Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 17. - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 16:58   #2971
softgrey
Zadomowienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać-cz. 17.

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Jak wygląda znieczulenie przy leczeniu zęba? Jeszcze nigdy nie miałam, a niedługo wybieram się, bo coś mnie ząb pobolewa i jestem ciekawa. To naprawdę jest strzykawka w dziąsło? Bo sam widok mnie przeraża, a już samej wizyty się boję panicznie i wybierałam się ponad rok..
Tak, strzykawka Ale igła jest cienka i krótka.
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:05   #2972
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Jak wygląda znieczulenie przy leczeniu zęba? Jeszcze nigdy nie miałam, a niedługo wybieram się, bo coś mnie ząb pobolewa i jestem ciekawa. To naprawdę jest strzykawka w dziąsło? Bo sam widok mnie przeraża, a już samej wizyty się boję panicznie i wybierałam się ponad rok..
wbija igłę w dziąsło i wewnętrzną stronę wargi. Trochę poboli, ale da się wytrzymać. A później tak fajnie drętwieją zęby i połowa ust
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:13   #2973
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Dlaczego niemiecka czekolada jest lepsza? Nie mam dostępu do składu żeby porównać, a poczęstowałam się ostatnio czekoladowym mikołajkiem z Niemiec i smak był mega, taki jaki pamiętam z kalendarzy adwentowych z dzieciństwa z paczek od rodziny...
Też mnie to ciekawi. Wygląda na to, że na polski rynek po prostu wypuszcza się byle co, bo ludzie i tak kupią. Niemcy z pewnością mają większe wymagania. I co najbardziej zastanawiające, to to, że czasem te same marki mają odmienne składy w zależności od tego dla której części Europy są przeznaczone

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:24   #2974
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Też mnie to ciekawi. Wygląda na to, że na polski rynek po prostu wypuszcza się byle co, bo ludzie i tak kupią. Niemcy z pewnością mają większe wymagania. I co najbardziej zastanawiające, to to, że czasem te same marki mają odmienne składy w zależności od tego dla której części Europy są przeznaczone

też tego nie czaję
widze wielką różnicę pomiędzy Milką niemiecką, a polską.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:24   #2975
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
wbija igłę w dziąsło i wewnętrzną stronę wargi. Trochę poboli, ale da się wytrzymać. A później tak fajnie drętwieją zęby i połowa ust
Wewnętrzną stronę wargi?! A to Ci nowość. Prawie każdy zabieg mam robiony na znieczuleniu, a zęby mam fatalne i cały czas trzeba coś leczyć, więc już miałam dużo w ustach robione, a jeszcze nigdy nikt nie wkuwał mi się w wargę Najczęściej jest to dziąsło od zewnątrz i podniebienie. Raz, przy kanałówce, lekarz nalał mi trochę znieczulenia na rozwiercony ząb, bo nie mógł mnie w ogóle znieczulić
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:24   #2976
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Zwyczajny zastrzyk, w zależności od problemu 1 lub 2.
Chyba, że dentysta ma sprzęcior The Wand to to też jest zastrzyk, ale "igła" nie wbija się "od razu" tylko stopniowo przez co w ogóle nie czuć. Po prostu końcówka dotyka dziąsło i siup - nie boli nic a nic

Edytowane przez Lavi92
Czas edycji: 2013-01-09 o 17:26
Lavi92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:29   #2977
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
też tego nie czaję
widze wielką różnicę pomiędzy Milką niemiecką, a polską.
Ja kiedyś miałam okazję spróbować francuskiej Nutelli - wyglądała identycznie jak nasza, ten sam design opakowania, tylko napisy w innym języku - ale smakowała o niebo lepiej

Spotkałam się też nieraz z opiniami, że napoje (Cola, albo Pepsi, nie pamiętam już teraz) smakują inaczej za granicą niż u nas...

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
Stary 2013-01-09, 17:47   #2978
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Spotkałam się też nieraz z opiniami, że napoje (Cola, albo Pepsi, nie pamiętam już teraz) smakują inaczej za granicą niż u nas...
akurat to jest prawda. mieszkam w Anglii i te wszystkie gazowane napoje smakują inaczej. ale coś za coś - np. brytyjskie jogurty są paskudne - sam cukier i to jeszcze jakiś dziwny w smaku, trochę jak słodzik, ale raczej nie słodzik, bo te jogurty mają mnóstwo kalorii. nie da się tego jeść.
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:05   #2979
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
akurat to jest prawda. mieszkam w Anglii i te wszystkie gazowane napoje smakują inaczej. ale coś za coś - np. brytyjskie jogurty są paskudne - sam cukier i to jeszcze jakiś dziwny w smaku, trochę jak słodzik, ale raczej nie słodzik, bo te jogurty mają mnóstwo kalorii. nie da się tego jeść.
ale serki mullera są przepyszne z kuleczkami!

Cel: Pani Dyrektor!

Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora!

"Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice."
Burza_1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:08   #2980
201606242122
Konto usunięte

jest dokładnie tak jak mówicie, ja jestem wielka fanka snikersow, moge zjesc 3 po kolei a jak jadłam skinersa w anglii, to nie dałam rady go dokończyć był tak słodki..

podobno też proszki polskie, a niemieckie tej samej firmy np. vizir to dwie zupełnie inne bajki

ale dlaczego tak jest? czy polacy są klientami drugiej kategorii czy o co w tym chodzi?
201606242122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:36   #2981
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuleyka89 Pokaż wiadomość
jest dokładnie tak jak mówicie, ja jestem wielka fanka snikersow, moge zjesc 3 po kolei a jak jadłam skinersa w anglii, to nie dałam rady go dokończyć był tak słodki..

podobno też proszki polskie, a niemieckie tej samej firmy np. vizir to dwie zupełnie inne bajki

ale dlaczego tak jest? czy polacy są klientami drugiej kategorii czy o co w tym chodzi?
Co do proszków to słyszałam, że polskie przepisy dopuszczają mniejsze ilości pewnych substancji chemicznych w nich zawartych, niż niemieckie prawo. Ale nie mam pojęcia czy to prawda

Stary 2013-01-09, 18:47   #2982
201609270959
Konto usunięte

Cytat:
Co do proszków to słyszałam, że polskie przepisy dopuszczają mniejsze ilości pewnych substancji chemicznych w nich zawartych, niż niemieckie prawo. Ale nie mam pojęcia czy to prawda
w programie "wiem, co jem.." było o chemii - podobno to wynika z dbania o środowisko. u nas jest mniejsze stężenie tych substancji czyszczących w produktach, ponieważ podobno Polacy sypią za dużo (np.proszku) i dopóki nie nauczymy się stosować do instrukcji na opakowaniach, to tak będzie, aby te detergenty niepotrzebnie nie zatruwały środowiska. i podobno nasze proszki mają taki sam skład chemiczny jak zagraniczne, ale po prostu mniejsze stężenie tych substancji 'czyszczących'. tak zapamiętałam, jeśli się pomyliłam, to niech ktoś poprawi .
201609270959 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 19:11   #2983
Wolha
Zadomowienie

Produkty wysyłane na wschód Europy, czyli także do Polski są po prostu gorszej jakości. Ci z zachodu zawsze będą lepi od wschodu więc nie ma się co dziwić, że w Niemczech słodycze i chemia są lepsze.
Wolha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 19:35   #2984
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
Produkty wysyłane na wschód Europy, czyli także do Polski są po prostu gorszej jakości. Ci z zachodu zawsze będą lepi od wschodu więc nie ma się co dziwić, że w Niemczech słodycze i chemia są lepsze.
Omatko, zalatuje mi tu pewnym Austrakiem z wąsikiem, który dzielił ludzi na gorszych i lepszych ze względu na pochodzenie. Ty serio uważasz, że jesteśmy gorsi od Niemców czy Anglików, bo mieszkamy w trochę innym miejscu?
Niemieckie proszki wcale nie są lepsze. Są bardziej skoncentrowane, ale mają ten sam skład. Zresztą wyżej to wytłumaczone - przeczytaj.
U nas technologia produkcyjna rozwinęła się później niż w Niemczech (bo jesteśmy i będziemy gorsi - wiadomo), nie ma możliwości wprowadzenia od razu, z dnia na dzień bardziej skoncentrowanej chemii, bo mnóstwo ludzi sypie proszki do prania czy leje płyny do płukania na oko, z przyzwyczajenia, bez czytania opakowania za każdym razem, więc po wprowadzeniu na pewno sypaliby za dużo. To nie ma sensu.

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2013-01-09 o 19:39
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 19:52   #2985
misiadelko
BAN stały

Proszki to wiem, widziałam ten odcinek. Ale CZEKOLDA?

/Ja, która NIENAWIDZĘ czekolady zjadłam tego mikołajka na patyku ze smakiem/
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 19:55   #2986
Wolha
Zadomowienie

ja tam nikogo za lepszego i gorszego nie uważam, a takie porównanie to sobie wypraszam.
Już kilka lat temu trafiłam na info dlaczego produkty w Polsce, na wschodzie są gorsze, więc to nie tak, że to ja sobie wymyśliłam, że wschód Europy jest be, to raczej reszta tak myśli.
Ty za to wprost napisałaś, że "jesteśmy i będziemy gorsi - wiadomo"

Co do twojego argumentu: a co mają w mediach mówić?
A co powiesz o słodyczach? O czekoladach, napojach typu coca-cola, o produktach typu syrop klonowy?

Edytowane przez Wolha
Czas edycji: 2013-01-09 o 19:59
Stary 2013-01-09, 19:58   #2987
Pilar1899
keep calm and contour on

Cytat:
Napisane przez zomzom Pokaż wiadomość
w programie "wiem, co jem.." było o chemii - podobno to wynika z dbania o środowisko. u nas jest mniejsze stężenie tych substancji czyszczących w produktach, ponieważ podobno Polacy sypią za dużo (np.proszku) i dopóki nie nauczymy się stosować do instrukcji na opakowaniach, to tak będzie, aby te detergenty niepotrzebnie nie zatruwały środowiska. i podobno nasze proszki mają taki sam skład chemiczny jak zagraniczne, ale po prostu mniejsze stężenie tych substancji 'czyszczących'. tak zapamiętałam, jeśli się pomyliłam, to niech ktoś poprawi .
tak mówili, pamiętam ten odc

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:03   #2988
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam nikogo za lepszego i gorszego nie uważam, a takie porównanie to sobie wypraszam.
Już kilka lat temu trafiłam na info dlaczego produkty w Polsce, na wschodzie są gorsze, więc to nie tak, że to ja sobie wymyśliłam, że wschód Europy jest be, to raczej reszta tak myśli.
Ty za to wprost napisałaś, że "jesteśmy i będziemy gorsi - wiadomo"

Co do twojego argumentu: a co mają w mediach mówić?
A co powiesz o słodyczach? O czekoladach, napojach typu coca-cola, o produktach typu syrop klonowy?
preferencje odbiorców.
dla mnie napoje gazowane w hiszpanii są nie do wypicia bo za słodkie, w niemczech są za mocno gazowane, w krajach arabskich to w ogóle szkoda gadać.
jako przykład preferencji - wiesz jaki zapach kojarzy się z czystością w Europie? cytryna. w USA? chlor!!! dlatego u nas chemia gospodarcza często pachnie cytryną a tam wszędzie musi znaleźć się dodatek chloru.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:05   #2989
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Któraś z Dziewczyn pytała jakis czas temu jak znaleźć swoje wszystkie posty, więc ja melduję, że wiem jak to zrobić, więc jeśli dalej potrzeba to moge napisać
A nie piszę tego od razu, bo jak nikomu to niepotrzebne to mi się pisać nie chce
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:07   #2990
Wolha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
preferencje odbiorców.
dla mnie napoje gazowane w hiszpanii są nie do wypicia bo za słodkie, w niemczech są za mocno gazowane, w krajach arabskich to w ogóle szkoda gadać.
jako przykład preferencji - wiesz jaki zapach kojarzy się z czystością w Europie? cytryna. w USA? chlor!!! dlatego u nas chemia gospodarcza często pachnie cytryną a tam wszędzie musi znaleźć się dodatek chloru.
Preferencje swoją drogą. Jednak więcej spotkasz opinii, że słodycze itp. w Polsce są gorsze niż na zachodzie.

Napisałam co ja wiem, co wyczytałam już sporo czasu temu. Tyle w temacie
Stary 2013-01-09, 20:07   #2991
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
Któraś z Dziewczyn pytała jakis czas temu jak znaleźć swoje wszystkie posty, więc ja melduję, że wiem jak to zrobić, więc jeśli dalej potrzeba to moge napisać
A nie piszę tego od razu, bo jak nikomu to niepotrzebne to mi się pisać nie chce
ktoś już to wyjaśniał
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:10   #2992
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
ktoś już to wyjaśniał
no własnie nie wiedziałam, bo się tyle tych stron się tu produkuje, że nie czytałam wszystkiego

Dziewczyny mam do oddania jeden lek na nadciśnienie. Mnie już dawno niepotrzebny a jego data ważności ma jeszcze miesiąc, więc ktoś móglby go zużyć. Gdzie mogę sie go pozbyć ale nie wyrzucać tylko komuś oddać?

Edytowane przez taka_sobie_jedna
Czas edycji: 2013-01-09 o 20:38
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:43   #2993
201606242122
Konto usunięte

szukam pomysłu na prezent dla 2latka, chłopczyk. nie mam zielonego pojęcia co dla takiego kawalera kupic
201606242122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:45   #2994
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuleyka89 Pokaż wiadomość
szukam pomysłu na prezent dla 2latka, chłopczyk. nie mam zielonego pojęcia co dla takiego kawalera kupic
ciastolinę?
ja na mikołajki kupiłam taki zestawik z trzema ciastolinami, foremkami do wycinania, maszynką do wyciskania i nakładkami do rożnych kształtów i zrobiło to furorę
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:46   #2995
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie możesz napisać, bo się nie dokopię do tamtego posta.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:48   #2996
coffee
and cigarettes

Cytat:
Preferencje swoją drogą. Jednak więcej spotkasz opinii, że słodycze itp. w Polsce są gorsze niż na zachodzie.

Napisałam co ja wiem, co wyczytałam już sporo czasu temu. Tyle w temacie
Tak. Napisałaś, że ci z zachodu zawsze będą lepsi niż ci ze wschodu. Mogłabyś podać źródło?

Piłam Tyskie w Stanach - było okropne. Na zachodzie! Podejrzewam, że produkty na eksport są robione tak, by je 'upodobnić' do krajowych produktów, bo do takich społeczeństwo jest przyzwyczajone.

W USA możesz kupić właściwie wszystko low fat, bo tam 'moda' na odchudzanie. Czekolada diet, ser żółty low fat, piwo light... wszystko. Takie potrzeby społeczeństwa - to dostarczają producenci.
Nie uświadczysz za to prawdziwych kiszonych ogórków (nawet w polskich delikatesach)- najwyżej małosolne, kiszone są dla nich po prostu zepsute.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:49   #2997
juli_jka
now or never

Cytat:
Dziewczyny mam do oddania jeden lek na nadciśnienie. Mnie już dawno niepotrzebny a jego data ważności ma jeszcze miesiąc, więc ktoś móglby go zużyć. Gdzie mogę sie go pozbyć ale nie wyrzucać tylko komuś oddać?
najlepiej chyba do apteki
Stary 2013-01-09, 21:12   #2998
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Ja kiedyś miałam okazję spróbować francuskiej Nutelli - wyglądała identycznie jak nasza, ten sam design opakowania, tylko napisy w innym języku - ale smakowała o niebo lepiej

Co do napojów ja różnicy nie widzę :P
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:26   #2999
baconbroccoli
Raczkowanie

jak się nazywają tego typu wzory? http://www.dolliehost.com/dolliecrav...white2/176.gif

Edytowane przez baconbroccoli
Czas edycji: 2013-01-09 o 21:28
baconbroccoli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:30   #3000
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baconbroccoli Pokaż wiadomość
jak się nazywają tego typu wzory? http://www.dolliehost.com/dolliecrav...white2/176.gif
Ornament?
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości