|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-01-09 o 15:51 |
|
|
|
#2882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję, a wczoraj aktualizowałam dane a o piersiach zapomniałam skoczyło do miseczki C ![]() Te zdjęcia, które tam mam są najlepsze ze wszystkich sesji, mam np całą serię wykonywaną dla sklepu odzieżowego pana z Katowic uwielbiałam do niego jeździć bo ma dobry gust i wybiera cudne ciuchy do swojego sklepu i za każdą sesję mogłam sobie coś zabrać do domku ![]() ![]() A imiona mamy już wybrane, Igor albo Emilka Edytowane przez shestiger Czas edycji: 2013-01-09 o 15:54 |
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli chodzi o brzuszek po cc, to też dużo zależy od umiejętności chirurga. Moją szwagierkę tak zszyli, że mimo wagi 43kg przy wzrości 168 ma taki wałeczek na brzuchu i nie fajnie to wygląda. Chce poprawić to chirurgicznie, ale na razie czeka, ponieważ zamierza jeszcze rodzić. |
|
|
|
|
#2884 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, podczytuję Was od samego początku, niestety z powodu pracy mam bardzo mało czasu i najczęściej nadrabiam Was na weekendzie (tak się rozpędzacie że mam do przeglądnięcia po 60 stron
) Gratuluję wszystkim udanych wizyt i bijących serduszek Chciałabym do Was dołączyć ale nie miejcie mi za złe jeśli nie będę odpisywać lub się nie odzywać za często. Mam 30 lat i mieszkam z mężem w UK. Termin mam na 8 lipca. Mam pytanie do Was, szczególnie dziewczyn z UK czy szczepiły się przeciwko grypie? Wiem że jedna z Was pisała że zamierza się zaszczepić, bo ja się właśnie zastanawiam cały czas i mimo zapewnień że szczepionka jest bezpieczna (nie zawiera żywych wirusów) nie wiem czego mam obawy :/
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed ślubem zaszłam do sklepu gdzie się dobiera bieliznę (brafitting) i babka dobrała mi rozmiar na 70D a nawet mierzyłam 70E ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- koniec na dziś pracy czas na obiadek u teściowej i gołąbki ;] |
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się lenię i myślę, że chyba mam kiepską dietę, ale naprawdę jeżeli chodzi o warzywa to najchętniej pomidory, czasem ogórki, marchewki to w zupie, czosnek w mięsie, buraczki też jako zupa. No najlepiej chleb z wędliną i pomidorem. Choć szynka już mi się przejadła mimo, że mamy taką swojską.
|
|
#2888 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I panie z pierwszymi dzidziusiami podczas i po zakończeniu karmienia piersią dbajcie o cycuszki bo ja to olałam za pierwszym razem i bardzo na tym ucierpiały :/ teraz mam zamiar o nie zadbać aby nie było powtórki z historii^^ |
|||
|
|
|
#2889 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam w dniu dzisiejszym
![]() Ja wczoraj zaszalałam i położyłam się o 20:30 spać. Tak mnie znużyło do snu że szok. Coraz więcej piszecie!! Wiosną to już chyba w ogóle nie będę nadążać za Wami. Pisałyście coś o testach ciążowych. Ja chciałam zachować, ale tż stwierdził, że nie jest nam potrzebny. W sumie może i miał racje. Dzisiaj na obiadek zrobiłam naleśniki z serem. Tż zjadł i na 14:00 pojechał do pracy. W ogóle powiem Wam dziewczyny, że jak nie miałam ochoty na nabiał to naszła mnie jakaś ochota na serki i jogurty. Może organizm się domaga. Wczoraj zjadłam danio waniliowe a dzisiaj kupiłam sobie dwa lekkie serki wiejskie i będę wcinać ![]() Jej wreszcie doleciałam do końca Waszych postów! Zajęło mi to 2 godziny! Koniecznie musicie mniej pisać ![]() Cytat:
![]() Mi też już przeszło to kucie pod żebrami jak się położyłam spać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajny jest krem do rąk Bielenda z serii Ideal Skin, w takiej dużej butelce (500ml) z pompką, przed każdym wyjściem z domu smaruje nim dłonie. A w torebce noszę krem do rąk johnson&johnson (różowa tubka) i też jest fajny. Ja z kolei mam ostatnio wysuszoną skórę na twarzy ![]() Cytat:
[QUOTE=Rockyyy;38539878] Cytat:
Nie wiem czy porywać się i jechać do ginekologa. Najwyżej do niego zadzwonię i zapytam, bo wizyta dopiero za tydzień. Cytat:
A dla dziewczynki będzie Lenka (ewentualnie Zosia, Zuzia) Właśnie oglądałam Twoje zdjęcia i Twój biust na 75B to mi raczej nie wyglądał, ja mam B i są malutkie przy Twoich ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Dziewczyny, a jak się miało cesarkę to przy następnym porodzie tnie się w tym samym miejscu?? Jak to jest? Ja to bym się bała cc, że lekarz mnie brzydko zszyje. A przy sn boje sie z kolei nacięcia... Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-01-09 o 16:23 |
||||||
|
|
|
#2890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie nie wiem jak to jest z nacięciem ale bez wachania powiem że wolę cesarkę :P |
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Nacięcia się nie bój bo jak zespół jest fajny to robią ci akurat w momencie skurczu i nic nie boli. Wszystko da się przeżyć.
Zuzie i Natalki to urwisy. Ja się nastawiam na chłopaka i skłaniam się ku Frankowi. Tak miało być poprzednim razem, ale wybraliśmy wkońcu Małgosia bo głupio żeby dziewczynka miała Franek na imię
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-01-09 o 16:27 |
|
|
|
#2892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak to właśnie jest, jedni mówią szczep się inni nie i bądź tu mądry.
|
|
|
|
|
#2893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja cały czas dziś jem, bez opamiętania coś podjadam... postanowiłam wziąśc gumę do żucia bo inaczej pękłby mi chyba brzuch z przejedzenia
|
|
#2896 |
|
Raczkowanie
|
Zuzia jest na trzecim miejscu. Na pierwszym jest Lenka, na drugim Zosia. Także gdybym miała trzecią córkę to może i nazywałaby się Zuzia
![]() Ja i tż chcielibyśmy synka, tylko dla niego troszkę trudniej z imieniem. Mimo wszystko wolałabym nie być nacinana ![]() Mam nadzieję, że pochwa wróci do swoich rozmiarów sprzed porodu i nie będę miała rozklapiochy Bo to chyba tylko mit?
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak tutaj - http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/N...o-uniknac.html Myślałyście o pozycji podczas porodu? Ja bym chyba chciała w jakiejś pozycji wertykalnej. Na leżąco podobno trudniej i wolniej się rodzi.. |
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie zacytowało A na dodatek ja też miewam rozpalone piersi i zwiększoną ilość śluzu i uważam to za normalny objaw ![]() Przespałam się trochę i mi lepiej A teraz mąż szykuje nam obiadek
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-01-09 o 16:55 |
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeżeli chodzi o moje spostrzeżenia dot. nacinania krocza, to kobiety, które rodzą z ochroną oczywiście szybko dochodzą do siebie po porodzie, aczkolwiek mięśnie krocza są bardzo osłabione. Jeżeli nie chcecie nacięcia, to ćwiczcie od razu po porodzie mięśnie kegla, bo może to się skończyć nieciekawie, np. wypadaniem pochwy. Oczywiście nie od razu, ale po 30 latach, ale zawsze.
Ja wolałabym, żeby mnie nacieli. Trochę więcej bólu przez jakiś tydzień, ale nie oszukujmy się po nacięciu zszywanie jest jak plastyka pochwy. Czyli nie ma mowy o "rozklapiosze". Przy pierwszym porodzie jest bardzo duże ryzyko, że popękamy, a uwierzcie - kontrolowane nacięcie jest znacznie lepsze niż pęknięcie np. do odbytu. |
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mamaija.pl/navington-cade...iti,d2142.html powiesz cos o nim?? |
|
|
|
|
#2902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skoro normalny objaw, to chyba nie będę się przejmować. |
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż znalazł go na klatce schodowej,poszłam zobaczyć maluszka i jak wzięłam go na ręce a on polizał mnie po policzku (pachniał tak słodko mlekiem) to zakochałam sie Zresztą,Tż przejrzał mnie Zapytał tylko czy bede sie nim opiekowac bo to bedzie moj pies itp.Mój pies ,ale to on jest jego panem i władcą.Jego słucha bezgranicznie a ja jestem od zabawy,karmienia i czułości
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A piersi mogą mieć wyższą temperaturę. Tkanka gruczołowa się rozbudowuje, wszystko się rozciąga więc ma prawo być cieplejsze, bo pracuje
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jak sobie siedzę to nieraz ćwiczę mięśnie kegla. Jakoś mi się tak przypomina
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
A Anulka_p zacytowała ale tez nie mój wpis a wyskoczył jako mój.Wizaż świruje?
|
#2907 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2908 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podejrzewam, że Maleństwo piękne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko jak dziewczyny cytują i post, w którym było cytowanie i przez przypadek usuną znak "]" zamykający cytowanie pierwszej osoby to działa tak, że jako autor postu wyskakuje ta osoba, której post cytował prawdziwy autor![]() Nie wiem czy ktoś zrozumie
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie najgorszy jest wlasnie ten moment jak lekarz jeździ w tą i tamtą stronę i nic nie mówi......I ja nie wytrzymuje i pytam jak tam serducho I wtedy mowie mu ze jak serducho w porzadku to teraz na spokojnie moze sobie reszte badac ![]() Moj gin jest bardzo spokojny i sympatyczny,ma do mnie super podejscie.Dobrze wie ile mnie kosztuje kazde usg....
|
|
#2910 | |
|
Konto usunięte
|
Surka
Cytat:
Dużo też zależy od lekarza, jak zszyje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

dziękuję, a wczoraj aktualizowałam dane a o piersiach zapomniałam
skoczyło do miseczki C 
) Gratuluję wszystkim udanych wizyt i bijących serduszek

A mnie zacytowało 
i wkońcu pokazał monitor. Mogłabym patrzeć i patrzeć