|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
|
8 | 16,67% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
|
3 | 6,25% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
7 | 14,58% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Ja tam do szpitala wolę mieć wszystko swoje...
Lepiej nosić niż się prosić ![]() Podkłady nie dość, że mam (zostałą nam cała paczka po psiaku jak był chory) to jeszcze później napewno się przydadzą jak synka będziemy oduczać pieluch
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Wiecie, przemyślałam, pooglądałam na razie w necie, ale chyba się skuszę na x-landera z wyprzedaży. Wielkie to, ale mam opinię znajomej co była mega zadowolona, co prawda 3 kołowy, ale z firmą nic się nie działo.
Mój tata stwierdził od strony technicznej, że jak chcę iść na spacer przykładowo u nich nad rzekę to ten X-lander to spokojnie przetrwa, te inne są delikatniejsze.
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pocieszenie dodam, ze jak siedzialam na izbie przyjec z tz i szly 4 rodzace, to tylko jedna dopiela sie w kurtke (chyba zimowa, sportowa meza )planuje odwiedzic ciucholand i moze znajde jakis fajny plaszczyk grzybek. jeszcze troche i bedzie po zimie! kusi cos takiego, http://allegro.pl/pentelka-plaszcz-b...870432514.html albo taka do chustowania na przyszly rok ![]() http://allegro.pl/pentelka-kurtka-dl...870429030.html ogolnie "pentelka" ma fajne pomysly http://allegro.pl/pentelka-bluza-do-...870446460.html http://allegro.pl/pentelka-bluzka-do...870499390.html http://allegro.pl/pentelka-sukienka-...870522505.html |
|
|
|
|
#3004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja z czekoladą jestem generalnie na nie, no chyba, że batoniki
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co chwile przychodza cie badac, zagladaja, to tylko koldra do gory, koszula tez i jazda majtki zaklada sie zeby wstac do lazienki i polecane sa wtedy wielkie podpachy
|
|
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
hello,ja na chwilę.. myślałam,że zamulę resztę dnia przy kompku a tu zonk i kumpel wpada
![]() a mój tż znów podziębiony i jadę mu jutro obiadziochów nagotować
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciaza trwa 40 tyg, a to 10 miesiecy ale jesli chce przeliczyc na miesiace to chyba latwiej tym moim sposobem
|
|
|
|
|
#3010 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko dziewczyny, czy to słynne usg połówkowe o którym tyle tu mowa to coś koniecznego? Ja jestem w 20t4d i byłam dziś na wizycie, gin pomierzył główkę, wagę itp kilka pomiarów, wszystko idealnie co do dnia tj. każdy pomiar wskazuje na poród 25.05 i taki dzień ciąży jaki mam ale nie wspominał nic o żadnym in nym usg przez najbliższy miesiąc bo wtedy będę miała wizytę. Więc myślę czy to jest konieczne
On już jedną ciążę mi prowadził i mu ufam więc chyba mogę się bez tego obejść, co te inne pomiary miałyby dać?Do tego ani razu jeszcze nie byłam badana na samolocie jak to nazywacie i normalnie bym się nie martwiła ale Wy piszecie że byłyście to już nie wiem. P.S. jestem szczęśliwcem na wątku, który pozna płeć dopiero jak urodzi , już trzeci raz jest odwrócone tyłem, ma idealna pozycję do porodu i myślę że tak zostanie, czułam że będzie się kryć choć miałam dziś wielką nadzieję ale nadal to samo więc chyba odpuszczam i poczekam na niespodziankę, choć córa mówi do mnie ostatnio "a nie możesz jechać do szpitala i sprawdzić kto tam jest?" no cóż, chyba nie mogę. W sumie cóż, ubranka neutralne mam a nie zamierzam nic kupować już, dopiero po porodzie, wózek jak coś to i tak miał byc neutralny kolor bo ja tylko takie uznaję więc może być i niespodzianka. Choć jakby był to chłopiec chciałam kupić na zaś jakieś cudeńka w lumpie jak trafię bo mam czas by coś polować ale mogę się obejśćA, i jeszcze jedno pytanko mam bo kto doradzi najlepiej jak nie Wy, znów dostałam zwolnienie choć w teorii mogłabym wrócić do pracy, oprócz rwy kulszowej, rozchodzącego się spojenia i bóli z tymi dwoma sprawami związanych nic się nie dzieje, jest wszystko ok i mam dylemat czy wracać czy nie a chodzi o to że już na zwolnieniu dostałam inne stanowisko bo moje było zlikwidowane i to stanowisko trochę było przez to, że jestem w ciąży bo inaczej by mnie zwolniono (redukcje i zmiany w firmie) no i myślałam że jak popracuję i nowy szef mnie pozna i uzna za wartościowego pracownika to mam wtedy większe szanse po macierzyńskim że wrócę i od razu mnie nie zwolnią, z drugiej strony nie wiem czy to mi daje jakąkolwiek gwarancję i tak mam dylemat czy nie cofnąć zwolnienia i wrócić albo wrócić w lutym, co myślicie? |
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo z niania, placisz=wymagasz. ja nie wyobrazam sobie, zeby np. moja tesciowa zajmowala sie dzieckiem wedlug swoich zasad. albo bedzie to robila tak jak my jej powiemy, albo zaplacimy niani. nie chce miec 3latka w pieluszce, ze smoczkiem, bo babci tak bylo wygodniej...
|
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę mnie uspokoić.
Czy to normalne, że moje dziecię nie buszuje od wczoraj od 17? A jak już coś czuję to jest to tak słabe, że wydaje mi się urojone. Nawet czeko nie pomogła...
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież niektóre do nawet 21tygodnia nie czują nic a nic, więc tym bardziej przerwa nie jest czymś złym! nie ma się czym martwić ![]() a tym bardziej już w dzień najedz się na noc, połóż na boku i poczekaj..poczytaj..wyluz uj się. od razu ktoś się odezwie ![]() spadam Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-01-09 o 16:50 |
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mam tez się chwali, ze szybko zrezygnujemy z pampków
Już ma zapoeiwedziane, że jak będzie jej się chciało bawić to prosze bardzo ![]() Motylek ja nie czuję codziennie.. wyraźniej w sylwestra i dopeiro wczoraj, więc nie przejmowałabym się
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzilo mi o 3latka, ktory nie chce robic kupy, bo ma blokade psychiczna! |
|
|
|
|
#3016 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero na wizażu się dowiedziałam takich cudów ![]() Ja raczej nie decyduję się. Mój gin ma dobry aparat, sprawdza mi dziecko dość dokładnie i ufam mu. A co do płci to mały uparciuszek Wam rośnie ![]() Cytat:
dziadkowie powinni się dostosować - karmić tym czym rodzice sobie życzą, nie podawać słodyczy czy wychodzić na spacery conajmniej na 2h dziennie - przykłady. Ale nie można wymagać cudów no i nie powiedziałabym, że z babcią jak z nianią - płacisz=wymagasz różnica jest ![]() Cytat:
nie martw się
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-09 o 16:55 |
|||
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na boku u mnie to w ogóle nie czuć Tylko na plecach, ewentualnie jak siedzę. Ale już czytam, czytam książeczkę, luzuje i nasłuchuje ![]() ![]() A Ty siedź w domu, a nie chorym obiadki gotować, bo się jeszcze lepiej załatwisz. potterka no moje też się odezwało w Sylwestra i do wczoraj rana codziennie dawało czadu, tak, że gołym okiem było widać, a dziś cisza, ale jak piszecie, że normalne to czekam sobie spokojnie
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-01-09 o 16:54 |
|
|
|
|
#3018 |
|
Raczkowanie
|
My po szczepieniu.
Aż mnie głowa boli ze stresu, tak biedny płakał. A im starszy tym większa histeria. I pomyśleć, że za chwilę z drugim będę to samo przechodzić. |
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No coż za późno zajrzałam na forum.
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro w spzitalu tuz po porodzie polozne zakladaja dziecku pampersa, to dlaczego mam ich nie stosowac w domu? wszystkie dzieciaki w rodzinie tak funkcjonowaly, odparzen nie bylo. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Smyk ![]() Może drugie nie będzie się bało i będzie "twarde"
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
Nie pisałam już kilka dni bo walczę z problemami żołądkowymi i całe dnie przesypiam- Byliśmy dzisiaj na usg i nic z tego nie wyszło. Młode stało na głowie, odwrócone buźką do nas, kopało jedną nóżką i za nic nie chciało się odwrócić Nie dało się go pomierzyć- babsko (swoją drogą jakieś takie naburmuszone) tak mi wynaciskała brzuch, że teraz boli. Zdjęć żadnych nie dają więc mocno zawiedziona jestem. Nawet serdusza nie słyszeliśmy bo babka, która robiła usg była wielce niezadowolona, że nie mogła Malucha zmierzyć i tyle czasu straciła (ło- całe 15-20min
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
znajoma rodzaca w Cieszynie mowila, zeby sobie zabrac golarke albo ogolic sie wczesniej w domu, bo szpitale nie maja (to nie sprzet medyczny) i polozne swoje maszynki pozyczaja, hehe.
|
|
|
|
#3025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem w 25 tygodniu i czasem w dzień wogóle nie czuję, dopiero wieczorem jak się położę. W poprzedniej ciąży ruchy kazali mi liczyć od 26 tygodnia dopiero. |
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3028 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oświeć matołka ![]() ja mam kupione podpaski poporodowe bella mama (3 opakowanie po 10 szt), jakieś podkłady (ale kupiłam dawno, przy okazji i są gdzieś na dnie szafy i nie pamiętam jakie) i jednorazowe majtki 6 szt. mam nadzieję, że starczy po porodzie ![]() Motylku, nie martw się. moje dziecię dopiero od jakichś dwóch tygodni codziennie się dobija. wcześniej różnie było, zdarzało się, że kopało kilka dni pod rząd, a potem kilka dni ciszy. teraz już nie ma takich dni, że się w ogóle nie czuję, ale dziś np. bardzo malutko. najgorsze, że synuś jest nisko ułożony najczęściej i kopie mi po szyjce strasznie ... czasem mam wrażenie jak dziś całe rano że zaraz wypadnie :/ w piątek się dowiem jaki mam stan szyjki, bo wizytę mam przełożoną ... Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-09 o 17:06 |
|||
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po prostu brzuszek sam się wciągnął kto wie
|
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
mam priv od xal, justi i potterki.po kinie sie odezwe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

i w ogóle w nocy mnie takie skurcze w łydkach złapały że się popłakałam. i kurtkę mam już przyciasnawą. i ogólnie tak kijowo trochę
)

Ślub 27. X. 2012
Nie dało się go pomierzyć- babsko (swoją drogą jakieś takie naburmuszone) tak mi wynaciskała brzuch, że teraz boli. Zdjęć żadnych nie dają więc mocno zawiedziona jestem. Nawet serdusza nie słyszeliśmy
bo babka, która robiła usg była wielce niezadowolona, że nie mogła Malucha zmierzyć i tyle czasu straciła (ło- całe 15-20min