Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 21:51   #1561
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Madzia słyszałam coś o diecie jakie piwo
MOnka a twoja SB jak tam ?
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:51   #1562
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
to co bierzesz ? , odrazu z plytami ci wysle
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:52   #1563
libra777
Zakorzenienie

Nie dzięki chociaz do czarnej roboty ktoś by się nadał
Stary 2013-01-09, 22:14   #1564
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A tak się bawią moje dzieci
pięknie

Dzięki za rady odnośnie stroju karnawałowego

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
P0P heh to już mają wspólne zabawy, a mała jaka zadowolona

Wiecie co ja na koniec grudnia brałam udział w kilku licytacjach. I tak dzisiaj wchodzę na alegro a tam dwie były wygrane Przelewy zrobiłam, choć nie wiem czy to nie przeterminowane
Kiedyś Allegro przysyłało info o tym że coś się kupiło a teraz człowiek żył w niewiedzy
a kupiłam sobie nową sukienke za 6,50 Chciałam mieć coś na majową komunie, ale nie myślałam że za tą cenęI buty biegowe za 39 zł gdzie normalna cena 350 zł. Heh coś mało chętnych było w okresie świątecznym na adidasy i letnie sukienki
pięknie

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
U nas było jeszcze inaczej... Rozłożyliśmy sie wszyscy w ostatnich dniach sierpnia przez klimatyzację w aucie szwagra (my nie mamy i nie przyzwyczajeni jesteśmy) A potem to już z górki.... i od września na prawdę bardzo mało wychodziliśmy na spacery. Teraz co wyjście to strach czy znów Misiek chory nie będzie. Dziś poszaleliśmy sobie w śniegu, Misiek sie turlał... Mieliśmy wyjść po południu jeszcze ale coś mnie tknęło i zmierzyłam temp. - 37.3 Odpuściłam... Ja chętnie bym wychodziła co dzień (choć zimą to dla mnie takie poświęcenie jak dla Asiulka bo na spacer na nogach i na sankach Michał nie chce, najchętniej to bawi sie w ogródku a ja nie lubię tak stać i nudzić się, wolałabym się przejść) ale jak jak on ciągle chory... Rok temu wychodziliśmy 2 razy dziennie. Ludzie jak na głupków na nas patrzeli jak śmigaliśmy na sankach po ciemku...
o masz znowu temperatura ? ja pierdziele, wyniki mu jakieś ostatnio robiłaś ? jakie ?
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:16   #1565
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dzięki chociaz do czarnej roboty ktoś by się nadał
w takim razie powiem czubowi ze bedzie miał nowa panią , o czarnej robocie dowiedzą sie na miejscu

Dietę trzymam , zobaczymy, mysle ze zwaze sie 1 lutego. Nie pamietam mtorego zaczelam , dzis 4-5-6-7 dzien ??? jakos , do konca przyszlego tyg zrobie 1 faze . Jutro jadę na zakupy po nowy zapas serkow wiejskich, kefirow i makrel - bo lepsze .
Nie ćwicze wieczorem wogole odkąd mama jest , teraz tylko rano , jutro mama jedzie więc od piątku na rowerek wskocze wieczorem narazie, a jak odzyskam insanity to od poniedziałku robię.
Opuchlizna objedzeniowa zeszła , czuje sie lżej i widzę .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-09 o 22:21
Stary 2013-01-09, 22:20   #1566
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny w końcu jaki materac jest ok dla dziecka? Bo jakoś ktoś temat zaczął i nie było odp. W końcu kiedyś będzie trzeba Michałowi łóżko kupić tylko nei mam pomysłu jakie a wybór materaca to już wgl dla mnie czarna magia
maciek ma materac taki z gąbki (komplet z łózkiem) muszę mu kupić porządny materac tylko jaki ?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
niedosc , ze doplace, to CZUBKA oddam gratis . Portafi :
- gotowac
- dlugo spac
- na kiblu przesiadywac , dluzej sra niz sie kapie
- pierdzieli trzy po trzy
- jeszcze sprawny
- oszczedny z kosmetykami do wlosow , lysa pala sie przydala
- nie ruzumie po polsku takze mozna go bsztac do konca ,a on przyjmie to z usmiechem
- lubi male cycki
- nie lubi ksiezy

Wady
- chrapie , ale po lokciu przestaje
- pierdzi masakrycznie , ale da sie przyzwyczaic

20-12-14 10 tc
Stary 2013-01-09, 22:24   #1567
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ooooooooooooooooo 3 RAZY TAK - SPRZEDANI , Aneczka wiesz licytaca trwa hehehe

sorry Libra

Moje maja piankowe, my tez mamy piankowy .
Stary 2013-01-09, 22:29   #1568
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ooooooooooooooooo 3 RAZY TAK - SPRZEDANI , Aneczka wiesz licytaca trwa hehehe

sorry Libra

Moje maja piankowe, my tez mamy piankowy .
my mamy lateksowy szczerze mogę polecić , Mackowi kupię chyba sprężynowy

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

idę spać dobranoc
20-12-14 10 tc
Stary 2013-01-09, 22:31   #1569
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

idę spać dobranoc
moze nastepnym razem bo my nowke mamy, w okazji dorwalismy , bo koles sklep likwidowal i 600 f oszczedzlismy

dobranoc
Stary 2013-01-09, 22:34   #1570
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
w takim razie powiem czubowi ze bedzie miał nowa panią , o czarnej robocie dowiedzą sie na miejscu

Dietę trzymam , zobaczymy, mysle ze zwaze sie 1 lutego. Nie pamietam mtorego zaczelam , dzis 4-5-6-7 dzien ??? jakos , do konca przyszlego tyg zrobie 1 faze . Jutro jadę na zakupy po nowy zapas serkow wiejskich, kefirow i makrel - bo lepsze .
Nie ćwicze wieczorem wogole odkąd mama jest , teraz tylko rano , jutro mama jedzie więc od piątku na rowerek wskocze wieczorem narazie, a jak odzyskam insanity to od poniedziałku robię.
Opuchlizna objedzeniowa zeszła , czuje sie lżej i widzę .
Tez się miałam ważyć dopiero 1 lutego ale wydawało mi się że coś spadło i nie wytrzymałam ,dzisiaj się zważyłam i mam 1,5 kg mniej wiem ze to tylko woda na razie ale i tak sie cieszę ,z tłuszczem pewnie nie pójdzie tak łatwo ,ja to już mam dosyć tych ryb ale coś jeśc trzeba. Kuraki ograniczam bo za dużo hormonów tam ładują a z fermy eko (czyt. od baby z podwórka) nie ma szans kupić , tuńczyk tez za często nie wolno bo rosną duże i pochłaniają rtęć a hodowlane łososie nie zawierają omega 3 weź tu bądź mądry.
Ja na razie mam odstawiony nabiał i gluten no i cukier oczywiście i widać że są efekty ,jak skończę redukcję to pomału włączę nabiał i produkty z glutenem.

Szkoda że nie mam gnoju do rozrzucenia w ramach tej czarnej roboty ale zaje biste dęby są do rozłupania
Stary 2013-01-09, 22:36   #1571
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Pop pięknie się dziewczyny bawią

Lind daj spokój, najważniejsze że doszło na czas. Dziecko zadowolone to i ja jestem zadowolona

Evi czekam na zdjęcia czarownicy

Mazako-farbki podobne miały córy koleżanki, fajne to było.

Madziwinia chyba nie pomogę z plakatem Nie znam się.
Jak Twój helikopter ? Wyleczony ?

Zrobiłam trochę zdjęć łóżeczka i teraz mi zostaje spisanie wszystkiego i ładne ułożenie w całość. Problem mam z ceną bo rozbieżności są spore w używkach.
Stary 2013-01-09, 22:46   #1572
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Monka mojemu malemu dzisiaj drzemki nie zrobilam. No masakra z nimi.Na koniec Erwi mi lazienke piana ochlapal,co oczywiscie starszy teatralnie skarzyl,to jak malego po kapaniu obrabialam to starszy dla zabawy mi drzwi lazienkowe piana ozdobil,pozniej maly dostal tablet ze sluchawkami cos mu sie znudzilo i rzucil tym o grzejnik. Ja normalnie wyjde z siebie. Juz nawet nie pisze co bylo wczesniej bo bylo tez gorzej. W takich momentach wolalabym byc stara panna z kotem na kolanach :P. Ide pic piwo...
Jakbym o swoim dniu czytała...

Cytat:
o masz znowu temperatura ? ja pierdziele, wyniki mu jakieś ostatnio robiłaś ? jakie ?
WIeczorem juz nie miał, nie wiem co to było...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:46   #1573
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Tez się miałam ważyć dopiero 1 lutego ale wydawało mi się że coś spadło i nie wytrzymałam ,dzisiaj się zważyłam i mam 1,5 kg mniej wiem ze to tylko woda na razie ale i tak sie cieszę ,z tłuszczem pewnie nie pójdzie tak łatwo ,ja to już mam dosyć tych ryb ale coś jeśc trzeba. Kuraki ograniczam bo za dużo hormonów tam ładują a z fermy eko (czyt. od baby z podwórka) nie ma szans kupić , tuńczyk tez za często nie wolno bo rosną duże i pochłaniają rtęć a hodowlane łososie nie zawierają omega 3 weź tu bądź mądry.
Ja na razie mam odstawiony nabiał i gluten no i cukier oczywiście i widać że są efekty ,jak skończę redukcję to pomału włączę nabiał i produkty z glutenem.

Szkoda że nie mam gnoju do rozrzucenia w ramach tej czarnej roboty ale zaje biste dęby są do rozłupania

liczylam na ten gnoj ,

tunczyka nie jem, jakos nie przepadam za ta ryba , lososia lubie , ale dawno nie jadlam jakos mnie odrzucilo , kurczaka tyz teraz jakos nie jem ( piersi) - nie mam smaka , lubie udka , ale nie mozna . Piers jeszcze zjem z kapusta pekinska ala saltka, a piers przyprawie jaka tika masala , curry czy cos w tym stylu , bo mi ostatnio te tortille z nia smakowaly. Albo taka tortille zrobie tylko zawine w liscie ,o .
Ja dalej wpierniczam cukinie
omega 3 to mozesz z czegos innego miec .
na sniadanie dzis jadlam jajka ze szparagami papryka i cebula , tz robil

A jesz kasze? to moze kup sobie quinoe ona jest bez glutenu , mi bardzo smakuje z orzechami nerkowca i cukinia , tymianek, sol pieprz z deka.
To w 2 fazie na bank bede gotowac .
Stary 2013-01-09, 22:48   #1574
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Madzia to miałaś "miły" wieczór
Stary 2013-01-09, 22:50   #1575
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Lind daj spokój, najważniejsze że doszło na czas. Dziecko zadowolone to i ja jestem zadowolona .

Michaś
Stary 2013-01-09, 22:54   #1576
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

WIeczorem juz nie miał, nie wiem co to było...
moze ona tak poprostu ma, ze ma ciut podwyzszona i to jest dla niego norma
termometr masz na 100% sprawny, pewny ?

Kurcze moze on tak ma , ze czasem mu ciut skacze o te 2-3 kreski i to jest u niego norma.
Jak twoj tz wyzdrowieje, zrob test na nim , w ciagu dnia, czy weekendu , co kilka h i zobaczycie jaki jest max .
Bo temperatura ciala w ciagu dnia sie zmienia . Pomijam to kiedy jest chory .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-09 o 22:55
Stary 2013-01-09, 22:55   #1577
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Muszę wystawić łóżeczko Zosi na tablicę. Zdjęcia muszę zrobić.
Jak myślicie lepiej puścić samo z materacem czy z całą resztą, typu pościel ? tego też chciałam się pozbyć
A jaką masz pościel /? Bo jak typowo dla dziewczynki to bym nie dawała w pościelą ? Ile dałaś za nowe ? I czy to z szufladą , czy bez ?

Cytat:
- gotowac
- dlugo spac
- jeszcze sprawny
- nie ruzumie po polsku takze mozna go bsztac do konca ,a on przyjmie to z usmiechem
- lubi male cycki
- nie lubi ksiezy

Wady

śniegu napadało może odśnieżać .

Cytat:

idę spać dobranoc
Ja mam sprężywnowe z ikea dla dzieciaków i sa super
sama nie raz spałam u Szymka i bardzo mi wygodnie na nim było . Dałam chyba 279 za sztukę .
dla nas też mamy lateks i rewelacja , tym bardziej że mój TZ grubas i jak się wierci to ja nie czuje . A na sprężynowym to bym skakała .

Pop U mnie ulubiona zabawa to np szalik , jedno z jednej drugie z drugiej . Oczywiście Szymek jako starszy prowadzi i Olka biegnie za nim . Poczekaj jeszcze troszkę

Megi chyba mam dla Ciebie dobre wieści , nie wiem czy masz gdzieś u siebie taką drogerię hebe . BYłam tam dziś a tam tych Twoich kosmetyków do włosów do wyboru do kolory - odżywki , szampony , jakieś serum do włosów i jakieś do stylizacji chyba
Tam ogólnie mają produkty takie co norlanie sa w salonach kosmetycznych , czy fryzjerskich . a tam normalnie sobie na półkach stoją .
tu masz adresy
http://www.drogeriahebe.pl/sklepy
Stary 2013-01-09, 23:04   #1578
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchajcie Maciej niedługo będzie miał bal karnawałowy, nie mam pomysłu w co go przebrać zastanawiam się czy kupować strój (patrzyłam na all i jest tego mnóstwo), czy może samemu coś uszyć ? nie mam pomysłu

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

widziałam tą grą w makro po 45 zł ,wydaje się fajna

jest ktos lub cos co wyjatkowo sie maciusiowi podoba ? bajka jakas jakies zwierzatko ?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

http://www.t.i.py.pl/tag54560,stroje-dla-dzieci-na-bal-przebierancow.html
.tipy. tak ma byc inaczej mam czaszki

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

Mojej kupiłam sukienkę roszpunki na jej 3 urodzinki i klocki lego duplo następne.
ależ będzie jutro zadowolona z tej sukni, nie macie pojęcia.

naładuje kamere i nagram jej radość jutro i Wam pokaże

Zdrówka! Iza ty się tam nie rozkładaj, dziś zostałam ciocią
czekamy na relacje

i gratuluje ciociu

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2013-01-09 o 23:03
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 23:05   #1579
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
liczylam na ten gnoj ,

tunczyka nie jem, jakos nie przepadam za ta ryba , lososia lubie , ale dawno nie jadlam jakos mnie odrzucilo , kurczaka tyz teraz jakos nie jem ( piersi) - nie mam smaka , lubie udka , ale nie mozna . Piers jeszcze zjem z kapusta pekinska ala saltka, a piers przyprawie jaka tika masala , curry czy cos w tym stylu , bo mi ostatnio te tortille z nia smakowaly. Albo taka tortille zrobie tylko zawine w liscie ,o .
Ja dalej wpierniczam cukinie
omega 3 to mozesz z czegos innego miec .
na sniadanie dzis jadlam jajka ze szparagami papryka i cebula , tz robil

A jesz kasze? to moze kup sobie quinoe ona jest bez glutenu , mi bardzo smakuje z orzechami nerkowca i cukinia , tymianek, sol pieprz z deka.
To w 2 fazie na bank bede gotowac .
jem kasze z czegoś jednak te węglowodany muszę mieć ,ryż razowy, chociaż właściwie nie mam całkiem wykluczonego glutenu ,mogę żyto i owies ,nie wiem jak jest z bulgurem w każdym razie na jutro mam razowy bulgur zaplanowany. najczęściej jem gryczana i jaglaną ,musze w końcu kupić tą quinoe bo ciągle gdzieś o niej słyszę.
Z przypraw do mięs u zywam ostatnio czubryca czerwona to mieszanka przypraw ,bardzo dobra z jakiejś kuchni bałkańskiej zdaje się a do ryb,sałatek i jajek czubryca zielona inny skład ma.
Jajka to jem codziennie na śniadanie ,kanapki z jajecznicą
Stary 2013-01-09, 23:09   #1580
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra cofam to co powiedziałam ,bo faktycznie różne moga byc powody niewychodzenia na dwór
znam osoby osobiscie które nie wychodza z dziecmi bo za zimno , za bardzo wieje watr , jest za ciepło , bo sie nie chce , w domu parówka , a jak juz wyjda to plac zabaw wielkim łukiem omijany ogólnie katastrofa

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A tak się bawią moje dzieci
o mamo

Stary 2013-01-09, 23:09   #1581
ania p
Zakorzenienie

Ja teraz mało wychodzę na dwór , bo nie lubię zimy i zwyczajnie mi się nie chce
I w nosie to mam . w domu gorąco nie mam .
Dziś moje dzieci były 15 min na placyku pod przedszkolem .
Stary 2013-01-09, 23:10   #1582
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
moze ona tak poprostu ma, ze ma ciut podwyzszona i to jest dla niego norma
termometr masz na 100% sprawny, pewny ?

Kurcze moze on tak ma , ze czasem mu ciut skacze o te 2-3 kreski i to jest u niego norma.
Jak twoj tz wyzdrowieje, zrob test na nim , w ciagu dnia, czy weekendu , co kilka h i zobaczycie jaki jest max .
Bo temperatura ciala w ciagu dnia sie zmienia . Pomijam to kiedy jest chory .
Termometr ok, co jakiś czas testowany z rtęciowym. Może tak ma, może walczy... ważne że gorączki nie ma. Zwykle ma 36.6 (ja mam mniej zazwyczaj)

Michaś
Stary 2013-01-09, 23:13   #1583
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Nic ciekawego tam nie ma.
A która ma Cię w znajomych, żebym mogła Cię zlokalizować?

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

P0P - to bardzo dobrze świadczy o rozwoju Oliwki - to się nazywa zabawa tematyczna, prawidłowo podejmowana z innymi dziećmi około 36 miesiąca życia
hehehe megi zaraz poznać ze po mądrych ksiażkach jestes :P
masz jakas godna polecenia ale zeby np była na necie (e-book)

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dzien dobry...

ja juz sie nawet nie tłumacze albo troszeczkę...
wczoraj pobiłam swój zyciowy rekord: zaczełam brac 4 antybiotyk w przeciagu ostatnich 2 miesiecy MASAKRA.. doktorkce az rece opadły ..
mój orgaznim jest mea osłabiony praca z dziecmi mnie tak załatwiła
obecnie lecze zatoki i zapalenie gardła....

w pracy poprawa o 180 stopni.. wystarczyło aby tamta jedna przeszła na inna grupe ja dostałam starsza Pania znaczy ok 50 jest bardzo fajna.

Zaczełam praktyki w podstawówce mam z klasa 2 wiec na 7 jade do szkoły i do 10 mam lekcje któe juz prowadze.. musze na kazda miec napisany konspekt wiec wracam do domu ok 17.30-18 i do 1-2 w nocy slecze nad konspektami i nad ogólnym przygotowaniem do prowadzenia lekcji...

JEDNYM SŁOWEM.. jestem mega mega mega przemeczona w dodatku widze jak od kilku dni Michasi ewidentnie brakuje mamy. bo wracam i siadam do pracy. :-(

Ale nie byłabym soba gdybym nie przyszła z prosbą lub pytaniem

Nie ma z nami juz IZUMi a ja baardzo potrzebuje aby ktos mi zrobił projekt plakatu na impreze ostatkowa...
Czy któraś z WAs zna sie na tym?
o mamo to rzeczywiscie rekord pobiłas , a ja mysle ze to antybiotyki cie tak osłabiły mam nadzieje ze probiotyki łykasz ? i nie wolno ci jesc teraz witamin ani pic soków

Stary 2013-01-09, 23:14   #1584
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
A jaką masz pościel /? Bo jak typowo dla dziewczynki to bym nie dawała w pościelą ? Ile dałaś za nowe ? I czy to z szufladą , czy bez ?
Za samo łóżeczko z materacem dawałam blisko 500 pln. Łóżeczko ma zamykaną szufladę na prowadnicach, kółka na wszystkich nóżkach, płozy jakby się komu kołyski chciało. Pościel żółto-ecru (bardzo uniwersalna). Mam 2 kpl. pościeli do tego wypełnienie, 2 prześcieradła frotte, stelaż do baldachimu.
Stary 2013-01-09, 23:16   #1585
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
- gotowac
- dlugo spac
- jeszcze sprawny
- lubi male cycki
- nie lubi ksiezy

Wady

hahahah nie no ja bym tam go wzieła jak nie masz co z nim zrobic ale kibla nie oddam reszta do przyjęcia bo tam jest jedyne miejsce do czytania gazetki z przepisami

Stary 2013-01-09, 23:19   #1586
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Za samo łóżeczko z materacem dawałam blisko 500 pln. Łóżeczko ma zamykaną szufladę na prowadnicach, kółka na wszystkich nóżkach, płozy jakby się komu kołyski chciało. Pościel żółto-ecru (bardzo uniwersalna). Mam 2 kpl. pościeli do tego wypełnienie, 2 prześcieradła frotte, stelaż do baldachimu.
Za więcej niż jakieś 280 zł , to bym raczej nie wystawiała . Z tej prostej przyczyny , że nowe z szufladą ( wiadomo pewnie gorszej firmy i z gorszym materacem ) u nas w hurtowni można za ok 250 zł kupić .
I ludziska sobie myślą tak czasem , że wolą to ciut gorsze nowe niż używane lepsze . Miałam takie nie raz sytuacje u siebie w sklepie , jak miałyśmy droższe wyrka z wypaśnymi materacami

Teraz mamy nawet stooke w ofercie
https://www.google.pl/search?q=%C5%8...w=1280&bih=705
Stary 2013-01-09, 23:22   #1587
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Misiek sie turlał... Mieliśmy wyjść po południu jeszcze ale coś mnie tknęło i zmierzyłam temp. - 37.3 Odpuściłam... Ja chętnie bym wychodziła co dzień (choć zimą to dla mnie takie poświęcenie jak dla Asiulka bo na spacer na nogach i na sankach Michał nie chce, najchętniej to bawi sie w ogródku a ja nie l
Lind a robiliscie posiew moczu?
a moze misiek nie radzi sobie jeszcze z termolegulacja i dlatego taka temperatura?
a uszy miał sprawdzane?

Stary 2013-01-09, 23:24   #1588
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
jem kasze z czegoś jednak te węglowodany muszę mieć ,ryż razowy, chociaż właściwie nie mam całkiem wykluczonego glutenu ,mogę żyto i owies ,nie wiem jak jest z bulgurem w każdym razie na jutro mam razowy bulgur zaplanowany. najczęściej jem gryczana i jaglaną ,musze w końcu kupić tą quinoe bo ciągle gdzieś o niej słyszę.
Z przypraw do mięs u zywam ostatnio czubryca czerwona to mieszanka przypraw ,bardzo dobra z jakiejś kuchni bałkańskiej zdaje się a do ryb,sałatek i jajek czubryca zielona inny skład ma.
Jajka to jem codziennie na śniadanie ,kanapki z jajecznicą
bulgur jak najbardziej, niski indeks glikemiczny (46) nie powoduje gwaltownych skokow poziomu cukru , ma wiecej biaka, blonnika od ryzu , u nas w domu musi byc - jedz bez problemu .

Nie znam tego , musze zlukac

Gryczana lubie, a jaglana nie wiem , jadlam ? nie jadlam ? sama nigdy do domu nie kupilam . Moze kupie jutro i cos pomysle, zeby chlopakom zrobic, maly gryczana zje, mlody nie. Zobaczymy z ta .
Dzis rozmawialismy z kuzynka tz-ta i mi znowu nasiona czarnuski wysle

Edzia nie otwiera sie .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-09 o 23:38
Stary 2013-01-09, 23:26   #1589
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ania zdaję sobie sprawę że niestety będzie ciężko. W pobliżu bida że hej a ceny są bardzo różne. Właśnie sobie przeglądam i np. komplet niektórzy dają za 100 a są i takie za 400.
Zobaczymy
Stary 2013-01-09, 23:34   #1590
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Termometr ok, co jakiś czas testowany z rtęciowym. Może tak ma, może walczy... ważne że gorączki nie ma. Zwykle ma 36.6 (ja mam mniej zazwyczaj)

Wiesz co tak sobie czytam o tej temperaturze.

O ktorej mu mierzylas ?
Bo wyczytalam, ze temperatura najnizsza jest ok 4 rano a najwyzsza ok 16 lub 18 tej - dwie wersje.

Wyczytalam tez i tutaj sama nie wiem, ze norma to 36,4 do 37 a inne zas mowily o 36.5 do 37,5 a wyzej to stan podgoraczkowy .

" Przy przewlekłym występowaniu stanów gorączkowych należy przez kilka dni zwracać uwagę na tzw. tor gorączkowy, tj. kształtowanie się krzywej pomiarów temperatury ciała rano i wieczorem oraz informować o wynikach lekarza. "

Moze zrob taki test i przejdz sie potem do lekarza ,podpytaj .

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
o mamo to rzeczywiscie rekord pobiłas , a ja mysle ze to antybiotyki cie tak osłabiły mam nadzieje ze probiotyki łykasz ? i nie wolno ci jesc teraz witamin ani pic soków
ale co , ze po antybiotykach nie wolno ? jak dlugo ? cos mi swita, ze cos takiego bylo, ale napisz cos wiecej , dokladniej
Rozwin sie, odswiez mi kaczana

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
hahahah nie no ja bym tam go wzieła jak nie masz co z nim zrobic ale kibla nie oddam reszta do przyjęcia bo tam jest jedyne miejsce do czytania gazetki z przepisami
ejj no , ale dzieci tyz bierzesz , samego nie oddam hehe on to gratis od firmy
Kurka , przepisy w kibelku ??????????? ladnie

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-09 o 23:38
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości