, to się sprawdzało, bo każda chciała, żeby jej było najlepsze
Co to ja jeszcze chciałam.... A właśnie! Jeśli by ktoś miał Niebieską piosenkę i ten marsz weselny krawczyka to ja bym poprosiła ( beateczka@op.pl ) Teraz sobie pomyślałam, że on w sumie oststnio ciekawe rzeczy śpiewa, np. Bo jesteś Ty albo te dwie nowe, co ciągle w radio puszczają... My najpierw myśleliśmy o książkowym przykładzie "Moje jedyne marzenie", ale my to ciągle coś postanawiamy tylko po to żeby za tydzień zmienić Mi osobiście się podoba "Oblubieniec" Z pierwszego oratorium Rubika "Świętokrzyska Golgota" (na tych płytkach jest kupę piosenek o weselu albo "Miłość to wierność wyborowi" z "Tu es petrus", ale już sobie wyobrażam jak to wykonuje banda grajków weselnych Jeśli by któraś chciała coś z oratoriów to pisać, najlepiej na maila.
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 18:13   #7256
sija
Zadomowienie

Cytat:
masz dja? Może mogłabyś mi podać namiary, ewentualnie na jakihcś innych których brałas oopod uwage po wstepnych przesluchaniach ?
Mam dokładnie takie samo podejście jak Ty - żadnych podtekstów, zwłaszcza że mamy głównie małżeństwa wśród gośći i starsze osoby tez, a świadkami będa prawdopodobnie osoby tez juz będące małżonkami. Szukam takiego Dja który byłby w stanie to ogarnąć.
Ślub chcemy wziąć 28 lipca - na ten dzień zaklepaliśmy wstępnie salę - w hotelu Focus i bedziemy próbowali reszte jakoś dopasowac
Już nie pamiętam która z Was ma sale w Relaxie, moge poprosić o pare informacji? Tam mieli wolne terminy ale słyszałam,że tam sa dwie sale i jakoś tak nie bardzo dwa wesela obok siebie. Ale mamy jeszcze kilka dni żeby się zastanowić.
To ja mam wesele w Relaxie Wiesz z tymi salami to jest tak: obie są do Waszej dyspozycji, możecie w jednej mieś stoły a w drugiej tańce lub w jednej stoły, tańce na oszklonym tarasie (dość duży) a w drugiej sali (tak my będziemy mieć) zamknięte różne zapasy i wstawiona lodówka na alkohol bardzo wygodne rozwiązanie. A co do DJ to będzie i u mnie grał - DJ Delegat ze Świdnika - on również prowadzi zabawy oczepinowe.
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 18:32   #7257
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

moja koleżanka brała ciasto od jakiegoś cukiernika z Jastkowa, on piecze ciasta do kawiarni Rosenthala w Lublinie i jeszcze gdzieś, byłam na weselu i ciasto oraz tort jadłam - bardzo dobre... a zwłaszcza pyszne były takie maluśkie babeczki wypełnione jakąś czekoladową masa i miały wisienkę w środku, albo coś takiego... mówię wam, bardzo smaczne i rewelacyjnie wygodne

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 18:45   #7258
anulcia111
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
To ja mam wesele w Relaxie Wiesz z tymi salami to jest tak: obie są do Waszej dyspozycji, możecie w jednej mieś stoły a w drugiej tańce lub w jednej stoły, tańce na oszklonym tarasie (dość duży) a w drugiej sali (tak my będziemy mieć) zamknięte różne zapasy i wstawiona lodówka na alkohol bardzo wygodne rozwiązanie. A co do DJ to będzie i u mnie grał - DJ Delegat ze Świdnika - on również prowadzi zabawy oczepinowe.
Sija a o którym Relaxie Ty mówisz , bo ja też się interesowłam tym Relaxem na Mełgiewskiej(hotel Relax), ale z tego co mi powiedzieli to tak jest jak pisze martuko że tam jest duża sala klimatyzowana taka w zieleni i druga mniejsza sala restauracyjna. W obu jednocześnie moga sie odbywac wesela, co może doprowadzić do faktu, że w pewnym momencie u Was na weselu przy stołach pojawiaja sie obcy ludzie. Oprócz tego jest jakies tam pomieszczenie które niby słuzy za szatnię, do którego trzeba sobie samemu skombinowac szatniarza, także po takich informacjach zrezygnowałam z Relaxu. Może nie o tym samym Relaxie mówimy.
anulcia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 18:51   #7259
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Co to ja jeszcze chciałam.... A właśnie! Jeśli by ktoś miał Niebieską piosenkę i ten marsz weselny krawczyka to ja bym poprosiła ( beateczka@op.pl ) Teraz sobie pomyślałam, że on w sumie oststnio ciekawe rzeczy śpiewa, np. Bo jesteś Ty albo te dwie nowe, co ciągle w radio puszczają...
Jesli chodzi o ten marsz weselny tzn tak naprawde naywa sie preludium weselne to jest już dosyc stara piosenka ale mimo to chyba na nią jednak sie zdecydujemy, poszukam jej bo gdzieś mam na komputerze i wtedy Ci wyśle
a oto tekst
weselne preludium
Krzysztof Krawczyk

Marsz weselny Mendelssohna
powroci echem nam,
kiedy podazymy szlakiem
naszych wspolnych spraw.
Nasze drogi sie spotkaly,
by stworzyc jeden trakt,
teraz wiedzie nas w nieznany
jeszcze dotad swiat.

Gdy dzien zbudzi noc,
gdy codziennosc zajrzy nam za prog,
do tych chwil nieraz powrocimy,
jak do pieknych snow.
Czy szczesliwym jest finalem,
ze razem ty i ja?
To zaledwie jest preludium
do dlugiego dnia.

Blask obraczek, jak twe oczy,
jak slonce, skoro swit,
jak pochodnia posrod nocy,
w oku szczescia blysk.
Gdy dzien zbudzi noc,
gdy codziennosc zajrzy nam za prog.
Do tych chwil nieraz powrocimy,
jak do pieknych snow.

Marsz weselny Mendelssohna
przypomni wtedy, ze
gdzies za nami kawal drogi...
Stary 2007-03-05, 19:12   #7260
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

ja też bym prosiła o "weselne preludium" krawczyka ashanti13@wp.pl
szczęśliwa_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości