|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki
![]() ![]()
#362 |
Przyczajenie
|
Kurde no wchodzę tu co 5 minut sprawdzić dobre nowiny i sie doczekać nie umiem na wieści.. Czekam i trzymam kciuki cały czaas
![]() P.S czy to już wizażomania czy jeszcze nie ? ;-)
#363 |
Zadomowienie
|
ja sobie tłumaczę, że normalne, ale też zaglądam co chwilę
![]() w pracy z nudów, a w domu chyba z przyzwyczajenia ![]() _____________________ przyszły wyniki. niestety to nie ciąża ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-01-08 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Rozeznanie
|
buuuuu przykro mi patrycja ale przynajmniej wiesz na czym stoisz
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
no właśnie najgorsze, że teraz wiem jeszcze mniej. ehh bo niby dlaczego i skąd spóźnienie?
![]()
#366 |
Wtajemniczenie
|
No patrycjja i jak wiesz już coś???? Chociaż Ty nas nie trzymaj w niecierpliwości
![]() Ja jestem dzisiaj padnięta, głowa mi cały dzień pęka, nie wiem czy to ta pogoda czy co, pograłam trochę ze znajomymi, wymęczyłam się, aż by się chciało jutro wolne w pracy a tu niestety się nie da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poniżej 10 brak ciąży . ![]()
![]() |
#368 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() głowa do góry, wiem jakie to rozczarowanie, ale z takim nastawieniem nie będzie łatwiej, trzeba się ogarnąć i cieszyć staraniami i czekać kolejny raz na II kreseczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
patrycjja
![]() Dziewczyny u mnie pada śnieg :0 Uwielbiam siedzieć okryta kocem pić herbatkę z cytryną i patrzeć przez okno ![]() Mam do Was pytanie. Czy wierzycie w jakieś wspomagacze?? Wczoraj czytałam dużo pozytywnych opinii na temat Castagnus i MASTODYNON (pomocny w jajeczkowaniu). Dużo dziewczyn pisze, że te środki pomogły im zajść w ciążę. Jak zapatrujecie się na ten temat?, a może któraś z Was brała coś takiego? |
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() śniegu zazdroszczę, u mnie typowa jesienna pogoda- deszcz, szaruga i mróz . a wspomagacze ? czy ja wiem. wydaje mi się, że jak komuś ma się udać to i tak się uda. no i ważne jest też podejście - nic na silę, a jak się takie wspomagacze bierze to się człowiek automatyczne nakręca. Ale na NIE nie jestem , bo nie korzystałam. może faktycznie coś w tym jest
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
U mnie wszystko w normie , jedynie cholesterol na gornej granicy
![]()
#375 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam nadziej, że mnie nie udusicie, że nie dalam wczoraj znać..
No cóż @ nie mam dalej, test I kreska ;/ bóli żadnych nie mam, tyle co mam wrażenie że się posikam cały czas i co chwilę latam do toalety, mimo że nic nie leci ![]() nie wchodziłam wczoraj na Wizaż, bo mój mąż zaplanował wypad za miasto, żebym się aż tak nie smuciła z powodu tego testu.. ( chociaż on stwierdził, że napewno był test uszkodzony i za niedługo będzie kochał nas obie ![]() ![]() a co do testów to spotkaliśmy jeszcze znajomych którzy wracali od gin.. dziewczynie na 3 testy 2 wyszły pozytywnie.. ale niestety okazało się ze nie jest w ciąży i coś z testem nie gra.. no i jej partner ( nie są małżeństwem) chciał sprawdzić, czemu wyszły pozytywne i kupił 13 testów i ... zrobil je na sobie ![]() ![]() ![]() ale się rozpisałam ![]()
![]() |
#376 |
Wtajemniczenie
|
no to super że masz dobre wyniki
![]() ![]() Ja dzisiaj wstałam z wielkim bólem głowy, jakaś zmęczona, chyba mnie grypa próbuje dopaść, gardło boli, kaszel już też zawitał, czuję się dzisiaj okropnie ;( Coś nas Ryba91 trzyma z niepewności, mogłaby się pojawić jakaś wiadomość o II kreskach na wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://facet.wp.pl/kat,70996,wid,115...l?ticaid=1fda3
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-01-09 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie też się zaczytywałóam ostatnio o tym canst... coś tam ![]() ma dobre opinie, anwet bym się skusiła, ale ide do lekarza w poniedziałek i zobaczymy co mi powie, może kiedyś zastosuje on właśnie dział m in, na plamienia które mnie nekaja! ale przeraziło mnie to że dziewczyna napisała że na początku jej rozregulował cały cykl, inna znowu że przez pierwszy cykl brania nie miała owu. a dla mnie każdy cykl jest ważny ![]() ![]() ![]() ale suplement naprawdę inteesujący jak dla mnie, ja biorę właśnie wiesiołek na poprawę śluzu ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
trzymamy kciuki za Ciebie, może jeszcze jest za wcześnie i test nie chce wyjśc... ile dni Ci się spoóźnia, chyba już sporo co? patrycjja - szkoda ![]() U nas wczoraj był ksiądz po kolędzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to musimy nie zawieśc księdza, albo chociaż brzuszek za rok pokazac ![]()
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
powinnam dostać 4.01 a nawet 3.01 ( dostaję w nocy najczęściej i nie wiem nigdy jak liczyć czy jeszcze 3 czy juz 4 ;P) no ale licze zawsze ten jeden dzien później czyi 4.01.. jest 9 więc 5 dni dopiero albo już.. teraz tak sobie myślę, że może mam jakąś blokadę, bo coraz to częściej myślę " czy damy rade się utrzymać" a kupując dzisiaj bułki za 85 groszy sztuka, Pani poinformowała mnie że pod koniec miesiąca beda po 0,95-1,05 pln i może to sprawia że jest mi ciężko zajść bo za dużo rozmyślam i martwię się, że nie damy rady finansowo.. chociaż obecni nie ma tragedi to rosnące ceny a stala płaca mnie dobijają.. nie wiem czy mnie zrozumiałyście ale nie mogę się od jakichś 3 dni skupić...
#380 |
Zakorzenienie
|
a mi sie wydaje ze to ciaza i tego Ci zycze :d
dzis przejrzalam te wyniki i mam jeszcze nie dobor witaminy D , musze cos zaczac lykac .. dziewczyny czy ktoras z Was miala robione badania pod katem progesteronu ?
#381 |
Zakorzenienie
|
W dzisiejszych czasach 80% młodych małżeństw boryka się z tym problemem
![]() Każdy chciał by mieć więcej bo w miarę jedzenia apetyt rośnie. Dziecko to studnia bez dna i nie ma się co oszukiwać, że będzie ławo, ale nie ma też się co nastawiać od razu, że nie da się rady. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Ja miałam badanie progesteronu i mam w normie, a czemu pytasz?? |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie nie tym razem, to następnym ![]() w poniedziałek mam wizytę u gin. zobaczymy. może to wszystko zaczyna się naprawdę w głowie? narazie pozostaje mi więc trzymać kciuki i kibicować kolejnym testującym ![]()
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe, która pierwsza przerwie tą złą pass na forum !
Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki i za siebie też, żeby w tym roku zobaczyć te dwie kreski. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Chce zrobic takie badania , ale nie mialam jeszcze @ po # , wiec nie wiem czy to dobry moment ? Nie wiem jak dlugie sa moje cykle , ani kiedy przyjdzie @ ? Progesteron bada sie chyba w konkretej fazie cyklu ?
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy trzeba robić w konkretnym dniu, więc nie pomogę. Najlepiej zapytaj gin. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I dlatego właśnie pierwszy miesiąc po ślubie stwierdziliśmy że poczekamy z maleństwem bo nie damy sobie rady. ale pomyśleliśmy sobie że zanim ja w tych czasach znajdę prace, a jeżeli nawet znajdę to nie wypada od razu zachodzić w ciążę! zaczęliśmy się starać i jak teraz się okazuje że nam nie wychodzi to jest mi smutno bo nie dośc że siedzę w domu, zero dochodu to nawet dzidziusia nam nie chcą dać ![]() ![]() ![]() marzyłam żeby zajśc w tym cykluto wtedy malusze urodziłby się gdzieś w okolicach naszej 1 rocznicy a to byłby najwspanialszy prezent ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
ryba z tego artykułu wynika że my kobiety musimy się postarać żeby naszemu mężczyźnie było jak w niebie ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() zawsze będę pewniejsza, da mi coś na te plamienia może u mnie w tym tkwi problem...
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
a powiedzcie mi jeszcze , czy jak bylam kiedys szczepiona na rozyczke ( z 10 lat temu ? ) to moge byc spokojna ? Czy to nie gwarantuje mi ze mnie nie dopadnie np w ciazy ?
#388 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, to i ja się dołączę
![]() wiek: 33 (pewnie najstarsza ![]() ostatnia miesiączka - w trakcie, czyli raz już zobaczyłam jedną krechę W przyszłym tygodniu mam kontrolną wizytę u gin, a póki co skwapliwie łykam kwas foliowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#390 |
Zadomowienie
|
dziewczyny- tak naprawdę nigdy nie jest odpowiedni czas na dziecko. zawsze coś trzeba, zawsze brakuje, zawsze mogłoby być lepiej. ale ja wychodzę z założenia (mimo młodego wieku), że dziecko to nie koniec świata. zawsze ktoś pomoże.
![]() poza tym mój instynkt macierzyński jest już tak rozwinięty, że nawet nie myślę o kwestiach finansowych (chociaż oboje nie zarabiamy kokosów) ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.