|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
W klubiku wrzuciłam dłuższy wpis, kto chce niech poczyta.
Buziak. Najtrudniej jest schudnąć te 3-5 kg :/ trzymam kciuki za Was. Ja chcę zacząć się jogować, bo kręgosłup mnie boli nie do wytrzymania. Miłego dnia.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#2282 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
witam po powrocie z mroźnych Chin (jejku jak było zimno!). Nie odzywałam się, bo fora internetowe są w Kraju Środka zablokowane (tak samo jak fb, yt, blogspot...). 2012 nie był najlepszym rokiem w moim życiu, ale jakoś pchałam ten wózek do przodu. O północy, zaraz jak tylko rozpoczął się rok 2013, obiecałam sobie, że zrobię wszystko, żeby ten rok był inny. Kilka godzin później otrzymałam telefon, że zmarła moja Mama... |
|
|
|
#2283 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
leze chora i nie mam zupelnie silyy...Grey tak mi przykro. nie wiem co moge wiecej powiedziec, wiec mocno przytulam :przytu l:
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Grey tak bardzo mi przykro, współczuję Ci z powodu straty.... ----------------------------------------------------------------------- Ten rok zaczął się strasznie, wczoraj dowiedziałam się o śmierci osoby, z którą jeszcze nie tak dawno pracowałam (1,5 roku od diagnozy...), dziś rano o tym, że tata mojej przyjaciółki jest w ciężkim stanie w szpitalu... Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2013-01-08 o 13:31 |
|
|
|
|
#2285 |
|
Rozeznanie
|
Grey- strasznie mi przykro.
Przytulam...
|
|
|
|
#2286 |
|
Lux Mundi
|
Grey... trzymaj się Kochana... Mocno przytulam...
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Grey - zobaczyłam Twój wpis, że wróciłaś z Chin i się ucieszyłam, chciałam, żebyś napisała jak wrażenia...a tu pod spodem taka wiadomość
Bardzo mi przykro Trzymaj się
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
Grey trzymaj sie przezyłam to jakis czas temu i doskonale Cie rozumiem
nic wiecej nie napisze bo nie umiem.Cindy chciałam kupić dla Adusia sok lub syrop z bzu czarnego wchodze do sklepu zielarskiego i co widze na butelce?pierwszy składnik cukier i subs.konserwujaca i kwas cytrynowy,szlak mnie trafił Czy masz jakies zdanie na temat oleju lnianego budwigowego?dostałam w tym sklepie taka broszurke opisujaca jego działanie,chodiz mi o podawanie go Adikowi zamiast tranu kupiłam te http://www.apteka7na7.pl/laboratoriu...30_g/1866.html masc bo nie było tej o której mówiłas....swoja droga to ja zapłaciłam 3,99 niezła przebitka ![]() ze smutnych wieści w lodzi w Matce Polce leży maluszek 10 miesiecy nie wiadomo czy przeżyje,ma h1n1 mówili dzis na tvn 24 serce mi się kroi
„…to żaden powód nic nie robić tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego…” Edytowane przez Dilayla Czas edycji: 2013-01-08 o 18:09 |
|
|
|
#2289 | |||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
. Wychodzę z założenia, że lepiej zapobiegać niż leczyć . Poza tym jak widzę jak wyglądają koleżanki w moim wieku, a nawet młodsze - myślę, że warto jest inwestować chociażby w witaminkę A ![]() Cytat:
Mało słońca, zmiany ciśnienia, wiosna zamiast zimy - nic w tym dziwnego, że organizm nie nadąża i nie może się przystosować. Cytat:
Pisałam już chyba wcześniej o oleju lnianym. Niekoniecznie musi mieć napis 'do diety dr Bidwig', zazwyczaj wiąże się to tylko i wyłącznie z wyższą ceną. Jeśli jednak chcesz taki, to polecam ten ==> http://sklep.iwnirz.pl/go/_info/?user_id=430&lang=pl. Dobre są również oleje [ nie tylko lniany] również z tej firmy ==> http://www.vitacorn.com.pl/produkty.html Nie polecam z kolei produktów OLEOFARMU. Maść którą kupiłaś teoretycznie jest ok w praktyce jednak 1500, a 400 j.m/g to jednak ogromna różnica .
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Grey.... gdybyś chciała się wygadać to pisz śmiało. Nie wiem co powiedzieć
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
grey_cat ........ brak mi słów... współczuję... jak się trzymasz?
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-01-08 o 20:12 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2292 |
|
Raczkowanie
|
grey_cat, nie umiem właściwie nic napisać, bo przy śmierci Bliskiej Osoby żadne słowa nie są pociechą. Współczuję i przytulam...
Nie piszę co u mnie, bo jednak nagle moje problemiki wydały się tak absurdalne, że przez szacunek dla grey_cat w ogóle o nich nie warto wspominać. |
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moje wlosy raczej maja bardzo niska porowatnosc. proste jak druty, nigdy sie nie pusza, schna bardzo dlugo, nawet suszarka je ciezko wysusyc. Nie wiem czy to na pewno dobra diagnoza... ale nic nie wskazuje ze mam porowate. Emilko, jak sobie radzisz ze swoimi watpliwosciami ? wlasnie przeczytalam. Grey_cat - bardzo mi przykro. przesylam pozytywne mysli. Nie wiem co napisac. Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2013-01-08 o 22:01 |
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś działam, robię całkiem przyjemne rzeczy, ale nie jest to poziom koncentracji i poczucia "właściwości", którego by chciała... Dzięki Nebulko. Jak Twoje noworoczne motywacje? |
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej, jaby bylo za duzo i ciezko by sie bylo zdecydowac na cokolwiek. W chwili obecnej pytanie o cokolwiek moze spotkac sie z ciezka odpowiedzia. przeczytalam pare wpisow z klubu, jestem troszke zdruzgotana co sie dzieje... mam wrazenie, ze moje klopoty sa takie nieistotne, a postanowienia smieszne i nie na miejscu... :/ ogolnie na teraz musze zwojowac troche z moja praca - nie mam pojecia co mam teraz robic. maszyna stoi, zacznie dzialac 22 stycznia. do tego czasu nie mam co robic. ponadto dwie moje walizki zostaly rozwalone podczas lotu, ponadto otwarte bez mojej obecnosci (mogli mi dorzucic narkotyki i wyladowalabym w wiezieniu i nikt by nie chcial ze mna gadac...). niestety podczas tej niewiadomego znaczenia inspekcjo-kradziezy zniknely moje leki na wrzody. poszlam tutaj do lekarza by mi wystawil ponownie, bo chce dokonczyc kuracje, a powiedzieli, ze nie, bo to jest niezgodne z ich etykieta lekarska. :/ poza tym landlord powiedzial, ze jak ceny za gaz i energie nam nie odpowiadaja, to mozemy sie wyprowadzac. Moj maz pewnie nie dostanie tej pracy, bo sa inni, liczni kandydaci... Chcialabym pisac same pozytywy, bo chcialam by ten rok byl za☠☠☠isty. Ale poki co, probuje caly czas sie nie stresowac, nie przejmowac zbytnio, bo teraz moze byc krucho. Juz moj brzuszek zlowrogo burczy... z ciekawych rzeczy, jutro bede wystepowac w filmiku na rzecz organizacji Juno - kobiety z fizyce. Jak kiedys bedzie w sieci, to pokaze swoj aktorski debiut ale ja nie wiem...co ja sie teraz wychylam jak tu tyle smutku wokol Nie wiem co poradzic, co powiedziec...ogarnac sie i walczyc o swoje, nie tracic wiary; nadziei i sily. tylko jak tego dokonac... |
|
|
|
|
#2296 |
|
Rozeznanie
|
Powiem Wam, że czytam uważnie wszystko, ale coraz trudniej mi idzie odnoszenie się do postów, a te często są bardzo ciekawe. To samo pisanie od siebie, to już dłuższy czas trwa. Może to przesilenie? Może mój umysł broni się przed dodatkowym obciążeniem?
