Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 08:51   #3031
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dlatego ja po wielu kłótniach z TŻ ciągle chodzę do pracy. Wg niego powinnam siedzieć w domu, ale miałam taki okres w życiu, że z pracą było ciężko i zaczynałam po ścianach chodzić. Więc w życiu! Jak będę miała duży brzuch to pójdę na L4, ale wtedy zacznie się organizowanie miejsca w domu dla dziecka, więc będę miała zajęcie
ja to wolałabym posiedzieć w domu, ostatnio cały czas łapie jakieś katary itp już się nawet zastanawiałam czy nie iść do przychodni, ale skoro we wtorek mam wizytę to się jeszcze wstrzymuje, no i jutro kolejny cykl szkolenia z UE w pracy
zamierzam poprosić gina o l4 na 2 tygodnie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 08:57   #3032
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry. Jakież tu były piękne ślubne zdjęcia Ja też uwielbiam swoje oglądać

Cytat:
Napisane przez alonek Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, macie zastraszające tempo ^^ proszę o przygarnięcie do grona mam ^^

Dominika 26 l,
ciąża I
om 29.10.12
tp 5.08.13 - wg usg tp: 10.08.13

więcej: jutro dobranoc

Witaj

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 08:59   #3033
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja to wolałabym posiedzieć w domu, ostatnio cały czas łapie jakieś katary itp już się nawet zastanawiałam czy nie iść do przychodni, ale skoro we wtorek mam wizytę to się jeszcze wstrzymuje, no i jutro kolejny cykl szkolenia z UE w pracy
zamierzam poprosić gina o l4 na 2 tygodnie
Ja złapałam przeziębienie póki co tylko raz i wtedy wzięłam wolne w pracy. Wysiedziałam w domu, wyleczyłam i póki co jest spokój. Wiadomo, że są sytuacje konieczne
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:06   #3034
dzoan
Zakorzenienie

Ja też chętnie posiedziałabym w domu. Chociaż przez jakiś czas, bo wiem, że długo bym nie wytrzymała. Koleżanka pociesza, że cały drugi trymestr powinien być łaskawy, że wtedy odżyję, więc z niecierpliwością na niego czekam

Jak tak piszecie o nacięciach podczas porodu, to mnie normalnie skręca..ogólnie jak czytam co się dzieje podczas porodu, odczucia kobiety, to normalnie nie mogę..niedobrze mi się robi i zaczyna mnie wszystko boleć.. Mam obawy czy im bliżej porodu nie zacznę wpadać w panikę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:15   #3035
Anulka_p
Zakorzenienie

Mój psiaczek jakoś dziwnie od rana się zachowuje...Wczoraj biegał, skakał, a dziś nie chciała wyjść na dwór, wszedł ze mną na górę, ale z trudem i po pokonaniu tych kliku schodów dyszał dobre 5 minut. Teraz leży i jakoś tak ciężko oddycha. Nie wiem czy przesadzam czy coś jest nie tak Jest już dorosłym psem, ale nie staruszkiem, ma 8 lat. Poza tym wczoraj był normalnym radosnym psiakiem. Oj, martwię się Poza tym jestem sama w domu i się nakręcam i panikuję.
Stary 2013-01-10, 09:22   #3036
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mój psiaczek jakoś dziwnie od rana się zachowuje...Wczoraj biegał, skakał, a dziś nie chciała wyjść na dwór, wszedł ze mną na górę, ale z trudem i po pokonaniu tych kliku schodów dyszał dobre 5 minut. Teraz leży i jakoś tak ciężko oddycha. Nie wiem czy przesadzam czy coś jest nie tak Jest już dorosłym psem, ale nie staruszkiem, ma 8 lat. Poza tym wczoraj był normalnym radosnym psiakiem. Oj, martwię się Poza tym jestem sama w domu i się nakręcam i panikuję.
Wiesz, ja byłam w szoku jak ostatniej jesieni będąc z kotem u weterynarza, babka postawiła diagnozę, że koty i psy przeziębiają się. Teraz jest podobna pogoda, przynajmniej na dolnym śląsku.. minusowe i plusowe temperatury na zmianę i się rozsiewają wirusy i zwierzaki tak samo je łapią, zwłaszcza te które więcej siedzą w domu niż na dworze. Ale leczy się normalnie antybiotykiem i środkami przeciwzapalnymi i zwierzak odżywa. Oczywiście to nie musi być to, może zwyczajnie psina ma gorszy/słabszy dzień Obserwuj psiaka na razie, zwłaszcza czy ma ochotę jeść i pić.. jeśli nic nie chce, nawet ulubionych przysmaków, wtedy już weterynarz może być konieczny, a na razie na spokojnie obserwacja.. (jak wyjdziesz na spacer to podejrzyj czy siusia)

Stary 2013-01-10, 09:23   #3037
shestiger
Rozeznanie

Siemacie nie ma to jak przyszła teściowa z rana wyprowadzi człowieka z równowagi :/
Każdy z nas rano ma czynności, które zawsze wykonuje. Ja zawsze muszę usiąść przed komputerem sprawdzić pocztę, forum i modelingowe strony u mnie to norma inaczej jak tego nie zrobię będę chodzić baaardzo zła cały dzień, moja młoda rano zawsze ogląda jakąś bajkę. A ta wiedźma bo już inaczej nie powiem włazi do pokoju i marudzi,że to to już nawyk oboje przed ekranami siedzimy i ble ble. A czy ja się jej rzucam że jak ona wstaje to robi kawę i rozwiązuje krzyżówki??!
Chyba by mi się relanium przydało lub coś innego na uspokojenie bo mnie szlak z nią trafia...
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:33   #3038
mela1234
Zakorzenienie

Ponad godzinę was nadrabiałam. Aż mąż się zdenerwował i poszedł na dwór oprzątać.
Zawiozłam dziś Małgosię do przedszkola po prawie miesięcznej przerwie. Zadowolona niesamowicie. W szatni dała mi buzi, rozmawiałam jeszcze z opiekunką o opłatach i chciałam jeszcze jej powiedzieć "papa" a ta mnie już olewała. A pomyśleć, że kiedyś nie chciała chodzić do przedszkola i płakała. Fakt, że inne przedszkole i widocznie tam było coś nie tak.
Dziś 17:50 USG. Póki co mąż jedzie, zabieramy małą bo ona chce zobaczyć dzidziusia
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:41   #3039
sarna405
Zadomowienie

no więc tak kochane za wiele to mi nie powiedział tak jak wam ile ma cm i w ogóle... tak jak wspominałam to nie mój lekarz miałam iść tylko że by sprawdził czy wszystko ok co do tych plamień co miałam.
ALE WSZYSTKO OK PŁÓD ŻYWY SERSUSZKO BIJE i to najważniejsze. to chciałam usłyszeć...a plamienie to było po stosunku jednak...
Taką normalną wizyte u mojego gin mam 14.01 i tam już będą wyniki badań. Ponieważ zrobiłam wyniki ale one od razu trafiają do lekarza w przychodni i tam się dowiem wszystkiego u niego
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:42   #3040
magolina
Wtajemniczenie

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

shestiger współczuję teściowej też by mnie szlag trafiał, jakby mi ktoś właził i komentował co robię.

Ja jestem na L4, siedzę w domku i mi to pasuje w pracy za dużo stresów mam.

Perse miałam się ciebie pytać, jesteś teraz na jakiś lekach????

Wczoraj czytałam o masowaniu krocza instrukcja dość fachowa, ale jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić, choć chciałabym od polowy ciąży spróbować myślała któraś z Was o tym??

sarna najważniejsze z dzidzią wszystko ok

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-01-10 o 09:43
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:45   #3041
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Siemacie nie ma to jak przyszła teściowa z rana wyprowadzi człowieka z równowagi :/
Każdy z nas rano ma czynności, które zawsze wykonuje. Ja zawsze muszę usiąść przed komputerem sprawdzić pocztę, forum i modelingowe strony u mnie to norma inaczej jak tego nie zrobię będę chodzić baaardzo zła cały dzień, moja młoda rano zawsze ogląda jakąś bajkę. A ta wiedźma bo już inaczej nie powiem włazi do pokoju i marudzi,że to to już nawyk oboje przed ekranami siedzimy i ble ble. A czy ja się jej rzucam że jak ona wstaje to robi kawę i rozwiązuje krzyżówki??!
Chyba by mi się relanium przydało lub coś innego na uspokojenie bo mnie szlak z nią trafia...
może następnym razem Ty wparuj z rana na jej teren z tekstem 'a mama to już w rutynę wpadła..kawa i krzyżówki od samego rana..nie bolą mamę oczy od wgapiania się w kartkę?'

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

sarna405

Stary 2013-01-10, 09:46   #3042
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Wczoraj czytałam o masowaniu krocza instrukcja dość fachowa, ale jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić, choć chciałabym od polowy ciąży spróbować myślała któraś z Was o tym??
Ja myślałam. Chciałabym się smarować, masować, ale nie czytałam jeszcze żadnej fachowej instrukcji. Muszę się wyedukować w tej kwestii
Stary 2013-01-10, 09:51   #3043
mela1234
Zakorzenienie

Moja teściowa właśnie widzę podjechała, spojrzała jak jędza (tak wygląda) przez okno czy jest Małgosia i poszła. Nie lubimy się i nie polubimy się, ale mnie to wkurzyło. Mogłaby odpuścić i zapytać mojego męża, który jest na dworze czy jest mała, a nie mi do mieszkania zaglądać. O losie jak ona mnie wkurza!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:55   #3044
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
no więc tak kochane za wiele to mi nie powiedział tak jak wam ile ma cm i w ogóle... tak jak wspominałam to nie mój lekarz miałam iść tylko że by sprawdził czy wszystko ok co do tych plamień co miałam.
ALE WSZYSTKO OK PŁÓD ŻYWY SERSUSZKO BIJE i to najważniejsze. to chciałam usłyszeć...a plamienie to było po stosunku jednak...
Taką normalną wizyte u mojego gin mam 14.01 i tam już będą wyniki badań. Ponieważ zrobiłam wyniki ale one od razu trafiają do lekarza w przychodni i tam się dowiem wszystkiego u niego
no i super, że wszystko ok ja mam często krew po stosunku jednorazowo, jeszcze przed ciążą miałam, parę lat temu przez jakiś czas miałam leczone bo jakieś naczynia były powiększone i po tym leczeniu było ok już, przed ciążą znowu zaczęło się pojawiać, ale ile razy gin sprawdzał to mówił, że wszystko ok. Teraz to mogę mieć ze wzg na krwiaka.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

ja wczoraj poszłam do teściowej na obiadek oczywiście ugościła

a i przypomniało mi się, we wtorek na obiadku przy toaście mówi "żeby za rok było nas więcej"

a ja do niej, dopiero za rok ? tak długo chcesz czekać heheh ale miałam ubaw (jeszcze ona nic nie wie)

Synek
Stary 2013-01-10, 10:08   #3045
sarna405
Zadomowienie

Cytat:

Takie już są, u mnie też dziecko bajki ogląda albo na kompie siedzi ale ma wytyczony czas 2 godz na kompa...ale u szwagierki to przegięcie do 23 bajki a spać kiedy, a nasz czas dla siebie...moja teściowa zawsze powtarzała że po dobranocce spać , to to za wcześnie mój chodił o 20 teraz o 21 a wszystko przez te zmiany czasu. Bo jej dzieci chodziły o tej spać i rodzice mieli czas dla siebie co prawa to prawda ale to nie te czasy co bajka była jedna o 19, taraz lecą 24 na godzinę

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

a po 21 i tak mamy czas dla siebie i tak

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
no i super, że wszystko ok ja mam często krew po stosunku jednorazowo, jeszcze przed ciążą miałam, parę lat temu przez jakiś czas miałam leczone bo jakieś naczynia były powiększone i po tym leczeniu było ok już, przed ciążą znowu zaczęło się pojawiać, ale ile razy gin sprawdzał to mówił, że wszystko ok. Teraz to mogę mieć ze wzg na krwiaka.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

ja wczoraj poszłam do teściowej na obiadek oczywiście ugościła

a i przypomniało mi się, we wtorek na obiadku przy toaście mówi "żeby za rok było nas więcej"

a ja do niej, dopiero za rok ? tak długo chcesz czekać heheh ale miałam ubaw (jeszcze ona nic nie wie)

no u mnie właśnie powiedział że ok jest że żadnego krwiaka nie widzi,,,,mówiłam mu że nieraz prawy jajnik mnie zakłuję to się śmiał bo mówi że prawy wygląda lepiej od lewego
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-01-10 o 10:05
Stary 2013-01-10, 10:08   #3046
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Perse miałam się ciebie pytać, jesteś teraz na jakiś lekach????
Na razie na Duphastonie tylko, choć nie wiem, czy mi dzisiaj ginka wypisze receptę (ostatnie 2 razy już to robiła na moją wielką prośbę:P). Ale ja mam stresa, bo w poprzedniej ciąży przestałam brać Dupka i za 2 dni wylądowałam w szpitalu z plamieniem Więc chyba jeszcze poproszę.
Poza tym spytam o witaminy już zamiast Foliku.
No i o Acard. Czuję, że będzie to dość istotny temat dla mnie, Acard ponoć poprawia przepływy, co dla mnie jest bardzo bardzo ważne.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:15   #3047
shestiger
Rozeznanie

Cytat:

shestiger współczuję teściowej też by mnie szlag trafiał, jakby mi ktoś właził i komentował co robię.
Ona dziś bije rekordy..wspominałam wam że moja mała do chleba i bułek się nie garnie szczególnie jak coś na nich jest...dziś zrobiłam jej bułkę z nutellą, zaprosiłam do kuchni i sama pomagała smarować co podziałało bo młoda zjadła kilka kawałeczków a teściowa co?Wparowała i z tekstem " trzeba było dziecko już od dawna uczyć tak jeść" Albo ja dziś cierpliwości nie mam albo ona mnie prowokuje specjalnie.
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
może następnym razem Ty wparuj z rana na jej teren z tekstem 'a mama to już w rutynę wpadła..kawa i krzyżówki od samego rana..nie bolą mamę oczy od wgapiania się w kartkę?'
Dobre, ale to znowu by było że ja to ta zła i nie dobra a o jej dogryzieniach nikt by nie pamiętał. I jaka "mama" Ona jeszcze nie wpadła na ten pomysł więc mieszkając z nią mówię jej "pani"...lodzio miodzio ^^

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Moja teściowa właśnie widzę podjechała, spojrzała jak jędza (tak wygląda) przez okno czy jest Małgosia i poszła. Nie lubimy się i nie polubimy się, ale mnie to wkurzyło. Mogłaby odpuścić i zapytać mojego męża, który jest na dworze czy jest mała, a nie mi do mieszkania zaglądać. O losie jak ona mnie wkurza!
Witaj w klubie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Takie już są, u mnie też dziecko bajki ogląda albo na kompie siedzi ale ma wytyczony czas 2 godz na kompa...ale u szwagierki to przegięcie do 23 bajki a spać kiedy, a nasz czas dla siebie...moja teściowa zawsze powtarzała że po dobranocce spać , to to za wcześnie mój chodił o 20 teraz o 21 a wszystko przez te zmiany czasu. Bo jej dzieci chodziły o tej spać i rodzice mieli czas dla siebie co prawa to prawda ale to nie te czasy co bajka była jedna o 19, taraz lecą 24 na godzinę

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

a po 21 i tak mamy czas dla siebie i tak

-
Ona tu ma na razie kilka zabawek więc zbytnio nie ma co robić,ale to nie tak że siądzie i się nie ruszy bo bajki lecą a ona idzie i się bawi czy rysuje..a spać idzie też między 20 a 21

Edytowane przez shestiger
Czas edycji: 2013-01-10 o 10:16
Stary 2013-01-10, 10:22   #3048
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Dobre, ale to znowu by było że ja to ta zła i nie dobra a o jej dogryzieniach nikt by nie pamiętał. I jaka "mama" Ona jeszcze nie wpadła na ten pomysł więc mieszkając z nią mówię jej "pani"...lodzio miodzio ^^
O rany... 'pani'?

Stary 2013-01-10, 10:24   #3049
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry !!

My dzisiaj rozpoczynamy 16tc.

Od rana w pracy siedzę i czytam wczorajsze i poranne wieści. Piękne fotki ślubne!!

