Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 15:48   #2881
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

http://dzieci.pl/kat,1033939,title,N...puticaid=6fda8

imiona 2012

Synek

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2013-01-09 o 15:51
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 15:49   #2882
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
na niektórych zdjęciach wyglądasz jak dzieciątko

mam tylko jedno pytanko czy na pewno masz rozmiar biustu 75B ?
Dobre spotrzeżenie dziękuję, a wczoraj aktualizowałam dane a o piersiach zapomniałam skoczyło do miseczki C
Te zdjęcia, które tam mam są najlepsze ze wszystkich sesji, mam np całą serię wykonywaną dla sklepu odzieżowego pana z Katowic uwielbiałam do niego jeździć bo ma dobry gust i wybiera cudne ciuchy do swojego sklepu i za każdą sesję mogłam sobie coś zabrać do domku

A imiona mamy już wybrane, Igor albo Emilka

Edytowane przez shestiger
Czas edycji: 2013-01-09 o 15:54
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 15:53   #2883
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Ja do szkoły rodzenia się nie zapisuję bo nie będzie mi potrzebna :P
Pierwszy poród cesarka (co już powinno gwarantować następną cesarkę), do tego Crohn czyli chore jelitka co też radzi cesarkę
Więc o to jedno jestem spokojna, ból brzucha podejrzewam dużo lepszy niż ból krocza potem a i nie słuchajcie bredni że po cesarce nie można wrócić do chudego brzucha bo macie dowód na mnie (uwaga akt http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=9716972
http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=9721102
Ładne zdjęcia.

Ale jeśli chodzi o brzuszek po cc, to też dużo zależy od umiejętności chirurga. Moją szwagierkę tak zszyli, że mimo wagi 43kg przy wzrości 168 ma taki wałeczek na brzuchu i nie fajnie to wygląda. Chce poprawić to chirurgicznie, ale na razie czeka, ponieważ zamierza jeszcze rodzić.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 15:53   #2884
Myszkaaaa83
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, podczytuję Was od samego początku, niestety z powodu pracy mam bardzo mało czasu i najczęściej nadrabiam Was na weekendzie (tak się rozpędzacie że mam do przeglądnięcia po 60 stron ) Gratuluję wszystkim udanych wizyt i bijących serduszek Chciałabym do Was dołączyć ale nie miejcie mi za złe jeśli nie będę odpisywać lub się nie odzywać za często. Mam 30 lat i mieszkam z mężem w UK. Termin mam na 8 lipca. Mam pytanie do Was, szczególnie dziewczyn z UK czy szczepiły się przeciwko grypie? Wiem że jedna z Was pisała że zamierza się zaszczepić, bo ja się właśnie zastanawiam cały czas i mimo zapewnień że szczepionka jest bezpieczna (nie zawiera żywych wirusów) nie wiem czego mam obawy :/
Myszkaaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 15:56   #2885
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre spotrzeżenie dziękuję, a wczoraj aktualizowałam dane a o piersiach zapomniałam skoczyło do miseczki C
napisałam bo mi się w oczy rzuciło, mam uczulenie na 75B bo kiedyś jak chciałam sobie kupić stanik i podałam babce rozmiar jaki chce to ona stwierdziła, że ja nie mogę mieć większego jak 75B. U nas w większości uważa się, że każda kobieta ma 75B
Przed ślubem zaszłam do sklepu gdzie się dobiera bieliznę (brafitting) i babka dobrała mi rozmiar na 70D a nawet mierzyłam 70E

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

koniec na dziś pracy czas na obiadek u teściowej i gołąbki ;]

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:03   #2886
surka
Zakorzenienie

Cytat:
napisałam bo mi się w oczy rzuciło, mam uczulenie na 75B bo kiedyś jak chciałam sobie kupić stanik i podałam babce rozmiar jaki chce to ona stwierdziła, że ja nie mogę mieć większego jak 75B. U nas w większości uważa się, że każda kobieta ma 75B
Przed ślubem zaszłam do sklepu gdzie się dobiera bieliznę (brafitting) i babka dobrała mi rozmiar na 70D a nawet mierzyłam 70E
Też mi się wydaje, że koleżanka powinna mieć biustonosz z mniejszym obwodem, a co za tym idzie z większą miseczką
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:12   #2887
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszkaaaa83 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was, szczególnie dziewczyn z UK czy szczepiły się przeciwko grypie? Wiem że jedna z Was pisała że zamierza się zaszczepić, bo ja się właśnie zastanawiam cały czas i mimo zapewnień że szczepionka jest bezpieczna (nie zawiera żywych wirusów) nie wiem czego mam obawy :/
W TV ostatnio wypowiadał się lekarz, że w ciąży nie wolno się szczepić p/ko grypie, ani innym chorobom. Także może jednak zaczekaj.

A ja się lenię i myślę, że chyba mam kiepską dietę, ale naprawdę jeżeli chodzi o warzywa to najchętniej pomidory, czasem ogórki, marchewki to w zupie, czosnek w mięsie, buraczki też jako zupa. No najlepiej chleb z wędliną i pomidorem. Choć szynka już mi się przejadła mimo, że mamy taką swojską.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:18   #2888
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ładne zdjęcia.

Ale jeśli chodzi o brzuszek po cc, to też dużo zależy od umiejętności chirurga. Moją szwagierkę tak zszyli, że mimo wagi 43kg przy wzrości 168 ma taki wałeczek na brzuchu i nie fajnie to wygląda. Chce poprawić to chirurgicznie, ale na razie czeka, ponieważ zamierza jeszcze rodzić.
No mi chirurg bardzo ładnie zeszył "na uśmiech" że praktycznie nie widać śladu tylko jak się dotknie to czuć

Cytat:

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

koniec na dziś pracy czas na obiadek u teściowej i gołąbki ;]
Cytat:
Też mi się wydaje, że koleżanka powinna mieć biustonosz z mniejszym obwodem, a co za tym idzie z większą miseczką
Co do piersi to na fotach są sprzed 2 ciąży czyli malutkie, teraz bardzo się powiększyły i ich kondycja także więc jestem mega zadowolona.
I panie z pierwszymi dzidziusiami podczas i po zakończeniu karmienia piersią dbajcie o cycuszki bo ja to olałam za pierwszym razem i bardzo na tym ucierpiały :/ teraz mam zamiar o nie zadbać aby nie było powtórki z historii^^
Stary 2013-01-09, 16:22   #2889
Asiunia1230
Raczkowanie

Witam w dniu dzisiejszym
Ja wczoraj zaszalałam i położyłam się o 20:30 spać. Tak mnie znużyło do snu że szok. Coraz więcej piszecie!! Wiosną to już chyba w ogóle nie będę nadążać za Wami.
Pisałyście coś o testach ciążowych. Ja chciałam zachować, ale tż stwierdził, że nie jest nam potrzebny. W sumie może i miał racje.
Dzisiaj na obiadek zrobiłam naleśniki z serem. Tż zjadł i na 14:00 pojechał do pracy.
W ogóle powiem Wam dziewczyny, że jak nie miałam ochoty na nabiał to naszła mnie jakaś ochota na serki i jogurty. Może organizm się domaga. Wczoraj zjadłam danio waniliowe a dzisiaj kupiłam sobie dwa lekkie serki wiejskie i będę wcinać

Jej wreszcie doleciałam do końca Waszych postów! Zajęło mi to 2 godziny! Koniecznie musicie mniej pisać

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Na początku miałam niezbyt wiele tego śluzu, a teraz już mam dość obficie. I mam tak, że siedzę sobie i nagle czuję jakbym się posikała i to takie niekontrolowane jest, a to tylko ten biały wodnisty śluz.

Ja jakiś czas temu też miałam taki kujący ból mniej więcej w tym miejscu w którym opisujesz. Być może to jest kolka nerkowa. Mnie też to długo trzymało i martwiło mnie to ale przeszło jak poszłam spać i już się nie powtórzyło.
No dokładnie mam tak samo. Siedzę, a tu nagle chlap i mówię "O cholera". Tż się pyta "Co się stało?" ... "Nie, nie nic..."
Mi też już przeszło to kucie pod żebrami jak się położyłam spać

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dużo was biuściastych) mnie cieszy ze piersi urosły, bo wcześniej to malenstwa były
Moje miseczki B wreszcie się wypełniły na maksa

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
czy tez macie suche rece? mi az peka skora na zgieciach...
nigdy takiego problomu nie mialam, moglam w ogole nie uzywac kremow

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

i zajady
Ja zimą/jesienią mam zawsze suchą skórę dłoni. Muszę nosić rękawiczki, bo inaczej właśnie pękają i pieką, a to już nie jest przyjemne.
Fajny jest krem do rąk Bielenda z serii Ideal Skin, w takiej dużej butelce (500ml) z pompką, przed każdym wyjściem z domu smaruje nim dłonie. A w torebce noszę krem do rąk johnson&johnson (różowa tubka) i też jest fajny.
Ja z kolei mam ostatnio wysuszoną skórę na twarzy

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
no nie moze przekraczac 1922 zl chyba tylko juz myslalysmy tu kiedys czy to sie dzieli na matke,ojca ( jezeli maja slub) plus dziecko czy tak jak ja np ze nie mamy slubu na mnie i na dziecko?niewiesz moze?
Mi się wydaje, że jeśli małżeństwo ma dziecko to jest ono członkiem rodziny i wydatki dzielą się na trzy. A jeśli nie macie ślubu to Twoje wydatki dzielą się na dwoje (Ciebie i dziecko).

[QUOTE=Rockyyy;38539878]
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Ja bym poszła się skonsultować z lekarzem.Lepiej dmuchać na zimne.... Dziwne te chlapanie sluzem,gdzies musi byc przyczyna.A do tego rozpalone piersi????? Mykaj kochana do gina.....
Niektóre dziewczyny pisały, że mają podobne upławy. A rozpalone piersi mam może dlatego, że przygotowują się do karmienia i rosną?
Nie wiem czy porywać się i jechać do ginekologa. Najwyżej do niego zadzwonię i zapytam, bo wizyta dopiero za tydzień.

Cytat:
Te zdjęcia, które tam mam są najlepsze ze wszystkich sesji, mam np całą serię wykonywaną dla sklepu odzieżowego pana z Katowic uwielbiałam do niego jeździć bo ma dobry gust i wybiera cudne ciuchy do swojego sklepu i za każdą sesję mogłam sobie coś zabrać do domku

A imiona mamy już wybrane, Igor albo Emilka
Mojemu tż też podoba się Igor. Mi tak sobie wolałabym co z tych imion - Michał, Daniel, Łukasz
A dla dziewczynki będzie Lenka (ewentualnie Zosia, Zuzia)

Właśnie oglądałam Twoje zdjęcia i Twój biust na 75B to mi raczej nie wyglądał, ja mam B i są malutkie przy Twoich

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Dziewczyny, a jak się miało cesarkę to przy następnym porodzie tnie się w tym samym miejscu?? Jak to jest?
Ja to bym się bała cc, że lekarz mnie brzydko zszyje. A przy sn boje sie z kolei nacięcia...

Edytowane przez Asiunia1230
Czas edycji: 2013-01-09 o 16:23
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:24   #2890
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość

Mojemu tż też podoba się Igor. Mi tak sobie wolałabym co z tych imion - Michał, Daniel, Łukasz
A dla dziewczynki będzie Lenka (ewentualnie Zosia, Zuzia)

Właśnie oglądałam Twoje zdjęcia i Twój biust na 75B to mi raczej nie wyglądał, ja mam B i są malutkie przy Twoich

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Dziewczyny, a jak się miało cesarkę to przy następnym porodzie tnie się w tym samym miejscu?? Jak to jest?
Ja to bym się bała cc, że lekarz mnie brzydko zszyje. A przy sn boje sie z kolei nacięcia...
Z tego co wiem wszystkie Zuzie to straszne rozrabiaki ^^hahaha
Właśnie nie wiem jak to jest z nacięciem ale bez wachania powiem że wolę cesarkę :P
Stary 2013-01-09, 16:26   #2891
mela1234
Zakorzenienie

Nacięcia się nie bój bo jak zespół jest fajny to robią ci akurat w momencie skurczu i nic nie boli. Wszystko da się przeżyć.

Zuzie i Natalki to urwisy. Ja się nastawiam na chłopaka i skłaniam się ku Frankowi. Tak miało być poprzednim razem, ale wybraliśmy wkońcu Małgosia bo głupio żeby dziewczynka miała Franek na imię

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-01-09 o 16:27
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:27   #2892
Myszkaaaa83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
W TV ostatnio wypowiadał się lekarz, że w ciąży nie wolno się szczepić p/ko grypie, ani innym chorobom. Także może jednak zaczekaj.

A ja się lenię i myślę, że chyba mam kiepską dietę, ale naprawdę jeżeli chodzi o warzywa to najchętniej pomidory, czasem ogórki, marchewki to w zupie, czosnek w mięsie, buraczki też jako zupa. No najlepiej chleb z wędliną i pomidorem. Choć szynka już mi się przejadła mimo, że mamy taką swojską.
Dzięki za odpowiedź I tak to właśnie jest, jedni mówią szczep się inni nie i bądź tu mądry.
Myszkaaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:35   #2893
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nacięcia się nie bój bo jak zespół jest fajny to robią ci akurat w momencie skurczu i nic nie boli. Wszystko da się przeżyć.

Zuzie i Natalki to urwisy. Ja się nastawiam na chłopaka i skłaniam się ku Frankowi. Tak miało być poprzednim razem, ale wybraliśmy wkońcu Małgosia bo głupio żeby dziewczynka miała Franek na imię
Ja w 1 ciąży o płci dowiedziałam się w momencie porodu bo moja prowadząca bez łapówki płci nie widziała i stwierdziliśmy że dowiemy się jak się urodzi ale i tak całą ciąże czułam, że będzie dziewczynka i była a teraz czuję że będzie chłopczyk także zobaczymy jak tam moja intuicja
Stary 2013-01-09, 16:41   #2894
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Nacięcia można na szczeście uniknąć. Teraz nie wynonuje się go tak rutynowo jak wcześniej. Można też zgłosić lekarzowi, żeby bez potrzeby tego nie robił. A na stronie fundacji Rodzić po ludzku można nawet sprawdzić szpital, który do takiej praktyki podchodzi rutynowo. Czytałam, że dziewczyny, które nawilżały krocze. Smarowały je oliwką, uelastyczniając tym samym uniknęły nacinania, rozerwania, więc się da
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:43   #2895
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

to moze mi kupisz ze swoja znizka i wyslesz ? pokryje oczyiscie wszystkie koszty chodziaz niewiem czy wysylka nie bedzie drozsza niz wozek gdzies tu kupic no ale trudno:P hahaha a ile on u Ciebie w sklepie kosztuje? 3in1?
Zapraszam cie na strone mojego sklepu www.mamaija.pl

Cytat:
My mamy już wybrane Filipek lub Gabrysia

A ja cały czas dziś jem, bez opamiętania coś podjadam... postanowiłam wziąśc gumę do żucia bo inaczej pękłby mi chyba brzuch z przejedzenia

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:43   #2896
Asiunia1230
Raczkowanie

Zuzia jest na trzecim miejscu. Na pierwszym jest Lenka, na drugim Zosia. Także gdybym miała trzecią córkę to może i nazywałaby się Zuzia
Ja i tż chcielibyśmy synka, tylko dla niego troszkę trudniej z imieniem.

Mimo wszystko wolałabym nie być nacinana
Mam nadzieję, że pochwa wróci do swoich rozmiarów sprzed porodu i nie będę miała rozklapiochy Bo to chyba tylko mit?
Stary 2013-01-09, 16:47   #2897
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź I tak to właśnie jest, jedni mówią szczep się inni nie i bądź tu mądry.
Tez słyszałam, że w ciąży nie powinno szczepić się przeciwko grypie. Lepiej uważać na siebie, unikać kontaktu z chorymi, uodparniać organizm- miodek, cebulka, czosnek herbatka malinowa i ciepłe łóżeczko. Dwie ostatnie chyba zacznę zaraz uskuteczniać
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:48   #2898
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Nacięcia można na szczeście uniknąć. Teraz nie wynonuje się go tak rutynowo jak wcześniej. Można też zgłosić lekarzowi, żeby bez potrzeby tego nie robił. A na stronie fundacji Rodzić po ludzku można nawet sprawdzić szpital, który do takiej praktyki podchodzi rutynowo. Czytałam, że dziewczyny, które nawilżały krocze. Smarowały je oliwką, uelastyczniając tym samym uniknęły nacinania, rozerwania, więc się da
Czytałam też o masowaniu krocza od połowy ciąży...
jak tutaj - http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/N...o-uniknac.html

Myślałyście o pozycji podczas porodu? Ja bym chyba chciała w jakiejś pozycji wertykalnej. Na leżąco podobno trudniej i wolniej się rodzi..
Stary 2013-01-09, 16:51   #2899
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Niektóre dziewczyny pisały, że mają podobne upławy. A rozpalone piersi mam może dlatego, że przygotowują się do karmienia i rosną?
Nie wiem czy porywać się i jechać do ginekologa. Najwyżej do niego zadzwonię i zapytam, bo wizyta dopiero za tydzień.
Ale to nie ja pisałam A mnie zacytowało
A na dodatek ja też miewam rozpalone piersi i zwiększoną ilość śluzu i uważam to za normalny objaw

Przespałam się trochę i mi lepiej A teraz mąż szykuje nam obiadek

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-01-09 o 16:55
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:56   #2900
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeżeli chodzi o moje spostrzeżenia dot. nacinania krocza, to kobiety, które rodzą z ochroną oczywiście szybko dochodzą do siebie po porodzie, aczkolwiek mięśnie krocza są bardzo osłabione. Jeżeli nie chcecie nacięcia, to ćwiczcie od razu po porodzie mięśnie kegla, bo może to się skończyć nieciekawie, np. wypadaniem pochwy. Oczywiście nie od razu, ale po 30 latach, ale zawsze.
Ja wolałabym, żeby mnie nacieli. Trochę więcej bólu przez jakiś tydzień, ale nie oszukujmy się po nacięciu zszywanie jest jak plastyka pochwy. Czyli nie ma mowy o "rozklapiosze". Przy pierwszym porodzie jest bardzo duże ryzyko, że popękamy, a uwierzcie - kontrolowane nacięcie jest znacznie lepsze niż pęknięcie np. do odbytu.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:56   #2901
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Zapraszam cie na strone mojego sklepu www.mamaija.pl

My mamy już wybrane Filipek lub Gabrysia

A ja cały czas dziś jem, bez opamiętania coś podjadam... postanowiłam wziąśc gumę do żucia bo inaczej pękłby mi chyba brzuch z przejedzenia
fajnie,dzieki za strone.. x-landery widze ze drogie ale te navigtony tez mi sie podobaja i masz w normalnej cenie..

http://www.mamaija.pl/navington-cade...iti,d2142.html

powiesz cos o nim??

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:57   #2902
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
A na dodatek ja też miewam rozpalone piersi i zwiększoną ilość śluzu i uważam to za normalny objaw
Jak kopiowałam wpis to był jeszcze obok nick Rockyyy więc to chyba jej post
Skoro normalny objaw, to chyba nie będę się przejmować.
Stary 2013-01-09, 16:59   #2903
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość

Przybłąkał się do mnie szczeniaczek taki słodziutki, widać że był wygłodniały i bardzo wystraszony więc dałam mu jeść i już u nas zostanie jeśli nikt się po niego nie zgłosi. W co bardzo wątpię
Ojejejejeej u nas tak było z mniejszym psem Tż znalazł go na klatce schodowej,poszłam zobaczyć maluszka i jak wzięłam go na ręce a on polizał mnie po policzku (pachniał tak słodko mlekiem) to zakochałam sie i wiedziałam ze go nikomu nie oddam.Oczywiście powiedziałam tż-owi ze moze ktos sie zglosi,ze mozemy ogloszenia zrobic ale to tak dla sciemy Zresztą,Tż przejrzał mnie Zapytał tylko czy bede sie nim opiekowac bo to bedzie moj pies itp.Mój pies ,ale to on jest jego panem i władcą.Jego słucha bezgranicznie a ja jestem od zabawy,karmienia i czułości
Stary 2013-01-09, 17:01   #2904
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Jak kopiowałam wpis to był jeszcze obok nick Rockyyy więc to chyba jej post
Skoro normalny objaw, to chyba nie będę się przejmować.
tak, tak, zmienia nam się biocenoza pochwy, dlatego śluzu jest więcej. Nie powinno to niepokoić dopóki nie czujemy nieprzyjemnego zapachu, lub nic nie piecze i nie swędzi.
A piersi mogą mieć wyższą temperaturę. Tkanka gruczołowa się rozbudowuje, wszystko się rozciąga więc ma prawo być cieplejsze, bo pracuje

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:01   #2905
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeżeli chodzi o moje spostrzeżenia dot. nacinania krocza, to kobiety, które rodzą z ochroną oczywiście szybko dochodzą do siebie po porodzie, aczkolwiek mięśnie krocza są bardzo osłabione. Jeżeli nie chcecie nacięcia, to ćwiczcie od razu po porodzie mięśnie kegla, bo może to się skończyć nieciekawie, np. wypadaniem pochwy. Oczywiście nie od razu, ale po 30 latach, ale zawsze.
Ja wolałabym, żeby mnie nacieli. Trochę więcej bólu przez jakiś tydzień, ale nie oszukujmy się po nacięciu zszywanie jest jak plastyka pochwy. Czyli nie ma mowy o "rozklapiosze". Przy pierwszym porodzie jest bardzo duże ryzyko, że popękamy, a uwierzcie - kontrolowane nacięcie jest znacznie lepsze niż pęknięcie np. do odbytu.
To na pewno lepsze
Ja jak sobie siedzę to nieraz ćwiczę mięśnie kegla. Jakoś mi się tak przypomina
Stary 2013-01-09, 17:05   #2906
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
A Anulka_p zacytowała ale tez nie mój wpis a wyskoczył jako mój.Wizaż świruje?
Stary 2013-01-09, 17:10   #2907
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Albo przy cytowaniu źle kopiujemy posty z innymi nickami i takie się wyświetlają.
Stary 2013-01-09, 17:24   #2908
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie i stawiam soczki, picolo i na co tylko macie ochotę

Wg usg 11 tc i 1 dzień. Niestety nie dostałam fotki, ale najważniejsze, że ja widziałam. Naprawdę niesamowite wrażenie, jak maleństwo tam figluje. Na wcześniejszych skanach to tylko serducho podrygiwało. Już mówiłam mężowi, że ma czego żałować, że nie widział.

Ale na początku byłam bardzo zdenerwowana bo pan dr, jeździł tam i jeździł (dowcipnie) i nic mi nie mówił, a monitor tak, że ja nic nie widziałam. Więc mówię, do niego, żeby mi powiedział, co się tam dzieje bo ja zaraz zejdę Więc, on do mnie, że na tą chwilę wszystko tak jak ma być czyli dobrze i wkońcu pokazał monitor. Mogłabym patrzeć i patrzeć

Moje maleństwo ma już 4,5 cm, tożto gigant
NT 0,7mm

Ale i tak wam powiem, że jednak zmieniłam ginekologa, też wybrałam w tej samej poradni, ale wolę jednak kobietę. I wybrałąm Panią dr, która przyjmowała mnie z krwawieniem. Jakoś ciągnie mnie do niej

Ale się rozpisałam, uf

Podejrzewam, że Maleństwo piękne

Cytat:
Cześć dziewczyny, podczytuję Was od samego początku, niestety z powodu pracy mam bardzo mało czasu i najczęściej nadrabiam Was na weekendzie (tak się rozpędzacie że mam do przeglądnięcia po 60 stron ) Gratuluję wszystkim udanych wizyt i bijących serduszek Chciałabym do Was dołączyć ale nie miejcie mi za złe jeśli nie będę odpisywać lub się nie odzywać za często. Mam 30 lat i mieszkam z mężem w UK. Termin mam na 8 lipca. Mam pytanie do Was, szczególnie dziewczyn z UK czy szczepiły się przeciwko grypie? Wiem że jedna z Was pisała że zamierza się zaszczepić, bo ja się właśnie zastanawiam cały czas i mimo zapewnień że szczepionka jest bezpieczna (nie zawiera żywych wirusów) nie wiem czego mam obawy :/
Cześć
Cytat:
Koleżanka nosiła 75A, a jak jej dobrali to wyszło, że ma 65 D

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Powiem Ci w czerwcu czy ten masaż działa

Cytat:
Nie świruje Tylko jak dziewczyny cytują i post, w którym było cytowanie i przez przypadek usuną znak "]" zamykający cytowanie pierwszej osoby to działa tak, że jako autor postu wyskakuje ta osoba, której post cytował prawdziwy autor

Nie wiem czy ktoś zrozumie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:28   #2909
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Aha

Ja już po wizycie i stawiam soczki, picolo i na co tylko macie ochotę

Wg usg 11 tc i 1 dzień. Niestety nie dostałam fotki, ale najważniejsze, że ja widziałam. Naprawdę niesamowite wrażenie, jak maleństwo tam figluje. Na wcześniejszych skanach to tylko serducho podrygiwało. Już mówiłam mężowi, że ma czego żałować, że nie widział.

Ale na początku byłam bardzo zdenerwowana bo pan dr, jeździł tam i jeździł (dowcipnie) i nic mi nie mówił, a monitor tak, że ja nic nie widziałam. Więc mówię, do niego, żeby mi powiedział, co się tam dzieje bo ja zaraz zejdę Więc, on do mnie, że na tą chwilę wszystko tak jak ma być czyli dobrze i wkońcu pokazał monitor. Mogłabym patrzeć i patrzeć

Moje maleństwo ma już 4,5 cm, tożto gigant
NT 0,7mm

Ale i tak wam powiem, że jednak zmieniłam ginekologa, też wybrałam w tej samej poradni, ale wolę jednak kobietę. I wybrałąm Panią dr, która przyjmowała mnie z krwawieniem. Jakoś ciągnie mnie do niej

Ale się rozpisałam, uf
Dla mnie najgorszy jest wlasnie ten moment jak lekarz jeździ w tą i tamtą stronę i nic nie mówi......I ja nie wytrzymuje i pytam jak tam serducho I wtedy mowie mu ze jak serducho w porzadku to teraz na spokojnie moze sobie reszte badac
Moj gin jest bardzo spokojny i sympatyczny,ma do mnie super podejscie.Dobrze wie ile mnie kosztuje kazde usg....
Stary 2013-01-09, 17:37   #2910
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Surka

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Zgadzam się z wszystkim, co piszesz.
Dużo też zależy od lekarza, jak zszyje
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości