|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time!
hejka
my spaliśmy do 8 w sumie jak zawsze hehehe niunio znowu chory normalnie tak go złapało szybko, że szok w poniedziałek do południa nic a od południa paskudny kaszel i gorączka....bylismy u lekarza oczywiście jakies ☠☠☠☠☠☠☠☠ znowu w powietrzu jest mamy lipomal i inhalacje 2 razy dzienniez mukosolwanu i soli.............. kurde rano dzwoniła zapłakana sąsiadka, że w nocy karetka wzieła jej synka w wieku naszych pociech mały miał 37,5 gorączki i stracił przytomność i miał drgawki masakra a przez święta leżał w szpitalu z zapaleniem płuc i miał 39 i nic mu sie nie działo..........lekarz im powiedział, że ten wirus co panuje powoduje bardzo szybki wzrost temp i dlatego mały tak zareagował a na pocieszenie dodał że osoba dorosła nie przeżyła by tak nagłego skoku temperatury i kazała mi pilnować małego z temperaturą żebyśmy przez to nie przeszli czasem......strasznie mi jej szkoda bo tyle przeszła już z małym boziuuuuu niech ta zima sie skonczy albo to cholerstwo z powietrza wymrozi...
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
Hej
U nas z kolei pobudka już drugo dzień o 8.15 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1984 |
Wtajemniczenie
|
Basiula współczuje Wam choróbska. A ta historia z sąsiadką masakra. Oby żadnej z nas to nie spotkało!
Mamcie napiszcie w wolnej chwili jak wygląda u Was "wieczorny rytuał" tzn kąpiel, kolacja i co dalej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() basiula moze lepiej nie wychodzić na dwór? poczekać ze dwa dni aż mróz troszkę ściśnie?? dziewczyny na fb pisały kiedyś że ta goraczka z drgawkami to częściej występuje u chłopców. tak czy siak, jakby u mojej pani cos takiego się stało to pewnie padłabym na zawał ![]() domi7ks ![]() ![]() ![]() ![]() princ kąpiel, kaszka, mycie zębów i kierunek sypialnia. Kładziemy się(musi być pełen skład ja i tż, bo inaczej woła brakujący element) z nią na naszym lóżku(obstawiamy boki hehe ![]() My dzisiaj po szczepieniu. Mała waży 12 kg(po mamusi) i mierzy 78 (po tatusiu) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ee my spaliśmy do 9,15 ![]() Póżniej zakupy na targu, udane, oj udane. Michaś ma spodnie dresowe, cały dres ja koszulkę za 30 zł ![]() Teraz muszę go wybudzić i dać obiad. Spi od 12,30 zdążyłam zrobić pazurki. Obecnie jest fiolet ![]() Zje i idziemy na drugi spacer. Bajjj ![]()
![]() |
![]() |
#1987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
Princ, u mnie zazwyczaj to tak:
najpierw zjada kolację - kaszka lub chleb z czymś i chwilę później idziemy się kąpać. Myje zęby i bierze ją tata. Daje jej pić wodę z odrobiną herbatki (bo krztusi się samą wodą z butelki, wodę łyżeczką pije ładnie ![]() Ja w tym czasie kąpię starszą córką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wtedy ja ćwiczę, kąpię się, seks i oglądamy "Lostów" lub net/tv ![]() No i wersja typu "dzień świra" jak to nazywamy. Gdy Lilianka ma dzień świra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idę poćwiczyć. Ale mam lenia ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Pokszyfka, to myślalam, że moja najcieższa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej basiula, to jakaś masakra. Zdrówka Wam życzę, a sąsiadce wsółczuję z całego serducha ![]() My dzieki Bogu na razie zero chorób ![]() Princ, u Nas wygląda to tak: 19,30 kąpiel, mycie zębów, oczyszczanie noska, uszu, czesanie. Następnie idziemy do pokoju, je kasze, lulam go i odkładam do łóżeczka. Zasypia sam, tylko nie stety jak już jest starszy musimy wychodzić z pokoju i wyłączać TV bo się rozprasza ![]() Zaśnie, wchodzimy i życie toczy się dalej ![]() A co u Was znowu jakieś problemy z zasypianiem ?
![]() |
![]() |
#1990 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
Pokszyfko,
![]() ![]()
![]() |
#1992 |
Zadomowienie
|
dobry wieczor
basiulko oj starszne to co piszesz,ale maly w szpitalu mam nadzieje ze jest juz pod dobra opieka princ u nas,przez to ze mala ma 2 drzemki jeszcze kladzie sie ciut pozniej,wiec kolo 20 ja robie jej butle,tz ja przejmuje do kapieli,pozniej ja ja ubieram,kremuje itd itp,on przychodzi i daje jej mlenio,ja gasze swiatlo i wychodze,u nas raczej ona z dwoma osobami nie zasnie,jak wypije mleko myja zabki juz w pokoju po ciemnku,i do lozeczka,i wystarczy przy niej posiedziec,czasem zasypia od razu,czasem wstaje kilka razy wiec trzeba ja kalsc ale pozniej zasypia probowalam ja przestawic zeby jadla przed kapiela ale nie chce,zreszta przez te zeby ona nic nie chce jesc,oprocz obiadu,a pozniej w nocy sie budzi niestety,chociaz mleko wieczorne wypije ladnie ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- pokszywko wow ladnie wazycie ![]()
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
Wariateczka, moja Lili sama przestawiła się na 1 drzemkę już jakiś czas temu.
Pamiętam z Patrycją, że próbowałam ją przestawić i to było bez sensu ![]() ![]() Przy Lili już nic na siłę nie robię, jestem mądrzejsza. Ale wiem, że mamom się udają takie sztuczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1994 |
Zakorzenienie
|
A u nas można powiedzeć że się przyczyniłam do skrócenia Michałowi czasu spania w dzień. W sierpniu jak jeździłam na rehab to oczywiście brałam go ze sobą, akurat w drodze powrotnej wychodziła jego pora spania, więc drzemał 10 min w aucie, później jak skończyłam jeździć, był troche marudny w dzień, ale go nie kładłam i dawał radę. Przynajmniej nie zasypiał mi o22 jak to było przy 2 drzemkach, tylko ładnie o 20 i mam wieczór dla siebie
![]()
![]() |
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1996 |
Zadomowienie
|
seonko no ja tez ja na jedno probowalam przestawic,ale bez sensu na sile dziecku zmieniac,spi tyle ile potrzebuje
a nie odbija sie to jakos na wieczorze,zasypia przed 21 mi to pasuje,tz-etowi tez,my zreszta i tak zawsze dlugo siedzimy jeszcze razem heh dobra uciekam sie uczyc,spokojnych nocek
![]() |
#1997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Mnie zastanawia jak pójdziemy na szczepienie w przyszłym tygodniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
Olka ja się nie dam zważyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
![]() Pogoda i zarazem humor do ![]() Noc spoko, zero pobódek, jedzenie przed 5, ale zasneliśmy przed 6 bo coś Mimi nie mógł usnąć. Wstaliśmy o 8. TEraz się grzecznie bawi, a ja zapraszam na kawkę ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- A co Ty chcesz od siebie? Przecież zgrabna laska z Ciebie ![]() Nic się nie stresuj przed szczepieniem. Ja byłam cała w nerwach, jak bym na igłach siedziała, a Michał mnie zaskoczył. Ani nie zakwilił, później też żadnych objawów. U Was też tak będzie ![]()
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2013-01-10 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2002 |
Zakorzenienie
|
![]() Baha, mnie krew zalała, więc też humor do ![]() ![]() ![]() Lili zasnęła, jeżu to moje dziecko jest tak słodkie i kochane ![]() Dzisiaj np. chyba z 40 minut bawiłam się z nią w takie wkładanie różnych kształtów to takiej piłki z otworami. Tak pięknie umie już tam wkładać ![]() ![]() Pięknie też wkłada szczoteczki do pojemnika na szczoteczki i różne klocki. Puzzli jeszcze nie umie, a Patrycja w tym wieku już umiała ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Aha i doszłam do ważnego wniosku ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio widziałam Lisicę jak rozmawiała z tym Zientarskim po wypadku i zadała pytanie: - Czy Pan żałuje tego wypadku ? ![]() ![]() ![]() A co facet, który życie prawie stracił, ma paraliż twarzy, ledwo mówi, kolega nie żyje, osierocił żonę, dzieci co on ma powiedzieć?!?? "Nie, nie żałuję, dobrze się stało, nauczyło mnie to?!?" ![]() ![]() Jennnyyy ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2013-01-10 o 09:50 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
To do ważenia też się rozbierz :
![]() Michaś też uwielbia wkładanie różnych kształtów naswoje miejsce. Kupiłam mu to kiedyś, w zwykłym wiejskim sklepie, bawi się tym cały czas tak samo zainteresowany od dobryk kilku męcy. Mój jest na etapie ropitalania puzzli, a szkoda bo się wkręciłam jak mu ułożyłam, ale on jeszcze nie jest gotowy ![]() Ja Pieńkowskiej nadal nie lubię, może i tak ją przygotowują, ale rżnie na każdym kroku profesjonalistkę i jest sztywna. ![]() A Lisica, pojechała ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 |
Zadomowienie
|
![]() a my spalysmy do 10:20 ![]() ja nie mam tv,to nic nie ogladam ![]() seonka jesli Cie to pocieszy,ja sobie nie wyobrazam szczepienia,bo mala nic nie da sobie zrobic,bede ja tam pewnie na sile trzymac
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
Hej
A ja z DDtvn się przestawiłam na "Pytanie na sniadanie" ![]() ![]() ![]() my mamy kilka tych sortowników- ślimaczka z FP, garnuszek na klocuszek, jakas taka kostke, Michałkowi coraz ładniej to idzie! właśnie przypomnialyscie mi, że miałam wyciagnac drewniane puzzle takie cos się wkłada i elementy wszystkie poszukać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2007 |
Zakorzenienie
|
Wariateczka, ja moją zawsze siłą trzymam, od początku, jak tylko wchodziłyśmy, niemowlaczkiem była, to jakaś podenerwowana się stawała
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Domi, my nie mamy ani jednej takiej firmowej zabawki z FP ![]() ![]() ![]() bujaczek mieliśmy z FP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2008 |
Zadomowienie
|
hej.
Nasza trójka od soboty cały czas chora;/ mnie już to wykańcza Seona wyśle jak dostane nowe wzory ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2009 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
Seonko my kupowlaismy raczej, ale tez raz taka pake firmowych zabawek dostaliśmy od mojej koleżanki, która zrobila nam niespodzianke i zalicytowała na all
![]() ![]() ![]() pokszyfko ja to pytanie kierowałam do Seony, musiałabym jej starego posta poszukać, ale nie mam czasu ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.