Powodzenia dla dzisiejszych wizytujących
Czekam na dobre wieści i relacje

Aha - chyba nareszcie mijają mi poranne i wieczorne mdłości, wczoraj zjadłam przed obiadem 3 ogórki kiszone, później cały obiad włącznie z mięsem (!!!), aż dziw że mi się zmieściło. Mdłości i cofek zero Zmieściły mi się również kanapki na kolację, rano wstałam bez mdłości, tak że sukces !!! A już myślałam, że jestem przypadkiem, któremu mdłości nie mijają. Więc głowa do góry dla tych, których mdłości jeszcze męczą, jednak nadchodzi ten czas kiedy wreszcie przechodzą i można normalnie jeść.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl

Edytowane przez Ewusia709
Czas edycji: 2013-01-10 o 10:32
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:25   #3050
sarna405
Zadomowienie

SHESTIGER...a nie ma nic przeciwko że nie mówisz mamo tylko Pani, a maż jak do twoich rodziców się odnosi?
Ja na początku też nie mówiłam nie mogłam jakos nie potrafiłam, aż wkońcu wyszła awantur ze mówię do niej bez osobowo chcesz kawe chcesz coś tam, wiecie do mamy też nie mówię MAMO CHCESZ pić tylko chcesz pić wiadomo co do kogo się mówi, a nie zawsze mamo to mamo tamto.
teraz już mówię i mam spokój. A moja siostra nie mówi mamo tato tylko babcia dziadek, bo dzieci zawsze babcia czy dziadek no i ona zaczęła i się przyjeło
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-01-10 o 10:29
Stary 2013-01-10, 10:28   #3051
magolina
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38559530]Na razie na Duphastonie tylko, choć nie wiem, czy mi dzisiaj ginka wypisze receptę (ostatnie 2 razy już to robiła na moją wielką prośbę:P). Ale ja mam stresa, bo w poprzedniej ciąży przestałam brać Dupka i za 2 dni wylądowałam w szpitalu z plamieniem Więc chyba jeszcze poproszę.
No i o Acard. Czuję, że będzie to dość istotny temat dla mnie, Acard ponoć poprawia przepływy, co dla mnie jest bardzo bardzo ważne.[/QUOTE]

No ja też jestem na duphastonie, witamin mi na razie nie kazała brać, tylko kwas foliowy. No a acard biorę na własną rękę praktycznie od początku ciąży i oczywiści zapomniałam się jej zapytać co ona na to
Czytałam sporo na temat acardu i właśnie poprawia przepływy a w ilości 1x1 nie zaszkodzi nawet, jak nie ma problemów z krzepliwością. Zapobiega powstawaniu mikrozakrzepów. Teraz biorę raz na dwa dni. Na kolejnej wizycie muszę ją o to zapytać, choć szczerze powiedziawszy to boję się, że powie że nie ma sensu brać a ja wolę profilaktycznie chyba jednak go przyjmować
Stary 2013-01-10, 10:31   #3052
shestiger
Rozeznanie

To jest "przyszła" teściowa i z reguły też robię tak by mówić jej bezosobowo ale podejrzewam że po tym jaka "miła" jest chyba nie umiałabym jej "mamo" powiedzieć
Stary 2013-01-10, 10:33   #3053
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
No ja też jestem na duphastonie, witamin mi na razie nie kazała brać, tylko kwas foliowy. No a acard biorę na własną rękę praktycznie od początku ciąży i oczywiści zapomniałam się jej zapytać co ona na to
Czytałam sporo na temat acardu i właśnie poprawia przepływy a w ilości 1x1 nie zaszkodzi nawet, jak nie ma problemów z krzepliwością. Zapobiega powstawaniu mikrozakrzepów. Teraz biorę raz na dwa dni. Na kolejnej wizycie muszę ją o to zapytać, choć szczerze powiedziawszy to boję się, że powie że nie ma sensu brać a ja wolę profilaktycznie chyba jednak go przyjmować
No ja już lada chwila zaczynam II trymestr, a poza tym Folik mi się kończy, to już mi się nie opłaca kupować, tylko od razu kupię witaminki.

A co do Acardu... Ja się boję cokolwiek brać na własną rękę.
Póki ciśnienie jest dobre, to wolę nie ryzykować. Ale spytam ją, bo wiele osób mi o tym mówiło i teraz dodatkowo na USG prenatalnym lekarka wpisała w zaleceniach do ewentualnego rozważenia Acard. Przy badaniu przepływów wyszło bowiem coś, co może - ale nie musi - wskazywać na późniejsze problemy z nadciśnieniem, wcięcie wczesnoskurczowe, które powinno zaniknąć do 24 tc. Gdy nie zaniknie, obawiam się powtórki z rozrywki. No ale na razie o tym nie myślę, liczę na lepszy rozwój wypadków

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-01-10 o 10:36
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:39   #3054
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
O rany... 'pani'?
Ja też do swojej teściowej mówię Pani a ona do mnie po imieniu chociaż był taki okres jak się bardzo kłóciłyśmy że kazałam do siebie też na Pani mówić bo jej koleżanką nie jestem... ja gdybym miała tylko możliwość to jeszcze dziś wyprowadziłaby się z tego domu... najlepsze jest to że mieszkanie przepisane jest w testamencie jeszcze żyjącej babci TŻ na niego a jego matka niestety rządzi się jakby była u siebie... teraz chce remont robić a mamy wspólną łazienkę kuchnię i przedpokój... my pokrywamy ponad połowę kosztów remontu tych pomieszczeń i jeszcze remont będzie robił mój ojciec i tż a ja nawet nie mogę kolorów wybrać na ściany i pewnie znów łazienka będzie w zielonej tapecie jak zawsze a kuchnia w paskudnym odcieniu niebieskiego i z dywanem na podłodze na którym zarazki i brud zbierają się przez rok a potem na święta jest prany !!!!!!!:mu r:
Stary 2013-01-10, 10:49   #3055
fiazo
Zakorzenienie

ja do swojej teściowej staram się mówić jak do swojej mamy czyli na TY, ale nie mówię do niej mamo, mój mąż do mojej mówi teściowa, a do swojej po imieniu to czemu ja do jego mam mówić mamo, zresztą ona sama kiedyś mi powiedziała, że woli już żeby mówić do niej po imieniu niż teściowa

Synek
Stary 2013-01-10, 10:52   #3056
magolina
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38560020]No ja już lada chwila zaczynam II trymestr, a poza tym Folik mi się kończy, to już mi się nie opłaca kupować, tylko od razu kupię witaminki.

A co do Acardu... Ja się boję cokolwiek brać na własną rękę.
Póki ciśnienie jest dobre, to wolę nie ryzykować. Ale spytam ją, bo wiele osób mi o tym mówiło i teraz dodatkowo na USG prenatalnym lekarka wpisała w zaleceniach do ewentualnego rozważenia Acard. Przy badaniu przepływów wyszło bowiem coś, co może - ale nie musi - wskazywać na późniejsze problemy z nadciśnieniem, wcięcie wczesnoskurczowe, które powinno zaniknąć do 24 tc. Gdy nie zaniknie, obawiam się powtórki z rozrywki. No ale na razie o tym nie myślę, liczę na lepszy rozwój wypadków [/QUOTE]

Będzie dobrze teraz już wiesz na co musisz zwracać większą uwagę, a to już dużo.
Ja często zastanawiam się, czy dobrze robię biorąc ten acard, dlatego nie biorę go już codziennie. Znów z drugiej strony boję się go całkowicie odstawić. Na kolejnej wizycie na bank ją o to zapytam. Na razie wszystko jest ok. Dziś będę dzwonić umawiać sie na badania prenatalne, będe miała też dokładne usg wtedy więc zobaczymy.
Stary 2013-01-10, 10:52   #3057
senna87
Raczkowanie

cześć dziewczyny
ale z Was gaduły straszne 2 dni nie zaglądałam a tu czytania na tydzień czasu chyba

za wszystkie minione udane wizyty i kciuki za te co mają nadejść niebawem.

Widzę że poruszyłyście temat wyprawki, dla mnie to narazie abstrakcja, nic na razie nie oglądam i nie kupuję, jak szczęśliwie zacznę II trymestr zacznę się powolutku rozglądać.

Co do testów ciążowych to ja tez mam swój zachowany, w ogóle jak go zrobiłam to co 5 minut sprawdzałam czy ta 2 kreska czasem nie znika

Pooglądałam też Wasze zdjęcia ślubne- cudne. My też jesteśmy zadowoleni z naszych, nie chcieliśmy kamery i zainwestowaliśmy w dobrego kamerzystę.

Ja zaczęłam 8tc, w następny czwartek mam wizytę na którą mam się stawić z wynikami badań z krwi, planowałam je zrobić w sobotę ale przyplątało mi sie jakieś mini przeziębienie i chyba jeszcze przez weekend się podleczę i zrobię je w poniedziałek (niby badał mnie lekarz i osłuchowo wszystko ok dostałam rutinoscorbin i tabletki na gardło). A poza tym to mój 4 dniowy epizod mdłościowo-wymiotowy minął ale niestety nie minęło ciągle zmęczenie i senność, masakra, o 12 już padam z nóg.
Stary 2013-01-10, 10:52   #3058
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
J teraz chce remont robić a mamy wspólną łazienkę kuchnię i przedpokój... my pokrywamy ponad połowę kosztów remontu tych pomieszczeń i jeszcze remont będzie robił mój ojciec i tż a ja nawet nie mogę kolorów wybrać na ściany i pewnie znów łazienka będzie w zielonej tapecie jak zawsze a kuchnia w paskudnym odcieniu niebieskiego i z dywanem na podłodze na którym zarazki i brud zbierają się przez rok a potem na święta jest prany !!!!!!!:mu r:
O kuwa, nie poszłabym na to. Jak płacę, to dokonuję wyborów.
Stary 2013-01-10, 11:00   #3059
yevele
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38559530]Na razie na Duphastonie tylko, choć nie wiem, czy mi dzisiaj ginka wypisze receptę (ostatnie 2 razy już to robiła na moją wielką prośbę:P). Ale ja mam stresa, bo w poprzedniej ciąży przestałam brać Dupka i za 2 dni wylądowałam w szpitalu z plamieniem Więc chyba jeszcze poproszę.
No i o Acard. Czuję, że będzie to dość istotny temat dla mnie, Acard ponoć poprawia przepływy, co dla mnie jest bardzo bardzo ważne.[/QUOTE]

Perse, a do kiedy chcesz brać dupka? I jak moge dopytać na jakie witaminy się decydujesz?
Stary 2013-01-10, 11:05   #3060
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
ja do swojej teściowej staram się mówić jak do swojej mamy czyli na TY, ale nie mówię do niej mamo, mój mąż do mojej mówi teściowa, a do swojej po imieniu to czemu ja do jego mam mówić mamo, zresztą ona sama kiedyś mi powiedziała, że woli już żeby mówić do niej po imieniu niż teściowa

oj to ja na ty do teściowej nie mogę powiedzieć jak do mojej mamy zaraz by była awantura, zawsze mi powtarza że do starszych trzeba mieć szacunek ja jestem pyskol straszny i ona to wie nieraz to powtarza że jestem pyskata, chociaż że niby teraz mniej....ja po prostu mam swoje zdanie i nie pozwalam żeby ktoś narzucał mi swoje...
do swoich rodziców mówiła mamusia tatuś, raz powiedziała na ty to opowiadała ze z miotły dostała i więcej tak nie mówiła

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez senna87 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
ale z Was gaduły straszne 2 dni nie zaglądałam a tu czytania na tydzień czasu chyba

za wszystkie minione udane wizyty i kciuki za te co mają nadejść niebawem.

Widzę że poruszyłyście temat wyprawki, dla mnie to narazie abstrakcja, nic na razie nie oglądam i nie kupuję, jak szczęśliwie zacznę II trymestr zacznę się powolutku rozglądać.

Co do testów ciążowych to ja tez mam swój zachowany, w ogóle jak go zrobiłam to co 5 minut sprawdzałam czy ta 2 kreska czasem nie znika

Pooglądałam też Wasze zdjęcia ślubne- cudne. My też jesteśmy zadowoleni z naszych, nie chcieliśmy kamery i zainwestowaliśmy w dobrego kamerzystę.

Ja zaczęłam 8tc, w następny czwartek mam wizytę na którą mam się stawić z wynikami badań z krwi, planowałam je zrobić w sobotę ale przyplątało mi sie jakieś mini przeziębienie i chyba jeszcze przez weekend się podleczę i zrobię je w poniedziałek (niby badał mnie lekarz i osłuchowo wszystko ok dostałam rutinoscorbin i tabletki na gardło). A poza tym to mój 4 dniowy epizod mdłościowo-wymiotowy minął ale niestety nie minęło ciągle zmęczenie i senność, masakra, o 12 już padam z nóg.

zaczynasz 8 ja chyba też, 7,8 w zeszłym tygodniu jak byłam to mi powiedział 6,7. W poniedziałek będzie już bardziej szczegółowo na wizycie. ostatnia miesiaczka była 22.11 a u ciebie 20.11
pragnie."
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości