Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 19:47   #481
jagnna
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ja tą wodą co i resztę ciałka... na razie chyba nie trzeba osobnych szamponów.

Michał jako 6 imie wg popularności... no proszę, a mi się wydawało że rzadsze ...
No tak myję właśnie, ale zastanawiam się czy nie powinnam czym "grubszym" myć...

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 19:47   #482
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
jestem z siebie dumna. SAMA ogarnęłam kąpiel Młodej bo zawsze to tz kąpał a ostatnio Teściowa kąpałą. Ja tylko wycierałam ją potem itp
A dziś wszystko zrobiłam samaaaa
naszykowałam kąpiel, przeprowadziłam ją oraz zakończyłam .. sukcesem ha

podziwiam, bo ja nie wiem czy dałabym radę ze wszystkim sama- zawsze razem z mężem kąpiemy.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 19:48   #483
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ja tą wodą co i resztę ciałka... na razie chyba nie trzeba osobnych szamponów.

Michał jako 6 imie wg popularności... no proszę, a mi się wydawało że rzadsze ...
Ja tez tak .. Znaczy moj maz mam szampon do włosów bambino i tam jest ze mozna od 1 miesiąca..

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 19:49   #484
jagnna
Zakorzenienie

I jeszcze jedno pytanie mam:
Czym smarujecie buzie maluszków wychodząc na spacery?

Stary 2013-01-09, 19:49   #485
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Pytanie: Czym myjecie włosy dzieciaczkom? Bo moje 3tygodniowe dziecię ma kudły, a na większości szamponów jest napisane że od 3go miesiąca się używa Chyba że ja jakieś takie wynajduję
ja myję szamponem, odkąd Bartek ma ciemieniuchę, wczesniej myłam tą samą wodą co reszte ciałka. Mamy szampon z Hippa- on jest od 1. dnia życia
Stary 2013-01-09, 19:50   #486
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
nivea na kazda pogodę
Stary 2013-01-09, 19:51   #487
kia_mia
Zadomowienie

Kurde w ogole caly czas mam strasznie zimne dlonie... Normalnie lody :/ jak mala placze to najpierw lece se umyc ciepla woda zeby je rozgrzac.... :/ w ogole non stop mi zimno ... To chyba przez anemie na początku myslalam ze z niewyspania ale dzis juz fajnie pospalam i dupa dalej mi zimno...

Zazdroszczę Wam zakupow leginsowych ja publicznie w leginsach pokaze sie za 6 kg mniej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 19:54   #488
madzius90
Zakorzenienie

ide usypiać Syna

dobranoc
Stary 2013-01-09, 19:54   #489
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
ja smarowałam nivea na każdą pogodę, ale mi mały od tego (chyba) pełno krostek na buzi dostał... i teraz nie wiem czy bede czymś go smarować czy nie

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:09   #490
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Nie ma sprawy

Co do czytania dzieciom - ostatnio czytałam małej poradnik laktacyjny

Pytanie: Czym myjecie włosy dzieciaczkom? Bo moje 3tygodniowe dziecię ma kudły, a na większości szamponów jest napisane że od 3go miesiąca się używa Chyba że ja jakieś takie wynajduję
HIPP ma od 1go dnia zycia, Penaten, Ziajka (ale to 2 w 1)

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Ja mam Johnoson Naturals (taki zielony) na wiatr i niepogodę oraz Nivea. Ten drugi jest bez wody więc rewelacja jak chcesz tuz przed wyjsciem na silne mrozy, ale zostawia t;usta buzke. ten pierwszy ma wode, wiec albo na cieplejsze dni, albo posmarowac z 15 minut przed wyjsciem i raczej nie poprawiac na dworze jak jest mróz. Wiekszosc kremów na zime ma niestety wode, nawet Bambino ochronne.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:23   #491
jagnna
Zakorzenienie

Dzięki wszystkim za odpowiedzi Zaczynamy sezon spacerowy i się zastanawiam co kupić. Ogólnie stosuję kosmetyki Ziajki, więc pewnie w to też uderzę. Ewentualnie się ku Niwei skłaniam.

Ide w kime, bo młoda śpi też. Dziś tatuś w nocy nie pomoże, bo siedzi przed kompem i normy wyrabia, musimy sobie same z Ulą poradzić.. A Ula właśnie zaczyna mlaskać przez sen, czyli wkrótce pobudka
o. juz.
Ide

Stary 2013-01-09, 20:23   #492
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
No tak myję właśnie, ale zastanawiam się czy nie powinnam czym "grubszym" myć...
Nie trzeba stosować oddzielnych szamponów. Ja mam płyn hipp i jest on do ciała i włosów - sama nim myłam włosy. Nivea też ma taki produkt. Dzieciom nie przetłuszczają się włosy i nie ma potrzeby stosować "grubszych" środków, chyba że ktoś stosuje tłuste środki na ciemieniuchę to może być problem żeby domyć, ale to trzeba sprawdzić. Im bardziej delikatne płyny tym lepiej.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:55   #493
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Co do czytania dzieciom - ostatnio czytałam małej poradnik laktacyjny
nie za szybko może najpierw o antykoncepcji jej poczytaj

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:

szampon bambino

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
krem z hippa ale nie pamiętam jaki, a teraz nie sprawdze bo mały sie przyssał
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:59   #494
jo_manh
Rozeznanie

Oki, ja uciekam mam 39,1 stopni gorączki...jutro do internisty idę bo zwykłe srodki nie pomagaja....

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:05   #495
emylka86
Zakorzenienie

o ho ho ale dziś mnie spanie łapie... czas na kąpiel...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:12   #496
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Mi powiedzieli, że 42 dni urlopu niewykorzystanego mam. Nie wiem, czy trzeba to na raz wykorzystać...
ja mam 19 zaleglego z 2012roku ( ktory musze wykorzystac do konca wrzesnia) i swoj normalny 20dni na rok 2013 + 2dni na dziecko zdrowe
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
jestem z siebie dumna. SAMA ogarnęłam kąpiel Młodej bo zawsze to tz kąpał a ostatnio Teściowa kąpałą. Ja tylko wycierałam ją potem itp
A dziś wszystko zrobiłam samaaaa
naszykowałam kąpiel, przeprowadziłam ją oraz zakończyłam .. sukcesem ha
ja juz 10 razy kapalam sama Mlodego jak moj byl na noc w pracy teraz znowy zaczna Mu sie nocki wiec bede musiala sama to robic;/
Cytat:
W Kari. To taki sklep z butami, torebkami, akcesoriami do włosów i rajtuzami
Nie jest to chyba jakaś znana marka
W Rzeszowie mamy jeden tylko ich sklep. Ale to z drugiej strony nic nie znaczy,bo Rzeszów to nie jakaś aglomeracja
W dodatku była promocja 2za 1
http://kari.com/pl/
a jakie tam sa ceny?

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam zakupow leginsowych ja publicznie w leginsach pokaze sie za 6 kg mniej
Stary 2013-01-09, 21:13   #497
kia_mia
Zadomowienie

Wybija godzina Zero! o 19 Koza jadla to powinna sie juz budzic, a całkiem ladnie sobie spi moze dluzej pospi wreszcie

Stary 2013-01-09, 21:24   #498
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
W Kari. To taki sklep z butami, torebkami, akcesoriami do włosów i rajtuzami
Nie jest to chyba jakaś znana marka
W Rzeszowie mamy jeden tylko ich sklep. Ale to z drugiej strony nic nie znaczy,bo Rzeszów to nie jakaś aglomeracja
W dodatku była promocja 2za 1
http://kari.com/pl/
ale super buty mają !!
Cytat:

tą wodą co reszta ciała narazie nie używam osobnego szamponu
Cytat:
Bambino mam ochronny

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:44   #499
DeKajka
Zakorzenienie

Mal zjadl i nie spi .. ciekawe jaka dzisiaj bedzie nocka . na szczescie przespalam sie 2 godzinki jak Tżet worcil z pracy i nabralam sil ..

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
mój śpi maks 4 h bez przerwy, tak to co 3, tylko zjada na raz 90ml, jak zrobię wiecej to zje, ale jak skończy to wszystko chlusta na pół pokoju próbowałam dać więcej własnie z nadzieją na dłuższy sen i lipa, ale widocznie więcej mu nie potrzeba skoro przybrał 2600 w 7 tygodni w sumie nie mam co narzekać, bo dzieciaki śpią mi po 12h, bo synek w nocy zje i od razu śpi po dzisiejszych wojażach to padły nawet o 19

do ginka powinnam iść po 6 tygodniach, czyli w zeszłym tygodniu, ale pójdę dopiero w następnym, jakoś mi zeszło
Moj jak zjadal 120 to ulewal po kazdym jedzeniu .. od wczoraj daje mu 110-105 i bluzeczka czysta .. a juz by mial ze 4 przebrane wiec nie bede mu dawac wiecej .. byc moze nie potrzebuje .. A przybral mi juz ponad 2 kilo wiec bez sensu mleko marnowac

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
heeeej

maly mi w koncu zasnał...
kia mia ciesz sie masz czas dla siebie jak spi
moj czesto marudzi, spi w dzien b. malo az sie martwilam czy nie za mało..bo ;po 15 moinut, raz na trzy godziny..w nocy tez szału nie ma
ja na wypisie mam napisane ze do gina po 6 tyg..i minelo juz te 6 tygodni ale nie ide narazie wstret mam
Tez jeszcze nie bylam . i chyba sie nie wybiore .. jak narazie ..

Cytat:

Moj urodzil sie prawie lysy .. teraz widze ze mu rosna nowe i wyglada jakby mial postawione na zel ale dalej mikrusy wiec nie musze mu szamponem myc . myje tym co reszte ciala .. a mianowiecie plynem do kąpieli Nivea .

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

podziwiam, bo ja nie wiem czy dałabym radę ze wszystkim sama- zawsze razem z mężem kąpiemy.
Ja zawsze sama kapalam .. tyle ze na gabce wiec duzo sie nie musze namachac Tzet tylko do lazienki z recznikiem przychodzi owija go i zanosi do pokoju ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 21:52   #500
dzika_kaka
Zakorzenienie

U nas dzisiaj masakracja jakaś. Jak se pospaliśmy do niemalże 13tej, co udokumentowałam zdjęciem, tak padliśmy dopiero po wieczornej kąpieli i to po wielu grymasach. Nie wiem co tej babie się dzisiaj dzieje, strasznie nerwowa, nie nażarta jaka taka ciągle, ciumka, płacze... eh A ja oczywiście zamiast korzystać i się kimnąć to na wizażu nadrabiam, no debil

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Dzika, z tą króliczą depresją, to coś jest na rzeczy Nasz, odkąd Mały jest na świecie przesiaduje godzinami na dachu klatki i stwierdzam u niego nerwowe napady głodu - jedzenie pochłania w sekundę, a potem zżera wszystko dookoła, łącznie ze swoim dywanikiem
A mój zaczął żreć choinkę! Włazi pod drzewko i obgryza dolne gałązki

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość
A druga sprawa - poradzcie co byście zrobily na moim miejscu. Z teściami nie gadamy już prawie 2 lata.. Przez ten czas się nie widzieliśmy, oni Marty nie widzieli, Marta na zdjęciach jak ich widzi nie wie kto to. Mai też nie widzieli. Kontakt po prostu żaden. Jak dla mnie to oni są już skreśleni, ale wiadomo to rodzicie tż. Ogólnie jest tak po wielkiej awanturze przy ktorej doszlo do rękoczynów. No ale teraz będą chrzciny. Powinnam ich zaprosić według Was? Bo jakos sobie tego nei wyobrażam, ale w końcu to dziadkowie... Siedzi mi to w głowie i nie wiem jak powinnam się zachować
Ja bym nie zapraszała. Nie szukają kontaktu, tż też jest na nie to po co taka sztuczność.

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
rozmiar 36

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Mój opis porodu
Aż mi się łezka w oku zakręciła, że to już koniec, wszystkie rozpakowane, nie te emocje

Cytat:
jak kupie fride to gruszke dostanie w spadku
A my dzisiaj pierwszy raz wyciągaliśmy gluty fridą i tż stwierdził, że trzeba kupić gruszkę

Cytat:
Byłam wśród ludzi
Wyrwałam sie (po pertraktacjach z Ulencją trwających od 10-14) z domu i pojechałam do CH. I kupiłam co następuje:
- wkładki laktacyjne,
- 6 kilo mąki,
- 2 kartony soku jabłkowego
- tunikę z wyprz z carry
- leginsy we wzór norweski oraz spinki do włosów i frotki w geparda z kari
Jestem oszołomiona i przytłoczona dzisiejszymi łowami
No i dziecko mi śpi jak szalone (tfu tfu)
Ja dzisiaj dostałam wychodne do kerfura po zakupy spożywcze. Dżizas złaziłam wszystkie regały, serio. Nie tak zgodnie z listą zakupową tylko dokładnie regał za regałem. W efekcie tż zadzwonił, że mam wracać bo dziecko głodne a mnie już długo nie ma

Cytat:
Ja nir wiem jak to bedzie jak mi sie macierzyński skonczy...... Ja mam tylko ta zasrana podstawe plus jakas smieszna premia, ale jednak robia te śmieszne pieniądze roznice... Zreszta wydaje mi sie, ze jak wroce do pracy to mnie zwolnia.... Bo dlugo nie popracowalam raptem 7miesiecy i poszlam pod kniec maja na l4 bo wyladowalam w szpitalu......:/ nie chce z nikim zostawiać Zuziola... a tymbardziej w jakims zlobku... No nic zobaczymy, moze jakos sie ulozy.....
Możesz sobie zmniejszyć wymiar etatu, nawet minimalnie, bo nie ma dolnej granicy i wtedy jesteś w okresie ochronnym przez rok. Zawsze to coś jeśli boisz się, że Cię zwolnią.

Cytat:
Pytanie: Czym myjecie włosy dzieciaczkom?
Moje dziecko co prawda jest prawie łyse ale myjemy tym czym całą resztę.

Cytat:
Linomagiem a+e o ile się nie mylę. I na razie też całe ciałko tym lecimy, bo młodej okropnie skóra złazi. Położna polecała.

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:12   #501
MiciaKicia
Zakorzenienie

Ja lecę. Dobranoc
Zostawiam Was z niezłym mixem (ale to jeśli któraś z Was lubi dubstep) :

https://www.youtube.com/watch?v=7nI5dVy5b6A&hl=en&fs=1&">https://www.youtube.com/watch?v=7nI5dVy5b6A&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:20   #502
Sola1
Zakorzenienie

Zgodnie z prośbą Evveliny88 przekopiowuję ze starego wątku:

"Kochane mamusie, nie jestem w stanie nadrobić, ale właśnie lecą mi łezki, dziękujemy za tak ciepłe powitanie. Ważył 4310 i ma 60cm. Nie da sie ukryć jest ciężki, porod cudny, płakałam ze szczęścia jak tylko go wyciągnęli, później synuś był z mężem jak mnie zszywali, następnie w trójkę sie całowaliśmy na sali pooperacyjnej, ale dokładny opis w domku napiszę. Głodomor straszny, dlatego jak schodziło znieczulenie zdążyli go 2 razy nakarmić wiec z karmieniem męki. Dostawiali mi go przedwczoraj, trochę sie napił po ciężkiej walce, dzwoniłam a one z łaska przychodziły, ale trzeba przyznać ze chyba z 20 razy dzwoniłam. Walczę z personelem dla mojego synka. Od początku mocno charczał i ciężko oddychał, mówiłam ze to nie jest normalne, pediatra był kilka razy a później już mi powiedział ze jestem przewrażliwiona i niektóre dzieci tak maja- problem z krtanią. W nocy jednak go zabrali na obserwację, oddali po 7 godzinach, niby wszystko ok ale mam mieć na niego oko. Cycki masowałam żeby pobudzać laktacje ale niestety zbuntowały sie, mały krzyczy ale dostawiam, później dokarmiam. W domku mam nadzieję ze rozkręcę piesi laktatorem. Tatuś bardzo szczęśliwy, smutno nam bo nie moze nas odwiedzić, szpital zamknięty z racji świńskiej grypy w Poznaniu i to jedyny powód z którego płacze. szwy ciągną, mało pomocne położne, cycki poranione, synek płacze, ale to pikuś w porównaniu z tym jak tęsknię za mężem i domem. Mieliśmy dzis wyjść ale niestety zrobił sie żółty i teraz sie opala. Rano pobiorą krew i podejmą decyzję co dalej. Mam nadzieję ze będę mogła zostać tak długo jak synek."

----

Jeszcze raz Evvelina - gratulacje Trzymam kciuki, żeby żółtaczka szybko zeszła i żebyście mogli wrócić do domku

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-01-09 o 22:24
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:47   #503
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

"Kochane mamusie, nie jestem w stanie nadrobić, ale właśnie lecą mi łezki, dziękujemy za tak ciepłe powitanie. Ważył 4310 i ma 60cm. Nie da sie ukryć jest ciężki, porod cudny, płakałam ze szczęścia jak tylko go wyciągnęli, później synuś był z mężem jak mnie zszywali, następnie w trójkę sie całowaliśmy na sali pooperacyjnej, ale dokładny opis w domku napiszę. Głodomor straszny, dlatego jak schodziło znieczulenie zdążyli go 2 razy nakarmić wiec z karmieniem męki. Dostawiali mi go przedwczoraj, trochę sie napił po ciężkiej walce, dzwoniłam a one z łaska przychodziły, ale trzeba przyznać ze chyba z 20 razy dzwoniłam. Walczę z personelem dla mojego synka. Od początku mocno charczał i ciężko oddychał, mówiłam ze to nie jest normalne, pediatra był kilka razy a później już mi powiedział ze jestem przewrażliwiona i niektóre dzieci tak maja- problem z krtanią. W nocy jednak go zabrali na obserwację, oddali po 7 godzinach, niby wszystko ok ale mam mieć na niego oko. Cycki masowałam żeby pobudzać laktacje ale niestety zbuntowały sie, mały krzyczy ale dostawiam, później dokarmiam. W domku mam nadzieję ze rozkręcę piesi laktatorem. Tatuś bardzo szczęśliwy, smutno nam bo nie moze nas odwiedzić, szpital zamknięty z racji świńskiej grypy w Poznaniu i to jedyny powód z którego płacze. szwy ciągną, mało pomocne położne, cycki poranione, synek płacze, ale to pikuś w porównaniu z tym jak tęsknię za mężem i domem. Mieliśmy dzis wyjść ale niestety zrobił sie żółty i teraz sie opala. Rano pobiorą krew i podejmą decyzję co dalej. Mam nadzieję ze będę mogła zostać tak długo jak synek."
Trzymajcie się cieplutko i oby malutki szybko się "opalił" Ja też przeżywałam katusze w szpitalu więc doskonale Cię rozumiem.

Od jutra jadę chyba z odciąganiem. Znalazłam podczas kąpieli dwie mega okropne rany na sutkach i tak się nimi przeraziłam, że boję się dać dziecku pierś. Nawet tak strasznie nie bolą ale wyglądają nieciekawie. Dobrze, że jednak wysłałam tżta po machinę ssącą.

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 07:18   #504
weronika23
Zakorzenienie

z opoznieniem ale meldujemy sie unas jeszcze tydz jazdy i bede muec czasjak wiecie przeprowadzamy sie a w sobote chrzest rece pelne roboty plus 2 potworki
aleeee juz niedlugo, moj maly konczy dzis 2 m i pieron wazy 6800 strasznie duzo boooo waga na wyjscie 2900 mam grubaaaasaaaaa

jagna ja mam roznice 2 lata i miesiac gabi 10,10,10 oli 10.11.12 roznica superowa jak dla mnie polecam, bo starsze odpieluszkawne i osmoczkwane i zakochane w braciszku

madzius mojemu zrobila sie okropna ciemeniucha 2 x nalozylam olejuszke i zniklnela polecam

micia brawoooooooooooo

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

mussooo sliczna pozazdrscic ja kupilam na wyprzedazy oczywiscie czarna
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 08:36   #505
sanetka
Zakorzenienie

Jej, jak Wam dużo dzieci rosną i jedzą

Moja szczuplak, 2 miesiące prawie i mam nadzieję że jutro 4 kg zobaczymy na wadze i pediatra powie że ok.

A zjada max 70 ml, 90 jak ma dłuższą przerwę albo mega kupę

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 08:57   #506
weronika23
Zakorzenienie

sanetka moj zjada 120 do 160 mm
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:09   #507
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
ale ja niska jestem (164cm) i zawsze nosiłam 36/38

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 09:18   #508
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Mały mi wlasnie wisi na cycu, mam nadzieje ze przysnie potem troche

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

aby szybko was wypuscili

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj dostałam wychodne do kerfura po zakupy spożywcze. Dżizas złaziłam wszystkie regały, serio. Nie tak zgodnie z listą zakupową tylko dokładnie regał za regałem. W efekcie tż zadzwonił, że mam wracać bo dziecko głodne a mnie już długo nie ma
Ja tak mialam jak pierwszy raz do lidla sie wyrwalam A ile kasy wtedy wydalam Jak siedze w domu to przynajmniej oszczedzam
Stary 2013-01-10, 10:15   #509
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

ewelinka trzymam kciuki za wyjscie!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

ja jak zakuopy teraz robie to wydaje kupe kasy bo sie opanowac nie moge..ale glownie dla Tymka-butelki, smoczki, pier.doły jakies

ja mam zalegle urlopy plus 26 dni z 2013 wiec jaki mi sie pokoncza to bedzie ok czerwca-lipca.pozniej nie wiem.ale do pracy nie wroce.6 lat tam bylam zdecydowanie za długo.mam poza tym oferte pracy w zawodzie (dzienjikarz) jako prowadzaca działu newsów w portalu informacyjnym, mam nadz ze wypali, tak naprawde juz tam pracuje ale narazie na zasadzie wolontariatu

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
sanetka moj zjada 120 do 160 mm
moj tez

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2013-01-10 o 10:14
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:17   #510
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Ja tak mialam jak pierwszy raz do lidla sie wyrwalam A ile kasy wtedy wydalam Jak siedze w domu to przynajmniej oszczedzam
Ja w domu nie oszczędzam Z małym wiszącym u cyca buszuję na allegro Codziennie listonosz lub kurier do mnie przyjeżdża Zbankrutuję na tym naturalnym karmieniu

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja mam zalegle urlopy plus 26 dni z 2013 wiec jaki mi sie pokoncza to bedzie ok czerwca-lipca.pozniej nie wiem.ale do pracy nie wroce.6 lat tam bylam zdecydowanie za długo.mam poza tym oferte pracy w zawodzie (dzienjikarz) jako prowadzaca działu newsów w portalu informacyjnym, mam nadz ze wypali, tak naprawde juz tam pracuje ale narazie na zasadzie wolontariatu
No no, nie wiedziałam że mamy Gwiazdę na forum
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości