62 część Zazdrośnic:D - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 17:25   #4261
czarnula4321
Zakorzenienie

Dot.: 62 część Zazdrośnic:D

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
A co do pana instruktora to fajnie, że się jaracie, ale ja nawet nie mam nadziei, że się odezwie...
Stary 2013-01-09, 17:37   #4262
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Wiesz może i chcemy ale niekoniecznie będziemy mogli Żebyśmy mogli to Ola musiałaby dostać pracę na umowę o pracę. I to teraz żeby na koniec roku ktoś ją brał pod uwagę. Trzeba by wyprostować pewne sprawy z przeszłości. I mieć jakąś kasę zaoszczędzoną a może być tak, że oszczędności pójdą na coś innego. Się okaże. No i jak wejdą nowe regulacje to z pewnością nie da rady bo 20% wkładu mieć nie będziemy na pewno.
A ogłoszenie mogę pokazać tutaj, nie muszę w klubie. http://www.domiporta.pl/details,3079...e-warszawa.asp Są 3 pokoje tak jak mi się marzy, jest nowe budownictwo i cegła, bardzo fajna lokalizacja przy metrze, duży aneks kuchenny, jest strych i atrakcyjna cena. Trochę zbyt niebieskie ale jakoś bym przeżyła to.

Co do pracy w nieruchomościach to nie jestem pewna czy byś chciała. Zwykle nie ma podstawy. Nie masz umowy o pracę a agencyjną/o dzieło albo inny wynalazek więc lepiej nie chorować o macierzyńskim nie wspominając bo umrzesz z głodu podczas. Rynek jest trudny i to bardzo. Często narobisz się, stracisz mnóstwo czasu a transakcja się wysypie bo klient sprzeda/wynajmie bezpośrednio. Jedynie niewielka część transakcji dochodzi do skutku. A użeranie się z klientami to zawsze koszmar.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Czasem mam wrażenie, że nie tylko Magdę można popełnić ale i Agatę
fajne cena z kosmosu, ale jak na warszawskie wrunki chyba do rzeczy kciukam jednak za Was

wiem, wiem, dlatego nie pracuję, a mogłam

co do popełnienia arrakis - zgadzam się
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Carmi, a masz! za karę, pijoku
Czarnula, ja się starałam o posadę stewardessy już od jakiegoś czasu w różnych liniach, więc gdzie się tylko dało (oprócz Ryanaira) to wypełniałam aplikacje.

Kurczę, nie mam nikogo w Irlandii :/ koleżanka napisała mi na FB, że ma tam siostrę, może uda się coś zmontować. Po kosztach nie pójdę, bo bilet wyjdzie mnie 500 zł w obie strony + hotel jeśli wezmę, to jest 260 zł za noc, ale za to jedyne 2 km od lotniska i chyba niemal przy samej siedzibie Aer Lingus (tak wynika z mapy). Karola, rozmowa jest w Dublinie, na terenie lotniska
Kobietka przed chwilą znów do mnie dzwoniła. 15 stycznia o 14:45, nie pokrywają kosztów przylotu i zakwaterowania, ale mogą mi pomóc zorganizować nocleg, jeśli sobie życzę. Nie dogadałam do końca, bo mi się telefon zresetował a później już nie odebrała, więc mam dzwonić z samego rana i poinformować ją, czy uda mi się dotrzeć. Muszę zorganizować fundusze i chyba polecę ale na 17.01. MUSZĘ być w Warszawie i to wyspana, więc mam nadzieję, że rekrutacja trwa tylko jeden dzień, bo inaczej będę zmuszona stamtąd zdezerterować, a to kasa w błoto... Jeny, ale się podjarałam, po prostu na jeden moment dwie propozycje pracy marzeń mam nadzieję, że chociaż jedna wypali i, szczerze mówiąc, że będzie to ta po 17.01.
ale czad kciukam mocno

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

btw. wiecie, czy w maju kupię niesportowy strój kąpielowy (bikini) stacjonarnie? jak tak, to gdzie? w bieliźniarskich?
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:50   #4263
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
fajne cena z kosmosu, ale jak na warszawskie wrunki chyba do rzeczy kciukam jednak za Was

ale czad kciukam mocno

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

btw. wiecie, czy w maju kupię niesportowy strój kąpielowy (bikini) stacjonarnie? jak tak, to gdzie? w bieliźniarskich?
bieliżniarskie, targ

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:52   #4264
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
bieliżniarskie, targ
myślisz, że już będą? ja zwykle widywałam dopiero od czerwca.
Stary 2013-01-09, 17:56   #4265
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:

ale czad kciukam mocno

Kupisz na 100%. Teraz sklepy szybciej wprowadzają nowe kolekcje W UK można już kupić wielkanocne czekoladowe zające i jajka
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:56   #4266
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
myślisz, że już będą? ja zwykle widywałam dopiero od czerwca.
u mnie na targu są przez cały rok zresztą w maju to i tak już są letnie kolekcje. No i dziś ludzie przez cały rok podróżują po ciepłych zakątkach to i łatwiej jest dostać na pewno gdzieś znajdziesz

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:56   #4267
carmelova
Zakorzenienie

Ufff, skończyłam na dzisiaj, idę do domu
Stary 2013-01-09, 18:03   #4268
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, to jest bardzo atrakcyjna cena. Ja się zastanawiam czy tam straszy czy też agencja zrobiła lipną ofertę by klientów przyciągnąć Pamiętam jak jakieś 2-3 lata temu przeglądałam oferty z rynku wtórnego to 3 pokoje kosztowały po 700 tys, a 2 pokoje w tej okolicy to było 500 tys.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:17   #4269
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Kupisz na 100%. Teraz sklepy szybciej wprowadzają nowe kolekcje W UK można już kupić wielkanocne czekoladowe zające i jajka
oby. a co do jaj i zajączków - noł fakin łej

Cytat:
Wiesz, to jest bardzo atrakcyjna cena. Ja się zastanawiam czy tam straszy czy też agencja zrobiła lipną ofertę by klientów przyciągnąć Pamiętam jak jakieś 2-3 lata temu przeglądałam oferty z rynku wtórnego to 3 pokoje kosztowały po 700 tys, a 2 pokoje w tej okolicy to było 500 tys.
może być fart, tak jak ja czy kawka miałyśmy, a moze aż tak spadły ceny? a może mieszkanie jest zadłużone, blok się sypie, czynsz z kosmosu, a do tego kupujesz je z babcią o dziwo - to nie jest rzadkie.

dzięki, smerf
Stary 2013-01-09, 18:17   #4270
kasia0912
Zakorzenienie

Oczywiście T nie odpisał. Był na portalu, odczytał wiadomość- niech się wali...

Justyś ale super

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:20   #4271
Jovisse
Zakorzenienie

Cytat:

Kurczę, nie mam nikogo w Irlandii :/ koleżanka napisała mi na FB, że ma tam siostrę, może uda się coś zmontować. Po kosztach nie pójdę, bo bilet wyjdzie mnie 500 zł w obie strony + hotel jeśli wezmę, to jest 260 zł za noc, ale za to jedyne 2 km od lotniska i chyba niemal przy samej siedzibie Aer Lingus (tak wynika z mapy). Karola, rozmowa jest w Dublinie, na terenie lotniska
Kobietka przed chwilą znów do mnie dzwoniła. 15 stycznia o 14:45, nie pokrywają kosztów przylotu i zakwaterowania, ale mogą mi pomóc zorganizować nocleg, jeśli sobie życzę. Nie dogadałam do końca, bo mi się telefon zresetował a później już nie odebrała, więc mam dzwonić z samego rana i poinformować ją, czy uda mi się dotrzeć. Muszę zorganizować fundusze i chyba polecę ale na 17.01. MUSZĘ być w Warszawie i to wyspana, więc mam nadzieję, że rekrutacja trwa tylko jeden dzień, bo inaczej będę zmuszona stamtąd zdezerterować, a to kasa w błoto... Jeny, ale się podjarałam, po prostu na jeden moment dwie propozycje pracy marzeń mam nadzieję, że chociaż jedna wypali i, szczerze mówiąc, że będzie to ta po 17.01.
Ale super!!!! Matko, ale praca stwerdessy czy jak to się tam pisze to ciężka sprawa... Nigdy nie będzie Cię w domu i życie na walizkach. Pełne poświęcenie
Ale trzymam kciuki, żeby się udało, 15 albo 17 Któreś musi wypalić, najlepiej obydwa, żebyś mogła przebierać w ofertach

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Arrakis, uczysz się od najlepszych

A co do pana instruktora to fajnie, że się jaracie, ale ja nawet nie mam nadziei, że się odezwie...
I tak się jaramy i będziemy się jarać aż do końca

Cytat:
Takie oferty faktycznie często miewają kruczki... Lepiej uważać.
Stary 2013-01-09, 18:26   #4272
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
może być fart, tak jak ja czy kawka miałyśmy, a moze aż tak spadły ceny? a może mieszkanie jest zadłużone, blok się sypie, czynsz z kosmosu, a do tego kupujesz je z babcią o dziwo - to nie jest rzadkie.
Cytat:
Napisane przez Jovisse Pokaż wiadomość
Takie oferty faktycznie często miewają kruczki... Lepiej uważać.
Ceny niewątpliwie są sporo niższe niż były. Kryzys, zaostrzenie zasad udzielania kredytów zrobiły swoje.
A czy tutaj jest jakiś kruczek, czy przekręt to nie wiem ale wolę myśleć, że tak. Bo inaczej strasznie by mi było żal, że nie mogę kupić

Kurde zajączki i jajeczka wielkanocne już sprzedają a ja jeszcze choinki nie rozebrałam.

Stary 2013-01-09, 19:22   #4273
Claris
Zakorzenienie

Justi wooooow czuję, że dasz radę!!

Dostałam właśnie od męża spóźniony prezent pod choinkę - moje ukochane pure poison
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 19:27   #4274
carmelova
Zakorzenienie

Aleks fajne mieszkanko

Podzielę się z Wami moim najnowszym odkryciem kosmetycznym Swojego czasu Kawa miała włosy z hinduskiego trupa, a ja zakochałam się w trupich paznokciach Rewelacyjnie się je nakłada, lakier nie odpryskuje (to mój największy problem, bez względu na bazę, przygotowanie paznokci i jakość lakieru muszę go zmywać po 1 dniu) i łatwo się zdejmuje. Love it!
http://impressmanicure.com/

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2013-01-09 o 19:39
Stary 2013-01-09, 19:54   #4275
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Aleks fajne mieszkanko

Podzielę się z Wami moim najnowszym odkryciem kosmetycznym Swojego czasu Kawa miała włosy z hinduskiego trupa, a ja zakochałam się w trupich paznokciach Rewelacyjnie się je nakłada, lakier nie odpryskuje (to mój największy problem, bez względu na bazę, przygotowanie paznokci i jakość lakieru muszę go zmywać po 1 dniu) i łatwo się zdejmuje. Love it!
to też mój problem... ale drogie toto. ile trupie tipsy się trzymają? nie niszczą paznokci?
Stary 2013-01-09, 19:56   #4276
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
oby. a co do jaj i zajączków - noł fakin łej

dzięki, smerf
Ja zajączki widziałam już po świętach w tesco.
Stary 2013-01-09, 19:59   #4277
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
to też mój problem... ale drogie toto. ile trupie tipsy się trzymają? nie niszczą paznokci?
Mam je dopiero drugi dzień, więc trudno powiedzieć, ale powinny się utrzymywać ok. tygodnia. Nie są najtańsze, ale też nie szaleńczo drogie. W zależności od firmy 3-9 GBP. W opakowaniu są 24 sztuki.
Stary 2013-01-09, 19:59   #4278
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Oszku, i ja dzisiaj też znowu będę ćwiczyć póki nie mam zakwasów
Magda, ale czad
ćwicz będziemy miały super kondycję
Cytat:
Ja mam małe szaleństwo jeśli chodzi o moje wymarzone posady czekam na jeden egzamin... ale nie o tym. Otóż jakiś czas temu dzwoniła do mnie kobieta z Aer Lingus i przeprowadzała ze mną rozmowę. Z miesiąc później zadzwonił pan z informacją, że przeszłam i mają dla mnie do rozwiązania test. Rozwiązałam wczoraj na szybciocha. Dzisiaj dzwoni do mnie kobieta, czy byłabym w stanie przylecieć na rozmowę do Irlandii we wtorek 15 stycznia. i nie wiem, co robić! Muszę jej oddzwonić, dzisiaj już nie dam rady, ale muszę się tak zorganizować, żeby na 17.01. być w Warszawie, muszę zakupić bilety, jakiś nocleg tam, transport, coś... Muszę się przede wszystkim uspokoić, bo nie wiem, od czego zacząć i czy warto
oo super! mam nadzieję, że uda CI się znaleźć nocleg i będę trzymać mocne za Ciebie
Cytat:
Z cyklu ciekawe rozwiązania w urządzaniu wnętrz

Poza tym chcę kredyt! Znalazłam super ofertę a nie mogę kupić w tej chwili buuuu
to się nazywa maksymalne wykorzystanie wolnej przestrzeni
Ja Ci życzę bardziej wygrania w lotto albo znalezienia walizki kasy

miałam drzemkę, potem ćwiczonka z Ewką (skalpel 2), spacer z psem, prasowanie koszul męża a teraz mam zasłużony wypoczynek
no i jestem wieczorem bo jutro mamy jakieś spotkanie z nowym dyrektorem więc nie będę miała czasu na wizaż - a wieczorem spotykam się z koleżanką

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:03   #4279
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość

Dostałam właśnie od męża spóźniony prezent pod choinkę - moje ukochane pure poison
Ja to swojego się za szybko raczej nie doczekam.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
a wieczorem spotykam się z koleżanką
Miłej zabawy.

Edytowane przez czarnula4321
Czas edycji: 2013-01-09 o 20:17
czarnula4321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 20:15   #4280
carmelova
Zakorzenienie

Claris wow, super! Btw. dlaczego był spóźniony?
Stary 2013-01-09, 20:23   #4281
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Aleks fajne mieszkanko

Widzialam je w Bootsie i calkiem fajnie wygladaly, szczegolnie te z wzorkami. Daj znac jak sie trzymaja

no i gratuluje pokoju ciesze sie, ze sie wszystko ulozylo

Justyna
trzymam kciuki za 15stego i 17stego jesli program, ktory ogladalam o rekrutacji na stewardessy wciaz jest aktualny to u nich trwaly testy i praktyczne cwiczenia 2 dni.
Stary 2013-01-09, 20:25   #4282
kasia0912
Zakorzenienie

własnie zamówiłam pierwszą część ćwiczeń z Ewą i zaczynamy z mamą ćwiczyć

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2013-01-09, 20:52   #4283
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
i bardzo dobrze

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:54   #4284
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście T nie odpisał. Był na portalu, odczytał wiadomość- niech się wali...
daj sobie spokój z bucem
Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość

kochany mąż
Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
miałam drzemkę, potem ćwiczonka z Ewką (skalpel 2), spacer z psem, prasowanie koszul męża a teraz mam zasłużony wypoczynek
dzień wykorzystany w 100%
też jutro muszę się wziąc za ewe, bo jeszcze w tym tygodniu ani razu nie ćwiczylam
Cytat:
trzymam kciuki

justi odważna jesteś trzymam za Ciebie kciuki

na mnie się trzymają wszystkie lakiery 7 dni mam chyba 2 czy 3, ktore dają radę tylko 5 dni, ale i tak jest git

zdałam teorię bałam się, bo mało testow robiłam i miałam 3 pytania, których w ogóle nie byłam pewna, ale udało się na pół roku spokój

potem przeszłam się po sklepach, ale nic nie było kupiłam tylko w h&mie 2 pary butów, spodnie i bluzkę
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:55   #4285
kasia0912
Zakorzenienie

Osz a jak muszę dobrze wyglądać na weselu

Peach dzięki mam nadzieję, że wytrwam

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2013-01-09, 21:00   #4286
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Ja mam małe szaleństwo jeśli chodzi o moje wymarzone posady czekam na jeden egzamin... ale nie o tym. Otóż jakiś czas temu dzwoniła do mnie kobieta z Aer Lingus i przeprowadzała ze mną rozmowę. Z miesiąc później zadzwonił pan z informacją, że przeszłam i mają dla mnie do rozwiązania test. Rozwiązałam wczoraj na szybciocha. Dzisiaj dzwoni do mnie kobieta, czy byłabym w stanie przylecieć na rozmowę do Irlandii we wtorek 15 stycznia. i nie wiem, co robić! Muszę jej oddzwonić, dzisiaj już nie dam rady, ale muszę się tak zorganizować, żeby na 17.01. być w Warszawie, muszę zakupić bilety, jakiś nocleg tam, transport, coś... Muszę się przede wszystkim uspokoić, bo nie wiem, od czego zacząć i czy warto
Kciukam mocno, mocno, mocno!!!!

Dzisiaj się obżarłam za wszystkie czasy. Poszłyśmy z koleżanką do P., zjadłyśmy całe opakowanie makaronu, z całym opakowaniem mięsa i 2 wielkimi sosami

Dziś dostaliśmy wyniki ze statystyki - zdałam na 4.5

Peach, gratulacje!

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2013-01-09 o 21:01
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:00   #4287
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Claris wow, super! Btw. dlaczego był spóźniony?
bo za późno skapował, że nic nie ma dla mnie pod choinkę, zamówił mi perfumy na necie z odbiorem osobistym, ale niestety okazało się, że nie mają już tych perfum, więc nie zdązył przed świętami. Miałam dostać tydzień po świętach - dostałam dzisiaj ale nie narzekam, bo uwielbiam te perfumy, miałam tylko 10 ml odlewki (teraz już jakieś resztki) i bardzo chciałam mieć pełnowymiarowe

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość

potem przeszłam się po sklepach, ale nic nie było kupiłam tylko w h&mie 2 pary butów, spodnie i bluzkę
no to rzeczywiście nic nie było
mogłaś dać znać że będziesz we Wro
kiedy praktyka?

Edytowane przez Claris
Czas edycji: 2013-01-09 o 21:01
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:01   #4288
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Peach gratuluję zdania teorii.

Stary 2013-01-09, 21:07   #4289
Choji
Zakorzenienie

Peach, gratulacje

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Med, a mówiłaś że nic nie umiesz :P Kujon
A tak serio to wielkie gratulacje!!!

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:10   #4290
kasia0912
Zakorzenienie

Peach Gratuluję

Med geniuszu Ty Brawo

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości