|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
![]() Z drugiej strony doskonale skrojone ubrania, dobrej jakości buty i torebki to towary bardzo drogie. Przeciętna kobieta z niską pensją raczej nie będzie oszczędzać parę lat by kupić wymarzoną rzecz. Ponadto dbanie o siebie - pielęgnacja, makijaż, fryzjer, kosmetyczka, a także basen czy siłownia tez obciążają budżet. Ja sama zauważyłam, że rzeczy które mi się najbardziej podobają są niestety drogie. Od kiedy polepszyły mi się warunki finansowe mogę pozwolić sobie na więcej, ale jeszcze nie na tyle ile bym chciała
|
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Kupowalam w Deichmannie, ale ostatnio jak o nia pytalam, nie mieli. Mysle, ze w obuwniczych powinnas znalezc. Psika sie tym wnetrze buta i chodzi (mokro w stopy
) lub wypycha gazetami.
|
#4053 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4054 |
|
Konto usunięte
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38529716]wiem co czujesz
[/QUOTE]dla mnie to jest koszmar... ostatnio opróżniłam swoją szafę i zostało mi naprawdę niewiele rzeczy, chodzę na okrągło w 3-4 zestawach, co mnie zaczyna powoli frustrować, a np. sukienki wiszą w szafie bo nie mam butów na teraz, w sklepach też nic godnego uwagi nie ma |
|
|
|
#4055 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo nie jestem w stanie wymienić całej szafy od razu ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
ja rozciągałam skórzane buty i nie było problemu, ale robiłam to stopniowo, chyba na 3 razy żeby nic się nie stało
![]() a co do stylu klasycznego i pieniędzy to też się zgadzam, że jednak całkiem niskim kosztem to tego się nie da osiągnąć, bo choćby skórzane buty czy torebka to już większy koszt, wiadomo, że można znaleźć coś w promocji, albo trafi się jakaś perełka np. w sh, ale jednak ciężko z tym
|
|
#4057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kompletując szafę chociażby na wyprzedażach kosmetyków jest masa z niższej półki, a równie dobrych i sprawdzonych jak te droższe. Zgadzam się z emely ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mając niewielki budżet można wyglądać ładnie i z klasą tylko trzeba chcieć
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#4059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale uważam, że można również się go "nauczyć", znam kilka dziewczyn, które przeszły totalną metamorfozę i zmieniły swój styl o 180 stopni. A przecież szpilki od Louboutina czy torebka od Chanel, moim zdaniem nie są wyznacznikami, które trzeba mieć w swojej szafie żeby mówić o posiadaniu klasy . Nawet w ubraniach z sieciówek, z idealnie współgrającymi dodatkami i podkreślającym atuty makijażem można wygladać kobieco i z klasą. Jednak dbanie o siebie - siłownia, basen faktycznie jest kosztowne
Edytowane przez emely Czas edycji: 2013-01-08 o 21:52 |
|
|
|
|
#4060 | ||
|
Zadomowienie
|
Skąd wiesz, może nie będzie tak źle?
co miałaś?Cytat:
mniejsza dołączyła niedawno trzymam w niej biżuterię którą zakładam najczęściej. Przydatna rzecz i ładnie wygląda na komodzie czy gdziekolwiek indziejCytat:
wyprzedażą -5% Oczywiście na bieżąco kupuję ubrania, lubię sukienki, Tshirty też nie mają wieloletniej trwałości, więc uzupełniam stan minimum. Ale właśnie - minimum. Testuję sporo nowych kosmetyków(wizaż ), perfumy staram się dostawać![]() Niemniej jednak teoria minimalizmu i posiadania rzeczy, gdzie wszystko da się ze sobą połączyć bardzo mnie przekonała i staram się tak właśnie ogarnąć swoją życiową przestrzeń. Zakupów w SH nie robię, nie dla mnie przepychanki, ustawki i wyczekiwanie przed otwarciem sklepu ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38529716]wiem co czujesz [/QUOTE]A o tym chyba też kiedyś pisalam - jakość w większości sklepów poniżej normy
|
||
|
|
|
#4061 |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Przyznaję Wam rację w kwestii jakości ubrań z sieciówek, niestety mam wrażenie że co rok to gorzej...
Co do kosztu dobrego wyglądu- jest wiele rzeczy drogich, w które warto zainwestować i potem o nie dbać i są kaprysy Zależy czy umiemy to zawsze odróżnić.Poza tym zawsze jeśli się umie, lub ma w rodzinie czy u znajomych krawca, można coś uszyć samemu. Moja mama do dziś ma żakiety, spódnice, bluzki czy sukienki, które wyglądają obłędnie, a kosztowało ją to materiał, nici i czas No i jak się pamięta o tym, by zawsze mieć czyste, wyprasowane ubrania, koniecznie czyste buty, uczesane włosy i muśnięcie perfum, uważam że to już jest minimum do wyjścia z domu. Bo jak się podstawowej higieny przestrzega, to wiele nie trzeba, by wyglądać schludnie i elegancko. Szkatułki na biżuterię są super! Na zeszłoroczne Boże Narodzenie dostałam dwie ![]() i jestem zachwycona- żadnego rozgardiaszu, jedną ręką można trafić gdzie należy a potem zamknąć i jest schludnie Jedna to chyba no name, ale ładny, a druga apartowska (ach ta ukochana czerwień ):http://www.apart.pl/pl/akcesoria,c,1,,3543 |
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie boli to, że zwykłe bluzki jakości jednosezonowej kosztują fortunę
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolokwium było z tkanek roślinnych, tylko że chodziło o rozpoznanie ich na czarno-białych obrazkach. Niestety jakość tych obrazków pozostawia bardzo wiele do życzenia. Z jednej strony coś wygląda jak przewodząca, a z innej jak zwarcica A dodając do tego fakt, że ja zawsze byłam bardzo kiepska w rozpoznawaniu czegoś na zdjęciach, te kolokwia to dla mnie udręka.Otoż to Bluzki z sieciówek się mechacą w zastraszającym tempie.
|
|
|
|
|
#4064 | ||||
|
AGA :)
|
Cytat:
) Cytat:
Cytat:
O własnie. Dokładnie to samo chciałam wyrazić wyżej. Cytat:
Kompletnie nic mi nie wpadło w oko, a jesli juz to albo cena była zupełnie nieadewanta do jakości albo sam ciuch był jadny ale jakościowo beznadziejny. No, i uważam, że te wyprzedaże jakieś rtakie kiepskie. W BSCe niby III tura a ceny wcale nie okazyjne.
|
|
|
#4065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
U mnie dzisiaj szaro, buro i ponuro. Dobrze, że dzisiaj nie jest już tak ślisko, bo wczoraj o mało co bym nie zaliczyła wywrotki Najlepsze jest to, że dokładnie w tym samym miejscu, co na Sylwestra Dzisiaj mam za to ochotę na jakieś małe zakupy, ale niestety nie będzie dziś na to czasu ![]() Cytat:
Ale dzielnie dawał radę, choć już w weekend po świętach chyba miał wyraźnie dość bo wymyślił piwko z kumplem Ale i tak miał łatwiej z nami dwiema niż my z nim, jak jest chory Tacy rodzice to rzeczywiście skarb Ja kawę pijam zawsze rano w domu do śniadania, a później w pracy jedną poranną i jedną popołudniową Niby też mamy ekspres, ale jakoś mi ta kawa ni podchodzi. Chyba raz mi tak naprawdę smakowała, a tak wiecznie jest za mocna Teraz popijam herbatę z pokrzywy, bo kumpela mi poleciła na włosy ![]() Ja też jak mam za dużo pracy, to marzę o wolnym, ale prawda jest taka, że biorąc jeden dzień wolnego nigdy nie wypoczywam. Dopiero w czasie urlopu wypoczywam tak na 100% Wtedy odrywam się od wszystkiego, przestaję myśleć o pracy, o obowiązkach i wypoczywam na całego Niestety do urlopu jeszcze kilka ładnych miesięcy pracy ![]() Mnie szwagier zaraził, jak przyjechali z siorą na święta. W pierwsze święto miał gorączkę, do tego siora też przeziębiona była, także o chorobę nie było trudno. Ból gardła mnie ominął, od razu miałam temperaturę 37,5, a później już z dnia na dzień było tylko coraz gorzej. Najbardziej żal mi Sylwestra, bo byliśmy na balu, a ja mi sie nawet bawić nie chciało. Jedyne, o czym marzyłam to łóżko i sen Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie lepiej ![]() Cytat:
|
|
#4066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38511275]mi w mango spodobała się ta jasna: http://shop.mango.com/PL/p0/mango/torby/lakierowana-torebka/?id=83601027_02&n=1&s=bol sos.vertodo_bolsos_she&ie =0&m=&ts=1357482260036 chociaż nie wykluczone, że będzie tandetna [/QUOTE]Super wygląda Cytat:
Można się fajnie ubrać za niewielkie pieniądze
|
|
#4067 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a i tak gdybym stanęła obok naprawdę ładnej dziewczyny to byłoby mi łyso
|
|
|
|
|
#4068 |
|
AGA :)
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38536700]no właśnie uroda też wiele daje, ja muszę nadrabiać ciuchami i makijażem (jakkolwiek to brzmi
a i tak gdybym stanęła obok naprawdę ładnej dziewczyny to byłoby mi łyso [/QUOTE]Jakie to niesprawiedliwe, że część kobiet ma 'za darmo' to na co druga część wydaje pół wypłaty Mam zaraz służbowe wyjście, po drodze wstąpię do jakiś małych butików, może coś dla siebie znajdę
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem dbanie o siebie wcale nie musi byc kosztowne- wszystko, jak to czesto bywa, zalezy od podejscia.
Zeby biegac nie potrzeba nam nam praktycznie zadnych nakladow finansowych (poza w miare przyzwoitymi butami, i moze jakas odzieza jak ktos chce biegac w polmaratonach ) Basen, ok zgadzam sie, ale zawsze mozna latem plywac w jeziorze ![]() W wielu wiekszych miastach sa organizowane darmowe, lub tanie, lekcje jogi Na aerobik mozna isc do wieczorem do szkoly i placic mniej niz w klubie fitness (chyba ze ktos chce cwiczyc 5 dni w tyg, wtedy sie oplaca isc do klubu) W kazdym razie jest sporo alternatyw dla wydawania duzej ilosci pieniedzy. Mysle, ze podobnie jest z innymi rzeczami. Ja mam najwiekszy problem z ciuchami chociaz tez w wielu przypadkach sie nie przejmuje- biale i kremowe thsirty kupuje 'przyzwoite' (nie ultracienkie i nieobszyte ale tez nie jakies super), bo latwo sie brudza, zostaja plamy od antyperspirant..Ktoś pytal o Yankee Candle w Trojmiescie- W Gdyni na Zwyciestwa, ja jeszcze nie mialam czasu zajrzec
|
|
#4070 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Genialny Jak dużo tam JAC |
|
|
|
|
#4073 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38529716]wiem co czujesz [/QUOTE]I ja. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
blekitne_niebo, możesz napisać coś o tej ramonesce z działu dziecięcego w Zarze?
chociaż z tyłu, na plecach jest 'luz'. Polecasz ją?
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze wiedzieć
)
|
|
#4079 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
![]() Ja za to dostałam dzisiaj dobrą wiadomość, bardzo możliwe że z TŻ dostaniemy się na staż lub pracę w zastępstwie, więc zaczyna się nabieranie doświadczenia zawodowego |
|
|
|
|
#4080 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

) lub wypycha gazetami.
bo nie jestem w stanie wymienić całej szafy od razu

), perfumy staram się dostawać
Zależy czy umiemy to zawsze odróżnić.