Na razie próbuję się nie dać przeziębieniu, nie mam teraz czasu na infekcje.. |
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Nebulko, jaki niefart z tymi lekami... Zastanawiam się, czy jest jakiś sposób, żebyś odzyskała/uzyskała leki... Sprawy, o których piszesz, wcale nie wydają mi się błahe, tylko w sposób zrozumiały nurtujące... Mam nadzieję, że Wam się poukłada, mąż znajdzie pracę i odetchniecie spokojnie. Jestem bardzo ciekawa filmu!!! ![]() Cytat:
Życzę poprawy kondycji ![]() --------------------------------------------------------------------------- Przede mną dziś same obowiązki, których nie cierpię. - ogarnąć sprawy do współpracy z MD (na koniec napisać asertywnego, ale taktownego i "sympatycznego" maila - nie dać się wkręcić w to, czego nie chcę) i BK - poprawić a. z MK - uzupełnić ank.dla DS - napisać info dla JK - przejrzeć skrzynkę zaległych spraw - ustosunkować się do konf.1 (L.-KD) i 2. (dk) - sprawdzić zaległości MK - zadzwonić do magazynu i umówić odbiór materiałów - zrobić czystkę w regałach z papierami - sprawić, by po kilku miesiącach stały się użyteczne |
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
yyyy nie polecasz z jakichś konkretnych powodów,to bardzo znana firma i rozpowszechniana z tego co u siebie zauwazyłam wszys tko jest tam tak ładnie opisane ...stad moje głowne zainteresowanie tematem![]() Dzis: -młody juz w żlobku -fryzjer też juz zaliczony... czas na reszte zadan...dziś chodzi ksiadz ,ale raczej mnie nie zastanie w domu ...no chya ze tak sie uda to też byłoby ok,tylko ja już nawet nie pamietam jak taka wizyta wygląda i ze kase jakas trzeba dac ![]() ![]()
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem jak dla was...dla mnie tekst genialny i dzis go sobie własnoręcznie przepisze i powieszę w dobrze widocznym miejscu
)
|
|
#2300 | |||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
Secundo : papier wszystko przyjmie ![]() Tertio : miałam od nich sok z aloesu - alergizował [?!], a olej lniany miał gorzkawy posmak, co jest ewidentnym dowodem na to, że nawet nie stał koło tłoczonego na zimno . Znalazłam ekwiwalenty z innych firm, które są faktycznie pomocne i odradzam komu mogę tę pseudoekologiczną firmę.Cytat:
![]() Wizyta wygląda zwyczajnie modlitwa, poświęcenie domu i krótka rozmowa. Nie wiem jak jest u Ciebie - u mnie księżom trzeba wciskać na siłę kasę - w zeszłym roku jeden praktycznie uciekł . Powiedział, że Nam się bardziej przydadzą i bez żadnych fochów . A jak chcemy bardzo, to mamy zamówić Mszę za zmarłych np.Nebulko, wierzę, że wszystko się u Ciebie poukłada . Małż na pewno przebije wszystkich konkurentów, a leki załatwisz u innego lekarza - może na pogotowiu byłby jakiś bardziej ludzki? Również czekam na Twój aktorski debiut .Halimaa, dużo zdrówka U mnie Nowy Rok również nie zaczął się jakimiś spektakularnymi zmianami. Co więcej myślę, że wracam do jednego z najgorszych stanów prokrastynacji - sen po 4, pobudka o 15 Nic konstruktywnego [ z mojej perspektywy] w ostatnich dniach nie zrobiłam. Dziś postanowiłam odwrócić karmę .Wstałam po 5 godz snu - śniadanie, kawa, witaminy, na deser - wizaż . A jako, że wszystko mnie od rana wkur.wia [ jestem w trakcie @, niewyspana, koty stłukły ładny talerzyk, syf w domu, etc.etc.etc.], mam zamiar spożytkować tę negatywną energię. Plan na najbliższe godziny : * ogarnąć kuchnię [gary, kuchenka, lodówka, zioła] ZROBIONE ![]() * odkurzyć - cały dom * podłogi - cały dom * posprzątać ze stołu [zmienić obrus etc.] * zebrać suche pranie * rozpakować do końca torbę z Sylwestra ![]() * rozebrać choinkę * plan obiadowy do końca tygodnia * uprać koce * odkazić cały dom [ zrobić spray z olejkiem tymiankowym] * uprać łóżko i przenieść się do innego pokoju * uprać tapicerki w dwóch kolejnych łóżkach - napisać wiadomość do T. * przewietrzyć cały dom - maski wszelakie [ włosy, twarz, dłonie, stopy] Do dzieła! ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
. Aż przejrzałam kalendarz, żeby zobaczyć czy czasem nie ma tam tej kartki - ale musi to być z jakiegoś innego [ może z poprzedniego roku, jeśli był ].Dodam tylko, że od przedwczoraj jaram się Kebsem . Całkiem przypadkiem trafiłam na mixtape z kwietnia '12. Nie wszyscy trawią hh i rozumiem to doskonale Dla Tych, Które nie przebrną fragment poniżej :"Brak perspektyw może sprawić że uwierzysz tak że odbijesz się i polecisz. (...) ilu [ludzi] z nich ma takie możliwości jak Ty. Narzekanie kojarzę z umysłową impotencją, założone ręce - czekając na lepsze dni . Czasem żeby coś zbudować, trzeba zburzyć, (...) Szansę łatwo zmarnować, ale jak się nie ruszysz by zaryzykować możesz ją przepuścić."
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-01-09 o 18:44 |
|||
|
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Cindy za szczegółowa analize tej firmy,wzbudzajacej zaufanie ...ehh wszędzie matactwo i naciąganie
włosy tylko skróciłam,szykuje sie na zrobienie odrostu i położenie farby... płomienna iskra lub płomienna miedź Dzis zrobione: -kuchnia ogarnieta -pranie wstawione -zapisałam sie do biblioteki (kolejnej) -oddałam buty do szewca (od roku z nimi szłam) -zakupione kwadratowe talerze - jeszcze musze odkurzyc ,umyć podłogę,zanieśc kurtkę do krawcowej,wskoczyc do sklepu spozywczego i jechac po adusia ![]() Cindy tak ,tak to Pawlikowska ,bardzo ją lubię na fb był ten wpis więc postanowiłam sie z wami podzielic ![]() zapomniałam o najwazniejszym co dzis zrobiłam... wycieczka do przedszkola i rozmowa z p.dyr.juz wioem jak wygląda rekrutacja i kiedy zapisywac sie do tej placowki.....jednoczesnie weszła oawa ze sie Adik nie dostanie
„…to żaden powód nic nie robić tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego…” Edytowane przez Dilayla Czas edycji: 2013-01-09 o 14:37 |
|
|
|
#2302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nebula - fatalnie z tymi lekami
I też nie uważam, żeby Twoje problemy były niepoważne...są poważne. I mam nadzieję, że wszystko się naprostuje. Bo mimo, że problemy są, to przynajmniej rokują poprawę ![]() Di - czemu Adik miałby się nie dostać? Jakaś masakra z tymi przedszkolami teraz...kiedyś każde dziecko mogło chodzić do przedszkola - świat był jakiś normalniejszy, nie to co obecnie ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Myślę, że to chwilowe...przypuszczam, że za dużo wzięłaś sobie na głowę. Ciągle czytam jak bierzesz kolejny projekt, dodatkową pracę, sama nie wiesz czy ogarniesz to wszystko...ale w końcu jakoś dajesz radę. Tylko czy nie za wiele Cię to kosztuje?
Edytowane przez bura kocurka Czas edycji: 2013-01-09 o 14:46 |
||
|
|
|
#2303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj o roślinach przeciw przeziębieniu. http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/56,113...ziebienie.html ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Nebulka, nie wartościuj problemów - przykre rzeczy się zdarzają, nie znaczy to, ze masz się schować ze swoimi, bo nie są wazne... Już przeszłaś przez moment nie udzielania się tu... ![]() Nie powtarzaj tego. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Siemię lniane jest zalecane na takie schorzenia. Zresztą przy kaszlu też jest to wskazane.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wypozyczyłąm sobie książke Michała Tombaka Droga do zdrowia pij siemie bedziesz wielka ![]() ja pije i słyszałam ze dobrze działa na nawilzanie gardła itp...mójemu adusiowi tez daję mix z jablkiem
„…to żaden powód nic nie robić tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego…” Edytowane przez Dilayla Czas edycji: 2013-01-09 o 14:59 |
|
|
|
|
#2305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmiany pogody? Może zima, mała ilość słońca zaczyna doskwierać, trwa już tak długo? Czy wśród planów jest chwila dla Emilki? Czy nie masz czasu dla Emilki i przykro Jej, a tyle ogarniania od Niej wymagasz? I jeszcze jest cos krótkiego co mi kiedyś mocno pomagało - szczególnie gdy czytałam to pierwszy, drugi, trzeci raz. Zmieniało perspektywę. Wszystkim Wam polecam zresztą. http://matbaza.blogspot.com/2012/04/...byo-gdyby.html Myślę o zrobieniu takiego albumu "dobry czas Patri", pozbierałam już do niego niektóre dawne zdjęcia. Teraz większość jest na komputerze, spapieryzowanie ich by się przydało. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś indziej okazało się, że ksiądz jest znajomym moich znajomych, więc uprawialiśmy prywatę - w każdym razie zawsze wizyty były jakoś interesujące... ![]() Cytat:
Tylko właśnie takie rozprężenie - brak deadlinu, ciśnienia, "bata" - powoduje jakieś moje rozlazłe funkcjonowanie... Tak jakbym nie umiała tego idealnego momentu koncepcyjnie zaplanować i wykorzystać... |
||
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wstałam rano, nie kładłam się już po wyszykowaniu dziecka do przedszkola, tak się czułam, że popołudniem przysnęłam na półtorej godziny... To co z tym robimy? Mam lek - deprexolet - śpi się po nim głęboko i ... do 14, dlatego nie biorę, może skoro i tak śpię do 14, powinnam wziąć. Pogłębienie snu może sprawi, że nie będę taka śnięta za dnia? Nie wiem. Chyba ten okres świąteczno-noworoczny mnie rozwalił kompletnie. Nie czuję motywacji, żeby w ogóle za cokolwiek się wziąć. Może dziś się pokuszę o przymierzanie szmatek na moją córkę celem stworzenia stroju na bal przebierańców? Wykorzystamy gadżety z choinki i będzie śnieżynką. Wyzwaniem jest biała sukienka. Boli mnie kręgosłup na dole - od siedzenia i leżenia? - bo nic innego nie robię? Cindy, znasz jakieś specyfiki, które łagodzą nieco pms?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmiana pogody, zima itp. - na to raczej nie jestem podatna. Fizycznie i intelektualnie czuję się dobrze - nie mam spadku formy, tylko koncepcja+realizacja nie działają. Jest... Kupuję sobie różne rzeczy "bo tak", czytam dużo książek do niczego mi nieprzydatnych (dla rozrywki po prostu), w ubiegłym tyg. i w tym mam różne spotkania towarzyskie...., 3/4 dnia poświęciłam nie tak dawno na słuchanie flamenco i wymyślanie podróży (która pewnie ulegnie zmianie...)... A i tak wczoraj stwierdziłam, że dziwnie adekwatny jest do mojego stanu ten cytat: "Tylko idą i idą, i machają łapkami, wpatrując się w horyzont. Tatuś twierdzi, że oni nigdy nie dochodzą tam, gdzie chcą, i zawsze tęsknią za jakimś innym miejscem..." (TJ "Kometa nad Doliną Muminków"). |
|
|
|
|
#2309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
A propos, gdzie jesteś Tygrysie?
||
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
A, Patri, śniłaś mi się dziś.
To był bardzo wyraźny i szczegółowy sen, którego głównymi składnikami, oprócz Ciebie, była ogromna przestrzeń Twojego mieszkania, wielkie pokoje, korytarze (których zazdrościłam, porównując ze swoim malutkim mieszkaniem). Była taka scena, że wychodziłam już z Twojego mieszkania i nagle z jednego pokoju wyszło chyba ze 40 osób, których wcześniej nie było widać i słychać, jakbyś była sama w domu i byłam bardzo zdziwiona jak to możliwe, że było tu tyle osób w tym samym czasie, w którym wydawało mi się, że jesteś sama. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

leze chora i nie mam zupelnie silyy...
:przytu l:

Przytulam...

nic wiecej nie napisze bo nie umiem.
. Poza tym jak widzę jak wyglądają koleżanki w moim wieku, a nawet młodsze - myślę, że warto jest inwestować chociażby w witaminkę A
potrafię zasnąć o 20 i nie wiem czemu.
Mogą być płatki owsiane?
To lubię akurat 
yyyy nie polecasz z jakichś konkretnych powodów,to bardzo znana firma i rozpowszechniana z tego co u siebie zauwazyłam
wszys tko jest tam tak ładnie opisane ...stad moje głowne zainteresowanie tematem
. Znalazłam ekwiwalenty z innych firm, które są faktycznie pomocne i odradzam komu mogę tę pseudoekologiczną firmę.
. Małż na pewno przebije wszystkich konkurentów, a leki załatwisz u innego lekarza - może na pogotowiu byłby jakiś bardziej ludzki?