|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Nie pisałam już kilka dni bo walczę z problemami żołądkowymi i całe dnie przesypiam- Mignęło mi tylko, że nowa AM dołączyła Przykro... za udane wizyty, za Maleństwa, które za chwilę pojawią się na świecie i za Wasze wyniki badań Dziewczyny A my byliśmy dzisiaj na usg i nic z tego nie wyszło. Młode stało na głowie, odwrócone buźką do nas, kopało jedną nóżką i za nic nie chciało się odwrócić Nie dało się go pomierzyć- babsko (swoją drogą jakieś takie naburmuszone) tak mi wynaciskała brzuch, że teraz boli. Zdjęć żadnych nie dają więc mocno zawiedziona jestem. Nawet serdusza nie słyszeliśmy bo babka, która robiła usg była wielce niezadowolona, że nie mogła Malucha zmierzyć i tyle czasu straciła (ło- całe 15-20min
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Alfa dziękuję za wyczerpującą wiadomość.....
mam duofilm i jadę od dziś z koksem Cynamonowa dobrze że jesteś...ale Cie męczy Kochana Paniczka bidoczku Ty mój Kochany Ja też jestem po wizycie u endo zobaczyłam wyniki pow że jest ok...w miarę...ale przy staraniach mam zejść do 2 z tsh....czyli to co już wiedziałam heh....zwiększyła mi dawke z 25 na 50...oprócz tego mam kołatania serca a jodidu samego brać nie muszę, mogę sobie zakupić spokojnie witaminy z jodem... a jak będe robić jakieś badania to przy okazji mam zrobić znów TSH i jakieś przeciwciała.....hmmm o wiem przeciwciała tyreoglobulinie .... bo p.ciała anty TPO wyszły mi dobrze....więc z tarczyca jako tako ok ale mam maleńkiego guzka.....
|
#1833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
agatka- wiesz, jak nie urok to... Pominę fakt, że żołądek i jelita mam napuchnięte i dostałam od genialnej pani doktor leki, które w Polsce raczej nie są zalecane dla ciężarnych. Wrr... To dobrze, że według ginekologa masz ok wyniki- chociaż jak piszesz nie wszystko jest ok. Aaa... do |
|
|
|
|
#1834 |
|
Konto usunięte
|
Cynamonowa
Agatka fajnie, że badania Ci wyszły dobrze A mnie się przypomniał mój dzisiejszy sen i humor mi siadł. Śniło mi się, że obserwowałam jakiegoś faceta, który karmił łyżeczką z czymś tam swojego synka... Byli tacy radośni i uśmiechnięci, a ja w tym śnie tylko płakałam... Okropny sen Tzn. sam w sobie miły, ale moje uczucia w nim były mocno średnie...
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam u endokrynologa.....zobaczy ła wyniki wczorajsze i pow że jak na PCO to wyniki mam dobre....PCO sama nie wiem czy mam.... jeden powiedział że mam drugi ze nie mam i teraz 3ci też mówi że po USG może stwierdzić że mam ale zlecił badania....w celu potwierdzenia....
|
|
#1836 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38546794]Cynamonowa
Agatka fajnie, że badania Ci wyszły dobrze A mnie się przypomniał mój dzisiejszy sen i humor mi siadł. Śniło mi się, że obserwowałam jakiegoś faceta, który karmił łyżeczką z czymś tam swojego synka... Byli tacy radośni i uśmiechnięci, a ja w tym śnie tylko płakałam... Okropny sen Tzn. sam w sobie miły, ale moje uczucia w nim były mocno średnie...[/QUOTE]No chyba jest z Młodym ok - dwie rączki są, dwie nóżki, serduszko biło, żołądek widziałam ![]() Co do snu Cytat:
|
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38545872]Tzn. masz badać cukier?[/QUOTE]tak. i mocz
i zapiski ![]() Cytat:
grunt że widziałaś Małego Fikaczu ![]() ![]() Ty też masz wieczne peregrynacje po tych lekarzach...
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonek sie pojawił
Babo w którym Ty juz tygodniu jestes?? |
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co mam zrobić....może i tez nie potrzebnie biore te leki tarczycowe....no cóż....lepiej zapobiegać niż znów przechodzić przez #....jak mi się w końcu uda to odrazu mam się u niej stawić! Bo będziemy zwiększać dawki!!
|
|
#1840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj 12t5d A Ty jak się czujesz? |
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też... moje skróty myślowe...
generalnie chodzi mi o to, że tylko u nas można mieć pretensje o złe ułożenie dziecka. i nikt lepiej tego nie ujął niż Kazik Staszewski (wcale nie jaśniej ale trudno )
|
|
#1842 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Sukienka gotowa
Cytat:
![]() Cytat:
Super że u lekarza ok no i że w końcu zabieracie się za zakupki myśle że kombinezon możesz kupić z polaru itp. niekoniecznie zimowy, tylko poprostu ciepły ![]() Cytat:
Fiol chyba też niewiele przytyła w ciąży ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia z kłuciem. dostałaś sprzęt? |
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak najbardziej jasno to ujęłaś ![]() Tyle, że ja nie mieszkam w Polsce ) i mam nadzieję, że za tydzień jej podejście się zmieni albo przyjmie nas inna też super-przeszkolona pani ![]() Pani- nie nadrabiałam i nie wiedziałam, że jesteś -0,5kg w 30tc ciąży. Ale jeśli wyniki masz dobre, z Młodym wszystko ok a Twoja waga wyjściowa pozwala na stratę 0,5kg + tego co waży synek i jego otoczenie to chyba nie ma tragedii... Ja czytałam, że jeśli BMI nie spada do granic niedowagi to nie trzeba się przejmować aż tak bardzo
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-01-09 o 18:22 |
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
no to dałam po garach
BTW cudny suwaczek ) - nówka nie śmigana, paski dokupione
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh juz powolutki wracam do zywych..ale jestem za to ciągle głodna... Dziewczyny ja mam pytanie. Jak oni podaja w necie "wzrost" płodu no w 13 tygodniu 75 mm anjak oglądam na YT to miary sa inne. U mnie też ginek ma inne. Ja ostatnio miałam 2,9 cm i pokazało 9t 5 d a na necie od 3,5 w 10 tygodniu... Nie kumam tego...a jak wpisuje zeby wyliczyło tydzien to liczy 13...
|
|
|
|
|
#1848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
Ale ok- po dzisiejszej wizycie jestem nastawiona bojowo i jak na następnej znowu będzie kręcić nosem to nie będę grzecznie potakiwać ![]() za suwaczek. W końcu się odważyłam go wstawić. Ale do mam lipcowo- sierpniowych nadal nie mam odwagi się odezwać i siedzę z majowo- czerwcowymi
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiem wam że mam żal do tżta że tak długo odkładał dezycje o dziecku
Jesteśmy 5 lat po ślubie,on ciągle chciał to przekładać żeby były idealne wg niego warunki na dziecko A teraz wszystko sie popieprzyło,a mi stuknie już w tym roku 27 lat
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi, że się niczego nie dowiedziałaś
![]() Jaki dostałaś glukometr? Masz jakieś zalecenia konkretne co do jedzenia, czy to co Ci wtedy przesłali? Czyli dalej tabletki... Najważniejsze, że z maleństwem ok
|
#1853 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny wczoraj widziałam w Biedronce kombinezony bodajże po 40 zł, więc polecam się wybrać
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mierzy od czubka głowy do pupy.. Jak ogladam filmiki to tam sa podobne wymiary do moich. Niestety nie sądze aby moje dziecie miało teraz 7,5 cm....bo to nie mozliwe..? |
|
|
|
|
#1855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szkoda że tak wtedy nie myślałam
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogadanka z dietetyczką była dość konkretna. Ale bazują na tym portalu netowym
|
|
|
#1857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#1858 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i wspierajcie się wzajemnie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A za cenne informację dziękuję- przydadzą się bliżej porodu ![]() O- a tutaj coś do uśmiechnięcia się :klik:
|
|||||
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas było na odwrót - to TŻ chciał dziecko, a ja chciałam poczekać, bo miałam niestabilną sytuację w pracy (umowa na czas określony) i jak u Was chciałam miec lepsze warunki. Z decyzja mieliśmy poczekać do sierpnia/września 2012 ale TŻ zmajstrował wcześniej
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-01-09 o 20:32 |
|
|
|
|
#1860 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też stuknie 30 lat. Tylko, że ja mma żal do siebie, że wiecznie jakoś się nie składało. Teraz wszytko wskazuje, że jest z apóźno.
Nawet walczyc mnie sie już nie chce. Sama nie wiem do kkogo mam teraz iśc i co badac. Może hematolog? w zakresie krzepliwosci.
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

Przykro...
za udane wizyty,
za Maleństwa, które za chwilę pojawią się na świecie i
Nie dało się go pomierzyć- babsko (swoją drogą jakieś takie naburmuszone) tak mi wynaciskała brzuch, że teraz boli. Zdjęć żadnych nie dają więc mocno zawiedziona jestem. Nawet serdusza nie słyszeliśmy
bo babka, która robiła usg była wielce niezadowolona, że nie mogła Malucha zmierzyć i tyle czasu straciła (ło- całe 15-20min

mam duofilm i jadę od dziś z koksem
a jodidu samego brać nie muszę, mogę sobie zakupić spokojnie witaminy z jodem... a jak będe robić jakieś badania to przy okazji mam zrobić znów TSH i jakieś przeciwciała.....hmmm o wiem przeciwciała tyreoglobulinie .... bo p.ciała anty TPO wyszły mi dobrze....więc z tarczyca jako tako ok ale mam maleńkiego guzka.....

Pominę fakt, że żołądek i jelita mam napuchnięte i dostałam od genialnej pani doktor leki, które w Polsce raczej nie są zalecane dla ciężarnych. Wrr...

za suwaczek. W końcu się odważyłam go wstawić. Ale do mam lipcowo- sierpniowych nadal nie mam odwagi się odezwać i siedzę z majowo- czerwcowymi